Új privát üzeneted érkezett!

az én kisfiam közel 20 hónapos. én születésétől kezdve angolul beszélek hozzá, az esti mesék és vagy akár kedvenc Shrek-je is angolul megy. a családom többi tagja (és természetesen ismerősök és mindenki más) magyarul beszél hozzá. Mindkét nyelvet megérti, de megszólalni nem nagyon akar. senkit sem ismerek hasonló tapasztalattal, igaz, ott mindkét szülő az angolt használta otthon.
megnehezítem a baba helyzetét, vagy csak "későn érő" típus???


sziasztok

jo lenne ha beindulna ez a topik,mert engem is erdekelne a tema.
nalunk is aktualis lesz.foleg azok velemenye erdekelne akiknel az egyik fel,mondjuk,mint nalunk az anya magyar es a partner,a papa,idegen nyelvu,nalunk angol.hogyan tanitjatok mindket nyelvre a gyerkocotoket???nagyon nehez, vagy hamar felveszik es nem keverik?
en azert szeretnem megtanitani a kisfiamat magyarul,mert egyreszt ez az en nyelvem es jo lenne,ha tudna kommunikalni anyukammal,meg a csaladom tobbi tagjaval,bar nem elunk Magyarorszagon,de en fontosnak tartom,hogy megismerje a mi kulturankat is.mit gondoltok?

ibi
 
 


Érdekes, hogy még senki sem válaszolt. Magyar apa (vagyok) leszek egy pár héten, az Egyesült Allamokban élek es a feleségem angolul beszél. En már most magyarul beszélek a babahoz, de a feleségem fél, hogy a baba későn fog beszélni (ő már 9 hónaposan elkezdte).

Tud valaki idézni tanulmányokat?

Köszi.
 

 
 


Sziasztok!
Én orosz anyanyelvű vagyok ( orosz iskolába jártam, csak Anyuval beszéltem magyarul). Én is meg a tesóm is hamar beszéltünk mind a két nyelvet. A tesóm gyerekei is mindkettőt beszélnek.
Nekem van egy gyönyörű 20 hónapos fiam. Vele napközben csak oroszul beszélek ( persze néha magyar is becsúszik :D ) Ő már 2 hónapja mondja a szavakat, két nyelven, nagyon ügyesen.
A tapasztalat: bátran tanítsátok két nyelvre!!! Nem fogja keverni, előbb utóbb tisztázódik benne minden. Most vagy soha elven menjen a dolog, mert ilyenkor nagyon fogékonyak a babák! Éltre szól nekik!!!
Üdv: Olik

Kép
Kép
Kép
 
 


Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h

Helyszíne: Otthon Művelődési Ház - Bp. XXIII. kerület (Soroksár)
Szitás u. 112.
(a Hősök terei Templomtól egy percre)Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini -A bohémélet, Gounod-Faust, Donizetti -A szerelmi bájital
és Donizetti -Don Pasquale című operáiból!


Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
"Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!"
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

Kép
Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Kölökidõ

Jegyzetfüzet: