Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
Lenne-egy-kerdesem-a-szülesről-ti-mar-beszéltetek-a-dokival?
Sima-vagy-csaszar-kinek-mit-mondanak?


Kép
 


Nekem egy szóval nem mondta, hogy emiatt császározni kellene...

Kép

Kép
 
 


szia
csak-azért-kérdezem,mert-nagyon-megoszlanak-a-vélemények-van-aki-azt-mondja-sima-van-aki-szerint-csaszar-és-a-haematologusok-között-is-mas-mas-vélemények-vannak.
kivancsi-vagyok-kinek-mit-mondanak.
köszönöm

te- hol-fogsz-szülni-nagyon-irigyellek-csak-2- heted-van- hatra
drukkolok

Kép
 

 
 

Egerben fogok szülni. A kórházzal kapcsolatban vannak fenntartásaim, de szerencsére az orvosomban maximálisan megbízok! Én azt is kérdeztem a hematológustól, hogy nem-e okoz majd ez az injekció túlzott vérzést a szülés során, és azt mondta, hogy nem.

Igen, már nagyon várom, hogy átölelhessem a kismanómat. Kész csoda, hogy eddig bent maradt, mert már a 29. héttől feküdnöm kellett C:1000-es méhnyakkal.

Neked mit mondtak a szülés módjával kapcsolatban?

Kép

Kép
 
 


szia

A-lényeg-az,hogy -a-dokidban-megbizol-én-egy-kissé-félek-az-egésztől-pont-azért,mert-az-egyik-ezt-mondja-a-masik-meg-mast-nem-sokara-megyek-a-hematológushoz
-és-rakérdezek-meg-a-nődokinal-is.Jó-lenne-tisztazni-végre.
Te-szegeny-akkor-te-most-is-kórhazban-vagy?Na-ezért-nem-irigyellek
Mindenesetre-amennyiben-majd-engedi-az-időd-miutan-Janka-mar-nem-pocaklakó-lesz-azért-irj-minden-érdekel
Kép
 


Neeem, szerencsére csak itthon kellett feküdnöm. Most pedig már bármelyik nap megszülethet, nagyon várjuk már :) Bár nem mondom, hogy nem félek a szüléstől...

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Nekem a második terhességben volt trombózisom, de szülésnél fel sem merült a császár. Sima szülésem volt, s nem volt semmi gond a szülésnél.

Én nem is jártam hematológushoz, nekem a háziorvosom mondta mindig, mikor menjek vérvételre, s ő is nézte meg az eredményeket.
A receptet is ő írta fel nekem.
 
 


sziasztok

mindenestre-örülök,hogy-ezt-is-lehet-hallani-és-nem-csak-a-csaszarról.
akinek-haematologusoz-kell-jarnia-annak-van-alap-betegsége-és-nem-varjak-meg-mig-kialakul-a-trombozis.
Sildi-tényleg-minden-naposak-vagytok.
sajnos-a-szülés-engem-is-foglalkoztat-de-inkabb-csak-félelemből:( :( :( :( :( :(
de-majd-mi-is-túl-leszünk.

Kép
 


Én is félek a szüléstől, ne aggódj...De ez az egyetlen olyan fájdalom, aminek értelme van :)

Kép

Kép
 
 


szia
teljesen igazad van.
Csak amíg az ember nincs rajta túl addig nagyon nehéz. De majd elmúlik.
A nyuszi szép ajándékot hoz nektek.


Kép
 


Én is így érzem...Nagyon várom már a kis Manót, de amint beindulna a dolog én lennék az első, aki pánikba esik :) Bár állítólag akkor már erre nem lesz idő.

Kép

Kép
 
 


szia
Sildi
mar
nem
is
biztos,hogy
otthon
lesztek
ne
izgulj
minden
rendben
lesz
ahogy
tudsz
irj
a
kis
jövevényről
szia


Kép
 


Még mindig egyben, ez a lány nagyon jól érzi magát odabent :) Az éjjel már elég rendesen görcsölgetett a hasam, meg is ijedtem, pedig tudom, hogy nem kéne és hogy ennél sokkal jobban fog fájni :shock: Deeee, megéri, ebben biztos vagyok :)

Kép

Kép
 
 


szia
Sildi
nagyon
drukkolok
ez
a
meleg
front
talan
meginditja
drukkolokKép
 


Sziasztok én is vérhigító inekciót kapok naponta kétszer agytromborzis miatt nekem azt mondták hogy császár lesz a 37 héten most 26 hetes de azt nem tudják eldönteni hogy altatás legyen vagy epidurálás ez miatt egy kicsit félek. Nektek mit mondtak? :)
Vendég
 


Szia!

Én csak megelőzésképpen kaptam az injekciót és természetes úton szültem. A Te eseted gondolom más, azért döntöttek a császár mellett.

Kép

Kép
 
 


Akinorev: Mi újság Veled? Te jó ég, hogy megy az idő, lassan 36 hetes vagy :shock:

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!
gyors kérdésem lenne hozzátok. Én is heparinnal szúrom magam,heterozigóta leiden mutációm van. :?
nos,eddig a hasamba szúrtam az injekciókat,viszont már egyre nehezebb beszúrni,de a combomba meg olyan nehezen menne be a tű,hogy inkább felhagytam a próbálkozással. Ti hova szúrtátok combba,ahova könnyű beadni?

Kép KépGréta és Dy
 
 


Szia!

Mi a combom felső részébe adtuk, a külső felébe, már majdnemhogy a fenekembe. Bár nem én, hanem a párom adta be. Volt, hogy tényleg nehezen ment be és jött ki a tű, de nem mindig. Amúgy nekem sokkal kevésbé fájt, mint a hasamba.

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!
Én még új vagyok itt,de látom,hogy elég rég nincs erre mozgás.(sajnos...)Szeptemberben határoztuk el a férjemmel,hogy nekiállunk a pocaklakó projektnek.Mivel aenem vanutoimmun betegségem van,nem fűztünk hiú ábrándokat ahhoz,hogy vajon mikor köszönt majd be hozzánk a kicsi.A kezelőorvosom teljes átfogó vérvizsgálatot kért a teherbeesés elött.A fogamzásgátlót azért elhagytuk már szeptemberben-hisz úgyis ki kell ürülnie(bár ez hüvelygyűrű volt,ami elvileg azonnal kiürül,de biztos,ami biztos.)Október közepére lett meg az eredmény,ami hozott hideget-meleget.Antigénekre negatív lettem,ami nagyon jó,de kiderült,hogy heterozigóta Leidenem van,ami már nem olyan vidám.De ezzel is meg fogok birkózni.Olvasgattam itt tapasztalatokat,sokat segítettetek.Azt gondoltam még van időm barátkozni a gondolattal,de úgy tűnik a mázlisták közé tartozom.Most egy hete,hogy nem jött amit nem vártunk,és hétfőn gyönyörű kétcsíkos tesztet produkáltam.:-)Még mindíg alig hiszem el,hogy második nekifutásra itt van a pocakmanó! :-)))Ma reggel ismételtük a tesztet,de csak megerősítette a jó hírt.Jövőhéten megyek a nőgyógyászhoz,a hematológus pedig azt mondta,hogy elég utánna elkezdeni az injekciózást.
Olyan kérdésem lenne hozzátok,hogy kinek milyen tapasztalatai vannak,melyik a jobb,mert olvastam itt klexan-ról és fraxiparyn-ról is.Előre is köszönöm a válaszokat,és mindenkinek jó babázást,babásodást kívánok!:-)

Kép
 
 


Szia Isabo!

Először is szívből gratulálok a Pocaklakóhoz!!

Én is heterozigóta leidenes vagyok, és mit ne mondjak sokkolt a hír, hogy nap mint nap injekcióznom kell majd. Nekem mondjuk a férjem adta be, én képtelen lettem volna rá. Viszont hamar meg lehet szokni, és így utólag mondhatom, hogy nagyon megéri ám!
Én Fragmint használtam, 5000-eset.

Minden jót Neked és ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan!

Kép

Kép
 
 


Szia Sildi83!

Köszönöm szépen a gyors válaszod!És köszönöma gratulációt is! :oops:
Engem annyira már nem sokkolt,hiszen már találtak nálam ezt-azt,de sebaj,mindent lehet vállalni,ha megvan rá a megfelelő indok.És valljuk be egy babánál semmi sem ad nagyobb okot a napi szurkálás elviselésére.De lenne még kérdésem: olvastam itt többfélét is,hogy hogyan kell beadni a szurit,most akkor merőlegesen a bőrre,vagy 45 fokban? Azthiszem én inkább a combomat fogom böködni,a pocakot inkább meghagyom a zsebmanónak! :-)
Jajj és még valami: Ez a Leiden és az injekciózás befolyásolja-e a terhességet vagy a szülést? Mik a tapasztalatok?

üdv: és puszi a porontyoknak! :-D

Kép
 
 


Szia Isabo!

Mi úgy csináltuk, azaz a párom úgy csinálta, hogy megcsípte a bőrt a hüvelyk és a mutatóujja közé és 45 fokban adta be. De legelőször a nőgyógyász szúrt, ő mutatta meg, hogyan kell. Eleinte simán ment a hasba, csak mikor kezdett gömbölyödni, már nem tudta összecsípni. Szokták ajánlani, hogy előtte egy kis jeget tegyél oda, ahová megy majd a szuri, úgy kevésbé fáj, mi nem próbáltuk így, viszont sokszor belilult, kékült, amitől nem kell megijedni, bár nem szép látvány. Sőt, olyan is volt, hogy pukli lett a helyén. Nagyon változó, hogy fáj-e, attól függ, hogy sikerül-e idegvégződést találni. Volt, hogy meg sem éreztem, volt, hogy nagyon fájt. De leginkább csíp, mint fáj.
És ami még nagyon fontos, hogy minden nap ugyan abban az időben történjen a szuri (az orvosom azt mondta, hogy 1 órás csúszás megengedhető, de több ne legyen). Mi reggel szúrtunk.

Valószínűleg nem olyan soká, mi is csatlakozunk a szurisok táborába, mert tervbe van véve a kistesó :)

Ja, elvileg semmiben nem befolyásolja sem a terhességet, sem a szülést, bár hallottam már olyat, hogy van aki császárt javasolt ilyen esetben. Az okát viszont nem értem, hiszen szerintem a műtét sokkal kockázatosabb a trombózis szempontjából is. Én minden esetre hüvelyi úton szültem és a terhesség alatt sem volt semmi gond a leidenből adódóan, a hematológián is minden érték megfelelő volt. (eleinte hetente, majd kéthetente, végül havonta kellett járni vérvételre).

Szép hétvégét Nektek!

Kép

Kép
 
 


Szia sildi83!

Én azthiszem inkább magamnak fogom adni,de majd úgyis kiderül,hogy melyik módszer válik be.Mindenesetre a párom azt is vállalja,hogy ő adja be.De azt jó tudni,hogy ugyanabban az időpontban kell beadni.Szerintem is a reggel lesz a megfelelő.Még azt kérdezném,hogy ezzel így veszélyeztetett terhesnek számítottál-e,vagy ugyanúgy kezelnek,mint normál esetben?Ugyanúgy lehet dolgozni mellette,vagy ajánlottabb inkább otthon maradni?

Jajj de jó! Akkor már megy újra a babaprojekt? Nem hagytok ezekszerint túl sok korkülömbséget a lurkók között.De ez jó!Mi két év korkülömbséget tervezünk majd hagyni,többet semmiképp.:-)

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/

Kép
 
 


Szia!

Neem, még nem indult a projekt, csak tervben van, hogy a 2 éves szülinapja előtt mindenképp megszülessen a 2. Bár a férjem most nagyon rágja a fülemet, hogy vágjunk bele már most. Majd meglátjuk :) Azért nem ártana, ha legalább kialhatnám magam előtte :D

Veszélyeztetett terhesnek minősítettek a leiden miatt, de ettől nyugodtan dolgozhattam volna, nekem elsősorban azért javasolta a nőgyógyászom a táppénzt, mert kicsi gyerekekkel foglalkoztam (emelgetni is kellett őket), és az is félő volt, hogy rám ragasztanak valami betegséget, így inkább otthon maradtam. No meg a munkahelyemen nem nagyon örültek volna, hogy hetente fél napot a hematológián töltök... És még szerencse, hogy táppénz mellett döntöttem, mert még így is elkezdtem rövidülni, így a 29. héttől a nap nagy részében feküdnöm kellett. Persze mondanom sem kell, hogy a lányomnak esze ágában nem volt megszületni korábban, sőt, még rá is húzott 6 napot.

Kép

Kép
 
 


Uff...az 10 hét fekvés!Hogy birtad?Bár akkor legalább még alhattál kedvedre-már amikor janka hagyott...:-)
Hát nem tudom,ha hetente fél napot kell majd a hematológián tölteni,akkor lehet nálam is szerencsésebb lesz,ha eljövök táppénzre.Már a havi egy nap kontrollra járást sem nézik túl vidáman.És a csoportunkat amúgy is leépítés fenyegeti.Mondjuk ünnepek elött már csak két hetet dolgozunk,és aztán nem tudom,hogy akkor januárban visszamenjek-e még.Bár ha azt vesszük a táppénz nem túl sok,és ha a gyes-t is az alapján számolják akkor nem tudom,hogy hogy jövünk majd ki.Szóval dilemma.
Hát akkor azért sok sikert kívánok már most a 2 kicsihez! :-)))
Kép

Kép
 
 


Hát igen, ami az anyagiakat illeti, mi is elég cudarul állunk. Eleve a keresetem sem volt sok, ennek megfelelően a táppénz és a gyed is kevés. Nekem 40 ezer ft havonta...

A fekvést nagyon nehezen bírtam, de azért a végén, a 36. héttől már bátrabban felkelhettem. Most persze visszasírom, jó lenne legalább egy napot tétlenül feküdni :)
A kistesó pedig ebből a szempontból is elég nagy dilemma, vele már nem fekhetnék, még ha kellene sem, mert itt van Janka, akit emelgetni kell, le-fel vinni a 4. emeletről. A kezdeti rosszullétekről nem is beszélve...

Ja, ami még eszembe jutott, Leiden mellett nem is szabadna hormonális fogamzásgátlót szedni...(csak mert olvastam, hogy nemrég hagytad abba).

Na, mennem kell, mert Janka letépi a nadrágot rólam :)

Kép

Kép
 
 


Na újra vagyok!
Most végeztem a dokinál.Felirta clexane-t 0,4-est,ha jól veszem ki a recepten.Ezt nem a testsúly alapján adják? Mert én bizony nem 40kiló vagyok!Ez amúgy támogatott,vagy milyen összegre számítsak?A dokim azt mondta,hogy még nyugodtan járhatok dolgozni,nem kell otthon maradnom,de az influenza elleni oltást mindenképpen adassam be!Szóval ez is meglessz!
Hétfőn pedig voltam a nőgyógyásznál,és elkészült az első fotó zsebihalról! :-))) Még csak egy kis sötét folt,de ott van.Párom majd kiugrott a bőréből.

A Leidenre sajnos csak most derült fény,ezért szedhettem elötte fogamzásgátlót,de még az a szerencse,hogy csak másfél évig szedtem,elötte meg soha.De mostmár tudjuk,úgyhogy többé nem szedek ilyesmit!

Kép
 
 


Jaj de jó, örülök, hogy már láttátok a Pöttömkét :) Emlékszem, legelőször mi is csak egy kis pontot láttunk.

Az influenza oltás kérdése is érdekes, egyszerűen senki nem tud egyértelműen igen-t vagy nemet mondani arra, hogy a kismamák oltassanak-e. Vagy hogy szoptatós anyukák megkaphatják-e.

A Clexane-t nem ismerem, fogalmam nincs hogy testsúly alapján adják-e. A Fragminom támogatott volt, 3 dobozzal került olyan 2200 körüli összegbe. Egy dobozban 10 darab volt.

Én is szedtem annak idején 2 éven át gyógyszert, aztán derült ki a Leiden...

Kép

Kép
 
 


hello!
Kicsit nagyon eltűntem. Mint kiderült nálam a reggeli rosszullét 24 órán keresztül tart,úgyhogy nem nagyon voltam használható szinte semmire sem.Most kezd elviselhetővé válni,ár tudok enni is elég normálisan.Veletek mi újság? Hogy halad a kistesó project?
Az injekciózás elég jól megy,én a külső combomba adom,felváltva,és általában csak egy kis piros pötty marad a helyén.Akkor kicsit fáj,de reggelre semmi,szóval egész jól megy.De azonnal elálmosodok től,így este adom be.23.-án voltunk a második uh-n,amin már nagyon szépen látszott zsebihal mind a 22 mm-e.Már szépen látszottak a végtagbimbók is és a fejecskéje is.Szóval nagyon szép,kivehető fotó lett.:-)))
Azóta sokat nőtt már,de legközelebb csak 18.-án megyünk,akkor mérnek nyaki redőt is.
És így utólag boldog új évet kívánunk! :-)

Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó