Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

õsszel elsõs lesz a lányom. Most már tényleg iskolát kéne választani. Van valakinek ötlete, hogy Budapesten, a XIV. kerületben melyik iskolát válasszam/ne válasszam? és miért?
ncsg
 


Szia!
Zuglóban hol laksz?
apa
apa
 


Szia!

A Bosnyák tér környékén.
Van valami ötleted?
ncsg
ncsg
 

 
 

Szia ncsg!

Ha ellátogatsz a startlap.hu-ra akkor találsz ott iskola linket, ott tudsz válogatni és nézelödni. Probáld ki, ha van idöd, hátha találsz valami jo sulit a lánykádnak.
Sok szerencsét

Pluto
Pluto
 


Szia Pluto!

Köszönöm az ötletet, megnéztem. Nagyon hasznos volt, bár szerettem volna saját véleményeket, tapasztalatokat olvasni. úgy gondolom, hogy aki belülrõl látja egy iskola életét sokkal többet tud róla, mintha csak a hivatalos tájékoztatót ismeri. Tudom, hogy ugyanarról az iskoláról jót is, rosszat is el lehet mondani, de talán jelent valamit, ha túlsúlyban van valamelyik oldal.
ncsg
ncsg
 


Sziasztok! Most elõször járok itt, a babanet-rõl jöttem át kicsit körülnézni.érdekes, vajon miért van itt ekkora "csönd" ? Na mindegy, ami engem igazából érdekelne, az a sulikkal kapcsolatos "választani-nemtudás". Mert én tényleg tanácstalan vagyok. Jövõre megy iskolába a kisfiam, de egyelõre fogalmam sincs ,hova irassuk be...?! Tud valaki konkrétummal szolgálni 11.kerületben lévõ isikrõl? Köszönettel: ildi
ildi
 


SZia!

A XI kerületben lakom. Kislányom most kezdi szeptemberben az iskolát.
A Gárdonyi G. ált iskolába írattam, a Bartók Béla utcában van a Bertalan Lajos utcai megállónál. Szigorú következetes hagyományos módszereken alapuló oktatás van.
Ismerem még a Mérnök utcai iskolát. Lépésr?l-lépesre oktatás, napközi otthonos, 30-40 perces órák vannak, a tanítás 3 óráig tart. Csak hétvégén viszik haza a táskát, füzeteket.
A Bikszádi sport iskola is nagyon jó, és a Bikszádi utában van még egy nyelvtagozatos iskola is.
SZép helyen van és sokan dicsérik a Köbölkúti iskolát. Villányi útról nyilik, zene tagozatos a suli. Nálunk ez volt a második lehet?ség.
Amir?l még tudok írni a Baranyi úti iskola, zene és nyelv tagozatos. Ezt is sokan dicsérik, itt 8 osztályos gimnázium is van.
Az óvodákban minden évben kiadnak egy tájékoztatót, amiban minden iskola szerepel. Gondolom jöv? tavasszal Te is megkapod majd az óviban.
Névtelen
 


Sziasztok!

Bár nálunk még nem aktuális ez a kérdés, de mint gyakorlott tanítónéni, szeretnék vmit írni. Ne(csak) iskolát válasszatok a gyermekeiteknek, hanem elsõsorban tanítónénit!!! Egyre több iskolában lehet elõzõ évben megismerkedni (nyílt napon, elõkészítõkön stb.) a leendõ tanítókkal. Használjátok ezt ki, mert sokkal lényegesebb, hogy milyen a tanítónéni személye, személyisége (sokszor neveztek anyunak a kisdiákjaim, s ha ez véletlen elszólás is, mutatja mennyire kötõdhet egy pici) mint, hogy milyen híre van az iskolának. És egy jó pedagógus, tanító az esetleges rosszabb (vagy idõközben megváltozott) légkörû iskolában is képes a nyugalom szigetét megteremteni az osztályában. És ez nagyon fontos!
Üdv:
Ágci

Kép
 
 


Sziasztok!

Ez a kedvencem. Válasszunk tanítónénit.
Két sztori a sulinkból: tavalyi elsõsökkel az egyik. Ismerõs anyuka (3 gyerekkel). Már az elsõ gyereknek választott tannéninvel volt valami, nem maradt meg, de azt nem tudom pontosan. Elsõ gyerek napközis tanítónénijét nagyon megkedvelte. A második iskolaválasztásánál ominózus tanítónéni potenciális tannéni jelölt, történetesen zenei tagozaton. Ugyan a kislánynak nem tûnt úgy, hogy fene nagy zenei beállítottsága van, de a tanítónéni nagyon vonzó lévén, azt az osztályt választották. Tan. néni 3 hónap után beteg lett (idegösszeomlás), váltottak, innentõl végig más lett a tan. nénijük, pedig 4 évre szólt volna...
MÁsik, velünk: gurulós osztály, két tan. nénivel. Nekem egyik nagyon szimpatikus, másik kevésbé. Egy gyerekkel kipróbáltuk, a másik kettõre azt mondtuk, inkább próbáljunk mást, mert a gurulás hátránya és a kevésbé szimp tan néni-t nem kompenzálja a szimpatikus tan. néni. (elsõnél még ráadásnak emelt matek volt, az vonzott, most már nincs) . Bejelentem a másik osztályba, aztán jött a felvételi (amit persze nem annak hívnak, és tényleg elég játékos, de a lényege a válogatás). Ezután ig. helyettesnõ egy órát telefonált velem, hogy mért is nem akartam a gurulót, mert bár most nem emelt matek, de mégis ebbõl fog kinõni 5.-re az emelt, és ezek a gyerekek nagyon jónak tûntek, kár lenne elpazarolni õket. Nem mondhattam neki, hogy a magyaros tannéni nem szimpi, mert még epercben is a másodikos nagynak a tannénije.... Hivatkoztam a nem akarunk gurulni, mert olykor csak tv-znek a napköziben (a magyaros tannéni nem volt túl lelkes)stb dolgokra. De végül meggyõzött, beírattam a gurulóba.
És itt jön a poén: nulladik szülõi: minden szülõ totális meglepetésére a két tannénibõl csak az egyik maradt (a matekos, nekem szimpi), a párját lecserélték! Azután, hogy ugye a szülõk egy jórésze tanítónénit választott.... Én speciel többnyire örülök. (ominozús friss tannéni meg éppen az elsõ sztori tannénije...) Csak hát ez így elég durva, hogy választassz tanítónénit, aztán meg történik valami és esetleg ott állhatsz meglõve... Tudom, nem általános, de azért a tan. néni mellett nem mindegy, hogy az iskola többi tannénije mennyire vonzó.


Ildi

Ildi
 
 


Nehéz dolog tanárnénit választani még akkor is ha ismerjük a gyerekünket. A gyerekemnek mindig más volt szimpatikus mint nekem. Végülis egy külön kis egyéniség, úgyhogy el kell fogadni az õ választását. Okulva a bölcsödébõl és oviból - ahol a számomra nekem nem szimpatikus óvónõt õ imádja, az iskolaban a féletlenre bíztam a tanárnéni választást.
Névtelen
 


Szia Ildi!

XI. kerületi iskolát választottunk mi is, a IX. kerületbõl, az Egri József utcait. (Petõfi hídnál) Mi ismerõsök ajánlására néztük meg a sulit. Ugyan még nem kezdõdött el, mert a lányom csak szeptemberben megy elsõbe, de február óta elõkészítõ játékos foglalkozások voltak, most ért csak véget. Most már állítólag több helyen is csinálják, én még nem hallottam róla, és a IX. kerületben ilyen nincs is. Na ezeken az elõkészítõkön meg lehet nézni a tanítónéniket, lehet velük együtt játszani, van olyan leendõ osztály, ahol kirándulnak is így. Az igazgató nagyon szimpatikus, a suli jó hírû, 17-18 szakkör van napközi idõben, és szinte mindent a suliban próbálnak megoldani helyben, állítólag még a zeneiskola is házhoz jön...
Nem tudom, milyenek lesznek a tanítónénik élesben, de mi (férjemmel) az elsõ 5 percben azt mondtuk, az elsõ találkozás alkalmával, hogy nem keresgélnénk tovább tanítónéniket, másfél óra múlva pedig biztosak voltunk abban, hogy ide szeretnénk hozni a gyereket. (Neki is tetszett) Mára egy félig összeszokott kis csapat a leendõ osztály, a szülõk is ismerik egymást, ha mást nem már látásból, szóval az osztály és a szülõk összetétele is látszik.
Felvételi nincs! És ezt én nagyon fontosnak tartom. XI. kerületiek elõnyben, de mindenkit felvettek a IX. kerületbõl is idén. Én merem ajánlani. Érdemes már jövõ januárban érdeklõdni, biztos hogy lesznek megint nyílt foglalkozások.
Üdv
Pkriszta
pkriszta (pkriszta)
 


Az Egri általános iskola tényleg jó hírû én is csak jót hallottam róla.
Sok sikert a kis elsõseinkhez. AZ én kislányommár nagyon izgul az iskola miatt, és így természetesen is. Remélem hamar belerázódunk majd iskolás évbekbe.
Névtelen
 


Melyik osztályba fogtok járni, A vagy B?

Mi A-sok leszünk.
Pkriszta
pkriszta (pkriszta)
 


Mi a Gárdonyiba fogunk járni és B osztályba
Névtelen
 


Szisztok!

Szerentem figyelmetekbe ajanlani a Jatekos sulivaro cimu konyvet.
Bovebb info; http://www.gyermeksziget.hu/jsv.php
Kapi
 


Az NLC-n valki iskolatáskát keresett és amint
kutakodtam ezt találtam. Szerintem nagyon szépek, csak kapni is lehessen.

GABOL magyarországi képviselete
http://www.gabol.hu/iskolai_gyerek_ufficow.htm

http://www.gabol.hu/iskolai_lany_printemps.htm

http://www.gabol.hu/iskolai_fiu_stanley.htm

GABOL Magyarországi Képviselet Nyírpalota EC.
1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 16.
Tel. /Fax. : 239-5177
Levelezési cím:
1605 Budapest, Pf. , 17.

A fenti elérhetőségeken állunk meglévő és leendő
partnereink rendelkezésére.
Egyéni vásárlók telefonszámunkon kaphatnak
felvilágosítást a lakhelyükhöz legközelebbi,
termékeinket forgalmazó üzletről.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Bigacsiga,
király vagy! Kép Mi lenne velem a linkjeid nélkül...
 


Ha már iskolatáska, néhány tipp. Csak mert megnéztem ezeket a képeket, szépek, de nem mondtak semmit nekem.

Amit én nézek:
-kivitelezés mennyire massziv. Sajna nem tisztán igaz a drágább jobb, bár egy garancia jól jöhet. Egy iskolatáskának nagyon strapabírónak kell lenni, különben havonta vehetsz újat.
-alsósoknál legpraktikusabb a háton hordható tatyó, ezért érdemes figyelni rá, mennyire van kipárnázva a háta, mennyire szélesek és puhák a vállpántok
-meglepő, de a méretet is kell nézni, egyik másik tatyóba nem fér be a cucc. Sajnos a legtöbb suliban félelmetes mennyiségű tankönyvet cipeltetnek a gyerekkel (ugyanigy a súlybírás is fontos)
-tatyó elrendezése - rekeszek, kis és nagyobb zsebek. Jó ha nem egyetlen nagyba kell pakolni, mert abban -különösen fiúgyerekeknél legalábbis nálunk- hamar ömlesztett rumli lesz. Meggondolandó, hogy merevitett legyen a rekeszek oldala, valamennyire az is védi a benne levő cuccokat.
A sok kis zseb nekünk nem jött be, látványos, de igaziból semmi nem fér bele.
-szine: nem baj ha szép mintás, de a világos szinekkel jobb vigyázni, mert nagyon gyorsan koszos lesz
-alját is érdemes megnézni, saját gyerekkoromban volt olyan, ami alul szakadt ki, mire hazaértem szépen sorban elpotyogtak a könyveim. Az olvasókönyv keménylapos volt, na az koppant ahogy kiesett, arra vettem észre.
-vízállóság:ez különösen azoknál érdekes, ahol gyalog jár suliba a gyerkőc, vagy busszal, sajnos esőben is kell suliba menni
-csatok:na ezek az egyik legbénábbak, volt olyan tatyónk, ahol a tatyó még birta, de már háromszor tört el a műanyag csat rajta. Meg olyan is, ahol cakompakk kiszakadt a csat...
-férjen bele a gyerek! tudja felvenni a hátára ne csak nyári egy szál polóban, hanem a téli nagy kabátjában is!

Nálunk eddig tipikusan két-két évet birtak ki a tatyók, bár az ikrek most két éves tatyója még használható, csak ezzel meg attól félek az lesz a baj, hogy kicsi lesz... Ja, méretnél a gyerekhez is jó mérni, egész más egy táska egy alig 20 kilós, 118 cm magas gyereken, mint egy 30 közeli 128 magason! Pedig mindkettő lehet éppen elsős.

Ildi

Ildi
 
 


Virág!

Köszi, Kép

Ildi!

Neked is. Kép

Igen igazad van, jól meg kell nézni, mert egyáltalán nem mindegy és az árak sem piskóta.
Találtam más oldalakat is pl. Budmil, Cassone, Invicta, de pont azért csak ezt nyomtam ide be, mert nagynak láttam a választékot és kifejezetten iskolainak írta a dolgot. Árat nem tudom, de pl. a Budmil 5000- 12000 Ft.
Ha kis képre kattintasz látod, hogy több modell is van, hátitáska ill. hátizsák formáció is. Az meg külön jópofa, hogy kapható hozzá ugyan olyan tolltartó ill. tornazsák. Kép
Nekem nem biztos, hogy tetszene a merevített oldalu, mert abba nem lehet olyan szabadon pakolni.
A füzeteket meg a könyveket megvédhetjük azzal a keményfedelű füzettartóval is, amit olyan gumifülekkel kell bezárni.
A kis zsebeket én is így gondolom, jól néz ki, de amikor valamit bele kéne tenni vagy nem fér bele vagy bonyolult kivenni belőle.

Nekünk pl. lehet, hogy kettő lenne az ideális Kép Kép, mert hétfőn beviszi a cuccát, és csak pénteken hozza haza újra az egészet.
Hétközben meg mininális cuccot cipel csak.
Na majd meg látjuk.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Még egy dolog eszembe jutott. Érdemes munkahelyeket megkérdezni, létezik egy ún, iskoláztatási támogatás, lehet adnia a mhelynek ilyet, tavaly 10 ezer ft volt max, amit tancuccokra lehet levásárolni. Táskavásárlásnál gyorsan megvanKép.

Füzettartó:aha, tudom, én is azt hittem anno, hogy ez jó ötlet. Csak épp a fiaim cipelik üresen a füzettartót, és mellé gyömöszkölik be a füzeteketKép. Hiába no, rutinos kölkök!Kép

Ildi

Ildi
 
 


PIldi,
szuper ötleteket írtál! Kép Még sosem vettünk ugye iskolatáskát... Hogyan fogok tudni ennyi mindenre figyelni? Kép Majd kinyomtatom, amit írtál. KépKépKép

Ja, és nem is hallottam még iskoláztatási támogatásról.

Bigacsiga,
állítólag a mi sulinkban sem dívik a tanszerek hazacipelése, de majd meglátjuk. Itt hétvégén sem szokták asszem hazavinni a gyerekek. De azért veszünk egy stramm táskát. Kép Képzeld, én Rubennek az egyik lányoknak való táskát néztem ki, amíg nem vettem észre, hogy van fiú is. De annyira fiús az is... Ez az: http://www.gabol.hu/iskolai_lany_luna.htm Na jó, azért nem a legfiúsabb. Kép

Virág (aki még nem iskolaérett, és nehezen tudja elképzelni meg megemészteni, hogy a fia iskolás lesz 2 hónapon belül...)
 


Virág, bele fogsz jönni! Mire a kicsinek veszed a táskát, már rutinból csinálodKép!
Ildi

Ildi
 
 


Pildi,
tannéni választással kapcs. abszolút egyetértek (visszaolvastam a topikot). Minbdig mindenki ezzel jön, csak arra nem gondolnak, h a lényeg, h az iskola szemlélete legyen olyna, ami nekünk tetszik, mert ha az olyan, akkor valszeg minden tanár-tanító azt a szemléletet vallja.
Az általunk válasdztott tannéni meg lehet, h elmegíy gyesre egy fél év múlva, vagy épp idegösszeomlást kap... És akkor ott állunk a vlasztott tannéni hűlt helyével...

Zsóka
 
 


Zsóka, tök jó, két éve írtam a tannéniset. Ez a bizonyos mindkét sztoriban szereplő tannéni nagy kedvencem lett. 2 évig vitték az osztályt, így most évzárókor búcsú volt, hát elsírta magát. Örültem, hogy így alakult, bejött! (és imádta mindkét gyerkőcömet, és ezt nem is titkolta)
Ildi

Ildi
 
 


Ez jó! Kép

Zsóka
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Kölökidõ

Jegyzetfüzet: