Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Első babámat várom és már nagyon közel a szülés kiírt időpontja.
Kerestem a neten olyan légzőgyakorlatokat, amelyek segíthetnek a vajúdás alatt, de nagyon keveset találtam.

Ha tud valaki olyan oldalt ajánlani, ahol jó légzésgyakorlaok vannak, esetleg videoval együtt, örülnék, ha megosztaná (angolul is ok.)

Köszönöm mindenki segítségét előre is.

 


Szia Babuci!

nem tudom van-e értelme itt az "utolsó pillanatban" légzőgyakorlatokkal bajlódni. (Kismama)jógán tanítanak ilyesmiket elég jól.
Én már 4 gyermeket szültem, igazából a betanult légzés nem fog menni kapásból ott és akkor.
Vajúdás alatt a lényeg a nyugodt, mély légzés és a fájáshullámokra való figyelem hogy szépen dolgozzanak, hassanak. A lazítás, a nyugalom a lényeg, ehhez egyenletes mély légzés tud hozzásegíteni. De nem feltétlen az az egyetlen segítség.
Kitolás alatt meg amíg nincs fájás, addig megint mély nyugodt légzés, fájás indulásakor meg egy nagy mély levegő amit mivel nyomsz addig nem fújsz ki amíg tart a nyomás, aztán fájás végén megint nagy levegő...de ezt meg nem tudod előre gyakorolni, mert nem tudod, hogyan fog rád hatni a tolófájás...a legjobb ha az ember tud hallgatni az ösztöneire...én például tudom hogy szívesen üvöltenék kitoláskor, mert az nekem segít erőt kifejteni (mint a súlyemelő...az is üvölthet, nem tiltják meg neki) ehhez képest szülészorvosok rendszeresen utasítanak, ne adj ki hangot, mert vesztesz az erőből....hát nem tudom
Az biztos, hogy az orvosi vezénylés, ütemezés ami a levegővételt diktálja, nem biztos hogy jó.
Nem tudom milyen típusú ember vagy, de a légzés figyelése akkor tud segítség lenni, ha egyébként elkalandozik a figyelem és kibillensz az egyensúlyból. meg tud nyugtatni a légzés figyelése, de túlzott ütemezése meg eltereli a figyelmet olyasmiről, ami esetleg fontosabb.

Ja még egy trükk van, ha nem engednek valamiért nyomni pl gátvédelem miatt, olyankor meg gyors, felületes pihegéssel lehet "elbliccelni" a tolófájást. Ezt sem jó sokáig csinálni.

Nem tudom, segítettem-e, remélem igen. Ne tulajdoníts túl nagy jelentőséget a légzőgyakorlatoknak. Ha vannak már méhösszehúzódásaid (keményedések) azok közben gyakorolhatod a lazító, mély, egyenletes légzést a saját természetes ritmusodban.

szeretettel
Dana

Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó