A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Kriszti!

Jobbulást az Eszternek!

Ildi
tfildiko

Agyalok ezen az együttszülős dolgon, kicsit finomítok azon, amit az előbb írtam, nem bizti, hogy éretlen gyerek, csak egy ideig kizárólag az anyát képes látni a feleségében. De ez egy idő után majd oldódik, addig meg nem tragédia, ha nem kívánják annyira ...Az anyukák úgyis eléggé kimerültek hozzáKép
A szülés pedig egy csodaszép dolog, undorítóvá legfeljebb a (felesleges) beavatkozások tehetik. Gátmetszés nélkül még csak nem is véresek a babák, legalább is az enyém nem volt.

Kriszti, akkor még jó, hogy nem ment feljebb a láza! Jobbulást neki újfent.

Na mostmár befejezem, mert sok leszek. Bocsi.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Kriszti!
Engem is mindig szurival gyógyítottak. de 30 éve mást nem is adtak legalább is az nem maradt meg bennem.
De pár éve amikor az öt éves lányomnak hírtelen felugrott a láza a dokinéni kijött és szurit adott neki. Azt mondta ez sokkal gyorsabban hat.Igaza lett mert az iszonyatosan beteg szinte magán kívül lévő gyerekünk pár óra múlva enni kért...ami jó jelnek bizonyult. ja kolbászt kért...
Szóval szerintem ma drasztikus beavatkozásnak tartják a szurít és különben sem kapnak utánna jutalékot, úgy mint a gyógyszer után.
Látod neked is felírta a rosszízű gyógyszert. Mert úgy is kiváltod és az már jutalék neki, aztán meg ad másikat ami majd használ is.
Szavam nincs.Kép
Mindegy, gyógyulgassatok. Én meg befejezem a vészmadárságot

Jelzem Erikának szerintem teljesen igaza van az apás szülést illetően, csak Én nem tzdtam így leírni
Bea
20180827120929

Sziasztok!
Hát örülök, hogy van, akinek normális a súlya, nekem örökké ingazdozik. Most pl. 3 kg jött fel.

Szerintem a papás szülést nem szabad erőltetni, ha ő akarja, rendben, de ha nem, az sem tragédia. Van olyan ismerősöm, aki tökéletes apa, de a vér és szenvedés látványa teljesen kiborítja. És nem is tudják úgy megélni, mint egy nő.
Nálunk apa végig bent volt, a csaszi alatt is, de én olyan jókat elnevetgéltem. Óránként mondta a doki, hogy most már lassan meg lesz a baba, de amikor még reggel 9-kor sem volt semmi, kezdett kicsit unatkozni, aztán kicsit elment dolgozni (szomszédban az egyik klinikán), aztán vissza, végül 12-kor eldőlt, hogy csaszi lesz. Ott is bent volt, de ő rendhagyó ilyen szempontból, mert hozzá van szokva a gyógyítás mellékzöngéihez. Én előtte azt mondtam neki, ha nem akar, ne jöjjön, de ne ott derüljön ki, hogy mégse...

Angi, nagyon aranyosak a lányok, és látom, a segéded is igyekszik segíteni:-))))

Kata is nagyon édi, incifinci kisegér.

Luci énenkli a boci-boci tarkát (az első versszakig:-))))

Ildi, részvétem a fogzás miatt, de sajna ez van. Viszont mindegyik kis maócska olyan aranyos, amikor kibújnak az első egérfogak:-)))

Van egy kép, muszáj megmutatnom, apa szemüvegében villog a nagylány mostanság:-)))

Kép

Csocsi
H
babamama

Hajni!

Köszi.Majd csak kibújik egyszer az összes foga.És majd akkor alszom egy jót.
Annyira szép a lányod.Jól áll neki az apa szemüvege.

Ildi
tfildiko

Hajni! én meg azt hittem Lucának kell szemüveg. Amugy jol állna neki, de inkább ne legyen rá szüksége.

Kriszti! Majd megjön az étvágya! Vettünk Orsinak 1 hete tejpépet, azota nagyra nyitja a száját. Még a fözeléknél is, igaz abbol nem eszik meg annyit mint a pépböl. Amugy mérges is voltam mert alig találtam gluténmenteset.

Szeretnék Orsinak adni túrót. Milyennel kezdjem?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Babamama!
most megleptél! a császármetszéses szülés is lehet „apás”? vagy nálatok a párod a foglalkozása miatt lehetett ott?
Én ezen agyalok pár napja, hogy tul.képpen miért ne lehetne ott, ha bemosdik, úgy ahogy kell? Nem altatnak engem sem, miért ne lehetne a papa is jelen? Megkérdezzem a dokimtól?
Eri
seri

Babamama!
most megleptél! a császármetszéses szülés is lehet apás? vagy nálatok a párod a foglalkozása miatt lehetett ott?
Én ezen agyalok pár napja, hogy tul.képpen miért ne lehetne ott, ha bemosdik, úgy ahogy kell? Nem altatnak engem sem, miért ne lehetne a papa is jelen? Megkérdezzem a dokimtól?
Eri
seri

Sziasztok!

A multkor én is könyörögtem a szuriért.
De nem adtak Vandinak. nevetséges volt ahogy ellene érveltekKép
De egy kúpot ott rögtön csak sikerült kikönyörögni.De szó szerint könyörögni.Még jó, mert a gyógyszertárban legalább egy órát álltam még sorban.
Nina
nina74

Seri, az apucik esetében a bemosdás nem számít, csak a beöltözés , esetleg attól tarthatnak, hogy az ifjú apuka rosszul lesz, elájul, hozzáér steril dolgokhoz stb. Egyszóval plusz teherKép

Karmen, fogalmam sincs, de legyen minél frissebb.

E.

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Képzeljétek van egy baráti család ahol a pasi váltig állítja hogy azzal a gyerekével jobban kijön akinek a szülésén ott volt...
Kicsit hihetetlen hogy az ok ez lenne nem?
Bea
20180827120929

Karmen,
én Bakony sovány túróval kezdtem. De tettem bele kis joghurtot is, mert nagyon száraz. Ha már eszik túrót, lehet készíteni lájtos körözöttet is. Nagyon egészséges.

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Először is Boldog Új Évet Mindenkinek! Meggyógyultunk. Pipi ma már evett is rendesen, végre. Olvastam, h fogzásos lázzal kapcsban beszélgettetek. Pipinek volt, hogy 39,4 volt a láza a fogától, sőt szurit is kapott, mert nem ment le neki. Ő minden egyes új fogfajtánál belázasodott, sőt nagyon magas láza volt. Ma kibújt neki 2db alsó szemfoga is, a felsőket nem engedi megnézni. Én antib. sose adtam neki, mert szerencsére rájöttünk, h mindig a fogától volt lázas, sőt be is taknyosodott tőle. Kriszti szegény Eszternek is lehet, h a fogától gyöngült meg az immunja, nagyon sok a tüszös mandi gyulladás megint!

Mindenkinek grat. a gyerkőcéhez, annyira édesek mind, Ildi Noémin nem is látszik a sok nyűgi a foga miatt, olyan jókedvűen mosolyog:-)

Enikő puszillak:-)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Kármen!

A Milupa HA-pép gluténmentes.Mi azt esszük.A vaníliás változatát.

Nyúlanyó!

Örülök,hogy a Pipike jól van.
Rajtam látszik,sajna,a Noémi nyűgössége.

Hajni!

Nekünk nem mondták,hogy az apa bejöhet a császárra.Hol szültél?

Ildi
tfildiko

Kármen!

Örülök,hogy megjött az Orsi étvágya.

Ildi
tfildiko

Eszter elaludt, van egy kis időm írni "rendesen".

Angéla,
kössz a dícséretet Kép. Ha már a szülők idegbajosak, legalább a gyerek ne legyen az Kép.
A családi pótlék emelés 200 forinttal... hm, több, mint gáz. no comment.
A bútorok nagyon szuperek. Hol vették a Mamáék?

Ági,
azt hittem, van autótok és azzal voltatok. Te hol vetted a bicajodat? Mikor és mennyi volt? Jöhet priviben is: bodokriszti@freemail.hu
Milyen tejet adsz Kristófnak? Mennyit szopik még?

Gabi3,
sajna nem volt időm mélt írni. Köszi az infókat, az echinacea-t mikor kezdhetem el adni? Most antigyogyót kapott megint. A Mikkába nagyon jó lett volna menni, csüt. délután megyünk vissza a drnőhöz, majd megkérdem, mehetünk-e.

Bea,
Kata milyen szép! Olyan csodálatos, amikor így elalszanak rajtunk ezek a pici lények Kép.

Gerika,
Kate Winslet? Eddig senki nem mondta Kép. Nagyon örülök, h a láz nem ment feljebb - ezért nem is gondoltam, hogy komolyabb gond van. Ráadásul magától le is ment párszor.

Enikő,
szerintem az apukának agyban kell felkészültnek lenni a szülésre. Az én párom is szeptemberben gondolta meg magát és mondta, hogy együtt szülünk decemberben. Ő azt mondta, nagyon sajnált volna szenvedni látni és azért nem akart bejönni.

Hajni,
Lucababa negyon kis komoly Kép. Éde nagyon, ahogy feszít a szemüvegben. Eszter is lekapja mindenkiről.

Karmen,
én vettem a CORA-ban dec. elején tejpépet, mert akciós volt, ennyit megér, h kipróbáljuk. Belenyalt és fintorgott egyet. Nem kellett. Azért szerencsés vagy, amiért Orsi ilyen jó evő.

Nyúlanyó,
nagyon örülök, h rendbejöttetek!
Eszter felülfertőződött. Tőle indult a vírus, majd átment rajtunk is, őrá vissza pedig ez a bacis-dolog ment vissza.
Remélem, nemsoká rendben lesz.

Ez a tüszős mandula egyébként visszaeső? Ha egyszer megvolt, utána nagyobb az esély? Vagy nincs összefüggés?

Megint leírom, h tettem fel képeket az albumunkba, nézzétek meg az én nagy Kajlámat, milyen huncut.

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3499

Enikő,
mesélj!

SOS: Adjatok tippet léci, mit lehetne játszani itt benn ezzel a 13 hónapos Nővel? Az egyam teljesen le van szívva! Nem tudok gondolkodni, egy hete nem voltam levegőn.

Kössz.

Sok puszót küldünk!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Ez lemaradt Kép

Seri,
asszem Te írtad, hogy még nem pakoltál be.
Nos, én dec.3-ra voltam kiírva és dec. 2-án este pakoltam csak be a táskába. Megsimogattam a pocimat és mondtam Buborkának (nem tudtuk a nemét), hogy anya elkészült, jöhetsz. Végül csak 8-án jött.
Hogy vagy? Izgulsz? Készülsz? Várod?

Andi,
jó lenne talizni egyet, arra szoktunk sétálni, amerre laktok. Ha meggyógyul Eszter visszatérünk rá, okés?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Ildi: Chamomilla, attól függ hányast veszel. Ha 15ch-s akkor elég belőle 3 szem. Vízben feloldod, nem kevered vagy rázod.
Nem csak Bátor taknyos, hanem én is és Fló is. De már kilábalunk belőle.

Ági: Sztem ha holnapra nem folyik egyik orra sem, akkor megyünk. Flóra egy kicsit rekedt.

Bea: Gyönyörű Kata. Nem tudom, hogy kinél hogy van, de nálunk Zoli Bátor születésénél volt benn és valahogy őt annyira nem tolerálja, vagy azért mert nagyobb, mint Fló vagy mert fiú?! Flóra kicsi volt és nála nem volt benn. Ki tudja?!

Gerika: Nekem 1 lapátos van, nekem bevált. Nézd meg a médiában, ott nagyobb a választék. Vagy az Euronicsban.

Enikő: Felfogás kérdése ki undorodik meg a feleségétől. Sztem egy elrettentés. Párodnak kell eldöntenie, hogy ott akar-e maradni veled, vagy sem.

Alvás: Nálunk katasztrófa. Bátor ma is 3-4x kelt. Visszaalszik, de elég fárasztó. Ráadásul, mikor már reggel aludni tudtam volna Flóra ébredt és Zoli áthozta. A fejem mellé tette, ott cuppogott a fülembe. Kimentem a nappaliba, persze nem tudtam elaludni.

Karmen: Sztem Orsinak nyugodtan adhatsz már gluténtartalmút. A tejtartalmúaktól én jobban félnék, márpedig a tejpépben igenis van tej. A Sinlacban egyik sincs!

Seri: Kérdezd meg a dokidat!

Kriszti: Jobbulást Esztinek!

Gabi3
inecsg

Kriszti: Adhatod máris neki az Echin-át! Csak ne egyszerre! Mármint ne az antigyogyóval egyszerre. Teljen el 10-15 perc a két gyogyó bevétele között.

Játék tipp. Olvasgatás. Vagy a hajtogatós könyvekből lehet várat építeni, az állatkáknak állatkertet. Főzni nekik. Bevásárolni.

Én mindkettővel a szülés előtt pakoltattam Zolival. Flóránál hirtelen jött, Bátor meg megviccelt. A csomag az első ijeszgetés után lett összepakolva. Ha lesz harmadik ígérem én csomagolok. Kép

Gabi3
inecsg

Gabi,
köszi a játéktippeket (is), kipróbáljuk.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Tényleg termékenyek vagytok, Lányok!

Karmen, miért kerülöd már a glutént? Lassan ehet Orsi. Múltkor javasoltál egy kekszet (szintén glut. mentes), amit Orsinak adtál. Nos, elmentem a patikába és kértem. Megkérdezte a gyógyszerész, hogy glténérzékeny a gyerek? Mondom nem, csak még nem kapott. Erre a válasza: ha ilyet etetek vele, és teljesem elkerülöm a glutént biztos az lesz! Őszintén, akkor megszeppentem kicsit, és belegondoltam, hogy talán nem kell annyira óvni a széltől is, mert akkor az első gyenge szellő is megcsípi.

Seri, németben a barátnőmnek apás császáros, EDÁs szülése volt. Szerintem itt is lehet. Én a 2-esben szültem, engem altattak, de apa a csecsemőosztályon várta babát(BEÖLTÖZVE) , és végignézte a köldökzsinór elvágást, fürdetést, stb., meg ott lehetett kicsit az inkubátor mellett.

Gyógyulást a betegeknek!

Gabici
gabici

Bea!

Nekem is van ismerősöm, aki azt állitja, hogy szorosabb a viszony azzal a gyerekkel, akinél benn volt. ÉS tényleg az volt.

Karmen!

A Milupanak vannak nem HA-s gluténmentesei is. Azok, amik 4 hótól adhatók. Anna nagyon szereti őket. Bár ő mindent megeszik, nem válogat. (most még)

NYúlanyó!

Örülök, hogy Pipike jól van már. Végre. Kép

Ildi!

Nem látszik rajtad semmi és nagyon csini anyuka vagy!

Kriszti!

Jobbulást Eszternek!

Pusz Mindenkinek!
Andi

Andi
Kép
mucska

Gabi!

A férjem volt a gyógyszertárban.A 9ch-s is jó?Nem merte megvenni.Majd én holnap elmegyek.
Akkor látom nemcsak nálunk megy rosszul az alvás.Sokára alszik vissza a Bátor?

Ildi
tfildiko

Kicsit megkésve ugyan, de boldog új évet mindenkinek!

Nóri! Lénának boldog szülinapot! Kérünk majd képeket!

A szilveszterünk jól telt, Lottika 1/2 3-kor dőlt ki. Puszilgatta a kisbabát, és haza akarta volna hozni, hogy "majd alszik a sarokban".

Hízás kérdése: nem voltam soha vékony, így a terhességem alatt vigyáztam magamra, csak 5,5 kilót híztam. Viszont most 22 kilóval (!!) vagyok kevesebb mint amikor teherbe estem.

Enikő! Sose erőltetném az apás szülést, ha a férfiú nem akarja. Az én férjem áldja, hogy bent volt, mindenkinek azóta is csak szuperlatívuszokban beszél a szülésről (akárcsak a lányáról, meg bizony rólam is).Kép
Aug. 9-én pakoltunk össze, 20-án született (21-re voltam kiírva).

Hajni! Jól áll Lucifernek a szemüveg!

Dancsi! Gratula Gabinak. Tényleg Magdi hogy van? Mikorra is van kiírva? Fiú, lány?
Jozsó nagyon jófej kiskrapek.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Gabici,
Nálunk is ez volt a helyzet, hogy a köldökzsinór elvágását nézhette-e, ezt nem tudom, de tény, hogy őt hamarabb látta Eszter és viszont. Ők már nagy haverok voltak, amikor mi még nem is találkoztunk Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Lénának és a zanyukájának boldog 1.születésnapot!!! Kép

Gabi! mi nem megyünk bölcsibe a héten, de jövőhéten már tuti megyünk, be is jelentkeztem. Most szerdán a klinikára megyünk szívUHra, és Bogi nyelvét valszeg felvágjákKép.

Ági! TÉnyleg nagyon vicces a MÁV...Kép

Bea! Gyönyörűséges kiscsajod vanKép. És a szüléstörténeted nagyon meghatott. Mi ebből kimaradtunk sajna. De olvasni is szép voltKép

Lányok! Én is szenvedek. Rajtam is van bőven fölösm kiló, de Én nemhogy fogynék, de hízok szoptatás alatt. És ráadásul, ha nem eszem, kevesebb a tej. Ugyanez a helyzet a pihenéssel is. Annyira irigylem a tejcsárda alkatú nőket...

Bea! naptár ügyben nagyon 1et értek...

Enikő! Erikával értek 1et apás szülés ügyben. Amit leírt, az mind nagyon jó gondolatKép. A sógornőmtől is a szüléskor undorodott meg a férje, de igazából sztem ez csak kifogás, vagy hülyeség. Egy éretlen kapcsolat volt, halálra ítélve, ez csak az ire tette fel a pontot. Azt gondolom, ha egy frérfi helyén kezeli a dolgot, akkor csak megerősítheti a kapcsolatot, ezzel együtt a szexulatitást isKép. Sztem ne aggódj, ja és feltétlen beszélj Vele erről már most. És van olyan lehetrőpség is, h vajúdás alatt bent van, utána kitoláskor kimegy. (legalábbis ebben megállapodni, mert ott már úgysem fog kimenniKép )

Kriszti! Basszus, nagyon sajnálomKép(. Mézetr Én még nem adnék.

Hajni! Luca irtó édesKép

Nyúlanyó! Örülök, h Pipi meggyógyult!

Kriszti! Kikából való a cucc.

A női klinikán nem lehet bent apuka a műtőben sajnaKép((. A kettesben nem tudom mi van.

Mi ma sétráltunk egy nagyot, remek volt, csak fújt a szél. Apával totál összenőtt Virág, tartok a jövő héttől picit.

További szép napot!
Angi

.:Angi:.
angiszeged

Sziasztok!
Gyors helyzetjelentés:
Bpd:82,5 mm ami azt jelenti, hogy nöttKép
Fronto:98 mm
Thorax: 80 mm és
Femur: 59 mm
Kb 1700 grammos most a babulek és már második hete 32 hetes vagyok Kép Elvileg most szerdán töltöttem volna a 34et, de a baba mérete miatt visszatettek 32. hétbe!Kép KB!
A magzatvíz viszont kevesebb, mint kéne, ezért holnap reggelre be vagyok rendelve magzatvízszivárgás ellenörzésre. A méhszájam maradt 1 ujjnyi! És azt mondta a dokim, hogy jó lenne még legalább 4 hétig kihúzni, hogy addig ne szüljünk, és hogy nagyon nagyon pihenjek. Írt fel Doxiumot, lepényi keringést javító gyógyszert. Úgyhogy szigorú fekvés.

Apás szülés ügyben! A párom nagyon ragaszkodik ahhoz, hogy bejön, a félelmei amiket írtam, azok nekem vannak, nem neki!! Kép Szóval ö nagyon szeretne bejönni, már elsö perctöl fogva mondogatta, hogy együtt szülünk, és mindig többes számban beszél a szülésröl!!! Nagyon várja Kép
Most mennem kell, vacsit készítek, puszka
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Melinda,
Magdi kisfia febr. közepén várható. Jól vannak, hatalmas pocija van. A babát is jó nagyra becsülik, 4 kg felettinek. Mondjuk nekem fenntartásaim vannak az UH-os mérést illetoen (ld. Angi Bogija, vagy Jozsó).

Angi,
sajna én is azért híztam, mert ha nem ettem eleget, akkor drasztikusan apadt a tejem. És eddig nem érdekelt semmi, csak hogy legyen tejcim.

Kíváncsi vagyok mi lesz a fogyó alatt. Sajna ma nem tudtam megállni zaba nélkül.Kép Kép Majd talán holnaptól.

ismerek olyanokat, akikrol pár héttel szülés után senki meg nem mondta, hogy szültek. Igaz, nem is szoptattak, csak 4 hónapig. Mert vagy elapadt vagy a babának nem kellett.
Vendég

Sziasztok

Nóri, Lénának nagyon boldog szülinapot kívánunk. Kép

Gigi + Virág
gigi1

Sziasztok!

Köszönöm Léna nevében is a köszöntést!
Kép hamarosan.

Karmen!
Én házitútót adtam először Lénának, méghozzá valamilyen friss gyümölcsnek a levével higítva; krémtúró lett belőle.

Ági, Angi, Gabi!
A ti gyerekeitek mennyit alszanak nappal? Hogy van időtök bölcsibe meg játszóházba menni? Léna kb. 12 órát alszik éjjel, kel 9 és 10 között valamikor, de már délben alszik újra. Az a kis idő, amit fenn van, meg kell arra, hogy megreggelizzünk. 5-kor meg már megint alszik, a köztes idő kell arra, hogy megebédeljünk. Egyébként is, ha babakocsival megyünk valahová, kb. 10 percen belül durmol a kocsiban. Így nem nagyon tudunk sehová se menni délelőtt.
Van még, aki hasonló cipőben jár?

Nagy kár, hogy a klinikán nem lehet bent apuka a császárnál!

Ági!
Milyen tejet adsz Kristófnak? Már nem szopizik?

Enikő!
Tessék szigorúan feküdni! Semmi vacsikészítés! Hidd el, könnyebb most szigorúan feküdni, csak WC-re felkellni, mint (Ne adj Isten!) fetekig a PIC-re járni!

Erről jut eszembe, szerintetek van összefüggés a között, hogy fekvésre volt-e "itélve" az anyuka a terhessége alatt, és, a között, hogy mennyire igényli a babája a ringatást?
Azt figyeltem meg, hogy Léna (én, becsületesen feküdtem a 25-dik héttől) egyáltalán nem igényelte, hogy ringassuk, neki tökétesen elég volt, ha magunkra fektettük, barátnőm (aki végig nyomult, szaladgált mindenfelé) fia, pedig, csak akkor nyugszik meg, ha sétálnak vele.

A másik megfigyelésem meg az, hogy azok a gyerekek, aki nem kapnak édes italokat inni az étkezések között, csak vizet, sokkal jobb evők.

Nóri
norcee

Karmen!
Mi volt a gond Orsival ortopédiailag?
Mi eddig 2-szer voltunk, a kötelező 3 hetesen, meg a 4 hónaposon, és akkor azt írták a záróba, hogy következőleg önnáló járás kezdetekor kell menni.

Nóri
norcee

Kriszti!
Na, hogy ízlik Eszternek a keserű gyógyszer? Érdekes, hogy miért nem rögtön a másikat írta fel a dokinő. Gyógyulást neki!

Nóri
norcee

Sziasztok!
Vegre visszaolvastam, ami nem egyszerű feladat, mert Tomika mostanában úgy döntött, kipróbálja, hogy lehet alvás nélkül élni. És sajnos egész jól megy neki. Este 10-11 körül tudom nagy nehezen elaltatni, addig nem hajlandó.Ma meg kihagyta a délutáni alvást. Most itt nyöszörög a kezemben. ha ébren van, csak mászik, kapaszkodik, rosszalkodik.

Most többet nem írok magunkról.
Beteg babáknak, szülőknek jobbulást!

Dancsi!
Nagyon édi a jókedvű Jozsóka!
Tényleg nem látszik betegnek a képen!
Gratula a fogacskákhoz. Örülök, hogy jó volt a szilveszter. Gratula a nővérednek!
Nekem is olyan etetőszékem van. Én is kiszedem néha a huzatot, de anélkül is elég jól ki lehet pucolni szerintem. Bár amióta Tomika kenyérhéjat rágcsál, mindenütt morzsa van.
Nem túl nehéz szerintem visszatenni a huzatot?
Nagyon ügyi Jpzsó, hogy felült.
Nekem is kellene fogyni, de még mindig nem szántam rá magam. Én sem fogytam a szoptatástól egy dekát sem Kép

Ágci!
Nem a Vedres utcai bölcsire gondolsz? Régebben ott kint altatták a bébiket, de most már nem tudom,mert már nem ott lakom.
Én a lábzsákot használom szél ellen, mert Tomika nem tűri az esővédőt.

Angi!
Én is ki vagyok akadva, mert ha föltakarítok, kb.5perc múlva szedegetem a szemeteket. A kutyszőrről nem is beszélek. Tegnap pl. gyönyörűen föltakarítottam, erre Tomika suttyomban odamászott az egyik virághoz, és kiszedegette a virágföldet. Újra kellett kezdeni a takarítást.
Jó, hogy már nem idegeskedsz, és Bogi is jól hízik.
Én csudára örülök a 200 Ft-os emelésnek. Mondtam is Gábornak, hogy nyilván mégsem megyek vissza dolgozni. Így már símán megleszünk. Kép
Nagyon klassz Virág bútora!
A fürdős kép nagyon aranyos!

Ildi!
Én is utálom a ruhaszárítót, de szinte mindig nyitva van. Nálunk most a hálószoba közepén van, mert csak oda fér el. Ott is gyönyörűen mutat.
Nagyon aranyos Noémi! Jó megint képet látni róla. A nevetős tetszik legjobban.
Gratula a fogacskákhoz. Nekünk 3 darabos fogmosókészletünk van. Az első egy buzogányszerű gumis, amit nagyon szeret rágni, ez masszírozza az ínyét. A 2. egy gumitüskés, a 3. rendes fogkefe.

Nina!
Jó, hogy túl vagytok a betegségen! Szörnyű lehetett!

Gabi!
Én is kíváncsi vagyok, mi lesz a munkahelyen. Sajnos nemsokára megtapasztalom, mert márc.közepe körül megyek vissza dolgozni. Apa marad GYED-en. Persze a dolog még változhat, ha addig megnyerjük a 5 találatost. Még jó, hogy a pénz nem boldogít...!
Én is megbeszéltem apával, hogy a vizsgaidőszak végén eltűnik Tomikával, és én egyedül nyugodtan takaríthatok. Pl. ajtótörlés, konyhaszekrény stb, amire sosincs idő. Már alig várom. Kép

Kriszta!
Tomika is ordít egy ideje az orrszívásnál. Régebben ő is röhögött. Változnak a gyerekek. Én is szoktam néha panadolt adni. Mi cseppentővel adjuk be a gyógyszert, ha máshogy nem megy.
Én sem értek az ezotériához. De jó, hogy jobban vagytok már. Néha nem könnyű egőrizni az optimizmust, de tényleg könnyebb így.
ptünde

Nóri!

Látok igazat az megfigyelésedben.
Én a 32. héttől feküdtem bennt a klinikán a 36+6 ig és kaptam a Seduxent és feküdtem, mert alig birták visszatartani.
Anna nyugodt, kiegyensúlyozott, nem kell ringatni szépen alszik az ágyában, semmi gond nincs vele szerencsére. Nem is tud úgy aludni, hogy ringatom.

A cukros lötyi meg plusz kalóriát ad, ezért nem éhesek szerintem.
Szóval mindenben igazat adok neked.

Tünde!

Akkor tényleg közel lakunk, sokat járok arra. Kép
Arra visz az út a Tescóba Kép

Pusz:Andi

Andi
Kép
mucska

Tünde!
Visszamész dolgozni? És mi lesz a szopival?

Eredetileg én is terveztem, hogy második félévre cserélek Zolival a suliban, no nem a pénz miatt, mert az ugye ugyanannyi, hanem, mert eleinte nagyon depis voltam itthon, de most már arra jutottunk, hogy nem cserélünk. Szvsz, ahogy nő a baba egyre jobb itthon vele, úgy, hogy nem is adom 3 évesen óvodába. Kép

Nóri
norcee

Sziasztok

Gratulálunk a fogacskákhoz.
Nagyon szépek a babókák. Kép

Szoptatástól én is sokat fogytam.

Kriszti, nagyon szépek a képek és a tortátok is jól nézett kis. Szegény Eszti, mielőbbi jobbulást. Játék: egymásnak labdagurítás?

Nóri, gratulálunk a járáshoz is Kép. Nekünk azt írták a csipőszűrés leletre, hogy 1 évesen kontroll (kötött a csípő), akkor össze-vissza írják. Jó hogy Léna egyből elalszik a babakocsiban, Virág nem, pedig így tudnám az udvaron is altatni.

Bea, mi ez a Szeged falinaptár?

Enikő, én előre mondtam a férjemnek, hogy amikor jönnek a fájások, akkor hagyjon békén, ne is szóljon hozzám. Így nem volt sértődés, nálunk ez vált be.

Tünde, mész vissza dolgozni?

Gigi
gigi1

Angi!

Le van nőve a Bogi nyelve?

Enikő!

Örülök,hogy minden rendben vana babával és veled.
Pihenj!!!

Nóri!

Én a 33.héttől feküdtem sokat,a Noémi mégis igényli a ringatózást.De én csak 2 és fél hónapig szoptattam,lehet,hogy ezért igényli,hogy a karomban legyen.

Tünde!

Hát,akkor a ti alvásotok sem nagyon javul.Jó eleven a fiad,de az a jó.A Noémi is az.
Nekünk is olyan buzogányszerű fogkefénk van.De még nem használtuk.

Ildi
tfildiko

Dancsi! Mi lesz a neve a fiúcskának?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Most beszéltem a párommal a szülésröl. Azt mondta, hogy én leszek a fönök, kivételesenKép Úgyhogy megbeszéltük, hogy mindenben nekem lesz igazam Kép Megkértem bírja ki, hogy most én (mi ketten a babával) leszünk a középpontban KépKép Aszonta túltárgyaltuk...szóval remélem menni fog! De ha kiküldöm és nem akar kimenni, a szülésznö vagy a doki úgy is kiküldiKép Mondjuk a Bogit anyuval szültük, és anyut a kitolási szakasz elején, amikor elkezdtem nyomni, kiküldtem, aztán fél óra múlva, amikor még mindig nyomtam de semmiKép akkor könyörögtem , hogy jöjjön vissza! És végül is bent volt a nagy pillanatban. A párom csak a köldökzsinór elvágásához ragaszkodikKép Azt mondta, hogy ö bemegy, kimegy, masszíroz ha kell, azt csinálja majd amit kérni fogok töle, de ahhoz ragaszkodik, hogy ö vágja el a köldökzsinórt!Na ehhez én is ragaszkodom!Kép
Szóval ezt megbeszéltük! Kép Kösszi csajok!

Lenne egy kérdésem, nem tudjátok véletlenül, hogy az áramlásnak milyen értéknek kell lennie??? Csak mert 2 hete FLOW:2,69 volt most meg 1,49.

Enikö

ceniko
Szeged

Ildi! Nem ismerem ezt, majd megnézem, köszi. Ezt lehet kapni Coraban is? Én 5 szemet adok a Chamomillábol amikor fogzik.

Gabi! egy ismerösünk most lett gluténérzékeny, 23 évesen!! SZoval inkább várunk még pár honapot. AMugy is annyi minden mást ehet Orsi.

Gabici! Barátnöm 2 lánya gluténérzékeny. Neki meg azt mondták az orvosok, ha várt volna még pár honapot lehet soha nem jön elö.

Kriszti! Milyen tejpép nem izlett neki? Én 2t vettem. Milupa sztracsatellásat, és Nutricia Sárgabarackos rizst. Mindkettö nagyon izlik neki.

Nekem a 2-ben azt mondták nem lehet apás császár, mondjuk a férjem nem is akarta volna.

Angi! most a tejcsi a fontos, ne a kilokkal foglalkozz!!

Nóri! Orsi is igy alszik mi sem tudunk menni sehova. Orsi csak vizet kap inni mégsem igazán jó evöKép
Orsinak kötött volt a csipöje. Mi voltunk 1 hetesen meg 3 és 6 honaposan.
Én a 8. héttöl feküdtem, meg a Pipolhen Orsit sosem kellett ringatni.

Tündi! Nálunk azóta tényleg nincs kutyaször a szönyegen! Orsi meg nem mászhat ki a szobábol.

Kriszti! Mi is szeretünk Orsival labdázni, az köti le legjobban. Már vissza is guritja, néha azért más irányba megyKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
HIPP Bio tejpép, Erdei gyümölcsös. Most adtam Neki, hátha... 3 kanállal evett.
Meg evett ma összesen 1 almát reszelve (2 részletben), este meg raktam bele 1 kanál Sinlac-ot. És adtam Neki + natúran egy kanál Sinlacot is. Ízlett.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kármen!

A gyógyszertárban lehet venni ezt a tejpépet.Köszi,holnap veszek Chamomillát.Csak az a bajom,hogy nem issza meg a vizet.Tápszerben is fel lehet oldani?

Ildi
tfildiko

Kirszta, Nori, rosszul fogalmaztam, megszoptattam Krsitofot. Nem kap tejet, illetve tapszert, de szerintem nem is inna meg. Meg az anyatej sem kell neki cumisuvegbol. A tejpepet ujra kiproblatuk, de az sem kellett.

Karmen, ugy nez ki, hogy megis helyrejott a kefirgombam, de azert koszi.

Nori, lehet benne valami, en egesz terhesseg alatt rohangaltam, minden napra volt programom, es Kristof nagyon is igenyli a mozgast. Kiskoraban meg az alvasbol is felebredt, ha megallt a babakocsi. Amugy en meg arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy jobb alvok, es nyugodtabbak azok a gyerekek, akik csaszarral (altatassal) szulettek.

Kriszta, 10 eve kaptam a bicajt, ugyhogy nem tudok segiteni. En tuti a Kossuth Lajoson vennem meg.

Bea, Babamama, nagyon szepek a lanyok!

Angi, remelem minden rendben lesz a dokinal. Kar, hogy nem jottok bolcsibe.

Gabi, Tunde, bocsi, akkor biztosan jo az 1 lapatos is.

Eniko, orulok, hogy minden rendben, pihenj sokat!

Agi
agi77

Nori, ez kimaradt: Kristof is 12 orat aslzik ejjel, nappal masfelet. (Jo esetben), Ja es ez megy ujszulott koratol. Csak akkor nappal 3x fel orat aludt.

Agi
agi77

Eszter kétszázzal pörög Kép Kép Kép.
Fél nyolckor 39 fokos láza volt, kapott Panadolt 1 kanállal (dokinéni azt mondta, h ezt kapjon), ami fájdalomcsillapító is. Most négykézláb mászik körbe a lakásban és kiabál. Annyira édes!
Csak úgy dübörög alatta a padló Kép. Tologatja a teregetőlavrot és burrog közben. Meg ordibál, hogy deje, deje!

Ma délelőtt sok idő után végre evett almát. Lapátoltam bele és eszembe jutottak a császár utáni pillanatok.
Félkómában hallottam:
hogy Eszterkéje van, hatalmas a haja... Nagyon szép és egészséges baba!
Nekem mondták, az ő anyukájának Kép.

Szerettem volna megszülni, de nem lehetett Kép.
Azt a pillanatot szerettem volna átélni, amikor a hasamra teszik és egymásra nézünk.

És ahogy evett, néztem a kis beteg pofiját, potyogtam a könnyeim. Annyira imádom és annyira sajnálom, hogy szenved ettől a betegségtől Kép. Úgy szeretnék segíteni Neki jobban.
Most is megkönnyezem. Olyan kis bágyadt volt.

Bocsi a szentimentalizmusért.
Asszem, megyek sírni.

Jó éjt!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Na, még egyszer benéztem.
Alvás: nálunk még mindig nehezen megy, sőt nehezebben, mint korábban. Már olyan jól beállt, hogy délelőtt elaszik (ált. séta közben) - ez maradt is -, délután pedig fönt. Igaz, vagy cicin, vagy ringatva, vagy a hintában, de elaludt.
Most meg délután csak visít, ha aludni próbálunk.Ma kimaradt a délutáni, így 9-kor nagy nehezen beszunyált.
Az éjszakák nem olyan vészesek, de ált. köztünk köt ki, mert nincs erőm éjjel ülve szoptatni.
Úgy látom, most megint olyan korszaka, van, hogy föl van pörögve, fölgyülemlik benne a feszültség, és nem tud aludni.
Igaz, amikor ébren van, mindig "pörög".
Próbáltam már a viszonlyag szigorú napirendet, ezt nagyjából be is tartjuk, de semmi eredmény. Tomika akkor alszik jól, ha húzzuk-vobjuk egész nap. Pl. ha elutazunk, vendégségbe megyünk. De nem lehet mindig utazni sem.
Van valakinek ilyen örökmozgó babája rajtam kívül?

Angi!
Ne aggódj a nyelvfölvágás miatt. Tomikának a drnéni csinálta, de csak azért sírt, amiért lefogták. Ráadásul ő már 6 hónapos volt.Utána rögötn szopizott is. Szóval nyugi!

Nóri!
Nekem nem kellett feküdni, és Tomika nagyon igényelte és igényli a ringatást.
Ja, és Tomika is csak vizet iszik.

Nóri, Gigi!
Muszáj visszamennem, mert sehogy nem jövünk ki. Gábor jön Gyedre, mert az ő fizetése kb.annyi, mint a gyed. Az enyém meg a duplája. Nagy úr a pénz. Én nagyon szívesen maradnék, imádok Tomikával lenni - bár igencsak lefáraszt -, de nincs más lehetőség.
A szopival nem lesz gond, napközben már most is általában csak akkor kéri, ha meglát. Ha nem vagyok ott, eszébe sem jut. Megkérdeztem még korábban az LLL-t, és ők is azt mondták, hogy 10-12 hónapos korban már így vannak a gyerekek. Eredetileg én is úgy terveztem, hogy legalább 2 éves koráig én leszek vele itthon.
Szerintem neken nehezebb lesz, mint Tomikának. Ő itthon marad apával.
De addig még azért jöhet a lottó 5-ös Kép
Egyébként a munkahelyemmel nincs gondom.
Nem semmi, mennyit alszik Léna!

Enikő!
Az én férjem félt volna bejönni, ezért nem is erőltettem. Utólag már nem is bánom, mert elég horrorisztikus volt (a vérzés miatt). Az azért nagyon jó volt, hogy utána beengedték. Jópofa a párod, hogy ennyire készül a szülésre!

Karmen!
Nálunk sem mehet ki Tomika az előszobába, mert a lutya most nem igazán tudja, hogy mit kezdjen vele, mert mászik. Nyilván félti tőle a területét. Úgyhogy kutya kint van, Tomika bent.
Biztos jó lehet a porszívó. Majd egyszer nekünk is lesz. Remélem...
Az az érzésem, hogy a gluténérzékenységről sincsenek még pontos ismeretek. Mert mindenki mást mond.
Aztán legyen okos az ember!

Ági!
Kristófnak is jó az alvókája!

Jó éjt!
Tünde
ptünde

Senki sem tudja az áramlást?????? Hogy mekkora értéknek kell lennie??????

ceniko
Szeged

Enikő! Én sajna nem tudom az értéketKép. Örülök, h nőtt a babaKép.

Tünde! A pénz nagy úr, jaKép. Sajnálom, h így alakult.

Nóri! Majd jobb lesz, ha Léna átáll a napi 1hosszú alvásra. Virág reggel 8ig kel vmikor, azután ebéd után (dél, 1körül) lefekszik, és 2-3órát alszik. Ezután 8-9körül megy ágyba, és 10körül alszik el GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR. (kiakasztanak a lányaim az új alvási szokásaikkal)
De Lénának igen jó alvókája vanKép.

Kriszti! Ez szép voltKép.

Ja, Én Bogival végig pörögtem, mégis nyugis baba. (ezt mondjuk már félve jelentem ki, ui egyre kevésbéKép )

Jó éjt!
Angi

.:Angi:.
angiszeged

Kriszti!

Még mindig lázas az Eszterke?
Nagyon édes lehet,ahogy négykézláb mászik,és kiabál.
Nekem is sokszor eszembe jut a szülés.Én sem így akartam.Szerettem volna,ha a hasamra teszik.
Majd valamikor találkozunk?

Tünde!

A pénz tényleg nagy úr.Nálunk a férjem a dupláját keresi.Így én maradok itthon.Nem is tudnám elképzelni,hogy másképp legyen.(Ha muszáj lenne,akkor kénytelen lenne menni az ember.)Bár,az már jutott eszembe,hogy szeretnék egy nap szabadságot.(Egy teljes éjszakát aludni...,de jó is lenne.)
Biztos,hogy nehéz lesz neked,de menni fog.Mikor is kezded a melót?
Hol dolgoztál a gyed előtt?

Enikő!

Nem tudom,hogy milyen áramlás a megfelelő.Sajna!!!

Ildi
tfildiko

Kriszta! remélem nem lesz már lázas Esztike! Én erdei gyümiset azért nem vennék mert a szeder pl. nem adhato csak 2 éves kor után ahogy én tudom.

Enikö! Fogalmam sincs.

Nálunk a férjem közel annyit kap mint a Gyed-em igy maradok itthon én. De Gyes-t már nem tudjuk vállalniKép

Biztos megszoltok, de én nem akartam volna hogy a hasamra tegyék a babát amig nincs megmosdatva.
Az ugy meghitt ha nem mászkosan bujik hozzám, szerintem. De tudom nem igy gondolják a legtöbben.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?