Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Fórumozók,

Mindenkivel szeretném megosztani gyógyulásom történetét, amely egy Ausztriában és Győrben is dolgozó doktor úr személyéhez fűződik, illetve ahhoz a komplex kezeléshez, melyben részesített. Így szeretnék reményt adni másoknak is.
37 éves vagyok. Másfél évvel ezelőtti nehéz szülésemet követően a nőgyógyászok a következőt diagnosztizálták nálam: végbélsérv, hólyagsérv, méhsüllyedés. Ez azt jelenti, hogy komoly a méh és a hólyag felőli húzó jellegű fájdalmak és székletürítési problémák mellett a méhszájam megközelítette a hüvelybemenetet és erőlködéskor ki-ki bújt onnan, a mellső hüvelyfal pedig 4 cm-re kidomborodott a hüvely bemenetből. Olyan volt, minha valami ki akarna esni belőlem- magassarkúban különösen fájt a lépés, állni sem tudtam sokáig.
Iszonyatosan kétségbe estem, annál is inkább, mivel mindig is ügyeltem az egészséges életmódra, rendszeresen sportoltam, sosem voltam túlsúlyos, a terhesség alatt is csak nyolc kilót híztam, a szülés előtt pedig olyan magasan volt a méhszájam, hogy el sem értem.

Minden nap sírtam! A nőgyógyászok bizonytalanok voltak - a legnevesebbek
közül körülbelül tízet kerestem fel országos szinten- többek között az egyik legrangosabb magánklinikát, illetve a főváros híres kórházait. Az első találkozás során mindig ajánlottak megoldásokat, ilyenkor örültem, a további találkozások során ezekről azonban már kevésbé pozitívan nyilatkoztak. Az említett nőgyógyászok a TVT szalagok behelyezését, a hüvelyplasztikával konbinált Manchaster plasztikát, vagy a méhszalagok "ide-oda varrogatását" ajánlották, „szerencsére” hozzátéve, hogy az összes módszer inkább rövidtávú és minőségileg is csak csekély javulást hozó megoldást adhat. Szóba került még a szülési szándék lezárulása utáni méhkivétel, mint hosszabb távú megoldás, de végül is ezt sem akartam, annál is inkább, mivel a nőgyógyászok véleménye itt sem egyezett a gyenge hüvelyizomzat miatt.

Ahogy telt az idő, állapotom egyre romlott, hiába végeztem el a nőgyógyászok által javasolt Kriston intim torna tanfolyamot és gondosan csináltam a gyakorlatokat 9 hónapon keresztül! A 9. hónapban már a méhszájam állandóan kilógott, azt hittem, ebbe bele fogok őrülni!

Ekkor találtam rá doktor úrra, aki a hüvelysúlyzók, hüvelysúlynak vagy hüvelyconusnak is hívják, de ez nem gésagolyó, egy speciális kocka szilikonpesszárium és egy elektrostimulációs kezelés alkalmazását javasolta, hozzátéve, hogy a kezelés hosszadalmas, de végül nagyon eredményes lesz. Most már szégyellem bevallani, de először kételkedtem, azt hittem, kár az erőfeszítésért, de igaza volt. Minden úgy történt, ahogy megjósolta. Még a minden reggel felhelyezendő szilikonpesszárium viselése sem okozott gondot, sőt rögtön mérsékelte a panaszokat. Ahogy teltek a hónapok a hüvelyizomzatom egyre erősebb lett, székletürétési problémáim fokozatosan enyhültek, végül magszűntek, a hólyag felőli nyomásérzet is eltűnt, a mellső hüvelyfal sem domborodik már ki, méhem pedig egyre magasabbra került!

Ma már panaszmentes vagyok, méhem 5-6 cm-el került feljebb az eredeti szörnyű állapothoz képest- a Manchester plasztikával is csak 2 cm-t ígértek a méhszájat megcsonkítva!
A súlyzókat még most is használom, hogy elérjem az eredeti állapotot, illetve, hogy a szexualitás még a mostani jótól is jobb legyen. Külön szeretném kiemelni, hogy a súlyzóhasználat egyre izmosabbá teszi a hüvelyt, megszünteti az inkontinenciát, a szexuális élet is egyre jobbá válik. A súlyzóhasználat természetesen a szülés alatti sérülések kivédésére is szolgál- jó lett volna ezt hamarabb tudnom!

Örökre hálás leszek a doktor úr segítségéért. Akinek csak részben is hasonló problémája van, azt tanácsolom, nyugodtan forduljon hozzá. Én is szívesen válaszolok bárkinek, akár e-mail-ben – macibaba37@freemail.hu, telefonon, vagy személyesen is és természetesen az ő elérhetőségét is megadom. Nagyon örülnék, ha segíteni tudnék tapasztalataimmal, most, hogy másfél évnyi szenvedés után újból jól érzem magam.

macibaba4
 


Tisztelt Fórumot Olvasók!

Nagyon örülök, hogy egyre több helyen olvashatunk arról, hogy igen is vannak sérülések a hüvelyi szülés során! A gátizomzat ugyanis legtöbbször nem képes arra, hogy kövesse azt az iszonyatos tágulást, amelyet a baba feje, teste indokolna, így hát szétnyúlik és/ vagy szét is szakad. Engedtessék meg nekem, hogy, felbátorodván az előttem író hölgy esetén, leírjam a velem és a húgommal történteket. Én 3 éve szültem, simán, hüvelyi uton gátmetszéssel. Következmény: gyönyörű baba mellé inkontinencia, hólyagsérv és végbélsérv, dudoros hüvely belűl, elől-hátul kibuggyanó puklik, duzzogó férj, zéró eredményű, érzetű házasélet, sírás, bosszankodás, "nem vagyok jó nő többé" érzés! Én is helyre jöttem a konzervatív terápiától, ami tényleg megerősítette az izmaimat, de ez kemény 1 évembe került, sok, kitartó munkával. Ma nincs már panaszom, de persze a megnyúlt hüvelyfal nem olyan szép már, mint a szülés előtt - túl sokáig járkáltam úgy, hogy a hólyag és a végbél nyomta kifelé a hüvelynek a falát...
Én az Epi-No ról már túl későn hallottam, akkor, amikor a Gubás Péter dr Úr rendelőjében jártam, de velem volta 16 hetes babát váró húgom, akinek elmagyarázták az Epi-Not és, aki használta is azt a szülés előtti 3 héttel. Az eredmény szédületesen jó lett. Nem kellett a gátmetszés, nem lett túlnyúlás, szakadás, nem lett sérv,rossz házasélet, puklis hüvely, egyszóval minden ok. Nagyon hálásak vagyunk dr Úrnak és az sszisztensének, aki felhívta erre a figyelmet. Drága olvasóim, jövendő anyukák, könyörgöm, ne várjatok tétlenül, azzal az elképzeléssel élve, hogy Ti kivételek vagytok, nálatok nem lesz szülési sérülés- nem lesz, ha teszel ellene időben!!!
jojo11
Budapest V. kerület
 
 


Hű, de jó, hogy ilyesmiről olvashatok, nem is tudtam, hogy létezik eszköz szülési sérülést kivédendő. Hol lehet megszerezni az Epi-Not? Tényleg olyan jó? Szült már más valaki is vele, azt használta? köszi, ha válaszoltok
terbor
Budapest IX. kerület
 
 

 
 

Kedves Forumozok, letezik egy cseh gyartmanyu Aniball nevezetu labda, ami ugyanugy szulesi serulesek elkerulesere szolgal mint az Epi-no, csak sokkal olcsobb. egy csehorszagban elo baratnom ajanlotta nekem, azt hiszem mar Magyarorszagon is forgalmazzak. allitolag nagyon jo, en sajna mas egeszsegugyi okokbol nem hasznaltam, de csak jokat hallottam rola, allitolag sokat tud segiteni, kivedheto a gatmetszes vagy repedes meg elso szuleskor is.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó