Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Már elég sokat kerülgettük ezt a témát, de most olvastam, hogy konkrét kérdés is érkezett ezzel kapcsoltaban, meg engem is nagyon érdekelne a dolog.
Szóval szívesen venném az ezzel kapcsolatos tapasztalataitokat, hol mit lehet, mit engednek és mit nem, mennyire áll közel a születés folyamata a természeteshez, stb. Számomra a kiindulópont a Gyöngéd születés c. könyv, plusz mindaz, amit az itthon szülésrol hallottam. Én szívesen szülnék itthon, de eléggé pánikolós vagyok én is és a férjem is könnyen megijed, úgyhogy úgy tunik, nem merünk vállalkozni rá. Jelenleg a SOTE I-re járok, de ahogy közeledik a szülés, kezdek elbizonytalanodni az ottani dolgok természetközeliségében, emberiességében...
Azt hallottam, hogy a csepeli kórházban teljesen az alternatív szemlélet uralkodik és minden körülmény adott a "gyöngéd születéshez". Szült ott valaki mostanában? Vagy jár oda esetleg valaki?
Kata
kata (kata)
 


Szia Kata!
Anno valaki (már nem tudom melyik topicban olvastam) Nagyon rosszakat írt a csepeli "bababarát" kórházról!
Üdv
Kanga
Kanga-Zsebibaba
 


Kedves Kata!

Ha a gyöngéd születést tartod szem elött, talán a Szülö-suliban tudnának neked segíteni, ott is ez a szemlélet uralkodik. A Kismama újságban benne szokott lenni a "Hová Forduljunk" rovatban. Én olyan orvost tudnék neked ajánlani, aki ezeket szem elött tartja, de sajna a kórház, ahol szülést vezet, eléggé más felfogású.

Trixy
Trixy
 

 
 

Sziasztok!

Kata, írtad, szívesen szülnél otthon. Én is sokat kacérkodtam anno a gondolattal, pláne az elsõ szülésem után, amikor nagyon rühelltem a kórházi szabályokat (akkor még alig volt rooming-in). Aztán persze az ikrekkel hamar eldõlt, hogy ez szóba sem jöhet. Talán olvastad már, valahova már betettem ezt a linket: [url=http://www.szules.hu/levelek.shtml" TARGET="_top]http://www.szules.hu/levelek.shtml[/url]
Azért aki otthonszüléssel kacérkodik szerintem olvassa el, tudtommal az egyetlen doktornõ, aki csinál ilyet. Én az itt olvasottak után nem vállalkoznék vele szülésre.
Én ma Papp Zoltán dokival a SOTE I igazgatójával értek egyet, hogy arra kéne fejlõdni a dolgoknak, hogy a kórházak, klinikák válljanak minél emberségesebbé. Ahogy egyre több mindent olvasok, tisztába kezdek jönni a veszélyekkel, egyre inkább az az érzés alakul ki bennem, hogy a választásnál a legfontosabb szempont az kell legyen, hogy a kórház avagy szülõotthon rendelkezzen azzal a technikai és szakemberi felszereltséggel, felkészültséggel, hogy ha probléma adódik menetközben, akkor ne ezek hiánya okozzon még nagyobb problémát. A beöntés, borotválás, de még a gátmetszés is utólag, sok év múlva teljesen elhanyagolható dologgá válik, szinte nevet az ember rajta, hogy ebbõl hogy tudott problémát csinálni. De ha baj van, akkor az meghatározó élmény marad, akárhogyan is végzõdik.
Nem akartam ezzel elrontani a topicot, de azt hiszem hozzátartozik a kérdéshez.
Ildi
Pethes Ildikó
 


Kedves Ildi!
A címen, amit megadtál, nem jön be a várva várt oldal, mert www.szules.hu/letters.shtml a pontos
cím.
Persze azért odataláltam...
Kacérkodtam a gondolattal, hogy utoljára otthon szüljünk, de a férjem is ellenzi, meg a védőnénink is olyan ellenérvekkel jött, hogy már máshogy gondolom.Benne bízom, mert 6 gyereke van, és egyébként nagyon nyitott az anyukák legkülönfélébb elképzeléseire, szóval nem kapásból utasítja el a szokásostól eltérő gondolatokat.
Saci
ksaci
 


Köszönöm Saci a pontosítást, én anno csak becopiztam a címet, aztán a másik topicból idekopiztam,(nem néztem újra meg) úgy látszik közben rendezkedtek azokon az oldalakon is. Most nekem a [url=http://www.szules.hu/szules-birth.htm" TARGET="_top]http://www.szules.hu/szules-birth.htm[/url] oldallal jött be... a Geréb Ágneses ikonra kattintva...
Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok Lányok,

Második gyermekemet itthon szültem az Ildi által említett okokból és azért, mert ÉN IGY AKARTAM ÉS így éreztem a legbiztonságosabbnak számunkra.
Azt hiszem az otthonszülést semmiképp sem szabadna elutasítania se a Szülészeti és Nőgyógyászati kamarának, sem olyanoknak akik nem szülnének otthon. Hisz pont az a lényeg, hogy mndenki megtalálja azt a lehetöséget, ami hozzá, az ö személyiségéhez legközelebb áll.
Higgyétek el, hogy az aki otthon szül, nem teszi ki semmilyen veszélynek a gyermekét.
Mindenki, aki otthon szül részt vesz egy egyhetes tanfolyamon vagy felkészitö tréningen, ami az otthonszülés elengedhetelen feltétele.
Ha figyelmesen elolvassátok a megadott oldalt semmi kivetnivalót nem találhattok benne, csak szépséget, figyelmet, törödést és szülést.

Orsi
Orsi
 


Ne haragudjatok, csak ezután olvastam más oldalakat. Én nem vagyok azonos a máshol irt ( már nem emlékszem hol ) Orsival. Maradjunk Korsinál az én esetemben.
bóbita (bób
 


Sziasztok!

Arra lennek kivancsi, hogy Mo-on mennyire elterjedt mar a gatmetszes nelkuli szules. Vannak-e olyan korhazak, orvosok, akik figyelembe veszik, ha a kismama nem szeretne, ha vagjak.

Illetve arra lennek kivancsi, hogy a gattornat Mo-on el lehet-e valahol sajatitani, jelent-e meg konyv ilyen temaban.

Erdekelne a velemenyetek a gatmetszes jogosultsagarol. Szulseges-e minden esetben, vagy csak bevett gyakorlat? Hanyan vannak kozuletek, akik gatmetszes nelkul szultek? milyen tapasztalaitok vannak?

Alma.
Alma
 


Szia Alma!
Ez a téma engem is nagyon érdekelt, szerencsére a februári Kismama újságban részletesen beszámoltak róla, hogy igen, lehet, sok helyen nem rutinbeavatkozás a gátmetszés. A gáttornát Kriston Judit könyvéből megtanulhatod, azt hiszem Intimtorna a címe. A legfontosabb, amit megtudtam a témában, hogy nem feltétlen szükséges a gátmetszés még első babánál sem. Persze vannak esetek, mikor nem is kérdés, pl. túl nagy baba, cukorbeteg anya (itt többnyire a császár az evidens) koraszülött babus, stb. De ha minden oké, és a dokid sem feltétlen híve a metszésnek, ráadásul van jó szülésznő, aki aktívan alkalmazza a gátvédelmet, akkor nyert ügyed lehet. Én a harmadikat várom, 31. hétben vagyok, egyenlőre úgy tűnik minden oké, és remélhetőleg sikerül megúszni a dolgot. (második, harmadik, sokadik babánál már "járt" az út, könnyebben kibújik a baba. Te hányadik hétben vagy ? Ha még az elején, akkor tán ki tudod várni a beszámolóm, bár úgy tudom, vannak itt jópáran, akik már gyakorlottak ebben a témában, és metszés nélkül szültek már.
Szia ! Cseri
Cseri
 


Szia Cseri!

En mar tul vagyok az elso babamon, es pont azert kerdeztem ezeket a dolgokat, mivel mindenkit batoritani szeretnek, ha lehet, ne kerje a beavatkozast. Gatmetszes nelkul szultem a babamat, de nem Mo-on. Ezert vagyok egy kicsit tajekozatlan az otthoni korulmenyekben. Eddig csak azt hallottam, hogy a gatmetszes kell, nem lehet elhagyni. Ugyhogy nagyon meglepodtem, mikor kiderult, hogy Svajcban csak ha szukseges, akkor vagnak.
Azt hiszem a "Felelem a szulestol" topicban nem is olyan regen leirtam szulesem tortenetet, ha van kedved, olvasd el.
Azert meg azt is olvastam, hogy ha valakit egyszer vagnak, akkor nagyobb a valoszinusege, hogy a varrott seb a kovetkezo babanal felreped, tehat serulekenyebb az a resz, mint a vagas elott. Tehat ha lehet, mar al elso babanal se vagjanak. Sokszor felesleges a fajdalom, elkerulheto lenne!

Kivancsian varnam a gatmetszes nelkul szult mamak baszamoloit!

Alma.
Alma
 


Cseri!

Remelem, sikerulni fog gatmetszes nelkul szulni, szoritok, es minden jot addig is!

Alma.
Alma
 


Cseri!

Kriston Andrea és nem Judit.


Kriston Andrea
[url=http://www.intimtorna.hu/" TARGET="_top]http://www.intimtorna.hu/[/url]

A videokazetta cime: Kriston Andrea tornája
Kezdo testreform
Ára 1690,-
A Magyar Könyvklubnál is lehet kapni.
bigacsiga
 


Köszi a szorítást, ha túlleszek rajta, és megúszom a gátmetszést, természetesen beszámolok róla.
Kösz a helyesbítést, magam nem olvastam a Kriston könyvet, én is csak hallottam róla, de a gáttornát gyakorlom, már jó régóta, valami magazinban volt inkontinenciával kűzdőknek ajánlották a gyakorlatokat, én amikor csak eszembe jut, elvégzem őket, senki nem veszi észre, itt a melóhelyen is szoktam gyakorolni.
Sziasztok.
Cseri
Cseri
 


Sziasztok!
Én az Istvánban szültem és ott nincs gátmetszés csak ha muszály. De olyat is lehet, hogy előre megbeszéled az orvossal, hogy te nem akarod, hogy vágjanak. Én nálam is csak az utolsó pillanatban vágtak, amikor már muszály volt.
Sziasztok:
N.Kati
Névtelen
 


Mikor kisfiamat szültem, szinte a legjobban a gátmetszéstől féltem, aztán mikor odakerültem, nem is éreztem, nem is tudtam, hogy megcsinálták - ... csak másnap, mikor ülni nem tudtam. De ez vele jár. Ha muszáj, akkor muszáj, DE NEM FÁJ a művelet. Úgyhogy az érintetteknek üzenem, hogy nyugi.

Saci
sarolta (sarolta)
 


Szerintem meg mindig jobb ha vagnak mintha reped az ember elore-hatra, aztan 50 oltes sem eleg ahhoz, hogy osszefoltozzanak. Engem vagtak, es nagyon gyorsan gyogyult a seb. (Gyorsabban mint olyanoke akik repedtek mindenfele.) Ismerek olyat akinek meg 3 honap mulva is fajt. Nekem 4 het utan kutya bajom sem volt.
Agi
 


Végre megvan az oldal címe, ahol el lesz helyezve a szülészettel, terhességgel kapcsolatos új oldal. Hogy mikor, az csak rajtunk áll. Rajtam az elkészítés miatt, rajtatok pedig a tartalmi része miatt. Ugye segítetek? A cím: [url=http://www.szuleszet.freesite.hu" TARGET="_top]Szülésröl, terhességröl és ami utána van[/url]. Várok komplett anyagokat, képeket, beszámolókat, akár egy-egy mondatnyi infot a lap szuleszet@freesite.hu címére.

Köszönök nektek mindent elöre is

Saci
Dévai Sarolta (sarolta)
 


Halihóóó!

Nézzétek meg aköv oldalt!!!

http://hoppa.ltime.hu

Üdv.
 


Sziasztok!

Szülésznő leszek és a kutatásomhoz szeretnék segítséget kérni koraszülő és terminusban szült anyukáktól!
Mindössze egy 10perces kérdőív lenne, akinek van kedve töltse ki,természetesen név nélkül megy.

www.kerdoivem.hu/kerdoiv/254612566/

Üdv: Dorka

Segítsd a kutatásomat azzal, hogy ezt kitöltöd!
www.kerdoivem.hu/kerdoiv/254612566/
 
 


Sziasztok,

amennyire én tudom, az azért elég ritka, hogy a gát bereped. Végül is egy elég vastag, igen erős izomról van szó. Az én orvosom nem kérdezte, mit szólok hozzá, ha gátat vág, sietett, rondán vágta át az izmot, rosszul varta össze. Pár nappal később egy bentmaradt placenta darab miatt műtétre volt szükségem, közben végigszakadt a gátsebem. Újra összevarták. Ismét rosszul. Most azt tanácsolta egy nőgyógyász, hogy plasztikáztassam meg, nem kéne elhanyagolni ezt a problémát. A barátnőmnek kisértetiesen hasonló a sztorija, csak nála sikerült a gáthoz hozzáölteni az aranyerét is. Szép horror... Szóval érvek vannak pro és kontra, de én épp úgy nem hiszek a gátmetszés szükségességében, mint abban, hogy véletlenül nőtt meg annyira a császármetszések száma. Szeirntem rossz tendencia a szülésekből műtéteket csinálni.

Szép napot! Lénamami
 


Sziasztok!Van valaki,aki a Flór Ferencben Dianatal gél segítségével szült?
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó