Új privát üzeneted érkezett!

Réka, igen. A bruttó fizud 70%-a, ami még bruttó jövedelem. Ez az alap, ebből jönnek még a levonások.
Illetve a gyednél ha eléri a plafont, akkor a plafon még egy bruttó érték, abból vonnak még. Igy pl a plafonból, ha nincs más jövedelmed, kb havi 68 ezer marad. (a 9 ezres alkalmazotti adókedvezménnyel együtt) (na ezt tavaly számoltam, de nem sokat csúsztak ahhoz a sávok, kb ennyi idén is, sajátomat nem tudom pontosan, mert hülye kifizető nem veszi figyelembe az adókedvezményt, azt én majd csak jövőre kapom meg)

Ildi

Ildi
 
 


Aha értem mostmár. Kép köszi. én eddíg a nettóból számoltam ki és azt hittem még abból levonnak. Te most otthon vagy gyeden? Meddíg dolgoztál?

Szia. Réka
 
 


Igen, én most Gyeden vagyok. Lényegében végig dolgoztam, tavaly áprilisban szültem, ápr 1-jén már lejárt a szerződésem, de aznap még bent voltam (...határozott idejű szerződésem volt), 10-én kellett befeküdnöm (ez hosszú miért, nem voltsemmi bajom, csak császár a múltamban). De én ilyen tipus vagyok, elsőnél 5 nappal szülés előtt volt az adott vizsgaidőszak utolsó vizsgája, ikreknél befektetés előtt 3 nappal államvizsgáztam. Szóval én végig csináltam mindig a dolgokat, nem értem rá előtte otthon rákészülni.
Ildi

Ildi
 
 

 
 

Én nagyon gondolkozom rajta, hogy elmegyek táppénzre. Azért nem zudom eldönteni, mert annyi minden hallani, hogy majd hiányozni fog a munka, meg depressziós leszek az otthonléttől stb.....Kép
Most viszont nagyon nehezen bírom. Szóval nyavalyás vagyok Kép

Ikreid születtek áprilisban? KépKép De jó! Egypetéjűek vagy kettő? Fiúk v. lányok v. is-is?
Réka
 
 


Réka
ettől az "otthon majd unatkozni fogok"-tól én is tartottam, végül 6 hónapig dolgoztam, utána is csak azért hagytam abba, mert 12-13 órákat dolgoztam egy nap és az már sok volt. De azt is csinálhatod, hogy kiíratod magad 1-2 hétre, majd újra bemész dolgozni, így pihenhetsz is és mégsem lesz uncsi Kép

Andi
 
 


Réka, nem nem, az ikreim 9 éve születtek júliusban, államvizsga után. Tavaly áprilisban a kicsi (már lassan nagy) lányom születtet. Az ikreim kétpetéjűek és vegyesek és nagy culák már, és senki meg nem mondaná róluk, hogy ikrekKép.
Munka-táppénz.szerintem ha teheted, egy-két hetet a végén maradj otthon, csak hogy lélekben rá tudj készülni, meg akkor nyugisabban megy a fészekrakás is. Ha szereted amunkád és egészségileg is okés, akkor sokkal előbb szerintem nem érdemes.

Ildi

Ildi
 
 


SZIASZTOK!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy ugye 91. naptól jár 3000ft adókedvezmény a terhes nőknek. A munkahelyen elfogadnak védőnői igazolást is erről, vagy csak a dokiét??
köszi
Csibe

Kép

Kép
 
 


Szia Csibe!

Igen, a 91. naptól jár. Szerintem csak a dokiét fogadják el! A terhesgondozóban is kérheted, oda úgyis menni kell időnként.
Visszamenőleg egy-két hónapra a legtöbb munkáltató elszámolja, nem tudom a Tiéd mennyire rugalmas. Sőt, ha magadnak csinálod a bevallást, csak el kell tenni a többi papírral, bemutatni sem kell.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
 
 


Sziasztok Lányok!
Ha vki tud, légyszi segítsen. Kb. 3 hetes terhes vagyok. Grafikus vagyok, számítógépnél dolgozom napi 8 órát hétfőtől péntekig. Árthat-e ez a baba egészségének?
 
 


Sziasztok!
Hátha valakit érdekel!
AQUANATAL
VÁRANDÓS KISMAMÁK VIZI MOZGÁSFORMÁJA

Kapcsolatot teremthetsz a,
babáddal

Megtapasztalhatod a
női kör energiáját

Kiméli a gerincet,

Jóga, hastánc, torna relaxáció, meditácó, delfin és bálna
hangok elemeit tartalmazza

Csökkenti az
ödémát és
vérnyomást

Vajúdáshoz,
Szüléshez
nélkülözhetetlen légzési és relaxációs technikákat
sajátíthatsz el

Szülés után tested hamarabb
visszanyeri rugalmasságát

Első alkalom fél áron

Helyszín: KLEOPÁTRA HÁZ, XIII. GOGOL UTCA 5-7
Időpont: HÉTFŐ:12:00-13:00 Csütörtök:17:00-18:00
Ára: 2200ft/alkalom, az első részvétel fél áron

Helyszin: KÖSZI(KŐBÁNYAI SZABADIDŐ KÖSZPONT) X. ELŐD UTCA 1
Időpont: KEDDEN 17:00-18:00
Ára: 1800ft/alkalom, az első részvétel fél áron
 
 


@Anonymous:


Sziasztok!
Régi a topik, de azért írok, mert számomra most volt aktuális a döntés. Igazából a kórelőzményem szerint 
autoimmun betegséget állapítottak meg nálam, nem differenciált kórkép, vagyis nem tudni, hogy az autóimmun állapotot mi okozza. Az első orvosok, akiknél jártam egyáltalán nem foglalkoztak a kérdéssel..bárén sem forszíroztam, mert valahol tudat alatt az is közrejátszott hogy 5 éve vizsgálnak és alig jutottak valamire az orvosok.Csak egy szembetűnő tünete volt ami engem nagyon zavart, lelkileg is gyötört, a teljes hajvesztés. jelenleg 17 hetesek vagyunk babóval és az első babánk.. Igen én döntöttem így, hogy a táppénzt választom, könnyű irodai munkát végeztem, és fel sem merült egy ideig bennem sem, hogy táppénzre menjek
De én most nagyon megkönnyebültem.. a férjem is sokat bíztatott, hogy megérdemlem..szenvedtem eleget a betegségem keresgelésével, valamint a 7. héttől egészen mostanáig rosszul vagyok. A hányigerem és a refluxos panaszok még kísérik napjaimat.Átértékeltem mindent, befelé tudok fordulni, az anyaság gondolatával foglalkozni, CSAK pihenni és hangolódni.Aki teheti, tegye meg, a munka megvár vagy lesz másik, de ez a várandóság egy és megismételhetetlen..
Ne morfondírozz , cselekedj! 
Üdv, mindenkinek, aki ezen gondolkozik, talán segítettem!
 


Sziasztok.
Sajnos nekem is abba kellett hagyni már 5-7 hetesen a munkát, mert nem tudtak olyan munkakört biztosítani amiben tudtam volna dolgozni és mint kiderült a jobb kezemet is műteni kell. Most vagyunk a Minivel 18+5 szívesen dolgoznék, csak mivel kasszás vagyok a vezetőség nem engedi, pedig más "konkurenscégeknél" a kismama ponthogy a kasszában ül ugyanazok körülmények mellett, Ezt valahogy nem értem, hogy is van ez??
 
 


Sziasztok!
20+2 hetes kismama vagyok, jelenleg vendéglátásban dolgozom, mint konyhai kisegitő.
Nagyon erősen gondolkozom, hogy meddig fogom még bírni. Eleinte úgy gondoltam, hogy a szeptembert még biztosan végig fogom dolgozni, talán az októberbe is belekezdek. Sajnos nagyon számítank rám a munkahelyemen ezért sem akarom őket cserben hagyni. De sok és egyre megterhelőbb. :( 
Van köztetek valaki aki szintén vndéglátásban dolgozik/ dolgozott? :)
Nagyon tanácstalan vagyok és persze a pénz is jól jönne, de nem minden áron. :)
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó