Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Kismama!

Megfordult már a fejedben, hogy jobb lenne azt a bizonyos vajúdás/szülés fejezetet átugorhatnád kismamaéletedben ?
Vajon miért félünk ettől az eredetileg nagyon is természetes és nőies folyamattól?
A kórházi műszerek, a személyzet katonás mivolta, a tapasztalatlanság... mi okozza vajon?

Vajon ki és mi, ami segít a félelmeink leküzdésében? A szülésznő, dúla, kismama relaxáció, vagy legroszab esetben, -alig merem leírni- a programozott CSÁSZÁRMETSZÉS ?
Ha neked is vannak félelmeid, véleményed vagy saját tapasztalataid, kérlek oszd meg velünk ezen a topikon.

Plusz infó, hogy éppen a szakdolgozatom írom ezen a területen. Azért választottam szülészeti szakdolgozati témát a Szegedi Egyetem Egészség-Pszichológiai MA képzésben, mert azt látom, hogy ez a terület elhanyagolt itthon. Többek között lefordítottam egy Norvég kérdőívet, mely a Kismamák szüléssel kapcsolatos várakozásaival, illetve szülésük utáni a tapasztalatokkal foglalkozik.

Itt megosztom a linket, amelyben segíthetsz a kutatásomban, személyes tapasztalatot szerezhetsz arról, milyen várakozásokkal tekintesz vajúdásodra, milyen szorongató élményeket lehet még a szülésfelkészítés során megbeszélned a segítőddel.

https://docs.google.com/forms/d/14lncey ... E/viewform

Hálásan köszönök minden kitöltést, és várom a véleményeteket

Üdvözlettel:
Edit

Dr. Sipos Edit
sipos edit
3300 Eger, Maklári u. 113.
 
 


 
 
 


Csak egy kérdés? Van saját tapasztalatod a szülést illetően?

Katyusa

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
 
 
 

 
 

Én nem félek a szüléstől. A császármetszéstől vagyok beparázva, mivel nekem már most köztudott, hogy júliusban arra kerül a sor. Inkább vajúdnék, csak ne vágjanak....... Nagyon félek tőle!!!
 


Alexa, ne félj tőle, nekem ugyan nem programozott császármetszésem volt az első terhességemnél, sima szülésnek indult, de császár lett a vége. Kaptam gerincérzéstelenítőt és végig ébren voltam, láttam a picinyemet, odahozták puszira és amikor átvittek a műtőből a szobába, be is hozták nekem és együtt voltunk hárman (párom, baba, én).
Utána lévő pár nap, amíg a varratot kiszedik, kicsit rossz, mert a seb húz, de engem annyira nem érdekelt akkor, mert ott volt a gyönyörű kisbabám, aki - császárnak hála - kicsit sem volt deformált. 


Katyusa

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
 
 
 


Hát igen, magam is ezzel nyugtatom, hiszen a császáros babák nagyon szépségesek :) Mostmár letisztáztam magammal és a babával is a dolgot. Minden nap elmondom neki, hogy mi fog várni ránk, és hogy együtt bármire képesek vagyunk :)


 


Kép

 


@alexa1991:


Kedves Alexa!
A legfontosabb a pozitív hozzáállás! Igenis lehet mindeennek a jó oldalát keresni. Hiszen Te egy nagyon szerencsés kismama vagy! És az a legfantasztikusabb, hogy meg tudod a picivel beszélni!
Tudtok együtt készülni! :)
Üdvözlettel!
Edit

Dr. Sipos Edit
sipos edit
3300 Eger, Maklári u. 113.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó