A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júliusi babák

Mercy
Picikét túlzás ez a 95% ilyen "gázos" lesz, és a maradék 5% a normál baba....

Nekem a közelemben szinte csak császárosok vannak, még toxémia miatti császárosok is, a családomban Anyukámon és rajtam kívűl mindenki császáros, de egyikre sem igaz egyik állítás sem amit felsoroltál. Sőt, az én fiam normál szüléses volt, alig aludt, 2,5évesen nem aludta át az éjszakát még, ellentétben a császárosokéval, van akinek első naptól, de van akinek a 4.héttől egész éjszaka alszik a manó.

Ez az arány azért tágabb kicsit.... nem kell általánosítani.
Van akinek pokolian fáj a szülés, és van aki 1,5óra alatt megszül egy 4kg babát. ilyen is van bőven körülöttem, pedig a könyvek azt írják, hogy a széles csípő könnyebb szülés haha háát persze.... ezt is cáfolnám jó pár példával.
Vendég

Pocak

örülök, hogy azért kezdesz jobban lenni lelkileg....+++++ Már nem sok van hátra, és végre lehet majd nagyokat sétálni babakocsival vagy kendővel a gyönyörű napon :)
Kerimamival nem volt megbeszélve, hogy a tabi ott lesz, csak próbacseresznye volt :D:D:D:D

Majd megyek érte a héten :P
Vendég

Maki
Nekem sem mondták, hogy mennyi vízben oldjam fel... Sőt nekem azt mondták, hogy csak hozzam magammal a kis tasakot. Akkor ezek szerint fel is kell oldani, úgy kell vinni??? plussz a citrom....
remek.....:S
Vendég

Sziasztok!

Meme: csaszi vs normál szülés?! Nekem megváltás volt a csaszi őszíntén szólva. Hosszas vajúdás után mégsem bújt ki Nóri, olyan fájdalmaim voltak, hogy a műszert, ami a fájástevékenységet mérte kiakasztottam, mégsem sikerült. 12 órát vajúdtam, de már csillagokat láttam, pedig nekem magas volt a fájdalomküszöböm. Kemény volt, persze minden fájdalom elmúlt, mikor a kezemben tarthattam a Babámat. A csaszi utáni felépülés sem volt nálam vészes, de ez biztosan alkati kérdés is, van aki jobban viseli, van aki nem. Velem egyszobában lévők szinte csak csaszisok voltak, 1 kismama szült normál úton. Ő viselte a legrosszabbul a másnapot. De biztosan sok mindentől függ ám akár a császár, akár a normál szülés. Előre egyiktől se félj, mert mindkettő mellett vannak érvek és ellenérevek, úgyis hozza magával a helyzet. És a végeredmény ugyanaz, ott lesz a kezedben a kis Nóci baba és úgy érzed, Te vagy a legboldogabb a világon.
Nálunk is egyelőre farfekvés van, de még van ideje megfordulni. Én úgy vagyok vele, hogy két szülésem volt, az első normál úton és gyorsan történt, a második császár. Ami tény, hogy az utóbbinál annyi hiányzott, hogy nem én láthattam a Picúromat legelőször, mert engem altattak. Viszont azonnal felhozattam a Lánykám a megfigyelő szobába (pedig nem szokták engedni, de addig nem hagytam annyiban, míg nem láthattam), így én amondó vagyok, ha újra császár lesz, akkor sem dől bennem semmi sem össze, én nem érzem úgy, hogy a természet ellen lennék. Egyszerűen vannak olyan helyzetek, amikor ez a jobb megoldás. És elfogadom mindkét helyzetet. Egy a lényeg, hogy boldogan tarthassam az egészséges kisbabám a karajaimban.
Szuper, hogy minden okés a kislánykáddal, kár, hogy nem adtak képet.

Zsani: sajnálom, az anyajegyed miatti problémákat. Sajnos ebben nem tudok jó tanácsot adni. Már én is gondoltam rá, hogy elmegyek és megnézetem az összeset, de még nem vittem rá magam.
Ami a cukrod illeti, ne aggódj, 8-ig valóban még normális. Ma voltam reggel vérvételen és megkérdztem az unokatesóm, aki ott dolgozik. Normális teljesen az értéked!! Persze a végefelé vigyázni kell a szénhidrát bevitellel, de nem csak Neked, hanem minden kismamának. Ne aggódj kérlek!! Engem fel is készített az unokatesóm, hogy ha magas a cukrom, akkor diabétesz ambulanciára kell járnom és sajnos ez sok kismamával megesik. Pedig ő is nagyon jól tudja, nem eszem semmi olyat, ami egyébként indokolná a magas cukrot. Meglátjuk. De Nálad határérték alatt van, nyugi!!
Juhéjj!!!!!!! Elkezdődött a visszaszámlálás, utsó 100 nap pocisan :D

Edi: én is láttam a képet a kislányról... :( sok-sok egészséget neki

Bibar: de-de írni fogok, remélem, ma lesz időm, annyira szaladnak a napok, hogy csak na, de mindenképp írok

Mercy: szerintem ez nem általános dolog, amit írtál a császárról, hogy
" császsáros babaák: az agua natalos, ill. a jógás védőnénieim szerint, ja és A bába válaszol című könyv után szabadon:
- túl gyorsan kerülnek ki a hidegre, a fénybe, nincs idejük felkészülni...sírósabbak lesznek
- babaúszást nem szeretik
- anyának nem jön a teje
- anya 24 órát fekszik mozdulatlanul, és utána is baromira fáj.... "

Lányom abszolút nem volt sírós, sőt!! a mai napig teljesen kiegyensúlyozott, nyugodt gyerkőc, újszülött kora óta mosolygós, sokat alvós gyerek. Babaúszást imádta és a vizet is nagyon szereti azóta is, már alig várja, hogy mehessen a Balatonba úszni. Tejem az 1.naptól fogva beindult és sokszor csak úgy eláztam tőle (ez nem attól függ, ki milyen módon szül, ez egészen biztos). És végül, az esti császár után reggel én már felkeltem, mászkáltam. Vigyáznom kellett a vágásra még 6 hétig, de végig szépen gyógyult. Ezeket csak azért írom, hogy ezek a feltevések, amiket ír az a könyv egyáltalán nem törvényszerű. De több császáros ismerősöm is hasonlóképpen élte végig a műtétet és az utána következő hónapokat, mint én. Így én elég sok ellenpéldát tudok ezekre a gondolatokra.

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka

én is csak cáfolni tudom a császáros hiedelmeket,hamar felkeltem volt tejem stb....nem is ragozom :wink: :wink:

Edi
hogy van manóseggű barátunk?? :wink:

Manorka
oké,nekem is rohannak ám a napok rendesen :wink: :wink:

Emi
kihaló állatfaj az ilyen,de jó hogy van :wink: :wink: nekem is van aki rak be meglepit is :wink: :wink:

bibar

Sziasztok!
Ebéd szüneti bekukk!!

Hú, látom mennyi vélemény "született" normál szülés vs. császár kapcsán.

Niki!
Mi lett a cukorterhelés eredménye? Ugye ehetsz továbbra is sütit?
Tegnap biztos nem láttad a kérdésem, de ti egy cukrászda mellett laktok?? :lol:

Szüléstől én sem félek...semelyik részétől.....azaz talán attól kicsit, hogy nehogy császár legyen....csak ha nagyon muszáj. :oops:

d.dodó

Bibar
Manóseggű barátunk kezd élénkülni, azt hiszem nagyon úgy gondolja, hogy Ő a főnök.... (na persze jól gondolja, de nem árulom el neki :lol: :lol: :lol: ) Éjjel élénken mocorog, boxol, mondtam is neki reggel, hogy héééé aki nagy úr éjjel, az legyen nappal is, úgyhogy ébresztőőőőőőőőő :lol: :lol: :lol: Mondanom se kell mennyire érdekelt, 10kor ébredt a kis piszok... :lol: :lol: :lol:

Nálatok mennyire kezdi aktivizálni magát Milla???
Vendég

Várom a postás autót, de nem akarodzik jönni.... :( Tudja valaki, hogy hány kg-ig hozzák ki a csomagot? Vagy van akkora csomag, amit ki se hoznak, hanem be kell menni érte a postára??

Meme

Kép
hmeme
Németország

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk, őrültek háza van ma :(

Emi nagyon jó a hozzáállásod, és aranyos volt a kis felkészülési összefoglaló :D
Mamaki nekem azt mondta a védőnő, hogy a cukrot 3 vagy 5 deci vízben oldjam fel, attól függően, hogy inkább gyorsan túl akarok lenni rajrta, de töményebb formában, vagy inkáb jobban higítom, és így tovább tart, de nem annyira tömény....

Sajnos én a csukéást még nem érzem, viszont most rettentő aktív a kis lurkó már napok óta :D

Pocak kitartás, lemaradtam róla, hogy mi a baj, de küldöüm a ++++++-t!
Egy másik fórumo volt egy lányzó, akinek kinyílt idő előtt a méhszája, és neki is feküdni kellett egyfolytban, még rövidült is nagyon a méhnyak, neki is azt mondták, tuti koraszülés lesz belőle.... ehez képest, onnantól kezdve, hjogy "zöld utat" kapott a baba, magyarán betöltötte a 36. hetet nem akart kibújni :D Végül egy nappal a kiírt időpont előtt született meg, természetes úton! SZóval nyugalom, pihenés, minden rendben lesz!

Nem biztos, hogy ma még tudok jönni, de este majd igyekszem ideérni, hogy elmeséljem, mi volt a dokinál!

Meme, válaszoltam! :)

sziasztok!

zsofka83

Zsófka!
Azóta már én is! :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

POCIIII!!! Nincs Helló BABA!!!! :) Véééégre!! :D Most disney van...gondolom ez is az őrületig.... :(

Meme

Kép
hmeme
Németország

Zsofka: Várunk a hírekkel!!! Mennek a drukkok!!!:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Mercy!Ránk is a 4-ből 3 nem igaz.
Volt tejem. Még akkor is szopizott valameddig Riki,amikor már Larát vártam.
Imádja a babaúszást. Ő még sosem sírt ott, más babák más igen. Sőt ugyanannál a dokinál, ugyanaznap szült egy másik mami is csaszival. Ők is járnak. És ő is nagyon ügyes, ő sem sír sosem.
És nem 24, csak 12 óra fekvés, és nem szigorúan mozdulatlanul. Ez nem olyan gáz, ki lehet bírni.
Szóval ezek ,ahogy Edi is írta alkat függőek, nem törvényszerűek.
Inkább a lelki oldal szól ellene. De már nem ragozom.
A félős lányoknak!!! Nálam jobban, higgyétek el, senki sem félt jobban a szüléstől. De én olyannyira túlzásba vittem, hogy csak na. 2008 februárban megállapították, hogy egyik petefészkem sem működik(???) ,és akkor gondolkoztam el életemben először, hogy lassan eljön az ideje, babát szeretnék. Addig eszembe sem jutott.Ok, tudtam, hogy egyszer majd valamikor....De Pató Pál úr módjára, ej ráérünk arra még. Aztán bijedtem, hogy nem lehet, és akkor eldöntöttük, hogy nyáron indul a projekt. Áprilisban voltam vizsgázni, és ahogy jöttem haza, meg kellett állnom a kocsival, mert pánikrohamot kaptam, annyira beidegesedtem, hogy egyszer majd valamikor szülnöm kell. Akárhogy is ,de belőlem kijön egy gyerek.A gondolat is halálra rémített, pedig még azt sem tudtam meg tud-e foganni.
A másik durva eset, hogy mikor megmondta a doki, hogy 2 órán belül babánk lesz,onnantól zokogtam végig az előkészítést. Még az anesztessel is alkudoztam, hogy nem altatna-e el, mert én ebbe belehalok,annyira félek. Az idegeire mentem, mikor közöltem, hogy nem írom alá a műtéti beleegyezőt. :oops: :oops: Nagyon ciki, de így van. És 180/100-as vérnyomival toltak be. Ezt csak azért mesélem el, mert nagyon átérzem a félelmeteket, mert én is átéltem.Sőt. Még mindig parázok, ha eszembe jut, hogy megint visznek pár hónap múlva műteni, megint az érzéstelenítő..... DE! Két nappal a szülés után, már azt mondtam jöhet a következő. Akkora élmény meglátni először a picit, mikor odaadják, vagy odatartják. És utána is minden nap.
Szóval az egésszel azt akartam ilyen terjengősen leírni, hogy írjátok ki nyugodtan a félelmeiteket, csak tényleg próbáljátok megfogadni a tanácsot, hogy idő előtt ne parázzatok rá. Alapvetően egy jó dolog, némi kellemetlenséggel. :wink: És Mercy hozzáállására próbáljatok koncentrálni, pozitív gondolatokkal. Vagy struccpolitika: ne is gondolj rá, amíg nem jön el az idő. Én is ez utóbbi keverékét követem. Mert tényleg be vagyok tojva én is, és szerintem kivétel nélkül mindenki valamennyire. :wink:
Na bocsi, hogy hosszú lettem. Csak tényleg jóindulatból akartam ezeket a gondolatokat is meg az előzőeket is megosztani Veletek.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Ja Dodó, bocsánat nem láttam.Áááá nagyon távol a cukitól, de az a legjobb a városban, és inkább elautózok oda, de követem a pocakom hangjait. Na a mai süti az nem ízlett olyan nagyon-nagyon. Persze lecsúszott. Majd 3 után lesz eredmény. Addig izgulok még. :?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Sziasztok Lányok!

Egész délelőtt oktatáson voltam, úgyhogy most olvastam gyorsan vissza....

Látom, nagyon belemélyedtetek a normál vs. császáros szülésbe.
Én - ha egész őszinte akarok lenni - gondolni sem szeretek Boti születésére. Az exférjem szent meggyőződése, hogy majdnem ottmaradtam/tunk. Én mégsem éltem meg ennyire drámaian a helyzetet, de tény, hogy nagyon megszenvedtem érte, annak dacára, hogy a végén császár lett. A helyzet hasonló volt Manorkáéhoz, csak kicsit hosszabb kivitelben. Igazán nem is tudom, honnan számoljam a vajúdásom, mert nagyon hosszas és lassú volt. Nem szeretek erről "beszélni" és másokat riogatni sem. A lényeg, hogy nekünk is elakadt a szülés, úgyhogy végül császároztak, épp időben, mert Boti nyakán volt már a k.zsinór és szegénykém elég szép lila is volt....
Viszont mázlim volt, mert nem altattak (EDA), és a férjem is bent volt végig (még kamerázott is).

Lehet, hogy a hosszú vajúdás alatt jutott ideje Botinak felkészülni a kinti létre, de tény, hogy amiket Mercy leírt, nálunk sem fordultak elő. Tejem egyből volt, Boti 6 hónapig csak azon élt, majd további 10 hónapig szopizott még. A vizet is az első perctől imádja. Passz.

Jah... és az is lehet, hogy nálunk a nővérnek elfelejtették mondani az "anyuka 24 óráig fekszik mozdulatlanul" részt, mert engem simán kirángatott saját lábon kb. 16 órával a műtét után vérvételre... :D:D:D

Egyébként más aspektusból is érdemes nézni ezt a császár / nem császár problémát.
Volt egy barátnőm, akit tervezetten császároztak első gyermekével, arra hivatkozva, hogy nagyon nagy a baba....
A csajszi alapból (terhesség előtt) kb. 80 kiló volt és jó széles csípőjű....
Az "óriásbébi" meg végül nem volt 3,5 kiló sem....

Viszont ismerek olyat is, nem is egyet, aki kis "keszegseggű", 40 kiló vasággyal és úgy pottyantotta ki a gyereket, hogy talán ha kettőt nyomnia kellett....

Egy biztos. Az ember bízzon az orvosában. Én a mai napig hálás vagyok neki, hogy nem császározott tervezetten, pedig már jóval a vége előtt mondogatta, hogy elég nagy ez a baba, az én csípőm meg elég keskeny (az más kérdés, hogy ki van párnázva:D:D:D ).
Ha tervezetten csináljuk, sosem hittem volna el, hogy "igaza volt", és utáltam volna érte, hogy elvette tőlem a szülés élményét..... Hát Ő aztán mindent megpróbált, meg én is.... Nem jött össze. Most újra próbáljuk! :D:D:D

Bocsi, hosszúra sikeredtem! :oops:

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

Niki
Én 35éves koromig nem akartam gyereket. Aztán kiderült, hogy Bálint jön... akkor még pánikoltam, hogy jesszus mit fogok kezdeni egy gyerekkel.... na aztán megváltozott ez az érzés határozottan, mikor megláttam a kis rózsaszín nyivákolós fejét:) Szerelem lett hirtelen....
Én sosem féltem a szüléstől... :roll: Bálintnál már nagyon vártam, úgy voltam vele , hogy gyorsan legyek túl rajta és kész.... 8 óra alatt sikerült is, bár kapartam a falat, de mindig azt mondtam magamnak, már nem sok van hátra :)

Botinál most úgy gondolom gyorsabban fog menni, és kicsit sem félek, sőőőt inkább várom a percet, mikor azt mondják, hogy Anyuka szülüüüünk :D Juhéééj.... érdekes, hogy nem parázok, majd akkor ráérek, mikor jönnek a fájások wuhahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hát akkor vannak nagyon bátor anyukák is. Én a nagyon félek kategória vagyok.De nem izgatom magam még most rajta. Olyan messze van még. :D

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

már megint eltűnt, amit írtam!!!!!!! ti szoktatok így járni??? elkezdek írni, majd közben magától frissít az oldal és minden eltűnik :twisted: :twisted: :twisted:

poci: elhiszem, h nagyon nehéz!!!!!!! kitartást és türelmet hozzá! próbáld a jó oldalát nézni: te többet tudsz foglalkozni kicsikéddel! olvasni, zenét hallgatni, mesélni... örülök, ha végre találtatok vmit, ami csökkenti a savadat, gondolom jólesett végre jóízűen enni valamit! szívből kívánom maradjon is így és hónapok után végre felhőtlenül lakmározz! köszönöm a nevét, megnézem majd hátha találok vmit. nekem most megint szerencsére tegnap óta nincs rókakoma, de már nem merem elkiabálni!

a cukron vagyok kiakadva, nagyon nem értem! délelőtt lementem a védőnénihez a kütyüért, megmutatta hogy kell használni és 5.2 volt. ebéd után (brokkoli leves, párolt vöröskáposzta resztelt májjal) egy órával megmértem 2.4 volt, ezt keveselltem és még egyszer megnéztem, akkor szintén 5.2 volt. most mondtam a védőnéninek, azt mondta, h kevés vér kerülhetett a papírra- ezt nem jelzi, ugyanúgy mutat értéket. tehát oda kell figyelni mennyit vért préselek ki magamból! :? most írnom kell, h mikor mit eszem és hogy mennyi reggel éhgyomri és az étkezések utáni. ha ez így marad napokig, akkor lehet, h csak cukor előtti nap ettem vmi olyat, ami felvitte. bár én azt gondolom, h ha valaki alapjáraton nem nagyon eszik cukrot vagy cukros dolgokat, akkor annak a szervezetét baromira sokkolja 7,5dkg tömény cukor! :roll:
ja, és bejött pont a rendelőbe a házidoki. miután megtudta miért mentem ő is elkezdett óriásbébivel riogatni, hiába mondtam, h nem akarom hallani!!!!!!! befogtam a fülem is! nem lesz gond és passz, max. 1-2 hétig méregetem magam, h mindenki megnyugodjon, de NEEEEEEEEEEMMMMMMMMMMM lesz baj a babával! mondtam is a páromnak, h ne mondja a családban és barátok közt, h most "cukrosodunk", így is elegem van, h mindíg vmivel basztatnak az emberek! kezdek nagyon antiszociális lenni! türelmem nulla :oops:

maki: te kérdezted, h mennyi vízben kell oldani? nekem 3deciben kellett, de nagyon ráfáztam, h elfeledtem megvenni előző este! nagyon lassan olvad ki és darabos volt az egész! brrrrrrr.... javaslom, h este kicsi meleg vízben oldjad fel és másnap reggel öntsd fel a többivel, tedd a citromot bele. akkor tutira oldott, nem kell egész cukordarabkákat ropogtatni!

olyan jóóóóó, h legalább TI itt vagytok és megértetek-meghallgattok! tényleg totálisan kivagyok már az emberektől!

Kép
zsani78

Zsani!
Tök igazad van, hogy már nem akarod, hogy tudja a környezeted az (esetleges) újabb problémát.
Olyan elviselhetetlenek tudnak lenni az emberek.
Néha úgy érzem magam, mintha valami különleges állatfaj lennék. Nézegetnek, mutogatnak, elemezgetnek.... Grrrrrrrrrrrrr
De látod! Nem lesz itt semmi gond! Ahogy leírtad, sztem valószínű, hogy tényleg valami "cukorsokkot" kaphatott a szervezeted hirtelen....

Jah.... és azt nem mondtam az előbbi monológ végén, hogy én mindezek dacára nem félek a szüléstől. Csak drukkolok, mert szeretném nagyon, ha összejönne természetes úton....

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

Zsani: Igen, én szoktam...pl. pont most!

Na akkor mégegyszer!
Zsani: elhiszem hogy kiakadtál! Van elég bajod, nem kell hogy még fölöslegesen csesztessenek! Nem lesz baj a babónak, ugy ahogy mondod! Punktum! :)

Én tegnap apámon akadtam ki, de 7végén úgy kiosztom, hogy lehet nem fogja megköszönni! De leszarom!
Tegnap felhívtak, hogy mi volt a dokinál. Apám első kérdése: Még mindig nem nőtt ki a pöcse? :shock: Se köpni se nyelni...Nem kell szeretni Nócit, meg örülni sem kell neki...de el kell dönteni! Mert ha úgy állunk, akkor nem lesz egy nagyapja se Nócinak. Nem ő lenne az egyetlen! De én ezt nem tűröm! Ha nem fiúnak születik, akkor már nem is gyerek??? akkor én se vagyok apám gyereke?? Nekem sincs farkam...Komolyan néha elgondolkozom, hogy biztos ők a szüleim????

Meme

Kép
hmeme
Németország

sziasztok,
jó a téma :)

cukor: én a fiammal cukros lettem, és ő 3400grammal született, nem lett óriásbébi. nekem 8 fölött volt a terheléses, asszem 8.7 és beállítottak diétára. én is nagyon megijedtem először, mert ilyenkor hamarabb öregszik a lepény, de semmi baj nem volt. 39 hétre született, természetes úton, 1óra20 perc alatt, makkegészségesen. szóval no para, kímélő üzemmód és nem lesz baj. nem is értem a dokikat..xarért kell ijesztgetni a kismamákat..mintha nem lenne elég izgulnivalónk így is..

én is féltem a szüléstől, de a végére megnyugodtam..sőt olyan nyugalom szállt meg, h még magam is csodálkoztam..mostanában is rámtör olyan Niki-féle pánik, de bízom abban, h a végére megint megnyugszom, bár könnyen nagy a szám, én már tudom milyen..nekem bejött az, h ez fejben dől el..én eldöntöttem és megbeszéltem a fiammal, h mi ezt most együtt, bátran végigcsináljuk, és szerencsére így lett. arra kell gondolni, h ha túl vagy rajta, már felejtő az egész, mert olyan adag boldogsághormont kapsz, amint a babád ott szuszog a karjaidban, h csak pislogsz :) szóval nyugi! lásd van olyan kismami közöttünk aki negyedszerre is nekivág :D :D

nem tudom, h ki főzött a minap brassóit, de kösz a tippet, ma azt csináltam, kihúzott a bajból ;)

M.
Vendég

Sziasztok!!

Eladó nagyon szép állapotban levő babaruhák!!
200-300-400 ft/db áron,badyk,rugik.
Kord nacik,hálózsákok.Vannak köztük tiszta új badyk,rugik is.

Valamint csomagolásban levő teljesen új játszószőnyeg 2500 ft.

Képet tudok küldeni,írj bátran,biztosan megegyezünk. :D
csucsu99
Budapest

Mia: Akkor én vagyok az, aki kihúzott:) Nálunk volt brassói tegnap előtt :)

Ma meg spenót lesz! :) Tüksi tojcsival! :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Meme: Én is kiakadtam volna a szüleimen, ha ilyet kérdeznek!!! :evil:
Sajnálom...

Emi

Emi

email4
Budapest

Akkor köszi a tippet Meme ;)

spenót fincsi, majd kipróbálom a kenyeres-változatot..

M.
Vendég

[quote="edwig"]M írta:edwigercy
Picikét túlzás ez a 95% ilyen "gázos" lesz, és a maradék 5% a normál baba....

Nekem a közelemben szinte csak császárosok vannak, még toxémia miatti császárosok is, a családomban Anyukámon és rajtam kívűl mindenki császáros, de egyikre sem igaz egyik állítás sem amit felsoroltál. Sőt, az én fiam normál szüléses volt, alig aludt, 2,5évesen nem aludta át az éjszakát még, ellentétben a császárosokéval, van akinek első naptól, de van akinek a 4.héttől egész éjszaka alszik a manó.

Ez az arány azért tágabb kicsit.... nem kell általánosítani.
Van akinek pokolian fáj a szülés, és van aki 1,5óra alatt megszül egy 4kg babát. ilyen is van bőven körülöttem, pedig a könyvek azt írják, hogy a széles csípő könnyebb szülés haha háát persze.... ezt is cáfolnám jó pár példával.

edi: ne nekem mondd, hanem olvass...én is csak onnan veszem, meg onnan, hogy először mi vagyunk uszizni, utána a babák, és tökre látszik, ki voltak csaszisok...és elmondta a csaj, h teljesen máshogy viselkednek...ki tudja, lehet nekem is az lesz, de remélem nem.
Azért járok jógára, amit sosem gondoltam vlna, hogy ennyire szívesen fogok tenni, mert igazából ahhoz én kisit durva, fiús nőnek tartom magam, na , szal azért, mert totál ráhangol a babómra, mert beszélgetek vele, és reagál, míg itthon nem megy ez ennyire, mert meg tudom simogatni, amit itthon szintén nem tudok, mert kell a csaj hangja, hogy letoljon alfába, és nem mellékesen, hogy agyból és ne csak ösztönből fogjak szülni....hogy tudjam befolyásolni a szülést.....

Mercy

"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr

Jah, 3 barinőm szült csaszival az elmúlt 5 hónapban...és 2-3 nap lett tejük...sajna előbb nem...

Mercy

mercedes79
Győr

Meme! Sajnálom :(
Néha igazán kiszámíthatatlanok az emberek.
Biztosan Őt is az ujja köré fogja csavarni Nóci....

Én egy csomót agyaltam rajta, hogy egyáltalán megkérdezzem -e a nemét.... Annak is van varázsa. És TÉNYLEG annyira, de annyira mindegy....
Rengetegszer jut eszembe, hogy mi lesz, ha megszületik és mégis fiú! :oops:
És ilyenkor mindig az fut át az agyamon, hogy "Hát mégis mi lenne? Semmi a világon! :lol: "

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

Ja dehogynem.... hát nyilván ugrik a Kata név! :D:D:D

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

Mercy! Lehet, hogy mindnyájan a szerencsés (csaszis) kivételek közé tartozunk...
DE azt azért tudjuk, hogy egy ilyen statisztikai 95 vs 5 % mennyiben takarja az igazságot... :wink:

Felesleges "félni" bármelyiktől, és az esetleges negatív következményektől is. Ha úgy kell lennie, akkor úgy lesz, ez kikerülhetetlen.... És utána mindenki úgy fog tenni, hogy lehetőségeihez képest mindent megkapjon a bébije!

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

Megjöttem a suliból, de majd csak később olvasok vissza, mert megyünk le sétálni, olyan jó idő van.

d.dodó

dóri: :lol: :lol: :lol:

meme: sajnálom, h ilyet mond apukád! ha egyébként jó viszonyban vagytok, akkor próbáld meg nem szó szerint magadra venni, de szerintem az jó, ha elmondod neki mit érzel, milyen szarul esett! lehet fel sem fogja miket beszél :shock: bár ez nem mentsége! gyerekkoromban mindíg azt gondoltam az én apukám más, mint a többi férfi, de idővel sajnos rá kellett döbbennem, h ez nem így van! ráadásul egy ideje nem is vagyunk túl jóban, meg sem kérdezi hogy vagyunk, mi van a babával..... amikor elmondtuk nekik (apu és a felesége, aki nem az anyukám) gratuláltak, oszt jónapot! már napokban beszéltük róla a párommal, h nem muszáj két nagyapának lenni, ha ennyire nem érdekli, akkor be sem engedem a házikóba! negatív energiára köszönjük, de nincs szükségünk!!!

Kép
zsani78

Bibar: megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül ezzel, hogy rohannak a napok :)

Edi: Boti már most ismeri minden gondolatod :) Nem is kell neki mondani, hogy ő a mini Boss, tudja Ő nagyon is jól :D

Niki: ma én is adtam a diéta pofázmányára :) Lekváros piskótatekercset sütöttem :D De valahogy most úgy gondoltam, ez jól esne. Így ma Veletek sütiztünk egy jót :)
Azt már csak halkan mondom, hogy még az ebédem sem volt valami diétás, mert krumplistésztás főztem. De van ez így. :)

d76: hasonló volt a történetünk, nálunk is korábban indult magzatvíz elfolyással. És engem csak azért altattak, mert az EDA semmit sem használt. Vártuk a hatását, de semmi sem volt. Pedig gondolhattam volna, mert egyszer mandula műtét alkalmával is tripla adagot adtak be és még úgyis éreztem a műtétet. Szóval emiatt voltam elaltatva, de már engem is eléggé szorított az idő. :(
És úgy ahogy írod, egy császárnál is sokszor mindent megpróbál az orvos és kismama is és szinte végig is éli az egész szülést, akinél nem előre tervezett. Azt gondolom, így talán mindkét oldalról van már fogalmunk, milyen megküzdeni a Babánkért.

Zsani: igen, totálisan el tudom képzelni, hogy felvitte jól a cukros lötyi az egész értékedet. De az nagyon jó hír, hogy alapjában véve semmi gond a cukroddal. Látod?! Akkor innentől tényleg NYUGI! És úgy is van, ahogy írtad, NEM LESZ SEMMI GOND A BABÁVAL!!!!
Bizti nálam is fel fogja vinni a szirup, mert én sem eszem cukrosat. Nagyon ritkán sütit, de ha lehet, azt is ki szoktam hagyni. Se teába, se kávéba nem teszek cukrot. Jóóóó, ma van a kivétel a piskótával. :) Na, majd jövő héten, lehet Te fogsz engem nyugtatni :) Kedden megyek lötyit inni.

Meme: sok férfi - tisztelet a kivételnek - igazából kisfiút szeretne gyereknek, unokának... csak van aki tud ennek normálisan hangot adni, van aki nem és van olyan is, aki tud örülni szívből a kislánynak is.
Sajnos én is megkapom ezt, de már nem mérgelődök rajta, mert én nagyon is örülök, hogy kislányom születik ismét. Persze nagyon tudnak bántani ezek a szavak és én is időnként odaszólok. Így totálisan megértelek, hogy mi zajlik ilyenkor benned. Páromon is láttam ici-picit a csalódást, mikor mondta a doki, hogy kislány, de ő az a fajta, aki tudta kezelni és pár perc után már a kislánynak is ugyanúgy örül és azóta is. Sőőőt! Nagy szerelem van a pocaklakó lányával és ugyanúgy Nórival szemben is. Ha adhatok egy tanácsot, csak azt tartsd ilyenkor a szemed előtt, hogy Apának a kis Nóci a szeme fénye. Apukádat meg majd úgyis le fogja venni a lábáról.
Igaz, én is egyszer már megmondtam, hogy a nem túl kedves megjegyzéseikre inkább nem vagyok kíváncsi, tartsák meg maguknak. Azóta nem is nagyon volt beszólás emiatt, de látom néha kijönne újra és újra belőlük, annyira vágytak egy fiú unokára. De hát ez van.

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka

sztem ez a tej-téma változó..nekem is csak 3. napra lett tejem, és én "normálisan" szültem..sőt sztem az a ritkább, h egyből belövell..legalább is a gyerekágyon tapasztaltak szerint..
meg sok mindentől függ..én Martint 16 hós koráig szoptattam, és csak azért álltunk le, mert terhes lettem. az elején ittam serkentő teát..és nagyon ideges voltam, h minden rendben lesz-e..a bnőm aki a megtestesült nyugalom csak 4 hós koráig tudott szoptatni, pedig ő aztán tényleg mindent megtett (homeopátia, tea, fejés)..nincs rá recept. sok mindentől függ..

a jóga sztem is jó dolog.. :)
Vendég

Mercy
Neked mondom, mert Te írtad... Olvasni szoktam, hidd el.
Nem szeretnék ezen vitatkozni, Te így gondolod, Én úgy!! ennyi :)

Én nem veszem készpénznek amit a könyvek írnak a császáros babákkal kapcsolatban. Az, hogy kinek mikor indul be a teje, hmmm ez alkat kérdése. Én simán szültem és az 5. nap még nem volt tejem, de a 6. nap már igen. Ez alkat kérdése, nem szülés típusé... és sorolhatnám tovább, de ha jól megnézed itt a lányok is írták akik császárosok voltak, hogy egyiküknél sem volt semmi ilyen negatív tapasztalat, azt írták amit Én is...

no, de részemről lezárva az ügy... nekem tökre mindegy, hogy a könyvek mit írnak, engem az érdekel csak, hogy jó legyen Botinak , és ne legyen baja szülés alatt:)
Vendég

Meme: az én apám is csalódott volt, h lánya lesz..aztán meg úgy táncolt, ahogy én fütyültem (mármint kislány koromban)

hidd el, olyan szerelmesek lesznek belé..h csak na..
nálam is próbálkozott a párom, h kinőtt-e végül Laurának..? én csak mosolyogtam..majd amikor meglesz..na az lesz majd a szerelem :)

szokta is kérdezni, h mit fog kezdeni egy lánnyal? ő nem tud babázni :D
Vendég

Huhh meme, ez nagyon gáz :(

Mi ugye nem tudjuk mi lesz, de szerencsére senkit nem is izgat annyira...csak egészsége legyen....
Apa i mind1nek gondolja....vagyis mivel én lánynak érzem, így annyira aranyos, mert ő is.

Apukám okfejtése (szerintem ő várja a legjobban): hát azért legyen lány, mert az aranyos, és annyira cuki a pofija, ezért legyen Felícia...másik pillanatban, te jó ég 15 évesen bedogroztatják, meg pasizik, inkább legyen fiú, mert meg tudja ,magát védeni....aztán hát jobb lenne ha mégis inkább lány lenne, vagy fiú....

Tehát nálunk annyira mind1, h hihetetlen....

Engem csak az zavar, h anyu továbbra se hívna föl, h mizu velem, v segítsen-e, vagy akármi....anyósom meg azóta, h kívánok dolgokat, még véletlenül sem csinál...ohh, és még azt sem tudja, hogy 2 hét múlva esküvő.....

Mercy

mercedes79
Győr

Lezárom a témát...tőlem mindenki úgy megy szülni ahogy akar, úgy csinál mindent ahogy akar...azt olvas amit akar...

Mercy

mercedes79
Győr

Meme
Annyira rossz lehet... idáig törtem a fejem, hogy mennyire rosszul esne nekem is, ha Anyuék így reagáltak volna... :(
Engem fiúnak vártak a szülés percéig, és lány lettem... Tesómat kislánynak mondták végig, nagyon örültek neki, kiderült fiú, Apukám tökre csalódott volt, most meg az Öcsém Apukám kedvence, én meg Anyukámé :lol: :lol:

Szerintem Nócival is ez lesz, imádni fogják szerintem.....

Ne keseredj el :(
Vendég

Látom felizzította a kedélyeket a csaszi kontra természetes szülés téma! :)
RELAX kismamik! :lol:
A lényeg a babánk egészsége, én még a magam egészségét is hátra hagyom!!!
Hülye vagyok tudom...de már mondogatom a férjemnek, ha bármi történne és választani kell a babánk és az én életem között, egyértelműen a babánkat válassza!!!
Természetesen anyukám ezen teljesen fel van háborodva, hogy hát gyerek születhet még...stb.
Mondjuk nekem mondhatja! :lol: :lol: :lol:

Emi

Emi

email4
Budapest

Emi
ennél jobban, ha Relaxos leszek elalszom hihi :lol: :lol: :lol:
Én szimpla véleményt mondtam :lol: :lol: :lol: :lol:
Én is azt vallom, hogy első a gyerek, pláne mióta tudom, hogy milyen Anyának lenni. Volt egy fiam, tudom milyen élni halni egy gyermekért, és tudom azt is milyen elveszíteni :cry:
Én is úgy döntenék mint Te....
Vendég

Edi: Na de ne aludj el!!! :)
Elképzellek, hogy ott ülsz a fiókban...és rádölve az asztalra alszol Botiddal. :D
Kiváncsi lennék az ügyfelek arcára! :lol: :lol: :lol:
Örülök, hogy egyetértesz velem... :wink:

Emi

Emi

email4
Budapest

én is..nem kérdéses!! ;)
Vendég

Emi, nevess csak :lol: :lol: :lol: de tééényleg így van, olyan álomkór van rajtam, ez vicces.... :lol: :lol:
Alig tartom a fejem wuhahaha :lol: :lol: :lol: Jöhetne már valami ügyfél aki kicsi felidegesít, mert akkor legalább felébrednék :D:D:D:D így meg kb. úgy festek ahogy leírtad.... :P
Vendég

Tudjátok mi a furcsa?

Az én apukám (aki egyébként egy ffitündér) mindig aranyos volt e tekintetben, anno amikor vártam Botit. Egyszerűen velem örült.

Aztán amíg Boti kicsi volt nem nagyon tudott vele mit kezdeni. Persze ez idővel nagyon megváltozott és mostmár a legnagyobb cinkostársak. Együtt járnak mindenfele....

Viszont most, hogy kiderült, hogy kislányunk lesz, az apukám reakcióját nem is tudom hogy jellemezzem.... leginkább "örömtáncott lejtett" (igaz telefonon át).
Persze mindig tudtam, hogy én voltam / vagyok az Ő kicsi lánya, szóval Ő amolyan lányos apuka.... de nem gondoltam volna, hogy egy lány unokára ugyanígy vágyik!

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

Sziasztok!
Maki, Manorka, köszi a hiányolást :)
Kedden voltam a cukros vérvételen meg dokinál: cukrom OK, vizsgálaton is minden rendben. Jövő héten megyek egy kontroll UHra, hogy mi a helyzet a haematómával. Új nyavalyám nincs (UH infók nélkül legalábbis...), én már ennek is örülök :lol:

Zsani, nagyon megértelek :( Csak azt tudom mondani, hogy kitartás, szerencsére nem tart örökké ez az állapot :wink: Emmával imádtam terhes lenni, de ez a mostani minden csak nem felhőtlen :oops: Próbálj úgy hozzáállni, hogy ez egy szükséges időszak ahhoz a csodához, amit egy pici baba, egy gyermek jelent :P Én is erre koncentrálok :wink: (közben meg kenegetem a visszereimet, ülve alszom, stb :lol:)

Szülés téma - erről már egyszer írtunk. Fájdalom szempontjából szerintem egyik sem jobb a másiknál, bár én még csak természetes úton szültem. Vannak végletek, így hasonlítani nem lehet, de egy csaszi sem fájdalommentes, csak az később rossz :? Én nem hagyném ki az élményt másodjára sem, de írtam, hogy én egyébként is szerencsés alkat vagyok, Emma ahhoz képest, hogy első baba, nagyon könnyen megszületett :wink: Bár ez semmire sem feltétlenül garancia :?
Az, hogy a babára milyen hatással van, sokban függ pl. attól, hogy volt-e vajúdás a műtét előtt! Ezért szerintem nem lehet statisztikákra hagyatkozni. Apukám egyik kedvenc mondása: hazudni 3féleképpen lehet: igennel, nemmel és statisztikával :wink:

Szombaton lesz Emma szülinapja! :D Már nagyon készülünk!! :D Holnap tortát meg sütit sütök :) És nekem is lesz egy óriási ajándék az ő születésnapjára: 10 éve most először fog együtt ünnepelni az egész család :P Anyu meg Apu 10 éve váltak el, mondhatni csendes háborúban, és azóta csak az esküvőnkön voltak ott mindketten, soha sehol máshol, idén viszont mindketten (meg persze a nagyszülők is!) itt lesznek és nem lesz külön szülinapozás :D Tudom, hogy egyiküknek sem könnyű, de ez nekem akkora ajándék, hogy el sem tudom mondani :)
Most megyek, elhozom Emmát és sétálunk egyet ebben a gyönyörű időben :P Ja és ma volt az utolsó köröm a fogorvosnál!!! Éljen éljen! Apró örömök is vannak :)

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Dóri: Nálunk is hasonló volt a helyzet, mint nálatok.
Apukámnak van egy fia, és én mint második gyermek, lánya. :)
Apukám a kezdetektől mondta, hogy 100%-ig biztos abban, hogy kislányom lesz! Ő is nagyon boldog...és az tény, hogy inkább lányos apukának mondanám. :D
Mondjuk szerintem egy apa teljesen másképp viszonyul a fiához, mint a lányához...a nemek különbözőségéből fakadóan.
Nálunk mindkettőnket egyformán szeret szerintem...bár anyukám mindig mondogatja neki, hogy engem jobban (meg nekem jobban örült, amikor megszülettem, stb.)...na de így talán kiegyenlített a helyzet. Anyukámnak ugyanis a bátyám a mindene! :)

Barbi: Előre is boldog szülinapot Emmádnak! :)
Örülök, hogy legalább a fogorvost kipipálhatod...
:)

Edi: Kitartást!!! Lassan végzel... :lol:

Emi

Emi

email4
Budapest

Barbuss
Boldog Szülinapot Emmának :D Meg egy nagy puszi :D

Emi
Már számolok vissza :lol: :lol: :lol:
Vendég

Na, megjöttünk a sétából! Csak ide az erdőbe mentünk, kicsit játszótereztünk is...

Barbuss!
Előre is Boldog Szülinapot Emmának.
És gondolom mennyire örülsz a nagy családi szülinapozásnak!

Baba neme: Hát Ati eleinte (még Lizynél) mondta, hogy tuti fiu, ő csak fiut tud (mintha annyi gyereke lett volna már
:lol: ) Erre szülés előtt 3 nappal azzal keltett, hogy megálmodta, hogy lány lesz. És igy is lett.....de azt a boldogságot. Most természetesen azt mondogatja, hogy tuti megint kislány lesz (persze még nem álmodta meg :) ).

d.dodó

Végezteeeeem, majd este még bekukk...

Puszacs :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?