Új privát üzeneted érkezett!

Gondoltam így egyszerűbben nyilvántarthatnánk a recepteket! :D
Vendég
 


Kép

Kép

Narancsos-csokis-marcipános torta:

(hát nem hóvégi anyagszükséglettel)

Tészta (18cm-es tortaforma)

* 25 dkg liszt
* 2 tk. sütőpor
* 1/2 tk. szódabikarbóna
* 17 dkg cukor (nekem csak 12 dkg)
* 3 ek kakaópor
* 15 dkg apróra vágott narancsos keserű csoki
* reszelt narancshéj
*kicsi rum, kicsi fahéj

* 2,5 dl tej (most némi narancslé is)
* 1 dl étolaj
* 1 tojás
* 1 tk. vaníliakivonat

Elkeverem a szárazanyagokat, kikeverem a nedves hozzávalókat, majd a kettőt egy fakanállal összeforgatom. 180 fokon 30 percig sütöm.

Krém:

* 3 egész tojás
* 10 deka kristálycukor
* 1 tasak vaníliás cukor
* 10 deka narancsos keserű csoki
* 10 deka vaj
* 2 ek. rum
* narancslé meg héj

Fém habüstbe ütöm fel a tojásokat, hozzáadom a cukrot, a vaníliáscukrot és elkeverem. A csokit megolvasztom. (pl. Lindt Excellence 70%) Egy edényben 2 ujjnyi vizet forralok, majd ráteszem a habüstöt, és gőz fölött habosra keverem a tojáskrémet. A gőzről levéve beledolgozom az olvasztott csokit és a rumot, majd teljesen lehűtöm a krémet. Ezután hozzáadom a szobahőmérsékletű vajat, és habosra keverem. Még habosabb lesz a krém, ha 2 keverés között fél órára behűtöm, és újra kikeverem.

A tortalapot meglocsolom narancslével meg 1-2ek rummal. Megkenem. Alá most tettem egy vékony marcipán réteget. Tetejére meg 1,5 csomagot kinyújtva.

Hát jó tömény (egyáltalán nem túl édes!), meg kicsit melós, de ez volt életem első marcipán tortája. Majd legközelebb jobban megy! :lol:
Vendég
 


Ezeket a recepteket mindenkinek jószívvel ajánlom:

Csirkenyársak sült banánnal


HOZZÁVALÓK:


A nyársakhoz
80 dkg csirkemellfilé
4 gerezd fokhagyma
1-1 csipetnyi reszelt szerecsendió, őrölt kardamommag és fahéj
4 evőkanál olaj

A körethez
20 dkg rizs
4 evőkanál apróra vágott korianderlevél
2 evőkanál olaj

A sült banánhoz
1 kiskanál jázmintea
4 banán
2,5 dkg vaj
3 evőkanál méz
őrölt fahéj és bors


1. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, az olajat, kevés sót és borsot összekeverünk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és jól összedolgozzuk. Folpackkal lefedjük, 3 órára hűtőbe tesszük, közben kétszer megforgatjuk a húst a szószban.

2. A fűszeres húskockákat nyársakra (fapálcákra) húzzuk, és sütőben minden oldalukon 5-5 percig sütjük, közben a páclével locsolgatjuk. Végül 1 percig grillezzük, míg ropogós lesz.

3. A rizst sós vízben megfőzzük, hozzáadjuk a koriandert, és sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel kis golyókat formálunk belőle, és a forró olajban pirosra sütjük. A teát 2 dl forró vízben lefedve állni hagyjuk, majd leszűrjük.

4. A banánokat meghámozzuk, majd ferdén nagy szeletekre vágjuk. A vajban megpirítjuk, majd a mézzel meglocsoljuk, és 2 percig karamellizáljuk. A leszűrt teát ráöntjük, hozzátesszük a fahéjat, felforraljuk, és sűrűre főzzük.



Csokis-mogyorós sütemény

8 személyre

HOZZÁVALÓK:

10-10 dkg vaj, étcsokoládé és liszt
17,5-17,5 dkg cukor és mogyoró
4 tojás
1 dl tejszín
1 kávéskanál szárított élesztő

A díszítéshez
12 szem mogyoró


ELKÉSZÍTÉS

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat is hozzáadjuk, és ezzel is habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra törjük, a tejszínben megolvasztjuk, és fényesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mogyorót megpirítjuk, megdaráljuk, a tojásfehérjével együtt óvatosan a masszába dolgozzuk, végül apránként beleforgatjuk az élesztővel összekevert lisztet. A tésztát alufóliával kibélelt, vajjal kikent, hosszúkás vagy őzgerinc formába simítjuk, és nem túl meleg sütőben megsütjük. A sütés félidejében a mogyorót óvatosan a tetejére nyomkodjuk. Amikor kész, rácsra borítjuk, és kihűtjük.


Sajtos brokkoli krémleves

Hozzávalók:
• 50 dkg brokkoli
• 30 dkg burgonya
• 1 fej hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál napraforgóolaj
• 1 húsleveskocka
• 2 dl tejszín
• só
• őrölt bors
• 15 dkg gouda sajt (trappista is jó)

Elkészítés: Brokkolit rózsáira szedve megmossuk, a pici szárakat felszeljük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és apró kockára vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, szétnyomjuk. A hagymát és a fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük. Annyi vízzel felöntjük, ami ellepi, majd a leveskockát is hozzádobjuk. 15 percig főzzük, míg meg nem puhul a burgonya és a brokkoli, majd hozzáöntjük a tejszínt és felforraljuk az egészet. A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, borsozzuk. 10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk. A levest előmelegített tányérokba merjük, a maradék sajttal megszórjuk. Friss kenyeret vagy bagettet adunk hozzá.


Legényfogó leves


20 dkg zöldborsó
20 dkg erdei gomba (jó a piaci is :) )
20 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér
30 dkg csirkemell
30 dkg csirkemáj
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
1 teáskanál citromlé
2 nagyobb fej vöröshagyma
olaj, só, fehér bors, tárkony
esetleg egy húsleveskocka vagy előzőleg félretett húsleves leve

Elkészítés:
Az olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket (ha mirelit vegyes zöldségből készítjük, akkor nincs vele gond) : a borsót, répát, zellert, gyökeret. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük vízzel (1,5 -2L) és húslével (esetleg kockát teszünk bele).
Ha minden belevaló megpuhult, akkor tesszük bele a hússal kb. azonos nagyságúra darabolt májat. Forrástól számított 5 percig főzzük vele.
Végül belekeverjük a tejszínt és a tejfölt (előtte érdemes simára kikeverni). Ízesítjük egy teáskanálnyi szárított tárkonnyal (ha friss, akkor valamivel kevesebb is elégséges).
Újra felforralás után levesszük a tűzről a levest, majd pár perc elteltével belekeverjük a citromlevet. (Így nem rántja össze a tejtermékeket a levesben).

Ízletes, laktató, pikáns leves a végeredmény, amellyel nem csak a legényeket lehet megfogni! :))

Elkészítési idő: 120 perc

Kép
 

 
 

Kapros-túrós töltött gomba

Hozzávalók:
• 40 dkg csiperke
• 25 dkg túró
• 1 tubus (10 dkg) krémsajt
• 1 csokor kapor
• só
• ízlés szerint juhtúró

Elkészítés: A kaprot megmossuk, apróra vágjuk. Villával összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a kaprot és a juhtúrót, sózzuk. A gombafejeket megmossuk, szárukat kivesszük. Minden fejet megtöltünk gombával, majd tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük.


Bacon-be göngyölt töltött pulykamell recept

Hozzávalók:
pulykamellfilé
szeletelt bacon
1 közepes vöröshagyma
1 kg gomba(friss, egész)
1 zsömle, tej
4 tojás
zsiradék
só, bors, majoránna, fokhagyma

Elkészítés:
A pulykamellfilét fölszeleteljük, kiklopfoljuk, enyhén besózzuk. A vöröshagymát felkockázzuk és zsiradékon pirítjuk, majd pároljuk. A gombát megpucoljuk, feldaraboljuk apróra és a hagymára dobjuk párolódni. A zsömlét beáztatjuk tejbe, a tojásokat megfőzzük keményre. Amikor kész a gomba, leszűrjük a levét, hozzárakjuk a kinyomkodott zsömlét és a tojásszeletelővel felkockázott főtt tojásokat. Teszünk hozzá sót, borsot, majoránnát és fokhagymát ízlés szerint, majd az egészet összekeverjük.
A hússzeleteket kiterítjük, megtöltjük annyi masszával ami belefér, felgöngyöljük és áttekerjük keresztben és körbe egy szelet bacon-nel. Más rögzítés nem szükséges, ez összefogja a húst. Kikent tepsibe szorosan egymás mellé tesszük és lassú tűzön (max.170 fokon) - időnként locsolgatva a bacon-ből kisült saját zsírjával- kb. 1 órát sütjük, majd egy rövid ideig magas hőfokon pirítjuk.

Tanácsok:
Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
A hús nem lesz száraz a bacon miatt:-)
Sajnos még sosem sikerült eltalálnom, hogy mennyi húshoz elég ez a töltelék(általában maradt töltike), így ebben nem tudok irányadó lenni;-)


Csodás csokis muffin

Hozzávalók: 15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 ek barackíz
fél cs. sütőpor
5 dkg keserű kakópor
5 dkg tört étcsoki
3-4 ek magozott meggy

Ilyen arányban kb. 12 db muffin jön ki belőle.

Elkészítés: Olvaszd meg a vajat, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, majd add hozzá a cukrot és a tojást, és keverd jól össze. Egy másik tálban dolgozd össze a lisztet a kakaóporral, a sütőporral, a barackízzel majd add hozzá a cukros krémet. Törd össze az étcsokit (klopfolóval), tedd azt is a masszába a meggyel együtt és alaposan keverd össze. Evőkanállal kanalazd a sütőformába, aztán mehet is a sütőbe 20-25 percre, 170-180 fokra.

Jó étvágyat! :)

Kép
 


Tipp: A kapros-túrós töltött gomba kitűnően passzol a bacon-be göngyölt töltött pulykamellhez! ;)

Kép
 


Gőzgombóc:

Hozzávaló:

* 50 dkg liszt
* 2 dl langyos tej
* 1 nagy ek. tejföl
* 1 tojás
* 1 tojás sárgája
* csipet só
* 2 ek. cukor
* 3 dkg élesztő

Tálaláshoz:

* cukrozott dió vagy mák
* olvasztott vaj

A hozzávalókat kenyérsütőgépbe tettem, könnyű, lágy, fánkszerű tésztát dagasztattam belőle, szükség szerint még egy kis tej mehet hozzá. Hagytam, hogy kb. háromszorosára keljen. Mikor megkelt, két nagy, széles fazékba vizet teszek, egy ruhát kötök jó szorosan a tetejükre, és felforralom. Míg melegszik, a megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, a kezemmel ellapogatom. 10 egyforma négyzetre vágom, mindnek a közepébe teszek egy kanál lekvárt, gombócot formázok belőlük. Mikor felforrt a víz 5-5 gombócot teszek a ruhákra és azonnal lefedem egy akkora tállal, ami befedi őket. 15 percig hagyom, hogy a gőzben szépen megkeljenek, párán főljenek. Nem szabad levenni az edényt róluk, mert azonnal összeesnek.
Forrón, frissen a legfinomabb, olvasztott vajat és cukrozott mákot adok mellé.
Vendég
 


MOZAIK SZENDVICS

Hozzávalók:
Bagett,
szalámi,(vagy bármilyen felvágott)
csemegeuborka, zöldhagyma, kukorica, répa, paprika (tetszés szerint)
ömlesztettsajt (kockasajt)

A bagett két végét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, beletöltjük a sajttal összekevert hozzávalókat, hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
 
 


Szivárvány szelet

Hozzávalók:
8 kemény tojás,
3 dl majonéz,
10 dkg borsó megfőzve, 1 nagy sárgarépa megfőzve, kockára vágva, (én fagyasztott mexikói keveréket használtam)
2 dl víz,
1 húsleveskocka,
8 szelet sonka.
1 csomag ( 25 gramm) étkezési zselatin.

Elkészítés: 4 tojás sárgáját a majonézzel, és kb. 1 dl tejföllel kikeverjük. 4 tojás fehérjét apró kockára vágjuk, a zöldborsót , sárgarépát belekeverjük. A vízbe beletesszük a leveskockát, és 1 nagy csomag étkezési zselatinnal összefőzzük, mikor kihűlt belekeverjük az előbbi masszába.
Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával, majd belefektetünk 4 szelet sonkát. Erre öntjük a massza felét, majd erre helyezzük egymás mellé a maradék főtt tojásokat. A maradék masszát ráöntjük, majd befedjük vékony sonkával. Néhány órai pihentetés után kifordítható és szeletelhető!

Kép
 
 


Mézeskalács (Csuppancs féle)

25 dkg meleg mézben feloldunk 10 dkg margarint, majd belekeverünk 10 dkg porcukrot, 1 egész tojást és 2 tojássárgáját.
Hozzáadunk 50 dkg lisztet, 1 kávéskanál sütőport, 1 kávéskanál mézeskalács fűszert és fahéjat.
Jól összedolgozzuk, 3-5 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütés előtt megkenjük a tetejét tojásfehérjével. Takarékon sütjük addig, amíg az alja már nem tapad le. Kb. 7-8 perc.
Sütés után tojásfehérjéhez kevert porcukorral díszítjük. Nálunk ez általában elmarad.



Andi mézeskalácsa

50 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 dl olvasztott méz
15 dkg vaj
1 tojás
0,5 dl tejszín (esetleg tej)
1 k. kanál szódabikarbóna
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
(vagy egy kevés a mézes fűszerkeverékből)

A hozzávalókat összedolgozzuk, a kész tésztát 2 órát pihentetjük. Nyújtás, szaggatás vagy formázás után 180 fokon 5-10 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz.
 
 


MÁKOS GUBA SPECIÁL

Hozzávalók:
10 kifli
kb. 15 dkg mák
kb. 30 dkg kristálycukor
6-8 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
mazsola ízlés szerint
1,5-2 l tej
diónyi Rama sütőmargarin
egy fél marék zsemlemorzsa

Elkészítés:
A kiflit 10-12 mm széles karikára vágjuk. A tejből a tojások cukorral elkevert sárgájával, cukorral, vaníliás cukorral madártejszerű főzetet forralunk.
Egy nagy jénai tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk. A forró madártejbe szűrőszerű lyukacsos kanálon belemártjuk a kiflikarikákat, hagyjuk, hogy néhány pillanatig magukba szívják a nedűt. A jénaiba egy sort rakunk belőle. Erre darált és cukorral vegyített mákot rétegzünk, majd mazsolával is meghintjük. Addig ismételgetjük, amíg a kifli elfogy. Eddigre illik a madártejnek is kifogynia, ha még maradna belőle, óvatosan, egyenletesen csurgassuk a guba tetejére.
A két tojás fehérjéből és a porcukorból habot verünk, majd betakarjuk vele a tálban lévő gubát. A tetejére még egy kis cukrot is hinthetünk, a sütéskor szépen karamellizálódik a tetején.
Az egészet előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük (amíg a hab egy kis halványbarnás árnyalatot kap).
A rétegek közé lehet esetleg barack- (vagy bármilyen más) lekvárt is kanalazni!

Kakti

KépKép

KépKép
 
 


Lekváros kevert

Hozzávalók:

3 db tojás
15 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
5 evőkanál lekvár
9 evőkanál víz
15 dkg margarin
1 csomag vaniliás cukor
1/2 citrom reszelt héjja
pici só

Az egészet habosra keverjük, tepsibe öntjük majd a tetejére dió darabkákat szórunk és megsütjük.

Jó étvágyat hozzá.

bellerreni
Eger
 
 


Aszpikos hidegtál

20 dkg sonka
6 db főtt tojás
1 db burgonya, 1 db sárgarépa ( apróra vágás után sós vízben megfőzzük)
1 db alma
1 db lilahagyma

Az összes hozzávalót apróra vágjuk.

1 db tejföl
1 kis tubus majonéz összekeverünk

2 dl vizet felforralunk 1 db húsleveskockával majd levessszük a tűzről és 1 tasak étkezési zselatint (én Horváth Rozit használok) hozzákeverünk, hűlésig kavargatjuk. Ha langyos hozzákeverjük a majonézes tejfölhöz majd az egészet összekeverjük az apróra vágott hozzávalókkal.

Az egészet folpackal kibélelt őzgerinc formába öntjük és hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat hozzá.

bellerreni
Eger
 
 


Körtés kalács (Pammuttól)

1. 40 dkg rétesliszt + 1 cs. sütőpor + 30 dkg kristálycukor + 1-2 kávéskanál őrölt fahéj + csipet só jól összekever.
2. 2 tojás + 2-3 cs. vaníliás cukor habosra kever.
3. Az előző kettőt összekeverni és fokozatosan 4 evőkanál olajat hozzáadni.
4. Végül kb. 50 dkg meghámozott körtét lereszelünk és elkeverjük a masszával. (Ennél több ne legyen a körte, mert nem sül meg. Próbáltam . Kevesebb lehet, az eredeti receptben csak 35 dkg van. Jobb a kicsit keményebb körte, mint a puha, leves.)
5. Kivajazott formába öntjük (nekem két őzgerincbe fér bele, de lehet kuglófforma is) és 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
6. Ha kész és kihűlt, leönthetjük (ét)csokis tortabevonóval.
 
 


THX
Vendég
 


Karácsonyi receptegyveleg:

Kép

Linzer:

Linzertészta

* 30 dkg liszt
* 20 dkg hideg vaj
* 10 dkg porcukor
* 1 tojás sárgája

Késes robotgéppel összeállítom a morzsás tésztát az első 3hozzávalóból. Hozzá a tojás, majd megy egy fél órára a hűtőbe (nekem ez egy éjszaka volt)

Kb 3-5mm-re nyújtom lisztezett deszkán, majd légkeveréses sütőben 180fokon 7percig sütöm!

Lekvárral töltöm.

Kép

Pozsonyi kifli:

Innen loptam. Tökéletes.
http://macikonyha.blogspot.com/2007/03/ ... kifli.html
Illetve én a töltelékbe rumot, kandírozott narancsot is pakoltam bőven!

Kép

Diótorta:
Szintén loptam, de némi darált diógrillázzsal készült kevesebb cukorral. Isteni!
http://macikonyha.blogspot.com/2007/10/ ... torta.html

Kép

Gesztenyebomba:

2gesztenyemasszát 2dl tejjel, némi rummal összepépesítek.
1doboz babapiskótát forralt, rumos tejbe mártogatok.
Egy közepes keverőtálat kibélelek folpackkal majd rétegezni kezdem a piskótát, a gesztenyés krémet és meggybefőttet (fagyasztott, vagy rumos meggyet)
Ha elfogy a krém, ráhajtom a kilógó fóliát, jól lenyomom egy kistányérral és néhány órára hűtőbe teszem.

3ek cukorból, 1ek kakaóból, némi tejből, pár csepp étolajból és 10dkg csokiból masszát olvasztok. Ne legyen folyós, de azért be lehessen vonni vele a bombát. Szóval rákanalazom és hűtőbe teszem. Sok tejszínhabbal tálalom!
Vendég
 


Pizzatészta (Stahl Judit féle)

Lehetetlen elrontani és nagyon finom :)

Hozzávalók:

1 kiló liszt

2 lapos evőkanál só

1 evőkanál szárított oregano

frissen őrölt fekete bors

2 tasak szárított élesztő

2 teáskanál cukor

6 deci langyos víz

6 evőkanál olivaolaj

olivaolaj a tál kikenéséhez

Először langyosra melegítem a lisztet a mikróban úgy, hogy a legalacsonyabb fokozatra zacskóstul beteszem 1 percre, aztán beleszitálom egy nagy tálba és hozzákeverem a sót, a szárított oregánót és tisztességes mennyiségű frissen őrölt borsot.

Utána a legnagyobb keverőtálamba amim csak van, beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot. Langyos vízzel simára és hozzáteszem az olivaolajat is.

Előszedem a kézi robotgépet, beleillesztem a tésztadagasztó-karokat, majd lassú fokozatra kapcsolom és elkezdem az élesztős-olajos vízbe apránként belekeverni a fűszeres lisztet. Amikor már az összes lisztet beledolgoztam, akkor nagyobb fokozatra váltok a gépen és 6-7 perc alatt hólyagosan simára dagasztom a pizzatésztát.

Még 1-2 percig kézzel is átdolgozom a bucit, aztán vékonyan kiolajozott tálba beleforgatom, hogy sehol ne száradjon ki és konyharuhával lefedve 45 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztem.

Utána újra átgyúrom a tésztát és elosztom 4 egyenlő részre. Amíg az egyiket jó centis vastagságúra kinyújtom, addig lefedve tartom a többi cipót. (Ha a várakozás alatt nagyon duzzadoznának, akkor hűvősebb helyre költöztetem őket.)

A kis jóindulattal körlapnak is nevezhető pizzát enyhén megolajozott sütőlapra teszem és 15 perces pihenő után jöhet rá vékonyan a pizzamártás meg azok a toppingok, amelyekre épp kedvünk támad. Előmelegített 220 C-os (gázsütőn 7-es fokozat) 20-25 perc alatt sülnek a pizzák ropogósra attól függően, hogy mivel pakoltuk meg őket.

4 tekintélyes méretű pizza lesz belőle 8 ember számára.
 
 


Kuktában főtt fűszeres szűzpecsenye

Hozzávalók:

* 50 dkg szűzpecsenye
* 1 fej vöröshagyma
* 1/2 fej lilahagyma
* 2 evőkanál mustár
* kakukkfű, babérlevél, rozmaring
* 1 teáskanál ételízesítő
* 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Az olajon megpirítjuk az előre besózott, szeletekre vágott húst. Kivesszük, és melegen tartjuk. Megdinszteljük a kétféle hagymát, hozzátesszük a fűszereket, átforgatjuk, majd felöntjük kb. 1-1,5 dl vízzel, visszatesszük a húst. A kuktát lezárjuk, és 20 perc múlva elzárjuk alatta a gázt. Pár percet érdemes hagyni még a gőzben.

Én zöldséges rizst csináltam hozzá (borsó+kukorica+zöldbab+kelbimbó)
 
 


Gombával és kukoricával rakott tejszínes hús

Hozzávalók:
10 szelet sertéshús

ételízesítő
1 üveg szeletelt gomba
1 kukoricakonzerv
2 közepes fej vöröshagyma
3 dl tejszín
25 dkg sajt
kevés vaj
kevés liszt

Elkészítés:
A felszeletelt húst befűszerezzük sóval és ételízesítővel. Egy jénai tálat vajjal kikenünk, az alját picit meglisztezzük. A felszeletelt gombát egyenletesen belerakjuk a jénaiba, majd a gomba tetejére szórjuk a kukoricát. Erre fektetjük a húsokat, majd hagymakarikákkal megszórjuk. Felöntjük a tejszínnel. Lefedjük fóliával, és lassú tűzön pároljuk, majd nagyobb fokozaton pirosra sütjük. Ha megsült, megszórjuk sajttal, és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe pirulni.

Kakti

KépKép

KépKép
 
 


Gofri

Hozzávalók:
2 csésze liszt
1/4 csésze cukor
1/4 csésze víz
3/4 csésze tej
9 dkg olvasztott vaj
2 db tojás - szétválasztva

Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjük simára a lisztet, a tojások sárgáját, a vizet, a tejet és az olvasztott vajat. A tojásfehérjét külön tálban kemény habbá verjük. Óvatosan, fokozatosan belekeverjük a cukrot. Az így felvert tojásfehérjét keverjük össze a tésztával.
A gofrisütőt célszerű még hideg állapotban egy kicsit megkenni vajjal. Ha felmelegedett, kb. 1/2 csésze tésztamennyiséget tegyünk a sütőbe és egyengessük el (nem kell nagyon, mert magától is elterül). Kb. 2-3 perc alatt megsül.

1 csésze (CUP) kb. 2,5 dl

Kakti

KépKép

KépKép
 
 


Túrós zebratorta

Kép

"A recept:

* 30 deka liszt
* 1 tk. sütőpor
* 5 deka cukor
* 12,5 deka vaj
* 1 tojás
* 1 csipet só


A krémhez:

* 75 deka krémesre áttört túró
* 4 dl tejföl
* 1,5 dl olaj
* 15 deka cukor
* 2 tojás
* 2 ek. citromlé
* 1 csomag vaníliás pudingpor

* 2 ek. cukrozatlan kakaópor

A tészta hozzávalóit öszegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételevel) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe beekeverem a kakaóport. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal* elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál kakaósat és így tovább amíg a krémből tart. A szép minta elérése érdekében abszolút nem kell, sőt nem szabad kenegetni, magától fog szétterülni a formában. Mikor ez megvan, 175°C fokra előmelegített sütőbe** teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Még 10 percig hagyom hűlni, és csak utána szedem le róla a forma oldalát. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.

*Azért használok mártáshoz használaos merőkanalat, mert azt tapasztalam, annak van a legmegfelelőbb mérete. Nagyobb mint egy leveseskanál, és kevésbé folyik le róla a krém. Szebben lehet adagolni vele, és a csíkok is jobban mutatnak, láthatóbban elválnak egymástól.
**Hőlégkeveréses sütőben elég a 175°C fok, alsó-felső lángnál inkább 190°-200°C fokon kell sütni."

Saját megjegyzés: a túrót nagyon krémesre kell összetörni, ha picit is morzsás marad, akkor a csíkok már nem lesznek ennyire egyértelműek. Legjobb botmixerrel, vagy robotgéppel alaposan szétkeverni.
A krémbe jóval több cukrot raktam, nem árt megkóstolni kevergetés közben.
Én levesmerőkanállal kanalaztam, abból is a nagyobbal. Először kisebb mártásossal kezdtem, de a kicsi kanálból sok kicsi csík lesz, ami kevésbé lesz látványos, mint a fotón látható szelet.
A tetejét én nem cukroztam, gyönyörű fényesre sült.
26 cm-es tortaformának nem nőtt fel a tetejéig a túrós töltelék.
Érdemes rászámolni jó néhány órát a teljes kihűlésre, mert melegen szeletelve nem lesznek szépek a csíkok (magyarázd ezt meg az én férjecskémnek, aki melegen elfogyasztotta a felét). Hidegen igazán szép. Csak bírd kivárni! :lol: :lol:
A recept innen származik: http://macikonyha.blogspot.com/2007/09/ ... torta.html
Vendég
 


Mókás muflon (mákos muffin)

12 db-hoz hozzávalók:
20 dkg liszt (én tönköly lisztet használtam)
5 dkg aprított mandula
2 és fél teáskanál sütőpor (1zacsi)
fél teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
12,5 dkg cukor (én barnát használtam)
1 cs vaníliás cukor
0,8 dl növényi olaj (én extra szűz olívát használtam)
2,25 dl natúr joghurt
15 dkg darált mák
pici tej (kb fél dl)
12 papírkapszli (én kivajaztam a muffin formát)

1. A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 160 °C) melegítjük. A muffinformákat kivajazzuk, vagy belerakjuk a papírformákat.
A darált mákot pici tejjel és cukorral felfőzzük lassú tűzön (2-3 percig), én raktam bele egy kevéske meggylekvárt is (2 teáskanálnyit), picike fahéj is mehet bele, majd kihűtjük.

2. A lisztet, mandulát, sütőport, szódabikarbónát összekeverjük.

3. A tojást felverjük és elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, az olajjal és a joghurttal. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és csak RÖVID IDEIG, éppenhogycsak összekeverjük.
Semmiképp sem géppel!
A tészta felét evőkanállal a mélyedésekbe töltjük, egy jó púpos teáskanálnyi mákot a közepébe teszünk és rákanalazunk mindegyikre még egy kanálnyi tésztát.
A sütőben középen 20-25 percig sütjük. 5 perc pihi után kicsit megforgatva a formában, hogy mindenhol elengedje a tepsit kiszedjük. Persze csak ha vajaztuk, mert a papírkapszlis az kijön sitty-sutty.


Kép

Kép

Kép

Kattkat

Kép
 
 


Tiramisu

12 dkg porcukrot, 4 tojás sárgáját és 1 mokkáskanál fahéjat géppel jól összekeverni
50 dkg mascarpone sajtot hozzáadni és géppel krémesre keverni

35 dkg babapiskóta

laza kávét főzni, bele rumot önteni

1. babapiskóta kávéba beleforgat, egy tál aljába egy réteg lerak belőle

2. rá a krém fele

3. még egy sor kávéba forgatott piskóta

4. maradék krém. tetejére kakaó.

 
 


Málnás tiramisu

Hozzávalók:

2 doboz fagyasztott málna
cukor
citromlé
vaníliás cukor
1 nagy doboz mascarpone
3 tojás
babapiskóta.


Elkészítés:

Kétdoboznyi fagyasztott málnát tegyünk egy tálba, várjuk meg, míg kiolvad. Ízesítsük cukorral, citromlével és vaníliás cukorral. Turmixoljuk, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek a mártásba. Egy másik keverőtálba tegyük a mascarpone sajtot (érdemes elolvasni a doboz tetején lévő receptet, hogy mennyi cukrot ajánl hozzá!), adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot valamint 3 tojássárgát. Keverjük jól össze. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és azt is óvatosan keverjük a sajtos masszához. Babapiskótákat mártogassunk be a málnaszószba, tegyük egy üvegtál aljára, majd egy réteg sajtkrémmel fedjük be. Utána ismét málnás babapiskóta kerül, és a végén sajtkrémmel fejezzük be. Tegyük hűtőbe legalább fél napra, hogy a piskóta jól átázzon. Tálaláskor még nyakon önthetjük a maradék málnaszósszal. Készíthetjük tiramisu alapporból is, a dobozra írt receptúra alapján, csak kávé helyett málnaszószba kell mártani a piskótákat. Ügyeljünk arra, hogy bemártáskor minél több málnaszósz maradjon a babapiskóta felületén.

Kakti

KépKép

KépKép
 
 


Zsemle

Hozzávalók:

2,5 dl víz

1 tojás

2,5 dkg vaj olvasztva

45 dkg finomliszt

1 teáskanál só

1 evőkanál cukor

1 csomag szárított élesztő

En kenyersutoben dagasztok, mert lusta haziasszony vagyok.
Eloszor a folyekony dolgokat rakom be (viz, olvasztott vaj vagy margarin, tojas kicsit elkeverve), majd a sot, cukrot, elesztot, vegul a lisztet.
A keleszto program masfel ora lenne, de en kb 46-60 percet hagyom csak benne, majd kiszedem, tiz reszre elosztom, gomboket formalok (mar amennyire sikerul, a szep oldalt nezzen felfele) es tepsire rakom, ott is kelni hagyom meg fel orat. 180 fokosra elomelegitett sutoben kb husz perc alatt kesz, also-felso sutessel kezdem, ha mar eleg pirosnak latom, de gyanitom, hogy meg sulnie kellene, akkor 5 percig hagyom holegkeveressel.
Jah, ezt elfelejtettem: kozvetlenul a sutobe rakas elott kenem meg a tetejet egy tojassargaja es picike tej keverekevel.
Vendég
 


Ha mar zsemlenel jarunk, akkor ezt a kenyerfelet is ajanlom a figyelmetekbe: http://macikonyha.blogspot.com/2008/01/ ... o-pan.html
A latszat ellenere konnyu elkesziteni, eddig nekem mindig sikerult, csodalatosan nez ki, az illata meg csodalatosabb, az ize, allaga meg valami mesebeli, leirhatatlan. Legalabbis nekem. :lol:
Aki nalam eddig evett belole, az receptet kovetelt, szoval masoknak is tetszik.
A fotot berakom, hogy meghozzam a kedvet:
Kép

Dupla adag alatt en nem is csinaltam meg, nem erdemes egyel szorakozni, tuti az keves lesz. Masnap is finom!
Vendég
 


Morzsás süti

Hozzávalók:

A tésztához:
* 15 dkg liszt
* 2 dkg cukor
* 12 dkg vaj
* 1 evőkanál víz
A töltelékhez:
* 2 db alma és 2 db őszibarack és áfonya vagy málna
(vagy ami épp van otthon. Én fagyasztott sárgabarackot és ribizlit használtam)
A morzsához:
* 12 dkg liszt
* 7 dkg cukor
* 10 dkg vaj
* 10 dkg dió
* 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit (liszt+cukor+vaj+víz) összegyúrjuk, majd golyót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Fél óra múlva kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, majd beletesszük egy sütőformába. (én tettem alá sütőpapírt, de nem feltétlenül kell) Villával megszurkáljuk, majd ismét a hűtőbe tesszük fél órára. Kivesszük a tésztát a hűtőből és megpakoljuk a gyümölcsökkel. Ha friss almát vagy barackot használunk nem kell meghámozni, ha fagyasztottat, akkor érdemes jól lecsöpögtetni. Elkészítjük a morzsát: a lisztet, a vajat és a cukrot összemorzsoljuk az apróra vágott dióval, megszórjuk fahéjjal, majd az egésszel beborítjuk a süteményt.
Előmelegített sütőben, kb. 200 fokon 20 perc alatt barnára sütjük

Kép Kép
 
 


Hideg kókuszos kockák

Hozzávalók:

1 tubus (170g) sűrített tej
25 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
kakaópor

Egy tálban fakanállal összekeverjük a sűrített tejet és a porcukrot amig kemény nem lesz. Kézzel beledolgozzuk a kókuszreszeléket. A masszát két részre választjuk és az egyik részbe beledolgozzuk a kakaópot. Mindkét adagból egy-egy hasábot formálunk majd egymásra helyezzük a két hasábot. Ezután kinyújtjuk a kettőt együtt 3 cm-re. Egy éjszakán át hagyjuk száradni, majd jó éles késsel kockákra vágjuk.

Jó étvágyat hozzá.

bellerreni
Eger
 
 


Pite

Hozzávalók:

2 db tojás
25 dkg liszt
2,5 dl tej
1 cs sütőpor
20 dkg porcukor
1 cs vaniliás cukor
10 dkg margarin
csipet só
gyümölcs

A tojásokat a margarinnal, a liszttel, a porcukorral, sütőporral, vaniliás cukorral, csipet sóval jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet és jól összedolgozzuk. Lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk gyümölccsel és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perig sütjük.

Jó étvágyat hozzá

bellerreni
Eger
 
 


Meggyes pite:

A tésztához: 45 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, 2 tojás sárgája, 2 ek. cukor, pici só, 25 dkg ráma, 1 pohár tejföl.
Ezt Jól összegyurjuk, könnyen kezelhető tésztát kapunk. Majd a tésztát ketté vágjuk és úgy nyújtjuk ki tepsi nagyságúra. Az egyiket rátesszük a sütőpapírra / a tepsibe/ és megszórjuk zsemlemorzsával. /sütőpapír helyett lehet vajazott-lisztezett is a tepsi, csak én a sütőpapírt jobban szeretem/

Töltelék: 1kg meggy vagy: én 2üveg magozott meggyet szoktam használni, mert rettentő meggyesen szeretjük. Meggyet lecsepegtetjük, a levéből 4dl-t 1csomag vanilíás pudingporral és kb. 6-7evőkanál cukorral pudingnak megfőzünk. Szóval tej helyett a meggylevét használjuk.A cukor attól függ, hogy mennyire savanyú a meggy. Ha kész a "puding" akkor bele keverjük a meggyet, és megkostóljuk, hogy elég édes-e/ itt még rakhatunk hozzá cukrot, nem fog ropogni a sütiben/, majd rákenjük a morzsás tésztára. Ezután szórunk rá egy kis zsemlemorzsát és rátesszük a tészta másik felét.
Én ki szoktam lyukkasztgatni villával, de nem muszály. 1tojásfehérjével bekenem a tetejét, majd 170 fokos sütőben/alsó-felső sütés/ kb 40percig sütöm. Ha már szépen pirul a teteje, akkor jó.
Légkeverésesben la. 15perccel kevesebb ideig kell sütni.

Ugyanezt a sütit meg lehet csinálni almával is:
1 1/2 kg alma, 7 ek cukor, vaniliáscukor, fahéj.
Az almát le kell reszelni, megcukrozni, majd jól kinyomkodni és a levét megfőzni pudingnak, majd hozzákeverni a fahéjas almát. A többi rész ugyanaz.

Párom még frissan sütve imádja, pedig akkor még kicsit folyósabb, mikor kihül gyönyörűen lehet szeletelni.
Ja és ez olyan kicsi tészta, sok meggy, kicsi tészta típusú süti.. :lol:

Kép
Kép
 
 


Málnás-fehércsokis brownie:

Hozzávalók:

* 200 g étcsokoládé
* 150 g vaj
* 220 g cukor
* 3 tojás
* 150 g liszt
* 1 mk. sütőpor
* 125 g fehér csokoládé
* 125 g málna

Egy nagyobb jénaiba teszem a darabokra tördelt csokoládét és a vajat. Vízgőz fölött lassan megolvasztom, majd a tűzről levéve belekeverem a kristálycukrot is. Ezután egyesével adom hozzá a tojásokat, mindet alaposan elkeverem. A lisztbe teszem a sütőport, és a csokoládés masszába szitálom. Óvatosan beleforgatom az apró darabokra vágott fehér csokoládét és a málnát is. (én most a tetejére tettem. A málna jobb így, a csokit jobb összetörni és belekeverni, mert a fehércsoki nem olvadt és egyben megmaradt a tetején)

Egy 22cm x27 cm-es formát (jénai sütőtálat) kikenek olajjal , ebbe simítom a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 35-40 percig. A vége felé nagyon figyelem, mert könnyű túlsütni, kiszárítani. Akkor jó, ha a közepes kissé ragacsos marad.

Kép
Kép
Vendég
 


SAJTOS KAKUKKFÜVES MUFFIN

Hozzávalók
(12 darab lesz belőle)

1 csésze liszt
1 csésze zabpehely
1 csomag sütőpor
4 evőkanál olvasztott vaj
fél csésze apróra vágott sajt (lehetőleg füstölt)
1 közepes hagyma
kb. fél teáskanál só
1 kávéskanál kakukkfű
3 evőkanál napraforgómag + a tetejére
1 tojás
1 csésze tej

A zabpelyhet aprítóval kb. dara finomságúra darálom, és a liszttel, a sütőporral, a sóval és a kakukkfűvel együtt egy tálba teszem, majd alaposan elkeverem. A megtisztított hagymát apróra vágom (az aprítóval, ha már kéznél van), és a sajttal, valamint a napraforgómaggal együtt a liszthez adom. Végül belekeverem a vajat, a tojást és a tejet.


A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeveréssel), ezután egy 12 lyukú muffin tepsit kivajazok, és kiszórok liszttel (papírral még sosem sikerült jól ez a muffin). A tésztát elosztom a tepsi mélyedéseibe, megszórom napraforgómaggal, és kb. 25 perc alatt megsütöm. Frissen, melegen a legfinomabb.

Kép

 
 


Sport szelet (innen néztem)

http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=26727247

Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 4 evőkanál kakaópor, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tej, rum vagy rumaroma

A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük.

Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.

Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belőle.

Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.

Megjegyzés : Én csak 1 tábla csokoládét használtam hozzá, mert nem akartam, hogy vastag legyen rajta a csokimáz. Nekem egy kissé leragadt pedig teflonos tepsiben készítettem. Késsel alávágtam, így azért szépen feljött. Aki fél a leragadástól annak azt ajánlom, hogy folpack fóliára nyomkodja rá a masszát.

Nagyon finom és egyszerű recept!



Kép
 
 


Túrógolyó (recept szintén Andi konyhája)


-50 dkg túró
-30 dkg porcukor
-ízlés szerint vaníliás cukor
-30 dkg kókuszreszelék
-mogyoró,mandula vagy mazsola
(nekem túl lágy lett, így tettem bele darált kekszet)


A túrót a porcukorral és a van. cukorral összekeverjük,majd 10 percig állni hagyjuk!
Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket és összekeverjük.
A masszából kis golyókat formázunk,megforgatjuk kókuszreszelékben.
A golyók közepébe lehet tenni mogyorót,mandulát,vagy az egészbe mazsolát.

Könnyű,nyári édesség,hűtve fogyasztjuk!

Megjegyzés : nem tettem bele a 30 dkg porcukrot mert sokalltam. A kókuszreszelékből is egy kicsivel kevesebbet tettem bele, helyette kevés darált háztartási keksszel készítettem formázhatóvá.
Én még annyit csináltam, hogy meggydzsemet nyomtam a közepébe, ellapítottam korong alakúra és belemártottam csokimázba. Így tényleg olyan lett mint a Túró Pont :)
 
 


Tejszaporító keksz:

5 dkg zabkorpa pirítva
5 dkg zabpehely pirítva
5 dkg zabpehelyliszt
5 dkg graham liszt
5 dkg tökmag
5 dkg lenmag
5 dkg aszalt sárgabarack
2,5 dkg napraforgó
2 evk. kakaó vagy 1 evk. karob
1-2 evk. kókusz
1/2 kk. szódabikarbóna
1 kk. őrölt fahéj
10 dkg vaj vagy (tej érzékenyeknek Liga margarin)
10 dkg méz
1 db tojás

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd golyócskákat formálunk, és 200 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Forrás: Kismama magazin

Tejeskávé:

1/2 l cikória kávé
1 l kókusztej
1 evőkanál méz

A cikória kávét érdemes állni hagyni, hogy leülepedjen és csak utána leszűrni. A kókusztejhez felforralok 1 l vizet, várok, míg
langyosra hidegszik, akkor teszem bele a tejport és a mézet.
Összekeverem és kész.
ktc
 
 


Töki pompos, langalló, magyar pizza:

Hozzávaló a tésztához:

* 1 közepes főtt, lehűtött burgonya összetörve
* 2 dl a burgonya főzővizéből
* 2 tk. só
* 3 ek. olaj
* 50 dkg kenyérliszt
* 1 tk. cukor
* 2 dkg élesztő

Én nem héjában főzöm a krumplit, hanem simán felkockázva vízben. A krumplit a 2dl főzővízben összetörtem és hagytam szobahőmérsékletűre hűlni. Beletettem a cukrot és az élesztőt (frisset) és felfuttatam. Addig kimértem a lisztet (BL80 kenyérliszt) és beletettem a sót meg az olajat. 20percig kergettem a tálban, majd 1órát kelesztettem a sütőben 30fokon. ( a lényeg az állandó hőmérséklet, be sem kell kapcsolni a sütőt)

Tetejére:

* 1 nagy doboz tejföl
* 1 g fokhagyma (ezt most nem tettem bele, mert a snidling elég intenzív volt)
* csipet só
* őrölt bors
* 5 dkg reszelt sajt (volt az 15dkg is)
* 2 fej lilahagyma (ez most egy csokor metélőhagyma volt)
* kb. 20 dkg apróra vágott bacon szalonna
A tejfölt összekutyulom a fűszerekkel és az olajjal kikent tepsibe simított tésztára kenem. (nem használok sütőpapírt, kézzel nyújtom a tepsibe a tésztát)
Rá a bacon és a sajt. 35-40percet kel letakarva és légkeveréses sütőben sül 30percet 180fokon. Simán 180fokon kicsit több idő kell neki!

Nóri
Kép
Kép


Kakaós csiga:

A tésztához:
50 deka liszt
7 deka puha vaj (én vajat használok, nem margarint, de az is jó persze)
2 tk. szárított élesztő, vagy 2dkg friss - én frissel csinálom
3 dl tej
1 tojássárgája
4 ek. cukor
1 mokkáskanál só
Ezen kívül:
1 csésze cukor
3 ek. cukrozatlan kakaópor - ebből Holland kakaót használom, mert az jó keserű, csoki ízű
1,5 dl tej
kevés rum, vagy aroma
1-1 ek. vaj
A tésztához való alkatrészekből kelt tésztát csinálok. (én mindig felfuttatom az élesztőt, ha kell, ha nem). A sütőmön van 40fokos program, azon szoktam keleszteni 1órát. De nem megy el a Péterkém, ha nincs ilyen sütő, akkor simán, tálban kelesztek.
Utána olyan 30*50es lappá nyújtom. Megkenem puha, szobahőmérsékletű vajjal, majd rászórom a kakaóval elkevert cukrot. Feltekerem és kb 2cm-es darabokra vágom. Jól aláhajtom a tésztán minden szeletnél, nehogy kifolyjon a kakaó. Kivajazott, magas falú nagy tepsibe teszem.
Kb 20-25percig kelesztem, majd 175fokos (légkeveréssel, simán 185) sütőbe teszem. Olyan 25perc alatt sül meg. Félidőben kanállal rálocsolom az 1ek vajjal és a rummal összemelegített tejet és visszateszem sülni.
Kb ennyi!

Nóri
Kép
Kép


Gesztenyés kocka

Nekem ilyen lett :)

Kép

Innen : http://margit2.extra.hu/sutim.htm#gko
Tészta:

6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaóport, és a 6 tojás felvert habját.

Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük. Én 30 x 22 cm-es tepsiben sütöttem.

Krémhez:
2 csomag gesztenye massza ( összesen:50 dkg )
20 dkg margarin
15 dkg cukor
kb. fél rumaroma

A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenye masszával jól összekeverjük! Majd 1 csomag vanília pudingot, 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez.

A kész krémet a kihűlt tésztára kenjük!

Krém tetejére:
1 csomag tejszínhabport elkészíteni a zacskón lévő leírás szerint, és a gesztenyekrémre rákenni! Majd erre én csokidarát szórtam.
 
 


Csirkemell őzgerincformában sütve

Nekem ilyen lett:
Kép

Egy nagyon tuti recept, könnyű elkészíteni és nagyon finom

innen: http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=30282905

( Kriszdom recepje )

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítés : 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítottam a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.

Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: