Új privát üzeneted érkezett!

Nálunk kellett kérni időpontot :lol:, na de nem tolongtak a kismamik csak gondolom így ők is jobban tudják beosztani az idejüket.

erika82
Erdőkertes
 
 


Sziasztok !

Hogy vagytok ? Én változatlanul. Azt olvastam a 9-10 héten tetőznek a hormonok vagy legalábbis eddig növekszik nagyon gyors iramban és innentől kezdve már javulás jön :)
Tegnap voltam dokinál , volt újabb UH. Minden rendben , Babánk tökéletesen fejlődik, már 24 mm és már kisebb mozgásokat is láttunk. 3 hét múlva megyek újra genetikai UH-ra és vérvételre.
Próbáltam ma a védőnőt is elérni telefonon de esélytelen , nem veszik fel a telefont.

Tapasztalt anyukák tőletek kérdezem kinek melyik héten derült ki a baba neme ?

Kép
lencsi85
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Erika: üdv itt Neked is :) Én nem szedek semmit, az összes vitamintól sokkal rosszabbul vagyok.

Védőnő: Én a lányommal a 12. hét után voltam védőnőnél, szerintem most is csak azután leszek, és minden családtámogatásos összeget megkaptam. Az anyasági támogatás feltétele, hogy 4szer megjelenj terhesgondozáson, de erről a doki adaj a papírt, és nem a védőnő. Nálunk egyébként időpontot kell kérni.

Lencsi: mi a meglévő 2 gyerkőcünkkel 16 hetesen voltunk először 4D-s Uh-n, és akkor mind a kettőnek meg is mondták a nemét.

Én mintha egy icipicit jobban lennék már, napközben már sokszor vagyok jól, a reggeli és esti rosszullétek még megvannak. Ma voltam UH-n, 38mm-esnek mérték a babót, ez az UH szerint 10+5-nek felel meg. Legközelebb szűk 3 hét múlva megyek, 28-án.

Lilypie Pregnancy tickers
kiskekpanda
Pécel
 
 

 
 

Sziasztok!

kiskekpanda:ahogy látom majdhogynem egyidőben szülünk majd, én most vagyok 10+4, de múlthét csütörtökön az UH szerint 9+5, tehát akkor elvileg ma 10+6 környékén mozgok.

Hát én idáig sem voltam rosszul némi émelygésen kívül -leszámítva a vitaminos időszakot na akkor szarul voltam-, úgyhogy ezzel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. Amit észrevettem magamon, hogy 1-2 hete tiszta dili vagyok. Kicsit depis, elfelejtek mindent meg ilyesmik, szétszórtság és mérhetetlen fáradtság. Ezeken kívül más nem gyötör, remélem már nem is fog.

Már jó lenne átesni a 12. heti UH-n, mert az egy megnyugvást adna.

Lányok ti hova jártok orvoshoz, van fogadott, választott orvos/kórházatok?

erika82
Erdőkertes
 
 


szmaragd:nagyon,nagyon gratula az ikrekhez, olyan szép dolog egy gyermeket hordani a szívünk alatt, de kettő az már maga a csodával is felér.
Hát nem tudom én soha nem voltam allergiás, de mostanában elég sokat tüsszögőm, idáig nem hallottam, hogy beindíthatja a szülést.
Sokan a homeopátiás gyógyszerekre esküsznek én nem értek hozzájuk, hátha valamelyik leányzó tud neked segíteni.

erika82
Erdőkertes
 
 


Voltunk ma UH-n :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
#1: CRL:5 mm, szívverés: 127/perc
#2: CRL:5 mm, szívverés 114/perc

Doktor szerint tökéletes bébik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
jessica80
Budapest
 
 


Gratula nektek a babákhoz!

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
 


Sziasztok!

Jessica
Gratulálok!

Tegnap én is eljutottam doktorhoz. A reggeli kávézás közben megbeszéltem magamnak egy UH-t :wink:
Van egy tökéletes bébim :lol: :lol: :lol:

Most majd megtudakolom, melyik védőnőhöz tartozom, megkeresem őt is...

És tegnap már elintéztem az első vérvételt is, lett EKG-m is...
Vendég
 


Sziasztok!

Jaj jessica ezek szerint ott is két bébi fejlődik jaj nagyon gratula neki is.

Én voltam UH 52 mm és egy elő tarkó mérést is csinált, mert szerinte nagyobb a terhesség 1,4 mm lett, de a hivatalos 12UH-ra majd 9 nap múlva megyek. Remélem nem lesz késői az időpontom, mert a mérete alapján 11+4 napos vagyok most.

Én még nem voltam EKG-n de jövőhéten megyek laborba is szóval sínen vagyok.

erika82
Erdőkertes
 
 


Sziasztok!

Nekem az elso babynk 18 hetesen mutatta meg magat...hogy fiu. De ezt szerintem erzi egy anyuka. En tudtam.

Csutortokon megyek dokihoz...Angliaban 10 hetnel hamarabb, mintha nem is lennel varandos...nem foglalkoznak veled...Ennyi idosen a fiammal mar 2 UH on is tul voltunk otthon...

Emelygesek mulofelben!:)

Brabra
elharbar
London
 
 


Sziasztok

2. babámat várom aki ezúttal kisfiú lesz.
Így eladok minden lányos babaruhát, minőségileg osztályozva.
Kezdem azokkal,amiket egyszer vagy egyszer sem haszáltunk - mert olyan sok volt belőle - később lesz még más aukcióm is.

Nézzétek meg. Boldog babavárást Nektek!

http://www.teszvesz.hu/29db_markas_igen ... 61994.html

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


sziasztok! Nem tudom csatlakozhatok-e hozzátok! Tegnap teszteltem pozitívat!
Csütörtökön megyek orvoshoz.
Ő lesz a második babám. Norbi fiam most lesz pénteken 9 hónapos. 2010 december 16-án született. Sziasztok! Boldog babavárást, remélem jó kis csapat gyűlik össze!

Kép
Kép
 


de lehet hogy májusi leszek majd kiderül!

Kép
Kép
 


Sziasztok!

Erika: én is nagyon szeretnék már túl lenni a 12 hetes UH-n, de csak 13 hetesen kaptam időpontot, és még 15 nap. Nagyon soknak tűnik. De látom nálad az "elő 12 hetes UH-n" minden rendben volt :)

Szmaragd: gratula az ikrekhez, segiteni sajnos nem tudok.

Jessica: Nagy gratula Neked is az ikrekhez :D

Era: örülök, hogy Nálad is minden rendben! :)

Elharbar: drukk csütörtökre!

Zsanimanó: gratulálok :)

Én túl estem egy náthán, szerencsére lázam nem volt. Émelygések is múló félben, vágom már a centit a 12. hetes UH-ig, az első 2 gyerekkel is nehezen viseltem a várakozást, de most valahogy különösen nyűgös vagyok. :oops:

Lilypie Pregnancy tickers
kiskekpanda
Pécel
 
 


Sziasztok!

Nos megvolt az "igazi" 12 hetes UH is és 1,6 nyaki redő mellett mindent rendben találtak pár nap és a kombinált teszt eredménye is meglesz.

Egyébként 1 héttel nagyobb, így azt kérték vegyem figyelembe a vizsgálatoknál így 13+1 napos vagyok 68 mm volt a kicsike.
Keze,lába úgy járt istenem majdnem sírva fakadtam. Láttam a kis gerincoszlopát, hát tényleg hihetetlen olyan picik és annyira emberi. Most már azt várom mikor fogom érezni is, nagyon figyelek.

erika82
Erdőkertes
 
 


Gratulálok Erika !

Mi jövő hét pénteken megyünk kombinált tesztre.

A hétvégén vettünk egy magzati szívhanghallgatót amivel a kis szívverését lehet hallgatni. Nagyon jó!!

A rosszullétek kezdenek elkerülni , végre ,el se hiszem :)) Így már igazán kezdem élvezni a kismamiságot.

Többiek ,hogy vagytok?

Kép
lencsi85
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!
Örömmel olvasom, hogy mindenkivel minden rendben :)
Mi hétfőn voltunk UH-n, akkor 9+4 hetesek voltunk. Már 2,6 cm, vert a szíve, mint a gőzmozdony. Kalimpált a kezével is a kicsike, mintha integetett volna nekünk. :) Majd 2,5 hét múlva lesz a 12-hetes UH. Kíváncsi vagyok nagyon, akkor 4D-ben is láthatjuk.
Nekem a rosszulléteim masszívan megvannak. Azért néha 1-1 nap kimarad. Ma még semmi sem maradt meg bennem. Hiába a keksz, a gyömbéres innivaló vagy a citrom, amiket egyéb oldalakon lehet olvasni. Így szerintem egy szunyát be is iktatok most délután, és reménykedem, hogy utána jobb lesz.
Találtam valahol ezt a táblázatot, ahol lehet látni, melyik héten mire lehet számítani a az ultrahangon. Ha gondoljátok, nézegessétek ti is :)
http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultr ... i-meretek/

Kép
 
 


Sziasztok!
Én is csatlakoznék hozzátok.Most vagyok 9hetes ás 2 napos terhes.Elvileg április 30.-ra vagyok kiírva.
Nálunk is második gyerkőc,a nagynak épp tegnap volt a 9. szülinapja.
Őt Dórának hívják,a kistesó meg vagy Panna Fruzsina lesz vagy Gergő :)
A két gyerkőcnek nem ugyanaz az apukája, a párommal 2 éve vagyunk együtt.Dóri apukájával 12 évig húztuk,de sajna válás lett a vége.
Állapotomról annyit..állandó hányingerrel küzdök,néha már elég idegesítő,de a lányomnál is hasonló volt a helyzet annó.Holnap megyünk újra a dokibácsihoz,remélem mindent rendben talál majd.
Egyenlőre ennyit magamról,remélem befogadtok majd.
gombicsek
Békéscsaba
 
 


sziasztok!

Gombicsek:nekem is van egy 9 éves nagylányom és most várjuk a másodikat, hát elég furi lesz a helyzet ilyen sok idő után, de olyan jó érzés.

Egyébként a kombinált teszt eredménye megjött és nagyon szupi lett így megnyugodhatok. Életkorom alapján 1:995-höz az esély a Downra nekem a számított kockázatom 1:9354-hez tehát nagyon jó lett az ultrahang és a véreredményem is.
1 héttel idősebb a terhességem, azt mondták, hogy hozzá kell adni egy hetet a számítotthoz, tehát valószínűleg, hogy március vége lesz a dátum, de ezt majd a lurkó odabent eldönti.

erika82
Erdőkertes
 
 


sziasztok!

erika82,én is gondolkodtam picit,hogy biztos kell e tesó,de mivel a páromnak még nincs sajátja,és eredetileg kettőt szerettem volna Én is,így nagyon örültünk amikor kiderült,hogy megfogant a picúr. A lányom már rutinos lesz mire megszületik,mert apukánál is nemrég született meg a kistesó.legalább lesz kin gyakorolnia,és én már egy profi kis asszisztenst kapok majd magam mellé :D .Az este minden rendben volt a dokinál,kaptam homeopátiás golyókat a hányingeremre,remélem múlni fog tőlük egy picit.
Jövő héten megyek majd a 12. hetes UH-ra mert dokink szerint 2 héttel idősebbek vagyunk és inkább menjek 2x 12 hetesre mint,hogy lekéssem :)
Nem tudom ki,hogy van vele,de én még nem érzem azt az őrült vásárlási lázat mint az elsőnél.Nem is szándékozom semmit sem venni majd csak valamikor január körül.Csak én vagyok evvel így?Vagy 2. babánál már nincs akkora láz?:)
gombicsek
Békéscsaba
 
 


Hát gombicsek nem tudom, én lázban vagyok és a férjem még jobban. A lányomról nem is beszélve.
Nekem kellett visszatartanom őket, hogy legalább a 18 heti UH várjuk meg és majd utána ráérünk vásárolni. Szóval nálunk a január biztosan nem lesz megvárva. Novembertől elkezdem a beszerzést. Igaz semmink nincs, így mindent meg kell vennem. Szerencsére van már némi tapasztalatom mi hasznos és mi nem.

Szóval nálunk van vásárlási láz :)

Hát nekem az égvilágon semmi bajom nincs, leszámítva, hogy nő a pocim és már látszik, hogy nem csak jóllaktam. Igaz én most vagyok papíron 13+4 napos és elméletileg ehhez hozzá kell adjak egy hetet, mert idősebb a terhességem szóval 14+4 napos, hát még így is korán van a poci növesztéshez, na de hát ez van.

erika82
Erdőkertes
 
 


Jó reggelt!

Vásárlással még én is várok. Bár lehet, hogy hétvégén a vásárban már babaholmikat fogok nézegetni :wink:
Vendég
 


era1980:nézegetni már régóta nézegetjük még terhes sem voltam.
Na de lassan már vásárolunk is :lol:

erika82
Erdőkertes
 
 


Sziasztok!
Én megfogadtam, hogy nem veszek semmit amíg nem érzem őt, vagy nem tudjuk, hogy kisfiú vagy kislány. De ezt persze nem sikerült megállni. Pénteken beszereztem 1-2 bodyt, rugit, és kisgatyót. Semleges színekben persze. Nem lehetett otthagyni :))
Kedden megyünk majd a 12.hetes UH-ra, kíváncsian várom mit mond majd a doki és, hogy milyen sokat nőtt a kismanó. :)

Kép
 
 


afonyabogyo:irigyellek persze csak jó értelemben, én még valahogy most is úgy vagyok vele, hogy majd a 18 hetes UH után, pedig bizti minden rendben van odabent. Még én sem tudom mi lesz, hétvégén lehet meglátogatok egy 4D rendelőt, mert már nem bírom ki, hogy ne tudjam ki lakozik odabent most vagyok 16+1 napos, tehát már nem olyan kicsi a babó.

Szépen gömbölyödök én is és szerintem már érzem a mocorgását.

erika82
Erdőkertes
 
 


Sziasztok!
Erika, biztos minden rendben, főleg, ha már érzed is őt :) Nekem még nem gömbölyödik a hasam, sőt -4,5 kg-nál járok a sok hányás és rosszullét miatt, így veszem elő a kisebb nadrágjaimat....
A 12 hetes UH-n minden ok. Jó sokáig tartott, mert a drága hason fekve aludt és nem volt hajlandó megfordulni. 10 perc után kiküldött a doki csokit enni és sétálni, hogy majd attól felpörög. Visszamentünk, utána még vagy 40 percet bent voltunk, mire minden sikerült lemérni, megmérni, megnézni, mert vagy túlságosan ficergett, vagy hasra vágta magát :)
Legközelebb 6 hét múlva megyünk - az még olyan rengeteg idő.
Most már egyébként én sem veszek neki semmit, csak ha tényleg tudjuk majd, hogy kisfiú vagy kislány. (Mondom most, aztán majd ha megint elkap a harci hév...)
A többiekkel mi a helyzet? Csendes nagyon mindenki. :)

Kép
 
 


afonyabogyo:jaj olyan jó volt olvasni a soraid és tudom, hogy aggódsz én is mindig ezt csinálom és alig várom a következő ultrahangot.
Én pedig hízom annak ellenére, hogy most kevesebbet eszem, mint terhesség előtt, mert nem kívánom az édességet holott én nagyon édesszájú voltam. Eleve túlsúllyal kezdtem a terhességet és nem tudom mit tegyek. Idáig kb. 4 kg-ot híztam. Szóval engem meg ez aggaszt. Látom te a másik táborba tartozol, mert fogytál, hát titkon azért egy picit remélem, hogy az első három hónapban inkább lefele megy a mérleg, de nem igazán voltam hányós inkább étvágytalan és így is híztam 3 kilót. Na hát ezt nem értem.

erika82
Erdőkertes
 
 


Erika: Én is túlsúllyal kezdtem, nem is kicsivel. De talán nem is ez a lényeg, hanem, hogy a babák és mi is egészségesek legyünk :) Kíváncsi vagyok a későbbiekben hogyan alakul majd a dolog. Az új tervek szerint januárban összeházasodunk apucival, így hát akkor még valaminek rám kell majd jönnie :)
Én mondjuk kicsit félek a terhességi cukortól (a 12. hétig Meforált szedtem a korábbi magas inzulinszintemre), de remélem el fog kerülni és minden ok lesz majd.

Kép
 
 


Hát a cukortól én is tartok, mondjuk nekem soha nem volt gondom ezzel, de most a a plusz kilók miatt és a terhesség miatt egy kicsit félek nehogy kialakuljon.

Egyébként kisfiunk lesz, úgyhogy mindenki nagyon boldog a 9 éves nagylányom is örül neki, igaz mondta, hogy a pókembert nem engedi be a szobájába, szóval lesz itt még nemulass, de a tesóját már nagyon várja.

A neve pedig Máté lesz. Nagyon furcsa érzés 9 év lányos gondolkodás után fiút várni.

Igen én is így gondolom, bár bánt ha látom, hogy hízogatok, de a lényeg, hogy egészségesek legyünk a többivel majd ráérek utána foglalkozni.

Nekem most már ott tart a hasam, hogy reggelente ha hátamra fekszem akkor egy szabályos sárgadinnye ábrázolódik alulról felfelé, szóval most már látszik is rajtam ha ruhába vagyok, hogy babát várok. Mondjuk mindig is lapos volt a hasam, tehát elég hamar észrevettem, hogy valaki lakik odabent. Mocorog is, voltunk hétvégén 4D és láttam a kis lábacskáit csak úgy kalimpált, nem is volt könnyű megnézni mit takargat odalent.

erika82
Erdőkertes
 
 


Lányok nem nagyon pörög az április babás, így lehet átkéredzkedek a márciusiakhoz végül is van egy április 4, 2 és egy március 27-i időpontom :lol:
Lassan csak magammal beszélgetek :(

erika82
Erdőkertes
 
 


Sziasztok! Jár erre még valaki? Jó lenne beszélgetni... :)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


sziasztok, elnézést kérek érte, de hátha valakinek hasznos lehet.
alkuképes vagyok, csak minden tűnjön el a lakásból, mert felfordulás lesz jövő héten nálunk:)

eladó tehát:

babasling babahordozó (fekve is lehet benne a baba, meg ha nagyobb remek hordozó csípőn kisebb távokra) állítható, így minden ruhához(téli sok cucc, nyári vékony ruha, apa, anya használatához) megfelelő
kocsiba ki be szállás, lakásba felmenéshez is ideális
piros színű, 1-2szer használt. mi kendőztünk inkább
https://www.babaslings.com/shop/index.php?cPath=21
9000 Ft-ot szeretnék érte

fiúknak keveset használt, teljesen újszerű S es liliputi kiscipő. ne fázzon a lakásban a pici láb
kintre is ideális nyáron, nekem egy ilyenben tanult járni a nagyfiam

http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... xl&catId=2
2500 ft ot szeretnék érte

bohém mama erszény
klasszikus. ez nem állítható. M es
http://www.bohem-mama.hu/klasszikus_babazsak
4000 Ft
fehér- rózsaszínes nagyon szép

lapul a pincében egy járókánk is. nekem anno csak ez tetszett. stabil, biztonságos.. egy kis repedés biztos van rajta, használatát nem befolyásolja. de ezt át kell néznem. de meg is nézhető nálam. minden oldala más színű. műanyag
9000 Ft az irányára. 20 000 Ft az eredeti ára.

fejős éva könyveim is olcsón eladók, de ez nem baba téma:)
érdeklődni:
20/9505077
gorbiczzsofia@gmail.com

Szép babavárást és kellemes ünnepeket kívánok nektek!

 


Szia Rana!
Néha benézek ide, de nagyon halott a topik. Én is szívesen beszélgenék :)

Kép
 
 


Hát én is bekukk, látod ritkán.
Többiek hova lettek? :roll:

Te hogy vagy??? Neked első baba??? (biztos írtad, bocsi, de már elfelejtettem)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Elnézést a 'zavarásért'.

Kislányom ruháit, és pár apróságot szeretnék eladni, hátha valakinek épp erre van szüksége. :)
A ruhák mind szép állapotúak.

https://picasaweb.google.com/1057910333 ... Dx07rK_q8J

Érdeklődés esetén a hmaya@freemail.hu -ra írjatok.

Köszönöm!
Tira
 
 


sziasztok!

látom, hogy nem nagyon pörög a topic, de azért beteszem, hátha érdekes lehet!

gyerekbútorainkat adnám el, sarokszekrény, pelenkázókomód, és ifjúsági ággyá nyitható kiságy (70*140), képek a következő linken:

https://picasaweb.google.com/1178475963 ... directlink

bocsánat a zavarásért!

 


Kedves Sophie27! Engem érdekelne a sarokszekrény. Mennyiért adjátok? :) [/img]
 


Sziasztok :)


Eladnám kislányom babakocsiját, amely csodaszép, jó állapotú. Kacper Trendy Lux, rózsaszín-szürke, lábzsák kettő van egy téli, és egy nyári, karfa is kettő van ezekhez, esővédő, szunyogháló, nyáriasítható-téliesíthető, pelenkázótáska, mózeskosár ehhez + fedél cipzáros, felfújható nagy kerekek, nagy kosár az alján, kupola egy része lecipzárolható és ott is van a helyén szúnyogháló , akit érdekel írjon és küldök több képet is róla.
Tegnap teljesen ki lett mosva azonnal vihető lenne, nekünk már nem kell :)
Kép

KépKép
baricsne
Pusztaszabolcs
 
 


Huh, hát jó régen jártam erre. Látom azóta sem volt sok hozzászólás :)
Még néhány nap és meglesz kislányunk. Jó nagy baba lesz. A múlt heti UH 3600grammra becsülte és a doki szerint hosszú is lesz.
Gondolom már vagytok páran, akik túl vannak a "Nagy napon". Én most kezdek kicsit izgulni :)
Mindenkinek jó babázást, várakozást, aki még erre jár és olvassa.

Kép
 
 


Én is nagyon rég jártam itt. Azóta eltelt egy kis idő(bár mintha tegnap nyitottam volna ezt a topicot ,4 hetes terhesen ,augusztusban). Ma 3 hete megszületett a kisfiúnk ,Áron :-)

Kép
lencsi85
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok Anyukák, Kismamik! :)

Elnézést kérek a zavarásért, segítséget szeretnék tőletek kérni.

Indultam egy versenyben, ahol kisgyermekes vállalkozó anyukák között osztják majd ki közönségszavazat alapján a "2012-es év Anyavállalata" címet.

Én vagyok a Gremese Mei Tai-ok és kiegészítők megálmodója, és ha esetleg megvalósulna az álmom, és első helyet szereznék, az persze segítene a vállalkozásomon is, de egy kiugrási lehetőség lehetne a babahordozásnak.

HA SZAVAZOL RÁM, NYERHETSZ IS!


Ha visszajelzel nekem itt, hogy szavaztál, gremese@mei-tai.hu, május 11-ig minden nap kisorsolok egy 3.000 Ft értékű ajándékkupont, ha megnyerem a versenyt, akkor V. 12-én kisorsolásra kerül 3 db 12.000 FT értékű kupon,

melyeket varrás szolgáltatásra is be lehet váltani.

http://www.mei-tai.hu/anyavallalat-2012/

Köszönöm a segítségeteket, és Boldog Anyák Napját! :)

Kép
Kép
Kép
 
 


Hu, de rég jártam erre - a vonalzó szerint már 52 hetes terhes vagyok :D :) Ma 3 hónapja (április 16-án 11:28-kor) megszületett kislányunk, Franciska. Szépen cseperedik azóta, mosolygós kis husi :)

Kép
 
 


Afonyabogyo, nem tudom emlekszel-e meg ram a februari babavarok topicbol, tavaly ilyenkor irogattal oda is.
Gratulalok nektek es minden jot kivanok. A mi Tilda babank is megszuletett februar 15-en. Azota mar 5 honapos "nagylany", gyonyoru es egeszseges.
Irj hozzank is ha van kedved. Kicsit jobban porog mint ez a topic.
Meg egyszer minden jot es kellemes nyarat!

Lilypie First Birthday tickers
oolong
Gyula
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó