Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
Sok olyan mamatársunk van, aki megtalálta a babanetet, megszerette, de uigazából még nagyon új itt, és nem nagyon tudja, mi hol van, milyen témák vannak egyáéltalán. Sok ugyanolyan témájú topik nyílik, párhuzamosan mtöbbször megbeszéljük ugyanazt (ami nem baj, csak ne négy-öt helyen beszéljük meg egyszerre).
Arra gondotlam, hogy lehetne egy ilyen topik, ahol az "öregek" elmondanák mindazt, amire rájöttek a hosszú babanetes hónapok alatt Kép.
Pl. a keresõ használata, névvel ellátott üzenet küldése, stb. stb.
Én most csak megnyitom ezt a topikot, de a késõi idõpontra tekintettel nem írok többet, megyek alunni. Majd holnap...
Addig is - Pethes Ildi, remélem, idetalálsz. Napocska, Te is! Bocsi azoktól, akikwet kihagytam.
üdv
Zsóka
zsóka (zsók
 


Zsoka

Idetalaltam, jelentem. En is epp ezen gondolkoztam csak nem volt eleg merszem megnyitni. Mar arra gondoltam uzenot elinkitem fel erre a celra. Na hogy ertelmeset is irjak ,legyen talan elso okoskodasom a nevtelenseg elkerulesere mig nem tudja nem akarja valaki regisztraltatni magat.

Elosszor is regisztraltatni ugy lehet, hogy szerk@babanet.hu ra kell egy emailt irni kivant azonositoval es jelszoval. Akkor Gabi a szerkezto megcsinalja es utana hasznalhato a nev es jelszo.

Masik megoldas, ha nagyon hirtelen es gyorsan szeretnenk hozzaszolni valamihez es nincs idonk kivarni regisztracios procedurat, vagy csak ugy hisszuk nem leszunk babanet fuggok, es teljesen felesleges ezzel veszodnunk. Na akkor ha csak es kizarolagosan uzenetunket irjuk le es nevhez irunk egy nevet, es nem kattintjuk be nevtelen rublikat akkor egy szempillantas alatt nevunk lesz es nem szaporitjuk nevtelenek halmazat.

Napocska
napocska (napocska)
 


Sziasztok!

Én is itt vagyok. Legfrissebb tudományommal kezdem. Ha sikerült kérnünk egy azonosítót, és használni kezdjük, lehet olyan gondunk, hogy esetleg kissé másképp akarjuk a nevünket, más jelszót szeretnénk. Pl. az én nevem nem szeretném, hogy kisbetûvel legyen (Nemecsek Ernõ). Ekkor rákattintok a jelszó módósítása nevû akármire jobboldalt. Akkor bejutok egy oldalra, ahol a profile szerkeszthetõ. Itt beírom a nevemet, úgy ahogy nekem tetszik. Aztán a jelszavamat is módosíthatom. Ezentúl a nevem már nem is kisbetûs.

Keresés. Szintén jobboldalt van egy keresés nevû linkecske, avagy a fõoldalon is van egy. A fõoldali a társalgóban nem keres, a társalgóbeli keresõ a társalgóban keres. Mindkettõ hasznos lehet. Pl. érdekel, mi hangzott el toxoplazma-toxoplazmózis ügyben. Beírom a fõoldalon és kapásból kapok egy rakás linket a rendelõbe, kiderül, hogy bizony ezt elõttem már 10-en kérdezték. Vagy valamilyen téma érdekelne a társalgóból, vajh elõttem beszéltek-e már mások a szobatisztaság rejtelmeirõl. Ekkor a társalgó keresõjét alkalmazom. Persze jobb résen lenni, alkalmasint elég sok válasz jöhet vissza.

Személyek. Itt beszéltem egy lánnyal, láthatóan babanetes egy ideje, de mégis hány gyereke van, mennyi idõs lehet, merre felé lakik. Egyik lehetõség, hogy megkérdezem. Biztos válaszol, de mikor tizedszer meséli el valakinek, esetleg a többieknek unalmas. Egy idõ után pedig szinte képtelenségnek tûnik fejbentartani ki kicsoda. Ezen gondok elkerülésére nyílt a babanet fõoldalán a babanetes családok (jobboldalt) oldal. Ezen táblázatba foglalva megtalálhatóak mindazok, akik itt jártak, és úgy vélték, még fognak, és szeretnék, hogy a többiek is könnyen tudják ki is õ. Az oldalon lehetõség van adataink bevitelére, módosítására, beírhatjuk e-mail címünket, vagy egy rólunk (gyermekeinkrõl) készült fotóra mutató linket.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 

 
 

bocs, jelszó módosításos akármi baloldalt van
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Új üzenetek megnézése:
Ha bejön a Társalgó rovat, a bal oldalon a Segédletek-ben taslálható az Új üzenetek. Itt meg lehet nézni, hogy pl. egy adott témában érkezett-e új hozzászólás.
Ha már van azonosítód és jelszavad, a legutóbbi babanetezésed óta a legjobban úgy nézheted meg az új üzeneteket, hogy a Hzzászólások a legutóbbi ellenõrzésóta részt jelölöd be, beírod az azonosítód és a jelszavad, majd rákattintasz a keresés gombra. Így mndig meg tudod nézni az új öüzenetteket, s nem kell bogarásznod a topikok között.
üdv
Zsóka
zsóka (zsók
 


jelszó, e-mail cím összefügés nem függés:

Ha hozzá szólsz egy témához és az alján töltöd ki a három mezot vedd figyelembe a következoket:

abban az esetben ha
regisztrálva vagy beírod a nevedet és a jelszót hiába írod be az e-mail címedet ha valaki a nevedre kattint nem fogja tudni elolvasni, mert a babanetben ez így nem múködik.

ha az akarod, hogy a nevedre kattintva az e-mail címed is látható legyen ne töltsd ki a jelszó rovatot, ennek viszont az a hátránya, hogy más is írhat a te neved alatt.

Az azonosító választáshoz még annyit szeretnék írni NEM KELL A SAJÁT KERESZTNEVEDNEK LENNI.
Maximum ha akarod a keresztnevedet majd aláírod a hozzászolásod végén. Mint pl. én a sok Kata közül én egyértelmüen azonosítható vagyok, hogy én vagyok a

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Lanyok

Nagy felfedezst tettem , rajottem hogy lesz elerheto profil es hogy lesz regisztraltan is a mail cimunk kiirva . Szoval Ildi irta jelszomodositasi lehetosegrol, na ha ott megadjuk mail cimunkat akkor lathato lesz ha jelszoval irunk is . Kép

Napocska
Napocska (napocska)
 


Sziasztok!

Rengeteg új és jó dolgot fedeztetek fel, remélem Ildi nem fog "lekapni" Benneteket, mint engem, mert megszólaltam regisztráció témában. Kép
Egyébként ez volt az egyetlen saját felfedezésem és úgy örültem neki! (Másnapig Kép )

Üdv: Juca (aki nemecsek ernö és már az is marad, pedig az azonosítója nagybetűs...)
juca (juca)
 


Ui.: Csak a saját billentyükiosztását kellene megváltoztatnia a hosszú ö és ü miatt...
juca (juca)
 


Juca

Nezzel at jelszok modositasaba es ott elveszitheted nemecsekseged . Nekem is ott sikerult.

Napocska
Napocska (napocska)
 


Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy megnyílt ez a topic, illetve valaki létrehozta. Kérdésem a következo lenne: hogy kell új topicot létrehozni?
Üdv: MIMI
MIMI
 


Szia Mimi!

Bal oldalon Témák, belemész a Neked megfelelö témába és ott alul az Új beszélgetés létrehozása gomb.
Juca
juca (juca)
 


Juca!

Remélem nem haragszol rám, tényleg te nyitottad fel a szemem, ahogy Lencsit beírtad, hogy bizos ami biztos, túl elterjesztettem már a nevem, jobb ha levédetem. De nem akartalak ezzel bántani! Ne haragudj!!!

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Szia Juca,
hogy csinálod ezt a vigyorgót? (A fogasat). Illetve valaki (talán te) a mit csináljak a párommal (asszem abban) topikban írt valaki egy dühös vicsorgót, pirosat. Azt hogy kell?
üdv
Zsóka

(Aki már szintén nem nemecsek)
Zsóka (zsóka)
 


SZia Zsóka!
KépKépKépKép
Ezeket a Formázásba tudod megkeresni,clipart indexre kattints rá,ott vannak.
Szia Mona Kép
Mona
 


Zsóka!

A fogas vigyorgót egyszerűbben a kettőspont nagy O betűvel lehet behozni. (mint ahogyan a mosolyt kettőspont záró zárójellel) A többit, amiket Mona mutatott tényleg csak képként, legalábbis még nem találtam megfelelő kombinációt hozzájuk.
Tehát Kép

Ildi nem haragszom!
Próbálom elveszíteni nemecsekségem...

Juca
Juca (juca)
 


Úgy utálom az ö és ü betüimet, mert minden levélírás után ki szoktam javítani rövidekre, de most is elfelejtkeztem róla...

Juca (Elveszítettem... Kép )
Juca (juca)
 


Sziasztok,
köszönöm Kép. Kerestem én már ott, de nem találtam. Ezek szerint nem kerestem elég alaposan. Majd utánanézek.
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Sziasztok,
ti mint öregek talán emlékeztek egy topikra, amiben nagy viták voltak óvodába vitelrõl-nem vitelrõl. még tavaly nyáron, ha jól rémlik. A címében nem volt benne az óvoda szó, ha jól emlékszem. Próbáltam keresni, de egyszerûen nem találom. Tud nekem segíteni valaki?
köszi
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Zsoka

[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/87.html?2000Jnius2pntek0243de" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/87.html?2000Jnius2pntek0243de[/url] erre gondoltal?

gyermekek-gyermekneveles-óvodasokról


ha nem akkor elnezest erte

napocska
Napocska (napocska)
 


Igeeeeeeeeeeeen!!!!!!!!4
Napocska, nagyon szépen köszönöm! Végigolvastam az egészet, tök jó volt...
(És a véleményem azóta se válozott...) De hogy az oda írók közül már alig vannak/vagyunk itt.... Kép
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Kedves Zsóka,

Végigolvastam a fent említett beszélgetéssorozatot és sok tanulságos dolgot láttam. Megkérdezhetem, hogy Pap Évával találkoztatok-e? Mi is a Pólus mellett lakunk, szívesen találkoznék velük ! Tudsz róluk valamit?

Bóbita
Bóbita (bóbita)
 


Bóbita,
Talákoztam vele még tavaly nyáron. Emilben elküldöm neked az elérhetõségét, nem hiszem, hogy baj lenne belõle Kép (Remélem).
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Bóbita, megpróbáltam neked elküldeni, de vmiért nem megy át az üzenet. Küldenél nekem egy emilt: dersu@matavnet.hu-ra, és elküldöm neked Éva elérhetõségét.
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Sziasztok!

Micsoda véletlen én leveleztem a Pap Évával még kb másfél éve.
Aztán egyszercsak nem válaszolt. Erre látom, hogy ide is írt anno.
A Szentmihályi úton laktak/laknak. Sikerült elérni? Jól vannak? Azt tudom, hogy dolgozni kezdett.

Andi2
andrea (andrea)
 


Kép
Kép
Névtelen
 


Kép
Névtelen
 


Kép
Névtelen
 


Kép
Névtelen
 


Sziasztok Lanyok!
En arra lennek kivancsi,hogy hogy lehet fenykepet kuldeni az ismerjuk meg egymast reszbe.
koszi
Kriszta anya
Kriszta anya
 


/clipart(happy)
Névtelen
 


Kriszta anya,
A Formázásban (itt van baloldalt, a Dokumentáció menüben) keress rá, ott részletesen le van írva.
(Túl bonyolult lenne itt leírni)
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Szia Zsoka!
Koszi,megkeresem.
Kriszta anya
Kriszta anya
 


Kedves Zsóka!

Fogadd hálás köszönetem ezért a topicért. Tudod, én sokszor nagyon türelmetlen vagyok és ha valamilyen témát nem találok elsőre, az már nem is érdekel. Vagy ha valamire nem jövök rá hamar, inkább befejezem a próbálkozást.

Szóval egymillió köszönet neked még egyszer, és Pethes Ildikónak is, hogy felhívta a topicra a figyelmünket a Friss kismamák között.

Sziasztok: Laura
Laura
 


Lányok!

Én több hónap Babanetezés után jöttem rá a Ti fenti segítségetekkel, hogy hogy egyszerubb megnézni az új üzeneteket.
Én állandóan nézegettem a fo témáknál egyesével.
Elég lassú volt így.
Ezer hálám ezért.

Andi2
andrea (andrea)
 


Sziasztok!

Ha már jugabinak leírtam, gondoltam ide is beteszem, hogy hogyan kell képeket felrakni.

image {én képem}

(szóközök nélkül). Az "én képem" helyre kell beírnod azt a szöveget, amit akarsz, hogy látszódjon, amikor a kép fölé viszik a látogatók a kurzorjukat. Ez lehet bla-bla is. Ezek után be kell, hogy jöjjön egy Ûrlap/Feltöltés oldal (vagy valami ilyesmi a címe). Ott egy elérési útvonalat kell megadnod, hogy NÁLAD hol található a kép. (Honnan töltse be és melyiket) Pl. c:vilmosmosoly.jpg (Ez az enyém) És akkor a Feltöltés gomb.

Juca
Juca (juca)
 


Kép
Névtelen
 


Kép
Névtelen
 


Kép
Névtelen
 


Kép
Névtelen
 


Kép
Névtelen
 


A próbaterület máshol van!!! Ott próbálkozzatok!

Hami
Hami
 


Jaj csajok ne hülyéskedjetek már... Kép Mindenkinek megköszönhetnénk akkor, hogy nyitott egy új topikot...
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


PRobálok valamit.
Zsupsz
 


OFF: És miért nem a Próbaterületen? Témák, azon belül az utolsó előtti előtti. Maradjon már meg ez a topik annak, ami.

Hami (milyen jól jött ez ki...Kép ON
Hami
 


/image
Névtelen
 


Sziasztok!

Jo ez a topik, nagyon sokat segitettetek nekem. Kezdek mar eligazodni a temak között.
Köszi a segitseget, es ne hadjatok abba!
Mobevik /Monika/
mobevik (mobevik)
 


Sziasztok,
Ildi, egyszer már leírtad vhol de nem tudom hol. Hogyan lehet internet explorernél beállítani a betűtípust úgy, hogy ne legyenek az hosszú ö ás ü betűim ilyen csúnyák? Eddig netscape-pel neteztem, azzal nem volt semmi gond, de most egyszerűen nem alálom, hol kell beállítani.
Lányok, help!
üdv
és köszi
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Bocs, Zsóka, hogy én válaszolok, de ha jól emlékszem, Ildi azt írta, hogy a Nézet-nél, a Kódolás-nál kell közép-európaira (ISO) állítani. Ebben csak az a rossz, hogy minden üzenetednél újra kell, mert nem jegyzi meg a buta. Na, most kiderül, hogy sikerült-e: õõõõûûûûÕÕÕÕÛÛÛÛ Kép
Sok puszi Neked! Emese
Emese (emese)
 


Éljen, siker!
Emese (emese)
 

Vissza: Útmutató a babanet társalgó használatához

Jegyzetfüzet: