Új privát üzeneted érkezett!

Ma kaptam kézhez az AFP kiértékelésemet, elvileg
319,44 ng / ml a Terhességi AFP
MOM érték pedig : 8,87 
Korrigált az 11,94.
Példát sem látok ilyenre a neten, lehet, hogy valamit elírtak vagy most ez lehetséges, hogy ilyen extrém magas legyen??
Nem is beszélve arról, hogy a 12. héten levett Kombinált tesztem is 1:55-ös eredményt adott ki Down-ra, ott is a szívbaj kerülgetett míg meg nem csinálták a Bajcsyba a chorion biopsziát és kiderült, hogy nincsen gond.  
Na most meg itt van az AFP ami meg nem alacsony lett hanem extrém magas, én már nem hiszem ezt el komolyan, van esetleg olyan akinek ilyen vagy ehhez hasonló eredménye lett? 


Lilypie Maternity tickers
 


Nyugi, ha van chorion-eredményed, akkor az AFP mit sem számít. Amúgy meg már kivezették a protokollból, mert annyira pontatlan eredményt adott, nagyon sok várandóst feleslegesen stresszelt. Jó időben vették le a vért a vizsgálathoz? Mert általában itt csúsznak el az eredmények, hogy nem pontosan a 16. héten történt a vérvétel. Nálam 2 nap különbséggel ismételtek, először 0,68 lett (0,7-től 2,5-ig "jó"), majd 2 nappal később már tökéletes lett, 0,98. Szóval ne aggódj! ;)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Sajnos pontosan nem tudjuk, hogy hány hetes sosem.. :( UH gép is midnig mást mér mert a ciklusom a terhesség előtt nagyon szeszélyes volt, 50 nap 36 nap stb.. ezért nem tudom az utolsó menzesz óta sem számolni ^^'

Lilypie Maternity tickers
 

 
 

Megkérdezhetem amúgy, hogy miért ne aggódjak ha van chorion eredményem? Az nem csak a down-kórra biztosít, hogy minden okés? 
A magas AFP ugye nyitott gerinc stb .. :(

Lilypie Maternity tickers
 


Igazad van, bocs, hirtelen az ugrott be, hogy a magas AFP a kromoszóma-gubancot jelzi. A nyitott gerincet szerintem már régen kiszúrták volna az uh-n. A helyedben elmennék egy 4D-re, vagy egy másik sima uh-ra egy profi uh-s dokihoz. Esetleg az Istenhegyi Klinikára... Bár nem tudom hova valósiak vagytok.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Helyileg Pécel de Mensmentis-be járok mindig ultrahangra+vérvétel ( 4 hetente ) de Bajcsyba is nézik most, viszont 4D-re elszeretnék menni. Tudsz egy jó 4D-s UH helyet?

Lilypie Maternity tickers
 


Bocs, hogy beleszólok... de én úgy hallottam, olvastam, hogy pl. a cvs utáni mikrovérzések miatt is lehet magasabb az AFP


Kérdés:

Korionbiopszia utáni AFP-nél indokolt-e a magasabb érték? Mennyire?

Válasz:

Igen! Mivel ez egy invazív beavatkozás, kivált mikrovérzéseket és ez lehetőséget ad anyai és magzati vér keveredésére. Emiatt az AFP szinte törvényszerűen magasabb, a pontos érték persze egyedileg változik, nem becsülhető.
Tapasztalat, hogy a terhesség első felében fellépő vérzés, függetlenül attól, hogy megszűnik, ártalmatlan jel csupán, szinte mindig magasabb AFP értéket eredményez.
Amit tudnia kell: az AFPt követő ultrahang vizsgálat a döntő a magzat egészséges voltát illetően. Tehát: ha a chorion-biopszia normális eredményt adott, a 18 hetes ultrahang nem talált magzati eltérést, akkor a magasabb AFP figyelmen kívül hagyható. 
Dr. Nagy László

http://www.babanet.hu/rendelo/gyermekva ... ossag/afp/

Kép Kép
 


Július 1-től már el is törlik az AFP-vizsgálatot...

Kép Kép
 


Köszönöm a választ, igen én is olvastam már, hogy lehet magas az AFP cvs után, viszont az is oda volt írva, hogy ezért nem csináltatják 2-3 nappal utána az AFP-t. Nekem pl 10 nap telt el a cvs és az AFP között. Én pozitívan állok a dologhoz, amikor kiderült a kombináltnak is az eredménye.. akkor is teljesen biztos voltam benne, hogy semmi baj. De mégiscsak aggódunk a pici egészsége miatt :)

Lilypie Maternity tickers
 


Nekosan, 4D-re nagyon istenítik Budapesten az Istenhegyi Klinikát, ott állítólag jó szakemberek vannak, profi gépekkel. Jókat hallottam még a Hepinet hálózatról is (több városban is van rendelőjük), őket is meg lehet keresni, hátha előbb tudnak időpontot adni. Nyugi, nem lesz semmi gond! ;)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Köszönöm picuralmos!

Szerencsére már tegnap voltam Bajcsyban kontroll UH-n ( cvs miatt, 1hónap ) és mindent rendben találtak, nagyon örülünk a párommal, hogy rendben van a pici Dominik :)
Ami sokként ért, hogy azt mondta az ottani nőgyógyász aki csinálta az UH-t, hogy idézem:
,,Nem közölték akkor Önnel, hogy cvs után felesleges az AFP mert teljesen értéktelen?" 
Csak néztem, hogy na ez tök jó.. Nem beszélve arról, hogy egy magándokihoz járok minden 4 hetes UH-ra stb.. ( teszem hozzá, Bajcsyban dolgozik a szülészeten.. ) és ő mondta, hogy menjek el az AFP-re.. 
Felmerült bennem a kérdés, hogy minek is fizetek én itt súlyos pénzeket hogyha ezt nem mondta el nekem? 

Lilypie Maternity tickers
 


Látod, én mondtam... :)

Orvosok, ááááá, se velük, se nélkülük. Lényeg, hogy Dominik rendben van, innentől jön a gondtalansáááááág! ;)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó