Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Negyedik kisbabámat várom és úgy gondoltam ezúttal kiróbálom az EDÁT. Természetesen kicsit izgulok a dolog miatt, ezért szeretnék minél több anyukát meghallgatni milyen tapasztalatai vannak erről.

Olyan rossz dolgokat hallottam pl., ha nem jó helyre adják lebénulhatunk, jobb esetben szülés után napokig csillapíthatatlan fejfájás kínoz, elhúzódik a kitolási szak, nem lehet azt sem érezni mikor jön a tolófájás /mikor kell nyomi/, nem vagy csak nehezen alakul ki az anyaság érzése...

Tehát ezek miatt tartok a dologtól. Egyébként pedig 3 szülés tükrében nagyon is vonz a fájdalom mentes szülés! :wink:

Várom tehát a véleményeket pro és kontra! :)

Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Szia Évi!
Györgyi vagyok. Nekem van egy 17hónapos fiam és nemsokára születik a második is. Az első fiamat sajnos császárral kellett a világra hoznom, mert oxigénhiányos volt. Én az epidurált választottam az altatás helyett, hogy láthassam a babámat mikor kiemelik :).
Nekem szinte semmi rossz emlékem nincs ezzel kapcsolatban. Egy tüneményes altatóorvosnő adta be aki az egész műtét alatt minden rezdülésemet figyelte. Persze nem kellemes mikor be adják. Meg hát az utána min. 24órás kötelező fekvés sem egyszeű. De gondom nem volt vele, már mint magával az epidurállal. Bár mikor haza értünk a korházból akkor felelőtlenül neki vágtam egyből a postának (csekkeket feladni), hát ezt nem kellett volna eröltetni. Már eleve a műtét miatt is pihizni kellett volna sokat de az epidurállal meg gondolom pláne. Mikor lehajoltam meggondolatlanul cipőtkötni akkor jól bele is nyilalt a fájdalom, ami meg is maradt egy jó pár napig. De el múlt már régen és azóta semmi nyoma az egésznek. Szinte már a műtéti hegg is el tünt:).
Most még nem tudom hogy hogyan fog e világra jönni a második fiam. Max. 3hét és kiderül.:)
Majd ha történik valami érdekes akkor azt is megírom :)

Sok sikert a gyermekeidhez.
Üdv.:
Györgyi


Szia Györgyi!

Köszönöm, hogy írtál és megosztottad velem az élményeidet! :) Külön öröm számomra, hogy pozitív élmény volt! :P

Jó egészséget kívánok nektek és könnyű szülést! :)

Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 

 
 

Szia Évi!

Györgyi műtétéhez valószínűleg spinális érzéstelenítést kapott, ahhoz járt régebben 24 órás órás fekvés. Most már az is csak 6-12 órás.

Az EDA jellemzője a hátadban hagyott műanyag csövecske ami lehetővé teszi a többszöri adagolást is.

Most sokat lehetne még írni a nem teljesen képben lévő rémhírterjesztők megcáfolására, illetve egyéb információk közlésére.
De mindezt már kiveséztük az "alternatív szülés vagy epidurál" illetve az "mp anesztesiológus válaszol a kérdésekre" című topikokban ami pár sorral ennek a topiknak a címe fölött van. Szerintem érdemes végigolvasni őket, különösen az archívot, a kezdeteket. Pont ezek a kérdések merültek fel mindenkiben. Ha még utána is van kérdésed akkor nagyon szívesen válaszolunk. :D

Negyedik gyermek! Gratulálok! Sosem késő elkezdeni az EDA-t! :)

További jó babavárást és akárhogyan is szülsz pont olyan, amilyet szeretnél.

Snoopy
 
 


Szia Évi!

Én edával szültem majdnem 5 hete. A doki sajnos nem tudta egyből beadni, mert elkezdett meszesedni a derekam. Szenvedett rendesen, de én is! Főleg akkor, amikor próbálkozott és akkor jött egy fájás. Ilyenkor nem mozdulhattam, de a fájást így elég nehéz volt elviselni. A lényeg, hogy negyedszerre sikerült beadnia, na az mennyei volt. Azonnal elmúlt a fájdalom és hirtelen tele lettem energiával. Fantasztikus érzés volt! Ezután megkaptam az oxytocin infúziót és rá pár percre kicsit gyengén, de elkezdtem érezni a tolófájást, ami egyre erősödött, majd eluralkodott rajtam. Megszűnt a külvilág és csak a fájásra koncentráltam. A 3. tolófájásra megszületett a kislányom.
:lol:
Sajnos a kórterembe visszaérve a nővérke 3 óra pihenés után jól lecseszett, hogy még nem voltam wc-n, nem fürödtem és nem öltöztem át. Én nagyon elszégyeltem magam, bár úgy tudtam, hogy nem szabad felkelnem. Na mindegy, lehajoltam a bőröndömhöz, kipakoltam a ruháimat és elmentem fürdőbe. Na ezt nem kellett volna, mert rá pár órára rá lebénult a nyakam. Persze a dokik azt mondták, hogy nem a gyors felkeléstől és hajolgatástól van, hanem huzatot kaptam. Sajnos 1 hétig nem bírtam picit sem forgatni a nyakam, a karomat is alig bírtam felemelni. Alig bírtam így szoptatni, még szerencse, hogy az én drágám olyan ügyes volt! Aztán még pár napig a fejem szakadt le a helyéről.

Összefoglalva ha már sikerül beadni az edát, akkor hihetetlenül jó érzés és a tolófájást igenis érzed. Egyet azonban jegyezz meg, hiába aláznak meg, hogy "Kelj fel és járj!", akkoris maradj ágyban és pihenj, mert borzasztóan fog fájni valamid!

Sok boldogságot kívánok nektek!

Juli

Kép
 
 


Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy hozzáértőtől.
Ha lidokain érzékeny vagyok kaphatok EDAT?? vagy mi a lehetőségem ha nem kaphatok?

köszönöm a választ
blondy
Pécs
 
 


:o gjhjhtmnjgkkbkrfkhjfjgjgjjgkjgkg ,,,,fkfkoepfokrkoifkro ik :oops: :evil: :twisted: kdkkdkfjbnhgj h hhfhjrjr

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó