A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Ser

tényleg jó szavakat mond kislányod,igazán nyelvtörő.

Manó
most csak ide van időm írni hirtelen,Pákozdi Hajninak hívják a barátnőmet,Nagykőrösi volt,most költöztek ide pár hónapja Kecskemétre.Én ajánlottam neki hogy őt fogadja fel orvosának.

Virág,Cuki,Nana hogy vagytok?És a gyerekek?

Anna nem akar javulni.Én már kezdek depizni lassan,5 napja nem voltam sehol sem,a levegő annyi,hogy ablakon keresztül.Amikor szellőztetek.Vissza kellen vinnem a dokihoz?Most is visszaaludt ici.pici reggeli után.Semmit nem akar enni,csak ninni -inni kér .Nem volt még ilyen beteg sosem.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Sziasztok!

Nekem sincsen nagyon időm olvasni, inkább itthon tevékenykedek.

Hajni

Mikor voltatok dokinál? Én a köhögés miatt elvinném, nehogy komolyan lerakódjon vmi és akkor tüdőgyulladás lesz belőle.
Csöndben megjegyzem. Doki tavaly nem vette észre Bencénél a kétoldali tüdőgyuszit. :( Egyszer volt neki, akkor gyanús volt és elküldte uh-ra. Ott látszott, h tényleg van. Aztán kapott rá gyógyszert, és miután elfogyott a gyógyszer elküldte suliba. Nem nézte meg újból, nem ellenőrizte, h tényleg elmúlt. Visszaesett és akkor már kétoldali volt neki. Egy másik doki kezelte injekcióval. 4-et kapott egymás utáni napokon.
Sajnálom, h nem tudok segíteni, mert elkapná Adri. :(

Andi
Kép
cukkker

Sziasztok!

Hát én feladom ezt a pisigyűjtést. A negyedik zacsinál járunk, de pisi még nincs. Az elsőbe belekakilt, a másodikat rá sem tudtam tenni, annyira ordított, meg tekerte magát, hogy az egész összeragadt. A harmadik nagy ordítás árán sikerült, ment is bele pisi, aztán mikor szedtem le, és át akartam tenni zacsistól egy kis üvegbe, akkor az egész a padlón landolt, alul lyukas volt a zacsi.... a negyediket is hatalmas ordítás árán rátettem (már én is sírtam az idegtől), ebbe meg nem akar pisi kerülni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sygnum - köszönöm, megyünk hozzá ha hazajön.

Hajny - akkor kicsi a világ, és ezek szerint már többeknek is pozitív az a hely és az orvos is.

Megyek mert még nem reggeliztem, (és a gyogyikat be kell venni)ugyanis fél kettőkor még nem aludtam, most meg 10-kor tápászkodtam ki. Nem lehet ez ellen valamit tenni? Ti nem voltatok így annak idején? Este nem bírok aludni, jár az agyam, nem bírom lelőni, mondjuk most még péntekig egyedül vagyok, lehet ez is kicsit aggodalommal tölt el, a férjem külföldön van! Tudom hogy gyógszert nem lehet bevenni. De akkor mi a túrót kellene csinálnom, hog aludjak este, hiszen így kimerülök?! Ha tudtok segíteni, írjatok ötleteket légyszi.

Manó
potykamanó

Sziasztok!

Udv. Potykamano! En is szep es nyugalmas babavarast kivanok neked! Mikor fog megszuletni a a kisbabad?
En mar este hetkor tok almos voltam, volt hogy nyolckor mar lefekudtem aludni... :roll:

Roz, Aki fule hogy van? Vegul elvitted orvoshoz?

Lina, sztem kicsit pihentesd a dolgot es par ora mulva probald meg ujra a zacsiba pisilest.

Ma leszedtek Kati karjarol a gipszet, jovo honapban megyunk ujra kontrollra. Meg latszik a tores helye, de nem kapott ra gipszet. Ugyelni kell, hogy ne essen ra. :shock:
Viraggal osszefutottunk.

Jovo hetfon lehet hogy mi is elmegyunk a jatszohazba. Hol is van pontosan?

Mindenkinek szep napot!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok!

Dora
Örülök hogy levették a gipszet,biztos örült neki a kislányod.

Manó
Szerintem ne aggódj hogy mikor alszol el,az a legfontosabb hogy ne idegeskedj,kényelmesen éljél,ha éjfélkor alszol el,az szerintem nem baj,pihenj,az lényeg.Ha meg jár az agyad,nem baj,én is sokat tervezgettem,elképzeltem milyen lesz a babám,a neveken gondolkodtam.Rengeteget aludtam az elején,volt mikor délben keltem ki az ágyból,és?Nekem az volt a jó.Ha hányingered van,nekem naon jó volt a mogyóró éhgyomorra,elmúlasztotta.

Cuki

Nem baj ám hogy nem tudsz segíteni,majd megyünk még sétálni sokat,nehogy elkapja most Adri,nem akarnám.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Lina
miért kell nektek pisit gyüjteni?Valami baj van?Lemaradtam.Remélem nincs baj.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Hajny, Anna lázas? Mert ha nem, sztem óvatosan sétálhattok egyet, ha eláll a szél! A férjed nem tud egy picit vigyázni rá, h legalább Te kiszellőztethesd a fejed?

Dora, és nem fura Katikának gipsz nélkül?

Roz, Áki?

Lina, igaza van Sygnek az antibiot. szedése mellett kérdéses a vizelet vizsgálat értelme, ill. az, h valós eredményt mutatna -e.

Potyka, hát relax, olvass-de ne a szülssel kapcsolatos dolgokat, nézz jó kis filmeket, sztem pl citromfűteát ihatsz is, nem hiszem, h babucinak ártana, viszont nyugtató hatású. Ha meg nem kell dogoznod, és otthon lehetsz, pihenj amennyit csak tudsz! Ez az álmosság el fog múlni, pár hét múlva.

Kép
seriff

Roz,
Áki? Azt hiszem, én megmutatnám dokinak, de hogy kinek....Nem biztos, h a házidoki sokmindent csinálna vele. Remélem, már jól van!

Potyka,
sztem is teljesen mindegy, h mikor alszol. Aludj, amikor jólesik! Én minden du. kidőltem 2-3 órára. Amit még hozzátennék, hogy nagyon örülök neki, h nem dolgoztam terhesség alatt és akkor pihentem, amikor akartam, akkor és annyit aludtam, amikor akartam. Így nem volt alváshiányom, amikor megszületett Leona, lehet, h anélkül a 7-8 hónap pihenő nélkül már kidőltem volna (lassan 1,5 éve nem hagy aludni leánykám folyamatosan csak 1-2 órákat). Sose lehet tudni, mi vár ránk. És igaza van Seriffnek, ne foglalkozz a terhességgel, csak vidám dolgokkal!

Kép
sygnum

Szia Potykamanó

Gratulálok a babádhoz.
Csinálj szalagot te is, ha van kedved.
Én is sokat pihentem, aludtam az elején. Aztán a terhesség vége fele már nem ment. Próbálj azért sokat sétálni is és a levegőn is lenni, ameddig még bírod.

Hajni

Láttam voltatok lent levegőzni. Én megszívtam, h nem volt itthon a babakocsi, aztán meg Adri bealudt ebéd után, így még ma nem is voltunk sétálni. Nagyon hiányzik.

Nyhk, Lili, Dettus

Képek nagyon aranyosak. :)

Andi
Kép
cukkker

Sziasztok!

Ser
Anna ma délelőtt nem volt lázas,11 után le is vittem fél órát,fújt a szél.Endre sajnos későn ér haza,már bolondokháza van az Auchanban Karácsony miatt,így hatkor már nincskedvem menni,minden zár hatkor.Szinte minden.Majd bepótolom,ma jó volt egy kicsit a játszón,itt volt a nővérem is,most jobb.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Dóra - köszönöm. Júli 2-re vagyok írva. :o Hát, lehet az is bj, hogy amikor már kezdek álmosodni akkor nem megyek aludni, hogy korai még, aztán átbillenek és mire ágyba bújok már annyira fáradtnak érzem magam, hogy azért sem megy.

Hajny - bizony, zakatol az agyam, pedig próbálnám fékezni, de annyi gondolat jön.... Mogyoró? Sós mogyoró? Vagy natur kezeletlen? Ezt még nem hallottam. Egyébként reggel mindig úgy érzem a hányinger miatt hogy nem esne jól semmi, dehát erölködöm le valamit azért, aztán kora délutántól meg mindenféléket megkívánok, hol ezt, hol azt, de annyira hogy muszáj elkészítenem ha éppen palacsinta, vagy ma éépen paradicsomos burgonya, mert ha megkívánom, meghalok ha nem ehetem éppen azt. Hát, remélem nem leszek egy zabagép. Aztán időnként megint jön egy kis hányinger, de már csak reggel nagyon rossz.

Seriff - köszi, ezt a citromfű teát kipróbálom. Jövö héten még itthon lehetek, aztán már dolgoznom kell, de remélem majd csak rááll már a szervezetem és megszokja az "új életét".

Sygnum - hááát, igen ettől is félek amit írtál, hogy még mi vár később rám, mert szörnyű vagyok ha nem vagyok pihent. Szeretnék megfelelni, de nem tudom, hogy bírom majd a nem alvást éjszakánként, helyt tudok-e majd állni? Muszáj lesz. Eleinte igaz, hogy 3 óránként kell majd etetni a picúrokat? A barátnőm ezt mondta, anyukám meg azt, hogy baromság, éjszaka hagyni kell aludni, Ő annak idején nem keltett fel azért hogy megetessen, akkor etetett amikor "kértem". Hogy megy ez manapság?

Andi - köszönöm szépen. Hogy kell szalagot gyártani? Nem tudom.

Linacska - Miért ez a pisigyűjtési akció? Látom meggyűlt vele a bajod!

Manó
potykamanó

Potyka,mi itt többnyire az igény szerinti szoptatás hívei vagyunk, magyarán gyakorlatilag minden nyikkra mellre kerül a baba(általában be is válik)...ha kér éjjel kér, ha nem, fel nem keltjük. De minden babánál más és más válik be, Kob 1-2oldallal korábban írt egy kméti védőnőről, aki szoptatási tanácsadó is, ha kérdésed lesz, bizalommal fordulj Hozzá!Az éjszakázást is meg lehet szokni, de ezen előre ne aggódj,meg ne agyalj, azért július 2 még kicsit odébb van! :wink:

Hajny, azért szellőztető sétára 6-kor is mehetsz, csakhogy ne "fordulj be" :wink: :D !

Kép
seriff

Sziasztok!

Manó
Jó olvasni hogy már mennyire előre gondolkodsz,vagyis hogy beleéled magad.Ez jó.Mogyoróból én a sótlant ajánlom,de amelyiket kívánod.Próbáld ki mindkettőt.
Az hogy 3 óránként etetni?Baromság.Ha a gyerek 5 órát is alszik egy huzamban,nem szabad felébreszteni,csak mert azt mondták.Jelzi a baba ha éhes.Jól írta Ser,cicire kell tenni rögtön ha sír.Annám már másfél hósan átaludta az éjszakát,nekem szerencsém volt.

Ser
Ahogy apa hazaért ma ,Annának naon jó kedve lett,elszállt minden rossz hangulatom,végre nevetni hallottam,naon hiányzott a kacaja,a jókedve.4 és fél napja csak nyüszi meg hiszti.Lefáradtam ettől,gyógyul végre.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Seriff,
akkor egy kicsit felhagyunk a pisigyűjtéssel. Mennyit kell várni antibiotikum után, hogy már jó eredményt adjon?

Hajny, Manó
nincs semmi gond Lilivel, csak a nemevése, nemhízása miatti vérvételnél is már meg akarták nézni, akkor sem sikerült, most a magas láz miatt akarták, mert igazi okot nem találtak, hogy miért lett ilyen magas neki, nehogy a pisivel ne stimmeljen valami.

Dettus,
ma voltunk felétek. Kiderült, hogy a barátnőm a mellettetek lévő lépcsőházban lakik. Ma voltunk először náluk, amióta beköltöztek, nem is tudtam, hogy pont ott vettek ők is lakást.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Potykamanó,
azért ezen ne agyalj még! Lehet, h egy kis hétalvó gyereked lesz és sosem lesz gond az alvásával. Ezt nem lehet előre tudni. Egyébként nekem is nagy (lenne) az alvásigényem, régen teljesen ki voltam akadva, ha nem tudtam 8-9 órát aludni. Most meg...És mégis élek még, szóval túlél az ember sokmindent, amire nem is gondolna.
Én is mindig igény szerint szoptattam/szoptatok. Akkor kap, amikor kéri. Sose néztem az órát. Vigasznak is az a legjobb, leggyorsabb.
Hányingerre van homeopátiás szer is, pl. a Cocculine, sztem érdemes megpróbálni.

Kép
sygnum

Dora,
A Jókai utcán van. Ha a városból mész kifelé. akkor balra. Meg lehet ismerni mert az ablakokra már a mikulás van felfestve!

Pillle,
Megnéztem, a tejpépet. A dokinőnk a Milupa HA (vaníliás) írja fel. Petrusnak nagyon bejött.

Potykamanó,
Én nagyon nagy alvó voltam. Ha nem aludtam 8 órát jobb volt ha nem szolnak hozzám. Illetve olyan mélyen aludtam, hogy még az órára sem tudtam felébredni. Mindig azt hittem, hogy ha gyerekem lesz nem fogom meghallani ha sír. Hát nem így van :) válzik az ember.

Ma a kiscsaj nagyon megijesztett. Délután felébredt, feltérdelt és sugárban kihányta a sütőtököt amit ebédre evett. Ráadásul rengeteg kaki is volt. Gondoltam hányás, hasmenés, és délelőtt voltunk a dokinál mérickélni. Akkor semmi baja nem volt, most meg tessék. D azóta semmi. Jókedvű, vigyorog, evett, kaki sem volt azóta szóval nem látszik semmi rajta.

Kép

Kép
nyhk

Petrával azóta is minden ok? Lehet, csak a sütőtök nem jött be Neki :wink: !

Pille, hogy vagytok?

Sam?

Lina, hát sztem beszéld meg a dokival, elvégre is Ő látta/látja Lilit, de sztem minimum az AB befejezése után pár nappal adna valós eredményt. Egyébként milyen AB-t adott?

Lili, hát ez a főzés ilyen, nálunk nem mindig tudjuk eltalálni, ezért mindig van vmi vésztartalék, ha nem ízlene az ebéd Hannának...

Kép
seriff

Kob
Nagyon ügyi a lánykád! Érdekes ez a mama szó….ha Gyop nem lát addig kiabálja h mamamamamamam, amíg meg nem lát. Pedig mindig azt mondom neki h anya ezt csinálja, anya azt csinálja.

Lina
Apa sem bírja hallgatni, de tudja h ez a „helyes”. Ez így hülyén hangzik, de nincs rá megfelelő szó. Hosszú távon ez a jó mindenkinek. Kipihentebb vagyok és Gyopnak is jobb egy kipihent anya. Ő is kiegyensúlyozottabb és már tudja h nem mindent ér el hisztivel. Látom rajta.
Antibiotikum mellett én sem értem miért a pisisvizsgálat. Nekünk csak akkor nézték bogyesz mellett amikor nagyon szar volt az eredmény és kíváncsi volt a drnő h javul-e a helyzet a gyógyszertől.

Syg
Hanna nem a legegyszerűbbekkel kezdi….Nagyon ügyes!
Nem egyszerű ez a sírni hagyás sem. Én sem bírtam hallgatni, azért tartottunk ott ahol. Már nagyon tudott élni a sírás eszközével. Én meg már totál hulla voltam. Egyszerűen nem bírtam már. Valamit csinálni kellett.

Dóra
Jól eltelt 3 hét…

Manó
Hányingerre a B6 vitamint szedtem. A mogyorót terhesség alatt nem ajánlják allergizáló hatása miatt (bocs Hajni, de ezt olvastam)
Etetés: Éjjel csak akkor kell kelteni a babát enni, ha sárga. Ha nincs semmi gond a világért fel ne keltsd. Gyopot élettani sárgasággal engedték haza és mivel elég aluszékony volt, őt nappal is keltegetni kellett. Max 4 órát hagytam aludni. Utána már csak arra ügyeltem h a nappal ne cserélje fel az éjszakával. Amúgy az elején szinte csak a cicin lógott. Sokan ki voltak akadva h nem várom meg a 3-4 órát…hát ha akkor volt éhes akkor nem, ja meg h nem teáztatom. Minek? Mikor az anyatejben minden benne van amire szüksége van.

Kép
Kép
Kép
thymi

Sziasztok!

Jól esett hogy hiányoltatok! :) Köszönjük megvagyunk, csak zsúfoltabbak a napjaink.
Történtek velünk jó és rossz dolgok is.

Rossz.. a Boti 2 hete nem szopizik. :cry: :cry: :cry: Amikor beteg lett egyre kevésbé akarta elfogadni, ill elfogadta csak nagyon keveseket szopizott. Nekem egyre kevesebb lett a tejem. Hiába probáltam meg napi 3 liter ávizet és kecskerutafű teát inni, szedtem homeos bogyókat, beszéltem szopi tanácsadóval, próbáltam állandóan cicire tenni....de nem!!! egyik napról a másikra, olyan szinten elutasította hogy úgy összezárta a száját mint aki szájzárat kapott. :cry: :cry: :cry: A mellem egyszerűen nem telt meg tejcsivel. Volt benne, most is van még, de Botond - valószinüleg mert korábban hozzászokott- csak a csurdultig tele cicit szerette.
Na volt 1-2 nap üvöltés, 1-2 nap után újabb és újabb probálkozás, de sajnos ennyi volt!

Az elmúlt 2 hétben nagyon rosszul éreztem emiatt magam. Nem értem mi történt? miért nem telt meg egyik napról a másikra rendesen a mellem? mit csináltam rosszul?

Jött egy kis depi emiatt, de már vége. :) Elfogadtam! :) és megtanultam az érem másik oldalát értékelni...Hurrá 5 hónapig szoptattam! :)

Ami jó hír, hogy Botond sokkal nyugodtabb és sokkal kevesebbet sír mint korábban!!!! :)

Járunk gyógytornászhoz. Továbbra is szereti Boti és egyre jobban fejlődik, Már alig látszik a hátában ez a "behúzás" :) eddig nagyon látszott a V alakzat. :(

Dani tegnap ment előzör oviba, de kicsit még mindketten betegek, de majd a kis szervezetük legyőzi...legalábbis remélem.

Lázuk nincs, nem is volt, csak a taknyosság már 3 hete!!! :( :(

Hétvégén nagyon jó dolgom volt! A férjem tényleg egy ANGYAL! :)

kb. 1 hónappal ezelőtt leszervezte hogy az egyetemi éveim legjobb barátnőjével menjünk el Wellnes hétvégére! Visegrádon voltunk egy Eszméletlenül Szép és pazar helyen.

Nagyon jó volt!!!! de azért mindkettőnknek hiányoztak a gyerekei, főleg a kisebbek. Az ő kisfia most 8 hós. :)

A képek nagyon édesek!

Seriff
Hanna szókincse elképesztő! :) :) :)

Dettus,
Szerintem egyszer láttalak messziről :) én is mennék már nagyon a KLUBBa! :) Remélem nemsoká már mehetünk.

Mi már készülödünk a karácsonyra..

na most viszonz ordit.mennem kell

KépKép
KépKép
nana09

kismancsok....
Kép

kicsit kiáll a fülünk... :shock: :)
Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Kob,Ser úgy szeretem olvasni,hogy miket mondanak a gyerekek,olyan jópofák :) .

Hajny Anna,Nyhk Petra jól vannak?

Lina ez tök jó és a barátnődéknél vannak gyerekek?

Dora ha gondolod illetve,ha olyan az idő és babakocsival mennétek a játszóházba,mehetünk együtt is innen a Sz-ből.

Nana de jó,hogy minden okés nálatok!Jó,hogy így gondolkozol,nem is lenne értelme emészteni magad és a férjed tényleg nagyon rendes,jó lehetett nektek,egy ilyet én is el tudnék viselni :) .A fiúk pedig nagyon szépek és édesek így együtt,Boti is milyen nagy már és milyen nagy szempillái vannak,de ha jól látom Daninak is.Fogacskákkal hogy álltok?Mivel készültök a karácsonyra?És ha máskor látsz csak kiálts utánunk!

Kép Kép

Kép
dettus

Valamelyikőtök nem járatos a laminált padlók terén?Hogy milyet érdemes venni,stb.?

Kép Kép

Kép
dettus

Sziasztok,

Dettus, Ser,
jókat mond Hanna !:) Kamilla egyik első szava a datolya volt :) Tegnap meg panaszkodott az apjának, hogy nem engedtem neki, hogy a hullámsütővel játsszon:) (mikro...)

megyek... számvitel ;)

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Roz
Áki hogy van?Füle is meggyógyult már?

Dettus
köszi,Anna már egész jól van,az orra kicsit folyik még,meg kicsit köhög még.rengeteget alszik az ab-tól.nem baj,had gyógyuljon.

Nana
végre történnek a jó dolgok is.Nagyon örülök nektek,jó olvasni ilyenekről.Gyerekek naon arik,édesek

Dettus
nemigazán tok tanácsot adni a laminált padló ügyében,ha mi elkezdjük nézni apával,odáig jukadunk,hogy parkettát akar,mert az jobb.Nekem meg mindegy,és itt abbamarad a parkettázás,mert még gyűjtünk hozzá.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Manó hogy vagy?

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Kob, hullámsütő :lol: :lol: :lol: ! Nagyon édesek,amikor ilyen elszólásaik, beszólásaik vannak!!

Kép
seriff

Sygnum - Kecskeméten tudsz valami jó homeopata orvot. Én is szedtem már homeos szereket, de később is és egyébre is jó lenne. Pl. Legutóbb a doki akinél kényszerből voltunk gombát talált nálam, aztán canesten kupot írt fel, amire rá volt írva, hogy a terhesség első 3 hónapjában nem lehet használni. Gyógyszerész is azt mondta ne használjam semmiképp. erre is van a homeopátiás füzetben valami szer, de magamtól nem mertem még azt sem használni.

nyhk - biztató, hogy vannak hozzám hasonló kaliberű emberek és ők is megállták a helyüket :lol:

Thymi - Magne B6-ot mondta legutóbb a védőnő hogy azt is feltétlenül szedjem. Így szedem is pár napja. Lehet akkor már éppen azért nem egész napos a hányingerem? :lol:

Hajny - köszönöm kérdésed. Egész jól voltam ma. Ja és még nem is mondtam, hogy este milyen jót aludtam. Lehet csak el kellett panaszolnom, de azért a citromfű teát amit Seriff írt beszereztettem anyukámmal vészhelyzetre. Reggelre hazaér a férjem külföldről és végre amiatt is nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lehetek. Már hiányzik. 10 napja oda van és egyedül vagyok (illetve vagyunk :lol: ) itthon.
potykamanó

Nyhk,
láttalak ma az Alföld bejáratánál, elmentünk egymás mellett, csak nagyon beszélgettél valakivel, én meg a nagymamámmal voltam Lilinek ajándékokat venni, úgyhogy nem szólítottalak le.

Dettus,
a barátnőméknél még nincs sajnos baba, szeretnének nagyon, de még nincs.

Seriff,
valami Amoxicillin nevű gyógyszert kap Lili, de ma este utoljára. Jövő héten majd megpróbáljuk újra a pisit, de tuti nem fogja engedni felragasztani a zacsit. Már ismeri.

Képzeljétek, Lili ma önállóan tett két-három lépést többször. Eddig csak úgy, ha megállítottuk, és hívtuk. Most meg elengedte a fotelt, és odament a játékához, itthon a kis medencéjétől a polcokhoz, ezek olyan 60 centis távolságok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linácska,
Ma nem voltunk az Alföld felé. De máskor ha én vagyok nyugottan szólíts le, örülök az ismerősöknek!

Dettus,
Köszi az érdeklődést Petra jól van. A tegnap "akciója" óta semmi. Jókedvű, mosolygós. :)

Manó
Hát igen, mint írtam sokminden megváltozik az emberben, amikor megszületik a csöppség.

Kép

Kép
nyhk

Thymi,
nagyonis nehéz dolog sztem a sírni hagyás. Én nagyon emlékszek rá, h amikor én sírtam gyerekként (sztem nem hisztik voltak, de a felnőttek nagyon könnyen rámondják mindenre, h hiszti, amit nem tudnak megmagyarázni), akkor nagyon-nagyon-nagyon rossz volt, h az anyám nem reagált rá. Nem a sírás volt a rossz, hanem hogy nem ölelt át, nem vigasztalt, így úgy éreztem, egyedül vagyok, nem érdekli, h én most nem érzem jól magam (nem fizikailag), hogy nem szeret. Nem akarom, h a gyerekem valaha is ezt érezze. persze én sem hagyom pl. veszélyes dolgokkal játszani, hiába sír, de legalább ölbe veszem. Vagy ha én nem tudok menni, akkor megy apa és felveszi, így nincs magára hagyva a problémájával. Olyasmi lehet ez, mint a szülés. Nem tudott igazából segíteni a férjem, hiába volt ott, úgyanúgy fájt, de mégis könnyebb volt, mert tudtam, h nem vagyok egyedül.

Nyhk, Hajni,
örülök, h a lányok jól vannak!

Nana,
remélem feltöltődtél hétvégén! Klassz srácaid vannak! (Hát még a férjed!)

Roz,
Áki?

Kob,
hullámsütő Kép Kép Kép

Potykamanó,
Leona dokija homeopata, őt ismerem. Azt tudom, h terhesség előtt magas potenciájú Borax-al lehet kezelni a Candidát, de terhesség alatt sztem homeoval is csak tüneti kezelést lehet csinálni. Bár az is jobb a semminél. A terhes nő egyébként inkább ne legyen beteg, mert mindenre rá van írva, h terh. és szoptatás alatt nem lehet szedni, használni, pedig állítólag nem igaz, csak néhány veszélyes.

Kép
sygnum

Lányok, én teljesen kiakadtam! :

Hallottátok????? :?:

Csak akkor lesz ingyenes a szülés, ha azt az ügyeletes orvos vezeti le. :!:
birolili

Nyhk,
hú, lehet, hogy még a Petőfi S. utcán volt, de tuti ti voltatok. Ádám kezét fogta a másik hölgy, akivel voltál, te meg toltad a babakocsit.

Lili,
ezt nem hallottam, mikor mondták? És mennyibe kerülne. Amúgy már nem lepődöm meg, minden napra kitalálnak valami újat. Komolyan, már várom a hiradóban, hogy mi lesz az aznapi újdonság :D
Egyébként, én tuti, hogy inkább fizetnék, minthogy az ügyeletesnél szüljek. Azért ez nem egy vakbélműtét.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ma este mondták, persze ár nélkül. Olyan gusztustalan, hogy mindig kitalálnak vmit..... :evil: :evil: :evil:
birolili

Sziasztok :)

Köszi a kérdést Ákoskám drágám teljessen jól van már másnap sem volt semmi baja :) játszott önfeldten nem volt lázas és fülét sem fiszkálta azért felhívtam gyerek orvost és Ő azt modta csak akkor menjek ha visszajönnek a tünetek ...(Őszintén szolva nagggggyon örülök hogy ilyen jól megusztuk) Áki egyébként gyűűűűűlöli a dokikak de nagyon, így külön örülök, hogy nem kellett elmennünk főleg nem az ügyeletre :)

Hajny
Csíkot már 2* szer kaptunk minda kétszer már parkolóban kiszedtük neki mert annnyira sirt és toporzékolt.... hogy inkább nem szenvedtetük tovább.

lili
én már semmin sem lepődőm meg. Egyébként egy nagyon picit örülök neki mert bizti emlékszel meséltem mikor Adri született, hogy ott hagyott az ügyeletes orvos mondván van válsztott orvosom miért nincs már ott. A nővérke kiabált utánna, hogy jöjön már vissza mert kint van a babafeje erre csak annyi volt aválsz Ő ezzel most mit csináljon ?! :shock: :evil:
Egyébként ma modtak árat 25 000 ft ot szerintem ez azért nem olyna vészes egyébként ennyit odadnál neki ha most szülnél is szerintem ..

manó
szerintem se agyalj azon, hogy mikor alszol el csak pihenj az a lényeg a citrom fű tea tényleg naggyon jó :) ha van időt cináld azt hogy iszol aegy teát lefekszel és kicsit olvasgat .... és utána hátha könyebben megy az alvás .

nana
ez igen hiper szuper férjed van :wink:

kob
Pamilla :D :D :D imádom azt a csajszit :D :D :D a kis cserfes szája :D Adri pl a sárgarépát hívja úgy,hogy mársarépa pedig tudja hogy sárgarépa és ki is modja de az már csak mársarépa marad :D :D Adrinak egyébként a papagáj volt az első szava :D :D :D
hogy állsz a tanulással ? Mikor lesz az utolsó vizsgád??

syg.
ezzel a sirni hagyással egyett értek kapom is mindig az ivet, mert állítólag elkényesztetem Őket . BÁr van akinél bejön a sógoromék nagggggyon rossz alvó kisfiánál is bejött. A sogornőm már sirt és mérgében már szidta a gyereket mikor 2-3 évessen is óránként felébredt. És akkor eldöntötték nincs több átalvatlan éjszak nem hagyják 1 hét alatt "megjavult " a gyerköc .Őszinte leszek én nem birtam volna ki......

lina
gratula lilinek nagyon ügyi :)

na neki leselkedem a melómnak ma nini is itthon maradt mert kicsit folyik az orra ... meg nem nagyon volt kedve menni . Jaj olyna sokat eszembe jut hoyg már csak egy pár hónap és mind megy oviba -bölibe de fura lesz :shock: :)

Kép

Kép

Kép
roz23

csajok egy kérdés van valkinek ruhaszárító gépe ? lepenészedik a ház ha ide teregt ki télen a lakásban és nagyon gondolkodom egy ilyen száríton nálunk minden nap van 1-2 adag mostt ruha. És ha simán terget 2 napig is szárad vagy bebüsösödik és moshatom ujra nincs tapsztalatotok vele nézelődtem itt a neten de csak szakmai leirásokat találtam én inkább a tapsztalatokra lennék kíváncsi pl mennyire gyűrödik benne ruha ,......

Kép

Kép

Kép
roz23

Syg
Ne érts félre. Nem hagytam egyedül, végig vele voltam, de amikor előtte sírásnál kivettem, aludt a karomban. Szóval nem arra vágyott h öleljem. Nehéz a szitut leírni, de nem akarom h szívtelen anyának tarts. Imádom és bármire képes vagyok érte. Ismerős az érzés amit leírtál, pont ezért tartott ilyen sokáig, mire rászántam magam, h kipróbáljam ezt a módszert (nekem sem volt szimpi). Azonban tudom h én is hisztis gyerek voltam, apa is odaverte magát a boltba a földhöz, meg a vadi új bicaját is belökte a bokorba hisztiből; valahogy időben kezelni kell a dolgokat. Végeredményképpen nincs este sírás, csak alvás. A 72 perces sírás óta még 2 este volt olyan 2 perces sirdogálás (szolidan, nem sikítva), de azóta semmi. Hajnalban felsír 5 fele, na akkor kiveszem, mert tudom h az nem „hiszti”.

Lili
Ez komoly?????????

Kép
Kép
Kép
thymi

Sziasztok!

Syg,
olyan nagyon azért nem pihentem ki magam :) csak 1 éjszakát voltam távol, ráadásul éjjel ugyanugy keltem mint itthon, mert a mellettünk lévő szobában kisgyerek volt. Éjjel sírásra, hajnalban köhögésre ébredtem. :? Jól kifogtam! :)
De az úszás, masszázs és szauna nagyon-nagyon jól esett!!! :)
Nagyon felfrissültem és a derékfájásom is elmúlt.

Kicsit korai volt ez azért még...először nem is örültem neki...szegény férjemet jól meg is bántottam. :(

Leona jól van??? Ő is már kis dumás, mint a szomszéd kiscsaj? :wink: :)

Thymi
Én teljesen megértelek! :) Botondot én is "hagytam már sírni". Egyszerűen nem volt más választásom. Sokáig nem tudott másként ellazulni és elaludni csak ha sírt előtte. Mondjuk neki sehol, még a karomban sem volt jó.

Aztán jött az a korszak, kb 3-4 hete, hogy a karomban már jó lett volna :wink: na de egy több mint 8kg-os gyereket nem tudok sokáig ringatni, így szépen megtanitottam az ágyában aludni.

Sírni én sem hagytam, csak nem mentem be minden kis nyüszire és panaszkodásra. ha rázenditett kivettem, megnyugodott visszatettem....

Velem még soha nem aludt, amit egyébként meg nagyon SAJNÁLOK és én vágyom rá. Vágyom rá hogy mind összebújjunk, hisz Dani még most is velem alszik...... :shock: Ha egy "normális" család lennénk ez bizti zavarna, de szegény apa majdnem egész éjjel dolgozik, így nem hiányzik neki a hely. :cry: :cry:

Nemsoká azonban Danus visszaköltözik a szobájába, amit most Boti elbitorolt és akkor remélem már csak hajnalban jönnek majd át. :)

Ja és Danit én soha egy percig sem hagytam sírni, na de még nyüszizni sem...!!! :shock: :? :roll: :)

KépKép
KépKép
nana09

Ja és szerintem egy gyereknek a legfontosabb a nagyjából RENDSZERESSÉG és a SZERTARTÁS! :)

Ezt tapasztalatból írom, bár sok könyv és cikk írója is így gondolja. :)

Persze minden csak akkor működik ha mellette ott van a legfontosabb dolog a SZERETET és a BÉKE a háttérben. :)

Egy gyerek viselkedésséről minden leolvasható, főleg ha már kicsit nagyobb. Én rengetehg figyelem Danit, próbálom megfejteni ha láttom hogy durcás, rosszkedvű és együtt próbáljuk megoldani.. :)

Legutóbbi "próblémánk" az volt hogy az oviban a nagy fiúk "majomnak" hívták...én nem az ovónéninek szóltam....pedig mindenki azt javasolta...de szerintem nem ez a megoldás. :)

Roz
Adrinak vmi hihetetlen fürtjei vannak!!! :) GYÖNYÖRŰ!!!! :D

KépKép
KépKép
nana09

Linácska,
Azok mi voltunk :) . Csak az Univerben voltunk vásárolni, és azért csodálkoztam, hogy az Alföldet írtad. Amúgy Anyu most itt van segít egy kicsit és vele voltunk.

Még mindíg meg vagyok döbbenve azon amit írtatok. Én tegnap nem láttam TV, így nem hallottam róla. Jogaink nincsennek? Vag ycsak akkor, ha fizetünk érte? Amikor én bent feküdtem a korházban volt a szobában két kismama akit szülés előtt egy pár héttel befektettek. Az egyik kismamának nő dokija volt, mert.... , a másik pedig megmondta, hogy őt csak a saját dokija vizsgálhatja meg, senki más. És joga van hozzá. Szóval akkor ők mostmár fizessenek?

Nekünk meg kellett tanítani Ádámot egyedül elaludni. Már két éves elmult. A szívem szakadt meg. Nagyon rossz volt. egy hét kellett hozzá, de nem volt más vállasztásom. Tudom vállasztás mindíg van, de Petrus is ott volt. Most ezerszer könnyebb, és Ádámnak is jobb. Délután eljátszik az ágyban, ha álmos elalszik, ha nem akkor másfél óra múlva "szól", hogy vegyem ki. Előtte, két órát kellett ülni az ágya mellett fogni a kezét és várni, hogy elaludjon. A másik kezemben meg Petra aludt. és persze az egyik elaludt akkor a másik felsírt és felkelltette. Nyár volt meleg volt és engem is sokszor a sírás kerülgetett. Az estéken kb ugyan ez volt, csak akkor apa segített. Éjszaka pedig 3-4-szer felkelt Ádám és menni kellett visszaaltatni. Persze sokszor Petrus is akkor kelt, így egyikünk az egyik gyerekhez, a másik a másikhoz. Előtte én is azt mondtam, hogy soha nem hagyom sírni a gyerekem, és ezt a módszert embertelenek tartom. De már két gyerekem van.

Kép

Kép
nyhk

Még mindíg ezen a szülésen gondolkozom. Mi 14-en szültünk egy nap (front volt), mind az ügyeletes vezeti le? Szerintem ezután is sokan fognak az orvosuknál szülni, csak most egyszer fizet az államnak, meg utána a dokinak. Mi változik? Az államnak lesz egy kis bevétele, megold valamit?

Kép

Kép
nyhk

A háziorvosodat és a gyerekorvost is választhatod. Fontos, hogy kiben bízol!
Na jó leszállok a témáról, mert csak hergelem magam ez olyan mint a gázártámogatás, ha csak meghallom felmegy a pumpa!

Kép

Kép
nyhk

Roz

Olvastam a ruhaszárítós kérdésedet, nekem nincs de tavaly amikor apánál kint voltunk Svéd.o-ba a ott a mosókonyhába volt nagyon klassz volt. Mondtam hogy nekem is kell de nagyon drága amelyiket bérházba be lehet kötni. A másik amit családi házba lehet használni az olcsóbb. Szóva egy álom de csak ami külön van nem egybe a mosógéppel.

A szüléssel kapcsolatba, szerintem nem kell meg annyi megijedni fognak a szülészek megoldást találni. Több lesz a programozott szülés. Meg én azt hallottam nálunk csak akkor vezetik be ha törvény szabályozza majd.
borsika33

Sziasztok!

Nyhk,
hát mondtam én, hogy ti voltatok.... :D :D :D

Ezen a szülés dolgon este mi is gondolkodtunk, mondtam is a férjemnek, hogy ugye inkább fizetünk. Bele is haltam volna, ha az ügyeletes vezeti a szülést, elég volt, hogy megvizsgált, az is eléggé fájt, pedig egyébként semmi ellenérzésem nem volt ezzel kapcsolatban. Szerintem innentől még több lesz az indított szülés...

Amúgy mikor én szültem, az egyik lányt otthagyta a választott orvosa, hogy ő délután négytől már szabin van, és az ügyeletes fejezte be a szülést. Nem mondom ki volt, többen itt nagyon jó véleménnyel vagytok róla. Amúgy a baba 7-kor kint volt.

Pont azt beszéltük, hogy ugye otthon nem szülhetsz, hogy amikor kell, oda tudd hívni az orvosod, az orvos nem mehet be munkaidőn kívül a kórházba... kellene nyitni valami jó kis szülőotthont, csak hát az az 1-2 Mrd hiányzik hozzá :(

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Roz,
még nem is kezdődött el az igazi vizsgaidőszak, így nem tudom, mikor lesz vége :) Elvileg január végéig lehet vizsgázni.

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Jó a téma,szülés.Ahogy alakulnak a dolgok,még kevesebben fognak szülni,és lehet a titokban otthon szülök és eldoboma gyereket is több lesz.Iszonyat!

Lina
szülőotthont nem érdemes nyitni,sorba bezárják őket.A Kiskunfélegyházit is jövőre bezárják.Nincs pénz korszerűsíteni,és nincs elég anya aki szüljön,amiből támogatnák.Piszkok naon.

Roz
anyukám régen olyan helyen dolgozott ahol volt ruhaszárító,naon suppi.Nem gyűri a ruhákat abszolut,okos találmány.Ahogy Borsika írta,ne legyen egybe a géppel,hanem külön.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Sztem így is úgy is, fizet mindenki a dokijának...
Amúgy pedig kórházfüggő,mert emlékszem Kob, az ügyeletesnél szült Szegeden...és minden ok volt-ugye Kob?!

Roz, örülök,h Áki teljesen meggyógyult!

Balim, Pille minden ok felétek????

Kép
seriff

Lányok, szeretném kérdezni, h. szerintetek milyen játékot érdemes venni Zsófinak karácsonyra? Abszolút nincs ötletem. :roll: :?
birolili

Igen, Ser, és nagyon örültem, hogy úgy szültem, de nem is feszegetem a témát, mielőtt baj lenne belőle :)

Kép

Kép
kobudo

Seriff
írtam neked privit. ha esetleg majd tusz válaszolj légyszi. :)

Kob,
ezt nem értem :roll: MIBŐL LENNE BAJ??? vagy lemaradtam valamiről???
A te szülésed miben érintene mást?

KépKép
KépKép
nana09

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?