A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Hát Én is lefeküdtem egy kicsit. Mit ne mondjak bírtam volna még szunyálni de jöttek a kicsit nagyobbakKép
Kriszti
nekem is pont az jutott eszembe a salátafőziről, hogy olyan lehet mint a másnapos sali,fonyadt, rágott.
Dancsi!
Gyors elmentettem a kajcsi listádat de már előkerestem egy szóróanyagot is ahol hasonlóakat mondtak.
De nem akarok tejpépet adni a kicsinek és mostmár sinlacot azért se...Kép

Amúgy nem is értem miért nem születnek a babák úgy hogy már fejből tudják az összes fejlődésükre vonatkozó számadatot.

Gabi!
Én kijövök ha nem jön közbe betegség...

Lányok!
Könyvajánló!
A Da Vinci-kód ajánlom figyelmetekbe.

Bea
20180827120929

Bea,
itt még nincs betiltva?

Hú, milyen aktív a topic Kép!

Kép

Kép
eszteranyu

Nemtom,mi kölcsön kaptuk!
De azt tudom hogy ha van akkor 5000 felett van az áraKép
Zoli már kiolvasta egész hétvégén azt bújta!Most Én jövök
20180827120929

Nagyon kíváncsi vagyok, állítólag nagy port kavart...

Kép

Kép
eszteranyu

Az uccsó Beáéknál talis képek hol is vannak?

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

megvan:-)))

nyúlanyó

Anita: Kép ez jó volt amit Gabinak írtál.KépKép Imádom a humorod!

MENNYIBE KERÜL A SINLAC?????????? VALAKI MONDJA MÁR MEEEEEG! MOST! :o:o:o:o
KÖSZI SZÉPEN

EniköKép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hajni! Én adok Orsinak a mai napig tejpépet, igaz kb. 1 éves korában kezdtük. Örülök, hogy szereti 1. mert ezt legalább megeszi 2. mert tesznek bele plusz vitaminokat 3. viz helyett én anyatejjel készitem
Hiába kap mindennap csak zöldséget, gyümölcsöt abbol nem eszik eleget, én örülök hogy a tejpépet megeszi. Nekünk jóideig marad még az étrendben. Amugy kap felnött kajákat is, de ezek nálunk levesek és fözeléket. Csak ez. Nincs pörkölt,sültkrumpli,felvágottak mint a barátnöimnél látom.

Enikö! nem tudom, mi nem vettünk.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szoval az ujakat nem tudom, ha valaki bele akar kerülni irja meg légyszi az adatokat
nemigen olvasható mert a babaneten megint lecsökkentették a méret korlátot majd megcsinálom olvashatóbbra, ha nem gond leveszem a gyermekorvos oszlopot

Karmen
Kép
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bocs lányok, ezt be kell írnom: Pipit szoktam úgy altatni, hogy mondom neki: pici szeme, pici orra, pici szája, pici arca és közben simizem a szemét, orrát, száját, arcát. Az előbb fogta a babáját és elkezdte simizni a szemét,orrát, száját és közben mondta: pici szeme, pici orra, pici szája. Bőgtem , mint egy hülye, meg fogom enni. Nah ezért érdemes élni......

nyúlanyó

Sziasztok

Szbea, remélem azért nem apad el a tejed a kezeléstől, bár ez szerintem egyéni. A mostani terhességem elején nekem is kellett olyan gyógyszert szednem, ami elapasztja a tejet, de Virág ugyanúgy szopott, mint előtte és a tej is megmaradt (no nem sok volt már előtte se).

Melinda, ez a terhesség már sokkal könnyebb, lazábban veszem, meg nem is tudok annyira magamra figyelni egy örökmozgó mellett. Az első harmad nehezebb volt, viszont még alig híztam. Virággal ilyenkor már...

Seri, nagyon formás Csilla baba, nem látszik "szakadtnak", csak ezek a dokik. Kép

Zituska, gratulálok. Kép

Eszteranyu, ezek a zöldek még mind fóliások (kevés napfény, műtrágya), szerintem várd meg a szabadföldit.

Babamama, muffint szoktam teljes kiőrlésű lisztből sütni (kicsit több sütőporral), bár ez nem biztos belefér a diétádba. Kép

Sinlac, én adtam Virágnak 11-12 hós korában, de nem lódult meg a súlygörbénk, a lány vigyáz a vonalaira, most 15 hósan 9 kg (3300-zal született). Aztán abbahagytam mert, előbb-utóbb a mi kajánkat eszi és nem turbósíthatom Sinlaccal folyton.

Salátafőzelék, nekem se jött be, szegény Virág így meg se ismerheti. Kép

Angi, lisztről azt mondta Elek Ágnes allergológus, hogy nem bizonyított, hogy várni kell 1 éves korig, mert hamarabb allergizál (ha nincs allergiás a családban). Bár ez utólag már ugysem állapítható meg 100%, hogy attól lett-e. Virág 11 hósan kapott először.

Dancsi, ha terhes leszel szoptatás mellett, nem törvényszerű, hogy elapad a tejed, nekem csak kevesebb lett, de babafüggő is, kéri-e még utána is a cicit.

Gabi, nekünk se a legjobb péntek.

Gigi
gigi1

Gabi!
Én még nem tudok péntekről nyílatkozni (Zolifüggő), de ÉN nagyon szeretnék menni.

Nem, még nem vagyok terhes, és NAGYON szeretném, ha a második nem csaszi lenne, de fel akarok készülni rá.
Létezik még spinális is? Mi az indok mellette? Nem jobb az epiduál? Illetve az altatás, ha sürgős a dolog.

Seri!
Szerintem is az volt a gond, hogy túl hamar kitettek benneteket.

Én a következőnél is a fizetős szobát fogom megcélozni, onnét csak nem tesznek ki olyan gyorsan, mert tényleg jó hamar hazamenni, de csak akkor ha 2 napra rá nem a gykórházban köt ki a baba.

Karmen!
Engem a laptop után pluszban bosszantott, hogy az írataimat is elvitték, csak, hogy fizessek mindenfelé 2200Ft-t.

Nóri
norcee

Gigi,
szerintem Jozsót nem fogja zavarni a terhesség melletti fura tejci íz.Kép

Eniko,
receoptre:825-, nélküle: 2.965,-

Jozsó ma kapott mézes babagrízt tápszerrel. Hát, nem ez lesz a kedvence. Kép Kép Úgy fujjogott, köpködött, hogy csak na. Igaz, Milupa HA tápival csináltam. Ad valaki tápit? Melyik finomabb? mert ez undorító volt tényleg. Büdös és rossz ízu. Én sem enném meg.
Vendég

Nóri!

Nekem spinális császárom volt.Nem kérdezték meg,hogy milyet akarok.A műtőben a szülésznőm mondta,hogy az lesz.

Gabi!

Én szívesen megvenném az üvegre a fogantyút.Már vettem a Noéminek olyan csöpögésmentes Aventes itatót,de nem volt rajta.A múltkor akartam rá venni a Micimackóban,de nem volt.
Sajnos,mi nem tudunk elmenni hozzátok.A férjem nem tud lelépni a munkahelyéről,hogy elvigyen bennünket.Busszal nem próbálkozom.Fel sem tudnám rakni a kocsit és a lánykámat.A taxi nem tudom,hogy mennyibe kerülhet.

Anita!

Jobbulást kívánok a Pipinek.Nagyon édes lehetett,ahogy simízte a babát.Meg lehet őket zabálni.Én most azért vagyok oda,mert önállóan már többször tett meg 4-5 lépést.

Dancsi!

A Jozsó hogy indult el?Lassan megy?A Noémi kapaszkodik az ágyba,én odaállok nem messze tőle.Mondom neki,hogy gyere az anyához.Ő pedig mint a villám indul.Tesz pár lépést,és beleugrik az ölembe.Ezt ma sokszor eljátszottunk.Egyre biztosabban lépked akkor is,ha csak egy kézzel kapaszkodik.
Irigylem a Jozsó jó étvágyát.Bár,most a Noémi is jobban eszik,de válogat.

Enikő!

Mi egyszer vettünk,de nem emlékszem az árára.Elajándékoztam az egyik ismerősömnek,mert a csajszim nem ette meg.Az ő fia szereti.De tudod,az én lányom finnyás.

Kármen!

Köszi a táblát.A Noémi a pépet sem eszi.Nálunk a gyümölcs a menő.

Hajni!

Örülök,hogy jöttél.Már tegnap gondolkoztam rajta,hogy mi lehet veled.Aranyos a lánykád,hogy már így beszél.

Ildi
tfildiko

Seri!

Nagyon édes a Csilla,és nem is vékony.

Ildi
tfildiko

Dancsi! Orsi pont ezt a mézes-grizt kapja mert ezt lehet anyatejjel is késziteni. Ö szerencsére megeszi de váltani én sem merek, mert van még 2 ilyen tejjel készithetö, uj izt meg nem biztos elfogadná. A grizhez is szoktatni kellett egy ideig. De most már nagyon szereti. Lehet Jozsi is kell párszor megkostolja
Sinlacot hány éves korig irják fel? ezt is csak 1 éves korig? Lehet kiprobálnánk

Bea! Én most keresem de nem találom, mire kell olyan gyógyszert szedned ami a tejet apaszthatja?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ja én is elfelejtettem hogy nekünk sincs kocsinkKép ill. kocsi van csak papirjai nincsenek

Ildi! akartam irni, hogy Noémi nagyon ügyes akkor már! Hamarosan meglátod szaladni fog!

Anita! Nagyon édes lehetett Pipi (képet mikor teszel fel, olyan ritkán látjuk!!) én is meghatodtam volna

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Seri! Most direkt megnéztem. Orsi 2940 g-al született ö fél évesen 5900g volt. 3 hónaposan pedig 4700g volt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Nem semmi mennyit írtatok ma!Kép

Zitus, nagyon örülök, hogy sikerült! Gratula!Kép

Seri, nagyon kis formás babád van, ne foglalkozz az idegesítőkkel ! Bizonyára más okosat nem tudnak mondani...

Bea, Benedek is kapja a Sinlacot, mert tejallergiás, amúgy én se tudnám, mi fán teremKép

Enikő, ha jól emlékszem, 800 Ft körül van receptre. Anélkül meg még nem vettem.

Angi, ha érdelek, ayurvéda szerint 1 éves kortól jó csak a brokkoli, kelkáposzta, méz, tojás.

Karmen, jobbulást nektek! Orsikának ez volt az első betegsége, ugye?
Ez a betörés nagyon durva!

Dancsi, nekem is sokszor erősen fáj peteérésnél. Néha már én is azt gondolom, talán valami gyulladás van, de nem. Így legalább tudom, hogy is állok.

Anita, nagyon aranyos Pipikéd, jobbulást neki!

Nóri, nekem is van ismerősöm, aki császár után 2x is simán szült, úgyhogy azért ne nagyon készülj rá, csak minimálisan!

Gira, ma még nem jelentkeztél!Kép Vagy csak nem emlékszem?

Gabi, ha minden jól alakul, mi is kimennénk hozzátok.

Melinda, Kriszti, 2 in 1, ez mit takar?

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Erika,
Melinda írta, hogy dolgozó nő és Anyuka is egyben. Innen jött Kép. Asszem.

Kép

Kép
eszteranyu

Ildi, Dancsi gratula a picúroknak az önálló járáshoz!

Erika

gerika

Ildi,
Jozsó ugye lépegetett bútorok mellett, majd meg megállt 1-1 pillanatra. Aztán elobb 1 lépés, majd 2, és így tovább. Ma már irtó ügyes volt.

Karmen,
a Sinlac sajna csak 1 éves korig jár. Nekem a barátnoim azt mondták, hogy magában meg nem eszi a gyerek. Bár ha anyatejjel kevered, akkor lehet megeszi.

Amúgy asszem túl suru lett a gríz, 150 ml víz volt + arányosan tápszer + 3 jól megpúpozott kanál gríz. Holnapra hígabbra csinálom. Vagy teszek bele egy kis gyümölcsöt. Bár nekem az a cél, hogy este jól megtömjem a pociját, mert így alszik jót.

Gabi,
talira mi sajna nem tudunk menni, nagyon messzi van, apa pedig tuti nem tud elvinni, mert aztnap elutazik. Kép
Vendég

Ja, végül megette a grízes cuccot, csak fintorgott piszkoszl, de aki éhes nem válogat, mindig ezt mondta a nagyapám. És Jozsó éhes volt. AMi nem meglepo, mert o mindig éhes. Csak tudnám miért nem hízik. Még mindig csak 9500 gramm. A születási súlya pedig ehhez képest sok 3740. Szerintetetek? Doki szerint tiszta izom. Kép

ENiko,
hívtam a barátnodet, de nem vette fel. Sintér ügyben.
Vendég

Dancsi: Lehet, hogy altatta a fiát. 2 éves kisfia van! Próbáld megint, hátha felveszi, vagy holnap délelött!Cupp-pussz

És ez a Sinlac mekkora? Úgy értem hány grammos? Apropó grammok.
Kaptunk új tápszert, olcsóbbat Mildibét. A másik egy vagyon volt. Ez is mondjuk, de még mindig olcsóbb, mint az Aptamil. És egy zacsi 350 grammos és a 400 grammos Aptamilos dobozba szoktam áttölteni és dugig vanKép. Úgyhogy vagy az Aptamil kevesebb, vagy ez többKép!
De szereti a Viola nincs baja vele. 1 dobozba 3 zacsi van (egyenként 350grammosak) Egy zacsi 3 napra elég. Szombaton este bontottam fel és most fogyott el, az elöbb bontottam egy újat! Egy doboz majdnem 2000 ft. Ki lehet számolni mennyi pénz ez havi szintenKép. És aki még ezek után azt mondja, hogy én direkt nem szoptatok, annak behúzok egyet!

EniköKép

ceniko
Szeged

HAjni! Attól, h rozs(os) egy kenyér, sajna nem feltétlen "fogyókúrás", csak egészségesebb, ui könnyebben emészthető (ezáltal persze közvetetten a fogyásra is jó 6ással van). A teljes kiörlésűvel uez a helyzet.
Amit mindenképp figyelj, attól, h egy kenyér barna, még korántsem biztos, h jó is, sokszor színezékkel barnítják beKép( a síma búzakenyeret... A Jókai utcán a Hangszerbolt mellett van egy pékség, ahol adalékanyagm,entes rozs kenyeret lehet venni. A Kerekperecben ilyen nincs, de van magas rozstartalmú (80%) kenyér, az nagyon finom.
Nemsemmi a beszélőkéje a csajszinakKép)

Nóri! Spinált akkor adnak, ha sietős a dolog és nincs idő az epidurálra ( az cakkpakk azért fél óra, 40perc), a spinál gyorsabb, de ha nagyon rohanás van, akkor altatás, az 1perc kb, tanusíthatomKép. NEkem mindkettő baromi sürgős volt, először volt pár perc a spinálra, másodjára sajna nem (baromira zokon is vettemKép ).

.:Angi:.
angiszeged

Sziasztok!

Látom, nem szabad lemaradnom! Alig tudtam a "közérdekűeken" áthámozni magam.

Nem tudom ki kezdte a "zöldkajás" témát, de mindenkinek mondom, hogy óvakodjatok még ezektől. Munkám során találkoztam termelőkkel és Ők mondják, hogy a szezon előtt piacon található zöldárú legtöbbje nem is hazai fóliából származik. Leginkább Marokkóból importálják. Tudjátok, ahonnan a magas rovarírtó tartalmú zöldpaprika is érkezett télen. A "mocskoskizsákmányoló@ljasforgalmazók" attól sem riadnak vissza, hogy nemzetiszínű csomagolásban hungarikumként etessék fel velünk.
Ha mégis hazai, akkor gondoljátok végig. Későn kezdődött a tavasz, ha gyorsan a piacon van az árú, akkor a műtrágyán kívül nem sok ízvilága lehet. A víztartalma pedig vetekszik az olcsó "multis" sonkákéval.

Angi:
Pulmonológus: Dr. Novák (Zoltán?)fehérköpenyeseknek Tanáúr, gyerekeknek doktor bácsi, egyébként nem sértődik, ha "doktorozod".
Arany János utcán bal oldalon a Takaréktár u. felé haladva, a friss építkezés utáni lejtős bejáró. (Klausztrofóbiások becsukott szemmel közlekedjenek erre. Sajna nemtóm a házszámot.)
Tény, hogy zsíros magánrendelés és 17.00-tól kezd, de klinikás főmufti és érti a dolgát. Ne forduljon elő, de ha bekerülnétek, jó ha ismer. (Bár ha Ő kezel és betartjátok a terápiát, nem hiszem, hogy bekerültök.)
A recepcióként üzemelő aszisztencia elég jól szervezi a dolgokat. A váróban gyerekjátékok, nagyobbaknak primitív PC-s játékok, TV, pult mögül igény szerint tea.
A kiccsávómat egy hónapig Ventolinoztatták (obstuctiv bronhitis), mire hozzá eljutottunk. A turbós terápiájának köszönhetően egy nap alatt érezhetően javult, majd a két hetes kezelés alatt sokkal jobban érezte magát az apróság, mint az előző egy hónapban.
Nagyon gyorsan megbarátkoznak vele a picik: a lányom "csikisdokinak" hívja és nem hajlandó kijönni a rendelésről, amíg cukrot nem kap Tőle.

Sajna a családban unokatesóméknál is előfordult, hogy szteroidos kezelésre volt szükség. A fiuk már 10 éves és sok mindenen átestek. A szteroidok miatt kétszer akkora, mint a korosztálya. Már hanyagolnák a szereket. Havonta hegyvidékre járnak és évente 1x-2x tengerpartra. Szerintük jobb, mint bármely gyógyszer, csak nem mindenki teheti meg.
Szóba jöhetnek még sószobák, sópipák, akár sós vizes párologtatás a lakásban, de orvost nem fogsz találni, aki magában ezekre esküdne.

A dokit tényleg komolyan ajánlom. Mi is két picúrral járunk rendelésekre, és a Nováknál ki lehet bírni azt a viszonylag rövid időt. (És megéri várni is.)

Ciao!
erdészapuka

Jó reggelt mindenkinek!
Kriszti, nekem olyan szempontból jó a bluetooth, hogy a telefonomnak van 100 MB tárhelye, nem kell pendrive-ot cipelni:-)

Anita, nem vagyok meglepve Pipin, "szerintem" :-) felkapnak valamit, aztán azt olyan jó használni:-) Luci legújabban a következő szófordulattal él: Anyucika légy szíves. Persze ha nagyon akar valamit... De ez már önmagában is meglepő, mert az anyucika szót mi nem használtuk (nyilván a nagyanyó), visznt a légy szíves, kérem, köszönöm szavakat mielőbb be kell építeni a tudatba...
Nálatok hogy megy az éneklés? megtetszik neki valami és akkor naphosszat azt fújja?

Karmen, pont ezt írtam! A hypoallergén pépeket veszed, ugye? gyógyszertárban...
nyilván muszáj a kis zsiványt megetetni, de ha mód lenne rá, szerintem te is friss zöldséget adnál, levest, stb, ami egészséges és laktató...

Angi, tudod a nagymamám vastagbélt daganatot kapott. Én, mint leányági leszármazottja, fogékony lehetek az ilyesmikre. Muszáj rostban gazdag kajákat enni, sok folyadékot, stb. Arról nem is szólva, nem gondoltam volna, hogy a fehérkenyér és a síma liszt ilyen szinten hízlal. De jó érzés nézni a mérleget:-)))

Erdészapuka, Novák doki nagyon jó választás, az egyik legjobb. Bár ne lenne rá szükségetek....
Én is voltam asztmás, évente többször szanatórium a hegyekben, meg valami gépből is kellett szívni valamit
nem irigylem ezeket a gyerekeket, a gyerekkoruk egy része oda..

teszek fel ide Luciról képet. Sokat nőtt már megint

Kép
H
babamama

Jó reggelt!

Kármen,Erika!

Köszi.

Enikő!

Én már nem is tudom,hogy mennyit költöttem tápszerre.Ezt külön nem írtam fel.(Pedig vezetem a kiadásokat egy füzetbe.De ezt csak úgy szoktam felírni,hogy a gyógyszertárban mennyi pénzt hagytam.)Hatalmas pénz!!!Havonta még most is elfogy kb.6-7 dobozzal.

Dancsi!

Nagyon ügyes a Jozsó.Nekünk még nem így megy.Csak hozzánk hajlandó pár lépést megtenni.De még csak 9 hónapos múlt,van időnk rá.Szerintem,jó a súlya a Jozsónak.Kis izmosKép

Ildi
tfildiko

Erdészapuka: Igazad van a zöldkajákkal kapcsolatban. Hihetetlen, hogy mi mindent eladnakKép

Én is allergiiás-asztmás vagyok,tényleg szar! Azóta amióta kivették a mandulámat, elötte semmi bajom nem volt. Ez van nemtok ellene mit tenni. Egyébként amióta babázok (terhesség...stb) azóta jócskán csökkentek a tüneteim. A terhesség alatt szinte nem is kellett gyógyszert szednem, még a legnagyobb parlagfü szezonban sem. Azóta se vettem be egy szemet se. Ventolint pedig nem is láttam tavaly május ótaKép Minél többet vagyok terhes annál jobban érzem magamKép

TFIldi: Lejöttök ma a jáccóra?Kép

Hajni: Nagyon édes Luca, tényleg sokat nöttKép

Na felkébredt Viola, mennem kell.

Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Hu nem tudlak kovetni Titeket!

Eniko, a toxemiaval kapcsolatban azt mondta Timi(tudod a baratnom), hogy az immunrendszerrel kapcsolatos, es altalaban az elso gyereknel jon elo, es ahogy jon a tobbi gyerek, egyre kevesbe valoszinu, hogy elofordul. Neked azert volt megis, mert Viola mas Apukatol van, ezert o elso gyereknek szamit ilyen szempontbol.

Hajni, Nyulanyo, nagyon edesek a gyerekek. Kép

Agi
agi77

Hajni! Nem, nekem fel sem merült soha hogy a doki felirjon pépet. A gyógyszertáriakat ahogy én tudom nem lehet anyatejjel késziteni, azokat csak vizzel lehet! Mi a Corában veszünk Milupa pépet, ezt a másik fajtát, csak nekik van tejjel készithetö. Luca nagyon édes és milyen csini!!

Erdészapuka! Én nem veszek a babának friss zöldséget, egyetértek ilyenkor nem szabad még. Van fagyasztott itthon de van a boltban veszek fagyosat.

Ildi! Noémit is régen láttam már. Havi 6 doboz tápszer??? Jesszum, nem is gondoltam aki nem szoptat ennyit kell vegyen. Támogathatnák jobban is akkor.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ági: Én nem toxémiás voltam,hanem Help szindrómás. És teljesen mindegy, hány apától szülsz babát, nem azon múlik. Ezt meg nekem Emöke mondta. Emöke azt mondta, általában az elsö terhességnél szokott elöjönni, és, hogy én bekerülhetek az orvosi lexikonokbaKép, hogy a másodiknál jött elö. Nekem ez a második terhességem volt, függetlenül attól, hogy nem ugyanaz az apuka, mint az elsönél. Direkt rákérdeztem, nem ezen múlik. Nem voltam toxémiás, mert a vizelet fehéjém alacsony volt szerencsére. Opiliszkált(opeliszkált, vagy mi) ennyi szinte minden terhes nönél van. És nem is nagyon vizesedtem. Minimálisan, a toxémiások meg azért rendesen szoktak vizesedni.
Szóval nekem terhességi magasvérnyomásom volt amiböl Help szindróma alakult ki. Azért rákérdezhetsz Timire, hogy erröl mi a véleménye (Help szindróma),mert csak utólag tudtam meg, hogy ez volt a bajomKép Csak a toxémia és a terhességi magasvérnyomás, elvileg ugyanabból az okból adódik, ezért kérdeztem Gabit, hogy neki mit mondodtt a dokija.
Megadod Timi telefonszámát?? Megvolt csak ellopták a telómat még tavaly nyáron és abban volt benne.Kép

Karmen: Nálunk havonta 10 doboz tápszert fogy el, mivel még nincsen hozzátáplálva a baba. Eddig az Aptamilt (Milupa Aptamil HA) adtam neki amiböl 4 doboz 3900 ft volt, azaz 10 doboz közel 10 000ft. Most direkt kértem valami olcsóbbat (nem sokkal olcsóbb), mert kész anyagi csöd az a tápszer!Kép A Bogival anno 12000 költöttem havonta tápszerre. Akkor még más fajtát írt fel a doki!De ha egyszer muszáj, akkor muszáj, nem akarom, hogy éhezzen....

Enikö

ceniko
Szeged

Kármen!

A Noémi HA-s pépet kap,és azt csak a gyógyszertárban lehet venni.És sajnos,nagy részét kiöntöm.
Csak most kell 6-7 doboz tápszer,mert kap már mást is.Előtte a 9 doboz is elfogyott.( 1 doboz 1000Ft)Bár,ebből is öntök ki egy keveset,mert nem tudom pontosan kiszámolni,hogy mennyit eszik.Mostanában este nem igazán kell neki kaja.Tegnap is csak 110ml tápit ivott meg.A pépet borítottam ki.
Nem tudok képet felrakni,mert gond volt a rendszerrel,és valami még most sem jó.

Enikő!

Már megint esik!Szerintem,csak a ház körül sétálunk.(Persze,ha nem esik.)Legyen már jó idő!!!

Hajni!

Nagyon édes a Luca.

Ildi
tfildiko

Ildi! miért öntöd ki? Mert a kész pépet nem ette meg v. a felbontott doboz nem fogy el? Orsinak én párszor még ujra szoktam melegiteni a tejpépet, soha nem volt töle baja. Orsi pár hete megevett 120 ml tejpépet is most még a 80 sem fogy el, pedig reggel most szopizni sem akart azt hittem farkaséhes lesz

Erika! Igen, Orsinak most volt az elsö betegsége

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

1-szer újramelegítem a tápit,de utána megy ki.Pépet csak este kap,és azt nem rakom el másnap estig.24 órát ne álljon a hűtőben.Tudom,pazarlok.

Most vettem észre,kibújt a 3.fog.A 4.is lassan áttöri az ínyt.(Nem engedi megnézni,de most sikerült meglesnem.)

Ildi
tfildiko

Jesszum,
DE JÓ, HOGY SZOPTATOK!!!
Ennyi lóvé tápra... Aszta Kép.

Kép

Kép
eszteranyu

Nóri,
A spinálisnál mélyebbre nyomják a tűt a gerincedbe, ezért rögtön hat, de persze több a kockázata (2 hét migrénes fejfájás, bénulás). Én azt hittem, ha nincs sűrgősség, lehet választani a 2 közül, de ott az anesztes nő azt mondta, hogy haladjunk, ne húzzuk az időt az eda-val! :o(
A fizetős szoba jó ötlet.

Karmen,
köszi, hogy utánanéztél Orsi súlyának. Te mit csináltál? elfogadtad, hogy ennyi és kész, vagy próbálkoztál egy darabig?

Kriszti,
igen, az Endrődi érdekes. Mondta, hogy tömjem Csillát, aztán megjegyzi barátságosan, hogy ja egyébként az ő lányai hasonlóképpen alig ettek. Meg mondja, hogy az nem jó, hogy ritkán kakilunk, de aztán hozzáteszi, hogy na igen, náluk sem volt anno sűrűn teli a pelus.

Seri
seri

Seri!

Nekem egy napig fájt a fejem a spinál után,de iszonyatosan.Olyan fejfájásom még soha nem volt.
A műtőben nem mondtak semmit,hanem szúrtak.Szörnyű élmény volt.

Ildi
tfildiko

Seri! Nem tudtam sokáig elfogadni, mert a védönöktöl és az orvostól folyton azt hallottam, hogy igen anyuka, de egyen többet a gyerek. SZoval jóideig parás voltam, meg a végén már mérlegfüggö lettem, mondtam hogy nem érdekel mennyit eszik, nem leszek bosszus de kiváncsiságból csak mérjük meg. Persze hogy érdekelt azért. Végül amikor rájöttem ugysem tudom megtömni, és ö köszöni de tényleg jól érzi igy magát visszaadtam a mérleget.
Azóta nem érdekel mennyi a sulya, nem is mindig engedem megmérni a rendelöben (mult héten sem engedtem) már megszokták én ilyen vagyokKép
Orsi meg azóta is egészséges, vidám nem tud róla többet kellene ennie, neki ennyi esik jól. Megvallom én se eszek sokat nem is birnék többet, tényleg kellemetlen ha valaki nem kiván valamit.

Spinálra nekem is ezt mesélték amit Ildi irt

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ildi,
spinál után azt mondták, ha nem emelem a fejem egy napig fekvéskor, akkor nem lesz fejfájásom. Nem is lett.
Viszont azt nem mondta senki, hogy azért forogjak fekvés közben, így elkerülhetem az esetleges összenövéseket. 1 nap után kérdezték meg: ugye mocorgott az anyuka?

Seri
seri

Karmen, az az igazság, hogy egyáltalán nem tudom, hogy miben érdemes hinni kaja ügyben. Amikor végül berágtam, úgy döntöttem, hogy egy orvoshoz fogok alkalmazkodni és annak a szava mellett tartok ki:-)) Eddig még nem csalódtam benne.
Azt viszont muszáj kihangsúlyozni, hogy én allergiás vagyok, tehát nálunk fokozott a kockázat. Van olyan ismerősöm, ahol ilyen háttér nem volt és a gyereknek 3 éves korára alakult ki a tej- és lisztérzékenysége.
Egyszóval nem le akarok beszélni senkit, csak erre a lehetőségre is felhívni a figyelmet. Viszont Orsi és Jozsó is elmúltak már 1 évesek, úgyhogy az Ő szempontjukból mindegy.

Seri, szerintem a lányod elég hangosan fogja követelni a hamit, ha éhes, úgyhogy ne parázz!:-) Főleg ha egyébként minden rendben.

Ági, várom már, hogy ne essen ez a szutyok eső, el akartunk felétek sétálni Lucival, hogy beadjuk a filmet, de nem merek elindulni.

Lányok, milyen a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér? Tiszta mániás vagyok, tudom, de elég volt a 60 feletti kilókból, jöjjenek az 50-esek!!!:-))
Kép
Kriszti, ismered a Teleport Pro nevű programot?
H
babamama

Hajni,
Jozsó 3 hét múlva lesz 1 éves, de igazad van amúgy. Szerintem sokat túlparázzátok ezt a kaja dolgot. Attól, hogy nem bio cuccot kap a gyerek, nem hinném, hogy bármi baja lesz.

Amúgy én is a dokinkra hallgatok, mondhat bárki bármit, nem érdekel. MEghallgatom, de ha mindenki érveit elfogadnánk, akkor abba bele lehet hülyülni. Legyen szó bármilyen gyerekkel kapcsolatos dologról.

De én megértem, és úgy érzem, én is batartottam mindent. Az, hogy 11,5 hósan kap egy kis joghurtot, lisztet meg elkezdtem a gluténes dolgokat most, ez nem korai.
Vendég

Erdészapu! Nagyon köszönöm az infókat! A családban van más asztmás is, így mi is sokmindent tudunk róla (nem orvosoktól leginkább), még meggondolom, kihez menjünk, Novákról már hallottam, mennyi az annyi? Klinikára nem lehet hozzá menni? Most épp szemészetre megyünk (4ezer), szal van már elég magándoki, aki ezrekért rendel, nem kellene még1Kép

HAjni! MEnnyit fogytál??? Adj Nekem egy kis lökést, rá kellene szánnom magam először is a muffinról le kellene SZOKNOM, mert ez Nálam függőség.
ÉDes a csajszi nagyonKép

Seri! Miért nem jó, h ritkán kakil a baba??? Ha csak anyatejet eszik, akkor a napi héttől a heti egyig minden rendben, sőt, NEkem a nagyobb lányom volt, h 10napig nem produkált semmit, (7.naptól csaLOGATTUk, semmi, majd jött magától) , most Bogim egy időben heti egyszer kakált. Ez azért van, mert nem esznek sokat és jól hasznosítanak. Az anyatejben nincs olyan dolog, ami nem szívódhatna fel a szervezetben, ezért esetenként kevesebb a salakanyag. Emiatt igazán ne aggódj, sőt, nyugtasson meg, h ezért eszik keveset, mert jól használja felKép

Nekem nem fájt a fejem a spinál után, azt mondták, ha iszom sokat, akkor nem fog fájni, ittam is rendesen.

HAjni! Finom a teljes kiörlésű kenyér, Én folyton váltogatom a tipusokat, azt is szeretem.

.:Angi:.
angiszeged

Sziasztok!

Úgy látom, nálam valami hiba van a rangsorban, mert iszonyú nehezen tudom követni a topikot! Kincső mellett már nem tudok gépezni, mert ő akar jönni, este meg az uram dolgozik mostanában. Azért igyekszem.

Gira, miért nem írsz???

Kicsit régebbi témákhoz szólnék hozzá.

Én nem csinálnék semmit másképp a második gyerekünkkel, de tartok tőle, hogy muszáj lesz. Kincsőnél teljesen ráálltam az ő napirendjére, mindenben hozzá alkalmazkodtam, ezt nyilván nem fogom tudni megcsinálni, mert ketten lesznek Kép.
Kajával nekem nagy szerencsém volt, mert anyósomék elláttak. Mivel enyhén szólva nem vagyok egy konyhatündér, tuti hozatnák kaját valahonnan, ha nem főzne ránk senki.

Angi, te már leírtad valahol a listádat? Hogy mit csinálnál másképp? Kíváncsi lennék rá...

Zita_29: remélem, már alakulnak a dolgok. Szerintem a rendszeres napi séta jót tesz a babának is és a mamának is. Meg ha próbálod mindig nagyjából ugyanabban az időben kivinni, akkor segít a napi ritmus kialakításában is. A helyedben én a segítő rokonokat úgy irányítanám, hogy ők ellássák a háztartást, te pedig a babára koncentrálj. És gyönyörködj benne, élvezd, hogy ittvan veled! Nehéz ez az első időszak, de ilyen más soha többé nem lesz Márk!
Ja, én mindig evés után tettem tisztába, mert olyan türelmetlen volt éhesen, hogy még.

Ez a gyerek megütése téma pedig szerintem egy félreértésből indult, Enikő azt írta, hogy a barátnője hagyja, hogy a gyereke megüsse őt. Ezt értette Angi úgy, hogy az anya üti meg a gyerekét. No mindegy, utána a vita számomra nagyon érdekes. Elöljáróban: teljesen elítélem a verés bármilyen formáját, hívjuk akár odacsapásnak, kézrepacsinak, atyai pofonnak. Mindent megteszek és meg is fogok tenni annak érdekében, hogy soha ne üssem meg a gyerekeimet.
Azoktól kérdezném, akik néha rácsapnak a gyerek kezére: mit értek el ezzel? Vagy mit akartok elérni?
Az én gondolatmenetem a köbetkező: amíg a gyerek pici, addig nem kapcsolja össze, hogy : "Csináltam valamit, anya rácsapott a kezemre, tehát rosszat csináltam, többet nem teszek ilyet." Meg szerintem meg se jegyzi, hogy ezért már kapott, és kegközelebb megint csak megpróbálja. Ha pedig már van ennyi esze, akkor a rövid magyarázattal, határozott tiltással ugyanannyit lehet elérni. Rosszul gondolom?
Én egyébként szívesen beszélgetnék erről itt a fórumon.

Gabi3, buszmegállótól messze laktok? Én elvben mennék hozzátok, csak az odajutás kérdéses.

Oltásokról találtam:
http://www.ketezeregy.hu/oltas/index.html (asszem, ez most nem működik)
http://www.tar.hu/oltas

Ezt most elküldöm, szerintem mindjárt ébred Kincső.

Kati

Kati
katicabogár

Ági: Kincsőnek megmutattam Kristóf képét, ahol a macival táncol. Nagyon tetszett neki. Utána a kimustrált telefonjával felhívta: Hajó Kittóf! Játtam a képet Jójad!

Kati

Kati
katicabogár

Sziasztok!

Hajni, a teljes kiőrlésű kenyeret meg lehet szokni. Mondjuk, a fehér v. barna sokkal finomabb, de ez is elfogadható. Legjobb váltogatni a márkákat, hogy ne unja meg az ember lánya. Én legalábbis így teszek. Szinte csak tk. kenyeret eszem.

Hízás: Karmenék példáját alapul véve szerintem sem kell túlzottan parázni emiatt. Több típusú emberke van, ki ilyen, ki olyan.

Vita: én helyeslem, ha kimondjuk amit gondolunk, persze illemhatárokon belül. Szerintem elfér a topikban, és megvallom, hogy hasznosabbnak tartom a "bájcsevegésnél", de kihangsúlyozom: mindenféle sértegetés nélkül!!!

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Kati: Mit érek el vele, ha rácsapok a kezére? Azt hogy abbahaagyja és többé nem teszi! De én csak akkor csapok rá a kezére, ha elötte kb 50x már rászólltam és elnéz mellettem (úgy tesz, mint aki nem hallja meg amit mondok neki) és direkt csakazértis csinálja tovább! Na akkor elszakad a cérna és bizony ráütök a kezére. Csak ez használ. Ennyi!
Majd 1 év múlva amikor Kincsö már 3 év körül lesz és kezelhetetlen lesz (mert 2 évesen Bogim is egy angyal volt mégKép) akkor visszatérünk erre a témára. Persze ez Kincsö vérmérsékletétöl is függ, bát nekem nyugisnak tünt, de ezt én így nem tudom megítélni! Az én Bogim egy akaratos, eröszakos (nem fizikailag), nagyszájú kiscsaj, aki kiáll az igaza és akarata mellett! De le kell törni a szarvát, mert nem akarom, hogy a fejünkre nöljön! Kép

Ma délelött felhívtak a HP szervizböl, hogy megjött az új fényképezögép mehetek érteKép!
Elmentünk a párommal és a kölkökkel. Átvettem. Jöttünk vissza és a 2 buszra szerettünk volna felszállni a Sportuszinál. Tömve volt, de úgy, hogy apa a kettes ajtónál a babakocsival nem tudott felszállni, mert persze beállt oda is egy csomó ember! Apát nem kell félteni, odaszólt, hogy tipli onnan a babakocsinak fenntartott helyröl...(persze elöször finomabban) Aztán kénytelen volt áttolni egy nyanya lábán a babakocsit, mert nem volt hajlandó elvánszolni onnan magát.Mi a Bogival elöl szálltunk fel, mert érvényesítenem kellett a jegyeket!(csak tudnám minek) Csak a lépcsöig tudtunk felmenni annyian voltak a buszon. Megintudt a soför, fogtam én Bogit de beledölt a jegykezelöketyerébe és beütötte a száját, belül picit felrepedtKép! Kivül jó piros 2 helyen isKépKép A Szécsényi téren nem bírtam tovább és leszálltunk. Onnan gyalog jöttünk haza! Volt bennem egy ideg! Miért nem lehet csúcsidöben sürübben indítani a 2 járatot? Ha 10 percenként járna (és nem 20) akkor is dugig lenne mindig! Nahh mindegy. Jövünk haza a Kossuth Lajcsin és az Apehnél egy sarkon egy barom úgy állt oda kocsival, hogy pont a gyalogátkelörte állt. (nem volt zebra). Már akkor szitkozódtam egy rövidet, apa bele akart rugni az autóba, hogy szólaljon meg a riasztója, megvárta volna a sofört és emlékeztette voltna a kresz szabályokra!

Nahh végül is erröl lebeszéltem. megyünk 2 utcányit feljebb, egy baromállat megint úgy állt be, hogy még véletlenül se lehessen babakocsival felmenni a járdára! Az autó háta mögött (2 autó között) el lehett VOLNA menni, ha nem let volna a járdán egy villanyoszlop, amitöl nem fér el a babakocsi!
Le kellett mennünk a Kossuth Lajos stg-on az autóútra és 5!!!!!! autónyit kellett tolni a babát a forgalomban az autóúton, mire fel tudtunk menni a járdára! Annyira felment bennem a pumpa, hogy bementem abba az üzletbe ahol állt az az 1 átkozott autó ami eltarlaszolta a gyalogátkelöt(vodafone szaküzlet a nemtommilyenutca és kossuthlajcsi sarkán)és megkérdeztem, hogy oda tartozik-e az autó.1 vevö és 3 eladó volt bent. A 3 eladó trióba mondta, hogy igen! És akkor mondtam nekik, hogy nem állnak el a gyalogátkelöröl, akkor szólok a rendörségnek... (persze nem szóltam volna, de annyira felbosszantott a dolog mint állat) És elmeséltem, hogy lent a forgalomba veszélyeztettem a gyerekem életét, mert egy barom ideállt. Persze annyit se mondtak, hogy bocs!Kép

Ilyenkor nincs rendör? Nem látja egy sem a szabálytalankodást? De bezzeg ha én 50 helyett 60-nal megyek azt észreveszik egyböl!KépBocs a hosszért de pumpa up!

Enikö

ceniko
Szeged

Hajni, véleményem szerint nem jó ötlet hirtelen váltani fehér kenyérről teljes kiőrlésűre. Jobb a fokozatosság. Egyáltalán nem biztos, hogy annyira ízlene, mint a fehér. Mindenben jobb a fokozatosság, ha tartós változást szeretnél. Én ha sütök, akkor a fehér lisz mellé mindig rakok teljes kiőrlésű lisztet is, most már fele-fele arányban, de azt hiszem, lassan eljön az idő, hogy háromnegyede lesz a teljes kiőrlésű. Így észrevétlen szinte a váltás, nem megterhelő, hanem valóban öröm. Azt azonban nem gondolnám, hogy csak ettől lehetne fogyni. Korábban írtam egy nagyon egyszerű, ráadásul nem is kellemetlen módját annak, hogy lehet elősegíteni a fogyást. Ez a méz-víz keverék ivása evés előtt-után valóban fogyaszt, még ha meglepő is. Kipróbáltam. A méz attól független, hogy édes, nem hízlal, hanem fogyaszt, mert erősíti az emésztés tüzét, és így gyakorlatilag "elégeti" az ételt, amit megeszünk. Plusz az édes íz miatt csillapodik az étel iránti vágyunk. Mellette lehet még egyéb fogyókúrás dolgokat is betartani, ha megy.

Nálunk is anyatejes volt mindhárom gyerek, de egyiknél sem fordult elő, hogy egy nap ne legyen székletük, míg csak szopiztak.

Enikő, visszatérve Nikianyura, ha elég jó kapcsolatban vagy vele, szerintem megemlíthetnéd neki, hogy lassan miattuk nem mennek le mások a játszóra, és hogy ha nem neveli a lányát, szégyent hoz(már hozott is) rá. Egyébként meg elgondolkodtató, hogy ő vajon milyen nevelést kaphatott...

A múltkori veréses témára reagálok én is.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy ne bántsuk a gyereket, ez nem lehet jó nevelési eszköz, különösen ilyen kicsi korban. Egyébként sem tudják ilyenkor még biztosan értelmezni a nem szabadot, (2 éves korig), a szeretetteli bánásmóddal többre megyünk. Később kisebb büntetéseket ki lehet találni, ha úgy érezzük, szükséges. Az nekünk sem okoz lelkiismeretfurdalást, a gyereket meg segíti rádöbbenteni, hogy ilyet-olyat nem tehet. Ez a nevelés is erélyes, nem csak a szájra-kézre-popsira csapkodás. Ha meg nagyon kivagyunk, akkor könnyen eljár a kezünk, emiatt is kell(ene) viszonylag pihentnek maradnunk. Meg hát a minta, amit kaptunk saját gyerekkorunkban, a túl szigorú vagy túl szabados nevelés ilyenkor rendesen megmutatkozhat. Ha minket is "meglegyintettek", akkor könnyen fogjuk mi is ezt a mintát utánozni.
Összességében meg az az igazság, hogy minden nevelés jobb, mint a semmilyen (Nikianyu erre jó példa), ha viszont bűntudatot keltünk a másikban,rossz anya érzését ültetjük el benne, az lehet károsabb, mint ahogyan nevel. Alapvetően mindenki jó szülő akar lenni, csak különbözően képzeljük ezt el. De hogy is lehetne egyformán elképzelni, mikor mindenki más tapasztalattal, tudással , és különböző természettel megáldott gyerekkel rendelkezik?
Én is ütöttem meg már a gyerekemet és nem vagyok rá büszke. Törekszem rá, hogy ne tegyem soha többé, meg arra is,hogy ne is legyen hasonló helyzet.
Arra mindenesetre jó volt ez a vita, hogy erre a dologra ráhelyeztük figyelmünket és elgondolkodtunk egy kicsit.

Erika

gerika

Eniko,
beszéltem a barátnoddel, hétfon jön délután hozzánk. Már rosszul vagyok a bezártságtól, ma bogtem is egy jót apának.

Lenne egy kérdésem, tudom volt már téma itt, de mágis. Érdemes beadatni az agyhártyagyulladás, meg a bárányhimlo elleni oltásokat? AZ elobbit tuti beadatom, a bárányhimlon még gondolkodom. Nekem 2-3 évesen volt és sok heg maradt meg. Kép Kép

Meg ha beadatom, akkor megkímélem a gyereket (meg magamat is) egy csúnya betegségtol. De az ellenállóképessének pedig jót tenne, ugye?

Na, akkor lehet most ezen vitázni. Kép Kép

Angi,
képzeld Jozsó átmászik a lépcsokorláton. Azt hittem elájulok, amikor megláttam. asszem csak venni kell egyet a Brendonban, azon tuti nem tud átmászni. Ezt apukám csinálta és tutinak tunt.

És felmászik az etetoszékébe is. Az unokatesójátólk látta, azóta o is csinálja.
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?