Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Napokon belül várom kisbabám megszületését és nagyon foglalkoztat,hogy szülés után milyen szobába kérjem magam (babával,vagy baba nélkül)!?
Kérlek,akinek van tapasztalata ossza meg velem,akár egyik,akár másik mellett van jó vagy rossz tapasztalata !
Előre is köszi
 


Szia Kisbabám!

Elôször is gratulálok a közelgô kis Csöppséghez és kívánok Neked nagyon könny? és örömteli szülést! :D

Szerintem mindenképpen egy szobában légy a babával!!!!! Én miután szültem, el sem tudtam volna képzelni - sem elviselni -, hogy a babámat elszakítsák tôlem! Meglátod majd, ösztönösen annyira fogsz ragaszkodni hozzá, hogy eszedbe sem fog jutni, hogy nem egy szobában aludjatok! Emellett akkor tudod megszoptatni, amikor csak szüksége lesz rá és nem akkor, mikor a nôvér behozza! Ez is nagyon fontos a sikeres szoptatáshoz! Szerintem Te is nyugodtabb leszel, ha állandóan magad mellett tudhatod a gyermekedet, nem igaz, hogy nem lehet úgy pihenni, ha veled van. Nekem már az is megnyugtató volt - és komolyan mondom pihentetô is -, hogy félálomban ránézhettem erre a kis Csodára, aki néhány órája született még csak és édesdeden aludt, mint egy kis anygyal. :) Arról nem is beszélek, hogy a kisbabádnak a Te közelséged a legeslegjobb dolog a világon! Így ô is nyugodtabb lesz. Te pedig már a kórházban megszokod, hogy folyton együtt vagy vele, így magabiztosabb is leszel, ha hazakerültök.

És még sorolhatnám a sok-sok érvet! :lol:
 


Szia!

Én egy átmeneti megoldású kórházban szültem: a babák bent voltak velünk a szobában napközben (reggel kb fél7-től este 10-11ig), éjjel pedig a csecsemőosztályon.

Nekem Samu az első babám, és ez a megoldás nekem az első napon nagyon jó volt: estefelé született meg a kicsim és én nagyon elfáradtam a szülésben, ezért végigaludtam az éjjelt. A második naptól kezdve akár lehetett is volna egész nap velem. Ilyenkor még nagyon sokat alszanak a picik is, és elképzelhető hogy neked is nagy szükséged lesz a pihenésre - ez változó, nem mindenkit merít ki a szülés. Ez esetben jó dolog az éjszakai pihenés, ha hazamentek erre egy ideig úgysem lesz lehetőséged. A lefejt tejet a nővérek éjjel odadták a picuroknak, nekem a 3. napon lövellt be a tejem, addig előtejet szopizott.

Ami még nagyon fontos dolog, hogy a látógatókat beengedik-e a szobákba vagy sem. Én egy 4 ágyas szobában voltam, és ebben a kórházban a látogatók nem jöhettek be az újszülöttosztály kórtermeibe. Ezt én jónak találtam, mert idegen látogatók hada engem biztos zavart volna (szülés után elég gyámoltalan az ember, pláne az első gyereknél van bénázás a szopival). Persze az egyágyas szoba egy egészen más eset, hiszen ide csak a saját rokonok, látogatók jönnek - de ennyire az elején ez is nagyon zavaró tud lenni!
Üdv:
Éva

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
 
 

 
 

Sziasztok!

Kisfiamat külföldön egy olyan helyen szültem, ahol folyamatosan velünk voltak a babák kezdettől fogva és ez nagyon jó volt!!. Természetesen meg volt a lehetőség, hogy ha zuhanyozni szerettél volna, vagy nagyon kész voltál, hogy odaadd a csecsemőgonozóknak, de amúgy semmit nem tettek vele a tudtod és megkérdezésed nélkül!!!! Szerintem ez nagyon fontos!

Éva - a látogatásról- nekem kicsit más a véleményem - bár én 2 ágyasba kerültem véletlenül, de nagyon jó volt, hogy a szülésem után este az anyukámék bejöhettek és ott ülhettek a z ágyamnál Vincében gyönyörködve..,

Sziasztok

KépKép
KépKép
 


Eszter :)

Szt Évát nem a saját látogatói zavarták elsősorban :roll:...

Gondolj bele...hulla vagy,elmennél tusolni,pihennél,aludnál vagy éppen szoptatnál...és a másik ágyon fekvő kismami Pistikéjét akkor jön megnézni egy 10 tagú csapat...
Itt elsősorban arról van szó,hogy mennyire zavarjuk a másikat.Nyilván sokan örülnek,ha jönnek hozzájuk látogatók,de uennek a másik ember a szobában már nem biztos,hogy örül... :?
Nem mindenki szeret egy szál hálóingben leledzeni vadidegenek előtt,vagy esetleg egész nap köntösben lófrálni.A szoptatásról nem is beszélve... És lehet,hogy a kisbaba sem örül az állandó zsibongásnak....Előtte 9 hónapig csak topba zajokat,hangokat, a szívdobogásodat hallotta,most meg rázúdítanak egy csomó hangot,szagot, stb...

Én nem tartom jónak,hogy a látogatókat beengedik többágyas szobákba... :roll:

A mi kórházunkban van lehetőség 24 órás rooming inre,van két db 1 ágyas szoba.Van lehetőség fél rooming inre,ahol reggel 6-tól este 10-ig van velünk a baba és vannak olyan szobák,ahol nincs az anyukával a baba.Ha nem kerülsz be RI-be,vagy nem akarsz ott lenni,mert megviselt a szülés vagy éppen az utófájások,akkor van lehetőséged pihenni.

Mindenkinek más a türéshatára,szt az a legjobb,ahol van választási lehetőség...

Üdv

 
 


Sziasztok!

Egyetértek anyapoccal, az a legjobb, ha van választási lehetőséged, mert előre nem tudhatod, hogy milyen lesz a szülés, mennyire visel meg. Hallottam kismamát panaszkodni arról is, hogy az első napokban nem tudott megbirkózni a rooming-in-nel, pedig a szülés előtt arra vágyott.

Látogatók. Igen Eszter, a közvetlen rokonok persze ilyenkor nagyon sokat segítenek, de szerencsére az én szüleim is ott voltak közvetlenül a szülés után, és a párom is velem volt. Ami zavart volna, az valóban az idegen látogatók hada - ahogy anyapoc is írta.
És hát ilyenkor elő tudnak kerülni saját távolabbi rokonok, meg ismerősök, akik - ha sokan jönnek - szerintem igenis megterhelők az első napokban (hetekben). Nem véletlenül van kitalálva a gyermekágy 4-6 hete, és szerintem ez a (nem túl közeli) rokonokra is vonatkozik.
Éva

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
 
 


Sziasztok!

Be kell lássam, hogy azáltal, hogy külföldön szültem, a látogatók hadának kérdése szerencsésen nem érintett, a szülés utáni állapot meg fáradtság kapcsán úgy vélem - ill. ott úgy volt - hogy természetesen, ha nem bírtad, nyugodtan odaadhattad a csecsemősöknek a babót akár egész éjszakára, vagy tovább...

Gondolom, ez itthon is így van. Tévedek?

Ja és visszatérve csak a látogatókra - valóban szerencsésen a szomszédasszonoymhoz is csak a szoros család jött...


Másrészt azért azt nem cseréltem volna el semmivel, ahogy a kismanó már szülés után ott szuszogott mellettem és félálomban is csak kinyitottam a szemem és láthattam...

KépKép
KépKép
 


Én a szülés előtt tartottam attól, hogy miként fogom kezelni a sok látogatót zavarni fog a tömeg, de még magam is meglepődtem,hogy egyáltalán nem zavart pedig 5 ágyas szobában voltam ahova a dömpingre való tekintettel még betoltak két ágyat... sőt így sokkal jobb volt mintha nekem kellett volna a folyosóra kicipelni a gyereket félóránként ha jött valaki...
A mellettem fekvő anyukákkal összebarátkoztunk segítettünk egymásnak stb... nekem jó élmény volt a kórházban eltöltött pár nap. És bár néha nehéz volt, fontosnak tartom, hogy velem lehetett éjjel-nappal a kicsi.

De ezt biztos minden ember másként éli meg...

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Nos, nekem két tapasztalatom van, első két fiamat két különböző kórházban szültem, pont az első szülés rossz élményei miatt. Attilát a szülés után elvitték csak két percre láttam, három óra múlva kaptam meg, a kötelező szoptatási időben (itt csak a fizetős volt rooming-inn,de abból össz-vissz volt kettő, az is mindig várólistás), persze, nem szopott. Aztán este sem. Reggel 6 óra, első szoptatásra hozták őket, Atis aludt, nagy nehezen felkeltettem, cicire raktam, erre akkora bukit kaptam telibe, hogy öröm volt nézni. Következtetés: megetették az éjjel a csecsemősök, de rendesen. A melleim az első estére kőkemények lettek, Atis csak aludt a háromóránkénti kötelező szoptatási félórákban. Hárman voltunk egy kórteremben, hárman keltegettük felváltva az én édesdeden szunyókáló kisfiamat, akit ha néha sikerült felkelteni, egy jó nagy bukival ajándékozott meg minket. A melleimet az utolsó napra sikerült kifejnem, anyu hozott be mellszivót, meg massziroztam, a csecsemősök tettek rám magasról, csak orditoztak velem, hogy miért nem szoptatok, éhes a gyerek állandóan. Aztán utolsó előtti nap kipakoltam az osztályos orvosnak, persze bőgve, hogy nem szopik a gyerek, bukik orrba-szájba helyette. Az utolsó nap már szopott kicsikét, de meglett ennek az eredménye. Hazamenetel után kinszenvedés volt vele, nem akarta a cicit, csak az első öt percben, amig folyt, aztán dolgozni kellett volna érte, már kiköpte. Tápszer lett a vége, mert a fejéstől ugye sokáig nem lehet fenntartani a tejtermelést, az nem természetes dolog, nem szoptatás. Pedig fejtem én rendületlenül, massziroztam, teát ittam, minden, de 3 hónapos korára Atinak már nem volt tejem egyáltalán. Barnabást már olyan kórházban szültem, ahol alapban rooming-inn volt. 24 órás. Szülés után velem volt a két órát, este szültem igy éjszakára a csecsemősökhöz került, az én beleegyezésemmel. Reggel már hozták ki és onnantól el sem vitték, csak este kellett bevinni fürcsizni, de fél óra és kaptam vissza. Persze ez úgy müködött, hogy ha pihenni szeretett volna az anyuka, bármikor bevihette a babát, persze mondták, hogy ha lehet, akkor szopi után vigyék be, hogy legyen egypár óra, mikor bizti nem lesz éhes, mert ha éhes, akkor szólnak, hogy visszahoznák. Csak a mi beleegyezésünkkel adtak cukros vizet is nekik, egyáltalán nem etették meg őket. Jó kivételes alkalmak voltak, ha valakinek egyáltalán nem szopott a baba, akkor annak muszály volt, hiszen azért napokig nem lehet éheztetni csak azért, hogy szopjon, de ez más dolog, ugye... Barnusom gyönyörüen fejlődött. Születési súlyával hoztam ki a kórházból majdnem, 3200-grammal született és 3190 grammal jöttünk haza. Ez Atisnál 3300 grammal született és 2980 grammal hoztam haza. Különbség van, ugye??? :) Barnus szopizott másfél éves koráig!!!! Sokkal egészségesebb, mint Atis, kevesebbet beteg, nehezebben kapja el az oviban a bacikat. Úgyhogy látszik a különbség, hogy velem volt vagy nem volt velem a baba....
Ezek az én tapasztalataim. Én most is rooming-innbe szeretnék menni, de ahogy tudom, a Jánosban is az van alap. Nem kell kérni.

Ági
Vendég
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó