Új privát üzeneted érkezett!

KEDVES JÓGA IRÁNT ÉRDEKLŐDŐ KISMAMÁK!

A legtöbben nem is sejtik, hogy mennyi mindent tehetnek magukért JÓGÁVAL már a családtervezés időszakától.

itt olvashatsz rólunk többet: www.jogaoktatas.com
www.facebbook.com/colibrijoga

A várandós nők részére összeállított testgyakorlatok mellett az órán  fontos szerepet kap a babával való kapcsolatfelvétel,  a relaxáció és a helyes légzés. Felkészülünk testben és lélekben a szülésre és az édesanyává válásra.


I. A teherbe esés nehézségei
A mai rohanó életmód mellett már maga a teherbe esés is gyakran kihívást jelent, a multik világában, stresszes környezetben robotoló leendő édesanyák számára. Több hónapos, éves próbálkozás után a meddőségi vizsgálatok gyakran zárulnak azzal az eredménnyel, hogy a pár mindkét tagjával minden rendben van. Ezekben az esetekben a leggyakoribb tanács, hogy lassítsunk, engedjük el a stresszt, dolgozzunk kevesebbet. A tanácsokon kívül azonban valódi eszközt ritkán adnak a kismamák kezébe.
Dolgozni kell. Különösen igaz ez akkor, amikor leendő családként igyekszünk megalapozni  gyermekeink jövőjét.
A jóga segít abban, hogy megtanuljunk a kevés rendelkezésünkre álló időben lazítani, oldani a feszültséget. Ahelyett, hogy álmodozol arról, hogy milyen jó lenne stresszmentesen élni, tanítsd meg a szervezeted arra, hogy hogyan kezelje hatékonyan azt!


 


Pregnant women in yoga class sitting on mats stretching arms in a fitness studio


 


II. A várandósság során
A várandósság után a leendő édesanyáknak rengeteg változáson kell keresztülmenniük. Ez gyakran megterhelő lehet számukra mind testileg, mind lelkileg. A kismamajóga foglalkozások egyrészt kondícióban tartják a fizikai testet, másrészt felkészítik a testet és a lelket a baba fogadására és a szülés megélésére. Megtanulunk befelé figyelni, észrevenni a testünk jelzéseit, és később gyermekünk jelzéseire is sokkal érzékenyebben leszünk képesek reagálni. Az a tapasztalatunk, hogy ezeken a foglalkozásokon nem ritkán mély barátságok is köttetnek, ami pozitívan hat a kismamák későbbi társasági életére és a babák szocializációjára is.


 


Happy pregnant women in yoga class sitting in lotus pose in a fitness studio


 


III. A szülést követően.
Nem könnyű olyan mozgásformát találni, ami összeegyeztethető a szoptatással. A minket megkereső édesanyáknak akár a szoptatási időszakban, akár azt követően a gerincjóga órákat szoktuk ajánlani. Ez egy egészen könnyed mozgásforma, amely a megfelelő módon végezve nem befolyásolja negatívan a tejtermelődést a szoptató kismamák esetén. Pozitív hatása továbbá, hogy a pocakos létből és az állandó baba-cipelésből fakadó derék- és hátfájást páratlanul hatékonyan szünteti meg. Hatalmas előnye továbbá, hogy néhány órát követően, kis rutin megszerzése után otthon akár babával is szórakoztatóan gyakorolható.


 


 


Trainer sitting with pregnant woman doing yoga in a fitness studio

J
ógával, kismama jógával kapcsolatos kérdéseitekkel forduljatok hozzánk bizalommal!

Dr. Horváth - Tanka Enikő
vezető jógaoktató
Colibri Jógastúdió


 


Dr. Horváth-Tanka Enikő
vezető jógaoktató
Colibri Jógastúdió
tankaeniko
Budapest V. kerület
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó