Új privát üzeneted érkezett!

Jobb volt Apuci nélkül szülni? Gyere, meséld el!
Vezér papa
 


Kép Miért?
 
 


Hogy a sok jellemezhetetlen, akinek van képe az apás szülés topikba beírni, csak azért, hogy mocskolódjon és szajkózza, hogy hűdemodernek azok, akiknem az a jó, ha apuka bent van, jöjjenek inkább ide a levegőt rontani.
Félreértés elkerülése végett: nekem mindegy, hogy másnál bent van az apa szüléskor vagy sem, lényeg, hogy nekik jó legyen.
Csak nem tudom, ha nem érinti a dolog, minek megy oda...
namosténisnévtelenül!
Névtelen
 

 
 

Vezér papa!

Na ez már provokálásKép Nekem amúgy is visszatetsző kicsit, hogy egy férfinak minek kell ebbe ennyire belefolyni... Az én férjemnek is örök emlék a kisfiúnk születése (mert együtt voltunk, és nekünk így volt természetes), mégsem írogat minden nap erről. Meg nem nyit ilyen topikokat!

Azértisnévnélkül
Azértisnévnélkül
 


Azértisnévnélkül: van benne valami Kép
névtelen
 


Azértisnévnélkül!

Próbáljuk már felfogni, hogy minden férfi más: valaki szeretne róla beszélni, valaki nem. Valakinek jól esik elmesélni másoknak, hogy mekkora élmény volt neki, van akinek nem, de ettől még egyik ember sem rosszabb a másiknál.Próbáld már meg elfogadni, hogy Vezér papa (és még nagyon sok apuka) nagyon büszke erre, és ő szívesen elmeséli a világnak, hogy milyen nagy élményben volt része. Akinek nem tetszik nem kell eleolvasni, lehet keresni másik topicot, ami jobban leköti a figyelmét.
 
 


Erika!

Szó nincs arról, hogy ne fogadnám el! Az én férjem is büszke rá, stb. De ennek a topiknak a nyitánya tényleg provokáló, már meg ne haragudj ezért a véleményemért!!! Mintha a másik topikból ide kellene jönni azoknak, akinek más a véleménye.

Azértisnévnélkül
Azértisnévnélkül
 


Köszönöm Erika, szívembnöl szóltál.

Azonban én is szeretnék reagálni a "bátor" Névteleneink & Tsai nyilatkozataira.

Az elsö topikot azért nyitottam, hogy a hozzám hasonlóan gondolkodók kicseréljék tapasztalataikat, elmondhassák élményeiket. Így is indult, sokaknak tetszett az ötlet.

Nemsokára azonban megjelentek a jóindulatú másképp gondolkozók, semleges kételkedök, leszólók, rosszindulatú gyanakvók ( nem érzed most megszólítva magad? ) vulgárisok ( durvábban is írhattam volna ) gonoszkodók, volt egy mocskolódó is, volt aki csak egyszerüen nem tudta felfogni a mások üzenetét.

Ezeknek nyitottam ezt a topikot.
Vezér papa
 


Vezérpapa,
nemtom, miért kell veszekedést, vitát, gyűlölködést provokálni. MErt ebből a topikból csak az lesz... És ne mondd, hogy nem azért nyitottad... Már a nyitó hsz is igencsak provokatív...

Zsóka
 
 


Végre kimondtad, Vezér papa: kizárólag azokat akarod megtűrni, akik ugyanúgy vélekednek, mint te! Hát, gratulálok Kép
Névtelen
 


Kedves Vezér papa!

Azt hiszem, most büszke lehetsz magadra.

"Tartsuk tiszteletben egymás véleményét"

Ez a Te olvasatotban annyit jelent, takarítsuk ki a másként gondolkodókat, ha nincs ellenvélemény, akkor nincs mit tiszteletben tartani, imádhatjátok egymást, és örülhettek, hogy lám, "mindenki" úgy gondolkodik, mint Ti. Ezzel igazolva van, hogy csak az a jó, amit Ti gondoltok.

Solya!

Azt mondod, érdekel, hogy ki mit mond. Gondolom...
Még abba is belekötsz, ahogy fogalmazok.
Sokat gondolkodtam, megbántottam e vkit itt a babaneten, de ÚGY GONDOLOM, hogy nem. Soha nem voltam vulgáris, soha nem káromkodtam, soha nem fogalmaztam csúnyán. De valamibe bele kellett kötni, igaz? A bűnöm, hogy azt modom: "szerintem" és "úgy gondolom". Hát tudod, ennél nagyobb csapás ne érjen, minthogy ezt kelljen olvasnod. A keservit!
 


Vezér papa!

Erre már nem tudok mit mondani Kép Olvasd végig a másik topikot, a gyűlölködést nem a névtelenek kezdték!!! Nem akarom újra hangsúlyozni, hogy én is a férjemmel szültem, és így fogom a következő gyermekünket is, mert ez már rég nem erről szól. És jelen esetben totál mindegy, engem hogy hívnak, a stílusom messze jobb, mint a Tiéd, és nem én szítok vitát. A hangsúly nem a névtelenségen van. Sajnos a hozzászólásaidból átsüt az, hogy csak egy igazság van, az a TE igazságod, aki mást gondol az rosszindulatú, gonoszkodó, mocskolódó. Miért nem lehet elfogadni a másságot?????????

Én nem is vitatkozni akarok, de szomorú, hogy ez van a Babanet-en. Kép És tudod, most névtelen vagyok, de közel 2 éve itt vagyok minden nap! Úgyhogy nehogy már Te oktass ki!

Azértisnévnélkül
Azértisnévnélkül
 


beatrix,

ha már ide írtál, itt válaszolok.

engem pl. többször is megbántottál, mert karikírozásod egyértelműen rosszindulatú. Gonoszkodtál.
Én csak szerettem volna rávilágítani, sőt azt mondom, elhitetni veled, hogy ugyanarról beszélünk.
Soha nem mondtam, hogy vulgáris voltál. A linkelt hozzászólást NEM TE fogalmaztad.

Azt pedig komolyankérdeztem, hogy minden mondatod előtt hozzáteszed-e, hogy ez az én véleményem.... Mert én feleslegesnek tartom, úgy érzem egy beszélgetés enélkül is kerek egész lehet.
Nem beléd kötöttem, csak egy szemellenzőt szerettem volna fellibbenteni, mert úgy éreztem, avita hevében nem láttad a fától az erdőt.

bocs
 
 


Solya!

Megtennéd, hogy idéznél? Mivel bántottalak meg?
A gonoszkodás a legtávolabban áll tőlem.

Neked nem mindegy, ki hogy beszél, ki hogy fogalmaz?

Vagy talán a fogalmazás is kötött? Ha Te így, a másik fél nem lehet, hogy úgy?

Azt hiszem, ha már így fogalmazol, szemellenzőnk mindkettőnknek van. Csak a Tiedet elfogadják.
 


Azértisnévtelenül,

az én olvasatomban ez volt az első komolyabb provokáció:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=39890&post=251738#POST25173 8

ez egy névtelen hsz, aki az ürítést hasonlítja a szüléshez.

Erre reagáltam én, a véleményemmel:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=39890&post=251777#POST25177 7
semmi sértőt nem találok benne.

már ez is határeset:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=39890&post=251971#POST25197 1

de ez mindenképpen provokációnak minősíthető:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=39890&post=251991#POST25199 1

nem nézem tovább, jó?
 
 


beatrix,
"mert magamat kigúnyolom, ha kell, de hogy más tegye, azt nem tűröm el."
nagyon jól tudod, mire gondoltam. A stíluselemek karikírozására.

Nekem teljesen mindegy, ki hogy beszél. De tök mindegy. Abból vannak éppen a problémák, hogy nem mindegy, hogy ki hogy beszél és mit mond, nem? kommunikációs zavar van éppen. mert más fogalmakat használunk.

De én itt tettem pontot.
 
 


Solya!

Nem és nem és nem tudom mire gondolsz.

Ha már ez is probléma, ahogy fogalmazok, akkor tényleg nincs itt keresnivalóm.

A pontot én is kiteszem.
 


Én is.

Azértisnévtelen
Azértisnévtelen
 


Beatrix,
azt értsd már meg végre, hogy nincs veled bajom.
De már én sem értem ezt az egészet és már nem is akarom megérteni. Ez van.
És tényleg vége. Kép
 
 


Szigorú vagyok, de igazságtalan.
Vezér papa
 


Vezér Papa, asszem kár volt topikot nyitnod. Vannak gyakorlott elintézési módjai annak, ha nem tetszik az, ahogyan az ellenvéleményét előadja valaki. Ez nem a gyakorlott elintézési mód volt. Mindkét oldalon elhangzottak érvek mindenfajta stílusban. Aki már régóta babanetezik, az már megtanulta, hogy bizonyos szintre nem kell leereszkedni, mert járnak ide provokátorok is, és semmivel sem okozunk nekik nagyobb élvezetet, mint ha felvesszük a kesztyűt. Kiirtani nem tudod őket azzal, hogy nyitsz egy topikot, ahol írhatnak.
Mellesleg ha téged a másik topikban nem maga az ellenvélemény zavar, hanem a "bármilyen véleménynek sértő módon történő előadása", akkor a békesség kedvéért kihangsúlyozhattad volna, hogy ezt a topikot azoknak nyitod, akik az RR topik színvonalán kívánnak társalogni - véleménybeli hovatartozástól függetlenül - és a "saját" topikodban meg szívesebben látnád (mindkét oldalról) azokat, akik kultúráltan is képesek vitatkozni. Ez így korrektebb lett volna, habár így is reménytelen vállalkozás a provokátorok kiakolbolítása. Az a baj, hogy ha felveszi a kesztyűt egy topik "közössége", akkor egyszer csak mindenki a veszekedés szintjére süllyed, mert "aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók". Így esik meg, hogy alapvetően jószándékú és intelligens hozzászólók ilyen topikokban egymás torkának ugranak, és rossz szájízzel távoznak, magukban is csalódnak, vagy örihari lesz a vége. Én most látok itt ilyen vita-párt, és ez a te provokációdnak, valamint a provokálásra való rutintalan reakciódnak köszönhető.

Huhhh. Remélem, megérted, amit írtam, és annak veszed, ami: nevezetesen annak, hogy a sok nyűglődés árán, lassan kitalált és általában bevált védekezési formát használd inkább a provokáció ellen. És hogy tégy különbséget a "provokátorok" és az ellenvéleményt képviselők közt. Például még azt is el tudom képzelni, hogy akár még a provokátornak is normális hangnemben, sértődés nélkül válaszoljon az ember, mert sose lehet tudni, miért ír amit és ahogy ír. Na, nem ragozom tovább. Nem bántani akarlak, csak szeretném, ha a topikjaid, melyek közül az első szerintem közel áll a szívedhez, nem süllyednének az RR topik szintjére. Nyilván te sem akarod.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Vezér papa!

Még csak nem is "nekik", hanem "ezeknek" nyitottál topicot?!
Névtelen
 


Papa, hagyd mar a francba, es gyere vegre haza, foglalkozz inkabb a gyerekekkel! A szemetet sem vitted le tegnap! Kép
Mindig idejarsz, osztod az eszt, nem veszed eszre hogy EZEK (a libak) nem csipnek TEGED?! Kép
Pedig te vagy a legjobb!En csak tudom.Kép
Vezér mama
 


Kedves Adrienn!

Szerinted mi a módja a provokátorok kiszürésének?
Milyen forma vált be?
Vezér papa
 


Hazahívott a mama. Mennem kell. Sziasztok.
Vezér papa
 


Ideje volt már.
Névtelenül
 


Tudom, hogy én vagyok a legjobb.
Vezer
 


Meg persze Te édesem, Vezér mama. Ma este hancúr!
Vezer
 


Beatrix, hagyd mar a francba, es gyere vegre haza, foglalkozz inkabb a gyerekekkel! A szemetet sem vitted le tegnap! Kép
Mindig idejarsz, osztod az eszt, nem veszed eszre hogy EZEK (a libak) sem csipnek TEGED?! Kép
Pedig te vagy a legjobb!En csak tudom. Kép Kép Kép
Férjurad
 


Zsóka, hagyd mar a francba, te is es gyere vegre haza, foglalkozz inkabb a gyerekekkel! Kép
Mindig idejarsz, osztod az eszt, nem veszed eszre hogy EZEK (a libak) sem csipnek TEGED?! Kép
Pedig te vagy a legjobb!En csak tudom. Kép Kép Kép
Férjed
 


Az én férjem alszik. Meg a gyerekeim is. Kép
 
 


Az enyém meg levitte a szemetet tegnap Kép
 
 


Annamari, a tiéd nem is írt ide KépKép.

Zsóka
 
 


Nem az volt a cim, hogy apák nélkül a szülőszobán? 1989ben szültem a fiamat, a férjem akkor volt sorkatona (akkor még létezett)nem volt előtte lehetőség hogy bent legyen szüléskor. Szerencsémre az unokahugom a koraszülöttön dolgozott, és Ő bent volt segitett, igaz nagyon gyors szülés volt 21.50töl nagyon enyhe fájásokkal 3 percenként, éjféltől kicsit erősebb, 0.17kor felsirt a fiam. 0.25kor már a férjem kezében volt és sirt a meghatottságtol. A lányom 1998ban született akkor már apás szülésre terveztük, de a babus gyorsabb volt mint gondoltuk és apuka megint lemaradt. Azota (nem emiatt) igaz elváltunk, de a jelenlegi kedvesemmel tervezünk gyereket, és Ő megismerkedésünk első percétől az mondta a gyermekünk születésekor ott AKAR lenni!!! Én örülnék neki, bár már nem vagyok fiatal (36év)de a két könnyü szülés után remélem nem lesz nehezeb a harmadik sem. És akkor végre a kedvesem átélhetné azt amiről a munkatársai barátai akik jelen voltak első, második, harmadik babájuk világra jötténél, és erről az eseményről olyan csodálattal beszélnek. Ha nem is szülhet helyettem, de átérezheti azt a pilanatot amikor az a kis lény akit 9 hónapig óvtunk féltettünk végre megszületik. Mi szeretnénk apás szülést...
 


AZ én férjem az első két gyereknél nem volt bent mert nem akart bejönni .Nem bírja kórházat annyira sem hogy látogatni jöjjön ,csak a parkban tudtunk találkozni max. fél órát az épületben.Aharmadik gyereknél is igy gondolta de közbe szólt az élet. Egy fél órát töltöttünk a váróban hogy felvegyék az adatainkat ez idő alat engem vizsgált az orvosom, őt pedig beöltöztette a szülésznő. Nem akart ellenkezni , ugy gondolta hogy elsétálgatunk a folyóson, de közbe felszabadult a vajúdó szoba , így beküldtek oda .Még akkor is azt gondolta hogy oda eljön , mert távolabb volt a szülőszobátol.Aztán itt ugy felgyorsultak az események hogy azt vettük észre hogy a szülőszobába vagyunk.Akkor már nem érezte hogy rosszul lenne ,csak vitték az események.Azóta bánja hogy nem volt ott a másik két gyerek születésénél.
És magamról még nem is irtam.Én sem szerettem volna hogy bejöjjön , de utólag nagyon jó volt. Mindig attol féltem hogy ne tudom majd tolerálni a segítségét , de nem így volt .Mindig azt csinálta ami nekem jó volt ,ezt ösztönösen megérezte.
Mindent össze vetve szerintem mindenkinek nagyon jó ha szerető emberek veszik körbe mikor ekkora dolgot visz véghez.Egy gyemeket szül.

Ildikó
Kép
 
 


Lányok!

Hány évesek is vagytok???Mint az óvodában, úgy vitatkoztok ebben a topikban!Van akinek az a jó ha bent van a férje a szülésnél, van akinek meg nem.Ennyi...

Üdv:

Alíz.


Kép
Vendég
 


Sziasztok!
hát igen elég gáz hogy ti ilyenen vitatkoztok. egy embernek sincs ugyanolyan véleménye a dolgokról.
én egyedül voltam bent a szülőszobán a szülésznővel+a dokival. én örülök h. nem volt bent a párom, mert engem is a rosszullét kerülgetett mikor az orvos ott mutogatta nekem a méhlepényt, hogy nézzem meg milyen nagy!
 
 


Sziasztok,

tényleg kár hogy ilyen más irányba ment ez a topic, mert engem is érdekelne, hogy kinek mi a tapasztalata.
Én biztos voltam benne, hogy szeretném, ha benn lenne Apuka, egészen addig, míg meg nem néztem pár "szülős" képsorozatot a neten. Sejtettem, hogy durva, de hogy ennyire...
Csak az vígasztal, hogy "abból a szögből" úgyis csak a doki és a nővér(ek) látnák, de hát akkor is...
Szóval megígértettem vele még korábban, hogy ott lesz, de mondjuk sosem volt az az irtó lelkes ebben a részletben, és most már én sem.
Ha van valakinek még építő véleménye, akár - , akár +, szívesen veszem.

[http://bd.lilypie.com/ITcHp1.png][/url]
Vendég
 


Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, igyekeztem olyan munkát találni, amit a kicsi mellett otthon is tudok majd végezni. Ez egy internetes munka. Én már regisztráltam, csinálom is.
Ha érdekel valakit, írjon e-mailt, és küldök neki egy tájékoztatót!
Sziasztok

uvme.mn@gmail.com

(freemail- ről ne írjatok, mert a válaszomat nem fogjátok tudni megnyitni)
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: