A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Kriszti drága, ha valamire szükséged van, ugorj fel, ha tudok segítek!! Ok?

.:Angi:.
angiszeged

Nyúlanyó: Hát én nem emlékszem, hogy bármi ilyet aláírtam volna, de a fene se tudja, tényleg nem tudom. Nem lehet, hogy az az kisbaba csomag amit átveszel a szülészeten (akkor aláírsz egy átvételi papírt és abban is van ilyen biztosítós cuccos..) szóval, hogy az már alapból egy beleegyezö nyilatkozat, hogy téged zavarhassanak...?? Na ezt jól megaszontam!

Kriszti: Nálunk is van ilyen szokás, siratóasszonyok nélkül. Faluhelyen most is így temetnek. A házban ravataloznak és utána mennek a gyászolók a temetöbe eltemetni a halottat, majd vissza a házba torra.
Mindenesetre óvatosan vezessetek. Mikor lesz a temetés?

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Angéla,
köszi Kép.

Enikő,
vasárnap.

K

Kép

Kép
eszteranyu

Enikö! Nekem adtak a korházban egy nyilatkozatot amit nem is kértek vissza csak szülés elött, vagyis 2 hétig nálam volt. Lehetett választani teljesen megtiltom hogy adatokat adjanak ki (akár a családtagoknak is) v. részleges engedély v. kérés nélkül bárkinek. Én a 2. választottam, mert a szülés biztosítási káreseménynek számitott és ilyenkor lehet kérnek orvosi papirt. De akkor elötte a korháznak beleegyezésemet kell kérnie kinek mit ad ki.
Klinikán szült barátnöimnél szintén nem volt ilyen nyilatkozat és pár nap mulva otthon kereste biztositos, fényképész. Engem is felháborit az ilyen!

Kriszta! megértelek hogy nem akarsz bemenni a házba.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Hajni, Karmen, tündéri kislányotok van! Én is majd szeretnék egy ilyen bájos kis leányzót!

Kriszti, őszinte részvétem a történtek miatt, az ilyen esemény sajnos mindig szívszorító. A kisbusz jó ötlet, remélem probléma nélkül és gyorsan leértek.

Lányok, egy kicsit kiakadtam a védőnőnkön. Szerintem túlságosan komolyan veszi a "mit ehet a gyerekünk" témát. Edi 9 hónapos, és jól utánaolvastam mit mikor vezethetünk majd be. Legtöbb ajánlás szerint a tojásfehérjén és a dióféléken kívül egy éves kora után szinte mindent ehet, és nem kell a gyereknek külön főzőcskézni. A legtöbb gyümi és zöldségféle nálunk már megy befelé a pociba, így én úgy gondoltam, hogy egy éves kora után velünk eszik majd, azt amit mi.

Namost a védőnőm szerint a tojássárgáját majd csak 18 hós korában kezdhetem bevezetni, a fehérjét még később. Kenyeret, túrót, sajtot, joghurtot szintén ne egyen, még egy jó darabig. Semmiféle keksz vagy nasi másfél éves koráig, mert abban általában tojás van. Egyedül a Milupának adhatom majd a Biscotti kekszét, mert "az tisztított gabonából készül". Ezt is csak akkor mondta, mikor említettem neki, hogy a gyerek kinézi a szánkból a kaját és elkobozott egy darab kenyérhéját. Hagytam kicsit nyammogni, és üvöltött mikor elvettem tőle.

Mit gondoltok nem túlzott egy kicsit ez a szigor?
Megjegyzem, én fél éves koromban már gyűrtem befelé az egész tojást, bundáskenyeret, kakaót, kekszet... és semmi bajom.

Azt már meg sem mertem említeni a védőnőnek, hogy Edi véleltlenül rátalált egy szaloncukorra, és mire észrevettem, csupa csoki volt. Persze gyorsan elkoboztam tőle.:-)

Gabici
gabici

Apropó, biztosító és fényképész! Engem is zargattak szülés után. Szerintem a kórházi csomag velejárója a dolog. Ott alá kellett írni egy hozzájárulást az adataid felhasználásához ahhoz, hogy megkapd.

Amit Karmen említett, az szerintem a kórházi orvosi papirokra vonatkozik, a leletekre.

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Kriszti! Őszinte részvétem!Kép

Karmen! Szerintem kell a gyerekre bukósisak.

Gabici! Ha Edi nem allergiás, és a családotokban sincs allergiás, akkor kicsit tényleg szigorú a védőnőd.Lotti 9 hónaposan kapott először sajtot, tojássárgáját, 10 hónaposan túrót (és 10 hónapig szopizott).

Bnőm kisfia 2 hetes, nem emlékszem már, mennyit kell ennie egy ekkora gyereknek? Grammban kéne.
Előre is köszi.

Lottinak eltűnt a pocakja. Mai "adagja" 1/2 joghurt. Beszéltem a dokinővel, ő nem aggódik annyira mint én, ha iszik, nincs gond.
"-Lottika mit szeretnél enni?
- anya, mondom, hogy semmit"

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda, talan 60-70 gramm? De ez nem biztos. Sosem mertem mennyit szopik Kristof, a klinikan mertek utoljara 5 naposan. Lottinak hatarozott velemenye van. Kép

Gabici, szerintem is tulzott ez az ovatossag.

Angi, szuper meglepetes volt a noverednek! Kép

Karmen, nagyon jo a tablazat! Csak olyan keves kismamank van.

A klinikan adtak egy babakonyvet (meg talan egy emleklapot), azt a biztosito finanszirozta. Azt hiszem annak az atvetelekor kellett valamit alairni, meg ki is kellett tolteni egy adatlapot.

Agi
agi77

Sziasztok

Kriszti, sajnálom ami történt, szegények, és most jön karácsony.

Angi, nagyon jól megszervezted a meglepit, és két gyerkőc mellett még erre is jutott időd. Én egy babóval nagyon rosszul osztom be, semmire se elég, megyek hozzád tanulni, hogy csinálod. Kép

Melinda, a "nagykönyv" Kép szerint testsúlykg-onként 120-150g a napi fejadag.

Gabici, szerintem is túl óvatos a védőnőd, ha nincs allergiás a családban.

Gigi
gigi1

Gabici! Nincs allergiahajlam, ugye? EZ sztem is túlzás. És épp a tojás, mert még, ha a tej miatt parázna ennyire. Én a helyedben rávárnék még a kismamás tábla szerinti időkre 1-1 hónapot, és annyi.
Ja, biscotti meg tele van adalékanyaggalKép

angiszeged

Sziasztok,
Gabici,
a védőnő azért nem túlzott annyira. Mint mindenben ebben is halad a tudomány, és újabb és újabb kutatásokat végeznek, és sok minden más, mint akár 20-30 évvel ezelőtt. Csak, ha megnézzük a bolti tej minőségét, ááá, nem látott az már tehenet sem szerintem, na jó talán képről...
Mások a boltban kapható termékek, és sajnos okx még a piacon is. Régebben nem volt ennyi tartósító, emulgáló, meg mittudoménmilyen szer az élemiszerekben, és nem kellett fél óráig azon gondolkozni, hogy a drágábbat az -állítólag bio vagy legalábbis természetesebb kajcsit vedd meg, vagy az olcsóbb -mi is van benne ennivalót...
A megelőzés mindig jobb, mint a tűzoltás! Ha később kapja 1-2 hónappal, félévvel semmi hátránya nem származik belőle, főleg, ha jól eszik, semmi gond. Ha magad sütöd, főzöd az ételeket, akkor meg még jobb, mert tudod mi van benne.
Én azért a tojással mindenképpen várnék. A joghurt is megvárja. Ha nincs senki a családban allergiás (nemcsak étel), akkor 10-11 hónapos korában a sajtot, túrót megkóstoltathatod vele, ha van, 1 éves kora után jobb.
Az aprómagvas gyümölcsök is várjanak még jócskán. Képzeljétek, az arcommal épp tegnap voltam bőrgyógyásznál. Kérdezi a kiwit. És mit, mondott, sajnos leszedik zölden a gyümölcsöt, után érlelik mindenféle lével, ezek viszont benne maradnak a gyümölcsben, ami nem biztos, hogy annyira emberbarát. Tudom, nem lehet mindent kiszűrni, de ha megtehetjük, miért ne.
Egyébként a SAS herbáriában nagyon jó dolgokat lehet venni (pl. bio kukoricapelyhet, amit már ővele is megkóstoltathatsz, épp ma láttam) és itt találhattok alternatívákatKép
Eldugulok, mert sok lesz...Kép

Karmen,
Osscc. Megelőzésre: heti egyx 1 adag, szerintem Orsinak fél is elég.
De ez elég haamr el fog fogyni, szedesd vele inkább:
Echinacea angustifola 5 CH 2x5 golyócska 2 hétig, 2 hét szünet. Tudod előtte utána 15 perc se enni, se inni. Immunerősítő hatása van.

A termgyógyász néni, akihez járunk most adott Gábornak egy immunerősítőt (már tiszta erős leszKép ) ha gondolod, megkérdezem tőle. Ez is homeos, csak cseppenteni kell. De mostmár csak januárban tudom.

Gigi,
eszembe jutott vmi: küldök neked mélben egy tanfolyami jegyzetanyagot, kicsit gyakorlatiasabb, jobban használható, mint a 3 éves kor után már késő könyv.
Majd kérem a véleményed, hogy tetszett.

Ági

Kép
Ágci

Ágci! Bio kukoricapelyhet eszik Virág joghurtban (az is bio), és tök natúran szereti, ha teszek bele lekvárt, vagy gyümölcsöt, már nem kériKép.
Meg a nagy kedvenc Ágiéknál és Nálunk, a bioköles, finomabb, mint a buláta.

angiszeged

Biokölesből Virág se tudja mennyi az elég, tele a szája és a keze is. Kép
gigi1

Gyerekszáj: Csak nem a gyerektöl, hanem a páromtólKép:
Ma este a párom megpróbálta rábeszélni a kislányát a pocakban, hogy növesszen kukit KépKép Odahajolt a hasamhoz és elkezdte simogatni. Elmesélte neki a napját, meg hogy a kézilabdás lányok kikaptakKép....stbstb, és hogy Ö nagyon szereti a kislányokat de egy kisfiúnak jobban örülne, mert hát,.... csak úgy Kép Van rá még 2 hónapja, hogy kukit növesszen....és aszonta szokott neki mutatni mintát,hogy milyenre növesszeKép, tudnia kell milyen az KépKép

Én úgy röhögtem.....KépKép Tiszta zizzentKép Imádom Kép

Na lépekKép
Puszó
Enikö 31+1Kép

ceniko
Szeged

Kriszti:
Részvétem!Kép Vigyázzatok az úton nagyon.

Mi most értünk haza az ügyeletrőlKép
Igazán nem is tudta megmondani a doktornéni mi a baja Vandinak. Délután óta hány, piros a torka, nem lázas. Így aztán felirt egy csomó gyógyszert ha ez lenne, ha az lenne...Olyan rosszul van szegénykém. A gyógyszertárban egy lajhár tempóval dolgozó patikus volt. Vandika háromszor hányta össze magát mire odaért a cuccal...
Hú pedig a karácsonyi bevásárlás hátra van. Szokás szerint az utolsó pillanatban akartam lezavarniKép
na de sebaj, csak Vandika gyógyuljon meg!!!!!
Ja meg megígértem anyunak, hogy holnap délelőtt segítek neki takarítani.Ez is elmarad. De ezt nem is bánomKép
Nina
nina74

Sziasztok!
Biokölest hol vesztek? Hogy készítitek el?

Kriszti!
Részvétem!

Tudtommal a 15 hónapos oltásig ki kell próbálni, hogy allergiás-e a tojásfehérjére a baba, mert ha igen, akkor másmilyen oltást kell kapnia. Rosszul tudom?

Hol lehet olcsón előhívatni digiképet?

Betegeknek gyors gyógyulást!

Nóri
norcee

Gabici! engem meg folyton arra akartak rábeszélni hogy olyat etessek vele amivel várni kellene. Mi ezen vitatkoztunk. Már én sem bánom kislányunk lett.Kép
Orsinak most 10 ho után adtam joghurtot, sajtot, tojássárgáját. És többet is evett volna, de azt olvastam most még modjával lehet.

Én is kaptam korházi csomagot, aláirtam amit Gabici irt, de senki sem keresett meg egyszer sem (szerencsére, mert jol kiosztottam volna).

Melinda! a potkerekes biciklire? Mert én is ugy gondoltam, de eddig csak te irtad ezt. Szegény Lottika, remélem gyorsan meggyógyul!
Én többet nem foglalkozok vele mennyit eszik a gyerek. Láttad volna tegnap Orsinak mennyire nem volt megint étvágya. Amig mosolygos, egészséges addig nem érdekel. Tudod volt hogy megmérni sem engedtem az orvosnálKép

Biscotti helyett én 3 Pauly glutén és tojásmentes kekszet adok Orsinak. Imádja. Jo puha, mint a vajas kekszek olyasmi, könnyü el szopogatni kevés foggal is.

Ági! Köszi, nem tudtam az echinácia után (elött) nem lehet enni, inni. Más homeora is igaz ez?
Mert én szedem az Oscillot már. Orsinak ha hoz a férjem echinaciat. Köszi a csepp neve is érdekel.

Biokölest én is veszek majd de csak 1 éves kor körül mert naturt nem találtam, csak sósat. Amugy mennyit ehet naponta ebböl?
Nóri! Bio részeken lehet kapni pl. Dm, Cora, Gabonabolt. Én itt láttam már.

Nina! Szegény Vanda, remélem gyorsan meggyógyul ö is!! Valami rosszat evett volna?

Nóri!Mi az olcso? Mi Corába visszük ott a 10*15 59 ft, nagyon jo minöség, és nincs transzerköltség (csak mert egy csomo helyen van, de ezt nem reklámozzák).

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Na ujra.

Fontos és sürgös! Ha valakinek van ismeröse keresek a CSerepes sor környékén (max. 10 perc gyalog) angoltanárt januártól aki alapfoku nyelvvizsgára felkészitene. Headway tankönyvet ismerje, mert ebböl akarok tanulni, legyen meg neki a kazetta is, és én mennék órára (itthon Orsi nem hagyna). Ja és 600-800ft/60 perc
kb. juniusig kellene

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Nina, Vandiakanak gyors gyogulast!

Angi, biokoles, nyam-nyam. KépHogy vagytok?

Nori, a tescoban is van, a biocuccok kozott. Csak felbontod a zacsit es kesz is. Kép Tenyleg nagy kedvenc.
Fenykepet talan a nagyaban lehet a legololcsobban elohivatni. 59 forint/ kep, ha jol emlekszem.

Erika, koszi, mar csak a mai napot kell kibirni, es holnap tulleszek rajta. Petinek jobbulast!

Most lehet, hogy elkiabalaom, de javul az alvas nalunk. Tegnap Kristof 10 es fel orat aludt egyben, most is csak 1x ebredt, akkor is gyorsan visszaaludt.
A mi vedononk azt mondja, hogy 3 eves koraig ne kapjon bolti tejet a gyerek. Ezzel egyet is ertek, azt a vacakot nem adnam neki, max a biotejet. Tudom, hogy a babatej is tapszernek szamit, de abban inkabb megbizok.

Angi, legyszi kuldd mar el a kokuszos muffin receptjet, ha van idod. Elore is koszi.

Agi
agi77

Karmen:
Valami vírus. Azóta már fosizik is. Az éjszaka még hányt vagy háromszor. Nem aludtam semmit.
Most megyünk a doktornénihez.
be van rekedve, az orra is folyik.

Nóri:
Éppen a napokban hallottam, Hogy a Béke utcában nagyon olcsón hívnak elő képeket. digit.Harmincvalahányért. de nem tudom a pontos címet, majd utánakérdezek.

Nina
nina74

Ági4 Írtam mélt, nem kaptad meg?
Csak az volt benne amúgy, h du sétálhatnánk 1et alvás után. 3körül általában fenn van Virág.
Mi Vierággal gyakice meggyógyultunk, Bogi mára jobban van, de be fogom adni Neki az antibiotikumot, csak a zinnatot kihánytaKép

angiszeged

Uhh, Nina, gyors gyógyulást szegénykének!!!

angiszeged

Anig, nem kaptam levelet. Majd akkor ide irok, ha felebredt Kristof. Orulok, hogy jobban vagytok!

Agi
agi77

Oké, Ági, Virág most alszik még el, de újabban nem alszik olyan sokat.

angiszeged

Sziasztok Kép

Megint en. Kivetelesen nem kerdezek, inkabb meselek... Kép

Kepzeljetek, ma voltam az elso UH-on (13+2) es kiderult hogy IKREK lesznek! Az elso sokkon meg mindig nem vagyok tul, de azert nagyon orulunk nekik!!! Kép

Minden betegeskedo babanak gyors gyogyulast!

Gyöngyi

bgy

Őszinte gratulációKép
És nagyon vigyázz magadra!!!

angiszeged

Gyongyi, mi is gratulalunk, ez szuper. Kép

Angi, Kristof meg alszik, de nemsokara felebred. Virag? Latom kerestel.

Agi
agi77

Angi, esik az eso. Kép

Agi
agi77

Ezért kerestelekKép((
Akkor holnap?
Mert ugyan sztem már senki nem fertőz, biztos ami tuti, még nem merlek áthívni BenneteketKép

angiszeged

Angi, holnap szombat. Kép De azert talalkozhatunk.

Agi
agi77

Gyongyi, azt tudod, hogy 1 vagy 2petejuek?

Agi
agi77

Holnap munkanap Ági! Tóni nem dolgozik?

angiszeged

Sziasztok!

Gyöngyi gratulálok én is! Én is szeretnék ikreket, nem tudom miért, nincs is a családba, meg szerintem meg is bolondulnék még kettővel, főleg ha olyanok lennének, mint Pipi. Kisasszony tegnap éjjel fél 12-kor volt hajlandó elaludni. Ilyet még soha nem csinált, remélem többet nem is nagyon fog.

Vandinak gyógyulást, szegénykém biztos nagyon kilehet...

Ónos szutyok esett, bagy nem? Mi délelőtt túltettük magunkat a sétán és egy jó nagy kutyagumival tértünk haza.....
Viki ma csak levest evett, a spenótnak még mindig nulla sikere van:-( Két kanál és ismét kérte a levest, kiette az összes tésztát meg zöldséget, a húst meg a májat kiköpte és széttrancsírozta. Karmen engem sem érdekel már, hogy mennyit eszi...csak tudat alatt idegesít, hogy már megint keveset. De már nem mutatom ki neki, legalább azt a keveset egye meg jóízűen.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Gyöngyi! Gratulálok!!

Nina! mit mondott az orvos?

Mi menni akartunk a Széchenyi téri elöadásraKép

Nyúlanyó! Orsi azóta eszi meg a spenotot, hogy répafözelékbe teszek. Igy falja.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nina! Gyors gyógyulást a lánynak! Át tudom érezni, mit érzel.
Lottika még mindig nem eszik.Kép

Gyöngyi! De jó!!!!!!!Kép Gratu.
Én is szeretnék ikreket, sőt nálunk "sok" iker van a családban, így esély van.
- anyukám iker
- apósom testvérének az unokái
- a férjem nagymamájának a testvérei
- sőt apu családjában is voltak.

Hajni! Gratu a vizsgádhoz.
Luca nagyon szép csajszi, és remélem, ért már a számítógéphez.Kép

Fáradt vagyok, pedig holnap is munkanap van (24-et dolgozzuk le).

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Koszonom a sok gratulaciot! 2 peteju ikrek.
En nem tudok ikerrol az en csaladomban, a paromnal pedig csak egy nagyon tavoli rokonrol tudjuk hogy ikrek. Azt hogy hogy fogom birni, pedig el se tudom kepzelni... sok valasztasom ugy sincs... Kép

bgy

Gyöngyi: Kép Hát ez naccerü hír!! Mondjuk én a falnak mennék ha az orvos ugyanezt közölné velem KépKép de nagyon örülnék is, csak hát én már tudom mi várna rám...KépKép Hüüüüü azanyját, most átéreztem egy pillanatra a helyzetet! Szupi lehet egyszerre kettö...de az eleje kökemény még eggyel is! Na de ha van egy szupi pasi melletted aki segít, akkor semmi vész Kép És hát tényleg nincs sok választásodKép!
Kitartás! Mikor jöttök haza??? Szerencsés utat!

Nina: Jobbulást! A bölcsibe szedte össze Vandi a vírust? A többi gyerek is beteg? Nálunk a házba meg itt a környéken szinte mindenkiKép Van minden,fosi, hányás, torok, mandulagyuszi, köhögés, nyirokmirigygyulladás....mindenKép

Nagyon gyorsan gyógyuljon meg minden kis beteg++++++++++++!

Enikö

ceniko
Szeged

Gyöngyi!
Gratula! Én is nagyon szeretnék ikreket e mellé az egy mellé. Lakott a közvetlen környezetemben egy ikres anyuka, és szerintem egészen jól birható a dolog. Persze sokkal előbb jut el az ember oda, hogy nem veszi fel őket minden kis sírásra, mert egyszerűen nem bír kettőt egyszerre felvenni, de ezt a gyerekek is igen hamar megértik.

Nini!
Nagyon megköszönném, ha utána nézel ennek a 30 valahány forintosnak.

Angi!
A kórházban Lénának is próbáltak Zinatot adni, de kihányta (full olyan lett az egész öltözékem, és Zoli csak délután tudott váltásruhát hozni), így végül a doki úgy döntött, hogy ne kapjon, és így is 2 nap alatt meggyógyult.
Nálunk az jön be, hogy ha beteg vagy nyügis, akkor szopi után a mellkasomra fektetem és hagyom, hogy így aludjon. Hosszú órákat tud így aludni, és mivel nem teljesen viszintesen van, így jobban kap levegőt, kevesebbet köhög, stb... Persze ilyenkor a háztartás elhanyagolódik, de "kiskorában" Léna hetekig így töltötte a napjait, és szerintem nagyon kellett ez neki.

Nóri
norcee

Én azt mondom le a kalappal az ikresek elött. Én eggyel is kivoltam nagyon, pedig a férjem csinált minden házimunkát és bármit segitett amit kértem. Viszont amikor már nagyobbak akkor irigylem a szüleiket.

jobbulást a sok betegnek!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Megérkeztünk Zalából.Nagyon jó volt otthon lenni,nem csináltam semmit.Egy nappal előbb megjöttünk,mert nem lehet tudni,hogy holnap milyen idő lesz.
Jól sikerültek a keresztelők.
Átfutottam,amit írtatok az egy hét alatt,de majd igyekszem rendesen elolvasni.

Tünde!

Gratulálok a 8.foghoz!

Gyöngyi!

Gratulálok az ikrekhez.Én is szerettem volna ikreket régebben,de jobb,hogy csak egy babám lett.A Noémiből egy is elég,így is hulla vagyok.Kettővel már megbolondultam volna.

Nóri!

Nagyon szép a Léna.

Enikő!

Remélem,hogy már jobban van a Bogi.

Angi!

Nagyon édesek a lányaid!

Kriszti!

Fogadd őszinte részvétemet.
Érdekes az anyukád.

Nina!

Nagyon édes ez a Vanda,jó szövege van.

Gabi és Gabici!

Így utólag kívánok nektek boldog névnapot.

Hajni!

Gyönyörű a lányod.

Melinda!

Lotti jól van már?

Kármen!

Gyönyörű a lányod.

Ildi
tfildiko

Halli!

Melinda! Kérdés, hogy az Apukád családjában lévő ikrek 1 vagy 2petéjűek. A 2petéjűség (álikreknek is nevezik Őket, hiszen Ők egyszerre született testvérekKép ), CSAK anyai ágon öröklődnek, általában 2.generációról. Azaz, ha valakinek a nagyMAMÁI 2petéjű ikrek, akkor igen nagy esélye van rá, h Neki is ikrei szülessenek. Az 1petéjűekkel más a helyzet, az apai ágon is öröklődhet, de belőlük HARMADA annyi van, mint 2petéjűekből.
És még 1 érdekesség, ha már így belekezdtem: létezik egy harmadi féle ikerpár is, akik nem is 1 és nem is 2petéjűek. AMikor a petesejt elindul, és ÚTKÖZBEN osztódik, és ezt a kettévált petesejtet termékenyíti meg_2_hímivarsejt, akkor ezek a babák 1 petesetjből, és 2hímivarsejtből fogantak, így igazán egyik csoportba sem tartoznak. Ám nehéz (tulképp lehetetlen) megállapítani, h a 2petéjűek közül ki tartozik ebbe a csoportba.

Nóri! Virág is mindig kihányta a zinnatotKép. A doktornőnk meg felhívott, hogy bevette e a másik antibocit, pedig épp úton volt valahová (elutaztak, jövő héten helyettes lesz csak). Nagyon jólesettKép
És persze tegnap bevettük az elsőt, és mára Ő is sokkal jobban van, ma még nem is kellett orrot szívni...
Szép 7végét mindenkinek!

Nálunk Béla ma dolgozik utoljára, éééés legalább január 3ig itthon lesz, de lehet, h még 1 hetetKép. Annyira jó lesz, sütök ezerféle dolgot, és végre életemben először rendesen felkészülök a karácsonyra (remélem).

angiszeged

Ildi, üdv itthonKép! Örülök, hogy kipihented valamennyire magad, tudom nekem is mennyire sokat jelentettek az ilyen otthoni pihik. Utána egy darabig jobban bírtam a strapát. Kép

Gyöngyi, grat az ikrekhez Kép, javaslom, hogy keressetek majd az első hónapokra egy állandó segítséget, ha megtehetitek, az nagyon sokat jelentene. Pihizz sokat!

Angi, miket szeretnél sütni? Én is tervezem, hogy sütök aprósüteményeket, mandulásat ,fahéjasat stb a beiglit anyósomra hagyomKép, azt még sose sütöttem.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Erika!

Köszi.Csak azt sajnálom,hogy nem karácsonykor mentünk haza.Így hármasban töltjük az ünnepeket,nem jön hozzánk senki.Én is remélem,hogy jobban fogom bírni a következő heteket.A Noémi nagyon lefáraszt bennünket.Csak úgy szeret lenni,ha állunk vele.Ha leülök,és az ölembe teszem,az már nem tetszik neki.Állandóan fel akar állni.Felhúzza magát állásba,de még a lábai nem bírják el.A fekvő helyzetet utálja.Néha azért eljátszik egy kicsit,de ez ritkán van.

Angi!

Remélem,hogy gyorsan meggyógyul a Virág.Jobbulást kívánok neki!

Nina!

Hogy van a Vanda?

Ildi
tfildiko

Ildi!
Örülök, hogy jól érezted magad otthon!
Ugye te mondtad, hogy vettetek digitális mérleget?
Ha nem tartasz túl pofátlannak, akkor január 3-án elmennénk hozzátok, és megmérném rajta Lénát, persze, ha minden jól alakul. Lehet róla szó?

Nóri
norcee

Lassan egészen sok képet sikerül összeszednem Lénáról, szerencsére a koliban sokat fényképezték meg a jókból én is sok felé küldtem.
Most ez a kedvencem, ez még szeptember elején készült Sziksóson a károlyis gólyatáborban.
Kép
norcee

Nóri!

Bármikor eljöhettek,és lemérheted ezt a gyönyörű kiscsajt.Mi itthon vagyunk,nem megyünk sehova.(Csak néha vásárolni,sétálni.)

Ildi
tfildiko

Enikö! Akartam már kérdezni mi lett a fényképezövel? mi volt a gond és hol sikerült megjavittatni?

Nóri! Szuper ez a kép! Nagyon szép rajta (persze életben isKép)

Ildi! üdv ujta itthon. Keresztelös kép mikor lesz??

Karmen
Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nóri! Bűbájos a lánykád!Kép

Angi! Azt hiszem apuéknál 1petéjűek. Anyu 2 petéjű, apósom tesvérének unokái 2, a többiek is.
Mi sajnos még sehogy nem állunk az előkészületekkel. Örülök, hogy jobban van Virág.
Lotti is most Zinatot kapott, de nem volt gond vele.

Lottika sokkal jobban van, ma már egész elfogadhatóan evett a drágám.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok,
Norcee,
nagyon gyönyörű a kislányod!
A Media Marktban néztétek a digi kép előhívást?

Karmen,
ha legközelebb nagyobb patikába mentek van ingyens kis könyvecske a homeos cuccokról. Ebben minden fontos dolgot el tudsz olvasni, de a homeopatia.lap.hu oldalon is biztos találsz több mindent, amire érdmes odafigyelni, mert hatástalaníthatja a bogyó hatásást pl. mentolos rágó, fogkrém stb.

Szép estét:
Ági

Kép
Ágci

Ágci! köszi, tegnapő kértem ilyen füzetet a 2. kötetetk aptam meg, nagyon hasznos. Mi a neve annak amit Gáborka kap immunerösítönek?

Melinda! örülök hogy Lottika gyógyul.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?