Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Igazából nem tudom melyik fórum témához lehetne ezt írni vagy nem találtam ilyet.

Az lenne a kérdésem, hogy jár-e a GYED az alábbiak alapján:

2017. január 17- június 12-ig dolgoztam (itt beleszámít a biztosított napokba, hogy voltam táppénzen? Beteg voltam). Utána eljöttem erről a helyről és 2017. július 3- augusztus 11-ig dolgoztam. (itt 1x voltam szabadságon.)
Mostani munkahelyemen 2018. február 19-től vagyok, itt is voltam beteg 6 napot. Ha jól számoltam, akkor meg van a 2 éven belüli 365 nap, ugye a hétvégék is beleszámítanak. Csak a betegszabadságban vagyok bizonytalan, hogy az beleszámít-e a biztosított napokba.
Decemberben vagy januárban szeretnék elmenni nőgyógyászhoz vizsgálatokra, hogy jövőre el tudjuk kezdeni a babaprojectet. Persze, míg nem sikerülne dolgoznék.
Másik dolog: gyárban dolgozok és a levegőben rákkeltő anyagok vannak (alacsony tartományban). Akkor amint meg tudnám a terhességet egyből táppénzre írna ki az orvos? (veszélyeztetett terhesség)

Elnézést a regényért, első babánk lenne és aggódok az utóbbi miatt. A GYED-et meg megerősítésként kérdezem.

Köszönöm. :)


Szia!

Szerintem ha van pár szabad órád telefonálgatni esetleg hétköznap akkor nézd meg, hogy a lakóhelyed szerint melyik kormányhivatalhoz tartoztok és kérdezd meg őket, hogy jár-e a gyed. Ők tudnak mindenről felvilágosítást adni.  A csed-et és a gyed-et is a munkáltatónál kell igényelni

A dokiddal meg szerintem ha normális akkor meg tudod beszélni, hogy kiírjon táppénzre.

Sok sikert a babához :)
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó