Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

24 hetes terhes vagyok, a babámnak eddig minden UH vizsgálaton az értékei úgy oszlottak meg, hogy a feje mérete (BPD) 2 héttel meghaladta a korát, a többi érték (AC, HC, FL) pedig a korának pont megfelelő. Azaz a baba feje "túlnövi" minden más értékét. Van még vki hasonló helyzetben? Tapasztalatokat várok!

Kép
Kép
Kép
 
 


Aida!
Azt tudnod kell, hogy az UH-s mérés nem olyan pontos. Azért is mérnek több adatot, hogy annak az átlagából számolják ki a baba korát.
De az eredeti kérdésre visszatérve: a középső fiam elég nagy fejjel született (36 cm-es fejkörfogattal), és a mai napig jó nagy feje van. Nagyobb, mint a bátyjáé.
Szóval ne aggódj, van ilyen.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


Aida!

Ne aggódj, nekem az idősebbik fiamnál volt hasonló a helyzet, a fejmérete három héttel haladta meg a többi testméretét. Végül 38 cm-es fejkörfogattal bukkant elő. A vonalzómon megnézheted mennyi idős, teljesen arányos, nagyon okos (nem tudom ez összefügg-e a fejméretével, ami mára már teljesen átlagos) nagyfiú.

Kép Kép Kép
 
 

 
 

Egyébként 24+1 adatok, hogy lássátok miről beszélek. :)

BPD: 66mm, ennek megfelelő terhességi kor: 26+6
FL: 42mm, terhességi kor: 23+3
AC: 192mm, terhességi kor: 23+4

Azaz mint látjátok a többi adata még csak el sem éri a vélt korát, a buksikája meg igen csak messze előre szárnyal. :( Elég aggasztó szerintem.

Kép
Kép
Kép
 
 


Aida!
Ne izgulj!
A terhességi kort sok-sok gyerek adatainak átlaga adja. Ugye nem akarsz átlaggyereket?
Abból, hogy a combcsontja alapján kisebb, csupán arra lehet következtetni, hogy valószínűleg nem lesz 2 m magas felnőttkorára.

Szóval nyugi!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


:)

Hát legyen igazad. Pedig az apja is jó magas, fura lenne ha ő alacsony lenne.

Kép
Kép
Kép
 
 


Aida!

Ne izgulj, az én fiamnak mindig sokkal nagyobb volt a feje mint a többi testrésze a végén már 3 héttel, most két éves és teljesen normál a fejmérete. Persze azért erre oda kell figyelni, de ne aggódj!

Eszti
 
 


Szia Aida!
Az én fiamnak is ha jól emlékszek a 18. hetes uh-n a három érték amit nézett a doki három teljesen különböző kort adott, másfél-két hetes eltérésekkel egymás között. Arra már nem emlékszek melyik volt a megfelelő kor, de azt tudom hogy nagyon kibuktam, és kár volt kibukni mert nagyon jó alkata van a fiamnak, kifejezetten jó alkata. Úgyhogy ne aggódj szerintem sem, nem egyformán nőnek a babák részei. :)

Vera
Kép
Kép
 


Hello Aida,
csak véletlen jártam itt... és rámjött a nosztalgia, Lillus feje is két héttel nagyobb volt a koránál mindig :lol: Akárhány doki látta, azzal kezdte, jó nagy feje van ennek a gyereknek :shock: Az egész család parázott, mi a férjemmel tök lazán vettük.
Nagy, 37-es fejjel született, de ez határétéken belüli, időben jött és kifért simán természetes úton. A mai napig kicsit nagyobb sapi kell mint az átlagnak, de édes-aranyos és egyáltalán nem aránytalan gyerek :lol:

KépKép

KépKép
 


Csatlakoznék az előttem szólókhoz, ne aggódj!!!
Az én fiamnak is végig 2 héttel előrébb járt a fejmérete. Tudni kell, hogy ilyenkor a füle fölött a csontok távolságát mérik, Bencéről ki is derült, hogy egyszerűen olyan alkat, hogy pont ott kicsit kiáll a koponyája (nem látszik vagy ilyesmi, csak tapintani lehet). Amúgy nem nagy a feje szerintem, teljesen arányos, csak a legszélesebb ponton (épp ahol mérik) kicsit szélesebb. Ez egyedül a szülésnél okozhat gondot, mivel pont ez az a kritikus érték, ami meghatározza, hogy kifér-e a baba. De ezt majd úgyis megpróbálják megsaccolni a vége felé.
A lényeg: ne izgulj!
Amúgy fiú vagy lány? Állítólag a fiúknak kicsit nagyobb a fejük;)

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
 


SZia!
most voltam uh-on, és ott mesélt egy érdekeset a dokinéni.
Mint látod, két cseppem már van, és nekik is mindig összevissza voltak az értékek. És most ez a babó teljesen pontosan napra mindene stimmel. És én ámulatomat fejeztem ki, mire elmondta a dokinéni, hogy ez azért van, mert minden gépen más táblázatot használnak. Angol, német, amerikai, és azok számolnak. Viszont a populációt ismerve azért lehet egy megint másikat csinálni, és neki valami ilyesmi van. Szóval mindenkinek igaza van, és még mellé van ez a mese :)
Az én kőceimnek is nagy fejük volt, van, jó sok ész fér bele legalább, meg legalább tudják hordani egymás sapiját. :wink: egyébként szépen lelassult ám a növése a bucinak, így a lányomnak már teljesen átlagos kis kobakja van, nem kell az életkoránál egyel nagyobb méretű sapi.

A fiúk pedig rövidebb lábúak, mint a lányok... egyébként is. és ez így van jól :)

 


Szerintem ennyi válasz már megnyugtatott... :D
Még annyit tennék hozzá, hogy a kutatások azt bizonyítják, hogy azok a babák akiknek nagyobb a feje az átlagnál, okosabbak, magasabb az intelligenciájuk.
A lányomnak arányos testalkata volt, a feje ehhez mérten. Hááát...nem egy matekzseni. :wink:
A fiam jóval nagyobb fejjel született, azt hiszem a hozzászólók közül én viszem a pálmát, mert 39 cm-es fejmérettel jött világra természetes úton. Már most jóval több mindent megért és korához képest nagyobb szókinccsel beszél, mint akár a lányom ennyi idősen. Lehet nem is a fejmérettel függ össze, de lehet...

Kép
 
 


Szerintem se aggódj, az uh tényleg nem pontos, és minden baba a saját ütemében fejlődik, ami nem feltétlenül átlagos - és ez jó dolog. A mi lányunk minden uh-n fejméretre kisebb, comcsontra pedig nagyobb volt az átlagnál.
Mondtam is, hogy butuska, de legalább hosszúcombú csajunk lesz. :lol: :lol:
Aztán 36-os lett születéskor, asszem ez viszont teljesen átlagos.
Most meg már akkora a feje, hogy alig fér át néhány, amúgy őrá méretezett body, kistrikó nyílásán, mászáskor pedig elhúzza oldalra :lol: :lol:
Ez van! :wink:
Vendég
 


Hú, most látom, hogy már a 39-ik hétben vagy! Majd írj ide is, ha megszületett! :D
Vendég
 


:) Oké. Kismanóm azóta is előszeretettel "növeszti" a buksit, meglátjuk mi lesz... :)

Kép
Kép
Kép
 
 


Jé, ide aztán már nem írtam.. Régen volt. :) Kicsit nosztalgiáztam itt. Kismanóm már fél éves nagymanó lett időközben (akit sajnos 4 hónapja egyedül nevelek), december 20-án született meg 38. hétre végül 35,5-es fejmérettel. A szülőszobán jó átlagosnak mondták a buksiját, de egyébként arányos, szép kisfiú lett. ;) És nem csak azért mert az én kisfiam! :lol:

Kép
Kép
Kép
 
 


@datolya:
Hello! Olvastam egy régi bejegyzésedet, hogy a fiad nagyibb fejkörfohattal szūletett. Volt valamilyen vizsgálat utána? Utána hogyan alakult a fejnövekedése? Bocs, hogy igy rádzúdítottam ennyi kérdést, de kislányom is ekkora fejjel született, és azóta is nagyobb ütemben nő, de a dokik nem mondanak semmit. Most mentünk volna genetikára, de igyebár ez halasztva... Köszi Ha válaszolsz!
 
 


@datolya:
Hello! Olvastam egy régi bejegyzésedet, hogy a fiad nagyibb fejkörfohattal szūletett. Volt valamilyen vizsgálat utána? Utána hogyan alakult a fejnövekedése? Bocs, hogy igy rádzúdítottam ennyi kérdést, de kislányom is ekkora fejjel született, és azóta is nagyobb ütemben nő, de a dokik nem mondanak semmit. Most mentünk volna genetikára, de igyebár ez halasztva... Köszi Ha válaszolsz!
 
 


@jpne:
Hello! Olvastam egy régi bejegyzésedet, hogy a fiad nagyibb fejkörfohattal szūletett. Volt valamilyen vizsgálat utána? Utána hogyan alakult a fejnövekedése? Bocs, hogy igy rádzúdítottam ennyi kérdést, de kislányom is ekkora fejjel született, és azóta is nagyobb ütemben nő, de a dokik nem mondanak semmit. Most mentünk volna genetikára, de igyebár ez halasztva... Köszi Ha válaszolsz
 
 


@noatt:
Szia!Az en kisfiam is 38-as fejkormerettel szuletett.O nagy baba volt egyebkent is.Semmi problema nincsen vele,kb 2 eves koraig hordott nagyobb meretu sapkakat mint a korosztalya,most 3 evesen teljesen atlagos.Ha szeretned megnezem a kiskonyveben mikor mekkora volt a fejkormerete.A mellkasahoz merten is sokkal nagyobb a te babadnak?

 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó