A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Szia Zsuzsi!!!
Használod már a pelusokat????

Hát még most nem volt peteérés, ez tuti... talán még van 1 pár hónap... Egyébként írt a doki valami gyógyszert, amit szoptatás alatt is lehet szedni... csak én mégsem akarom....

Mivel kérted a képeket, ezért:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

ez most egy ilyen álmos sorozat.... :)
Ahol hason alszik, az történelmi pillanat, akkor egyszer fordult még eddig elő... :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára amy81 2009.03.06 12:23-kor.

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Zsuzsi: nagyon jó a vonalzód!!!

Úúúúúúúúú 200. oldal és enyém a laptető... :)

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!

Az utóbbi napok elég zűrösek voltak, de azért vagyok én is....

Nálunk is hasfájósság van, és emiatt sokszor nehezen alszik el Marcika, így sokat van kézben, úgy meg elég nehéz írni, de azért olvasni szoktalak ám benneteket!

Mi is túl vagyunk az 1 hónapos kontrollon, épp most bosszankodtam, hogy nem elég, hogy 1,5 órát vártunk a törpivel, de a kiskönyvébe egy árva betűt nem írtak!!! Nem elég, hogy a védőnőm egy rakás ... úgy látszik a dokinő se foglalkozik semmivel. Na hurrá. Ráadásul talált egy kis szívzörejt, amire azt mondta, hogy valószínű csak ártalmatlan, és sok babánál előfordul, de azért menjünk el a kardiológiára megnézetni. Aztán kaptam egy telefonszámot hozzá, amin előfizető nem kapcsolható.
Ja és nekünk azt mondta a dokinő, hogy a K-vitamin hetente kell, erre most olvasom, hogy csak havonta kellene :?

Egy kérdés: a csípőszűrést elvileg mekkora korában kellene csinálni, mert mi április 9-re kaptunk időpontot :shock:

Éljen a magyar egészségügy!!!

De amúgy jól vagyunk :D Marcika továbbra is nő ezerrel, csupaszon már 4070 g-osak vagyunk, és megjelentek a hurkácskák a combján :)

Napközben egyébként elég sokat van már fent, a pihenőszékben szeret lenni, meg azt imádja, amikor hurcolásszuk, és a fény felé visszük, meg amikor beszélünk hozzá. Egyre jobban elfigyelgeti a macikákat is a kiságy felett.

A hasonfekvés nálunk se megy, konkrétan üvölt, amikor megpróbálom hasra tenni, de azért minden nap gyötröm kicsit ...

Én jövő héten megyek a 6-hetes kontrollra, remélem minden rendben lesz.

Amy: 6 óra alvás!! Irigyellek, én már akkor boldog vagyok, ha egy 4-órás becsúszik :)

Zsufi

KépKép
zsufi74

Jas és még, csakhogy velem legyen tele az oldal :oops: :oops:
képzeljétek, barátném a szomszéd faluból, február 19-re volt kiírva, és még mindig semmi! Annyira aggódom, felhívni nem merem, mert emlékszem, én is megőrültem az ilyen hívogatásoktól. Szóval már kedden befektették (szent Imre), és szerdán gyógyszerrel megindították a szülést. És azóta semmi hír. :cry: Nagyon aggódom!!!

És még a rossz álmokhoz: Én szívesen álmodnék rólam csüngő csirkefejekről, mint a wc-ben talált halott és oszló csecsemőkről. :? (mert nálam meg ez van, különböző verziókban)

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Mosdt meg miért lett ilyen széles az irományom! :evil:
Amy: Használjuk a moshatókat, igaz éjszakára még nem mertem, de előbb utóbb az is eljön. Te mit teszel az áztatóvízbe (én csak 1 deci ecetet,) és mennyire mosod ki a kakit előtte a csapnál a pelusból? Mert van néhány nyakig és kívül is kakis pelusunk, amiből a mosógép nem vette ki maradéktalanul a foltokat. És a legjobb eddig az volt, amikor a gumis külsőt elfelejtettem ráadni, és egy 4 órás alvás után a ruhájából is csöpögött a bepállott pisike. :lol: :oops: De ebből aztán tanultam! És a papírbetétet szét kell nyitni, vagy úgy, összehajtva, ahogy van? Meg a combikáján a belső nem zár, nagyon eláll, és csak a külső zárja le a lábrésznélrés nélkül. Ez normális így és majd belehízunk? Mert Vendel édes kis állát elnézve nektek nincs ilyen problémátok! :lol: :wink:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

K-vitamin: Zétinek is, Olinak is hetente 1x kellett/ kell kapnia.

Csípőszűrés: Zvel voltunk, ő terpeszpelusos volt, 1 hósan ortopédus, 3 hósan röntgen. Szerencsére minden rendben volt végül.

Napirend: általában amikor éred, hogy végre van ritmus biztos hogy jönni fog valami ami borítja, pl változás a nappali alvások számában, egy új fog, stb. :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Nagyon szépen köszönjük a dícséreteket. :D A kórházban még olyan kis nyugodt is volt, úgyhogy mindenki a csodájára járt, hát jelentem ez mára totálisan megváltozott, tegnap alig aludt, egész nap csak nyűglődtünk, és mégis a tegnapi nap az hogy egy kicsit egyedül voltunk kellett nekem ahhoz, hogy én is elkezdjem élvezni a babázást és magabiztosabban álljak az anyasághoz.

Végre bejutottam gmailre. Annnnyira szépségesek a manók, meg is könnyeztem a nagy fényképnézegetést. :) Ha lesz egy kis időm teszek fel még én is képeket.

Amy: micsoda helyes nagyfiatok van már. :) Irigykedem a napirend miatt, meg a 10 perces szopik miatt... nekünk 25-30 perc kell legalább, de gyakori a 40 is. Dehát mi még picik vagyunk...

Kicsit aggódom a kaksi miatt, mert tele van fehér bogyókkal, ok, azt írta Julcsi is, meg védőnő is mondta, hogy megemésztetlen kajcsi, és azt jelenti több mint eleget eszik. Na de ő nem eszik azért olyan húúú de nagy mennyiségeket, plusz a bogyók körüli sárgás cucc az olyan nyálkás, ez normális?
Nektek hogy néz ki a kaksi? :?: Lehet hülye kérdés, de légyszi...

Kép
Kép
elif

zsufi: Te csak ne aggódj!
Minket meg sem nézett gyerekorvos egy hónaposan, csak a két hós oltásra kell mennünk. Olyan meg, hogy csípőszűrés??? Senki nem is említett hasonlót!
Komolyan, mintha nem is ebben az országban élnénk....

ladmon

Hú Zsuzsi, te is "jókat" álmodsz... :roll:

Fog. gátlás: cerazettet szedtem, azzal lehet szoptatni, de olyan mellékhatása volt hogy nem volt "kedvem" tőle "ahhoz", ami sok hetes kihagyás után elég rosszul jött, úgyhogy abbahagytam 3 hónap után és a klasszikus óvszeres megoldást választottuk. Most már én is filózok, akár végleges megoldáson is...nem tervezünk több babát és nem tudom milyen élethelyzet hozhatná úgy, hogy meggondoljam magam, szerintem egy másik házasság sem, hiszen O és Z akkor is itt lesznek. Hát, csak filózok.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Mi is el vagyunk hanyagolva, gyerekorvos a kórházban látott, itt a faluban ez nem divat, védőnő is csak 1x, jó oké, múlt héten beteg volt, de most a héten? Áh...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zsuzsi: én monapelt éjszakára használok úgy, hogy még egy plusz bambinos belsőt is belehajtogatok, arra teszem a papírbetétet.

Én mindig jól felhúzom a pelust elől a derekára, és amikor összezárod a hasán, akkor is nyugodtan húzd meg, nem lesz túl szoros, és akkor a combján sem áll el annyira...
Egyébként Vendi sem volt mindig ilyen, sztem kisebb súllyal született, mint Léna.
Én szárazon tárolom a pelusokat, kiöblítem vízzel, kicsavarom, és bele a vödörbe. 2-3 rétegenként csepegtetek rá teafa olajat, ez fertőtlenít ,és a szagát is elveszi. Én amikor mosom akkor teszek az öblítő helyére hígított ecetet és egy csepp levendula olajat, hogy elvegye a szagát.

Ha nagyon kakis, én vanish szappannal dörzsölöm meg egy kicsit a pelust, de azt mondják, hogy majd nyáron, ha napon lehet szárítani, akkor az majd kihozza belőle ezeket a foltokat.
Használod a kivehető betétet? mert, ha igen, akkor azt is körültekerheted a papírbetéttel.
Egyébként nagyon hasznos dolgokat, még videót is találsz a www.moshatopelus.blogspot.com oldalon. Én is onnan tanultam meg pelenkázni...
:wink: :lol:

Úúúúúúú, azért az a külső nélküli dolog kemény lehetett...
Gondolom simán kellett ágyneműt is cserélni... :D

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Bocsi csak mégegy és lelövöm magam: kinek milyen körforgója van, és mennyire szereti? Tudom, volt róla szó, de Olivér annyira nézeget és ha lenne neki szerintem el lenne vele jó darabig, nézegettem a brendn honlapján, az egyszerűbbek 3 percig zenélnek, a drágábbak 30, ami rövid ideig zenél azt mindig kapcsolgatni kell hogy újrakezdje? Jókora beruházás lenne ahhoz képest, hogy csak néhány hónapig használnánk, de ha lefoglalná...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Elif: azért 9 naposan nekünk sem volt ám ez a napirend dolog ennyire konkrét... :lol: :lol: :lol:
Hétfőn mi már 6 hetesek leszünk....És nekünk is menni kell csípőszűrésre, meg is kaptuk a beutalót, plusz a kórházba is vissza kell menni kontrollra.

Zétivera: azért a végleges megoldás kicsit riasztó, nem????akkor már inkább spirál, vagy valami... Mondjuk nekem az sem szimpi... De a műtét meg pláne nem... Olyan fiatal vagy még, sosem tudhatod mit hoz az élet... Mi lesz, ha egyszer csak majd mégis szeretnétek egy kislányt??? :lol: :lol: :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Amy igazad van, tényleg ijesztő a végleges megoldás, de annyira rezgett már a léc ez alatt a terhesség alatt, és olyan válogatott kínokat éltem át, hosszú heteken keresztül olyan fájdalmam volt ami mellett a vajúdás messze elbújhat. Tudom, ez elmúlt, végig lehet csinálni és az eredmény magárt beszél, de a babára is nem kis veszély leselkedett a koraszülés miatt. Nem tudom meg merném-e mégegyszer kockáztatni a terhességet, van két egészséges gyerekem lekopogom. Ha annyira szuperfantasztikus anyagiak között lennénk, mert azért ez is egy fontos szempont, akkor sem biztos hogy merném a baba egészsége miatt. A mostani anyagiak mellett meg végképp nem menne, de ez persze változni fog ha én is keresek. Szóval filózok, meg fogom kérdezni a dokit is, ő is azt fogja mondani hogy 25 évesen ne is gondolkozzak ilyesmin, de mindenképp valami tartós és biztos megoldást szeretnék amivel nem kell minden nap foglalkozni mint a bogyók, és nincs mellékhatása mint a cerazettnek.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Fogamzásgátlás: nekünk Adri nagyon nehezen jött össze, és még szeretnénk majd egy kistesót egy-két év múlva, szóval nem merek semmi "mesterségeset" - marad az óvszer. Hú de rég kellett ilyesmin gondolkoznom...

Elif, el kell keserítselek, de nálunk ugyanez volt, az első héten szinte a hangját se hallottam Adrinak, a harmadik hét óta sokkal többet sír. Az egyik könyvemben olvastam, hogy ez normális is, és majd csak valahogy három hónapos kora körül fog megint kevesebbet :(

Gyerekorvos nálunk múlt héten volt, meg jövő héten lesz, gondolom, a jövő hetit nevezzük majd egy hónaposnak. De ő se ír semmit a kiskönyvbe, pedig az orra alá is toltam. De szépen megvizsgálta a kicsit, és azt mondta, minden OK, meg adott egy beutalót az UH-ra (így ingyenes lesz állítólag a budai gyermekkórházban).

Zsufi, hasi és koponya UH elvileg hat hetes kora körül, csípő gy tudom, két hós kor körül. De ahogy nézem, ahány orvos, annyi vélemény a vitaminokról is, biztos a vizsgálatokról is.........

KépKép

KépKép
stelly

Stelly akkor ti is kicsi korülönbséget szeretnétek?

Mikor ilyet írok mindig elkiabálom, de: alszanak, mindketten, egyszerre!!! :lol: :lol: :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Stelly, Amy: jajj, hát akkor jobb ha hozzászokok a gondolathoz és próbálok pihenni amikor éppen tudok. Hosszú az a 3 hónap. Bár ahogy elnézem a topikbabákat milyen gyorsan fejlődnek, változnak, akkor meg épphogy nagyon gyorsan elrepülni látszik.

Véééégre napocska :D, fiacskám hatalmasat durmol a szopipárnán, az a kedvenc helye, körbebástyázva. :) Közben napfürdőzik, jajj de jó, erre vártam napok óta, mert dokibácsi mondta, hogy napoztassam az ablaknál, csak nap nélkül ez nem igen megy.

Kép
Kép
elif

Stelly: nekünk a hasi és koponya UH-ról egyáltalán nem volt szó, pedig jövő héten már 6 hetesek leszünk! A francba, tök jó, hogy semmiről nem tudok .... :twisted:

Megpróbálom felhívni őket, hátha mondanak valamit, hogy akkor kell-e UH. De gondolom arra is csak 1 hónap múlvára kapunk időpontot!!

Addig is néhány kép Marcikáról:

Kép

Kép A fiúk dolgoznak ...

Kép Jó ez a pihenőszék!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok!

Az én kisfiam is durmol, szóval jövök picit. :) Aztán én is alszom picit. Elif, pihenj Te is, amennyit csak tudsz, ezt ajánlom! :) (Én minden időben el tudok aludni, amikor hagy a Manó, pedig előtte nem volt ám ilyen jó alvókám... :) )

Napirend, szórakoztatás: Szórakoztatást énekléssel, ringatással, táncolással, játszószőnyeggel és pihenőszékkel oldjuk meg. Apa ha hazajön, mindig beszélget vele, és én is próbálok minél többet. Édes nagyon, egyre jobban figyel rá és persze a színes dolgokra. (Lásd kacsás kép :D )
Gyermek napirendet alkotott, de az nekem nem tetszik, úgyhogy variálom. Délelőtt eddig nem volt hajlandó aludni egyáltalán, délután pedig 4-5 órát is, de szerintem egy ilyen életkorú gyereknek délelőtt is kell aludnia, szóval a csel, hogy elvisszük sétálni (ma is esőben :( ) és ott alszik legalább egy órát. Délután így legalább nem hagy ki egy szopit sem. :) Éjszaka konzekvensen 2x kel, angyjából hasonló időben mindig.
Ma éjjel a másodiknál nem akart visszaaludni, de nekem a fejecske kitartó simogatása úgy tűnik, működik. :D 5-10 perc, és alszik.

Fogamzásgátlás: Huhh, ZetiVera, ugya végleges megoldáson nem gondolkodsz komolyan? :shock: 25 évesen? Fordulhat úgy az élet, hogy szeretnél még Gyermeket, én nagyon meggondolnám a helyedben... (Egyébként a jogszabályok megengedik... :? )
Ja, nálunk gumis megoldás lesz. Biztos, hogy nem szedek gyógyszert, már évek óta nem teszem. Kedvemet elvette tőle és nem szívesen használok hormontartalmú készítményeket. Főleg nem szoptatás alatt.
Amy: Nem fájt egyáltalán? (Kicsit azért irigykedem, még 2 hét legalább nálunk... :oops: )

Amy:
Örülünk Neked, Vendi milyen kis helyes hurkás ott a hasonfekvős képen. :lol: Irtó aranyos! 1600 gramm 5 hét alatt??? :shock: :shock: :shock: (A mi Gyermekünk még csak alulról közelíti a 4 kilót, de majdnem ennyivel született... Viszont nem aggódom, mert arányosan gyarapszik, jó kedélyű és ő a kórházban nagyon sokat vesztett, először azt kellett behoznunk.)

Ladmon: Én nem aggódnék a helyedben, 4 hét alatt fél kg, az szuper. Nem kell mindenkinek óriásbébinek lennie. :)

Budabo: Szerintem türelmet kell gyakorolnunk, a férjeknek is bele kell tanulni, olyan új nekik ez a szereposztás... Főleg elsőgyermekesekre gondolok.

Nicko: Pocakos képek gyönyörűek, de ez profi fotós munkája, igaz?

Mist: Gondolunk Rátok, először Te voltál beteg, most a kis Natasa... :( Viszont az jó hír, hogy ilyen szuper az étvágya! :D

Hasfájósokra gondolok ezerrel, olyan nehéz, de lekopogom, második nap, hogy talán nem lesz náunk... Vagy az infacol hatott, vagy a banán volt a bűnös nálunk is...

Képeket küldjön mindenki!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Marci gyönyörű, főleg azon a pihenőszékes képen!!!

Bocs, hosszú voltam az előbb, de Ti meg nagyon gondolatébresztőek... :roll:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Nekem régen volt egy ügyfelem (férfi), elég sokszor hozott vele össze a munkám, nagyon értelmes, okos volt. Megnősült, baba született, és egyszercsak azt vettem észre,hogy hiába magyarázgatok neki, valahogy nem veszi az adást. Bármit kértem, elfelejtette, rosszul csinálta. Láttam, hogy ül a laptop előtt, és kb negyed órát mered rá mozdulatlanul. :shock: Egy idő mulva óvatosan rákérdeztem, mi a probléma, rosszul is néz ki, mi a baj. Kiderült,hogy a gyerekorvos kitalálta, hogy annak érdekében, hogy a gyerek megfelelően kötődjön apukához, apukának kell éjszaka a gyerekhez felkelnie, és cumisüvegből etetni-ringatni. :lol: :lol: :lol: Az a szerencsétlen balek miden éjszaka ügyelt a gyereknél, napközben nyitott szemmel aludt. Magyarázgathattam én annak napestig az adótörvényeket :lol: :lol:

Kép
kangu

Julcsi nyugi, úgy fogalmaznék inkább, hogy nem zárom ki mint lehetőséget. A véglegesség tényleg ijesztő, feldolgozni sem lenne könnyű, viszont úgy érzem két gyerekkel is nagyon boldogok vagyunk és több idő jut rájuk per kopf mint ha hárman volnának, és tényleg rettegek a koraszüléstől, nagyon necces volt ez a terhesség. Semmiképp sem kapkodom el a dolgot, ilyesmit nem dönthetek el alapos mérlegelés nélkül. Plusz ott van persze az is, hogy bár nem mindig úgy cselekszek ahogy egy vallásos emberhez illene de hiszek abban, hogy a gyerek ajándék és nem lenne szabad visszautasítani.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Gyönyörű az idő!! Ennek örömére elvonultunk sétálni!
Vettem aranyérkenőcsöt a gyógyszertárban! Éljen!!! (Amúgy Sperti a neve és kifejezetten várandós/szoptatós anyuknak van)
Gyerek boldogan durmol az erkélyajtóban! Hjaa, szép az élet!

Elif: Jaja, ez tök átverés, mert az első 1-1,5 hétben olyan jók a babák, de aztán kimutatják a foguk fehérjét (na erre jobb hasonlatot is lőhettem volna... :D )

De, ha megúszod hasfájás nélkül, akkor nagyjából megmarad a nyugalom. Nálunk viszonylag kevés a sírás, csak az unalom/éhség viszi rá. Még a kakierőlködéskor sem sír, csak nyög! Most, hogy ezeket írom rájövök: tetszik ez a gyerek nekem! 8)
A kaki meg normális, ne parázz! A fehér az emésztetlen tej, a többi meg a szivárvány összes színében pompázhat!

Én bizony már arra sem emlékszem, mi az a szex!! Pedig két hét múlva, ha minden jól megy, mi is szabad utat kaphatunk.... Egyelőre betojva gondolok rá! (Amúgy meg éljen a koton!!) :D

ladmon

Zsu83, Ladmon, Stelly: Akkor egy kicsit megnyugodtam... az ágyban alvás miatt... már csak az a kérdésem, hogy a légzésfigyelőt hogy lehet használni az ágyban egyáltalán működik vagy nem.... mert ma mennék venni és eddig az volt a kifogás, hogy azért alszik velünk, hogy ne legyen gond.....de ha meglesz a légzésfigyelő akkor átszoktatnám az ágyába...

Budabo: Ne aggódj a férjed miatt mert neki is tanulnia kell az apaságot :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Elif: sztem adj magatoknak időt, és minden rendben lesz... Addig meg tényleg annyit tehetsz, hogy alszol, amikor csak tudsz!!!
Mondtam már, hogy Efe tiszta anyja??? :)

Julcsi: nem fájt, tényleg... Kicsit a méhszájam volt érzékeny, de az meg sztem a tegnapi rákszűrés miatt...
Egyébként én is hajlok a beöltözős módszerre... csakhát az úgy mégsem az igazi.... :oops: :oops: :oops:
na jó, ezennel kimerítettem a keksz témát... bocsi, csajok... 8) :lol: :lol: :lol:

Kangu: ez nagyon édes sztori... Szegény apuka... :lol: :lol: :lol:

Nálunk is szuper napos idő van, most jöttünk meg egy hatalmas sétából a kuttyokkal és a picivel... Olyan jó volt... ÉS annyira örülök, hogy most már csak jön a jóidő, még többet lehetünk kinn... :D

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Kangu ez a hapsi nagyon édes!! :lol: :lol: :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kép komfortbébi :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Zetibebi: Apa tegnap este hozott egy zenés forgót, nekünk nagyon bejön. Figyeli a forgó állatokat, a narancssárga lovat, és a rózsaszín foltos tehénkét. :D A Régió Játékban vette háromezer valamennyiért...

A napirendünk: Napközben szeret kézben lenni, különösen, ha fáj a pocakja. Nem szereti a hason fekvést, annyira nem, hogy már néhányszor átfordult a hasáról a hátára (3 hetesen :shock: ). Viszont az arcunkra még nem igazán fókuszál, pedig alig várom már, hogy rám mosolyogjon. Eddig csak a forgóra mosolygott, meg ha eleresztett egy pukit 8) . Két napja viszont csak egyszer ébred fel hajnali kettő körül, és utána reggel hatkor. És bár az első napokban még mellettünk feküdt az ágyba, gond nélkül átszokott a saját ágyába :) . Ja és szépen emelgeti a fejét hason, és ha büfiztetjük vállon. Szeretünk sétálni, csak az öltözködést nem kedveljük.

Van közületek valaki akit fejlődésneurológiára küldtek? Nekünk azért kell, mert Attila vákuummal született. Mi majd hathetesen megyünk csípőszűrésre, szerencsére az van Monoron is, míg neurológiára a Margit kórházba kell menni...

Crocus
Kép

Kép
crocus

Kép ez Zéti, a másik komfortbébi :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kép egy percre fordítottam hátat és Zéti megkóstolta a sudocremet, a kenőcs alatt kávébajusz- és szakáll látható (cikória)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Koszi lanyok - akkor megnyugodtam, hogy nem mi vagyunk az egyetlen, aki nem favorizalja a hasonfekvest. Azert en is probalom, mint Ladmon, naponta legalabb egyszer ketszer a hasara lerakni, mert nekem is azt mondtak, hogy ugy erosodik a nyaka es a hata.

Fogigatlas - en sem szeretnek hormonos bogyot szedni. Elvileg meg mi is szeretnenk kistesot es igy 35 eves fejjel olyan sokaig nem is szeretnem huzni a dolgot. Inkabb nem varnam meg, hogy a korom miatt gond legyen... :? Szoval nalunk is marad a gumi egyenlore.

Itt most olyan nagyon szep ido van, hogy elmentunk a boltba ketten. Oda-vissza egy ora volt az ut es nagyon jol kijott, hogy az elejen meg nezelodott ugy 10-15 percet azutan bealudt es amikor hazaertunk utana 2 perccel ebredt fel. 8) En viszont rendesen elfaradtam es a sebemet is elegge ereztem a vegere (valoszinuleg a hegymenet miatt). De akkor is olyan jol esett! :lol:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

julcsi,millye: hát igen apának több türelemre van szüksége, de remélem nemlesz gond. Amúgy is hangos típusok vagyunk, szeretünk veszekedni aztán 5 perc múlva nyoma sincs. Ilyenek vagyunk már 8 éve, ezen a babó sem fog változtatni. :D

Zetibebi: nagyon édes a kép.

Hasi és koponya UH-t nekünk sem mondták külön, de ahova visszük csipőre ott komplett megcsinálják.

Hasonfekvés........mi most kezdtük még csak el...mi még kislányok vagyunk, és meg van a köldökcsonkunk. Most kislányom átalszik egy kajcsit és boldogan durmol a nappaliban a pléden hason,miközben apa meccset néz mellette.

Második bébi: nálunk azért más a helyzet, mert idén 32 leszek, tehát max 5 éven belül azért szülni kéne szerintem, de inkább 35-ig. De majd elválik, anyagi helyzet, munka, egészség....sok mindentől függ.

Kép
budabo

Ime Muki: Kép

Kép
zümis

Muki is nagyon édes!!!!!!!!!!!!!!

Kép
budabo

Bocsi, de ezt a képet sem lehetett kihagyni :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Oli teljesen lefáraszt... Annyira igényli a szeretetem, de kap is belőle
bőven. :D

Köszönjük a dicséreteket, minden baba nagyon édes :!:
Mindenki tegyen fel minél többet, nyugodtan.

Fogamzásgátlás: az orvosom szerint nekem felesleges bármit is
tennem, úgysem lesz baba. :( De hát Oli is megfogant mégis csak,
ki tudja... Szóval gumizunk, hátha még1* lehet baba. Fogamzásgátló
mindenképpen kilőve!

Egyébként, én többször voltam már a barátommal, amióta Oli
megszületett. Először egy nagyon kicsit fájt, de utána semmi gond nem volt. :oops: :)

Kép

Kép
gjéti

Hát ismét csak röviden tudtam visszaolvasni....
Nálunk a következők a fejlemények: naponta kb. 50 ml tej ürül a műtéti sebből, ezért tegnap a főorvos azt javasolta, hogy abba kell hagyni a szoptatást, mert addig a seb nem fog begyúgyulni... :shock: Ami azt jelenti, hogy ha a babát fél éves koráig szoptatnám, akkor fél évig egy lyukkal a mellemen kellene rohangálnom és naponta kellene kötözésre mennem. Ezt pedig már nem tudom vállalni és sajnos nem is lehet, ezért ma elkezdtem a tejtermelés leállítására a gyógyszeres kezelést. Nagyon lelkifurdalásom van, de sajnos már lelkileg eléggé megvisel ez az egész és ez a Babának sem jó. Ráadásul továbbra is csomós a mellem és van benne megint egy göb, amire nagyon kell vigyázni, mert könnyen betályogosodhat az is. Szóval már egy kicsit sok volt... :( És ha sikerült leállítani a tejtermelést, akkor is lehet, hogy újból műteni kell, hogy a seb gyógyulni tudjon, mert a sok tejtől már felázott teljesen.
Holnap megkezdjük a tápszerre való átállást. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Meg egyébként a tápszeres etetéssel kapcsolatban? Melyik a jó? Mert itt nem receptre írnak fel, csak azt mondta a gyerekorvos, hogy hypoallergént vegyünk.
A másik kérdés a hajhullás? Ti hogy álltok vele? Nálunk ugyanis Babóka a feje tetején egy kicsit megkopaszodott, amire azt mondták, hogy normális, de azért én aggódom...

Nagyon édesek a Babókák, majd hamarosan én is próbálok friss képet feltölteni!

Panna
pandusika

Pandus: :cry: :cry: :cry: Nagyon sajnálom, hogy végül így alakult, de teljesen megértem a döntésedet. Hanna viszont legalább egy hónapig szopott, ez fantasztikus! :D
Tesóm gyerekorvos, megkérdezem, hogy melyik tápszert ajánlja és írok Neked, jó?
Marcinak is hullik középen a haja, ez teljesen normális jelenség. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zéti és Oli azért nagyon hassonlítanak egymásra. :) Nagyon édesek. :D

Muki is annyira szép, ahogy ilyen békésen alszik!!!

Andrásnak pedig gyönyörű kék szemei vannak!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Anyáék egy kicsit rosszul tippelték meg a bundazsák méretét.... :D Kép

Panna
pandusika

Julcsi: az szuper lenne! Köszi szépen! Egyenlőre a Hippes tápszerre gondoltam, de annyi féle van és fogalmam sincs, hogy melyik a legjobb. Nem számít, hogy mennyibe kerül, mert ha szoptatni nem tudom, akkor legalább a legjobbat kapja... :?

Panna
pandusika

pandusika: Nagyon édes a kép.
Tápszer: nekünk a kórházban a millupát írták fel. Sajnos mi is adjuk a tápszert, mert nekünk nem elég a tejecske. Ahogy a dolgok állnak, nem is bízom benne hogy beindul úgy rendesen, illetve bíznék én, de....nem úgy néz ki. A mai tápszerek állítólag jók. Próbáld túl tenni magad rajta, mert a babónak egészséges anyukára van szüksége. Tudod sokan mondják hogy az anyatejes babák sokkal védetebbek, egészségesebbek. Nekem erre van ellenpéldám, barátnőm kislánya anyatejes volt és folyamatosan beteg, szinte kétheti rendszereséggel. Remélem minnél gyorsabban rendbe jösz.

millye: nagyon édi.

Kép
budabo

Panna - nagyon sajjnalom, hogy igy alakult, de teljesen meg tudom erteni a dontesedet. Az a legfontosabb, hogy rendbe jojj, mert Hannacskanak egeszseges anyucira van leginkabb szuksege.

Amikor a korhazban voltunk ott volt tobbfele tapszer. Mi is hasznaltunk, mert eleg keson indult be a tejem es a picur eleg sokat vesztett a szuletesi sulyabol. En sem tudtam melyiket adjam - igy a noverektol kerdeztem meg es ok az Aptamilt ajanlottak a Milupatol, mert allitolag az van legkozelebb az anyatejhez. Azt viszont nem tudom, hogy az hypoallergen-e. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hajnski 2009.03.06 21:11-kor.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Ugy latom egyszerre irtuk majdnem ugyanazt Bogival. :D

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Gyönyörűek a babaképek! :lol:

Amy: Most megnyugtattál, mert bár félek tőle, de már nagyon várom, hogy összebújjak a férjemmel! De már így nem is annnyira félek! :D :wink:

Napirend: Nappal 2 óránként szopi, éjszaka 3-4 óránként, délelőtt pihenőszék, játszószőnyeg, amikor fent van Bencus, mostanába egyébként egyre többet van fent nappal, de viszont így az éjszakáink nyugisak lettek! :D Ebéd után levegőztetés, vagy séta!
Ami tuti fix este 7-kor fürcsi, utána szopizás, majd fél- háromnegyed óra altatás, ringatás, közbe éneklés-dúdolgatás, mindezt félhomályba, teljes csendbe! :)

1 hónapos kontroll: nálunk hétfőn lesz, jön ki a doktornéni! :)

Zsufi: Remélem hamar túllesztek a hasfájós időszakon ti is!

Most mennem kell, sír Bencus!

Jó éjszakát lányok!
zsu83

Zetibebi: Azt is jó, amit te találtál, de mi ezt vettük:
http://www.regiojatek.hu/termek-06013-a ... enelo.html

Crocus
Kép

Kép
crocus

Panna! Sajnálom, hogy így alakult, de azért nem katasztrófa a tápszer. Biztatásul: az én anyatejes lányom két hetesen lett beteg, már egy hete szenvedünk vele, ennyit a nagy védettségről...

Kép
mist

Jó reggelt!

Pandus:

Bepa-Ha
Humani-Ha
Milumi-Start

Ezek normál tápszerek, mind nagyon jók a Tesóm szerint.

Milupa-Aptamil és -Pregomin

Ezek hypoallergén tápszerek, akkor ajánlottak, ha a családban volt allergiás, vagy valamiért hajlamos lehet Hannácska az ételallergiára. Ha ez nem áll fenn, akkor a fenti három is nagyon jó.

Remélem tudtam segíteni, azt persze nem tudom, hogy lehet-e mindet kapni Németországban. :roll:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Pandusika: Nekünk is kell a tápszeres kiegészítés, mert feleannyi tej van, mint amennyire szükség lenne. Én a Milupa Milumil HA-t adom neki, mert a kórházban is ezt adtak neki, eddig semmi probléma nem volt vele, a pocak sem fájt még egyszer sem.

Remélem hamar meggyógyulsz és ne legyen lelkiismeret furdalásod, Te mindent megtettél a szoptatás érdekében, de ez már több, mint amennyit be lehet vállalni!! :roll:

Kép
cserkészkolbász

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?