Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Azt hallottam, hogy aki kisfiút vár, annál előfordulhatnak pattanások, amit a pici nemi hormonjai okoznak.
Mit tudtok erről? Nálam úgy tünik, igaz ez az elképzelés. Nemhogy javulna egyébként is problémás arcbőröm, de néha sajnos csúnyább. Ilcsi néni néha sikerrel harcol, de azért a jelenség nagyjából állandó. Hozzátartozik a dologhoz, hogy gyógyszert szedek rendszeresen, ami szintén nem tesz jót.

Szivesen venném olyan kismamák hozzászólását, akik találkoztak ezzel a dologgal.

Előre is köszönöm és kellemes gömbölyödést vagy már babázást mindenkinek!

Sziasztok!

Kinga
kgk
 
 


Szia! Kép

Nekem is nagyon sok pattanás kijött az arcomon és a hátamon, de nem hiszem, hogy azért mert kisfiú lesz, hiszen nekünk kislányunk lesz... Kép

Én ekcémás is lettem. Ez el fog múlni? Tudsz erről v alamit? Vagy mostmár örökre ,megmarad?

Üdvözlettel: Lili

Kép

[url=http://www.nagyonbaba.hu][img]http://www.nagyonbaba.hu/tickerek/2-50-1-2007_11_21-Boti_0B2bi.jpg
 


Sziasztok!

Kinga

Szt sincs összefüggés a két dolog közötKép.Talán inkább a terhességi hormonokra reagál így a szervezeted.Amikor a fiammal voltam terhes,mondhatni "gyönyörű" volt a bőrömKép!Most bezzeg...KépMinden esetre jó pocakosodástKép

LiliKép

Találtam egy érdekeset Neked az ekcémáról:
http://www.biovital.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/skin/frequent/ekcema/?a rticle_id=36882&prk=27956928&larticle=69700

Szt nem marad meg,mert vagy maga a terhesség váltotta ki(bőröd megváltozása),vagy pedig a terhesség miatti alacsony immunműködés miatt tudtak nálad egyes kórokozók ilyet okozni.Doki mit mondott?

Anyapoc

 
 

 
 

Sziasztok!

Köszi a válaszokat, akkor ez csak olyan legenda lehet, hogy a kisfiúság okozza a pattanásokat.
A hormonterhelés valóban logikus magyarázat, csak azért gondolkoztam el azon, hogy lehet, hogy nem csak ettől van, mert most, hogy elkezdett rohamosan nőni és már kifejlődött (24. hét), máshogy terheli a vegykonyhát.

Lili!
Az ekcéma ügyében nem nagyon tudok semmi okosat, de én is úgy gondolom, hogy ha eddig semmi problémád nem volt, akkor valószinüleg elmúlik szülés után.
Remélem, hogy mióta irtál, találtál használható megoldást, kiváncsi lennék,mit mondott a doki vagy egyéb szakember.


Sziasztok!

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!

Én tavaly júniusban szültem Olivért, és volt egy két huncutság a bőrömmel.
A terhesség elejeén elég fura foltok jelentek meg rajtam. Ismerem az ekcémát, mert gyerekkoromban volt, időnként télen még most is előjön, de sokkal szelídebb mint régen.
A terhesség idején nem is hasonlított "önmagára". Elég határozott kiemelkedő volt a széle, irgalmatlanul száraz és vörös volt. Ráadásul a comb hátsó részén jött ki, így először a wc ülőkére gyanakodtam, hátha rosszul párnáztam ki egyszer és sikeresen összeszedtem valamit. A bőrgyógyász gombának tituláta, így kaptam mikogalt fujogatni. Ennél a pontnál még nem is tudtunk a babáról.
Aztán fényderült a babára, majd további foltokra. Voltam a Mária utcában is bőrkaparék mintát veteni, de semmi nem volt kimutatható, tehát egyértelműen a terhesség okozta.
Később, amikor javult az idő, kevesebb lett a ruha és az ekcéma, nőtt a pocak, olyan pattanásos lettem, amit az én alapvetően száraz szahara típusú bőrömből ki sem néztem. Kamaszkoromban sem voltam ilyen soha.
Szülés után kb egy hónappal lassan visszaállt a régi rend.

Mindenesetre sokat gondoltam azokra, akik azt mondják, hogy egy kismama megszépül a várandósság idején. Hát, végülis, nekem is tetszenek a varangyos békák...
Legalább én voltam a kivétel aki erősíti a szabályt!

Boldog pockosodást mindenkinek!

Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
 
 


IronramKép

Tetszett a hasonlat a varangyosbékáról...KépEzt feltétlenül meg kellett írnomKép!

Közben eszembe jutott,hogy nekem az előző terhességem idején a halántékomon egy anyajegyszerű vmi jött elő,szép lassan,de nem volt nagyon sötét,inkább világos,és nagyon száraz.Voltam vele onkodermatológusnál,mert megijedtem,hogy vmi komoly,de semmi elváltozást nem észlelt benne.Aztán miután megszületett a fiam,egyszer csak lepottyantKép.Utána is ellenőriztettem,de semmit nem találtak a helyén...szóval ilyen egy terhességKép!

pusz,Anyapoc

 
 


Szia Anyapoc!

A mostani pocaklakó nem okozott valami helyes kis bőrmintát?
Hogy vagytok?

Szia!

Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
 
 


Sziasztok lányok!

én a 22. hétben vagyok, és bizony a bőröm majdnem rosszabb, mint annó kamaszkoromban. Hát ez van. a kozmetikus mindig lelkifurdalásos, hogy nem javul, de hát nem ő tehet róla. nagyjából hasztalan bármivel is próbálkoznom, ráadásul aagyógyszertári erősebb kérmektől még kiütéses is lettem, holott soha semmire nem reagált rosszul a bőröm.
úgyhogy nekem is érzékenyebb sokkal.
nem is vagyunk olyan kevesen, mi pattanásos kismamák. Amúgy meg ha már látszika pocak, akkor úgy is mindenki azt nézi Kép Legalábbis én ezzel nyugtatom magam.
Egyébként nekem más gyerekkori dolog is előjött, például a hányás utazáskor, ami tszépen kinőttem, a baba meg visszahozta Kép

sziasztok Tünde

 
 


Sziasztok!

már régen írtam.. Kép

Az ekcémámra kaptam kevert krémet, amitől nagyon jól elmúlt, nem is látszik már, de most a mellem alatt jött elő valami. Nagyon piros, és viszket, fáj, ég... Voltam ugyanannál a bőrgyógyásznál, akinél az ekcémával voltam, és adott rá jó sok kencét. Már sokkal szebb és nem is viszket. Kép De n em izzadás miatt van, mert akkor mind a kettő mellem alatt kellene lennie. valami gombásodás féle. Remélem, hogy meggyógyul..

Lili (24+1)

Kép

[url=http://www.nagyonbaba.hu][img]http://www.nagyonbaba.hu/tickerek/2-50-1-2007_11_21-Boti_0B2bi.jpg
 


Nekem májfoltos az arcom a homlokomon a szemem alatt és a szám felett amitől úgy nézek ki messziről, mintha bajszom lenne.
Ha erre valaki tudna valami megnyugtatót mondani, azt megköszönném!
 


Szia Korena.

Elfog múlni a májfolt.Igaz nekem is volt néhány,de ma már jól elmúltak.Most ,hogy 1 éves elmúlt a babánk.Nekem nem tudtak rá krémet adni,azt mondták ahogy jött úgy el is megy.Nyugodj meg,majd idővel elmúlik.

:lol: :lol: :lol:

Kép


Xénia,Emese,Kriszta


Szia Korena.

Elfog múlni a májfolt.Igaz nekem is volt néhány,de ma már jól elmúltak.Most ,hogy 1 éves elmúlt a babánk.Nekem nem tudtak rá krémet adni,azt mondták ahogy jött úgy el is megy.Nyugodj meg,majd idővel elmúlik.

:lol: :lol: :lol:

Kép


Xénia,Emese,Kriszta


Köszi a bíztatást! Az az igazság, hogy első csemetémnél már előjöttek ezek, de igazából sosem tűntek el teljesen, most meg aztán virítanak és félek, hogy most mégkevésbé fog eltűnni, és hát a napozástól nagyon előjön, és én szeretem ha hipóreklám vagyok.
De azért tényleg köszi. :D

Kép
Kép
[/url]
 


Sziasztok!

15 hetes terhes vagyok, és egyik napról a másikra mindkét combomat (de különösen a jobbat) elöntötte valami piros pöttyáradat, ami viszket. Voltam orvosnál, azaz orvosoknál is. Az egyik azt mondta, hogy allergia, de a kalciumtól sem nagyon múlik. A másik ezt kizárta, és kissé tanácstalan volt. Mindenesetre 2 hét múlva vissza kell mennem.

Segítsetek nekem, ha tudtok :)

Előre is köszönöm válaszotokat

Enikő
 


Sziasztok!

Én 8 hetes kismama vagyok, és nagyon el vagyok keseredve. Eddig sem volt valami pattanástalan a bőrőm, de most, hogy nem szedem a Yadine-t, valami hihetetlen, ahogy kinézek.

Vannak óriási pattanásaim, és vörös pattanás szerű csomócskáim az arcomon,vállamon,mellkasomon,hátamon ..., gennyesek,fájnak...

Van valaki aki ugyanígy volt vagy van, mint én?
Kozmetikus vagy bőrgyógyász szerintetek tud ebben segíteni? Lehet ilyenkor erre valami gyógyszert szedni???
Köszi a segítséget
 
 


Szia!

Nekem is pattanásos volt a bőröm a terhesség elején, de nem volt olyan vészes mint a tiéd. Ne aggódj, a hormonok miatt van ez így, el fog múlni.

Szerintem gyógyszert erre ilyenkor nem ajánlatos szedni, de szakembertől kérj tanácsot!

Kép

Kép
 
 


Én is eléggé pattanásos lettem, pedig azt hittem a terhesség miatt csak szebb lesz a bőröm..a szám körül meg barna foltok lettek...ezek pigment foltok??
 
 


Szia agikusz!

Sajnos én is hasonló cipőben járok, mint Te, és ahogy olvasom még sokan mások. Én is azt reméltem, hogy valóban igaz a kismamákról szóló hír, miszerint megszépülnek és csak úgy ragyognak. Hát a ragyogással nincs is gond, én is nagyon boldog vagyok a pocaklakómtól, de gyönyörűen "kirügyeztem". Nekem is hasonlóak a tüneteim, mint Neked. Én körömvirág szappant használok, azzal mosom az arcomat reggel-este. Éjszakára pedig körömvirág krémmel pacsmagolom be magam. Nekem nagyon használ, lehúzza a gyulladásokat és pár nap alatt egészen szép lesz az arc tőle. Szerintem próbáld ki!

Üdv:

Orsi

Kép
 
 


Sziasztok!

Nekem eddig is volt bajom a bőrömmel, de patti nem nagyon volt, csak miteszerek, most viszont szörnyen nézek ki, főleg a nyakamon, azt mondta a kozmetikus, hogy ez a körnék a méh és a petefészek területe, úgyhogy ez normális és a szülés után el fog múlni. Addig is azt tanácsolta, hogy havonta menjek tisztításra és használja rá lemosót és gyulladáscsökkentő krémet. Most voltunk 9 hetesek úgyhogy már csak 31 hetet kell így töltenem :o
 


Sziasztok!Ekcémás a könyököm 16 hetes terhes vagyok! elfog mulni?
A második babámat várom és az elsö babámal nem volt semmi ilyen problémám.Még anyit szeretnék kérdezni töletek Hogy igaz az hogy örökölheti ezt a baba? :? :( :oops: [/img]


Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, amiben remélem valaki tud segíteni.
18 hetes kismama vagyok, és újabban akalmanként, de most nagyon durván az arcomon pifor kicsi és nagy pöttyök jelentek meg. MA hánytam, és azután történt, s bár már volt ilyen, nem volt ilyen randa az arcom tőle.
Van egy tippem, hogy a hormonok teszik, vagy pedig a vitamin, amit szedek, de nem tudom.
Járt már valaki így? Kicsi és nagy piros pöttyök az aron... de mindenhol Szörnyen nézek ki tőle...
A homlokom, a pofikám, a tokámig, a szemem bejsejéig, a szemöldökömnél, mindenhol.
Volt már valakinek ilyen? És neki a doki mit mondott?

Előre is köszönöm a segítséget!!
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó