Új privát üzeneted érkezett!

Nem tudom,hogy ki,hogy van ezzel a problémával, de szeretném felhívni a kismamák figyelmét arra,hogy ez sajnos nagyon komoly dolog.Az a bizonyos amnion szalag sajnos sok problémát okozhat amennyiben az orvos nem veszi észre és ha a magzat bármely végtagja köré csavarodik. Tapasztalataim szerint persze ezeket a netről és a saját családomban előfordult esetekről merítve csak annyit mondhatok, hogy akinek a terhesség elején bármilyen vérezgetése vagy barnás váladékozása előfordult az feltétlenül jelezze az orvosának hiszen ez az egyik jele, annak,hogy a szalag ami a terhesség létrejövetelekor nem tűnik el. Vagy ahogy orvosi néven mondják beszűrődik . Az AFP ilyenkor állítólag alacsonyabb, vagy a határérték alsó részénél van. Ilyenkor rendszerint az orvos toxoplazma vizsgálatot is elrendelhet, mivel ezzel is összefüggésbe hozható a dolog.Ezt viszont macska széklete vagy a kecskében előforduló vírus illetve mosatlan gyümölcs okozhatja.
Sajnos ha az eredmény pozitív akkor vagy védett és nem kell izgulni vagy ha a terhesség alatt fertőződött meg a kismama akkor akár vakságot is okozhat a magzatnál. Aki teheti az menjen el magzati szívultrahangra mert ezzel mindenféle /szinte/ fejlődési rendellenesség kiszűrhető hiszen a szívfejlődési rendellenességek 98%-a párosul más szervi rendellenességgel.
Ha valóban fontos márpedig az kell,hogy legyen a magzat élete akkor tegyünk meg érte minden tőlünk telhetőt, hiszen egy egészséges babánál nincsen nagyobb öröm. A magzati szívultrahang vizsgálatát Budapesten végzik és amennyiben a családban már előfordult bármilyen fejlődési rendellenesség akkor el kell menni a genetikai tanácsadóba és ott beutalót is adnak erre a vizsgálatra amit DR. Kádár Krisztina végez az Országos Kardiológiai Intézetben.Ha nincsen ilyen lehetőségünk hogy beutalót kérjünk a genetikustól, akkor saját kontónkra elmehetünk DR. Hajdú Júliához , aki elvégzi ezt a vizsgálatot és országosan a legismertebb specialista aki a magzati ultrahangot is elvégzi. Ezen az oldalon bővebb felvilágosítást kaptok! http://www.timmermann.hu/index.php?m=ma ... vultrahang

Itt down szűrést is végeznek és csak profi orvosok nem holmi pénzleső 4D ultrahang rendelők./Tisztelet a kivételnek!/

[img][/img][url][/url]
Vendég
 


szia, Névtelen,
nekem volt barnás vérezgetésem időnként, és elég alacsony lett az afp-m (0,7). Toxoplazma fertőzésen átestem már.
Integrált tesztet csináltak nekem a korom miatt.
Nem teljesen világos a leírásodból, hogy az amnion szalag beszűrődése mit is okoz. Szívrendellenességet?

Remélem, néha ránézel erre a topikra, és válaszolsz nekem hamarosan.

KépKép
 
 


Sziasztok. Ha van valakinek tapasztalata az amnionszalaggal kapcsolatban kérem ossza meg velem, mert nemkem sajnos van, és nagyon félek tőle!
 

 
 

Szia Timi!
Nekem az első pocakosságom alatt APF utáni uh-on vették észre h. van amnionszalag a méhemben,Hajdú Krisztina uh-ott,még a Szabolcs u. kórházban.Nekem azt mondta sokszor eltűnik,szerencsére nekem a "szélén" volt a méhemben.A 2 héttel későbbi uh-on meg már nem látszódott.Gondot akkor okozhat ha nem "szívódik fel,mert a baba mozgását akadályozhatja a későbbiekben.De kérdezd meg a dokidat,Ő biztos többet tud róla :wink:
vera

KépKép
 
 


Sziasztok!
Húha én az első hozzászólás óta csak pislogok, hogy mi köze lehet az amnionszalagnak az alacsony down eredményhez. No mindegy, nekem volt amnionszalagom, előtte volt vérzésem, de az egy haematoma miatt volt. Down eredményem teljesen normális volt.
A gyerekem is normális lett, semmi baja a szívének, én ilyenekről nem hallottam, hogy köze lenne a szívbetegséghez. Nincs ez eltúlozva? Mert az én orvosom akkor szólt volna, úgy gondolom.
Ráadásul én azok közé tartozom, akiknek nem szívódott fel és nem szakadt el a szalag, egészen a szülésig. Teljesen normális gyereket szültem, időben, 39+5 napra!
Úgyhogy azért annyira ne ijedjetek meg, főleg, hogy úgysem lehet mit csinálni vele.... vagy eltűnik, vagy nem...
Vendég
 


Sziasztok én 13 hetes vagyok az orvosom most vette észre h van a méhembe amnionszalag van és nem küldött se Pestre se semilyen más vizsgálatra csak azt hajtotta h nem tudunk vele mit csinálni. Most nagyon félek h ha nem szakad el beteg babám lesz. Azt szeretném kérdezni töletek h várjak-e még 4 hete még vissza megyek az orvoshoz v van-e félni valom most?
 
 


Nálam az UH-n mindent rendben találtak végig+ minden vizsgálaton és születéskor derült ki kisfiunk fejlődési rendellenességgel született amnion szalag lefűződés következményeként, jobb alkarja rövidebb és nem fejlődött ki a kézfeje és az ujjai  Jár vki hasonló cipőben, akivel felvehetnénk a kapcsolatot? Mik a baba kilátásai? Segíteni szeretnénk neki valahogy...
 
 


@juccus:


Szia! Írtam priviben!
Gyönyörű a Kisfiatok!!

Ildi
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó