Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Anyukák!

Mégcsak a terhességem elején járok, de már szóba került a szülés a dokinál. Ő azt mondta, hogy a szemüvegem nagy valószínűséggel miatt csak császárral szülhetek.
Mindkét szemem -2-es. Szeretnék hüvelyi úton szülni, de ha egészségügyi szempontból valóban a császár javasolt, akkor beletörődök.Kép
Van valakinek tapasztalata? Szült valaki hüvelyi úton szemüvegesen?

Anna
Névtelen
 


névtelen!
én is úgy tudom akinek erős szemüvege van annak jobb a császár.azt nem tudom ez a dioptria mennyire számít erősnek de szerintem kérd ki egy jó szemész véleményét is.én a császár mellett döntöttem mert nekem gerincproblémám van.szülhettem volna rendesen is de ott az a pici kis rizikó és ha vmi történik?ortopéd orvosom azt mondta ilyen esetben biztosabb a császár.egyébként a császár is lehet meghitt ha felkészülsz rá időben. nekem a férjem bent volt a műtőben és ő volt az első aki megfogta a babát majd odahozta nekem.nincs hiány érzetem mert előre tudtam, hogy így lesz és felkészülten mentem.szerintem csak ez a fontos és ha a te és a babád egészsége így a legbiztosabb akkor fogadd el.
ágnes27
 


Kedves Anna! Én ugyan végül hüvelyi úton szültem, de mivel szintén szemüveges vagyok, utánaérdeklődtem. Csak NAGYON erős dioptria esetén merül fel a császár mint lehetőség (-5 fölött talán), de nem is ez a fő kérdés, hanem a szemfenék állapotát kell szemésznek megnéznie, mert a kérdés az, hogy bírni fogja-e sérülés nélkül az erőlködést. Nagyon valószínű, hogy nem lesz semmi gond, és a szemed miatt nem kell császározni. Ha valaki pontosabban tudja, javítsatok ki!
Üdv, Klára
 
 

 
 

Szia Anna!

Valóban a szemfenék állapota kellene, hogy döntsön, ennek ellenére az orvosok általában nem merik vállalni nagyobb dioptriánál a hüvelyi szülést. Nekem -11 mind a kettő, és természetesen császároztak. De -2 dioptriánál kizártnak tartom, hogy erre szükség lenne!! Én biztos búcsút intenék az orvosomnak, ha ezzel császározni akarna... Még a -11 D-val is le akartam beszélni a dokimat. Nagyon sokan szülnek szemüvegesen, főleg ilyen kisfokú rövidlátásnál!! Ne hagyd magad! Kép Keress föl egy jó szemészt! Egyébként vam egy másik, idevágó topik is: "Szemproblémák s szülés", olvasd át, csak pár hozzászólás.

Pindur
 
 


Anna, abszolút egyetértek Pindurral és Klárával. A -2-es dioptria önmagában még nem elegendő indok a császárra. Mindenképpen menj el egy szemészhez, kérd ki a véleményét (nekem -4-nél mondta szemész, hogy nyugodtan szülhetek rendesen. Császár lett, végül, de más okból.)
Ha a szülész a szemész véleménye ellenére ragaszkodik a császárhoz, AZONNAL hagy ott!
Zs.

Zsóka
 
 


Szia Anna!
Az én szemeim elég vacakok: -7 -2,5 cilinderrel mindkét oldalon. De a szemfenekem tökéletesen épp, ezértmind2x szülhettem hüvely úton. Sőt, másodjára a kontaktológusommal egyeztetve, a lencséim se vettem ki. (Ezekben aludni is lehet.)
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


Szia Anna!
Nekem egyik szemem -2,5 a másik -2,75 és mindkétszer hüvelyi úton szültem.
Ildianyu
 


Anna,

én is szemüveges vagyok, -3,5 mindkét szemem, elmentem szemészhez az első szülés előtt, aki írásos igazolást adott aról, hogy a szemem miatt nyugodtan szülhetek hüvelyi úton (bár szerencsére az én dokim szintén ezt szorgalmazta, így inkább csak a magam megnyugtatására kellett a vizsgálat is). Így végül mindkét gyerekemet hüvelyi úton szültem, mindkétszer jártam már azóta is szemésznél, semmiféle változás nem következett be a szüléseket követően. Tehát ez a dioptria önmagában biztosan nem indokolja a császármetszést, a dokidnak más oka lehet rá - kérdezd meg, mi az, és ha nem megnyugtató a válasza, könnyű szívvel hagyd ott!

Márti
 
 


Anna, én kancsal vagyok, nagy dioptriával, de 14 éves korom óta nem hordok szemüveget, hiúsági okok miatt. Már rég túl voltam a szülésen, mikor először hallottam, hogy nem szabad rossz szeműeknek term. úton szülni. Én természetes úton szültem, nem lett bajom. Nem tudom, ha járnék szemorvoshoz, mit javasolna. Az viszont érdekelne, hogy ha első szülésnél nem lett gond, akkor a másodiknál se valószínű, hogy lesz?

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Sziasztok!

ÉN is -4 -el szültem normál az első lurkót. (pontosabban 3,5 és 4 -el). Azóta is látott szemész, történetesen azóta féllel vagyok tovább, de ez nálam amiatt van, hogy ha éles szemüveget csináltatok, hozzáromlik a szemem, szóval nem is cseréltem le, azóta is azt hordom mint az első szülésnél.
Azóta más okból túl vagyok két csaszin, ebből a másodiknál normálra készültem, rákérdeztem a dokinál,h ogy kell-e újból szemfenék vizsgálat és azt mondta, hogy nem!! (vagy ő már akkor sejtette, hogy úgyis megcsázsároz??? elvileg nem, mert túlhordás és nem indul alapon lett csaszi)

Ildi

Ildi
 
 


Sziasztok! (Adrienn, Ildi, Márti, Ildianyu, Ágnes, Klára, Pindur, Zsóka, Borcsa)

Köszönöm a válaszokat, de azt hiszem rosszul fogalmaztam, és a lényeget kihagytam. A szemfenék vizsgálatom rossz lett, és ezután mondta a doki, hogy inkább a császárt ajánlja. Mondta azt, hogy önmagában nem elég ok a szemüveg, éshogy szemüveg nélkül is lehet valakinek rossz a szemfenék vizsgálata. Ezután csináltattam meg a vizsgálatot.

Ágnes27: Nekem a gerincemmel is problémák vannak, de az az ortopéd szakorvos szerint annyira nem súlyos, hogy kizáró ok legyen.

Elnézést, most csak ennyit tudok írni, szerdán kerülök ismét gépközelbe:

Sziasztok: Anna
Névtelen
 


Anna, ez esetben ne bíráld felül a szemész véleményét,a szemfenék-dolgokkal vigyázni kell.
Adrienn, én is kancsal vagyok, illetve inkább tompalátó majdnem, az egyik szemem nagyon rossz, a másik nem. A szemész megnézte, és részéről engedélyezte a normál szülést. A második előtt nem nézettem meg még egyszer. Mind2 szülésem hüvelyi úton történt.
Klára
 
 


Nekem mind a kettő -5 és -6 között van, azt mondták, ha a szemfenék ép, tessék csak hüvelyi úton szülni!!!! Ugyanis én császárt szerettem volna, úgy rettegtem az egésztől. Én marha! Két szemésznél is jártam, a biztonság kedvéért. a második EDÁt javasolt,amivel egyébként is szerettem volna élni. a Schöpf-Méreiben szült a barátnőm ugyanilyen szemekkel, és őt automatikusan megcsászározták, ott áll. -5 felett ez a módi, pedig tök ép volt a szemfeneke. A Péterffyben szült (term. úton)barátnőmnél,akinél -11es a szemüveg, és még Edát sem kapott. Viszont mind a két szemész, aki megnézett, azt mondta, hogy annak is lehet rossz szemfeneke, akinek nincs szemüvege.Kellemes szülést, és sok boldogságot kívánva, Páfrány
 
 


Sziasztok!

A szemfenékvizsgálat mennyiben külöbözik egy átlagos szemvizsgálattól? Én 3-6 havonta járok kontrollra az Ofotértba/be, mert 1995 óta kontaktlencsét hordok. Ott minden alkalommal pár percig vizslatják a szememet egy nagy monstrummal, és mindig azt mondja a kontaktológusom, hogy szép, tiszta a szemem, lehet hordani a lencsét. De Hicudzsi hozzászólása elgondolkodtatott egy picit. Amúgy egy kis szembevérzés (ami nem retina-leválás) 1-2 óra, egy nagyobb 1-2 nap alatt elmúlik. Fertőzés miatti begyulladás meg hetekig úgy marad (tapasztaltam).
Informáljatok, ha tudtok valamit.
Sziasztok: Szöszke

Kép
 


Szöszke!
A szemfenékvizsgálat abból áll, hogy atropinos pupillatágítás után egy kis lámpa+nagyítóféleség segítségével megnézik a retina állapotát.

Amúgy én az erős rövidlátók épp szefenékkel táborát gyarapítom. Nekem a kontaktológus a lencsével szülést is engedte - EDÁs volt, úgyhogy nem volt nagy kockázata annak, hogy altatni kell.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


Szia, Borcsa!

Köszi, én is valami ilyesmire gondoltam, de jó, hogy megerősítettél. :-))

Szöszke

Kép
 


Sziasztok
 
 


Sziasztok!
Az én férjem szemész, és akollegáoval egyetértésben azon a véleményen van, hogy nincs olyan szemészeti betegség, ami mmiatt császárt kellene végezni. Egy-egy kirívó eset előfordulhat pl egy nagyfokú rövidlátó, aki a másik szemére vak! Szerinte ezt csak a szülészek találták ki, mert így nekik kényelmesebb--ezzel egyetértek
Üdv Réka
 
 


Kedves Rekah!

Szemészi segitségre lenne szükségem. Tudnál irni egy e-mail cimet (a profilodban nem találtam), ahová feltehetnék egy kérdést. Köszönöm!

Az enyém: matiba@freemail.hu
Vendég
 


Sziasztok!

Mi az az EDA? Érdekelne a téme, mert sajnos erősen rövidlátó vagyok. ennek ellenére eddig senki nem is említette nekem, hogy emiatt felmerülhet a császározás.
Köszi
 
 


Mi az az EDA? Ez az epidurális érzéstelenítés?
Köszi
 
 


Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt.
Sajna még nem vagyok állapotos, még készítjük a terepet a babónak. Nekem az egyik szemem 6.45, a másik 7.25. A szemészem szerint felejtsem el a természetes szülést,mert szerinte tül nagy a retinaleválás esélye. Bár a szemfenékvizsgálatról nem beszélt nekem :( Ezt még a terhesség előtt, vagy már állapotosan is el lehet végezni?

Zsuzska

Kép
Kép
 


Szia Zsuzska!
Ráérsz állapotosan elvégeztetni. De valóban nem a dioptria, hanem a szemfenék állapota számít. Nem lehet, hogy ez alapján mondta a szemész?

 
 


Szia Meri!

Nem tenném rá a nagy esküt. A rendes éves szemellenőrzésen voltam és csak belevilágított a szemembe. És akkor kérdeztem rá, hogy az én szememmel szülhetek-e.
Bár azóta kiderült,hogy a rossz szemem a legkisebb gondom ahhoz, hogy terhes legyek:-( De hát ez van.
Gratula a pocaklakóhoz

:lol:

Zsuzska

Kép
Kép
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

cron