A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Hajni!
Én is szerettem az Anya Taníts engem könyvet. Még annak idején lassan 10 éve az óvónéni ajánlotta és azóta van meg. Más jó könyvet is vettem akkor, gyógyító mesék meg amit a gyereknek tudnia kell vagy ilyesmi volt a címe.

Dancsi,
nem is gondolkodtam rajta mi a teljes neved,most látom hogy Daniella. Imádom ezt a nevet de a család leszavazott így lett Kata babánk.
Kimegyek ma a Tiszapartra fotózni, majd teszek fel képeket a téli Tiszáról

Bea
20180827120929

Gabi! igen, én is olvastam hogy jó ha vannak fájások, de én akkor is örültem nem kellett, meg szeretném ha legközelebb is megusznámKép Nem lett Orsinak semmi baja hogy ez kimaradt.

Dancsi! Ügyes Jozso hogy mászik! Orsi meg lusta menni, ritkán szokott, maradt a mászásnál.
Biztos klassz a babakocsi.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Dancsi!

Nem aggódom.Van olyan gyerek,aki nem mászik.Menjen,az a lényeg.(De még ráér.)

Bea!

Nekem is nagyon tetszik a Daniella név.
Mikortól ajánlod ezt a könyvet?Gondolom,hogy nekünk ez még korai.
A Noémi még nem sokat tud.Azt tudja,hogy hol van a falon az óra.Hol van az anya,az apa.(Megtalál minket a szemével.)A lámpához is felnéz,ha mondom neki,hogy hol a lámpa.Megkeresi a szemével a fényképét a polcon,és a teknőst,ami kerámiából van.Kb.ennyit tudunk.Most kezd egyre értelmesebb lenni.(Szerintem.)

Ildi
tfildiko

Ildi,
nem is tudom hogy bírod az éjszakai balhékat! Én kezdek teljesen kikészülni, pedig Jozsó még nagyon jó alvó a Noémihez képest. És az a legbosszantóbb, hogy eddig olyan jól aludt napközben is, éjjel is. Még ha fel is kelt, kapott cicit és visszaaludt a saját ágyában.

A férjemnek baromi sok melója van még 2 hétig, de utána bekeményítek és megpróbálom leszoktatni az éjszakázásokról Jozsót. Mert ezt nem fogom sokáig bírni fizikailag.

Most megyek sérálni, mert itthon úgysem alszik el, és már nagyon álmos.
Vendég

Dancsi!

Kb.2 hete jobban alszunk.Az éjjel csak egyszer keltem fel hozzá.Este negyed 10h-tól reggel 6h-ig aludt.És most is alszik.Jobban alszik,mint újszülött korában.Meg vagyok vele elégedve.Csak rengeteget hisztizik.Nekem a hisztiről kellene leszoktatnom.(Csak azt nem tudom,hogy csináljam.)
A barátnőm kisfia másfél éves,és még nem aludtak végig egy éjszakát sem.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Kriszti: Viola jól van, köszi! Nagyon kis erös baba. Már 3 hetes korában tartotta a fejecskéjét és pár napos korában, már kinyomta magát pár másodpercre ha hason volt. Mostmár percekre is bírja kinyomni magátKép.Még mindig imád fürdeni, apájával azzal szoktak szórakozni fürdetéskor, hogy a fürdökád szélétöl mennyire löki el magát a lábacskáivalKép Az elöbb szopottt jó sokat (mennyiségileg nemtom mennyit, de a cicim fonnyadt lufi lettKép), és most bedobta a szundit. Háton fekszik széttárt karokkal, a szája picit nyitvaKép Nagyon édes.Kép

Bogi pedig éppen rajzol,csigát tud szépet rajzolni, meg pont-pont vesszöcskétKép És nagyon szépen szinez. Egészen a kontúrvonalon belül marad a rajza...Kép Ügyes, a nagymamája (óvónéni) teljesen el volt ájulva, milyen szépen szinez!

Dancsi: Igen Violával mindenhova együtt megyünk. Nem akarom, hogy nyámnyila legyen. Egészen máshogy csinálom most, mint annó Bogival. Boginál mindig kiföztem a pelenkákat, minden nap, meg a cumisüveget, mint egy örült fertötlenítettem mindent. Most semmit. Azt hiszem Boginál túlzásba vittem. Most csak bedobom a gépbe a pelusokat és 40 fokon szépen kimosom. Esetleg ha foltos kihipózom (de csak a folt miatt). Szeretném hogy ha nem lenne túlzottan kikimélve, a minden napi bacikat meg kell, hogy "ismerje" a szervezete és meg kell tanulnia védekeznie ellenük.
Egyébként itt még nincs járvány, csak nyugat Magyarországon. Meg nem is tudnám kire hagyni. És egy 1 hónapos babát, már böven lehet emberek közé vinni sztem. Vagyis én az enyémet viszem és kész!Kép

Ági: Hát kinéztem egy szekrényt, alul 4 nagy fiók van (a Bogi ruháinak pl), felül pedig 3 polc, a könyveknek. Ha már a könyveit el tudnám rakni valahova, az már fél siker. A játékainak, majd a metróba veszek egy összecsukható rekeszt-dobozt, csak olyan kéne aminek teteje van, hogy ne porozódjon, de egyelöre olyat még nem találtam.
A szekrény amit kinéztem 30500.- ft volt. Kicsit sokallom, hiszen 50-60000-ért már egy egész bútorsort lehet kapni, ez meg csak 1 elem! Na mindegy, még azért szétnézek máshol is, mert csak néhány helyen voltam ezeddig!

TFIldikó: Hát Angi már ideigérte a mérleget, de lehet, hogy elsétálunk a tietekért hozzátok, hogy ha kölcsönadodKép Nehéz? El tudjuk hozni úgy hogy babakocsival elsétálunk érte? De majd csak a jövö héten, mert most szerdán megyünk haza mamáékhoz a gyerekekkel.Kép És nem szeretném, ha túl sokáig nálunk lenne, biztos Ti is használnátok....

Csajok nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet Teletubbi vagy Clifford a nagy piros kutyás, marcipán figurát venni????Kép Boginak a hó végén lesz a szülinapja és szeretnék neki sütni egy tortát, de nem szeretnék feleslegesen ételfestéket használni, meg a marcipánt (mint tortabevonat) nem szeretjük. A teletubbi vagy Clifford dísz(figura) pedig elférne rajtaKép. Szóval ha valahol láttok esetleg, akkor lécci riadóztassatok!!! Köszike elöre is!

Uhh bocs a szájmenését Kép
Puszka
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő!

Nem nehéz,a dobozában el tudod vinni.Egy hétre szívesen odaadom.Ma kapom vissza,az egyik barátnőm csütörtökön vitte el.Használom én is sűrűn.(Hetente mindig lemérem.Tudod,jön a doki néni,és szokta kérdezni a súlyát.)
De jó lesz nektek,hogy mentek haza!Mikor jöttök vissza?Úgy néz ki,hogy húsvétkor haza tudunk menni.Úgy várom!Anyuék még nem hallották,hogy gügyög.(Most is mondja:bababa...Az előbb ébredt.)

Ildi
tfildiko

Ági,
megfogtál a hóesésben teregetéssel - eég necces volt, nem gondoltam, h ennyire eláznak a ruhák Kép. Szárazabb időben viszont szuperul száradnak Kép.
Mél ment (Te benne vagy a címjegyzékemben Kép), kicsit bénán írtam le.

Dancsi,
Neked is küldtem.

Gabi3,
én is megrögzött KVivó voltam (napi 6-7), amikor Eszter lett, attól is rosszul voltam - innen is volt gyanú Kép. Most én Nestlé 3 az 1bent iszom, napi 1-et, nagyon szeretem, csak este olyan későn nem akartam.

Ildi,
nem utaztok?
Noncsi csuda ügyes, nemsoká győzzük olvasni, miket csinál Kép!

Enikő,
Viola tényleg nagyon ügyes és erős csajszika Kép. Anyuci lánya, ugye Kép

Voltunk vérvételen én barom meg bevallottam, h nem éhgyomorra, erre a nő közölte, hogy nem veszik le a vért, mert a gép ki fogja dobni, h érvénytelen a minta. Mivel szopizott és az anytej soká szívódik fel. Nem akartam ecsetelni a decemberit, h akkor sem éhgyomorral voltunk. Olyan okostojás nő volt.
Szal majd holnap.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Ja, azt még elfelejtettem mondani, h azt mondta a nő, h adjak Esztrnek gyümilevet, vagy vizet, ha nagyon éhes.
Felvázolta a vasvizsgálatot, hogy végzik stb, majd amikor egy kolláganője odamnet hozzá kérni valami anyagot, közölte, h még nem csinálta meg, mert harcol. Uis vasra jöttek nem éhgyomorral.
Még azt is mondta, h leveszi, de csak 1 óra múlva, addig menjünk el vásárolni (7:45 volt), vagy az otépébe ügyet intézni, vagy sétáljunk. -7 fokban. Bár lehet, hogy akkor is visszadobja a gép. És hogy ennek ellenére kockáztatom, hogy kétszer szúrják meg a Picit?
Bicskanyitogató volt, Gergő a háttérből kiabált, hogy hagyjam a francba.
Meg sem tudtam egyébként szólalni, annyira kiakadtam.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!

Sajnálom,hogy nem sikerült a vérvétel.Nem kellett volna megmondanod,hogy szopizott.
Húsvétkor utazunk haza.Ti mikor mentek Erdélybe?

Ildi
tfildiko

Háromszor küldte el.
Megint szórakozik a babanet Kép

Kép

Kép
eszteranyu

Ez a második amit kitöröltem Kép

Kép

Kép
eszteranyu

Ildi,
olyan hülye őszinte vagyok!
Nem megyünk mostanában, nincs zsé. Bár ha Gergő megkapja a személyautót...
Mondtam Neki, h amíg ilyen hideg van, nem indulunk Erdélybe.
Nyáron esetleg.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti,
megkaptam, köszi.

Én biztos addig balhéztam volna a novel, amíg le nem vette volna a vért. Bár lehet, hogy ha nem üres pocival mentetek, akkor félrevezeto lett volna az eredmány. Én nem értek hozzá.

Képzeljétek, vettünk gyümölcscentrifúgát (pontosabban én kaptam ajándékba), és csináltam Jozsónak répalevet, meg szololevet. Kíváncsi vagyok, hogy ízleni fog-e neki. Egy közepes fürt szolovol (180 Ft volt), lett 3 dl lé.
Vendég

Kriszti!

Kitől kap autót a férjed?

Dancsi!

Klassz lehet a gyümölcscentrifuga.Nekünk nincs.

Ildi
tfildiko

Kriszta, koszi a gifeket, kozben rajottem, hogy szoktunk levelezni. Kép Hat nem tudom mi lenne, ha ejgyomrra kellene vinnunk Krsitofot, valoszinuleg kitorne a botrany.

Eniko, az a bajom a gyerekszekrenyekkel, hogy nagyon alacsonyak. Van az ikea-ban egy Billy nevu szekrenytipus, nekem az tetszik eddig a leginkabb. Hol nezted ezt az elemet? A miciben?

Bea, akartam irni, hogy milyen gyonyoru Kata! Nagyon jol sikerult az alvos kep!

Ildi, nagyon ugyes Noemi, a nyafogas miatt meg ne aggodj, el fog mulni. Kép
De jo, hogy ilyen kevesszer kel! Nem is dicsekedtel vele, vagy csak en voltam figyelmetlen!?

Agi
agi77

Ági!

Szerintem írtam.De nem biztos.A Dancsinak szoktam írni az alvásunkról,mivel a Jozsó nem alszik jól mostanában.De nem nagyon akarom elkiabálni,mert hátha visszatérnek a régi borzasztó éjszakák.Párszor most is kell kelnem,de ez már nem zavar.A nappali alvással nincs gond.
A Kristóf is nyafogott,amikor kisebb volt?

Ildi
tfildiko

Képzeljétek, Jozsó 3 órát aludt megint a teraszon a napon. Miért nem tud bent elaludni, hogy én is tudjak aludni napközben egy picit?! Kinyitottam a teraszajtót és ledoltem a kanapéra és elaludtam egy fél órára. A nyakam totál elzsibbadt.
Vendég

Ági: Nem a Micimackóban,hanem az Alföld bútorboltban a Damjanich utcában. Én nem gyerekszobabútort néztem, hanem rendes nagyméretü felnött bútort, csak a gyerekszobába tesszük majd be. Majd feldobjuk valami szines üvegfeséssel, vagy valamivel, hogy kicsit "gyerekesebb" legyen!

TFIldikó: Hát a hétvégén már jövünk is haza, valszeg vasárnap, de nem tudom még elöre, hogy pontosan mikor!
Mi meg majd Pünkösdkor megyünk Szabolcsba, a párom nagymamájához. Az Isten háta mögött az ország másik csücskébe lakik egy faluba! Kb 6 óra az út autóval! Én fogok vezetniKép már alig váromKép!

Képzeljétek, most voltunk a klinikán fülbevalót lövettem ViolánakKép Nagyon édes Kép Tök jól áll neki, és nagyon jól viselte a megpróbáltatásokat!Kép
Képet nemtok csinálni, mert szervizbe van a fényképezögép.Ismételten bedöglött csak most más baja van!Kép

Na mentem mert szopizunk!
Puszka
Enikö

ceniko
Szeged

HalliKép

Nóri! Léna nagyon ügyesKép. Légzésfigyelőt mi használtunk, miért?

Melinda! Gratula nagynéniKép). Micsoda titkolózás kéremKép. Lottinak jobbulást, jó, hogy tudsz írni!

Fura, h így írtok az ESTről, Nekem nem fájt, nem volt különösebben kellemetlen...

Bézé! Abszolút megértelek, és átérzem a hozzáállásod, azt hiszem, a helyedben Én is így csinálnám!

Gabi, Kriszti! Azért az aktus pillanatában érezni, h most összejött durva, mivel még 2-3nap mire megtermékenyül, beágyazódik;)

Ildikó! Akkor másfél szoba van, ha jól értem. Mennyiért hirdetitek? Jöhet mélben is, csak azért érdekel, mert hasonló kaliber a mi lakásunk is.
Nem próbáltátok Noémt a másik szobában altatni? Hallottam már olat, h egycsapásra megoldódtak az ájszakai gondok, amikor a baba elköltözötött a szülők mellől.

Karmen! Mi sem költöznénk innen soha, ha még 1 szoba lenne... Annyira sajnáljuk, imádjuk ezt a lakást...
Újpetőfitelepen nem keres valaki telket? Apósom eladja az Övét ugyanis, egy lebontásra váró ház áll rajta, az építőanyagok gondolom még abból is felhasználhatók. 10millió körül hirdeti, csatornázott az utca (Fadrusz u.)

Meilnda! Gratula Nektek, nagyon szépek mindkettenKép).

Karmen! Professzorrokkal kapcsolatban egyet értek, én a szaktudásukban sem bízok, rég tanultak már, és sokuk begyöpesedett, nem hajlanak az új dolgokra.

GIra! Hát, lehet, h bejött Nálunk a babona az első szülésemnél, de Én sz.rok a babonára, már bocsánatKép. Most sem gondolom, h nagypocakkal, vagy szülés után kellene vásárolni egy ilyen baromság miatt...

HAjni! Gratula a vizsgáhozKép. A hármas TÖKÉLETES jegy, ha engem kérdezel;)

KArmen! És ez a szófogadás Nálatok hogy alakult ki? Mert Virág tojik rá, mit szabad, és mit nemKép. Eléggé meg vagyunk lőve Vele kapcsolatban. Nehéz fegyelmezni...

Dancsi! Grat az új kocsohizKép. A melletted alvás miatt meg ne aggódj, majd visszaszokik, ha kibújnak a kis nyüvesek.

NA, a törölgetős gyerekekkel is sokkoltok engem, Virág egy malac, és max hatalmas kupit csinál, de biztos nem törölgetKép

Enikő! Bogi irtó jó fej, h rádszóltKép)). AMúgy ilyenért Én is kikelek magamból, és elvesztem a fejemKép
De Dancsinak igaza van, ne menjetek ilyenkor ilyen helyre!!! Járvány van!ez nem nyámnyilaság kérdése.

A 7végénk szuper voltKép.
Szombat délelőtt volt a babazsúr, kurva jól sikerült, a gyerkőcök édesek voltak, majd dobok képeket.
Fejlődnek a gyerekek, ha lassan is.

DÉlután egy hatalmasat szánkóztunk. Virág egy jó óra hosszáig szokás szerint megfeszülve ült a szánkón fapofával, ha ránéztünk kérően nyújtotta a kezét, h vegyük már ki, ez Neki nem jön be:D. De kegyetlen szülei tovább kínozták a gyereketKép. Aztán lejöttek a házgyerekek, és amint meglátta, h egy nála picit nagyobb kislány hogy sikongat a száénkón, Ő is menni_akart_, így a kiscsaj fogta át hátulról. AZtán már hógolyózott is VelünkKép.

Szombat este megnéztük a vEJEDRE ütök cymű filmet, hát, ez jobb volt, mint az első rész. Visongva röhögtem!!!! Nézzétek meg feltétlen!
Aztán Zorba, fél 11kor ettem tele magamKép.

Vasárnap pediglen elvitték az ágyat. Nem normálisak, eljöttek ezért az ágyért Pest túlsó oldaláról egy LADÁval, ami 10liter alatt fénykorában sem fogyasztott, és utánfutóval...
Délután pedig elmentünk az IKEába, mert teljesen szárazak voltak az utak. De 2kor indultunk, és fél 9kor már itthon voltunk, Virágot itthon hagytuk. Anyu szerint nagyon jó volt, és mégis totál elfáradtak Tőle, pedig Apuval csak Vele foglalkoztak. És Bogi nem is volt ottKép. MEgejtette a heti amortizációt, összetört ezt-azt...

VEttünk kanapét, íróasztalt, széket hozzá NEkem, és sok-sok olyan dolgot, ami elemi szükséglet, és nem tudom, hogy lehetett ezek nélkül élni eddig:D. Sínt a konyhába, sok kosárral, lépcsőt a pultra a gépeim alá, Virágnak békás szettet, biztos ismeriket, csőrös pohár, szakálka, kanál, és cuppanós tányér. Már megérte, Virág ma megtanult csőrösből inniKép)). Eldugjuk a cumisüvegeket!!!

Éjjel 1ig szereltünk, utána 3szor szoptattam éjjel, és 6kor keltek a gyerekek. Ennek ellenére fitt vagyok és hercigKép, feltöltődtem teljesen, csúcs volt ez a 7vége.

puszi mindenkinek!

ps: enikő, ma átviszem este a mérleget ? 6körül ok?

.:Angi:.
angiszeged

Angi! nem tudom, mindig mondom ha valamit csinálni akar és nem szabad hogy juj, nem, vagy gyere onnan, v. mit csinálsz. Erre rám néz és eljön. Ha nem akkor meg odamentem érte és leszidtam. Egy idö után rögzödött mit szabad és mit nem. Angi, köszi, már én is keresem a filmet, a bemutató tetszett. Én a Briget J.2-t néztem most meg, nekem az is nagyon tetszett.

Ildi! Engem is érdekelne mennyiért hirdetitek.

Enikö! Viola tényleg nagyon ügyes, Orsi sokáig nem birt hason (egyrészt utálta) de föleg azért mert a feje mindig koppant ö nem birta felemelni.

Ági! Kapott Kristóf új szintit?

Ja TB. Férjem szerint csak akkor köthetnék szerzödést velük ha nem lennék alkalmazott, mert igy már egyszer fizetek feléjük. Tehát amit javasoltatok itt többen az rám nem érvényes, igaz ez?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Enikő: Az autós sztorid engem is kiakasztott, durva nagyon! Én sem bírtam volna ki szép szavak nélkül. De Bogi édes és rád pirított. Kép Én már akkor kinyitom a szám,ha látják, hogy két gyerekkel fél órája állok a zebrán arra várva,hgoy valaki elengedjen.
Lehet, olcsóbban jönne ki,ha csináltatnád a szekrényt.

Karmen:Persze,hgoy nincs semmi baja Orsinak! Nálad amúgy is tök feleslegesek lettek volna a fájások,hiszen 100% volt,hogy csaszi lesz. De ha nem tudod előre, a fájások tényleg előre viszik a szülést, és nem szabad úgy gondolni rájuk mint valami szörnyűség, amit túl kell élni. Olyan érdekes, hogy Bátornál annyira elveszítettem az önuralmamat, hgoy még a légzéstechinkára sem tudtam figyelni.

Ildi: Dehogy nem tudjátok használni a könyvet! 0-6 éves korig vannak benne gyakorlatok. És ne olyanra gondolj, hogy hogy tudod neki megtanítani a boci, boci tarkát. Sőt, neked lenne jó,ha már elfogy az ötleted,mit csinálj, ha Noémi nyűgös. nagyon ajánlom. Én is előveszem néha, ha már kifogyok az ötletekből.

Kriszti: Gondoltam már arra is hogy koffein mentes kávét iszom, az nem ártalmas annyira. A Ricorénak is van 3 in 1. Hol voltatok vérvételen? Minket meg sem kérdeztek a MÁV-ban hogy éhgyomorra jöttünk-e. Sőt lebeszéltek, hogy vénásan szurják, pedig direkt vas beutalóval mentünk. Én mindig arra hivatkozok, hogy két gyerekkel Algyőről nem tudok hamarabb bejönni, vagy ilyesmi. És nem hazudok. Kép
Azért felvilágosíthattad volna a banyát, hogy az anyatej gyorsan szívódik fel a gyümilé meg lassan, és az ugyanúgy módosíthatja a vérvételeredményét, ha már éhgyomri akkor legyen éhgyomri, de ne menj éhgyomorral Esztivel!!! Tagadj mindent! Kép

Angi: De jó, hogy ennyi mindent elintéztetek hétvégén! Nálunk megint elmaradt a névnapi köszöntő, mert Öcsödön még vasárnap 2-kor is esett a hó.
Én egyiknél sem éreztem, hogy összejön, azért is kérdeztem, honnan lehet tudni. Mondjuk Bátorral kb. kiszámítható,olyan "sűrűn" ráértünk.

Én nem akarok nagyon elkiabálni semmit, Bátor egyszer ébred, talán valamikor fenn is tudok maradni, hogy visszavigyem az ágyába. Majd ha betölti az egy évet. Nem kell sokáig várni rá.

Dancsi: Én most alszok jót, hogy nem kell rohangálni vele. Így reggelig alszunk. Sztem Jozsó is megérik rá. Lehet hiába próbálkoznál.

Csajok! akik mostanság voltak egyéves kontrollon! A sportorvosiban még mindig az SZTK épületében van a vérvétel? És a pisit is ott kell eladni? Vénásan veszik a vért? Mondjuk én szívesebben viszem a Máv-ba, főleg mert ott kevesen vannak és nem kell a parkolásért fizetni.

Gabi3
inecsg

KArmen! Hát, kezdetektől ugyanezt csináljuk, de egyik fülén be, másikon ki, remélem idővel könnyebb lesz, mert néha kiakadok a szófogadatlanságtól, bár gondolom, h életkori sajátosság is ez.

angiszeged

Angi: köszi szépen elhozhatod, 5-re viszem a kicsit a miniklinikbe, fül-orr-gégészhez, mert érdekesen röfög vagy mit csinál, már születése óta. Na a lényeg, hogy Bogi ilyeneket nem produkált, és elviszem megnézetem hátha orrmandula vagy mittoménmi. Szóval olyan fél 6 körül már itthon leszünk, úgyhogy jöhetszKép És nagyon köszi!Kép
Lehet, hogy igaza van Dancsinak, de mi (én és a párom) akkor is így látjuk jónak.
Mindenki úgy csinálja ahogy akarja!Kép
Akkor este várlak benneteket!Kép
Puszka
Enikö

ceniko
Szeged

Angi, örülök, hogy ilyen jó volt a hétvégétek!Kép
A sokkolós érzés nekem is ismerős újabban, nem tom' Benedek van-e már azon a szinten, mint pl Esztike. Alig beszél valamit(Benci), egyre nyomasztóbb ez a dologKépKépMegérteni mindent megért, de a tesói ilyenkor már szinte beszéltek mondatokban.

Peti lebetegedett, lázas, lehet sokat voltunk kint a hidegben, de olyan jót szánkóztunk szombaton, hogy csuda! Még egy kunyhót is építettünk hóból, nem is kicsit. Csak a tetejére már nem maradt energiánk..

Kriszti, azt a nőt én se birom! Sajnálom, hogy így jártatok!

Dancsi, örülök, hogy sikerült jó kocsit venned. Én annak idején nagyon eltoltam sajna, nehezet vettem, ráadásul a hátulja széles, elöl meg nem tudom kikapcsolni, egyszóval sz..

Enikő, biztos nagyon szép lehet Viola a fülbevalóval. Légyszi majd tegyél fel mielőbb képet róla!Kép

Ja, Angi, az jutott még eszembe, hogy nem bizti az a 2-3 nap, már az aktus után néhány perccel van hímivarsejt a petevezetőben!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Angi! na jo néha Orsi is tudja nem szabad és probálkozikKép De azért ált. tudja mit lehet, elpakolva meg tényleg nincs elöle semmi sem.

Gabi! nem gondolom hogy szörnyüség lenne a fájások, de ha tényleg tuti a császár miért kellene elötte szenvednem, mert kellemesnek azért nem gondolomKép Én ezért nem értettem egyet azzal hogy legyen amikor akarták. Még jo hogy volt aki támogatta eztKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen! Ha nem pakolnánk el, akkor potenciális veszélybe volna a cucc, a törékenyek meg RÁ is veszélyesek. Most azért is adtuk el az ágyat, arról folyton felmászott az !!ablakpárkányra, a számítógép mögé...

Erika! Mennyi idős is pontosan? 2éves korig "kell", h beinduljon a beszéd valamennyire, azután megkésett beszédfejlődésnek titulálják, és érdemes követni logopédussal, merrt ez is rizikófaktor a diszlexiára, de vannak feladatok, amikkel meg lehet előzni, pl egy későn beszélő gyereket semmiképp nem szabad írni-olvasni talítani idejekorán, végig kell menni a fejődési létrán, először rajzolni, stb...
Jobb, vagy balkezes? Ha jobb, akkor 1értelműen jobb?
A lépcsőre melyik lábával lép fel? A távcsövet melyik szemével nézi?

Ja tényleg, jó tudni, sose adjatok a gyerek kezébe semmit, a kanalat, ceruzát mindig középre tegyétek le, h Ő vegye el!

angiszeged

Angi! igen tudom Virág elég veszélyes tud lenni, mutattad a fotokat is. Remélem nálunk nem lesz Orsi ilyen ügyesKép Elhiszem hogy nem mered egyedül hagyni egy pillanatra sem.

Én ugy olvastam 2 éves korig alakul ki milyen kezes a gyerek. Ennek ellenére Orsi határozottan már pár hónapja mindig a jobb kezébe teszi át a játékokat, meg azzal csinál mindent. Érdekes mert elöször azt hittem véletlen de most már direkt figyeltem is. Ha a másik kezéhez van közelebb v. abba adok valamit átteszi a jobba.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Szombaton mi is építettünk hóembert, közösen a család, Pipi úgy ki volt pirosodva, rengeteget dolgozott:-) Ahogy elkészült a hóember, gyönyörködtünk benne, odarohant egy vizsla és oldalba locsolta:-) Rohant a gazdája, de hiába, szerintem a kutya alig várta, hogy elkészüljünk:-) Ma elmentünk megnézni, hogy meg van e még, szegény hóember sárga ruhás lett, körbe van locsolva rendesen....:-)

Melinek gratula a babához, furcsa, ahogy MGB viselkedett....a lényeg, hogy egészségesek mind a ketten:-)

Enikő nem semmi Bogi, jól leosztott:-) Engem is felháborít, hogy zebrán alig bírok átjutni gyerekkel, bezzeg a miniszoknyás csajokat rögtön átengedik:-) Erre is volt már példa, a csajt átengedte, engem már nem babakocsival....

Ildi, Pipi 22 hós és még soha nem aludta végig az éjszakát:-((( Különben ő is a takarítósok közé tartozik, van neki takarító szettje, velem porszívózik és amikor felmosok, hozza a vödörjét, rakunk abba is vizet és ő is felmos a mini felmosójával:-)
Egy hete különösen rosszul eszik és rosszul alszik Pipi. Most kezdte el azt, hogy elmeséli mi történt vele. Persze ez még össze-visszaságban megy, de csak mondja, mondja. Lehetséges, hogy tényleg a fejlődési szakaszokra vezethető vissza a nyugtalan alvás? Mármint az agya így dolgozza fel. Nagyon nehezen alszik el ráadásul....Mi a véleményetek erről?

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Angi: Flórának egyszer apósom azt mondta, hgoy a szép kezeddel egyél. Azt hittem nem is tudom mit csinálok vele. Próbálkozott a neveléssel. Nem tudom miért?!
Virág nagyon életveszélyes lehet! Bátor pl. nem hallgat semmire. Minden olyat csinál amit nem szabad, ez tényleg életkori sajátosság. Kép Igaz Virág már nem egy éves!
Fló is viszonylag későn kezdett el beszélni, úgy igazán!

Erika: De ügyik vagytok, kunyhót is építetteket!

Gabi3
inecsg

igen, addig alakul ki, és sokan követik wel azt a hibát, h megszokásból mindent a jobb kezébe nyomnak a gyerkőcnek, ezért jobb kezes lesz, miközben a másik agyfélteke a domináns (ami a balkezezéshez kell), így összekuszálódik minden, és beszédproblémát, tanulási nehézséget okozHAT.

angiszeged

Sziasztok!

Tényleg szerintetek mikorra "kell" kiderülnie melyik kezét használja a gyerkőc?
Én mindíg elfelejtem megnézniKép Szerintem még kétkezes!
Voltunk szemészeten a múlt héten, most a Koczka doktornőnél.Számítógépes nyavajával is meg tudta nézni Vandi szemét, de szerencsére semmit nem talált. Cserébe Vandi kiselőadást tartott nekik mindenről. Utána fogászat, ott is minden ok.
A beszéddel nekem pont az ellenkezője a gondom.
Be nem áll a szájaKépPontosabban nem baj, csak egy kicsit furi. Ma mikor mentem érte a bölcsibe, a gondozónő szóról-szóra elmesélte mit csináltunk a hétvégén! Hát nem tőlem tudjaKép Lassan vigyázni kell itthon mit beszél az ember lányaKépFalurádióKép
Lassan mesélni sem kell neki, mert símán mesél magának. Hófehérke, Piroska és a farkas.. Kívülről- belülről oda-vissza megy neki.

Angi:
A kanapéról is tegyél már fel képet ok?
Milyen sín? milyen lépcső?BővebbenKép
Nina
nina74

Gabi, mintha az én anyós-apósomról írtál volna. Nálunk is ez van, amitől én is a falra mászok, a szép kezedbe!!!! Másik kedvencem, a csecse kezedbe....ááááá ettől a szótol, h csecse főleg frászt kapok.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Na mire bepötyögtem, addígra válasz is vanKép
nina74

Mérges vagyok!Kép
Pénteken vettem egy fokhagymaprést. Az elöbb szerettem volna a brassóiba tenni egy kis fokhagymát és kettétört! Mármint a prés! Pedig rendeltetés szerüen használtam, egy egész gerezd fokhagymát tettem bele és csak egy kézzel nyomtam nem is kettövel!! Mi lett volna ha kettövel szorítom össze? Kipréselödik a prés is??? Irgum burgum! Állati erös vagyok, ha bal ( a csúnyábbKép) kezemmel szét törtem nem??? Azt hiszem ezzel jelentkeznem kéne a "Benne leszek a tévében"-be. Erös-izom kategóriába!
Szóval a kukában landolt, pedig majd 800 ft volt (ez volt a drágább 2 közül). Még jó, hogy egyszer már használtam... 1 préselést kibírt!!Kép Szuper!
Bakker ezeken úgy fel tudom húzni magam.
Bocs az offért, de el kellett mesélnem!Kép
Enikö

ceniko
Szeged

Nem is tudtam amit az Angi írt hogy a késői beszéd kialakulás esetleg dixlexiát okozhat.Nem mindha azzal nem lehetne élni...
Az Andi lányom az akinek vannak olvasási nehézségei és nem mondanám hogy korán tanult meg beszélni. Nagyon közel volt a két évhez.
de őt semmiben se lehet sürgetni(pedig amúgy pörgős gyerek)ami a fejlődését illeti. Szépen fokozatosan tanult meg mindent.Pl: bicajozás,görkorizás, úszás...
A pici kori fejlődése is eléggé könyvszerint zajlott. Mindha olvasta volna mikor mit kell csinálnia, abszolút betartott minden fejlődési szakaszt.
Ugy ez csak akkor furcsa ha van egy másik aki meg kihagyott lépcsőfokokat (pl: Ildi Enikője lassan megy a mászás kimarad egyenlőre).

Ildi!
Tényleg hasznos a könyv ,de most dög lusta vagyok megkeresni hogy pont mik vannak benne. Azt azért tudom hogy én is sokat forgattam.

Amúgy nekünk is jó volt a hétvégénk.
Voltunk baba nyúzásonKép babaúszáson meg főztünk babáztunk és természetesen a tél örömeit élveztük.

Mindjárt keresek is képet a nagyokról
Bea
20180827120929

Anita:Nem annyira vészes após, csak ne akajon nevelni. Anyósom nagyon aranyos, szinte semmibe nem szól bele, inkább tőlem kér tanácsot. Én osztom az észt! Kép

Enikő:Sajna a prést!

Nina: Nem semmi Vandi! Jó,hogy minden rendben! Flóra olyanokat tud kitalálni, hgoy alig lehet követni.

Így szokott Flóra aludni! Pedig már majdnem 3 éves! Nem hasonlít a magzati pózra!?

Kép

Gabi3
inecsg

Kép

Kép

Andi és Tamás

Ugyan tiltakoztak hogy ők nem valók már a babanetes fórumra de azért csak iderakom őket.
Bea
20180827120929

Bea:Ildinek Noémije van!

És itt a hóember família harmadik generációja!

Kép

Gabi3
inecsg

ja Noémire gondoltam, bocsi Ildi

Jaj ma van a fiam Tamás névnapja holnap meg Zoli
Még jó ,hogy a Cristal koncertre akarnak menni. Így mindenkit egy füst alatt elintézek.
Na nem olcsók 1800Ft egy jegy, de a másmilyen ajándék is kerülne ennyibe vagy még többe

Bea
20180827120929

Bea szépek a gyerekeid Kép Isten éltesse a kisfiadat!

TÜnde: Tomikának is bolodg névnapot. Reggel már akartam írni, de elfelejtettem, bocsika Kép

Gabi3: Bogi is ugyanígy alszikKép Nagyon édesek ebben a pózban. Nem?

Enikö

ceniko
Szeged

Ildi,
ha minden igaz, a cégtől kap személyautót. Most kétszemélyes Opel Corsa del Van autóval jár (Dreheres matricás, tuti láttál ilyet), ami hivatalosan teherautó, de ugyanolyan, mint a személyautó, csak hátul nagyobb a "raktere Kép".

Enikő,
fotót minél hamarabb lécci!!!
Én is imádok vezetni, irigyellek is érte Kép.
Fokhagymaprés: Kép. Gáz.

Ági,
ügyes vagy, akkor jól írtam le Kép.

Angéla,
MEGFOGANÁS:
eszembe jutott a Jazz+Az Mit tehet a sejt... című dala Kép:
<font color="ff0000">"...ha letegez a pete, mihez is kapjak?
Bekacsintok, bekanyarodok,
Fogadok, megfoganok hogyha vele maradok,
Mert erre gerjed, egyre terjed
Nő a tömege, ó micsoda termet!
Szegény sejtemet a vágy is húzza,
Nincs tovább, se oda, se vissza!...</font>

Szóval ŐK ketten tudták, hogy MUSZÁJ összejönni, mert AKARNAK egyek lenni Kép.
Nem is történhetett másképp. Nézz rá Eszterre Kép.

Milyen sínt vettetek?
Te honnan tudod ezt a sok okosságot ezekről a dolgokról?
<font color="119911">"Jobb, vagy balkezes? Ha jobb, akkor 1értelműen jobb?
A lépcsőre melyik lábával lép fel? A távcsövet melyik szemével nézi?"</font>
Ezek engem is marhára érdekelnek!
Hol olvasod őket? Tök jók!

Gabi3,
a barátnőm a SaraLee-nél dolgozott és mondta, hogy a koffeinmentes KV sokkal gázosabb, mint a koffeines. Képzeld el, min megy keszeresztül szerencsétlen KVbab, mire kivonják belőle a koffeint Kép!

Hogy tagadjam le, hogy evett Eszter? Azt mondta a nő, h a gép visszadobja a vért, hogy alkalmatlan vasat nézni. Mert valami fény alatt nézik... ilyesmiről beszélt. Akkor nekünk szerencsénk volt decemberben, h nem dobta vissza?
Amúgy Eszter is így alszik Kép. Csak Neki nincs keresztben a lába.

Más:
<font color="0000ff">Norbi Update:
olvasom a könyvét és rájöttem, hogy én egy igénytelen malac vagyok, aki moslákot eszik, dagadt és cukorfüggő Kép.
Nem sok pozitív dolog, majd megpróbálok változatni ezen a dolgon, de:
ma voltam a Kerek Perecben és kértem teljes kiőrlésű kenyeret. Nincs, csak bozonyos %-ban tartalmazza azokat a magvakat. Az ára 200Ft. És ez negyed kiló Kép.
Szal, lehet, h maradok dagadt igénytelen disznó, aki sok krumplit eszik (óccsó), sok tésztát, bár nem iszom üdítőket. Viszont szeretem a jégkrémet, a csokit (jaj, azt nagyon Kép).
Pénzem nincs eljárni fittikélni, videónk, dévédénk nincs, h kazit/cédét vegyek és tornázzam.
Beállok a sorba és erősítem az elhízott Magyarországért (hatodikok vagyunk a világranglistán)-mozgalmat Kép.
Amúgy jókedélyű és jóhumorú csaj vagyok Kép.
A bőrömben azért nem érzem túl jól magam. Nagyon beleszorultam Kép.</font>

Ez csak kijött belőlem, bocsesz.

És bocsesz a sok offért Kép.

Dagi-Kriszti Kép

Kép

Kép
eszteranyu

Bea!

Nagyon szépek a gyerekeid.

Angi,Kármen!

2 szobás.Bútorokkal,gépekkel együtt szeretnénk eladni.(új fűtés,légkondi)Jó helyen van.(13,6 MFt).Aztán majd látjuk,hogy mi lesz.

Gabi!

Meg fogom venni a könyvet,ha eljutok egy könyvesboltba.

Erika!

Megvettem a jegyet.Köszi,hogy megrendelted.És azt is,hogy együtt megyünk.
Jobbulást kívánok a Petinek!

Anita!

Sokszor fel szokott ébredni éjjel a Pipi?

Ildi
tfildiko

Ildi,
szerintem ez reális ár, mi 2 éve Újszegeden a Héja utcában adtuk el a lakásunkat 12 milláért. 1. emeleti volt, 2 szobás, 5 éves, 64 m2-es. Mi is bútorokkal adtuk el, de azt még plusszban adták érte. És mi áron alul adtuk el, mert sürgos volt, nem volt társasház alapító okirat, tehát hitel nem volt felveheto rá (mert van 1-2 fa... lakó és még mindig építoközösség), ráadásul maradhattunk még több, mint 1 évet albérloként.
Vendég

Sziasztok, most látom, hogy a délután írt hozzászólásom nincs sehol.
Akkor mégegyszer:
Melinda, láttam ma a videót, nagyon szép a család. Lottin jót nevettem a keresztbe tett lábacskáin. Luci így szokott aludni.
Rubennek aztán van hangja!

Enikő, felháborító a hapsi is meg a vérvételes nő. Komolyan bicskanyitogató!! Az a foghagymaprés nem F betűs? Mert állítólag az a legnépszerűbb márka, a krumplitörőjükkel meg én is úgy jártam, mint te, hát na ja, bakker.....

Angi, ha tudnád, hogy nekem is mennyire tökéletes az a 3-as!!!! :-) Örülök, hogy jó volt a hétvégéd. Engem is fel tud dobni, ha valami új kerül a lakásba, amit én választok ki és én is pakolgatom.

Karmen, erről a kezes dologról olvastál többet? Apa nálunk kétkezes, pl. amikor órája van, a táblára bal kézzel is szokott írni. És most Lucin is ezt vettem észre, de azért talán a jobb kéz dominánsabb. Hol lehet ennek utánanézni?

Gabi, hogy tud Fló így aludni? Hihetetlen. Vagy csak annyira álmos volt, hogy magától eldőlt? Azt meg nem csodálom, hogy anyósod még tőled kér tanácsot, a stílusod nyilván nem csak itt lehengerlő:-)))))))))))))) Vagy határozott:-)) A férfiak ezt nehezebben értik meg:-))

Bea, klassz képek és igenis pont idevalók!!! Jól eltaláltátok.

Kriszti, vegyél fel a klubbodba! Remélem, nem előfeltétel a Norbi update megvásárlása, veszek az árából egy XXL pizzát Don pepénél:-))))

Dancsi, most olvastam, az újszegedi lakásárak magasabbak, mint a többi. Amikor ti eladtatok/vásároltatok, te is így tapasztaltad?
H
babamama

Kezdek begolyózni.
40 perce pakolok Eszter után.
Feladom.
Szakad rólam a víz...
Ő nyert Kép!

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!
Mi pénteken megyünk Pintér profeszorhoz vasat nézetni, és még régen megkérdeztem tőle, hogy mi van ezzel az éhgyomros dologgal (amikor először téma volt itt), és szerinte ez egy régi rossz beidegződés, de NEM kell vashoz éhgyomor. És ő tanít/tanított, lehet, hogy a "te" nőcidet is. Én pl. bárhol megemlítem a nevét (fertőző, gy.kórház), mindenkin látszik, hogy meghajlik a szava előtt.
A másik témához meg: Minden, ami jó az életben az erkölcstelen, törvénytelen vagy pedig hízlal.

Karmen!
Miért, és milyen szerződést akarsz kötni a tb-vel? (Akinek van állása az nem köthet olyat, amivel növelni tudná a következő tgyást, gyedet.)

Enikő!
Én is kiakadtam volna egy ilyen állaton, aki a járdán majdnem elüt. Na, ilyenkor belőlem előjön a balkán, meg sajnálom, hogy nincs nálam egy pisztoly.

Angi!
Tuti hétvégétek volt! A légzésfigyelő csak statisztikailag érdekelt, de lehet, hogy lesz a következőnél rendes, mert bizony sokszor figyeltem, hogy mi ez a csend.

Léna szerintem balkezes lesz. Eddig kb. minden dolgot balkézzel csinált először, és a kanalat is balban fogja. Jó, hogy írod Angi, ezentúl nagyon figyelek rá, hogy ne a kezébe adjam, hanem középre tegyem le. A lépcsőn viszont kétlábas, ja és felfelé már egyedül tud menni, persze kapaszkodik a vaskorlát rácsaiba rendesen.

Nekünk meg azóta jobbak az éjszakáink (5-6-ig mukk nélkül alszik, aztán szopi és alvás tovább), mióta apa a szerverekkel alszik. Kép (Először, amiatt, mert elálvás előtt 1-2 órát köhögött, most meg instalálnia kell.) Amúgy megbeszéltük, hogy ha kész lesz a ház, akkor kölün szobában alszunk, én a szopizós gyerekkel, ő meg a szopiról leszokóval, aztán majd randizunk a pezsgőfürdőkádban, a konyhaasztalon, akarom mondani a konyhában. KépKépKép

Esernyőre csukható, könnyű nyári babakocsit szerintetek szabad venni óccsó Tescosat vagy Corásat?

Nóri
norcee

Kriszti!

Humorod az van.Jót nevettem.Én sem veszek 200 forintért 25 deka kenyeret.Ilyenre sajnálom a pénzt.

Gabi!

Nagyon édesen alszik a Flóra.

Bea!

A fiadnak boldog névnapot kívánok.

Tünde!

A Tomikának is boldog névnapot kívánok.

Mindenkinek jó éjszakát!

Ildi
tfildiko

Köszi, Nóri Kép.
Akkor mondja a nő szemébe, hogy este szopizott utoljára?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

mondja=mondjam

Kép

Kép
eszteranyu

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?