Sziasztok!
Úgy látom, nálam valami hiba van a rangsorban, mert iszonyú nehezen tudom követni a topikot! Kincső mellett már nem tudok gépezni, mert ő akar jönni, este meg az uram dolgozik mostanában. Azért igyekszem.
Gira, miért nem írsz???
Kicsit régebbi témákhoz szólnék hozzá.
Én nem csinálnék semmit másképp a második gyerekünkkel, de tartok tőle, hogy muszáj lesz. Kincsőnél teljesen ráálltam az ő napirendjére, mindenben hozzá alkalmazkodtam, ezt nyilván nem fogom tudni megcsinálni, mert ketten lesznek

.
Kajával nekem nagy szerencsém volt, mert anyósomék elláttak. Mivel enyhén szólva nem vagyok egy konyhatündér, tuti hozatnák kaját valahonnan, ha nem főzne ránk senki.
Angi, te már leírtad valahol a listádat? Hogy mit csinálnál másképp? Kíváncsi lennék rá...
Zita_29: remélem, már alakulnak a dolgok. Szerintem a rendszeres napi séta jót tesz a babának is és a mamának is. Meg ha próbálod mindig nagyjából ugyanabban az időben kivinni, akkor segít a napi ritmus kialakításában is. A helyedben én a segítő rokonokat úgy irányítanám, hogy ők ellássák a háztartást, te pedig a babára koncentrálj. És gyönyörködj benne, élvezd, hogy ittvan veled! Nehéz ez az első időszak, de ilyen más soha többé nem lesz Márk!
Ja, én mindig evés után tettem tisztába, mert olyan türelmetlen volt éhesen, hogy még.
Ez a gyerek megütése téma pedig szerintem egy félreértésből indult, Enikő azt írta, hogy a barátnője hagyja, hogy a gyereke megüsse őt. Ezt értette Angi úgy, hogy az anya üti meg a gyerekét. No mindegy, utána a vita számomra nagyon érdekes. Elöljáróban: teljesen elítélem a verés bármilyen formáját, hívjuk akár odacsapásnak, kézrepacsinak, atyai pofonnak. Mindent megteszek és meg is fogok tenni annak érdekében, hogy soha ne üssem meg a gyerekeimet.
Azoktól kérdezném, akik néha rácsapnak a gyerek kezére: mit értek el ezzel? Vagy mit akartok elérni?
Az én gondolatmenetem a köbetkező: amíg a gyerek pici, addig nem kapcsolja össze, hogy : "Csináltam valamit, anya rácsapott a kezemre, tehát rosszat csináltam, többet nem teszek ilyet." Meg szerintem meg se jegyzi, hogy ezért már kapott, és kegközelebb megint csak megpróbálja. Ha pedig már van ennyi esze, akkor a rövid magyarázattal, határozott tiltással ugyanannyit lehet elérni. Rosszul gondolom?
Én egyébként szívesen beszélgetnék erről itt a fórumon.
Gabi3, buszmegállótól messze laktok? Én elvben mennék hozzátok, csak az odajutás kérdéses.
Oltásokról találtam:
http://www.ketezeregy.hu/oltas/index.html (asszem, ez most nem működik)
http://www.tar.hu/oltas Ezt most elküldöm, szerintem mindjárt ébred Kincső.
Kati