A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Nekem is olyasmi,mert nekem is progi császár :wink:
Legalább is azt igérte 38 nál tovább nem megyünk....
Vendég

Azért én egy kicsit irigyellek Titeket, mert "nagyjából" tudjátok, hogy
mikor fog a kicsi megszületni!!!!!!!
Mert ugye, nem lesz semmi baj, és minden a tervek szerint fog menni!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink:
bszilvi25

Ahogy a többi topikot elnézem elég sokan vitték a 41. hétig :wink:
Vendég

Sziasztok!

Hogy vagyunk, hogy vagyunk?

Látom fele szenved hogy éjjel nem alszik, másik fele meg tök jól alszik. Én is elég jól alszom...kp-kop-kop mééég.

Csiri, vasalsz már? Megy a csöpögős film? :wink:

Szilvi neked nem sejtheető hogy kb mikor fog megszületni??? Azért a hónapot csak tudd nem? 8)

Hé Csiri, én vagyok kiírva május 30-ra, és te fogsz akkor szülni??? Nahát ... ez nem fair.

Juli lányomnak május 25-én van a szülinapja, nem kéne arról lemaradni...:D Vagy előtte egy héttel vagy rá egy napra kéne szülnöm...:D jól elterveztem...mert a lányom közölte, nem hajlandó miattunk halasztani a szülinapját... :shock:

pussz
Dana

Kép
danaaia

bocsánat... itt se voltam! mármint az elsőt nyilván én írtam/küldtem, de aztán ki is kapcsoltam a netet, reggeliztem a tévé előtt!! nemtom mi történt... :?

mia_snow

Dana: elvileg én tudok "mindent" - juni. 22
DEEEEE ez ugye általában úgysem napra pontosan történik.....
(mint egy progis császárnál)
bszilvi25

hu tényleg eszembe jutott mit akartam még kérdezni: nálatok volt már kint a védőnő: ilyenkor mennyi ideig marad? hozzánk jövő héten jön elvileg... gondolom illik megkínálni kávéval/teával vagy ilyesmivel, ... és mit fog itt csinálni? a szobát nézheti, tegnap már a fiút vésték a villanyvezetékek helyét, úgyhogy higiéniából topon vagyunk. :lol:

mia_snow

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.16 22:34-kor.
pironya

Mia: hozzánk még nem jött, de májusnál elöbb nem is fog.
(Tudjátok nála csak a 4 pecsét a lényeg........ amiből a 4. ápr. 30-án
lesz meg :? )
Majd utána jön.... valamikor. De ahogy ő áll hozzám, kb én is úgy fogok hozzá!!!!

Tegnap amikor voltam babázni, pont jött a védőnő!!!!
Olyan dolgokat kérdezett, és mondott, hogy én biztos megkértem
volna, hogy legyen kedves, és távozzon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bszilvi25

Hozzánk már félidőtől havonta akart jönni a védőnő....de én nem engedem neki :twisted:
Vendég

Sziasztok!

Ma reggel voltam ucsó vérvételen (terheléses cukor nélkül),majdnem rosszul lettem,annyian voltak!!! :shock: Egy gombostűt se lehetett volna leejteni! :shock:
Jövő héten megyek a dokihoz,( a magánrendelőbe talán utoljára),utána már valszeg a Klinikára kell mennem.

Besz@rt a mosógépünk (a legjobbkor!!!! :x ) ,nincs elég kiadás,most még ez is!!! A szerelő azt mondta,hogy kb.25-30 ezerbe kerül a javítás,és akkor bírja egy ideig (!) ,valameddig. Úgyhogy újat kell vennünk!
Ma legalább megjött a januári (!) táppénzem!! :roll: Nem semmi! Még ez a gyorsaság!!!! Április 9-én küldték a januári táppénzemet!!!! :shock: :shock: :roll:

Császárosok!
Aki tud segítsen!!!!
Pár napja lefekvéskor,felkeléskor nagyon FÁJ az előző műtét hege!!!! Ez mitől lehet? Nektek is szokott fájni?? Jövő héten megyek dokihoz,akkor mondani fogom neki,de addig is nyugtassatok meg,hogy nem vékonyodik a heg,vagy ilyesmi!!!

Kép
orsitigris

Orsi nekem nem fáj a hegem.
Neked kivül fáj?
Pedig neked is elég régi nem?
sőt a sérvműtétem sem fáj a mire azt mondták,hogy eszembe ne jusson vele terhességet válalni vagy 60 kilónál többre hízni...
Vendég

:shock: Szilvi, miket???

nekem tegnap amikor voltam, betegállományban volt a saját védőnőm, és másik foglalkozott velem... megkérdezte, hogy sokat eszem-e, hogy ENNYIT híztam. hát anyád. 11 kiló (az ottani mérleg szerint 10). mondtam hogy nem, és nem fűztem hozzá kommentárt. ha minden nap tudnék wc-re menni, szerintem ez is csak 8 lenne... hiába eszem azt a krva aszaltszilvát. :roll:

mia_snow

Védőnő!
Nálunk egyszer volt kint...csengettett,majd köszönt...bejött,levette a csizmáját,nem nézett se jobbra ,se balra,...leült...és mondta,hogy ha valamire kíváncsi vagyok kérdezzek....mondtam,hogy most semmi nem jut eszembe....(pedig azmár akkor is érdekelt,hogy hogy kell csinálni a legényfogólevest...)ezután felállt,betolta a széket,felvette a csizmáját,köszönt és elment.... :wink:
kedden megyek az újhoz....vagy nem megyek még nem döntöttem....De kíváncsi vagyok rá... :shock:
Pironya!
Csak mavagy szabados vagy már végleg vége????

Megjött a vasaló....annyi kedvem van nekikezdeni,mint most trágyát lapátolni....tehát sok.... :?
Vendég

más műtét, meg nem is volt olyan rég, de a férjemnek a szeptemberi sérvműtét-hege szokott fájni, ha jön a hidegfront. :(

pironya: 2 amerikában élő barátnőm mondta, hogy az amerikaiak nem vasalnak. semmit. van szárítógép, és abban úgy száradnak meg a ruhák, hogy egyáltalán nem kell kivasalni. nem akarták elhinni amikor kimentek... paráztak is hogy sse vasaló, se vasalódeszka, azért vannak ruhák amiket muszáj, de NEM! és nem, nem jó a mosó-szárítógép, hanem az a jó, ami külön van. ha már úgyis beruházás... hívd a providentet, vegyetek mindkettőt. :)

mia_snow

orsi!
Tegnap hívtam fel a sebészdokit,mert nekem is fáj az epeműtét 20 centis hege....a császár az 13 éve folyamatosan érzékeny...
azt mondta,hogy ahogy nől a méhem,sajnos vékonyodik a heg is,mert ugyanúgy nyúlik,tágul a bőrrel ésmivel ugye oda "új bőr/hús nőtt" ezmost vékonyabb és érzékenyebb....
szerintem ez érvényes a csaszihegre is...
:shock:
Vendég

hozzám már kétszer eljött a védőnő, de mivel nem gáz annyira nem idegesített. Itt volt mindkétszer 2 órát. Szülésfelkészítőt tartott nekem először, elmondta mi hogy történik a szülésnél, másodjára meg arról beszélt, hogy mit kell csinálni a babával. Végülis mondott sok hasznos dolgot is, de volt pár furcsaság ami úgyse úgy működik ahogy mondta.

Magzatmozgás számláláshoz én kaptam külön egy papírt (egy táblázatot) azt kell vezetnem, ellenőrizni fogja :? majd beírkálok valamit, de nem fogom komolyan venni annyira.

na léptem anyukámékhoz, majd onnan Rátok nézek :wink: :D

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Tényleg Orsi!!!
Jól mondja Mia!!!!
Hívd a Providentet!!!!(csak elötte apa vegye fel a kockás ingét,ha van... :lol:
Vendég

Szio.

Védőnő: többnyire nem szól előre pnt mikor kukkant be...mert na valós ehlyzetre kíváncsiak ám :twisted: nem arra mikor rákészülsz...

nem kell kínálni semmivel...ilyenkor kb arra szokott kíváncsi lenni hol lesz a baba helye, esetleg te hogy vagy, elhadar pár dolgot, amit vagy tudsz már úgyis, vagy ha nem hát most nem fgod tudni megjegyezni...
ne nagyon készülj a fogadására.

Hizzám mindig délben a legnagyobb kupi közepén jön, mikor konyha egy hadszintér...fiam is épp mindent szétdobált...de már nem zavar...gondolom látott már ilyet. Én azért nem fgok csilli-villi rendet tenni mert hátha beugrik.
Különben meg nem kell beengedni ha nem vágysz a társaságára és kész...na jó, tudom alapból mindenki szereti a védőnénijét...

Orsi,
Nekem nem fáj a hegem...jaj ne is fájjon...
Na mosógépünk sztem nekünk is azutsókat rúgja...nálunk is csere lesz...amilyen mákom van majd akkor tojik be mikor nem vagyok itthon...

Jaja MIa,
nem hat az aszalt szilva?...pedig áén is azt akartam bevetni segítségnek... :roll:

Csiri, szedd össze magad és vasalj!!!!! :evil: (én ugyan tuti nem vasalnék...de te tudod)

Szilvi,

na jó persze hogy nem napra pontosan...dehát ez az élet természetes rendje...ezért ne akarj progis lenni :wink:

Pussz

Dana

Kép
danaaia

Orsi!

Bármit csak őket NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
egyszer mi rá voltunk szorulva, de akkor megfogadtam, hogy
soha töbet!!!!!

Megyünk mi is, gumit cseréltetünk a kocsin..

Majd jövök, Mia neked is fogok válaszolni (de csak akkor)

Sziasztok!
bszilvi25

Sziasztok!

Sajnos én is rosszul alszom mostanában, de kivételesen a tegnap éjszakám elég tűrhető volt. :) Iszonyat ez az állandó pisilési inger. :twisted: Marci feje a hólyagomon pihen és nagyon kényelmesen érzi ott magát. :roll:

Állatok: nekem van két lakásban tartott cicám, de nem féltem tőlük a gyereket. Tudom, hogy egészségesek, minden oltást megkaptak, féregtelenítve vannak rendszeresen, 6 hetes koruk óta az ajtón kívül nem tették a lábukat, nem esznek nyers kosztot és olyan kényes és tiszta mindkettő, hogy némely embertársamon is túl tesznek. Sokkal jobban félek a kutyaürüléktől, amit felelőtlen gazdik hagynak úton-útfélen a kutyájuk után, hogy közlekedni nem lehet tőlük. Olyan simán odakakiltatják az ebeket a játszótér kerítése mellé, ha meg szólni mer valaki, még nekik áll feljebb. Mi lakótelepen lakunk, de arra kevés füves területre ami van, nem lehet beengedni a gyerekeket, mert két lépés után kutyaszarosak lesznek. Utána meg hordjuk be a lakásba a cipővel, babakocsival. :twisted:

Az tény, hogy itthon ha egyszer leesett valami a földre, az megy a kukába, vagy le kell mosni, mert macskaszőrös lesz. Marcinak sem fog ártani, ha megtanulja, hogy a földről nem veszünk semmit a szánkba. Nem csak itthon, hanem máshol sem.

Én is állandóan nézegetem a naptárt, hogy vajon melyik lesz az a nap, amikor megszülök. Szerintem nem fogom kihúzni júniusig. Kíváncsi vagyok közülünk ki lesz az első. :lol:

Ja! És tegnap volt az utolsó munkanapon. :lol: :lol: Mától pihi van itthon. Mára vettem színházjegyet, hétvégén meg elutazunk Egerbe, nyáron úgysem fogunk túl aktívak lenni utazás terén, színház, mozi meg egy darabg kilőve.

El kezdtem én is kimosni a ruhácskákat. Csiri kedvéért rakok pár képet a legújabb szerzeményekről. :lol: A szobáról még nem tudok, mert még mindig nincs kész. :twisted: :twisted: :twistedKép Kép Kép Kép Kép :

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.16 22:35-kor.
pironya

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.16 22:35-kor.
pironya

Montana!!!!
Imádom a csíkos cuccokat!!!!Tök jók a rucik....nekem ujjatlan kombim nincs,csak rövidujjú...az gáz????
A 2.képen a jobb felső csíkosból nekünk is van 1....c und a-s azthiszem!!!!
hol szálltok meg Egerben????

Pironya!!!
Pont a MUNKA ÜNNEPÉN teszed le a lantot???

Megyek vasalni!majd jövök!!!! :? :evil:
Vendég

Pironya:
Pólya nálam kilőve.... :!: az angolpólyát meg össze-vissza kell tekergetni.... :roll: szerintem jobb egy vékony hálózsák....
de ze saját vélemény!
Vendég

......
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.16 22:36-kor.
pironya

Védőnő: nálam csak egyszer volt kint, azt mondta nem is jön többször, csak ha már megszületett a baba. Én járok havonta-kéthavonta terhesrendelésre, ott szoktunk beszélgetni. Az én védőnőm továbbra is jó fej, mond jó dolgokat is, nem erőszakos és sosem csesztet a kilók miatt. :lol: :lol: Sőt bevallotta, hogy ő is többet hízott az előírtnál, pedig minden úgy csinált, ahogy azt kell, mégis.

Kép Kép
montana

Montana!
Gyönyörű kisruháK! Imádom őket nézegetni!

Nekem már csak 57 nap! Basszus! :shock:
Bárcsak már ott tartanék! (szerintem nem lesz már annyi!)

Kép
orsitigris

Na gondoltam alszok eggyet,de ahogy vizszintesbe kerülök,sav indul :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Mit lehetne vele csinálni?????????
Majd azt nézzétek meg az én kölkömnek vállig érő haja lesz :lol:
Vendég

Ne is mond Orsi én olyan írígy vagyok...szinte a táblázat végén kullogok
Vendég

Monti szép cuccok!!!
Piri:angol pólya ...minek???????? :shock:
Hazahozós ruha..valakinek meg van már?Ha igen akkor muti.
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.16 22:36-kor.
pironya

Én is gondoltam erre a félig ülő helyzetre, de ugye a védőnő szerint háton pihenni tilos...oldalt félig ülni :shock: na haggyuk :twisted:
Renét már ettem ma is kettőt
Vendég

Húh, nem haladok vmi jól, még csak a fél lakást porszívóztam agyon. Most adok magamnak 10 perc kajaszünetet, aztán folytatom!

Mia - meggyőztél, én is hívom a Providentet!!!! :lol: :lol:

Szilvi - csak vicc volt hitel-dolog, előző oldalon volt téma! :wink:

Hát igen, az itteni mosó-szárítógépek után darabonként fél óra a vasalás, annyira összegyűrik. Akkor ezek szerint Amcsiban már tudnak valamit!! :)

Amúgy nekem nincs bajom a vasalással, csak már nehezen bírom az egyhelyben-állást. :roll: Amúgy legyaloglok simán 10 km-t is, az nem gáz.

Bari - én is 3 párnával alszom, majdnem ülve, hogy ne jöjjön fel a savam! Rohadt nehéz volt megszokni, mert én alapból csak 1 kis vékony párnám volt. Sajna ez már csak ilyen gonosz dolog! :(

Szerintem én júni 13-án fogok szülni! Hogy miért? Mert PÉNTEK 13! :twisted: :lol: :lol:
Vendég

Wera akkor te a hátadon fekszel???
Vendég

Szerintem nálunk nem nagyon szoktak kijárni a védőnők házhoz a baba születése előtt, legalábbis az enyém még sosem említette. Nah, szép lenne ha egyszer csak úgy beállítana! :shock: Bár szerintem nem olyan bátor! :lol:
Vendég

Nem, az oldalamon! Ha kicsit eltolva rakod a párnákat, a vállad meg nyakad alá is jut és nem törik le a fejed! :lol:
Vendég

Pironya! Köszi a hiányolást! :lol: El szoktam olvasni mindennap amit írtok, de Marcim nem szereti ha ülök, ilyenkor úgy el kezdi rugdosni a bordáimat, hogy komolyan fáj, így aztán olvasás után már nincs erőm még írni is, inkább lefekszem.

Nálunk pont fordítva van: a többi kolléga vendégeli meg az elbúcsúzót, hoznak enni, inni, meg valami ajándékot vesznek közösen. Én rettenetesen utálom, ha felhajtás van körülöttem, se születésnapot, se névnapot, semmit nem ünnepelek szűk családi körön kívül, így előre rettegtem a búcsú bulitól, de szerencsére a főnököm, aki tudja ezt rólam, hogy utálom az ilyesmit, lefújta a felhajtást, hogy engem nem enged elbúcsúztatni, mert én úgyis jövök majd vissza dolgozni két év múlva. Sok kíntól mentett meg ezzel a húzásával, örökre hálás leszek neki ezért.

Az angolpólyánál szerintem jobb a rugi. Már a kórházakban sem nagyon használják. Én az Istvánba fogok szülni és szólt a védőnő, hogy ha megyünk szülni, rögtön vigyünk magunkkal 5 napra való babakelengyét is, mert nem adnak a kórházban ruhát, abba öltöztetik, amit mi viszünk. :shock: Ez számomra teljesen új volt, még jó, hogy mondta, mert Marcim pucér lett volna az első nap. :roll:

Csiri! Igen, több is a C&A-ból van. Szeretem nagyon, mert szép dolgokat lehet kapni és nem vészes az áruk. Az ujjatlan bodykat arra az esetre vettem, ha nyáron nagyon meleg lenne. Egerben a Szent János Hotelben leszünk, két éjszakát. Van valami javaslatod, hogy mit nézzünk meg feltétlenül? A váron kívül persze, mert az a kedvencünk, oda mindenképpen megyünk.

Na, most már nekem is fel kell állnom, kezdődik a rugdosás. :wink:

Kép Kép
montana

sziasztok!
30 betöltött hét, tehát 31.nem semmi.s szerintem én sem húzom ki júni 18-ig, vagy inkább mondjam azt, hogy nem is akarom?júni 1-el kibékülnék.meg azt is álmodtam.
pironya én nem vendégelek meg senkit, szerintem is fordítva van..

Kép
Kép
eyi

Sziasztok!

Bari, kiakadsz 23 percen? Neken van, hogy órákon át semmi, vagy csak kisebb kinyomások itt-ott, de este mindig megy a műsor. Megvan a napirend. Mostanra kb. 20 órát alszanak naponta én úgy tudom.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Csajok!!!
Van pár kiscuccom,sapkám,hálózsákom,naci,rugi,amit kaptunk...(használt) és nekem helyhiány miatt nem kell,meg van belőle másik pár...ha valakinek szüksége lenne rá,szivesen elküldöm postaköltség ellenében....Inkább fiusak,de van 1-2 uniszex is....
Valaki???

Nem haladok ésmár most meguntam....ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
itt tartok!!!Sehol!!!ésmost kicsit abbahagyom,mert berakom a kaját sülni... :?
Kép
Vendég

Csiri nekem Jöhet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A bőr ülőgarnitúra is :lol:
Vendég

Csiri - látom a fotózás jobban megy mint a vasalás :lol: :wink: Kitartás, már csak 99 darab!! :twisted:
Vendég

Bogi én nem akadnék ki ha itt nem azt olvasnám mi9ndenkitől,hogy EGÉSZ NAP mozog...

Meg a védőnő is azt mondta,hogy fél óránként minimum 5 mozgás
(igaz csak a 32 héttől én attol még messze vagyok)
Vendég

Bari - szerintem nincs két egyforma baba. Az enyém nagyon aktív, de volt már nekem is hogy órákig nem mozgott. Gondolom ők is lehetnek fáradtak... de 23 percnél még ne pánikolj! Na meg akár olyan piciket is mozoghat, amiket nem is érzünk... nem boxolhat egyfolytában :wink:
Vendég

Enyém nagyon aktív éppen ezért rossz amikor épp nem érzem...
Na mindeggy majd csak meghülyülök a végére :? :?

Valaki árulja el,hogy kell olyan apró betűkkel írni mint a nyáriak????????????????????????????????????????????
Nekem nem megy..
Vendég

Helló mindenkinek!

Megint volt mit olvasnom. :lol:

Csiri:ki van már vasalva?

Montana:tündéri ruhák!

Jött az e-mail,hogy holnap már hozzák is a babakocsit!

Kép
melike

Én ma már kitakarítottam,nagyon szép idő van nálunk.El is fáradtam,de még hajat kell mosnom! :evil:

Kép
melike

Apa meg kint ül az erkélyen és tanulgat.Fősulin utolsó éves a Drágám. :lol:

Kép
melike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?