Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!


 


29 éves vagyok, jelenleg Letrox 75-ös tablettát szedek a pajzsmirigy alulműködésemre. Mindemellett krónikus pajzsmirigy-gyulladásom van és sűrűn vagyok vérszegény. A T3 T4-es értékek rendben voltak az utolsó vizsgálat idején.
A párommal 1 év múlva szeretnénk babát.


Az lenne a kérdésem, hogy előtte kell-e mennem gyakoribb ellenőrzésekre? (Mert a dokim azt mondta, hogy szóljak előre ha babát szeretnék, mert akkor 2 hetente vagy havonta vért kell venni tőlem, mivel csak akkor esek teherbe és marad meg a baba ha 2 egész alatt tarjuk a TSH értéket.…) Mivel elég drágán rendelt, félek nem-e csak a pénz miatt mondta, hogy egy éven keresztül ilyen sűrűn kell visszamennem hozzá… Nektek is így volt? Ti hogyan készültetek a teherbe esésre?
(A párom fél nehogy valami bajjal szülessen a baba ha nem készülünk rá előre...)


Köszönöm!

 


Szia! Nyugi, ha kezelve van, az már fél siker. Nekem terhesség alatt derült ki az alulműködés, makk egészséges gyerekeim születtek. :-) Ha terhes leszel, emelni kell a gyógyszeradagon, mert a babát is te látod el, amíg a saját pm-je be nem indul (kb. 22-23. hét). A várandósság alatt nekem 6 hetente kellett mennem kontrollra. Előtte nem hinném, hogy indokolt lenne a kétheti vérvétel. Kivéve, ha nehezen jön össze a baba.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
 


Szia! 
Nekem is alulműködik a pm-em (Hasimotó autoimmun betegség). Nekem 3 havonta kellett tsh-t nézetni, terhesen is. 2 hetente szerintem túl sok. Az én orvosom azt mondta, hogy nálam 1 körüli érték jó a tsh-ból ahhoz, hogy összejöjjön a baba. Én a Letrox mellett szedtem d-e-vitamint és czinket. Mikor ezeket kezdtem szedni, 3 hónappal később terhes lettem. 
Ne aggódj ha terhes leszel nem lesz semmi probléma a babáddal ez miatt. Figyelve vagy, szeded a gyógyszert. Terhességem elején kellett emelni az adagot 50 mikrogrammról 75-re. Azóta is ennyit szedek, a kislányom most 15 hónapos, teljesen egészséges, semmi probléma nincs vele.

ConnectedMoms.com Ticker
 
 

 
 

Jaj de jó! Most megnyugtattatok! :) Gratulálok a babákhoz! :)
 


@melszi29:


Szia!

Én is hashimotós vagyok (autoimmun - króniku pajzsmirigy alulműködés). Másfél éve nem jön össze a baba, de rajta vagyunk. Azóta próbáljuk beállítani a tsh-t. Ha a tsh beáll, akkor minden más hormon eredmény is jó lesz...csak nem mindenkinél megy ez hamar sajnos.

Nekem eddig 3 havonta nézette az endokrinológus a tsh eredményeket. Azonban most kaptam egy olyan javaslatot egy másik orvostól, hogy jó volna áttérni a havi laborra, hogy ne csak 3 havonta legyen eredményünk, mert az hosszú idő. Ettől a hónaptól már havonta fogom nézetni.

Amúgy én nem fizetek az endok. dokinak, de még csak most szeptember végén fogom jelezni a részére, hogy ezentúl havonta szeretnék labort. Ha ő továbbra is csak 3 havonta akarja/tudja elrendelni, akkor fizetős laboron fogom nézetni 2 havonta és a 3.ban ingyen (magánklinikán kérdés nélkül megcsinálnak bármilyen labort, csak fizess :) ). Nem egy vészes összeg havonta, ki lehet bírni...meglátjuk az elkövetkezendő fél évben, hogy így jobban lehet-e kontrollálni a tsh alakulását. Majd jelzek, hogy mi a tapasztalat. (Azt megjegyzem, hogy én e-mailben is tudok konzultálni az endokrinológussal, hál égnek eddig válaszolt is, a laborokat természetesen minden alkalommal el fogom neki küldeni, és úgyis jelzi, ha gyógyszer váltásra van szükség.)
Szerintem, ha időben megkéred az időpontokat, akkor akár TB-s dokihoz is mehetnél (egy próbát megér) és akkor nem kell aggódnod, hogy fizetni kell. Jelezd, hogy neked már javasolták azt, hogy legyen havonta nézetve a labor és ezt szeretnéd is kérni.

Ezalatt az egy év alatt figyelj arra, hogy feltöltsd a szerevezeted vitaminokkal. A szelén és a d vitamin nagon fontos de termszetesen a várnadós vitamin is. (Kérdezz rá az orvosodnál, hogy tiltott-e a jód neked, ha igen, akkor az elevitből van olyan fajta, amiben nincs jód :) )

Üdv: Lilike123


 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó