Új privát üzeneted érkezett!

2004 júliusában műtöttek kiszakadt gericsérvvel. Akkor az idegsebész azt javasolta, hogy egy évig várjak a teherbe eséssel. Pont egy évet vártunk...(Ez idő alatt mniden előírást betartottam: úszás, gyógytorna, masszázs)
2006. áprilisában fogok szülni. Ez már a második terhességem. A kislányom a szülésemkor 4 éves lesz. Õt hüvelyi úton szültem, és lévén hogy a gerincsérv után teljesen tünetmentes vagyok, most is szeretnék császár nélkül szülni.
Várom olyanok írásait, akik már átestek szülésen gericsérv után, vagy járatosak a témában.
Köszönettel:
eveloagi
 


Szia Ági! keresd meg Virnyát a 2005/2006 téli babásokból, ha jól tudom, neki is hasonló problémája volt, ő talán többet tud neked mondani erről. Minden jót, remélem, hogy minden renben megy majd a szüléskor.

Timi
 
 


Sziasztok!
Szia Eveloagi!
Nekem 2002.decemberében volt gerincsérv műtétem. LV-SI csigolya közt, jobb oldalon, teljesen kiszakadt sérv.Jobb lábam teljesen lezsibbadva.Műtét
után fél év betegállomány, torna úszás stb. Nekem is azt mondta az orvos, hogy egy évet jó lenne várni a babázással.2004 nyarán lettem várandós. Hála Isten teljesen panaszmentes voltam. Sem a lábam, sem a derekam nem volt érzékenyebb mint máskor. (mármint a műtét utáni időszakhoz képest értem, hiszen már "eredeti" nem lesz-legalábbis nekem) 2005.márciusában a terminus előtt egy nappal, simán(hüvelyi úton), érzéstelenítés nélkül megszületett a kisbabánk. Gyermekágyas időszakban sem volt problémám a derekammal. Mostanában- mivel rohangászok a Pindúr után- érzem a derekamat,lábamat izomlázszerűen, de szerintem ez sem erősebb mint azoknál akiknek nem volt ilyen beavatkozásuk. Nálunk első baba, és szeretnénk majd testvért is.
Remélem Neked is problémamentes lesz a babavárás és a szülés, sok sikert és jó egészséget kívánok.

-Ktina-
 
 

 
 

„Muzsikával az újszülöttekért!”


Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek…

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért…
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

„A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!”


A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

KépKép
KépKép
 


Szia Eveloagi!
Hasonló cipőben járok, mint te, már ami a gerincműtétet illeti. Babát várok, még csak 8 hetesek vagyunk ugyan, de nagyon várom a szülés utáni tapasztalataidat (ha már túl vagy rajta).
Sok boldogságot a babához és persze egészséget.
Ágnes
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó