Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Két éve élek Bécsben a férjemmel és most várjuk első kisbabánkat. Jelenleg a 13. hétben vagyok. Jó lenne dumcsizni a tapasztalatokról olyan kismamákkal akik szintén Bécsben élnek. 


maracuja
Bécs
 
 


Szia kedves Maracuja :-)

Én a 28. hétben vagyok, mi 1,5  éve élünk itt a férjemmel, szintén első babánkat várjuk. Floridsdorfban lakunk.
Örülök Neked, és gratulálok a babához! 

Üdv: Nóri

noranoir
Bécs
 
 


@noranoir:


Szia Nóri 

Nagyon örülök Neked és gratulálok a babához!!
Fiú lesz vagy kislány? Hogy érzed magad? Mik a tapasztalataid? Hogy tájékozódsz a kinti orvosi és egyéb ügyintézések között? Én már nem győzöm kapkodni a fejem, mert mindenhol mást olvasok, mindenki mást ír, szóval elég fura a helyzet. 
Kihez jársz orvoshoz? ....na befejeztem a sok kérdést 

Szép napot,
Kriszti
maracuja
Bécs
 
 

 
 

Szia Kriszti!

Én Dr. Halász Józsefhez járok, aki privát orvos, de eddig 5-ször kellett mennem, ezek mind kötelező vizsgálatok. Kislányunk lesz, Dorka :-) Én nagyon jól viselem a terhességet, egészen idáig dolgoztam is, egy kávézó és Catering-es cégnél. De már elég nagy a pocakom, kezdem elveszíteni a kifogyhatatlannak hitt energiámat :-)
Most már szabin vagyok, ami kitart a Mutterschutzig.

A St Josef kórházban fogok szülni, csak jókat hallottam róla. Választott Hebammém és orvosom nincs, állítólag nagyon lelkiismeretesek a boríték nélkül is.

Most kell majd a Karenzet intéznem, állítólag ez nem bonyolult. Megvannak a dokumentumok, amit be kell vinni a WGKK-hoz.

13. héten és a 22. héten amúgy én Sporonban voltam genetikai UH-n, egy nagyon tündéri nőgyógyásznál! 15.000 Ft/vizsgálat, és nagyon alapos! Ha érdekel, leírom az elérhetőséget. (Mert itt kb 180 Euro)

És Te dolgozol? Mit? Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy? 
És nyugodtan kérdezz, ezért van ez a fórum :-D

Szép napot, Nóri!noranoir
Bécs
 
 


@noranoir:


Szia Nóri,

Én Dr. Neumann Etelkához járok, mi itt lakunk Währinben és ő is itt a 18. kerületben praktizál. Sajnos mivel az elején még elég kevés infóm volt én itt mentem el genetikai ultrahangra ami valóban 180 euró volt.., és ezt a Krankenkassa nem fizeti ki. 
Én eddig 3x voltam az orvosnál, de a kötelező vizsgálat csak 1 volt még, most megyek majd megint november végén. Én itt az AKH-ba szeretnék szülni és én sem kérek választott Hebammé-t vagy orvost.
31 éves vagyok, Magyarországon reklámügynökségen dolgoztam mint kreatív szövegíró, két éve költöztünk ki a férjemmel Bécsbe, ő szoftver architect és itt kapott munkát úgyhogy költöztünk.  AZ elején bedolgoztam az otthoni cégnek itthonról, majd mikor abbahagytam akkor itt egy hotelben helyezkedtem el, mint takarítónő...nem volt egyszerű, de mindenképpen szerettem volna dolgozni. Nekem az angol akkor jobban ment, sajnos a német nem. Most augusztusban mondtam fel és bejelentkeztem az AMS-hez. Utána estem teherbe. Most az AMS-en keresztül járok intenzív német tanfolyamra, és már nem tudok elmenni dolgozni, úgyhogy azt mondták ha vége ennek a tanfolyamnak és sikeresen levizsgázom, akkor továbbküldenek egy magasabb szintre.

Én azt is hallottam hogy ki kell jelentkezni teljesen Magyarországról, hogy a Kinderbetreuungsgeld-et megkapjuk. Ez igaz?

Mikor kellett neked a kórházba bejelentkezni? Van aki azt mondja a 26. héten, van aki meg a 12. héten. Nekem még nem szóltak ezzel kapcsolatban. 

Szép estét,
Kriszti 


maracuja
Bécs
 
 


Szia Kriszti!

Ó nagyon sok jót hallottam a Neumann Etelkáról, tényleg mindenki csak dícséri:-) 
Milyen szuper állásod volt:-) !! Na, majd egyszer németül is menni fog!

Hát nem csodálom, hogy otthagytad a hotelt, eddig csak rossz tapasztalatokról tudok..
Én munkából jöttem el, hál' isten így semmilyen bürokráciai gubanc nem lesz, meg a pénzemnél leszek.

Ezt a M.o-ról való teljes kijelentkezést még nem hallottam, bár lényegében én itt vagyok Hauptwohnsitzen, meg van Anmeldebescheinigungom,és itt is vagyok biztosítva, ennek elégnek kell lennie. Otthon a TB-m rég lemondtam. Ilyenekre gondolsz?

Szerintem az kórház függő, hogy melyik mennyire van előre betáblázva.. Nekem már szinte a szívhang után mondta a nőgyógyász, hogy ajánlatos a kórházba bejelentkezni. Inkább előbb, mint utóbb :-)


Hogy viseled a terhességet? Rosszullét? Hányás? Émelygés? Én ezeket nagyjából megúsztam:-)

Ha gondolod, bár nem akarok tolakodó lenni, találkozhatunk is egy nagy beszélgetésre, hátha tudunk egymásnak jókat mondani. :-)

Üdv: Nóri


noranoir
Bécs
 
 


@noranoir:
Szia Nóri,

Húúú de nagy mázlista vagy, hogy elkerültek a rosszullétek.. Én mostanában kezdem összekaparni magam, minden nap hánytam, folyamatosan émelyegtem, alig tudtam enni valamit. Most már hála ég csak az émelygés van, vannak jobb napok, de remélem, hogy lassan elkezdem élvezni a második trimeszter előnyeit.  :D

Igen igen erre a TB dologra gondoltam. Én is itt állandóra vagyok bejelentve, meg van Anmeldebescheinigungom, csak még ezt az otthoni TB-n nem intéztem..

Nem veszem tolakodásnak, nagyon szívesen találkoznék veled. :)  Nekem a jövő hét lenne jó, holnap vendégek jönnek. Jövő héten a kedd és péntek kivételével bármelyik nap jó. Neked?

Üdv:Kriszti
maracuja
Bécs
 
 


Szia Kriszti!

Akkor szerintem hozzuk össze a találkát, egyelőre jövő hétre nincs fix programom. Hétfő vagy szerda délelőtt? Az U6 vonalán valahol? Az neked is jó, asszem :-)

Üdv: Nóri

noranoir
Bécs
 
 


@noranoir:
Szia Nòri,

Ne haragudj nem ìrtam hogy nekem minden nap nèmetem van 11 -ig. De utána szuper :)

Kriszti
maracuja
Bécs
 
 


Oké, nem gond :-) Akkor Te írd meg, hol, mikor! Nóri :-)

noranoir
Bécs
 
 


@noranoir:


Nekem a hétfő tökéletes, mondjuk 12 órakor? Beülhetünk ebédelni a McDonaldsba, vagy valahova a Westbahnhofnál.  Vagy a Lugner City-be, amelyik neked szimpi. Megadod a számod hogy meglegyen? Ha itt nem szeretnéd, akkor az email címem: krisztinka.t@gmail.com. Így tudunk egyeztetni, telefonon, viberen vagy valahogy .

Kriszti
maracuja
Bécs
 
 


Kriszti, írtam e-mailt :-)

noranoir
Bécs
 
 


SZIASZTOK
EN BECS KOZELEBEN ELEK
23 HETES LESZ SZOMBATON A BABAM
SAJNOS VAGY NEM EGYEDUL MARADTAM TERHESEN
SZERETNEK FELEJTENI ES A PICIRE KONCENTRALNI
CSAK NAGYON EGYEDUL ERZEM MAGAM
HA VALAKI HASONLOAN EREZ VAGY VAN KEDVE BESZELGETNI   KERLEK IRJ KOSZONOM
EGY SZOMORU KISMAMA
tamara2016
ausztria
 
 


@tamara2016:

Kedves Tamara,

Nagyon sajnálom hogy egyedül vàrod a babàd. Nekem van kedvem beszèlgetni. Kíváncsi vagyok minden babàs èlmènyedre. Hogy viselted az első trimesztert? Fiù lesz vagy kislàny? Vettèl màr babacuccokat? :)

Kriszti
maracuja
Bécs
 
 


Sziasztok,

Mariann vagyok 29 éves. Június óta lakunk Bécsben férjemmel,és július 30án született Gréta lányunk,már 4,5 honapos.Én még otthon szültem.
Itt kint a 12.kerületben lakunk,3percre a schönbrunntól...és szívesen beszélgetnék és ismerkednék,találkoznék,közös programok stb. stb.

Ha  tudok,szívesen segítek én a nagy tapasztalt anyuka :))), kérdezzetek bátran.

Üdv,
Mariann

Kispinci

Lilypie Pregnancy tickers
kispinci
Budapest
 
 


@kispinci:


Kedves Mariann,

Üdv a csoportban!  Akkor Te már tényleg tapasztalt vagy, nagyon kíváncsi vagyok az élményekre. Várandósság? Szülés? Az első pár hónap?  Hogy érzed magad Bécsben?

Kriszti
maracuja
Bécs
 
 


Sziasztok Lányok,

Én is itt lakom Bécsben, viszont ennél jóval korábban járok, még csak most lettem terhes, ma votlam először dokinal, most leszek a 6. hét végén, és eléggé meglepődtem sok mindenen a dokinal. Pl mikor mondta hogy akkor a 18. héten talalkozunk.... hat örültem volna valami szivhang ultrahangnak, meg ugy egyaltalan valami kontrollnak :)

 


@barbi009:


Szia :)

Üvözlünk a csoportba! :) Ne aggódj, az elején nekem is szinte hasonló volt a szituáció. Mikor kiderült hogy terhes vagyok, körülbelül a 8. héten mentem be a dokihoz, mikor is megállapította a terhességet. Utána rá pár hétre adott időpontot, hogy megnézze hogy van e szívhang. Aztán a következő vizsgálat is jó egy hónapra volt... Szóval nem lesz gond!!
Hova jársz orcoshoz? Én most vagyok a 23. hétben. :)

Kriszti
maracuja
Bécs
 
 


Bocsánat hogy beleszólok de a 12. héten van egy genetikai Uh amit nem kéne kihagyni! Ha másként nem megy Mo.-n meg kéne csináltatni.
 
 


Ja és bocsánat de saját rossz tapasztalat.... a 12. és 18. heti UH-t abban nagy gyakorlattal bíró orvos kell elvégezze, különben semmit nem ér!
 
 


@maracuja:


szia$ jo keson valaszolok bocsi, igazabol azt hittem hogy jelzi majd ha erkezik valasz, de akkor rosszul gondoltam. a 10.be jarok a Birtalanhoz, most a genetikain pedig györbe voltam, egyelöre csak a vervetel reszen, holnap lesz itt a Franz-JOsefban a nyakiredö szures.

 


@amaryll:


Köszi a velemenyt, holnap megyek itt az allamilag tamogatott 12.heti ultrahangra a korhazba, es a heten meg maganba a genetikaira magyarorszagon, szerintem igy mar több szem eleget lat alapon latni fognak minden lenyegeset. Te csak itt voltal 12. hetin, hol volt rossz tapasztalatod?

 


Sajnos Mo.-n államilag támogatotton, de az már rég volt :) Ennek ellenére úgy gondolom a fő Uh-at szigorúan Uh-s orvosnak kell végeznie! És az nagyon de nagyon jó hogy több helyre mész!
 
 


Köszi, meg volt, meg több is volt mint kellett volna, azt gondolom tapasztalt doki(k)hoz kerültem, sajnos többhöz, mert gyanujuk volt nyitott hasfalra ezert elküldtek tovabbi vizsgalatokra, de azota mar min den rendben, de jol rank ijesztettek.

 


Sziasztok! Annamari vagyok 31 éves, 21. hétben járó kismama. Két hete költöztünk Bécsbe és nem igazán ismerek itt senkit! Szívesen ismerkednék itt élő kismamákkal, anyukákkal
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó