Új privát üzeneted érkezett!

gondoltam itt osszegyujthetnenk az altalunk hasznosnak velt linkeket homeopatiarol, hozzataplalasrol stb
valamint jatek otleteket is!
hajra lanyok!

KépKép
KépKép
 
 


Babakajcsik

http://babakaja.gportal.hu/

Receptek 4-8 hónapos korú babáknak
http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babetr9.htm

Receptek 8-12 hónapos korú babáknak
http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babetr10.htm

Babakonyha
http://freeportal.hu/babakonyha/

Ételek és italok gyerekeknek és csecsemõknek
http://macoka.tripod.com/index_macoka.html

Gyümölcsös receptek kicsiknek
http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20020226 ... kicsiknek/








Babatáplálás

http://babataplalas.lapozz.hu/



Babakaja receptek

Almafőzelék burgonyával
Hozzávalók: 1 db közepes nagyságú burgonya, 2 db savanykás alma
A burgonyát megpároljuk a szokásos módon, de nem az almával
együtt, mert a burgonya savat tartalmazó étellel együtt párolva nem puhul meg (alma, citrom, paradicsom). Az almát eghámozzuk, kivágjuk a magházat, felszeleteljük, és annyi vízben pároljuk 5 percig, amennyi éppen ellepi. A főzőlében hagyjuk kihűlni. Az almát és a burgonyát az alma főzőlevével pépesítjük megfelelő sűrűségűre.

Banános cukkini
Hozzávalók:
1 db cukkini
2-3 ek. Fehér/ desszert rizs
1 db banán

Elkészítés:
A rizst megmossuk és feltesszük főni kb. 10 percig. A cukkínit megmossuk, hámozzuk, majd felkockázzuk kb. 1 cm-es darabokra, hozzáadjuk a rizshez, és meg főzzük kb. 5 percig. Lehűtjük és turmixoláskor 1 db banánt adunk, hozzá. Lefagyasztható és 2 hónapig tárolható.

Banános sárgabarackpüré
Hozzávalók:
3 érett sárgabarack,
kisebb érett banán,
4 evőkanál víz.
A barackot forrázzuk le vízzel, 2 percig hagyjuk állni.
A megtisztított, megpucolt gyümölcsöket rúd mixerrel pépesítjük.

Almás brokkoli püré
Hozzávalók:
2 közepes burgonya
6-7 kis brokkoli rózsa (lehet fagyasztott is)
1 közepes alma
Elkészítés:
A krumplit meghámozva, felkockázva felteszem főni annyi lében, hogy ellepje a félidőben hozzáadott brokkolit is. Amíg megpuhulnak a zöldségek, meghámozom, kimagozom az almát. Ezt egy evőkanálnyi vízben a mikróban megpárolom. Vigyázat! Kevés idő kell neki!

Az egészet - főzőlevével együtt - botmixerrel pépesítem, ha sűrű, anyatejjel vagy forralt vízzel lehet hígítani.

Brokkoli burgonyával
Hozzávalók: 2-3 db brokkoli rózsa, 1 db közepes nagyságú burgonya, 2 Szem köménymag, 1 mokkáskanál olaj

A brokkoli vastag, húsos szárát kockákra vágjuk és a Burgonyakockákkal együtt 6 percig annyi vízben főzzük, amennyi éppen
Ellepi. Ekkor tesszük hozzá a felaprított brokkoli rózsákat és 2 szem Köménymagot. Újabb 6 percpárolás után hagyjuk a forró gőzben Megpuhulni. pépesített főzelékre, rámérjük az olajat, a főző lével
Hígítjuk. Illik hozzá a csirkehús püré.

Cseresznyés almapüré / fagyasztás esetén 2 hónapig tartható el.

Hozzávalók:
3 alma,
1marék friss cseresznye,
A megtisztított, megpucolt gyümölcsöket rúd mixerrel pépesítjük

Húsleves zöldséggel (7 hónapos kortól)

Csirkemellet vagy pulykamellet felkockázunk és feltesszük főni sós, édesköményes, petrezselyemzöldet és zellerzöldet tartalmazó vízbe. Amikor a hús már csaknem megpuhult, különféle zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem, brokkoli, zöldborsó, karfiol) teszünk a vízbe és puhára főzzük.

Tipp:A húst külön turmixoljuk nagyon sok húslével (nem baj, ha folyékony, ha lehül, megszilárdul) és jégkockatartóban fagyasszuk le, majd ha megfagy, vegyük ki a tartóból és nájlonzacskóban tartsuk a hűtőben. A zöldségeket szintén érdemes külön turmixolni a főzőlével, mert lehet, hogy valamelyiket nem szereti a gyerek.(Lappa)

Csirkemaj sutotokkel es almaval (9 hotol)

csirkemajat darabolva lefagyasztom, ebedfozesnel egy szem krumplit pucolva darabolva megfozok egy darabka majjal, ilyenkor egy icipici sot dobok bele (a maj miatt), mikor forr, a habot leszedem a tetejerol, ha kesz, akkor osszeturmixolom vagy hazi sutotokkel es parolt almaval, vagy uveges sutotok-almapurevel (rollller)

Brokkolis csirke tésztával (12 hónapos kortól)

Kis olajon megpirítottam egy fél felkockázott csirkemellet (került bele némi só-minicsipet bors-sómentes vegeta is), amikor már félig puha volt, hozzádobtam némi brokkolit (térfogatra valamivel több volt, mint a husi, de így a végeredmény eléggé husos volt), együtt pároltam, amikor már majdnem puha volt a brokkoli is, akkor meg hozzáöntöttem egy kis doboz tejszint és ez így rotyogott még egy kicsit, azalatt föztem ki hozzá tésztát.

Karfiolos babaétel (8-9 hótól)

1 csirkemell, 1 cukkini, 4 szem krumpli felkockáz, hozzá 3 paradicsom (héj és mag nélkül), 1 fej karfiol (csak virág) serpenyőbe bele, picit megsóz, olajon megpirít kicsit, majd felönt vízzel (én 1l, de szándékosan hígra akartam). Kis idő múlva hozzá egy kevés kapor (ahol anya nem undorodik tőle:)), nagyon jó kis ízt ad neki. Együtt főz, amíg a husi meg a karfiol jól meg nem puhul. Én leturmixoltam, mert nálunk a darabos még nem megy. A mennyiség azért ilyen brutál, mert én mindig a mélyhűtőbe is főzök, de az arányok így elég jól bejöttek.

Ceklafozelek (6 hotol):

ceklat elore elkeszitem, ceklat megpucolva, kis orolt komennyel megfozom, es fozolevel osszeturmixolom folyosabbra, jegkockatartoba fagyasztom, ezt azert is erdemes, mert a cekla remesen koszol, jobb egyszerre tul lenni ezen a reszen:)

es akkor maga a fozelek: 1 kis szem krumplit pucolva felteszunk fozni, kozben egy szem almat megpucolunk, es mikroban megparoljuk (

Cékla burgonyával (6 hónapos kortól)

A céklát (egy közepes darab) apróra, a krumplit ( egy kisebb) kicsit nagyobb darabokra vágva, kevés vízben megfőzzük. Ízesítésnek semmit a világon, mert így is nagyon finom és általában ízlik a babáknak.

KépKép
KépKép
 
 



Jardina
 
 

 
 


BABÁKNAK SINLAC-OS MENÜK!!!

Sinlac: rizs és szentjánoskenyérmag összetevőinek kedvező tulajdonságait ötvözi. Kiváló energia-, alacsony antigéntartalmú komplett fehérjeforrás, zsír, vitamin és ásványianyag-összetétele ideális. Magas keményítőtartalma részben előre bontott, tehát könnyen emészthető, jó ízű, laktató. Alkalmazható allergia megelőzés céljából, táplálékallergiában is (tej, szója, gabona), kalóriapótlásra, roborálásra.


Barackhab (1 adag 150 ml)

Hozzávalók: 20g Sinlac, őszibarack vagy nektarin, 50 ml víz.
Elkészítés: A friss vagy mélyhűtött barackot lereszeljük. A Sinlacot csomómentesre keverjük a felforralt, lehűtött vízzel. Az alappépet és a barackvelőt alaposan elkeverjük, kissé felhabosítjuk.


Brokkolipüré (1 adag 200ml)

40g Sinlac por, 120g friss brokkoli, 10g hidegen sajtolt növényi olaj
Elk.: A brokkolit apró rózsákra szedjük, kevés vízben megfőzzük, csipet sóval ízesítjük, majd mixerrel pépesítjük. 60 ml felforralt/hűtött vízzel Sinlac pépet készítünk, a zöldségkrémhez keverjük. Ha kell, vízzel hígítjuk. A baba korának megfelelően csirke- vagy pulykahússal dúsíthatjuk.


Meggyes gyümölcskrém (150ml)

30 g S. por, 60g meggy, 50 ml víz
A friss vagy mélyhűtött meggyet pépesítjük. A S. port elkeverjük a vízzel. A pépet és a gyümölcsöt alaposan elkeverjük, krémes állagúra hígítjuk. Ízlés szerint édesíthetjük
Gesztenyefőzelék (130 ml)
20g Sinlac, 50g tisztított gesztenye, 50g savanykás alma
A gesztenyét megmossuk, megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk. Az almát lereszeljük, és a burgonyanyomón áttört gesztenyével elkeverjük. A főzelékalapot a S. porral összekeverjük, vízzel megfelelő állagúra hígítjuk. A baba korának megfelelően csirke- vagy pulykahússal dúsíthatjuk.


Burgonyás korong

250g Sinlac, 200g burgonya, 150g tejmentes margarin, só
A margarint a Sinlackal elmorzsoljuk, sóval ízesítjük, a megfőtt és áttört krumplival összegyúrjuk. Fél cm vastagra gyúrjuk, és kétszer, háromszor meghajtjuk. Utoljára kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk, kis korongokat szaggatunk belőle. A tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


Sinlac borzaska

60g Sinlac, 150g alma, 60g gluténmentes liszt, 15g cukor, só, fahéj, kukoricacsíraolaj a sütéshez
A durvára reszelt almát az egyéb összetevőkkel összedolgozzuk. A tésztaalapot kevés vízzel sűrű palacsintatészta állagúra keverjük, 15 percig állni hagyjuk. A tésztát felmelegített, kiolajozott serpenyőbe halmozzuk, és kicsit ellapítva mindkét oldalát pirosra sütjük. Magában, vagy lekvárral is ízletes. Hidegen és melegen is jó.

Banános alma

Sinlac, alma, banán. De aaaannyira finom:)

Jardina
 
 


hasznos oldalak összegyűjtve.


http://gyerek.lap.hu/

KépKép

Kép
 





KépKép
KépKép
 
 


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó