Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Szeretném,ha adnátok tanácsot a magán "fízetős" szülész nőgyogyász orvos választásához.
Várom tapasztalataitokat és tanácsaitokat,hogy mások is hasznát vehessék ennek az oldalnak.
Üdv nektek és köszönöm!!
 
 


Sziasztok!
Az én tapasztalatom!
16 hetes terhes vagyok.
Ujpesti szülőotthonban dolgozó Dr Kovács A a választott magán orvosom.
Nagyon kedves és alaposnak orvosnak tartom,de sajnos az eltelt idő alatt jöttem rá néhány hibára.
Pld az AFP vzsgálatra nem add beutalót,mert ha ö mint magán orvos ad ki ilyen papirt,akkor azt az állam nem fízeti,tehát neki mint magán praktizáló orvosnak a zsebébe kell nyulnia.
Ezért elküldött a körzeti orvoshoz,aki azt mondta,hogy a szakorvosnak kell ezt kiadni,utána a védőnőhöz küldött,aki egy jogszabályra ( 33/1992.(XII.23.) NM rendelet ) hívatkozva utalt arra,hogy a szakorvosomhoz menjek.
Ezek után ismét hívtam a fízetett szakorvosomat,aki elmondta,hogy ha kifízetem az amugy alap esetben TB-re elvégezhető vízsgálat díját,akkor ad beutalót!
Ezért "pult alatt" bekellett szereznem egy ismerös szakorvostól egy ingyenes beutalót,hogy a kötelező AFP vizsgálatom meglegyen.
A második dolog amire oda kell figyelni,hogy a választott szakorvosod melyik klinika alkalmazottja,ugyanis,ha véletlen pld kora szüléses vagy akkor azt pld Bp-en 3-4 helyen tudják szakszerüen végezni az ottani orvosokkal!Hiába fízettél 5-6-7 stb hónapig orvost,ez esetben a koraszülött intézmény ügyeletes orvosa fogja a szülésedet elvégezni!
Tanulság az hogy olyan fízetős szakorvost kell választanod,aki ez esetben is veled lehet,mivel olyan kórházi intézmény alkalmazottja,mint pld a SOTE vagy a Schöfmérei kórház.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: