Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Olyan mamáktól szeretnék kérdezni akiknél előfordult már, hogy a szülés utáni 6. héten is vérezgetett.
Én 7 hete szültem, nem nagyon volt vérzésem, és a gyermekágyi folyás is hamar elmult. De most 1 hete megint elkezdtem vérezni és menstruációs fájdalmaim vannak, na nem vészes de azért van.
Voltam orvosnál aki megállapította, hogy laza a méhem és még nem húzódott vissza teljesen az eredeti állapotába.
Írt fel Ergám cseppeket, és hüvelyöblítést javasolt, amit csinálok is.

Érdeklődni szeretnék hogy volt e valakinek ilyen problémája szülés után, és ha igen ő milyen kezelést kapott és mikor mult el?

Előre is köszi a segítséget. Gabi1
gabi1 (gabi1)
 


Kedves Gabi1!

Nem lehetséges, hogy a menzeszed jöt meg? Nekem 5 hétig tartott a gyermekágyi folyás, 1 hét szünet, aztán újra vérezni kezdtem. Az orvosom azt mondta, menstruáció.
A legjobb méhösszehúzó "gyógyszer" a szoptatás. Milyen gyakran szoptatod a babádat?

Üdv. Iboly
Iboly
 


Kedves Gabi1!

Nem lehetséges, hogy a menzeszed jött meg? Nekem 5 hétig tartott a gyermekágyi folyás, 1 hét szünet, aztán újra vérezni kezdtem. Az orvosom azt mondta, menstruáció.
A legjobb méhösszehúzó "gyógyszer" a szoptatás. Milyen gyakran szoptatod a babádat?

Üdv. Iboly
Iboly
 

 
 

Kedves Gabi!

Én 7 hétig véreztem szülés után, de aztán el is múlt egyik napról a másikra. Szerintem ne aggódj.

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat.
Iboly: voltam orvosnál és azt mondta miután megvizsgált,hogy nincs összehúzódva a méhem,ezért vérzem. A menstruációt kizárta.
2-3 óránként szoptattam eddig most 2 napja 3 -3,5 óránként,nem kell neki sűrűbben.
Hát remélem igazatok lesz, köszi a segítséget
Gabi1
gabi1 (gabi1)
 


Szia Gabi1!
Gratulálok a kisbabád születéséhez!
A szülés alatt én nagyon sok vért vesztettem, ájuldoztam is utána rendesen. Kaptam én is Ergám cseppeket, de még a kórházban, otthon már nem kellett szednem. Az én méhem azt mondták gyorsan összehúzódott, a szoptatások alatt úgy fájt hogy csak na! Jól van ez „kitalálva”. Viszont én ezután még több mint 2 hónapig véreztem (már meg is ijedtem), az elsõ hónapban sokat, aztán fokozatosan vesztett az intenzitásából. Végül elmúlt, de most 5 hónapos a kislányom és 2 alkalommal volt pecsételõ vérzésem, nem tudom ez miért van ez. Rendes menstruációm még nem volt. Hát segíteni nem nagyon tudtam neked, csak leírni az én történetem. Jobbulást kívánok!
Szia!
Jázminmama
jázminmama (j&aacu
 


Sziasztok!

Gabi1! Én is gratulálnék a kisbabádhoz!

A szülés után én i s ájultam párszor, Ergám, stb, de hál istennek a méhem szépen húzódott vissza.
A gyermekágy után (aminek a végére már nem is igazán vérzésem volt, inkáb színes folyásom) jó két héttel elkezdtem vérezgetni. Nem tudtam én se mire vélni, fájdolgált a hasam is, de sejtettem, hogy ez még nem a mensesem.
Elmentem a dokihoz, és kiderült, hogy a hüvelyrepedés varrása olyan mértékben gyógyult, hogy volt egy darab alvadt vérrög, ami emiatt nem tudott leválni és kiürülni. Ezt egy vattás tamponnal kiszedte (jókora volt) aztán kitisztított, és megnézte, nincs-e más baj is. Hál istennek, nem volt. A vérzésem azonnal el is múlt.

Egy szónak is száz a vége, szerintem egy orvosi látogatást megér a dolog, bajod nem lehet belőle, és lehet, hogy neked is csak valami tök egyszerűen megszüntethetö dolog okozza a vérzést.

Ja, a mensesem végül 4 hónappal szülés után jött meg.

Puszi:

Dia
Dia
 


Köszi Dia a tanácsot azt hiszem kedden elis megyek az orvoshoz, még most is sok a vérzésem és a hasam is fáj. Bár voltam már nála és akkor azt mondta hogy még nem húzódott össze rendesen a méhem (megvizsgált), de azért idegesít ez a dolog. Remélem semmi komoly nem lesz.

Szia

Gabi1
gabi1 (gabi1)
 


Szia Dia!
Ez a vérzés csak nem akar elmulni, felhívtam ma az orvost azt mondta ne várjak keddig hanem még ma menjek be. Egy kicsit tartok tőle mit mond. Már azon jár az eszem hogy mi van ha azt mondja hogy kórházba kell menni. Hogy fogom szoptatni a Norbit. De valószínű ezt csak bemesélem magamnak. Én már csak ilyen vagyok.
Majd írok este hogy mit mondott. Godolj(gondoljatok) rám

Szia

Gabi1
é
gabi1 (gabi1)
 


Szia Gabi1!

Szorítok neked! Ne izgulj, valószínüleg nem lesz semmi komoly, de azért igenis, irány a doki!!!


Puszi:

Dia
Dia
 


Sziasztok!

Voltam tegnap orvosnál, megvizsgált és azt mondta hogy már majdnem teljesen összehúzódott a méhem. És azért vérzek még mindig mert nem volt elég a gyogyszer. Írt föl még azt lell szednem meg Dycimoné-t. Jövő héten még föl kell hívnom. De ha nem múlik el akkor lehet hogy kell csinálni egy egészségügyi küretet.
Ajánlott egy fogamzásgátlót amit a méhbe kell beültetni és 5 évig adagolja az adagot. Miréna a neve ismeri valaki?

szóval egy kicsit most meg nyugodtam egy kicsit.
Sziasztok
Gabi1
gabi1 (gabi1)
 


Szia Gabi1!

Örülök, hogy nincs semmi túl komoly és hogy nem az lett a vége, amitől féltél, a kórház.

Talán ez az új gyógyszer majd jobban hat, de emellett szoptass, amennyit csak tudsz, mert az az egyik mellékhatása, hogy a méhedet is összehúzza.

Puszi:

Dia
Dia
 


Szia Gabi1!

Én ugyan nem ismerem ezt a fogamzásgátlót, de javaslom, tudd meg, milyen hormonokat adagol. Ha csak sárgatesthormont, akkor alkalmazható biztonságosan a szoptatás alatt.
Remélem, hamar rendbejössz, szorítok neked.

Üdv.
Iboly
Iboly
 


sziasztok

Már jobban vagyok, ez a másik gyogyszer jobbnak tűnik, már nem nagyon vérzek.
Iboly: ez a gyogyszer használható szoptatás alatt.
azért köszi
sziasztok
Gabi1
gabi1 (gabi1)
 


Gabi1!

Nagyon örülök, hogy jobban vagy!!!

Üdv.
Iboly
Iboly
 


Sziasztok!

Két napja megint elkezdtem vérezni. Ez viszont lehet hogy a menszeszem. A héten úgy láttam hogy csökkent a tej mennyisége, a jobb ciciből nem tudott csak 50-et enni, fejéssel sem jött több. Szóval felhívtam az orvost és azt mondta hogy ha ez a menszesz akkor kb5 nap mulva el kell mulnia, ha nem akkor be kell mennem a korházba küretre.
Remélem tényleg menszesz,egyébként fogalmam sincs hogy mitől csökkent a tej. De próbálta többször szoptatni, most ugyanannyi mint előtte volt. Remélem fogom tudni szoptatni legalább féléves koráig.

Sziasztok

Gabi1
gabi1 (gabi1)
 


Szia Gabi1!
Örülök, hogy szeretnéd sokáig szopiztatni a kicsit. Légyszíves ne aggódj és idegeskedj, az nem tesz jót a tejtermelésnek. Nem minden nap, órában egyforma ez, elvégre nem vagyunk fejős tehenek:-) de tessék sokat pihenni, sok folyadékot inni, és mindent enni, amit megkívánsz.
Lesz tejed, ha kezdetben már jól indult és látom gyakran szopizik a baba, fogod tudni szoptani.
Mi éppen a 24 hónapos rekordot állítjuk fel:-))
Olvasd el a babaneten a szoptatásról szóló részt.
Remélem a vérzésed is rendbe jön.
Üdv.
Malacka
Malacka
 


Szia Gabi1!

Menzi alatt nekem is mindig kevesebb a tej, de aztán hamar helyreáll. Biztosan fogsz tudni még sokkal tovább is szoptatni, csak kitartás!

Üdv: Pele
Pele
 


Sziasztok!

köszönöm hogy így együtt éreztek velem, a vérzés menszesz volt, már elmúlt szerencsére nem kellett mennem küretre. A tej is úgy néz ki kezd vissza állni. És Norbi múlthét péntek óta 16 dkg-ot hízott.

Sziasztok

Gabi1
gabi1 (gabi1)
 


4 napos,intenzív bentlakásos Doula-képzõ a Napvilág Születésházban jan. 21-25.
Információ:www.szules.hu
Felvilágosítás és jelentkezés (éjjel-nappal) a PalackPosta telefonszámán:354-04-23
Névtelen
 


Sziasztok!

Most találtam rá a topikra. Örülök, hogy Gabi története jól végzõdõtt,én nem voltam ilyen szerencsés.Nálunk az egész úgy kezdõdõtt, hogy kisfiam születése után közölték velem, most rögtön egézségügyi küretet kell csinálniuk, bennmaradt a méhlepény egy része, ki kell venni. Nem örültem túlságosan, epidurális érzéstelenítést kaptam és megcsinálták. Ezzel elintézettnek tekintettem ezt a dolgot. Hazamentünk, a kisfiam nem akart szopni (három héttel született korábban), besárgult, kiszáradt, tíz naposan vissza kellett feküdnünk a korházba a kék fény alá. Közben persze a szoptatás akadozott, mert a korházban kérdezés nélkül "telenyomták" tápszerrel.Én sokat sírtam, sokat fejtem, a kisfiam meg csak aludt és aludt (ez a súlyos sárgaság jele). Közben én csak véreztem, hol több, hol kevesebb, de nem hagyta abba.Eleinte nyugodt voltam, olvastam egy könyvben, hogy akár hat hétig is eltarthat és hát nem is volt sok idõm ezen elmélkedni. A hathetes kontrolon azt mondta az orvosom, hogy ez már a havi vérzés. Érdekes, gondoltam, abba sem hagyta. Égyre gyengébb lettem a vérveszteségtõl, a kisfiamat sem nagyon emelgettem, csak melléfeküdtem. Rosszkedvem volt és állandóan fáradt voltam. Ha mondtam valakinek az volt a válasz, hogy ez normális, az éjszakázások, a szûlés kicsit megviselt. Kb. egy hét múlva (a pici hét hetes volt) nagyon kezdtem görcsölni és a vérzés hirtelen nagyon kellemetlen szagúvá vált. Akkor már tudtam, hogy baj van. Bementünk a sürgösségre, ott száz orvos megvizsgált, kiderítették, hogy még mindig van bent valami nem oda való, de megpróbálják gyógyszerekkel, hátha kilökõdik. Mondanom sem kell, nem lökõdõtt ki. A gyógyszerezés közben nem szabadott szoptatnom, így hát fejtem és elöntöttem a lefejt tejet. Mindez persze egyáltalán nem tett jót az alig beindult szoptatásnak. Több, mint egy hónap telt el, mire a százeggyedik orvos közölte, küret. Három hónappal a szûlés után megint átestem rajta, ezúttal sikerrel.

Sziasztok
Maci
Maci
 


Sziasztok!
Nekem sem maradt abba a vérzésem, egészen a 8.hétig húztam a dolgot mert féltem, hogy kórházba kell menni és akkor mi lesz a szopival?
Aztán csak felkerestem a dokimat.Nekem azt mondta, hogy fizikailag minden OK. csak hormonálisan nem rendezõdtem még.
Norcolutot és Ergam cseppeket írt fel.10 napig kell szednem õket és azt mondta, hogy utána meg fog jönni a menszeszem, aminek már rendesnek kell lennie.
Hát bízom benne Kép

szamoca
Névtelen
 


Sziasztok

A következõ probléma miatt kérném ki a véleményeteket. Erazmusz doktornõt is megkerestem, de Tõle még választ nem kaptam, s hátha valaki hasonkló cipõben járt. 2002.augusztus 31-én szültem egy szép, egészsége kislányt 4,02 kg-mal, hüvelyi úton három óra vajúdás alatt. A várandóságom utolsó hetét a kórházban töltöttem toxémia gyanúja miatt. Nagyon vizesedtem( 32 kg-ot híztam), magas lett a vérnyomásom, s az utolsó napokban napi 5 Corinfar tablettát kaptam. Sajnos szoptatni csak három hétig tudtam a kisbabámat, a tejem -ami igazán soha nem jött meg-elapadt teljesen minden erõfeszítésem ellenére. A szülés után október 24-én jött meg a menstruációm, ami a szokásos 5 napig tartott. Pontosan két hét (november 07.) múlva újra sötétbarna-rozsdavörös színû "vérzés" jelentkezett nálam, ami 8 napig tartott(november 15.). A nõgyógyászom mindent rendben talált, azt mondta, hogy valószínûleg a méhem nyálkahártyája nem regenerálódott még teljesen, ez okozta a két vérzést. Felírta a Meliane nevû fogamzásgátlót (ezt szedtem régen is). December 5-én jelentkezett a menstruációm (erõsebb vérzés kíséretében, mint a várandóság elõtt), ami egy hét után szintén egy sötétbarna, csekélyebb mennyiségû vérzésbe ment át. Ez a mai napig is tart. December 5-én elkezdtem szedni a fogamzásgátlót. A szülés óta 24 kg-ot fogytam. Nagyon aggaszt ez a számomra elég "gyakori és hosszú" vérzés, mert várandóságom elõtt soha nem volt ilyen jellegû problémám, de orvosomat az ünnepek alatt és jelenleg sem tudom elérni, s az interneten és a könyvekben hosszú keresgélések után sem találtam errõl információt.

Detti
detti
 


Sziasztok!

Nagyon örültem, hogy megtaláltam az írásaitokat, mert eddig még senkivel nem találkoztam, aki hasonló cipöben járt volna.

Én szülés után 10 hétig véreztem.

Szülés után Ergam szurit adtak, mert állítólag nem elég gyorsan húzódott össze a méhem. 5 hétig véreztem, majdnem elmúlt, aztán újra felerösödött.

Az orvosom azt mondta, ha 7 hétig is eltart, az már nem OK. Persze 7 hét múlva is tartott. Terhességi teszttel nézte meg, nem maradt-e benn lepénydarab, de negatív volt. Ergam cseppeket írt, meg Dicynone-t. Ez utóbbit végülis a gyermekorvos javaslatára nem szedtem, mert egy gyógyszerkönyvben sem találtunk semmit arról, hogy szoptatás alatt lehet-e szedni. (Fönt olvastam, h lehet.)

Az Ergamra el is múlt a vérzés, de ahogy elfogyott, a 8. héten újra kezdödött. Egy másik orvos UH-val megnézett, és azt mondta, lassabban gyógyul a seb a méhemben. Még adott egy esélyt újabb Ergam szurinak és cseppeknek, de utána menthetetlenül küret. (Mellesleg biztosított, hogy ha be kell feküdnöm, a babát is fölveszik, hogy tudjam szoptatni, ez a Marcali kórház volt).

Megint ugyanaz: az Ergamra abbamaradt, de ahogy elfogyott, megint elkezdödött a vérzés. Már a 10. hétnél tartunk. Ekkor hirtelen fölugrott a lázam 39,5-re, azt hittük, nagy baj van, és az orvos telefonon azt mondta, másnap reggel vár a kórházban, de lement a lázam, és valószínü, hogy csak egy mellékes megfázás okozta.

Azonban még mindig véreztem, és tényleg küret lesz a dologból, ha nem megyek el egy talp-reflexológushoz. Ö megmasszírozta a talpamat, és még aznap abbamaradt a - pár nap szünettel tarkított - 10 hete tartó szülés utáni vérzés.

Szóval szakmai infóval nem tudok Nektek szolgálni, hogy mi okozhatja ezt (nekem is mondta egy szülésznõ ismerõsöm, hogy lelkileg felforgatott az egész szülés, meg az elsõ idõszak), de gondoltam, leírom, mi volt az egyetlen dolog, ami nekem segített, és azonnal segített. Szerintem még ha nem hisztek benne, akkor is érdemes kipróbálni, mert 1000x jobb, mint kórház és küret.

Üdv, és sok sikert! Számoljatok be a következnényekrõl.
Kisanya
(zsofia_arvay@yahoo.co.uk)
Névtelen
 


Sziasztok!
Szules utan 3 hettel vagyok! A babam beteg volt ezert egyfajta terhesseg megszakitasom volt 21 hetes kismama voltam amikor elvettek,de megkellett szulnom.Oxitocint kaptam hogy beinduljon a szulesem miutan megszultem elvegeztek rajtam egy mutet. A multheten sargas folyasom volt utanna megint sotetbarna lett majd tegnap gorcsolni kezdett a hasam es ma vereztem is! Arra szeretnek valszt kapni mihamarabb hogy ez normalis dolog e, esetleg koze lehet a menstruaciomhoz? (a heten voltam ellenorzesen es a nogyogyaszom nem talalt semmit sem) Viszont nagyon megijedtem,a valaszotokat rlore is koszonom!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

cron