A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Élénkül a topic, láccikKép alszanak a babócák!
20180827120929

Sziasztok!

Hajni, már épp hiányoltalak:-)) Pipinél is volt ilyen időszak, de nála csak a fürcsinél. Egyszerűen eltolta a kezünket, hogy nunit nem! Nem tudom mi volt ez nála, de már elmúlt. Lehet, hogy tényleg jó dokival megnézetni, de majd a többiek is biztos írnak valamit.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Bea: Cékla, sütőtök, de spenót, brokkoli még várhat.
Azért mert 10 éve nem hallottál róla, azért nem adsz most Katának? Ez elég hülye kifogás. Már bocs. Abban nincs semmi allergizáló. Szentjánoskenyérmagból és rizslisztből van. Gyümiket és főziket lehet vele dúsítani. Liszt és tejpép helyett kitűnő.

Ma elég korán elfáradtak a kölykök!

Gabi3
inecsg

Gabi!
Nem azért nem kap mert 10 éve nem halottam róla, hanem mert 10 éve nem modernizáltam magam és egyszerűen nem ismerem a sinlacot. Persze majd utánnanézek.
De őszintén szinte semmit nem ismerek a mostani baba, kisgyerek kajákból,gyógyszerekből... Még nem vettem a fáradságot hogy utánnajárjak.
Így van az is, hogy a homeo is kimaradt az eddigi életünkből.
Nos most így belegondolva tudatlan anyukának mondanám magam de azért boldog vagyokKép
Bea
20180827120929

Bea: A homeopátia nem új tudomány, csak a rendszer elnyomta. Lehet, hogy a bajodra is talnánánk szert.
Örülök, hgoy boldog vagy! Kép

Gabi
inecsg

VOlt ma itt a doki, és mehet Jozsónak a natúr joghurt, pici lisztes habarás is. Most még kaptunk HA pépet, de azt mondta, kaphatja a simát.Szóval ma vettem kekszes piskótásat, meg mézes grízeset is.

Szájpenész tegnap megint elojött, arra új kencét kaptunk, valami kékes lilásat. Remélem elmúlik végre. És minden kaja, szopi után egy kiskanál vizet kell a szájába öntenem, na ettol este tuti okádni fog, ha beájul a szopi közben.

Tegnap voltam nogyógyásznál, mert piszok mód fáj a petefészkem és azt hittem, felfáztam. De csak peteérésem van. Kép
Amúgy doki szerint, amíg szoptatok, sokkal kisebb az esélye, hogy teherbeesem, hiába jött meg a mensim. Ez kicsit letört.

Meg azt is mondta, ha véletlen teherbeesem, nyugodtan mehet tovább a szopi, valszeg úgyis el fog akkor apadni a tejem.

Bea,
spenttal, brokkolival én is várnék egy picit, de szerintem a tök már mehet. Simán vízben fozve, esetleg répa+krumpli bele.
Sinlac tök jó dolog, laktat, egészséges, könnyu vele suríteni. Nálunk 1,5 doboz fogy el egy hónapban belole. Amúgy irtó drága recept nélkül.
dancsi1

"Április 20-án előre láthatólag 10 órától 15 óráig szervermunkálatok miatt a Babanet nem lesz elérhető. Köszönjük a türelmeteket, Babanet."

láttáok ezt? mennyi ideig dolgoznak még rajta?
dancsi1

Dancsi: Én nem tennék a jogiba lisztet, jobb a sinlac. A mézes trutyit is kihagynám. Az esti vizet meg elfelejteném, főleg ha tudod úgy is kihányja. A tejed nem biztos, hgoy elapad, az enyém sem apadt el, Fló még szopott, mikor már Bátor a pocakban volt. És sokan szoptattak már végig a várandósság alatt. Bocs, hgoy belekotty. De nagyon lehangoló volt amiket írtál. Főleg,hogy nem biztos hogy úgy lesz. Az viszont jó, hogy peteérésed van!!! Hajrá! Kép
Nem próbáltad még Jozsónak a Borax-ot,homeós gyogyó!!!

Gabi3
inecsg

Boraxot, nazatinos ecsetelot nyomatom 1 hónapja!!!!!!!!!!!!!! És nem múlik el! MErt cicin alszik el, és tartogatja a tejet. Ezért kellene egy korty víz. Mindegy, este kipróbáljuk, hátha bejön.

A homeos cuccot még nem próbáltam rá. Mi jó erre? Hátha segít.

mi volt lehangoló? Ezt nem értem!!!! A joghurt, meg a liszt? De hát majdnem 1 éves Jozsó! Nem literszám akarok neki ilyeneket adni, csak 1-2 kiskanálnyit, aztán majd szép lassan növelni az adagot.
Vendég

Gabi3: Te ma minden hozzászólást félreértesz? Beáét is meg Dancsiét isKép Mi van Veled front vanKépKépKép?

Dancsi: Nekünk a Boraxos bizgera bevált Bogancsinál szájpenész ellen. A cicidet is kented? Mert azt is kell, a visszafertözés miatt!

Sztem simán teherbe lehet esni szoptatás alatt. Viszont én a helyedben szednék turbó sok vitamint, hogy a magzatnak is és Jozsónak is jusson és persze Neked is maradjon Kép Lehet, hogy hülyeség, de szeritem állatia leszívja a szoptatás az ember energiáit,vitamintartalékait! Én szopi után állati éhes, szomjas és álmos voltam mindig!

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Dancsi: Sinlacot mennyi idös kortól lehet adni? Az a lisztet helyettesíti lényegében, vagy mi a túró az? Bébiétel, vagy olyan mint a tápszer? Vagy tuning? Mennyibe kerül vényre????
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő.Beát nem értettem félre. Ő van lemeradva 10 évvel, ami nem baj, csak érdemes fejlődni. Kép

Dancsi: Azt nem értem, miért kell a jogiba liszt? Natúran vagy gyümivel nem lehet adni? VAgy jobb a Bio 7 gabonás pehely. Azt hiszem milupa. A jogi teljesen normális, én 11 hósan adtam Bátornak is meg Flónak is. Sőt még túrót meg kefírt is! De a liszt minek bele?!
A Borax 9 vagy 15 Ch-s homeó a jó rá.
Igaz,hogy jobb ha sok vitamint eszel!
nekem még az is fura, hgoy a tejtől, amit a szájában tartogat attól lesz szájpenésze. Én még nem hallottam ilyet, attól még lehet ilyen! Az én gyerekeim is szopival aludtak el, és egyiknek sem volt szájpenésze.

Gabi3
inecsg

Eniko,
és hányszor használtátok naponta? én minden kaja után kenegettem, kivéve a déli/esti elalvós szopit. A cicire szopi után kell, vagy szopi elott? mert azt szopi elott kentem, de azt akkor ugye lenyalta. A visszaferozésre vazz nem is gondoltam.

Bea,
az pedig hogy egy csomó dologról nem hallottál, tök normális. Én is azért hallottam iylen SInlac meg pépek meg egyéb dolgokról, mert van 2 tesóm, meg egy sógornom, akiknek vannak gyerekei. De ha nem lenne, akkor én sem tudtam volna milyen lehetoségek vannak.
Vendég

Hajni! Virág akkor nem tűri a popsitörlőt, ha fáj a feneke. neki csak piros szokott ilyenkor lenni. Én ilxenkor inkább lemosom a kakát, persze a víz sem kellemes. Ja, és a sudokrém azonnal rendbeteszi.

Bea! basszus, sajnálom a nőgyógyászati dolgotKép((. Sztem cékla, brokkoli mehet, Én spenótot nem adnék.
sinlac nem nagy találmány (HA rizspép), Boginak Én sem váltatnám ki, csak van itthon még egy csomó, Virág a végén már nem ette meg.

Dancsi! Arra figxelj, amikor joghurtot veszel, h ne legyen benne tejpor. AZ összetételnél fel van tüntetve. A millibe, sparosban biztos nincs, meg persze a bioban. Ha megszereti Jozsógyerek akkor érdemes lehet beruházni egy joghurtkészítőre, Én rengeteget használom, sok joghurtot eszünk, ezzel sütöm pl a maflákat is általában. Virág magában is szereti. Ja és teljesen bio, ehhez megveszem a biotejet, még mindig olcsóbb, mint a bolti joghurt.

Gabi! Sztem nem a joghurtba kell a lisztet tennie Dancsinak!! Hanem a többi főzeléket eheti már rántva gondolom. Vagy Én értem rosszul?
Az a mézes cucc Nekem sem szimpi, meg a kexes sem...

Brokkoliról mit kell tudni lányok? Még nem adtam Boginak, de gondolkodás nélkül adtam volna hamarosan... VAn vele vmi gáz?

.:Angi:.
angiszeged

Nem erre való az internet?! Ismeretszerzésre vagy mi!

Gabi
inecsg

Gabi,
a jogis lisztet habarásra gondoltam.

szájpenész: több helyen is olvastam, dokink is mondta, hogy ha nem nyeli le az uccsó kortyot, akkor az okozhat ilyet, mert megpunnyad a tej a szájában és jó táptalaj ez a gombának. (a szájpenész ugye gomba) SZerintem tök logikus. Nem törvényszeru, nyilván nem minden gyereknél jön ki. Örülj neki, hogy nálatok nem volt. Piszok dolog ez az ecsetelés. SZegény pici Jozsókám már tátja a kis száját, ha meglátja az ecsetelos cuccot.
Vendég

Angi: Brokkoli puffaszt! Én Bátor főzijébe sem tettem lisztet, meg Flórájéba sem. Arra jó a krumpli, vagy tészta (durum), rizs.
Biotejet hol veszel? Érdekene engem is egy jogigyártó gép. Mennyi egy ilyen?

Gabi3
inecsg

Dancsi: Így már érthető a szájpenész. Sajna, hgoy szenvedtek vele, azért ajánlottam a homeós cuccot.

Gabi
inecsg

Bea, Enikő! A sinlac jó rizspép, tejpép helyett, ha már olyat szeretnétek adni a babáknak, akkor bolti helyett sztem ajánlatos ezt adni. Egészséges és abszolút hipoallergén. Nagyon tápláló ez is, Én ezzel keverem Bogi kajáit, de asszem megfontolom, mert nagyon dagadt.

Mikortól mehet a glutén? Az komoly, h manapság már 1éves kortól mondják? Mert Virág hamarabb kapott, Gabi3 (Te mérvadó vagy ebben nekem) mikor adtad Bátornak?

angiszeged

Angi
brokkoli 8-9 hósan mehet. A dokink adott egy táblát, a szerint legalábbis.

6hó: krumpli, répa, sütötoóök, cékla
7hó: cukkini,saláta (fozve), fehérrépa, spárga, tök, uborka sütve vagy fozve, borsó héj nélkül
8-9 hó: brokkoli, borsó, karalébé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka, vörös és fokhagyma sütve vagy fozve
Vendég

Angi,
Glutén 11-12 hó felett mehet. Ha volt allergiás a családban. ha nem, akkor kicsit hamarabb.

nekünk a Sudokrém sz@r. Kicsapja. És csak a Pampers Sensitive popsitörlot bírja. Kép Kép
Eddig csukamájolajas kencét használtunk, de most boraxosat írattam, mert a csukamájolajas is kicsapta a popsiját. A borgyógyász ezt javasolta. Hát kipróbáljuk, Jozsónak nagyon pocsék bore van, mint nekem.
Vendég

Angi,
Bogi baba dagadt? Kép Kép Eddig az volt a baj, hogy nem hízik! Nem hiszem, hogy 1-2 kanál Sinlactól hízik most. Jozsó zabálj a tejpépet, 200 ml vízbol kell már neki csinálni, mégsem hízik. Bár,lehet ez is babafüggo.

Amúgy nem is dicskedtem, hogy Jozsó frankón elindult. Igaz, a max. ma 8-10 lépés volt, de már képes végigszáguldani a nappalin. Igaz, utána orra bukik. Kép De nagyon élvezi, felemeli a kis karjait és nevet hozzá, úgy megy.
Vendég

Gabi! Ja, h puffaszt. Erre Én nem szoktam gondolni, Bogi vasgyomrúKép.
Én sem raktam sosem lisztet Virág kajcsijába, de Jozsó lassan eheti a rendes kosztot, ha Dancsi maguknak főz pl, jó tudni, h abból ehet e a csemete.

joghurt: biotejet tescoban, corában kapsz, a zöldfarmos 280ft körüöl van a 2,8as. A tescoban lehet kapni már frisset is (!!3,5öst), az vmivel olcsóbb. A zsírosabb tejet érdemes mindig venni, ha van választási lehetőség, főleg joghurthoz.
A joghkészítő 4ezer ft a Mediában, nem kell márkásat venni, mert csak egy melegítő cucc az egész, az enyém egy noname, tökéletesen műkszik, Áginak is ilyen van.
Ehhez veszek egy biotejet, egy biojoghurtot (összesen ez így 400ft) ebből lesz 6szor 2deci joghurt.
LEhet hozzá keverni gyümölcsöt (frissen, aszalva, beffőtből), lekvárt, zabpelyhet, Virág kedvence a kukoricapelyhes (natúr), müzlit, akármit uzsonnára.
A művelet rém egyszerű, összekeversz egy liter tejet egy pohár joghurttal és szétöntöd a gépezet pohárkáiba beleteszed és 12órán át bekapcsolva, letakarva hagyod. Kiveszed, lehűtöd és kb 2hétig eláll a hűtőben.

angiszeged

Angi: És Sinlac hány hós kortól mehet? és konkrétan mibe teszed, miylen célzattal? Pl liszt helyett habarásnak a fözelékébe, vagy mikor?

Dancsi: Minden szopi elött és után is, miután lemostam a cicit. Sztem ne hagyd, hogy cicin aludjon el, itassad, és akkor elmúlik.Bár Bogi nem nagyon aludt el a cicin. Ha egyszer kikezelitek és nem kapja el más babáktól,akkor késöbb jó esetbe már nem fog visszajönni. Nekünk kb 1 hét alatt elmúlt, pedig nagyon nagyon csúnya volt a szája is a popója is Boginak! Kép

Gabi: sztem sem a jogiba keveri Dancsi a lisztetKép És öszintén szólva én nem 10 éve szültem az elsöt hanem 3, de én sem nagyon tudok semmit a Sinlacról..... Attól, hogy valami új dolog megjeleneik még nem feltétlenül kell ismerni vagy megvenni és használni!
E

ceniko
Szeged

Angi: nagyon örültem, hogy azt írtad én vagyok a mérvadó,azért csinálhatja más is jól. Szóval Bátornak olyan 10-11 hós kora után adtam. De módjával. Most már szabadabban. Egyetértek Dancsival, ha van a családban gluténallergiás várhat még egy éves kora után is.
A puffasztókkal olyan 9-10 hós korában próbálkoztam. Általában mindent egy hónappal később adtam. A tejet meg fél évvel kitoltam. Flóra talán nyár végén ivott tejet először. Akkor volt 15 hós. Bátornak is így fogom adni.
Glutént egyébként 6 hós kortól lehet adni. Én nem adok.

Lányok: Ti adtatok már salátát főzeléknek? Én el sem tudom képzelni.

Flórát a paradicsom csípte ki, de azóta nem volt semmi baj a fenekükkel és a bőrükkel.

Jó kis front van, már fél egy óta alszanak.

Gabi3
inecsg

LÁnyok,
bébisintért keresek, olyat, aki vagy a közelünkben lakik, vagy van autója és nem kell este fuvarozni haza. Akit Eniko ajánlott, majd felhívom, de jó volna ha lenne pár nevem.A védonomnek is szóltam már, o is próbál segíteni.
Vendég

Eniko,
a Sinlac 3-4 hós kortól elvileg mehet. Ez az elso, amit adhatsz a babának. Én magában sosem adtam, csak gyümibe, fozelékbe keverve. Én surítek vele.

Jozsó is alszik fél 1 óta. Kép
Vendég

EnikŐ: Flóval én sem használtam Sinlacot, és nem azért használom mert új, hanem mert nincs benne allergén!!! Egyébként meg nem is új!Sztem meg jobb,mint a tejpép! Mert ugyi abban tej is van! Hiába HA!!!!
Az nem baj,hogy nem ismered vagy használod, mindenkinek szuverén joga, mit ad a gyerekének.

Gabi3
inecsg

Gabi,
saláta fozeléknek, szerintem olyasi,mint a spenót sóska. De még sosem ettem. Meg Jozsó sem fog. Bizarul hangzik nekem is egy picit. Kép
Vendég

Bea,
én régen voltam a Füvészben, akkor láttam nagyobb füveseket. Szal nem lehet rálépni? Akkor elszívjuk Kép!
Majd felhívom és mekkérdem.

Dancsi,
cickót szopka után kenni borax-szal. Ha Jozsó popsija is piros, az is attól van.
Eszter is dettó volt, megaludt a tej a szájában Kép.
De olyan is volt, hogy az nem szájpenész volt, hanem aludtej - le lehetett törölni Kép.
Na, akkor lehet szaladni Kölök után Kép.

Angéla,
brokkolival az a gáz, hogy gáz(osít) Kép. Ha mirelitet veszel, nagyon jó a Micromeat márkájú, mert nem csak a csuma van benne.

Hajni,
ma gondoltam Rád, milyen rég voltál már.

Seri,
Csilla teljesen jó állapotban van, a gond az, h nem olvassa a táblázatos könyvet Kép. Cuki.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Gabi,
azért a tejpép jobban csúszik a finnyás kölköknek gondolom, hogy a Sinlac. AMi olyan büdös, hogy csak na. Kép

Jozsó pl. rajong a tejpépekért. Imádja, ha meglátja, hogy keverem neki, már burrog, meg ordít, és tolja az etetoszékét.
Vendég

Dancsi: A Sinlacot nem próbáltad gyümivel. Szóval hogy a gyümi legyen több? És úgy adtam és azt tök jó.
Bár én már nem adok Bátornak, nem is tudom mit csináljak a fölössel.

Kriszti: Sztem rá lehet lépni a fűre a fűvészkertben. CSak a virágokra nem. Kép

Gabi
inecsg

képzeljétek,a Libero küldött ugye levelet, hogy küldjek vissza nemtom hány darab logót a bugyipelirol és akkok küldenek kiszoknit. Hát én visszaküldtem logo nélkül, mert vesz a hóhér annyi pénzért pelit és küldték a zoknit. Kép Kép
Vendég

Gabi,
de, ez a reggelije. gyümi, kb. 220-250 ml + kb. 4 kanál Sinlac. Kép
Vendég

Salátafőzi:
mi kaptunk menzán, úgy nézett ki, mint amit már megettek Kép.

Egyre több helyen vannak a zöldek: fejes saláta (nem merek még venni, de nagyon kívánom már a frisset), spenót, sóska.
Szerintetek ezek nagyon nitritesek?

Nem mintha spenótot ilyet akarnék főzni.

Gabi,
nem értek egyet, nem ad6 bármit a gyereknek, nincs joga veszélyeztetni, még ha a sajátja is... De sajnos sokan teszik, lásd a múltkori bagós-szoptatós nő Kép.

Kép

Kép
eszteranyu

CSajok!

Úgy gondoltam ,eljött a nálunk-tali ideje!

Jövőhét péntek fél tíztől egy-fél kettőig.

Jelentkezzetek, ki tud jönni?!

Gabi

Kell valakinek Avent üvegre való fül? Ezzel meg tudja a baba fogni az üveget. Nekünk három van, egy kék eladó!
inecsg

na szegasztok, kiskölök kuruttyol!
Vendég

Kriszti: De mit tudsz ellene tenni? Semmit, a képedbe röhög, hogy az ő gyerekének úgy sem lesz semmi baja.
Jó, amit már egyszer megettek. Kép
Dancsi: Ennyit én sem tudnék megenni együltő helyemben. Kép Tök jó, hogy küldtek zoknit, milyen? Azt hiszem én már kidobtam a levelet.

Van Liberós logóm ha kell valakinek! Azthisem 4 vagy 6?!

Gabi
inecsg

Lányok, s.o.s.! Tudom, hogy már volt téma za orrszippantás, de, hogy is volt? Milyen orrcseppel? Vagy csak "népies" orrcseppet használjak? Előszőr csepp, utánna szippant? Mennyi idő után? Pipinek ugyanis besűrűsödött az orra tartalma, kezd sárgulni, nah nem részletezem:-) Tehát állandóan be van neki dugulva, mindig felébred, hiábba szippantom, két perc után teli van és felébred rá, hogy nem kap levegőt:-((( HELP!!

nyúlanyó

Anita:Tengervizes sóoldat cseppent, vár 10 percet, szippant, Nasivin becseppent. Az első fellazítja, a második öszehúzza. De a Nasivint nem szabad 3 napnál tovább használni.

Én is megyek mert Bátor is fenn van már,de nem szólt.

Gabi
inecsg

Uhh, gyors írok csak, ma elfórumoztam az egész délutánt GRRR
NYúlanyó!
először sós cucc (ha van, ha nincs érdemes beszerezni, feloldja a trutyit) Sterimar pl, de síma infúziós sóoldat is megteszi én azt szoktam venni (olcsóbb) fecskendővel adom be
utána orrszívás
Ez_UTÁN_a nasivin. Ami arra való, h összehúzza az orrnyálkahártyát és nem termelődik annyira a trutymák. Ezt max napi 2szer, max 1hétig, érdemes leredukálni, nem valami emberbarát cuccKép.
Jobbulást!

angiszeged

Salátafőzelék: egyszer csináltam Pipinek krumplival sűrítve. Bááááá, többet nem:-) Hiba ízesítgette kicsit citrommal, kesernyés semmijen íze volt, mondjuk azért megette felét:-) Saláta anyukáméknál már van új, hétvégén bezabbantok belőle:-)))

Dancsi, gratula Jozsó bébinek, nagyon ügyes, vége a babakommandónak, jön a kölökkommandó:-)

Jövő héten tali Gabiéknál? Beengedsz minket is?:-) Tudod nem sok mindenben értünk egyet, de legalább meg van az esélyed, hogy kidobj otthonról:-)))))

nyúlanyó

Anita,
sós oldat (Fluimare a mienk), 1-2 perc, szippant, majd orrcsepp (Nasivinünk van).

Kép

Kép
eszteranyu

Köszi lányok a gyors választ, Pipernyák ha felkel irány a gyogyótár.

nyúlanyó

Angi, én valami A vitaminos krémet kaptam a popóra, a klinikán is ezt használják, nagyon jó, jobb, mint a sudocream. Itt valami más baj lehet, csak még nem jöttem rá:-((

Bocs, ha én is belekotyogok, de vigyázni kell ezekkel a pépekkel, nekünk a doki mondta, hogy max 1 éves kortól ajánlott adni, de akkor meg minek? Szinte mindent ehet a gyerek egy-két kivétellel, úgyhogy nálunk a banános is meg a többi a kukában kötött ki. Mondjuk azt nem vitatom, hogy biztos sok gyerek szereti, mert különben nem gyártanák.
Ami meg a tejporos, lisztes kajákat illeti, állítólag manapság az a trendi, hogy érdemes megvárni az 1 éves kort velük. Hát a fene se tudja....

Gabi, én még emlékszem a menzás időkre, utáltam a saláta főzeléket. Ha valahogy, hát így meg lehet utáltatni a zöldségeket szerintem:-)

Kriszti, én folyamatosan gondoltam rád:-)) Ugyanis ismerősök most vizsgáztak és arról az oldalról töltöttem le képeket, ahonnan te is. Tök jó, most vettünk a számítógéphez Bluetooth-t, így lehet küldeni a mobilra.
Tiszta gyagyás vagyok:-)))

Egyébként ha már a kajáknál tartunk. Én azt bánom, hogy nem adtam még több zöldséget a kezdetek kezdetén. Úgy válogat a nőci, hogy csuda. Persze a pörkölt az csúszik rendesen.

Nagyon beindult a duma, szép kerek mondatokban beszél többnyire. Tegnap megkérdezte, hogy: Mi az az izé?
Azt hittem, eldobom magam. Szerencsére nem használta előtte és utána sem többet ezt a szót.
Énekli, hogy legszentebb dolog bajátság :-) Süsü után szabadon.
Lányok, ha valaki nekem azt mondja, hogy 1 hét alatt hihetetlen változások történhetnek egy gyerek beszédében, tuti nem hiszem el.

Még egy keresztkérdés: használ valaki teljes kiőrlésű lisztet? csinálom ezt a GI diétát (a magam elgondolásában) és 1 hét alatt fogytam 1 kg-t! De utálom már a rozsos kenyeret és állítólag a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek ugyanilyen jók és kevésbé hízlalók.
Igaz ez?
H
babamama

Anita,
te tényleg ilyen diló vagy, vagy csak csinálod Kép. - meg ne haragudj, vicc volt Kép, de nem hagy6tam ki...

Gabi,
úgy néz ki, nekünk is yo Kép
Hja, pofánröhög sajnos. Mindenkinek a sajátja a tökéletes. Aztán meg nem győz klinikára járni az ilyen debilm ,emg néz nagy szemekkel, h ő nem is tudja, miért van allergia.
Arra nem gondolnak, h 20 éve még nem volt (ennyire) mérgezett a világ.
Én is utálom, de alkalmazkodunk hozzá. Ha már tönkretesszük a sok műanyaggal.

Kép

Kép
eszteranyu

Seri! nézd meg Orsi mennyivel vékonyabb voltKép Semmi gond nincs Csillával. Én csak nevetek azon ahogy olvasom más babája mennyit eszik, már régen nem idegesit. Mondtam a dokinak, védönönek is a gyerek nem tudja neki mennyit kellene ennie, ennyit eszik jókedvvel, de többet nem kér, ellöki a kezem. Most kötözzem le??? Ja én többet mérleget nem hozok haza, ha tudom biztosan elég a tejem csak nem kéri a baba

Bea! Orsinak most nem fáj a foga, de mivel neki is több nö egyszerre mi is azért vettünk most homeot, ha kell tudjak hirtelen adni. De pár napig még elég a régi tubus is ha nem kapnál ott keress meg.

Ági,Kriszti! Orsi nem aludt, addigra felébredt ez volt a baj, azért mentem el hajat mosni, száritani, mert már ébren volt, csakhogy az ajtót elfelejtettük utolag bezárni. Akkor jött be valaki. A babát nem látta a konyhában evett, de látta az üres kiságyat a nappaliban, nem hatotta megKép

Vadaspark. Ezt tudom, láttam a neten napnyugtáig van nyitva, erre irtam hogy alig tudtunk babakocsival kimenni. Fél 6 volt, tuti napnyugta elött de ott már nem volt személyzet. Azt hittem tudja valaki meddig lehet a pénztárnál kimenni, nem azon a rohadt forgóajtón. Tanulság, többet nem megyünk du.

Nóri! Holnap megyünk a telket fizetni, elöleget a többit 2 hónap mulva.

Anita! Én elöször orrcseppet adtam, majd 20 perc mulva szemcseppet az orrába. Sajna a neveit elfelejtettemKép

Gabi! Nekem Up&Go-s figura kellene 3 db, ahhoz a zoknihozKép Ha arra a kis képre gondoltálKép Tali nekünk a péntek nem a legjobb nap, meglátjuk még.

Ja most meg a férjem lett beteg. Az ami nekem is volt, hasmenés, és hidegrázás. Orsi viszont meggyógyult, ugy tünik.

Dancsi! Jozsó reggelije nálunk egész nap sem fogyna elKép

kriszti! akartam már frissiteni, csak mindig elmaradKép Nem felejtettem el, nekem is hiányzik. Amugy az uj babákat nem is tudom, nem volt idöm akkor beirni, most meg nem emlékszek már kinek, mikor született, mekkora.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hajni,
Kép köszi Kép.
Igaz, a teljes kiőrlésű lisztből készült kaják nagyon egészségesek. Vagy ha a raántott husit zsemlemorzsa helyett búzakorpába forgatod... stb ilyenek.
Fú az nagyon jó (bluetooth), akkor viheted a gépet bárhová Kép! T-mobilos? - erről volt 1-2 negatív tapasztalatom...

K

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi,
szájpenészre nálunk nem használt a borax, dokinéni írt fel valami sárga trutyit, talán attól elmúlt, de lekopogom.
A cicid nem fáj, amikor elkezdi Jozsó szopizni? ha igen, akkor azon is van már, tutkóra. De valóban kenni kell azt is szopi előtt és után is.

Kriszti,
ez nagyon jó. Tényleg nem olvasta még a súlygörbés papirost. Max. azt is a szájába nyomná,mint mostanában mindent...

Eri
seri

Kriszti, de most miért???:-)))))) Nem haragszom meg, ilyenért nem tudok:-))

Hajni, most már elhiszed????:-) Nagyon aranyos megharapomazarcát Luca:-))) Nálunk még mindig a boci, boci tarka a menő, főleg az oda menyünk lakni:-) De hallhattátok Beáéknál is egy kicsit áriázni a lányt:-)))Pipi mostanában tudálékoskodik, így mondja: szerintem arra megyünk, szerintem ez kaja, szerintem én ide ülök, stb.:-) Sokszor mindent szerintemmel kezd.

nyúlanyó

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?