Új privát üzeneted érkezett!

Én nem anya vagyok csak egy betévedt 15 éves
tini lány aki ha már itt van olvasgat is Kép)..
Arra lennék kíváncsi hogy ti anyák mit gondoltok a babák és az állatok együtt tartásáról...
Pl.: van egy tündi-bündi kiscica, de ott van a féltve őrzött baba....Ugye a kicsik sokkal érzékenyebbek, sőt akár alergiásak is lehetnek, bármilyen betegséget is elkaphatnak...Vagy az állat véletlenül bántja vagy talán fordítva...Ilyenkor mit lehet tenni??? Ugye nem kell kirakni a kedvencet?? Vagy csak el kell zárni?? Amúgy sajnos nincs kistesó a háznál, de ez mégis érdekel....Előre is köszi...Melody
Vendég
 


Szia Tinilány!
Kisfiam most múlt két éves, kislányom egy hét múlva fél éves lesz. Imádom az állatokat, így gyermekeim mellett sem mondtam le róluk. Két nagytermetü kutyám a kertben él, 3 éves gyerekszerető ebek. Nagyon játékosak, legkedvesebb játszótársaik a gyerekek, akik szüntelenül hajigálják nekik a lasztit, illetve egyéb rongycafatokat. Teljesen egyedül soha nem hagyom a kisgyereket a kutyákkal!!! Hiszen a totyogók még nem tudnak velük biztonsággal bánni.
Bentlakónk egy kistestű keverék, fiatalabb a fiamnál is. Õ igazi játszótárs, lehet gyömöszölni, pórázon cibálni, és még élvezi is.
Úgy gondolom elég néhány higiéniás szabály betartása ha kutyát tartunk kisgyerek mellett, mint pl. kézmosás simogatás után...
Nálunk a kutyus nem mehet fel az ágyra, ahol a kicsi szokott feküdni, illetve nem mehet be a hálóba, az a tiltott zóna. A kicsi akár fél órán át tudja bámulni a kutyákat, akár a kintieket is babakocsiból. Jó muri a nagy szőrös, lógó fülü állatok "bohóckodása".
Ja és még pintyünk is van. Õket én takarítom, de az etetésnél a fiam is be szokott segíteni. Szeretjük a hallgatni a csivitelésüket, nézni ahogy szemezgetik a magokat, csipegetik az almát.
Én úgy gondolom, hogy a gyerekek az állattartáson keresztül megtanulják a felelősséget, a gondoskodást.
A férjem még nem tudja, de most a halakon gondolkodom!!
Neked van valamilyen állatod?
 
 


Köszi a választ.. Mi is állatimádók vagyunk anyummal (apum nem él velünk)...Van 2 cicánk..
Tök jó hogy ilyen szelídek és "finomak" a kutyák..A babák biztos nagyon aranyosak...
Igen, ez hogy állatokkal nő fel, biztos jó lesz később....SZERETNÉK KISTESÓÓÓT Kép
Vendég
 

 
 

Köszi a választ!
De tök jó, hogy a 2 kutya ilyen harmóniában él a babákkal!...Igen, ez hogy együtt nőnek fel biztos nagyon jó, legalább tuti hogy szeretni fogják az állatokat...huhhaa mi is anyummal (nem élünk apával együtt) nagyon nagy állatimádók vagyunk...Van 2 cicánk, akiket találtunk...Sajnos több állatunk nem lehet mert emeletesben lakunk..Kép..A babák biztos nagyon édik!!!
Vendég
 


ehh azt hittem az előzőt nem küldte el :D..
Na mind1 van 2 más tipusú válaszom..Kép
Vendég
 


Szia!
Tavaly ilyentájt nekünk is volt két kis cicusunk. Az a helyzet, hogy vidéken lakunk (közel Pesthez)és tavaly ősszel beköltözött hozzánk egy egércsalád. Állatbarát lévén kosárkás egérfogóval megfogtuk őket és a réten elengedtük. Én éppen terhes voltam és nagyon kikészítettek az egerek, közel két hétig ment a hajsza, a végén már ragaccsal fogtuk! Nagyon idegesítő amikor az 1 éves totyogó gyermeket nem hagyhatom kúszni-mászni a nappaliban, mert féltem összeszed valamit az egértől. (Egy ismerősöm agyhártyagyulladást kapott a spejzukban garázdálkodó egértől!) Ezért úgy döntöttünk, befogadunk egy cicát. Két kis tesó lett belőle. Bár sokan mondták, hogy veszélyes a cica a terhesség alatt (toxoplazmózis), de bizonyos szabályokat betartva nem okozhat bajt. Az almot kizárólag a férjem takarította, és én a cicusokat se fogdostam. A cicusok megnőttek, közeledett a szülés. Az a baj a macskákkal, hogy mindenhol ott vannak, a hálóba, a gyerekágyba, a pelenkázón. Ezért inkább úgy döntöttünk, hogy keresünk nekkik gazdikat. Szerencsére sikerült jó helyre adni őket, gyerekek mellé kerültek. Amúgy sem vagyok macskás. A kutyák a mindeneim!!!
Milyen cicáid vannak?
 
 


Jajj én imádom a cicákat..
De megértelek...Az egeres dolog durva....
Van egy fekete meg egy fekete-fehér cica, nagyon szépek lettek...Imádom őket, de a kutyákat is imádom..Volt egy Labradorom, hozzá rettentően kötődtem, nagyon okos volt, és nagyon szeretett...A kutya eredetileg nem az enyém volt de annyira összenőttünk hogy együtt emlegettek minket..Sajnos mindez Los Angelesben volt, és már egy jópár éve nem láttam, pedig imádom...
Vendég
 


Szia!
Nekem is volt egy labrador-vizsla keverékem 13 évig. 12 éves koromban kaptam, vele nőttem fel. Nagyon fontos volt az életemben, mindig mellettem volt. Amikor terhes lettem a fiammal Õ nagyon beteg lett és elaltattam. Soha nem felejtem, ahogyan örökre elaludt a karjaimban. Nagyon hiányzik, sokat tanultam tőle!
 
 


Bocs hogy eddig nem írtam...
Te (ha szabad tegznem) hány éves vagy?
A kutyás dolog szomorú.. Én sajnos azt sem tudom mi van a kutyussal, remélem látom még Kép...
Köszi hogy válaszolgatsz, szia jóéjt!
Vendég
 


Szia!
27 éves vagyok, úgyhogy nehogy magázz!!!
Jártál Amerikában? Nyaraltál, tanultál? Milyen volt?
Újdonság nálunk, hogy a kisfiam eteti a benti kutyusunkat. Kiveszi a hűtőből a kutyaszalámit, hozza a tányérját. Az én dolgom felszeletelni, és Õ már viszi is a kis kedvencének. Cserébe a blöki még többet tűr el a hancúrnál!
 
 


EZ tök jóóóóóóó!!
Apum Los Angelesben élt, és ezért mnetem oda....Imádtam azt a helyetKép...
27 éves VAGY? Akkor nyugalom nem áll szándékomban magázni :D:DDD...
Vendég
 


Szia Tini15!
Szia Ranita!

Hát itt is összefutunk!Úgy látszik hasonló az érdeklődési körünk.
Tini15:Nekem is van egy cicám a neve Mázli.Rászolgált a nevére,tavaly 1cm-re mellette esett le egy cserép a tetőről!Fehér,vörös foltokkal.Kisfiam nagyon szereti.Kutyusunk is van egy puli:Bogi.Öreg kutya,de a gyerekeket nagyon szereti.Bármit csinálhatnak vele,max odébbmegy.Én inkább cicás vagyok,de a kutyákat is szeretem.Az első cicámat két éve temettem el,15 évet élt.

Kép
 
 


Jajjjj a mi macskáink is mázlisták..
MInd a 2-őt az utcáról szedtük fel, és nem volt szívünk elajándékozni, pedig lakásban élünk...
Az egyik cicccát Fülest nyáron hőségben találtuk még picike volt csontsoványra lefogyott, és már úgy ki volt száradva hogy nemudodt nyávogni csak tátogott Kép...Sőt még sérve is volt Kép..
De mostmár gyönyörű szép nagy kandúr cica, tiszta és egeészséges....A másik cica nem ilyen drasztiku smódon került hozzánk Kép...MInd2-őt imádjuk és ha nem lennének egyszerűen meghalnéék...Anyum is imádja az állatokat...Kép
Nemtom hoyg a kutyákat vagy a mcsekokat szeretem-e jobban :D...
Vendég
 


Nálunk anyu is én is macsekosak vagyunk.Apu nem annyira de a Zsuzsit(amelyik cicám 15 évet élt) ő is megkönnyezte.Amúgy nagy állatbarát vagyok.Soha nem tudnám bántani őket.Sajnos a környezetemben van olyan személy aki nem az.Kínozza a macskákat(mert nem szereti őket) és még büszke is rá.A vadászokat sem tudom megérteni.Mi a jó abban hogy lelő egy védtelen állatot???

Kép
 
 


Sziasztok!

Móni! Örülök, hogy itt is találkozunk!
Még kisiskolás koromban kaptam egy gyönyörű sziámi kiscicát. Morcoginak hívták, sajnos egyszer nem jött haza. Utána csak kutyáim voltak. Mivel a belvárosban nőttem fel(VI.ker.) nem találkoztam sok kóbor kutyával, de akikkel mégis, azokat hazavittem. Szüleim miatt nem tarthattam meg őket, kerestem nekik megfelelő helyet. Most a férjem szab határt Nekem és a kutyamániámnak, különben már jó pár befogadott ebünk lenne. Most elég ez a három. Főleg itt vidéken akad jópár kóbor kutyus. A cicákkal kapcsolatban megváltoztam, őket már nem szívesen fogadnám be lakótársnak.
 
 


Sziasztok!

Én annyira sajnálom a kóbor kutyusokat,hogy legszívesebben mindet hazavinném.De hát az ugye lehetetlen.Ranita miért változtál meg a macsekokkal kapcs.?
Én imádom a macskám de a lakásban csak addig volt helye míg meg nem tudtam,hogy terhes vagyok.Mostanában hideg éjszakákon az előszobában aludhat,de amúgy nem engedem be.
A kutyákkal való viszonyomat szerintem egy rossz emlék alakította így.Régen megharapott egy kutya.Pont a nemessebbik felemen,bár ez részletkérdés.Attól függetlenül szeretem őket,de tartok tőlük.

Kép
 
 


Engem kisebb koromban, nagyon nehéz volt visszatartani, minden kutyát megsimogattam ami elém került.....Ezek persze kóborkutyusok voltak, de egy sem harapott meg...
Később az uncsitesómmal, mentünk az undorító sintértelepre, és azoknak a kutyáknak kerestünk gazdát, amiket már altatni készültek..Néha sikerült....Kép
Vendég
 


Az egérincidens miatt befogadott két cicussal nemnagyon jöttem ki. Aranyosak voltak, de idegesített, hogy nem volt előttük akadály. A szekrény tetejétől kezdve, a függönyön lógva, a kabátokon felmászva a fogasra mindenütt ott voltak. A kutyusunknak könnyebb határt szabni, bár a két gyerkőcöm miatt vele se sokat foglalkozom, nem jut rá az energiámból.
Tinilány jó dolog amit tettetek, bárcsak többen gondolkoznának így.
 
 


Jah, annyira undorító amikor fiatalok állatokat kínoznak mert azt hiszik nagyon vagány dolog...
Sajnos nekem is voltak ilyen ismerőseim, csak én nem álltam már szóba velük ezekután...Ezt az állatkínzásos dolgot amúgy soha nem fogom megérteni...Az egydolog ha valaki nem szereti...Kár hogy nem szereted annyir a cicákat, én nagyon kijövök az itthoniakkal...Mondjuk olyan szempontból tényleg szar, hogy pl.. mindenhol élesítik a karmukat, meg stb...De nem baj ezerszer kárpótolnak Kép..
Na jóóóóóóóóéééééééééééééjt...
Vendég
 


most jut eszembe a lányod nem rég lett fél éves, ugye??
Vendég
 


Szeretem a cicákat, de nem a saját lakásomban, napi 24 órában. Főleg a kicsik mellett. Ha a gyerekeim nagyobb korukban szeretnének cicát, biztosan nem fogok ellenkezni. Vagy megpróbálom inkább kutyusra rábeszélni Õket!
Bius szerdán lett fél éves. Röpül az idő...
 
 


Jajjj de megállt a dumcsi...
Kár érte...Sajna én már egyenlőre kifogytam ez ötletekből...Kép
Vendég
 


Szia Tini15!

Miért nem írsz magadról vmit?

Kép
 
 


Elég nehéz ha az embernek magát kell jellemeznie...Életvidám vagyok, akinek a barátai töltik ki szinte minden idejét..Szeretek zenét hallgatni és koncertekre járni..Közvetlen és könnyen ismerkedő vagyok..jahh és nagyon őszinte...Imádom az állatokat..Jajjjj nemtudok már mit.....Ti is írjatom gatokróóóól!!!
Na cuppaa!!
Vendég
 


Szia!

Nem a jellemedre gondoltam elsősorban.Milyen suliba jársz?Mi leszel ha nagy leszel?Merre élsz?Stb.
Én 27 éves vagyok,sajna a lelkem érzékenyebb mint az átlag.Rám is jellemző az őszinteség ez persze nem mindenkinek tetszik.
És milyen zenét szeretsz?

Kép
 
 


Én gimis vagyok, elsős..
Fogalmam sincs hogy mi leszek nagykoromban...
Pedig midenki ezt kérdezi Kép...
Egri vagyok.....Rock, Punk-rockot hallgatok..
Pl: Junkies, Gorillaz, Green day, Good Charlotte, Extázis, Offspring..Még biztos van de nem jut eszembe....
Vendég
 


Jajj nekem is szoktak konfliktusaim lenni a túlzott ősziteség miatt...
Vendég
 


A gimi jó,van időd kitalálni mivel akarsz foglalkozni.A kereszapám is Egerben lakik,csak sajna ritkán látom.Kb. 5 évben egyszer.Sajna...
Névböl ismerem ezeket az együtteseket,de nem az én műfajom.Én inkább rádióhallgató vagyok.Persze nem minden tetszik,de ez van.A barátaiddal mit szoktatok csinálni?

Kép
 
 


Háát beszégetünk, filmet nézünk, hülyülünk, koncertekre megyünk...Hát így hirtelen nemtudom, együtt vagyunk..:D..
Vendég
 


Jajjj de sajnálom hogy nincs semmi tma, amiről tudnánk beszélgetniKép...
Vendég
 


Elnézést a fórum megzavarásáért, de hátha valakinek hasznos...

Kedves Gazdik!
23 éves lány vagyok, alkalmi segítőként dolgoztam már kutyakozmetikában (nagyon szeretem az állatokat)
Kutyasétáltatást, kutya – cica felügyeletet, etetést, gondozást vállalok Budapesten! (otthonában is)
Akár hosszabb távra is (nyaralás, utazás, egyéb…)

Ha kíváncsi rám, hogy nyugodt szívvel rám bízhassa kedvencét, jelentkezzen e-mailben! szkaty@index.hu
 
 


Én is szeretem az állatokat, de szerintem baba mellett csak a kellő távolságban szabad állatot tartani. Szerintem undorító, amikor a babaszőnyeg vagy a babaruhák macskaszőrösek.
Ha a cica, kutya, akármilyen állat meg tudja tanulni, hogy hová mehet és hová nem, akkor rendben van, de a babákat fölöslegesen kitenni kórokozóknak, betegségeknek szerintem felelőtlenség. Ésszel és odafigyeléssel viszont minden gond nélkül tartanék én magam is állatot, macskánk van ide, ő a laskába nem jöhet be. Van nyári kinti helye, télen meg a pincébe tud lemenni, hogy ne fázzon.

Kép
 
 


Osztom barhelg véleményét. Viszont a macska a várandósság alatt mindenképpen kerülendő, mert káros hatása lehet a kismamára.

Szerintem néhány éves kortól már tök jó, ha állat is van egy gyerkőc környezetében, de nyilván amig csecsemő nem altatom együtt a kutyával : )
Szóval állatpárti vagyok.. .: )
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Kölökidõ

Jegyzetfüzet:

 

cron