A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Gabi3: Ezek a homeós cuccok meddig állnak el? Ha megbontod az üvegcsét, akkor sürgösen el kell használni, vagy azért elállnak egy darabig??
És semmilyen illóolajat nem szabad használni velük, vagy csak a mentát?
Figy fogyásra, vagy éhségérzet csökkentésre van valami homeós cucc??Kép
Köszi az inkat elöre is!Kép
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

inkat=infókat
bocs

ceniko
Szeged

Enikő: A homeos szerek elállnak sokáig, amíg a lejárati idő le nem ltelik. Van pl egy köhögés elleni,hiába van rajta, hogy felbontás után egy hónapig fogysztható, amíg nem ül ki rajta valamelyik anyag, addig lehet inni. A golyók meg nem romlanak meg. Ha csak nem fogdosod, vagy víz nem éri őket. Olvass utána a www.homeopátia.lap.hu-n. Ott sokminden van a homeopátiáról. illóolajat egyáltalában nem lehet használni mellette, a mentolos dolgok teljesen elnyomják a hatását a szereknek! Fogyásra meg ilyenekre én nem tudok homeopátiás szert.

Gabi
inecsg

Sziasztok!

Dancsi, fogas Jozsónak kitartást és nektek is, Pipinek, mintha az idők végezetéig jött volna a foga, olyan lassú volt:-)

Enikő, a fene a Nikilyányt már megint, hogy nem tud vigyázni! Véletlen vagy direkt esett Vikolára?
Mi szombaton voltunk a ligetbe, szúnyognézőbe:-) Pipi jól érezte magát, összeszedett rögtön egy "pasit" és ővele táncoltak:-) Képzeljétek, egyszercsak elrohant, be a tömegbe elkapta egy bácsinak a farmer hátsó zsebét és bele akarta rakni a teletubbiját. Egyik pillanatról a másikra, ilyet még soha nem csinált. Még jó, hogy a bácsi nem váta hirtelen nyakon, mert nagyn megijedt, szerintem azt hitte, hogy valaki ki akarja zsebelni:-) Amikor meglátta, hogy Pipi az és hogy a csak a tubbit akarja nekiadni, adott a homlokára egy puszit.

Horror mennyiségű szúnyog van, Pipinek már 4 csípés van a nyakán:-(((( Szegény tegnap sikítva jött oda, a szenyó szivornyás ott csócsálta a lányom nyakát:-(

Kriszti, gyógyuljon a szemed, ne haragudj de olyan jót röhögtem: véress szemmel néztél ránk:-)

Karmen, Orsika gyönyörű! Gyógyulást neki minél előbb.

Melinda, majdnem én is bőgtem, elképzeltem ahogy Lottika előadta a verset. Én Pipitől megkaptam a 3. mini művirágot, apja veszi, Pipi adja, idén járt mellé puszi is:-)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Gabi,
Nem szeretnélek megbántani (nehogy félreérts Kép ), meg megint vitázni, de szerintem ilyet inkább ne írj, hogy jobb a homeos golyó. Mert vannak betegségek, amire _kell_ a gyógyszer!!!!!!! És sokat árthatunk azzal, ha nem adunk. Persze fogzásra nem kell feltétlenül a Panadol, meg társai (én adtam mondjuk), meg egy kis náthára minden féle gyógyi, nem ezekre gondolok.

Képzeljétek, Jozsó tiszta ekcéma. Megmutattam borgyógyásznak és azt mondta, nem eszik elég koszt a gyerek és így reagál mindenre. Nyugodtan egyen homokot, tücsköt bogarat. Pedig én aztán nem tartom sterilen, a család ki is van néha akadva mit meg nem engedünk neki. Meg azt is megkérdezte, hogy volt-e mér férges. Mondom még nem. A doki szerint ez is baj. Végülis ki látott már ekcémás, allergiás cigópurdét? Kép

És tök büszke vagyok Jozsóra, mert délben simán elalszik cici nélkül, beledugom a hálózsákba, beteszem az ágyába, pár percig reklamál, majd elalszik.

Apa felszerelte tegnap a sötétítot, és reggel 1/2 9-ig aludt, este 8-tól, mukkanás nélkül. Remélem az volt a baj, hogy rásütött reggel a nap. Mert azóta vannak a cirkuszok az alvással amitóta itt lakunk és itt nincs redony.

Kíváncsi vagyok ma éjjel mi lesz.....

És annyit, de annyit eszik, halljátok, hogy az félelmetes. Tegnap délben, meg este is 2*2 üveg bébiételt evett meg!!!!!!

Meg ma is! Megevett 1 üveggel, majd verte az etetoszék tálcáját, és mutogatott, hogy még még még!!!!!! És szépen ivott ma is, igaz piszok meleg volt, én is szomjas voltam.

Szóval nem panaszkodom, pici Jozsókám 2 napja egy álom gyerek. ALszik szépen, eszik, alig hisztizik. Kép Kép Kép
Vendég

Ez egy Vekerdy-cikk egy részlete a tévézésről. Arra kérlek benneteket, hogy akit nem érdekel, az ugorja át, elég nagy késztetést éreztem, hogy idemásoljam.

7 tézis a televízióról
1. Belső kép helyett külső kép

A külvilágból és saját belső világunkból nyert élményeinket, tapasztalatainkat, benyomásainkat folyamatosan fel kell dolgoznunk mint mondják: én-azonossá kell tennünk, hogy megőrizzük személyiségünk integritását. Ennek a feldolgozásnak kitüntetetten fontos formája a belső képkészítés. Legyen ez akár álomkép, nappali fantáziálás vagy regényolvasás közben keletkező belső képek áradása...

A kisgyerek zseniális belső képkészítő. Ha megfigyeljük mesehallgatás közben sajátos kettős tekintetét egyrészt ránk függeszti a szemét, másrészt látjuk rajta, hogy már nem is minket lát, hanem a belső mozit figyeli, ahogy mi elmondjuk, hogy "felhúzza a hétmérföldes sárga csizmát, átlépi az ezüsthegyet, átlépi az aranyhegyet, átlépi az Óperenciást..." Minél dallamosabban, minél ritmikusabban mesélünk, minél több ismétléssel, redundanciával "Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy..." mondjuk, ahelyett, hogy "Volt" , annál erőteljesebb, kimunkáltabb belső képet tud készíteni a hallott mese alapján. És így válik a mese nagy erejű, mindennapos vigasztalóvá, a szorongások és indulatok feloldozójává és feldolgozójává, így nyugtatja meg gyerekeinket estéről estére.

Ha a kisgyerek jól tud játszani mert három-négy éves koráig volt a közelben felnőtt vagy nagyobb testvér, aki játsszon vele , akkor láthatjuk, amint kezében két kő- vagy fadarabkával hosszú párbeszédet folytat, eseményeket és jeleneteket játszik le elmélyülten. Tudhatjuk, hogy ezt a játékot is folyamatos belső képkészítés kíséri, a kisgyerek kivetíti játékába a külvilágról és saját belső világából szerzett tagolatlan képzeteit, és játékában, amit a belső képkészítés kísér, ezeket mindig újra feldolgozza, tagolja. Ezért a legfejlesztőbb tevékenység kisgyerekkorban a cselekvéses játék, mely egyben a kisgyerek elemi, lelki szükséglete. Nem a fejlesztő játék! A fejlesztő játék leállítja a fejlődést. Mert leállítja a belső képkészítést. Csak az úgynevezett szabad játéktevékenység az, ami valóban fejleszt.

A kisgyereknek nagyon nagy a képéhsége, mert nagyon sok feldolgoznivalója van.

De a kisgyerek nem tud különbséget tenni belső és külső kép között!

Ha odalököm valamelyik képernyő (elektromos bébiszitter) elé, abban a reményben, hogy most majd lesz egy kis nyugalmam, tényleg nem is csalatkozom. A gyerek nem tud elszabadulni a kép, a mozgó kép a képernyő varázsától. Ott ül lenyűgözötten, és ha jól figyeljük, láthatjuk, hogy egyre feszültebb lesz. Egy idő után talán már körmét is rágja vagy tépkedi, vagy a haját csavargatja, vagy ugrál a kanapén, de elszakadni nem tud, teljesen függetlenül attól, hogy a képernyő éppen mit közvetít számára.

A külső kép azonban nem segíti hozzá a feldolgozáshoz, ellenkezőleg, feldolgozhatatlan információkkal árasztja el, és: blokkolja a belső képkészítést. A feszültségek, indulatok, vágyak felduzzadnak, feldolgozatlanul maradnak, majd hirtelen agresszióban csattannak ki, amit esetleg letört tétlenség követ, amíg oda nem ülhet újra az őt rabul ejtő képernyő elé.

Ha egy kisgyerek csak a legszelídebb angol természetfilmeket nézi a hétvégi tévézés óráiban, akkor is agresszív lesz a televíziózástól, mert nem mozoghatott, és nem történt meg a belső feldolgozás.

(...)

4. Kiszolgáltatottság

Ha a képernyőre meredünk, agyunk elektromos hullámszerkezete változik. Hasonlóvá lesz az alvás vagy a meditációs állapotok hullámszerkezetéhez.

De míg az alvás vagy a meditáció során ez a "védtelen" agy, központi idegrendszer teljesen elfordult a külvilágtól, és nyitva áll a belső világ hatásainak feldolgozására, rendbetételére, s ezért a meditációból vagy az alvásból pihenten, énazonosság-érzésünkben megerősödve eszmélünk fel, addig a képernyőre-bámulás énünktől idegen, külső hatásoknak nyit meg bennünket.

Növeli ezt a hatást az is, hogy a képernyőt nézve a két szem nem fókuszál, azaz nem irányul figyelmesen egy pontra ami a fokozott figyelem és öntudat velejárója , ellenkezőleg, kicsit "széttart", hogy a képernyő egész felületét befogja. Ez is csökkenti a tudatosságot, amivel a képernyő hatását befogadjuk. És növeli kiszolgáltatottságunkat.

(...)

Kati
katicabogár

Sziasztok! (Az előbb lemaradt, bocs Kép)

Köszi a gratulációkat az unokahugihoz! Tesóm állítólag eléggé szenved, még a mellei se bírják a szoptatással járó igénybevételt.
De már arról is beszél, hogy hogy szülessen majd a második Kép.

Gira, jó, hogy így egymásra tudtatok hangolódni Rékával ami az alvást illeti. A Réka név Erdélyben gyakori, vagy csak nekem tűnik úgy, hogy az erdélyi ismerőseim családjában gyakran előfordul?

Kriszti, örülök, hogy így bejön nektek is a bicaj. Majd szervezhetünk gyerekes bicajtúrát, persze csak kisebb kirándulásra gondolok. Szemed alakul?
Tegnap este én is néztem a National Geographicot, erre a filmre időzítettem a vasalást Kép.

Hajni, nem tudom, miért nem mutatták meg a tesómnak rögtön a babát, lehet, hogy ott ez a szokás.
Szakdolgozathoz gratulálok! Ez volt az érmés-adatbázisos, vagy rosszul emlékszem?

Zituska, drukkolok, hogy ügyesen dobogjon az a kis szív (vagy szívek)!

Karmen, igen csinos a lánykád!

Mi Kincsővel szerdán hazautazunk, hogy legyen tesómnak segítsége. Kb. három hétig maradunk, nem tudom, addig írok-e még. Onnan is futja majd talán egy-két rövid bejelentkezésre. Addig is mindenkinek minden jót!

Kati

Kati
katicabogár

Köszönöm érdeklődéseteket, a szemem mostmár elég szépen gyógyul, 2 kisebb pontben van bevérzés már csak. 10 napig kell csepegtetni.
Eszter is nézi és mondja, h bibi és puszit küld rá Kép.
Megint kaptam Tőle virágot, mint tavaly. Gergő megveszi, odaadja Eszternek, hogy adja oda Anyának. Õ meg hozza a Kicsikém és ideadja, meg puszit is ad Kép.
Kinn a 7. foga (jobb alsó 2), ma nagyon nyafis volt.

Dancsi,
remek, hogy Jozsóka ilyen jó Kisfiú Kép.

Gabi3,
köszi Kép.
Nem vettem, mert nem emlékeztem a nevére. Az az alapdolog érdekel, küldj már léci 1 listát. Jöhet mélben is: bodokriszti@freemail.hu Kép.

Karmen,
ez a Kislány egy igazi tündérke Kép. Hogy megnőtt már?!

Anita,
azért írtam a véres szemet, hogy lehessen rajta röhögni Kép!
Pipi nem semmi, már a férfiak hátsója érdekli Kép.

Hajni,
majd szóban elmondom az erőlködést Kép!

Mi nem voltunk Ligetben tegnap. Rettentően utálom a hangzavart és nem akartuk Esztert kitenni ezekenek a sokknak: bagófüst, hangos zene, ordibáló, köpködő emberek, tömeg, részegek... és sorol6nám.
Bea2, Enikő, bátrak vagytok, hogy ilyen Picivel kimentetek!

Ha nagyobb lesz Eszter, mi is megyünk, de most még nem.

Kati,
majd elolvasom, először ráhangolódok Kép.
Ja, Eszter mutatta, hogy szereti Kincsőt Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi: Teljesen igazad van, persze hogy nem lehet vele mindent gyógyítani, de vannak olyan betegségek, amikre van allopátiás gyógyszer és homeopátitás, én ezekben az esetekben, inkább homeós szereket alkalmazok. Nyilván ha bakteriális fertőzés alakul ki, az antibiotiumot is beadom a gyerekeimnek, de hogy fűre-fára antigyogyót és más vegyszert adjak nekik. Tönkre teszem az immunrendszerüket. A homeopátia viszont a védekezőképességet erősíti. Így ellenállóbb lesz a szervezet. Még lázcsillapítót is inkább homeósat adok. Persze ha nagyon magas láza van, nem próbálkozom, inkább adok kúpot. Szóval azért nekünk is van rendes gyógyszerünk otthon.
És nem bántódtam meg, erre való a fórum!!!!
Az ekcéma nem lehet,hogy azért van, mert a te bőröd is extra érzékeny? Neked is kellene egy kis koszt enned?! VAgy kérsz egy kis bélférget?! Durva amit az orvos mondott! Azért én nem szeretném, ha bármelyikőnk is bélférges lenne!

Katica:Elolvasom a cikket!

Gabi
inecsg

Kriszti:Igazán nekem sincs listám, csak van egy alap ami mindig van itthon és ahogy valami elér kerül a dobozba egy-egy. De ha olvasgatom a füzetecskét még tudnék hozzá venni. Egyébként meg akkor jó megvenni, amikor éppen bajod van, mert pl. sokféle láz van, amire egyféle jó csak.

Gabi
inecsg

Köszönöm Orsi nevében isKépÉn nem látom hogy hasonlitana valakire de szokták mondani

Kriszti! Jo hogy gyógyul a szemed. Remélem mielöbb elmulik

Dancsi! Nem semmi étvágya van Jozsónak!! És amugy egyre ügyesebb látom.

Katica! Hol laknak a testvéredék? Jo utat!

Látom szép anyáknapja volt több helyen isKép

Mi is voltunk a Ligetben, csak szombaton, pont akkor ment a Molnár Dixi koncert, Orsi odaszaladt legelölre (nekem bántotta a fülemet a tul hangos zene) öt nem lehetett elrángatni, nagyon élvezte.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kati,
elovastam a cikket, hol lehet bővebben olvasni (neten) erről? Vagy honnan másoltad be?
Nagyon érdekes és elgondolkoztató...
Akkor soká tudunk menni bicajozni sajnos Kép.

Gabi,
melyik patikában veszed?

Kép

Kép
eszteranyu

Kati,
Sztem jól látod.
Sógornőm is Réka nevet adott a lányának Kép.
Gyakori nevek még:
Csaba, Béla, Attila.
Királyok nevei, illetve azok leszármazottjainak nevei (Eszterapu Gergely... - ő meg pápa volt)

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti: Itt Algyőn, de a Sasban és a Kígyóban is van. meg általában mindenhol, de ebben a kettő szegediben talán értenek hozzá.

Gabi
inecsg

Kriszti: A Vasasba is lehet kapni homeós cuccokat ha jól tudom!Örülök, hogy a szemed gyógyulófélben van!

Kati: Igen tényleg lehet benne valami ( a cikkben), de sztem lehetetlen úgy felnevelni a gyereket, hogy akár pár perc tévét se nézzen. Esetleg ha nem lenne tévénk. Sok vélemény van erröl is. Mindenesetre én a reggeli BBC Prime-tól nem fogom eltiltani a Bogit. Reggel 7-töl kb 8-ig azt nézi (ha felébred) Ha 8 után kel, akkor már nem nézünk tévét. Viszont a zene mindig szól! Ez van! Gyülölöm a csöndet hosszú távon! De sztem a cikkben leírtak nagyon is igazakKép Azértk iváncsi lennék a szerzö gyerekei néznek-e tévétKép Ha egyáltalán vannak gyerekeiKép
Hol élnek tesódék??

Dancsi: Ügyi JozsóKép És egy zabagépKép

Nyúlanyó: Nem tudom, hogy direkt esett-e Violára sztem nem. Nikianyu azt mondta a Bogi lökte meg Nikit, de Bogi 2 méterrel arrább állt. Én nem figyeltem, mert épp húztam vissza a lábára a zokniját meg a kiscipöjét, mert lerúgta. Akkor történt az eset! Sajna nem láttam, hogy történt, de nem is az a lényeg. A lényeg, hogy nincs komoly baja! Viki nagyon édes lehetett a bácsival meg a Tubbieval KépKépKép

Erdélyben a magyar nevek vannak többségben. Mint pl a RékaKép Ott sokkal jobban örzik a magyar nyelvet, kultúrát, hagyományokat, mint itt!Sajnos! Mármint az sajnos,hogy itt nem annyira fontos ez!

Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő, tényleg jó, hogy nem lett Violának semmi baja!

Kati, jó ez a cikk, köszi, hogy bemásoltad! Győrbe mentek, ugye? Gratula a tesódnak!Kép

Anita, fantasztikus kis Pipid vanKép

Kriszti, jobbulást a szemednek!

Zituska, gratula a babá(k)hoz! Már nagyon megérdemelted!Kép

Dancsi, tényleg nagy evő ez a Jozsó baba. Mindenből ennyit eszik, vagy csak a bébiételekből?

Gabi,egyetértek veled a homeos dolgokkal kapcsolatban. HA CSAK LEHET törekedni kell rá, hogy ne szedjünk gyógyszereket, mert ezeknek rengeteg mellékhatása is van sajnos, évente pl több millió! ember hal bele a gyógyszerek mellékhatásaiba, csak ezekről szépen hallgatnak.

Mi sem voltunk a Ligetben idén, engem is elkapott a torokfájás, tegnap feküdtem sokat. A nagyoknak meg eszükbe se jutott(szerencsére), csak ma reggel, akkor azért volt egy kis vonyítás. De a férjem meg ki nem állhatja ezeket a tömegnyomorokat, ő aztán úgyse ment volna ki velük. Ez van.

A Réka név nekem is nagyon tetszik.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Karmen, persze Orsi baba is gyönyörű! Örülök, hogy jobban vagytok!

Visszatérve erre a gyogyótémára, lehet, hogy nem hallgatnak róla, de hogy nem eléggé köztudomású, az biztos.

E.

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Enikő!

Szegény kis Viola!
Én is gyűlölöm a csendet,megőrülnék,ha nem szólna valami.De én sem szeretném,ha a Noémi sokat nézné a tévét.Majd megválogatom,hogy mit nézhet meg.

Kati!

Jó utat nektek!!!Érezd jól magad,és babázz sokat!

Kriszti!

Örülök,hogy jobban van a szemed.

Dancsi!

Szuper étvágya van a Jozsónak.Mérted mostanában?
Az én lányom válogat továbbra is.

Ildi
tfildiko

Enikö! Köszi!
kissvirag

Katica!
Elgondolkodtató a cikk. Magam nevében megnyugodtam, én vagy olvastam gyerekkoromban a tv mellett vagy matekoztam, 2 szemmel sose bámultam, pedig szólt egész nap.

Liget, brrr... Erős tömegundorom van. Mi helyette a telkünkön voltunk, és elkezdünk kiásni Zolival felváltva egy tartóoszlopnak utólag az alapját. Így már az én verejtékem is benne lesz. Kép

Kriszti!
Valamit mondtál a 15 hós oltásról a Gabiéknál, mit is?

Karmen!
Orsi gyönyörű! ti voltatok már?

Nóri
norcee

Erika,
a kedvenceibol eszik csak ennyit, mindegy neki szerencsére, hogy bolti, vagy házi. Boltit kap egyrész lustaságból, mésrészt azért,hogy szokja. Mert ha elmegyünk csavarogni, akkor így könnyebb megetetni.

Ma voltunk apával a Plazaban. 3-kor evett egy banánt joghurttal, 5-kor kiverte a balhét, hogy éhes. Vazz, megevett 2 teljes üveg HIPP jó éjt papit. AMúgy ez a kedvence.

Ildi,
szoktuk mérni a súlyát, de nem hízik, egy ideje stagnál 9500 gramm.

Gabi,
Én megbízom a dokiban, de én sem szeretném ha férges lenne Jozsó. A doki ismeroseim közül a gyerekorvosban, a nogyógyászomban, meg benne (borgyógyász) bízom meg feltétel nélkül.

Eniko,
ha nem látja az anyja, húzd meg jól a Niki csaj haját. Jó, ez vicc volt. Kép Kép

Mi is voltunk tegnap a ligetben, Jozsónak piszkosul tetszett. Tömeg volt, az biztos, de hát mindig az van ilyenkor.

Lányok,
szerintetek hagyjam ennyit zabálni Jozsót vagy ne adjak neki 2,5-3 (!!!!, szerintem ez is sok) decinél többet? Egyáltalán nem kövér, még csak nem is hurkásodik.
Vendég

Dancsi: Jozsót inkább ruháznám, mint etetnémKépKépKép Sztem hagyjad annyit enni amennyit kér. Egy ekkora gyereket megtömni már nem lehet (sztem). Ö már annyit eszik amennyi jólesik neki. Kis bélpoklosKép. A Viola is egy zabagép. Diétáztatnom kell, hogy ki ne pukkadjon (de nála az evés még más, mint Jozsónál,mert ö még pici ugye!) Nahh a lényeg, hogy sztem (ez csak az én véleményem és ugye én nem vagyok mérvadóKép) szóval, sztem hagyd annyit enni amennyit kíván és kész! Ez miatt ne aggódj!

Virág: Nagyon szivesen!Kép

TFIldikó: Na igen, én is igyekszem megválogatni! Sztem ha mellette sokat olvasol neki, sokat játszol foglalkozol vele, akkor nem lesznek ilyen problémák!

GErika: Jobbulást!! Nagyobb volt az ijedtség, mint a baj. Szerencsére!Kép

Nóri: A legjobb helyen voltatok. Én is szivesebben csinálgatnám a házunkat, mintha bármi más programunk lenne!
Hány négyzetméteres lesz a házatok??

Enikö

ceniko
Szeged

Eniko,
ruháznom szerencsére nem nagyon kell, mert a tesóm kisfia 4 éves és o is hasonló idoben, hasonló méretekkel született mint Jozsó. Éppen tegnap küldött nekem egy szekrénynyi ruhát.

Össz vissz vennem kell 2 vékony pizsit, meg 2 vékony hélózsákot tavaszra, nyárra. Minden más van.

Amúgy ha csak bébiétellel etetném, a gatyánk rámenne.

Amúgy tuti túlzabálja magát, mert pár napja kakil legalább napi 4*. És nagyot. De nem fosik szerencsére.
Vendég

Sziasztok!

Ma a Kígyó Patikában kaptam 2 ingyenes homeos tájékoztatófüzetet Kép Csak sajnos pont az első részből nem volt már nekik, és nekem még az lenne az aktuális (abban vanak a terhességhez, szüléshez jó bogyók). És nagyon rendes volt a gyógyszerész hölgy, mutogatott bogyókat, elmondott róluk sok mindent...Most még az első füzetecskét is megpróbálom megszerezni (Vasasban nincs, Sasban nincs), lehet írok egy e-mailt a kiadónak, hátha küldenek nekem egyet Kép.

Eszteranyu: Mi nem voltunk a ligetben, Kissvirág volt. Kép Na jó, azt hiszem regisztrálódok egy másik néven majd, hogy ne legyen kavarodás Kép

Nóri: Azt hiszem téged és Lénát láttam ma a Vasas Szent Péter utcában (CTG-re mentem).

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Jó reggelt!

Dancsi!

Nálunk is úgy van,ha sokat eszik,3-szor is kakil.Tegnap diétázott,és csak egy pici kaki volt.Én még a jó éjt papisat nem kóstoltattam vele.Van itthon,majd megpróbálom.A Noémi 3 féle főzit eszik csak meg,azokból sem fogy el egy üveggel.Az én főzim nem kell neki.A zöldség továbbra sem nyerő,a gyümi kell neki.(A levesünkből egy kis répát szokott enni.)
Irigylem a Jozsó étvágyát.

Ildi
tfildiko

Jégvirág Bea,
ezer bocsi a félreértés miatt Kép.
Az a baj, hogy nem jön be a Boiron honlapja. Én is próbálgattam megnyitni, de nem sikrült.
A mél jó 5let, biztos tudnak segíteni.

Mosolyogva olvasom Ildi, hogy nem eszik a kölök. Félre ne érts, nem gúnyolódásból, hanem azért, mert anno én is paráztam (olvass vissza), hogy Eszter nem eszik...stb.
Azért túlélte a nehéz hónapokat és megmaradt a Csaj, csak ilyen időszakban volt (mint Noncsi most). Annyira leköti a világ, hogy nincs ideje és kedve sem enni. Minden érdekli Kép.
Egyébként most megint nem nagyon kajál és nagyon nyűgös. Rosszul is aludt szegénykém, ezek mind a fogzás miatt vannak. Nyomom a Chamomilla 15 -t és nagyon jó Neki.
Ja, és amióta nem erőltetem az evést, sokkal jobban kajál. Megvárom, amíg éhes lesz és akkor etetem meg. Ez nekünk nagyon bejött így.

Dancsi,
Jozsó megtűri a hálózsákot??? Nem semmi, mi 8 hós korában nem tudtuk ráadni Eszterre.
Lesz szülinapi buli?

Nóri,
már nemtom mit beszéltünk az oltásról de sztem nem maradt semmi függőben Kép. Talán, hogy mikor adatod be.

Élvezzétek ki a napot, mert állítólag holnaptól megen esőzések lesznek.
Szép napot!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Jó reggelt!
Képzeljétek Violám átaludta az éjszakát!Kép Reggeé fél 6kor ébredt elöször, amikor apa indult dolgozni!Bár éjfél után feküdtünk le. Tegnap nagyon röhögtünk apávalKép Mindenen, meg kártyáztunk, meg hülyéskedtünk. Olyan jó voltKép
Imádom ilyenkor. Máskor is de ilyenkor a legjobban!Kép

JéBea: Mikor mész legközelebb ctgre? Akkor összefuthatnánk megbeszélni amit mélbe kérdeztél. Én itt lakom közel a Vasashoz! Hmmm?

Dancsi: De jó, hogy így megoldjátok a ruhakérdést! Rengeteg pénzt meg tudtok így spórolni! Hát én nem tudom mennyibe kerül havi szinten a bébiétel (üveges, meg a mindenféle tápok, papik), mert én magam által fözött kaját adtam inkább Boginak. És Violának is fözni fogok! De azért néha néha veszek majd üveges bébiételt is! És mostmár nagyon érdekel ez a Sinlac isKép majd ezt is kipróbáljuk!
Figy ha úgy érzed túlzabálja magát, akkor ne adj neki annyit enni. Vagy kérdezd meg a dokitokat! A széklete milyen? Mert lehet, hogy az ekcémától kakál annyit! Az érzékenység(tej,tojás,liszt...stb) olyan formában is mutatkozhat, hogy lágyabb és gyakori a széklet! Lehet, hogy az ekcéma is ilyen, nem??? De nem vagyok orvos, csak egy tipp voltKép

TFIldi: Játszó? Mi lent leszünk! Kb fél 11-töl!
Ha levesbe föznéd meg a mindenféle zöldségfélét (brokkoli,répa,krumpli...stbstb) akkor sem enné meg? Lehet, hogy úgy jobban ízelene NoéminekKép Csak Bogiból indultam ki. Ö ugyanis, a húslevesbe kifött zöldségéféleket nagyon nyomta befele, míg ha sima enyhén sós, vagy tök sótlan vízbe pároltam, úgy már nem ette megKép Egy próbát megér! SztemKép

Enikö

ceniko
Szeged

Ildi! Nálunk nem fogy el egy nap alatt sem egy üveges bébiétel.Kép Szoval szerintem se foglalkozz vele, eszik amennyi jolesik neki. Én már hiszem ha éhes, akkor igenis nem kell könyörögni.

Enikö! De durva volt ez! Jó hogy Violának nem lett baja!

Orsi elkezdett gyógyulni, már tisztul az orra, nem is rekedt.

Nekem is hiányzik az elsö homeos füzet, én sem találom sehol.

Nóri! nem vittem el oltatni. Még keresem mi lenne helyette, mindenki csak mondja van valami, esetleg külföldröl de nem tudom mi és mennyibe kerülne.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ja a tv. Orsi 2 hetente 1-2 alkalommal ülhet a Tubby elé. Igy aztán nem is igen érdekli a tv, nézi egy ideig de megunja utána. Ha este nézek hiradot (mert akkor még bekapcsolom) oda se figyel csak ritkán. A reklámokat azt viszont nézi olyankor.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszti!

Piszok nyűgös a Noémi is,jön az 5. és a 6.fog.Eszeget,csak nem túl sokat.Már nem aggódom emiatt,csak a Dancsit irigylem.
A Noémi hálózsákban alszik még mindig.Éppen szombaton vettem neki megint egyet.

Enikő!

Most jöttünk meg a sétából.Nem aludt vissza,így elmentünk.
Egy picit eszik a leveszöldségekből,de az nem mennyiség.Mindegy,egye csak a gyümit.De azért próbálkozom továbbra is.Én nem szeretem a zöldségeket,jó lenne,ha ő megkedvelné.
Ma nem megyünk a játszóra,leteszem aludni.(És én is pihizek egy kicsit.Ma nem főzök,tegnapi maradékot eszik az uram.)

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Írtam e-mailt a Boironnak. Kíváncsi vagyok válaszolnak e...

Enikő: Szerdán megyek CTG-re 12.30-ra.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kármen!

A Noémi is csak a reklámokat nézi.(Nálunk sokat szól a tévé,nem bírom a csendet.)
Most nagyon jól evett a csajszim,pótolja a tegnapi lemaradást.
Örülök,hogy jobban van az Orsi.

Ildi
tfildiko

Enikő!

Ha küldök neked fényképet a Noémiről,akkor lekicsinyítenéd,és felraknád ide?

Ildi
tfildiko

Bea: most szerda? azaz holnap? az nekem nem jó sajnaKép, jönnek anyuékKép.Akkor majd legközelebb, ha jössz! Oksi?Kép

Ildi: +próbálomKép küldjélKép

Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Homeopátiás füzetet most kaptam a pelikán patikában (diófa, ingyen), igaz nem 3 részes hanem egy a cime:Homeopátia mindenkinek mindenkorra és 72 oldalas. Ez is Boiron.

Ildi: pusz

Mucska

Andi
Kép
mucska

Enikő: ok, akkor jövő héten

Mucska: Elvileg ez a 3.része a sorozatnak Kép Nem?
Majd a többiek kijavítanak, ha nincs igazam.
Az I.kötet: Várandós kismamáknak
II.kötet: Születéstől a gyermekkorig
III.kötet: Homeopátia mindenkinek mindenkorra

Az utóbbi nekem 68 oldalas, de ha beleszámolom még a borítólapot, akkor +4, az 72 oldal Kép
És a hátoldalon van a 3 füzetről rövid tájékoztató, onnan tudom, hogy nekem az első kötet kéne most leginkább Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!
Nekem nem az van a hátoldalán(hanem fogkrém reklám), de lehet hogy igazad van a részekkel kapcsolatban Kép
Pusz: Andi

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!
Katicabogár, elolvastam a cikket, van amivel egyetértek, van amivel nem.
Amivel igen:
- ne nézze órák hosszat a tv-t
- ne nézzen olyan műsorokat, amiket nem ért vagy ami felzaklathatja
- játszon sokat és kreatív játékokkal

Amivel nem:
- "Ha odalököm valamelyik képernyő (elektromos bébiszitter) elé, abban a reményben, hogy most majd lesz egy kis nyugalmam...",
nos nem nyugalom kérdése ez, hanem egyéb tennivalóké, amit muszáj megcsinálni és nem hiszem el, hogy van olyan család, ahol egyáltalán nem megy a tv
- kizárólag olyan műsorokat nézhet, ami a korának megfelelő
- soha egyetlen pillanatig nem vettem észre, hogy a Süsü felzaklatná vagy valamelyik másik mese
- a híradót meg pl. a Vágó-műsort ha nézem (mert erről nem mondok le), oda sem figyel, játszik a kis játékaival vagy rajzolgat, magyarul Õ is szelektál
- a mai kor vívmánya a tv, telefon, számítógép, igenis ismerje meg maga körül a világot, kiszűrve azokat az információkat, amik az egészséges lelki fejlődést gátolhatják
- ha meg már a kiszolgáltatottságról beszélünk, vajon hogyan kerülje el az ember, hogy a lánya/fia ne tapasztalja meg a durvaságot, erőszakot (pl. a játszótéren vagy az oviban- ld. Enikő)? és az sokkalta konkrétabban nyilvánul meg, mert fizikailag is hatással van rá

Egyszóval az ÉN véleményem az, hogy tanulja meg, ismerje meg, tudja kezelni a mai világot. 2 éves kortól erre már célszerű gondolni, mert a szocializálódás itt kezdődik meg igazán. Ha megtanulja, hogyan rendezze el magában a különböző ingereket (ismétlem, az Õ szintjén, tehát nem a horrofilmekre gondolok), akkor kiegyensúlyozottabb,nyitottabb lesz. Annak idején engem sem tiltottak a tv-től (ld. Nóri) és mégis imádok olvasni, kirándulni, sétálni. Ha csak félig elérem azt, amit ezen a téren a szüleim velem, akkor elégedett leszek magammal. És ahogy nem hiszek minden megjelent tanulmányban (legyen az tisztán orvosi vagy pszichológiai), nem fogom kisarkítani a nevelést. Mert onnantól nagyon hasonló a helyzet, mint néhány szélsőséges országban, ahol eleve arra nevelik a gyerekeket, hogy gyilkoljanak, mert később majd milyen jó lesz nekik a túlvilágon, vagy hasonlók.
Mellesleg ide kívánkozik még: 2 évvel ezelőtt az volt a trend: adjunk sok spenótot, mert rengeteg vasat tartalmaz. 1 évvel ezelőtt kiderült, nincs is olyan sok vas a spenótban:-)) Én mégis adtam 2 éve is meg most is és nem azért, mert sok vagy kevés a vas, hanem mert egészséges zöld növény.

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de mégis csak ki kellett írnom magamból. Szerintem egy fizikailag és szellemileg egészséges embert kell felnevelnünk, akinek tudni kell eligazodni a mai világban és nem biztos, hogy az a kulcsa a dolognak, hogy egyáltalán ne nézzen tv-t vagy ilyesmi.
H
babamama

Hajni: Minden mondatoddal egyetértekKép

JéBea! Okés, akkor a jövö hétenKép Remélem még egyben leszelKépKép

Enikö

ceniko
Szeged

A 9 hónapos NoémiKép

Kép

ceniko
Szeged

Kép

ceniko
Szeged

Gyönyörű ez a lány és tisztára Ildire hasonlít!

Most látom, hogy milyen baromságot írtam a 2 évvel ezelőtti spenótadásról:-)) Egyszóval én akkor is adtam spenótot, amikor azt mondták, nagyon jó, meg most is. Igaz, Lucinak nem ez a kedvence, de 1 hónapban 1-szer azért csak megeszi:-))

De tényleg, gyerekek! Szerintem minden bébi más. Más a viselkedés, a tűrőképesség, stb. Nem véletlen pl. hogy az egyik a kezdetektől végigalussza az éjszakát, a másik még 1 éves korában sem. Ez nem bűn vagy hiba, egyszerűen nem vagyunk egyformák. Szerintem attól lesz egy anya igazán jó anyja a gyerekének, ha felismeri, hogy mire van szüksége, a rossz dolgokat megpróbálja kiküszöbölni, a jókat kihangsúlyozni, de mindenképpen hagyja a gyereket fejlődni, tapasztalni. Van olyan az ismeretségi körömben, akit a széltől is óvtak, mindig megmondták neki, hogy mi a jó. Eszerint nőtt fel és nem állítanám, hogy most boldogabb vagy jobb, mint én. Sőt, azt kell mondanom, vannak dolgok, amiben lényegesen rosszabbul állja meg a helyét.
Mostmár eldugulok tényleg:-))))
H
babamama

Enikő: én is remélem, ma töltöttem be a 37.hetet.
Mostantól nem számít már koraszülöttnek (ha súlya, stb. megfelelő) igaz?
Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kriszti,
jajaja, ha veszem elo a zsákot, már dörzsöli a szemét. Ezt a tesómtól tanultam, nyáron is beleteszem, majd veszek nagyon vékonyat.

Buli nem lesz szerintem, nem akarok felhajtást, nem csípem az ilyeneket, mint sátras keresztelo, szülinap, stb.....

Ildi,
nagyon szép kislány a Noémi!

Lányok,
úgy látom páran végérvényesen megsértodtek a múlt heti vita miatt.
Vendég

Gabi,
a mai DM-ben van egy cikk arról, hogy azok a kölkök, akik nem esznek elég koszt, elkapnak minden betegséget!!!!!! Kép Kép
Vendég

HajniKép Hát igen...ez az amin sokan nem tudják túl tenni magukat, hogy nem vagyunk egyformák. Az emberek hajlamosak úgy gondolkozni, hogy úgy a jó ahogy ök csinálják és nem látnak tovább a saját cselekedeteiknél, elképzeléseiknél. El kell fogadni más nézeteket is. Ez tolerancia és intelligencia kérdése.

JéBea: Hát asszem a 36. hét elött és 2500 gramm alatt minösül koraszülöttnek (ez sztem baromság, mert attól, hogy kis súllyal születik még születhet 41 hétre és lehet szép fejlett baba...)

Noémi sztem is gyönyörüséges, én imádomKép De sztem apukára hasonlít! Kép

Enikö

ceniko
Szeged

Dancsi: De jó neked. Én sem tudtam hálózsákba altatni Bogit. Violát már meg se próbálom, ö már a pólyában is ordított!Kép
Marad a takaró!

Hjaja, megsértödtek, sajnálomKép

Enikö

ceniko
Szeged

Enikő!

Köszi,hogy feltetted.Aranyos vagy.Mindenki mást mond azzal kapcsolatban,hogy kire hasonlít a csajszim.

Hajni!

Köszi.
Teljesen egyetértek veled a tévézéssel kapcsolatban.Nálunk sem volt tiltva,és én is sokat olvastam,kirándultam.Én sem fogom tiltani,csak megválogatom,hogy mit nézhet.(Majd,most még nem érti.)Most is szól,de oda sem néz.A reklámokra viszont figyel.

Dancsi!

Köszi.Megkóstoltuk a Jó éjt papis kajcsit.Nem kellett neki.

Ildi
tfildiko

Jozsó születésétol kezdve hálózsákban alszik, amikor tavaly meleg volt nyáron, egy peli + zsák volt rajta. Szerintem jó dolog, én is nyugodt vagyok, hogy nem rúgja le a takarót. Mondjuk télen azért betakartam még pluszban.
Vendég

Dancsi!

A Noémi is a kezdetektől abban alszik.Mindig kitakarózik,és szerintem,ez nagyon jó.Este még sétál is benne az ágyban,és nem esik el.

Ildi
tfildiko

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?