A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Kármen!

Én is használom a Vanisch-t,de a beleszáradt foltok nem jönnek ki.Ha azonnal leáztatom a ruhát,csak akkor jön ki a folt.
A PO bodykat a Micimackóban veszem.
Nagyon jó a kép az Orsiról,szép a csajszi.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
nem tudja valaki a Łengyel utcai használt babaruhabolt telefonszámát? Szeretnék venni utazóágyat, de nem feltétlenül kellene vadiúj.
Bea!
Én nem nagyon értek hozzá, de a Grétinek még nem is kellene a kora alapján forognia, nem?
A Márk 4 hónapos volt, mikor véletlenül átfordult a hasáról a hátára. A hátról hasra fordulást, meg a mászást, most a napokba kezdte el intenziven csinálni. Mondjuk most aztán nem lehet sehol ott hagyni, mert egyből gördül át a hasára, és nem mindig sikerül neki se kihúznia a kezét. De most a korházba megvizsgálta neurologus és azt mondta, hogy a korának megfelelően fejlődik a mozgása.
Bár minden gyerek más.
Dancsi!
Pelenkázáskor a Józsó is játszott a kukijával?
Márk amint szétnyitom a pelust, már nyúl is érte. Elég korán kezdi.
Üdv. mindenkinek. zita
zita_29

Ildi! tényleg, egyszer mintha már mondtad volna hogy ott lehet kapni. Elfelejtettem. Nekem tényleg kivesz minden foltot, cékla, spenót,alma, barack, stb.

Na Orsi még késöbb fordult meg.

Zita! Orsi is mindig fogdossa magát

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Képzeljétek Bogi reggel sírt az ovibaKép Amikor indultunk nagy szeretettel öltözött, találkoztunk útközben a barátnőjével, odaértünk, átvettük a benti cipőt addig nem volt semmi gond. Hanem az egyik gyerek elkezdett bőgni az anyját követelve, és ilyen láncreakció szerűen az összes többi is elkezdett sírniKép.....amikor el akartunk jönni, odajött, hogy anya, anya, ne hagyj ittKép ne menj el, haza akarok menni veletekKép Áhhhh kész voltamKép Õ bent én meg kint bőgtemKép
Kijöttem az épületből, de nem mentem el, később (4-5 perc múlva) kijött a dadus, megkérdeztem sír-e még, azt mondta, már nem, de nem akar reggelizni (8kor itta meg a kakaót, biztosan még nem volt éhes), és kint ültek a kispadon a folyosón a Nikivel!
Úgyhogy most nagy dilemmában vagyok, hogy elmenjek-e érte most ebéd után, vagy aludjon ott megin....
Ha elmegyek érte, akkor rájön (mert rafkósak ám ezek a kölkök), hogy ha reggel hiszti van, akkor anya elmegy érte délbe és nem kell ott aludni.
Viszont ha nem megyek most el érte, akkor ha van hiszti ha nincs, akkor is ott alszunk.....
Szóval halvány lila gőzöm sincs mit csináljak! Kép Nagyon sajnálom szegényt, mert annyira kétségbeesetten sírt reggelKép viszont meg kell szoknia és tanulnia az új helyzetet!

Van még valami!! Van egy kisfiú a csoportjába, akinek valami genetikai betegsége van. nem tudom mi lehet, de ilyen öreg a bőre és tiszta vérben úsznak a szemei, nagyon félelmetesen néz ki szegénykémKépKép Na és Bogi nagyon fél Tőle. Tényleg nagyon csúnya szegény, rettenetesen sajnálomKépKép Borzasztó lehet így leélni egy életet, hogy ilyen betegségben szenved valaki. Ja és a többiek (nagycsoportosok) szörnynek hívjákKép Persze ezt meghalották a kicsik és ők is leszörnyezték, a Bogi meg fél a szörnyektőúl (nem mintha látott volna eddig csak mesében olvastam neki -de minek?Kép-) Hna szóval ez a mai nap nagyon gatya! Nem tudom mit csináljak!!!???????

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Cukorterheléses lötty nekem is ízlett, belefacsartam 1 egész citromot. Fincsi volt Kép

Voltunk ma csípőszűrésen, Gréti meg se nyekkent amíg tekergette a doki. Minden ok, többet nem is kell mennünk.

Karmen: Nagyon jó a kép Kép Igazi csibész Orsika! Kép És a szépsége is változatlan Kép

Zita: Az izomtónusát akartam megnézetni, hogy minden rendben van e vele. A gyógytornász csaj nem mondta, hogy hatalmas nagy probléma, hogy nem forog, sőt, föl se merült ilyesmi, csak mondta hogy az ő nagyfia 3 hósan forgott. (a másik 2 gyereke nem) Szóval nem emiatt hívtam el Kép És tudom, hogy minden gyerek másképp fejlődik, stbstb.
Csak azt akartam, hogy ha spasztikus vagy hipotón akkor kiderüljön.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea: MIért kell Grétinek gyógytorna? Ezek a dolgok maguktól is megoldódnak, nem?

Hajni: Természetesen be lehet vinni bármilyen alvós dolgot, Flónak egy kutyája van, itthon mindig megy a harc érte, szinte le sem meri tenni, nehogy Bátor megkaparintsa.Báror meg azon mesterkedik, hogyan bosszanthatná a nővérét, amikor teheti elveszi tőle és szalad vele, és még élvezi is!

Dancsi: 75 g szőlőcukrot kell meginni, kimérik a gyógyszertárban, lehet receptre is kapni, úgy olcsóbb. Már írták, és tényleg lehet enni is a cukros lötyi helyett, a harmadiknál így fogom csinálni.

Révi, azért nálunk még van sírás reggel, de gyorsan elmúlik, találnak neki érdekesebb dolgot. Homeopátiás Chamomilla is jó lehet rá! Bodit én általában aCorában szoktam venni, de szépek vannak a Nagyá emeletén is, nem tudom mennyi. A Corában nagyon meg kell nézni, nehogy elnyúljon a nyaka.

Enikő.Kibírtam, az úton hazafelé próbáltam visszafojtani a sírást, itthon aztán megejtettem. :8 Eléggé hiányzik Flóra, de neki az oviban sokkal jobb lesz. Kevés neki itthon. Annál nincs rosszabb, ha az anyukát látja sírni a gyerek, nehezebb lesz az elválás.
Sztem ne menj Bogiért, meg fogja szokni. A beteg kisfiúról meg beszéljetek otthon. HOgy ő nem szörny, hanem beteg azért néz ki így. Az óvónénik nem szólnak a többieknek, hgoy ne csúfolják, vagy nem beszélnek róla? Ez azért durva...Kép

Zita:Bátor is ezt csinálja, folyon matat, nehogy elvesszen véletlenül.Kép

Gabi
inecsg

Gabi: nem mentem el érte!
Nem látott sírni a Bogi, azért is húztam ki gyorsan a csíkot!

De beszélnek róla (a kisfiúról) és mi is beszéltünk itthon, hogy ő beteg, el kell fogadni, nem tehet róla, hogy így született, ha valamelyik buta gyerek piszkálja, ki kell állni a beteg kisfiú mellett és megvédeni...stb. Megbeszéltük tegnap is, de ma amikor reggel újra meglátta, megint nagyon nézte és láttam rajta, hogy fél tőleKép Tényleg eszméletlenül durva ahogy kinéz szegény kisfiúKép Annyira sajnálom, hogy nem hiszed elKép
Az óvónénik is rászóltak a nagycsoportosra aki beszólt a kicsinek, de hát mit tudnak tenni. Rászólnak, hogy hé ezt nem szabad mondani...stb addigra szegény kisfiú már zokogott..KépKép Bogi nem mert odamenni vigasztalni, mert nagyon csúnyaKép pedig amúgy ilyen vigasztalós tipusú gyerek a Bogim! Ha valakit bántanak kiáll mellette!
Áhh nem gondoltam, hogy ez oviba szoktatás ilyen nehéz lesz! Sok apró tényező jött össze...és ezeket nem mindig tudom kezelniKép de igyekszem, és remélem nem okozok neki lelki törést, amiért otthagyom...

ceniko
Szeged

Gabi: Nem kell a Grétinek gyógytorna.
Ha nem ültetik a bogarat a fülembe, eszembe se jutott volna, hogy lehet baj, és nem nézettem volna meg. De valaki szólt, hogy szerinte mutassam meg gyógytornásznak, nehogy spasztikus vagy hipotón legyen. Ezért mutattam meg. Veszteni valóm nem volt (csak 1500 Ft Kép Kép), max. időben kiderült volna ha gond van és lehetett volna rajta segíteni. De szerencsére semmi komoly probléma. És megnyugodtam. Ennyi.
Nem kell gyógytornára vinnem.
Amúgy ezt írtam:
Apróbb dolgokat észre vett nála, pl. hogy amikor hason van akkor ökölbe szorítja a kezét, nem nyitja ki olyankor a tenyerét, meg amikor fordítgatta akkor a kezét nem húzta ki a hasa alól, csak rásegítéssel....viszont a lábmunkája tökéletes, szépen tartja a fejét is. Mondta hogy ez nem nagy gáz, de figyelni kell, majd egy hónap múlva jön megint, de valószínűleg nem lesz szükség tornáztatásra külön, mert Gréti lábmunkája olyan jó, hogy valószínűleg magától ki tudja javítani ezeket a "hibákat" ami a kezével van.

Enikő: Megadom a gyógytornász csaj telefonszámát ha érdekel. Nem kell beutaló. Csak őt fölhívod, házhoz jön.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő: meglátod nem lesz semmi baja Boginak. Elég talpraesett csajszi! Hú, nem lesz könnyű azzal a kisfiúval, sztem érdemes mindennap beszélni egy kicsit róla, persze csak ha Bogi is akarja. Pl. bánották ma azt a kisfiút? Vagy ilyenek. Nehéz felfogni az ilyet egy kisgyereknek. De meg tud vele bírkózni és természetes lesz neki, hogy van a csoportban egy betegtársa akire vigyázni kell.

Bea: Okés, értem, csak később kültem,mint te és már nem olvastam...Kép

GAbi
Gabi
inecsg

Bea! köszi. Gréti nagyon ügyes volt, Orsi sirt mindig amikor megnézték a csipöjét!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bea!
Lehet, hogy elég műveletlen vagyok, de mit jelent a spasztikus vagy a hipotón?
Zita
zita_29

Na itt vagyok!!A Férjem dorozsmán dolgozik,és ott betonipari sablonokat gyártanak!Olyan szörnyű lehet otthagyni a piciket oviba,bölcsibe mikor sír utánad!!Tuti hogy ilyenkor én is úgy bőgnék!!

Kép
bibi226

Zita ezeket a szavakat én sem tudom mit jelentenek!!Most a Mónika showt nézem,és benne van egy pasi aki nőnek nézz ki!Hát kiráz a hideg az ilyenektől!!Lehet hogy maradi vagyok!Én a terheléses cukor vizsgálat előtt,tiszta ideg voltam mert én ugye minden reggel epét szoktam hányni és akkor szokotam jobban lenni,ha eszek valamit...Engem meghajtott a cukros lötty,ugyhogy ültem a wc-n és közbe lavórba hánytam!Így ultólag nagyon vicces,de akkor..... A gyerekülésbe anyagot kell vennem,szerintetek hol nézzem meg? Petőfitelepen magyon rendes a gyermekorvos Elek Ágnesnek hívják!jók legyetek!! Sziasztok ,puszancs!!!

Kép
bibi226

Videófelvételek készítése kisgyerekekről, keresztelőkről és egyéb családi eseményekről profi minőségben, olcsón!
A kész felvételt akár CD-re vagy DVD-re is rámásolom, így örök emlék marad az egész családnak. :-)

Ábrahám Ferenc (Gerika testvére)
abrahamf@freemail.hu
Tel.: 20/410-6082 (18-22 h)
afg

Hali!
Mi is benne vagyunk az ovikezdésben.Kép Lekopogom, semmi gond nincs Lottival, hiába, meglátszik, hogy járt 1 évet bölcsibe. Így nem is volt szükség igazi beszoktatásra, annyi, hogy első nap (tegnap) ottmaradtam kicsit vele. Na egészen addig, míg ő nem küldött el dolgozni.Kép Az óvónénik szerint (akárcsak a bölcsis gondozói szerint) tündéri kislány, szót fogad, játszik, eszik, alszik stb., olyan mintha már régóta oviba járna. Reggel nagy kedvvel megy. Õ is visz alvós cimbit, nála ez nyuszikát jelent.

Pocaktesó jól van, sokat mozog. Holnap megyek pecsételős dokihoz. Az én védőnőm a Vasasban Rapaviné Tünde, egészen norminak tűnt első alkalommal.
Tegnap rákérdeztem telefonon az AFP eredményemre, és képzeljétek, ugyanannyi lett az AFP és a MOM érték is mint Lottikánál.Kép Ilyenről én még nem is hallottam.

Melinda
18+6

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Gabi! már nem lehet fogadni védönöt, mint ahogy te tetted?

Melinda! ügyes Lottika is, hogy gyorsan beszokott. A bölcsi után amugy tényleg könnyebb lehetett, de azért csak uj hely ez

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Melinda!nekem is ő a védőnőm.normális volt velem eddig mindig és én nem is vártam soha 10 percnél többett nála.

Enikő!hát ez elég nehéz dolog a kisfiúval:-(
Belegondolok,hogy az én gyerekeim nem gondolkoznak azon,hogy kövérek-e vagy szépek-e,hanem természetes nekik,hogy olyanok,amilyenek.
Könnyen barátkoznak,szeretik a gyerekeket,mint minden gyerek.Biztos ez a fiúcska is várta az ovit,meg a gyerektársaságot,mert különben az anyuka nem adta volna be.Most meg szembesül vele,hogy ő más és tele lesz gátlással,meg fájdalommal....Ismertem látásból egy kislányt akinek szintén ilyen betegsége volt.VOLT... 10 éves ha lehetett...Õ boldognak tünt,de ehez a háttér is fontos,hogy a szülők átsegítsék azokon a dolgokon,amik bántják vagy amiket nem ért.
Biztos a gyerekek is elfogadják,csak idő kell nekik.

A terhességben csak azt nem szeretem,hogy egy nagy érzelembomba vagyok!!Szegény férjem!:-)Hol sírok,hol meg ugy nevetek hajnalok hajnalán.Kiszámíthatatlan ilyenkor egy nő!
Ti hogy vagytok,voltatok ezzel?
Holnap megyünk babaruha nézőbe.Remélem kibirom,hogy csak azt vegyem meg,ami kell!

Gabi! Köszi a tippet!Remélem a sírás is abbamarad idővel!Alszotok is az oviban?

Azt tudjátok,hogy aki gyesen van annak a gyereke csak 4 órát lehet oviban?Tavaly szólt a vezetőnő,hogy mennek ellenőrizni az oviba és akinek tovább van a gyereke(délutánra is)azzal visszafizettetik
a gyest.Az én gyerekeim teljesen kiakadtak! Még mindig nyúznak,hogy ott szeretnének aludni.Hiába mesélek itthon nekik az nem olyan,mint a többiekkel hallgatni a mesét és délután sem jó itt az udvaron a játék,mint a barátokkal.
Nevetséges!Az ovonők nem problémáznak azon,hogy maradnánk,nekik nem gond,de az államnak már probléma!Az én gyerekeim,meg sírnak:-((
Bocs egy kicsit negatív vagyok ma!
Megyek keresek egy kis csokit!:-)

jó éjt:Évi
révi

Nekem ilyen hangulat hullámzásaim nincsenek!!! Nagyon vártuk a picit,de mikor pozitiv lett a teszt akkor nagyon megijedtem,hogy akarom ezt én????? Mostmár lassan elkezdem kimosni azokat a babaruhákat amiket kaptunk.De a csokit azt én is imádom!!!Jövőhéten én is megyek a vasasba kiváncsi vagyok kihez kerülök!!!!Évi ti mennyi idősek vagytok??? sziasztok ! puszancs !! Bibi 28+1

Kép
bibi226

Bibi!

31+5 vagy 33+2 ,majd szept. utolsó hetében a dokim készít egy uh-t és akkor kiderűl.Nov.4-re vagyok kiírva,de a 38.héten császároz a doki,csak,hogy az mikor van??:-)Valsz. okt.közepén meglesz a baba:-)
Amikor az összes ruci a helyén van,akkor én beszoktam rakni egy babás illatú szappant a szekrénybe és mikor kinyitom az ajtót olyan jó illat jön ki.Mondjuk az öblitő is számit gondolom.Én a coccolino sensitiv-et használom a babaruhákra és folyékony arielt.Sok mosoport próbáltam,mert a gyerekek bőre folyton piros volt,mire a folyékony vált be.Ariel pedig a foltok miatt.Még a fű és a filctol is eltünik vele.
A férjem kérdezi,hogy milyen végzetség kell a férjed munkájához?
Állást akar váltani a lelkem!:-)))6 éve dolgozik a mostani helyén,de most elege lett.

Évi
révi

Bibi:Milyen anyagot akarsz venni és milyen gyerekülésbe? Hú, elég szar lehetett a cukorterhelés..Kép A ruhagyárban elég jó anyagok vannak, és elég jó ára is van, vagy a kiskörúton a Textilbarlangban a templommal szemben.

Melinda: Nem is vártam mást Lottitól, ügyes csaj!

Karmen: Sajna nem lehet fogadni védőnőt. Kép Mióta átalakították a rendszert, azóta nem. De ha jól tudom, a vidéki kismamákat ugyanaz a védőnő csinálja, mint akihez jártam Bátorral.Kép

Révi: Sztem ez nem igaz, akkor Fló sem maradhatna, bár én kérelmet írtam, és azt a jegyző elfogadta. Ha anyaságin vagy hárommal otthon akkor tényleg nem maradhatnak, de ha írnál egy kérvényt, most meg van az okod rá, hogy miért maradnak délutánra. Sőt hallottam már olyat is, hgoy valaki későbbre vitte a gyerekeket, és így kijött a négyóra, maradhattak délutánra. 10-2-ig!Kép Kiskapu! Egyébként nem értem egy háromgyerekes családban miért jobb, ha az anyukának rohangálnia kell a gyerekekért az oviba, háromgyerek mellett több dolog van otthon...
Ja, én még most is néha egyik percben sírok a másikban nevetek, és nem vagyok pocakos.Kép
MIt dolgozik a férjed?

Gabi
inecsg

Jó reggelt!

Gabi!Azt nem tudom,hogy most is igy van-e,mármint szep.-től,de az elöző tanévben tuti igy volt.A barátnőmnek vissza kellett fizetnie 180 000 Ft,ráadásúl egyben!Amig a gyerek ovis volt,vagyis amig egész napos,arra az időre kapott gyest és segélyt fizettették vele vissza.
Az ovoda adhat engedélyt,ugy mint neked is,de csak időszakosan.Azért megkérdezem az ovit ma,bizti,ami bizti!:-)
A férjem a Szilánk-nál van.

sziasztrok:Évi
révi

Sziasztok!

Fú, az egyetemen vagyok épp. Bejöttem gyakorlatra, ami 5 perc volt, csak elmondták a feltételeket, aztán most várok, mert 9-től lesz a következő órám. Aztán rohanok haza, anyósommal van a Gréti. Kép Majdnem én is sírtam amikor eljöttem, de aztán elfelejtettem sírni, mert rohanni kellett, a férjem hozott kocsival, így is késtem picit Kép
Éjszaka alig tudtam aludni, sík ideg voltam...hasmenésem is volt. Tök gáz.
Én be se adom a Grétit bölcsibe meg oviba Kép Meg suliba se meg sehova nem mehet nélkülem Kép Na jó, tudom hogy ez nem jó....meg nem is leszek ilyen....remélem Kép

Délután egy barátnőm vigyáz a Grétire, holnapra meg egy másik barátnőmet szerveztem be, de közben mégse lesz holnap órám, mert átragtam ma reggelre. Úgyhogy szerdán elintézem a 3 órát.

Jajj, úgy izgulok, hogy mire megyek haza. Föl se merem hívni anyósomat, hogy mizu. Mondtam a férjemnek, hogy ő hívogassa.
Bocsi, hogy így parázok nektek, de olyan jó kiírni magamból. Talán megnyugszok kicsit.

Zita:
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=398

Bibi: Én is egyik percben sírtam a másikban nevettem amíg a pocakban volt a Gréti, aztán amikor megszületett, többet sírtam mint nevettem, de ezek főleg örömkönnyek voltak. Ránéztem, és sírtam, hogy milyen gyönyörű és az enyém és de jó, és azóta is elég gyakran pityergek azért, mert milyen jó nekem Kép Mondjuk szülés után néha azért is sírtam, mert csúnyának, stb. éreztem magam, meg ezer bajom volt. Meg ugye a császár is megviselt. Szal minden volt Kép

Révi: Már egyszer kérdeztem, de nem mondtad, hogy miért kell a 38. héten császározni?

Gigiről tudtok valamit? (azonkívül, hogy felújítanak (vagy legalábbis így emlékszem) és nem laknak otthon?) Nem bújt még ki a babája?

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Tegnap elszállt a hozzászólásom, bakker...

Enikő, sajnálom a lánykádat, de szerintem te nem fogsz érdemben tudni segíteni rajta, mert ez az óvónénik feladata lenne, hogy a kisfiút elfogadtassák a többi gyerekkel.

Melinda, írtam mailt, tegnap megszületett Éva kisfia, Boldizsár. Egy sms-t kaptam tőle.
Lotti meg kis ügyike, de várható is volt, hoyg könnyen veszi az akadályokat.

Bea, biztos, hogy furcsa kicsit, hogy kiszabadulsz egyedül néhány órára:-))) Én nem is tudom elképzelni, hogy mi lett volna, ha nincs a nagyanyó, aki bedobja magát, ha kell. A múlt héten Luci zenélős triciklit kapott tőle, a Mérey utcában 4 e Ft körülvan, hátul még kis csomagtartó is van rajta. Le sem lehet róla szedni a nagylányt.

Gabi, ugye jól tudom, hogy gyakorlatilag kötelező a gyerekeknek az ovi?

Évi, jó neked, hogy bejött az Ariel, én már a sokadik mosóport hasznlom, most éppen Tide-ot. Egyszer kaptam postán mintét és nagyon bejött. Nem olcsó, de legalább műxik.

Bibi, vicces, de az eleján én is hasonlót éreztem, hogy most menthetetlenül megváltozik valami. Az én párom csak annyit mondott vigyorogva: ezt akartuk, nem?
H
babamama

Sziasztok!

Évi, azért arra kíváncsi lennék, mit mondana erre egy jogász.

Mindegyik terhességed alatt ilyen "érzelembomba" voltál? Én csak az elsőnél.

Melinda, ügyes kislány Lotti!

Enikő, nehéz ez az eset. Szegény kisfiú...
Elemtöltő jó ötlet, majd utánanézek mennyibe kerülhet.

A spasztikus azt jelenti, hogy görcsös, a hypotón pedig ennek ellenkezője, túlságosan laza, tónustalan.

Dancsi, mikor mész genetikai UH-ra? Megkérdezed majd a baba nemét? Jozsóka hogy van a bölcsiben ?

Bibi, mindig elfelejtelek üdvözölni!Kép Bocsi!
Most pótlom: Üdv közöttünk!Kép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Bea! irtam a multkor még van ideje Giginek. Egyelöre még mindig nem költöztek haza, amugy jol van, nemrég ugyan keményedett kicsit, de szerencsére elmult.

Évi! tesom gyereke maradhat az oviban, pedig ö a kicsivel GYED-en van. Én ugy tudom azokban az ovikban szigorubbak, ahol nincs elég kiságy, azokat a gyerekeket akik tudnak otthon is aludni küldik haza

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!

Szegény kisfiú.Rossz lehet nekik.

Dancsi!

Gondolkodtatok már a baba nevén?

Hajni!

Én is így éreztem.Akarom-e?Mi lesz?stb.És a férjem is mindig ezt mondta,hogy mi akartuk.
Jó lehet az a tricikli.

Melinda!

Nagyon ügyes a Lottika,hogy ilyen könnyen beszokott az oviba.

Bea!

Én akkor lettem idegbeteg,amikor megláttam a szülés után a hasamat.Akkor még el sem tudtam képzelni,hogy egyszer újra a régi lesz.Aztán pár hét alatt visszanyertem a régi formám.Megyek is tornázni,mert van rajta még mit csiszolni.A Noémit letettem aludni,kihasználom ezt az időt.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Bogi reggel már megint ordított az ovibanKép
Nem én vittem, hanem a barátnőm, mert vártam a csótányírtókat (8 és 12 közöttre igérték, pont fél 9kor jöttek, amikor vinnem kellett volna Bogimat).
Felhívtam a bnőmet és beszéltem a Bogival, mondtam neki, hogy mennyire szeretem és, hogy nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen ügyes és nagylány, hogy már oviba jár...stbstb Persze zokogott, én meg itthon bőgtem miután letettem a telefont. Később felhívtam az óvónénit. Mondta, hogy még kb 1,5 percig sírt, aztán abbahagyta és játszikKép Kérdeztem mikor menjek érte. Azt mondta, 1 óra fele hívjam fel, és ha zaklatott lesz akkor rögtön, ha okés lesz akkor fél 4-4 fele menjek! Az a baj, hogy a Nikit az anyja elhozza délbe és ugye ők együtt mennek, kis barátnők és szarul esik Boginak, hogy Niki délbe hazajön, ő meg maradKépKép

Van egy kislány a Bogi csoportjában aki nem eszik! Képzeljétek az anyja reggel 5kor odaviszi és délután 5re megy érte és egész nap beszopákol 1 liter tejet (hidegen) és kifújt. Ordít a reggelinél, ebédnél, uzsinál...nem akar enni. Gondolom az anyja nem ad neki otthon enni! Totál ledöbbentem tegnap amikor láttam, milyen műsort csap a kajáláskor. Nem tud enni, rágni cumisüvegből vitték neki a hideg tejet, mert SEMMIT nem eszik!!!KépKépKép Hogy lehet ilyen egy anya, hogy nem ad enni a gyerekének??? Ez nagyon egyoldalú táplálkozásKép Hogy a fenébe fejlődik így?Kép
Kérdeztem az óvónénit, hogy látott-e már ilyet. Azt mondta még nem találkozott a pályafutása alatt ilyen gyerekkel. Kérdeztem szóltak-e a gyámügynek. Azt mondta, hogy még várnak egy kicsit, lehet, hogy csak a stressz, a változás miatt nem eszik, és hátha néhány nap/hét múlva feloldódik és fog enni. Én elképzelhetetlennek tartom, hogy van olyan gyerek aki otthon eszik, másutt meg nem. Sztem otthon se ad neki az anyja enni, bár a fene se tudjaKép Áhhh, el vagyok ájulva mik vannak....komolyan.....Kép

GErika: Elemtöltő kb 2-3000 ft elemmel együtt. Én a Metróba vettem Watson márkájút, a célnak tökéletesen megfelel, 4db ceruzaelem van hozzá!

RÉvi: Én is így gondolom. Ilyenkor gondolkozik el az ember azon, hogy mekkora mázlista, hogy egészséges a gyereke. Összerakom a 2 kezem, hogy Violának "csak" elállnak a fülei más baja nincsen!!! A hangulathullámok nálam is voltak. Borzalmas voltam. Saját magamon kiakadtam. Ez még szülés után is tartott pár hóig,gondolom amíg a hormonok vissza nem álltak!

Megyek főzni!
Pusz
E

ceniko
Szeged

Képzeljétek, Gréti 10 óráig tündér volt, 10-kor elkezdett sírni és hatalmas nagy könnypotyogtatásokra értem haza 10.35-kor KépKép
Olyan rossz volt.
És állítólag csak fél órát aludt. Pedig ilyenkor a reggeli ébredése és szopi után még legalább 2 órát alszik.
Lehet hogy kinyitotta a szemét és anyósom azt hitte fölébredt...pedig magyaráztam neki párszor hogy olyankor még nem ébred föl....áh...reménytelen.
Mindenesetre hamar megvigasztalódott a cicin Kép
Most fél 4-kor megint el kell mennem, egy barátnőm vigyáz rá addig. Kint sétálnak majd valószínűleg.
Remélem nem lesz sírós. Kép
Jah anyósom hozzászólása a dologhoz: Legalább hallottam, hogy tud sírni.

Hajni: Nagyon furcsa volt Kép És egész órán a Grétin járt az eszem, nem tudom hogy fogok így levizsgázni Kép

Enikő: Szerintem rémeket látsz, nem hiszem ám, hogy ne adnának enni a kislánynak. Szerintem is inkább csak a változás miatt van ez.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Én nagyon kislányt vártam,de kezdettől fogva kisfiúnak érezzük,és mostmár néha bűntudatom van miatta!Ilyenkor mikor beteg gyerekeket hallok,olvasok ugy vagyok vele hogy mindegy csak EGÉSZSÉGES legyen!A nővérem a módszertani bölcsibe gondozónő és szokott érdekes dolgokat mesélni ő is!!!Van egy "anyuka" aki reggel 6 viszi a kicsit és este 6 megy érte!!Közben pedig nem dolgozik!!Én nagyon nem értem az ilyeneket,minek vállal egyáltalán gyereket???? Révi !A férjem a Csonkába járt autószerelőnek és ott
érettségizett ,ide az egyik barátja révén jutott be!Elég nehéz bekerülni,de ha lesz hely szólók!!Neki mi a végzettsége??? Eddig avonos krémet használtam a pocimra ,meg a mellemre most áttértem a milupára és eltüntette a csíkokat!!!Gabi:köszi az ötletett majd megnézem ott az anyagot!Mi kaptuk ezt a cam autósülést csak az anyaga kikopott,és újat kell bele venni!A barátnőm anyukája meg is varja!! Bea:mért érezted magad csúnyának??

Kép
bibi226

Bea most olvasom tuti az anyósod!!Örömmel hagyhatod rá Gréti........Jó hogy az enyém nem ilyen!!!Lassan vásárolok a picinek ,szerintetek milyen pelust ,és mennyit kell venni neki???Köszi az ötletett a sensitiv őblitővel kapcsolatban,erre gondoltam én is!!Én amúgy persilt használok,a picinek folyékony persil sensitívet gondoltam!Próbálta valaki? Na megyek holnap jövünk!!!Sziasztok!vigyázzni magatokra!!Puszancs :Bibi 28+2

Kép
bibi226

Erika,
majd szeptember 22-én lesz a genetikai Uh, még nem tudjuk fiú vagy lány lesz és még nevünk sincsen. Kép

Jozsó imádja a bölcsit, igaz, csak játszani megy, mert itthon alszik. AZ ebédet is elfogadja, legalábbis azt mondják.

Enikő,
gyámügy? Jézus..... Ez nekem durva. Kölcsönadjuk a tesóm kislányát? AKi egész nap elvan egy csirkecsont rágcsálással. 1,5 éves. De egészséges, csak vannak ilyen periódusai (ami gyakrabb, mint az evős időszaka), amikor kisverébnek való mennyiséget eszik).

Én simán el tudom képzelni, hogy igenis van olyan gyerek aki otthon eszik, máshol nem. Jozsó 1 éves koráig ilyen volt, Csak itthon evett és csak ha csend volt. Nálunk is van olyan, hogy nem eszik SEMMIT egész nap.
EZ alapján ne ítéljünk el egy anyukát.
Vendég

Bibi: Hát mert csúnya vagyok Kép
Én is avonos krémet használtam, nem lett csíkos a pocakom, bár szerintem nem ettől függ, de azért kentem minden este Kép
Nekünk textílpelusból 25 db van. Ebből 15 van állandó forgalomban.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő:
Igaz nem ismerem a kislányt, de hidd el van ilyen!
Tudod Te szoktad mondani, nem vagyunk egyformák.
Ha nem adna neki az anyja enni, szerintem az a minimum, hogy zabálna ha kaját lát. nem gondolod?
Szerintem az ovónők voltak család látogatáson, és ha valami gáz lenne, bizti észre vették volna.
Az én gyerekem sem evett hónapokig a bölcsiben, még hideg tejet sem, és mégsem hívta rám senki a gyámügyet.
Szerintem nem kell mindent túldramatizálni.

Megkérdezted miért nem adtak Boginak inni?
Nina
nina74

Bea Ugyan ne mondj már ilyen butaságot,hogy csúnya vagy!!!!Dancsi:hova mész genetikai ultrahangra?sziasztok Bibi 28+2

Kép
bibi226

Orsi se nagyon enne másutt, mással. Én ugye kinálgatom kedvencekkel, közben 3 fére másik dolgot kér, akkor azt kapja, a bölcsiben/oviban a fene se könyörögne neki!!

Bibi! én simán ua. használom amivel magunknak is mosunk, külön sem mosom a ruháit. Én azt hallottam probáljam meg, ha gond van csak akkor térjek át Sensitivre. Én 18 textilpelust kaptam tesomtól, de irtam hogy Orsi nagyon bukós volt, igy venni kellett még 10-et mert volt hogy napi 5-6 elhasználódott.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Nina,Dancsi,Bea,Bibi:Bocsika, lehet, hogy rémeket látok, de ilyenről még nem hallottam, és az óvónők SE! Nekem nagyon furcsa és érthetetlen, de TÉNY, hogy nem vagyunk egyformák....Kép
A lényeg, hogy még mindig NEM eszik,és tök szar nekem, pedig semmi közöm a kislányhoz.Rettenetesen sajnálomKép Na mindegy ez van!!! Bakker!
Nina: sztem sem kell mindent túldramatizálni,de számomra és az óvónők számára érthetetlen a dolog, de tökmindegy, nem tehetek úgyse semmit és nem is akarok. Mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja....KépKép

A másik, hogy én ismerem az anyukát, mert itt laktak tőlünk 30 méterre albiba. Leszarja a gyerekét. Otthonhagyja egyedül, mert megy bulizni...de mindegy nem izgat, leszarom...Kép
Én is eljárok bulizni a párommal néha, de hívok bébisittyót, vagy nagyit, de SOSE hagynám egyedül a gyerekeimet!!!!!!!!! Az ördög nem alszik......

ceniko
Szeged

Enikő: Nem akarok kötözködni, de lehet nem a pályájára való az olyan óvónő aki ilyenről nem hallott, mert még én is hallottam róla. Esetleg javasolnék neki továbbképzést. Na jó, persze nem nekem kell megkérdőjeleznem a szakmai tudását...

Erika: Érdekelne miért nem adattátok be az extra oltásokat, vagyis inkább meg szeretnék nyugodni, hogy nem vagyok "rossz anya" ha nem adatom be. Olvastam ezt is azt is, és mi úgy érezzük a férjemmel, hogy nem szeretnénk ezeket az oltásokat. Max. az agyhártyagyulladás ellenire vagyok rábeszélhető.
Jöhet priviben is. Köszi!

Más: Pár hete téma volt a barack lefagyasztása. Olvastam egy helyen, hogy őszibarackot citromos vízben főzzünk meg és utána tegyük a fagyasztóba. Szerintetek?
Én csak simán mag nálkül 4-be vágva gondoltam eltenni.
Milyen a fagyasztott barack ha kiolvad? Kép Gondolom pépes. De az jó a Grétinek ha elkezdjük a hozzátáplálást egyszer, nem? Mármint az, hogy pépes, már ha az....na jól belebonyolódtam Kép
Csak mert a napokban tudatosult bennem, hogy mire Gréti 6 hós lesz és elkezdjük a hozzátáplálást akkor tél lesz és alig lesz gyümölcs...ill. alma adható csak, és ezért gondoltam fagyasztani. Bár mérges vagyok magamra, hogy nem gondoltam rá előbb. Kép
Na mindegy.
Aki szokott gyümölcsöt/zöldségfélét fagyasztani az elmondaná hogy teszi? Pl a tököt hogy fagyasztja, meg miket érdemes eltenni, sütőtököt vegyek?
Tiszta para vagyok ezzel a hozzátáplálással. Olyan jó most még csak szopik. Nem kell azon gondolkodni mit adjak neki enni Kép Elég kitalálni a sajátunkat Kép
Köszi előre is!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Enikő, szerintem még a pályafutásunk során sok ilyen szülővel fogunk találkozni, akit csak felszínesen érdekel a gyereke. Nekem is fáj a szívem, de nem tehetek értük semmit.

Bea, feltételezem, azért kell citromos vízben főzni, mert akkor nem barnul meg annyira a barack. Amikor meg kiveszed a fagyasztóból, úgyis plötty lesz, mert rengeteg a lé benne.
Anyósomnak van valami praktikája, hogy befőttnek úgy el tudja tenni a barackot, hogy nincs hozzá tartósítószer meg cukor és mégis bírja évekig.

Egyébként én nem szoktam eltenni semmit, max meggyet, azt meg megmosom, megszárítom és irány a fagyasztó. Õszintén hiszek abban, hogy minden évszaknak megvan a maga gyümölcse és nem véletlenül van úgy, ahogy van.

Lányok, nincs kedve valakinek hetente 1-szer másfél órában hastáncra járni? 2 hét múlva akarok beiratkozni.
H
babamama

Bea, agyhártyagyulladást számtalan baci meg vírus okozhat, nem tudom ígyse-úgyse tökéletesen kivédeni, meg szerintem (meg nem csak szerintem) nincsenek véletlenek ilyen komoly dolgokban. Szerencsére elég ritka betegség. Én így gondolom, és nincs lelkiismeretfurdalásom. A bárányhimlőtől egyébként sem félek, talán még a kullancs ellenit beadatnám, ha fertőzött helyre utaznánk (Somogy).

Én nem főzném meg a barackot, bár nincs barackeltevésben gyakorlatom.
Tököt simán lereszelem és bezacskózom, a karfiolt, zöldbabot egy percre forró vízbe teszem. De cukkinit is rakhatsz el Grétinek, elég, ha felkockázod(darabolod), utána úgyis főzni fogod.
Sütőtök februárig van a piacon, ha el akarsz rakni, novemberben már olcsó, simán felkockázod és berakod a hűtőbe.

Télen és tavasszal is kapsz majd almán kívül körtét is, Benedek a mai napig is szinte azt szereti a legjobban a gyümölcsök közül.

Erika

gerika

Hajni, én is amondó vagyok, legjobb mindent az idényében fogyasztani. De ha belegondolunk, milyen kevés zöldségféle van már a koratavaszi hónapokban, akkor talán egy kis mennyiséget azért mégsem árt elrakni. Na meg mi pl a zöldborsót egész évben fogyasztjuk, igaz, csak kb hetente egyszer, az idényében meg kétnaponta, vagy naponta.

Erika

gerika

Sziasztok!
Bea! Engem is hasonló gondolatok foglalkoztatnak, pont tél lesz, amikor el kell kezdeni a hozzátáplálást. Nálunk anyukám már rakott el gyümölcsöket a fagyasztóba (nálam nem fér, örülök, hogy az anyatejet tudom tárolni). Hanna már csak anyatejet eszik, teljesen elhagytuk a tápszert. Igaz az étvágyával továbbra is gond van.
Mi is megyünk gyógytornászhoz, de augusztusban csak októberi időpontot kaptunk. Én is szeretném tudni, hogy a mozgásfejlődésével minden rendben van-e. Bea! Neked mikor született a kislányod, mert nekem úgy tűnik, mintha egyforma idősek lennének a törpéink?
2 hét múlva keresztelő!!Még keresnem kellene erre az alkalomra egy szép ruhácskát, így hétfőn anyukám őrzi a kislányomat, én meg szétnézek.
Az úszás szerintem jól sikerült, legalábbis Hanna nem üvöltözött. Ez már jó jel nála, mert ha valami nem tetszik neki, annak elég gyorsan hangot ad. Én nagyon izgultam. Õ meg nagyon kis ügyes volt, kalimpált, majd egyszercsak elaludt.
Most is édesen alszik, engem pedig vár a háztartás.
Hildus
Vendég

Sziasztok!

Karmen!Gyedre azt hiszem nem vonatkozik ez a szabály.Prince oliver kombi van a srácoknál a piacon.nagyon jó dolgok vannak náluk!

Bea!Már volt 2 csaszim,ezért most nem is engedik beindulni a szülést,nehogy baj történjen.Az 1. az ikreknél volt,mert az alsó baba faros volt.A 2. pedig azért történt,mert 3 napi vajudás után nem tágultam,az 1.csaszi miatt nem adhattak oxitocint és mikor a baba elfáradt és rossz lett az eredménye ,akkor császároztak.
Én nem fözőm meg a barackot,hanem amikor pucolom ,abba a vízbe ,amibe rakom a megpucolt barackot rakok citromlevet,hogy ne barnuljon meg.Aztán ha kész a pucolás vagy zacsiba vagy üvegbe rakom.Ha üvegbe rakom,akkor elkészítek egy szirupot,ami csak annyi,hogy vízbe cukrot rakok felmelegítem,hogy elolvadjon a cukor,ha ez kész ráöntöm a barackokra,cseresznyére,aztán egy nagyon,de tényleg nagyonpici szódabikarbónát rakok rá ,lefedem(celofán,azt be kell előtte vízbe mártani és arra rakom a csavaros kupakot)Az üvegeket beleállítom egy hatalmas edénybe,aminek a széle az üvegek pereméig ér,az üvegek közé ujságpapír rakok,aztán felöntöm vízzel és lefedem szintén ujsággal,majd alágyujtok és megrottyantom lassu tüzőn.Aztán mikor kihűlt,akkor polc.Ez elég soknak tünik,de nem olyan hosszadalmas ám!
Szerintem egyébként ugyis répával,meg almával kezded a hozzátáplálást.Sőt az elején olyan keveset eszik majd,hogy elég lesz bébiétel is.
Sütőtököt az enyémek nagyon szerették!Én utáloooom!Félbevégtam a tököt ,kimagoztam,aztán még negyedeltem a feleket.Foliát raktam a tepsibe és takarékon megsütöttem.A férjem imádta,mert a gyerekeknek frissen készítettem mindig és ami megmaradt,ami elég sok volt,azt mind ő ehette meg.

Bibi!műszaki eladó,de már 6 éve az üveggyártásban van.Én is rosszul voltam,mikor az ikrek után megláttam a hasam!Olyan volt,mintha 5 számmal nagyobb lenne rám a bőrőm.Ráadásul pont tusoltam(csaszi után elég gáz) és 2 csaj beált elém a tusolóba és olyan iszonyat undorral néztek rám,hogy mikor kimentek rááltam a székre és megnéztem a hasam a tükörbe!Olyan hülye voltam!!!Teljesen elkeseredtem,sírtam is de ma már nevetek rajta,főleg mióta megnyugodtam,hogy a férjem ugy is szeretett nem undorodott,meg hát vissza is ment a hasam.Mondjuk az ikrek születése előtt 2 héttel 158cm volt a derékbőségem.Nem láttam a lábam és csak oldalazva tudtam a lépcsőn menni,hogy lássam a fokokat.

Mennem kell!Sziasztok:Évi
révi

Sziasztok!

Gerika: Köszi! Megnyugodtam.

Hildus: Gréti május 20-án született. Holnap lesz 16 hetes. Kép
Hol lesz Hanna keresztelője? Nálunk október 2-án lesz a keresztelő, 3 alkalommal kell menni oktatásra előtte. Majd érdekel milyen rucit vettél Hannának, én is agyalok rajta hogy mit adjunk rá Kép

Révi: Értem!

Köszi a fagyasztós hozzászólásokat!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Bogi reggel végigüvöltötte az utat az oviig.Kép Mint akit nyúznak, mindenki bennünket bámult! Megígértem neki, hogy délbe megyek érte, mert jönnek mamáék, de most telefonált anyukám, hogy nem tudnak jönni.Kép Na mindegy tartom a szavam, délbe hazahozom természetesen! Már akkor elkezdett üvölteni, amikor mondtam, hogy húzza a cipőjét, mert Nikiék már lent vannak.... Végig ordította a lépcsőházat az utcát, az oviba is üvöltött. Borzasztó volt. Alig bírtam ki, hogy ne sírjak veleKép
Ez van!

Mi rózsaszín ruciba kereszteltük Violát. Reformátusoknál nem ragaszkodnak a hófehér ruhához! Szerencsére, mert azt máskor úgyse adnám rá. Úgyhogy kértem kölcsön egy tök szép rózsaszín rucikát, bugyogóval és abba kereszteltükKép

Holnap hozzánk is jön a gyógytornász. megnézetem Violát, biztos ami tuti alapon!

Hja és 9410 grammosKép Tegnap lemértük.

Van vadiúj úszópelusunk de nem egyszer használatos, hanem olyan műanyag. Gerber márkájú. Ha valakit érdekel esetleg, mi sajna nem járunk úszniKép Boltban 4-5000 ft körül van 3000ért eladnám... ha valakit érdekel küldök képet!

Pusz
E

ceniko
Szeged

Bea!

Én csak répát rakok el a fagyasztóba,mert kevés a helyem.Anyukám rak el zöldborsót,zöldbabot stb.Mindig akkor hozok belőle,ha hazamegyünk.A gyümölcsöket idény szerint esszük.

Enikő!

Lehet,hogy a Noémi sem fog enni az oviba,amilyen szuper az étvágya!!!Holnap mázsálás...

Hajni!

Érdekes lehet a hastánc...Majd írd le,hogy milyen volt.Én béna lennék hozzá.Konditerembe kellene járnom,de egyedül nincs kedvem.

Ildi
tfildiko

Ildi: Nekem meg időm nem lenne konditerembe menni! Ezért járok futni, az kb 20 perc és addig lepasszolom a kölköket a jáccón... A konditerem legalább 1,5 óra ha nem több. Nem tudnám hova rakni a csemetéket!
Az én Bogim meg mindent megeszik az oviba, még a zellerkrémlevest is, amit egyébként itthon utál! A rossz evő gyerekekre általában jó hatással van az ovi, mert a többi gyerek is eszik és ez feltuningolja őketKép Niki is megeszik mindig mindent, pedig amúgy válogatós, meg Bogi másik kis barátnője Elizabeth is. Sose ette meg pl az almát, de az oviba megeszi! És tegnap este a játszón is megevett egyet héjastul!!!!! És ez nagyon nagy szó!!Kép
E

ceniko
Szeged

Nekem az a bajom, hogy télen csak alma lesz meg körte meg nemtom még mi, de nem sok minden, és nem ehet mindent ugye rögtön a Gréti, és ezért szeretnék lefagyasztani neki. Ne unja meg az almát.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Hű, Bea, nekem is május 20-án van a szülinapom!A lányaink között pedig van 13 nap, Grétike javára.
Mi Hódmezővásárhelyen a Református Ótemplomban kereszteltetjük, az esküvőnk is ott volt. Egyébként nekem sincs sok kedvem a fehér rucihoz, de anyukám szerint mégiscsak az illik. Majd kitalálom addig.
Egyébként rettentően ideges vagyok, Hannának olyan 730 gramm körül kellene ennie egy nap, és 450-600 között mozog a napi adagja. Egszerűen megeszi a cumisüvegben lévő mennyiség felét, és vége. Teljesen kétségbe vagyok esve. Tudom, többen írtátok, hogy nálatok is előfordult, de egyszerűen ott tartok, hogy a gyerek is sír kaja közben én is sírok. Pedig nem volt ilyen mindig. Egyszerűen nem értem, hogy mi történt, és azon aggódok, hogy nehogy valami baja legyen, hogy nem eszik. Ráadásul, hiába akarom hogy sűrűbben egyen, nem fogadja el, és már csak napi 4 étkezésnél tartunk, mert nemhogy sűrítené, hanem ritkítja. Teljesen szétestem, bocs a panaszáradatért.
Hildus
Vendég

Bibi: Mi pampers new born-t használtunk, de a kettes már nem volt jó, nyilván ez majd később fog kelleni, ha már belenőtt. A new born azért is jó, mert egész jól elszívja a sok pisit és folyékony kakit. Később meg Liberót használtunk éjszaka, nappal meg pamperst és Huggies-t. A Huggeisnak jó magas a dereka és széles a tépőzáras csíkja. A liberónak meg gumis a dereka.
Ja, hogy textilpelus... sztem elmegy több is,nekünk most már van vagy 30 db. kétfélét vettem egyiket a feneke alá használtam csak a másikfélét meg büfiztetésre.

Én avent krémet használtam egyetlen egy csík lett a hasamon, de az is már a végén. A combomon és a fenekemen sem lett, Bátor után, de Flóval...A hasamon semmi, de a fenekemen és a combomon..Mikor megláttam azt hittem elájulok. Flóval sima babaolajat használtam.

Bea: Én rengeteget tettem el fagyiba. Vegyél fél decis műanyag poharakat jól mosd el, azokba tegyél kisebb adagokat. A tököt simán lereszeled, megfőzöd kicsi sós élbe és összeturmixolva beleteszed a pohárkákba, esetleg tehetsz bele kicsi kaprot. A sütőtököt, feldarabolod, megfőzöd, turmixolod és úgy teszed pohárba, a répával szintén, cékla, ilyesmi, de ezek általában vannak fagyasztva, vagy nyersen is elég sokáig, még télen is. A barackot én most simán megpucoltam, feldaraboltam és dobozokba tettem, pépes lesz ha kiolvad ez nektek pőont jó lesz, de próbáld meg úgy eltenni, hgoy egyet-egyet tudjál elővenni, az bőven elég lesz mire a hozzátáplálást megkezditek.

Hilus:Először is légyszives ne idegeskedj hogy Hanna mennyit eszik és milyen időközönként! Sajnos a babáknak nagyon jó érzékük van ahhoz,hogy megérezzék hogy a körülöttük lévők idegesek vagy valami miatt aggódnak, főleg ha az az anyukájuk! Szóval lenyugodni evés előtt, és ne bánkódj azon, hgoy kevesebbet eszik valószínű, hgoy ennyi kell neki, ne próbáld tömni, azzal csak rontassz a helyzeten. Ha hízik valamennyit, nem muszály az átlagot híznia, akkkor semmi baj, sőt ha úgy látod jó kedvű nem nyűgös, akkor végképp semmi baj.

GAbi
inecsg

Beföttnek nincs köze a tartositóhoz, meg a cukorhoz. A hökezelés a lényeg, az csinál vákuumot, meg csirátlanít. A konzervipar is nagyon régóta nem használ tartosítót (ott dolgoztam, söt az egész család). Mi cukrot teszünk a beföttbe mert édesen szeretjük a gyümit, ami átveszi az izét, de szinte soha nincs rossz befött, amikor megfö, kihül, meg kell nézni, kocogtatni a tetejét hogy vákuumos-e. Ha nem, ami ritka akkor azt meg kell enni, a többi évekig eláll.
Nálunk a befött megy az üvegbe(ami tisztára mosott), beletesszük a cukrot,ráöntjük a vizet,fedelet rácsavarjuk ( mi celofánt nem használunk). Az egész egy nap fazékba megy, ami ujsággal alul bélelt, ott forraljuk fel öket, az üveg pereméig ér a vizszint (hogy hány percig most nem emlékszek de anyu tudja ha kell valakinek) aztán ott hagyjuk kihülni. A másik módszer pl. kötrekompotot ugy teszek el,hogy a gyümit fözzük meg, azt merjük üvegbe, fedél rá, azt mivel nem forraljuk már, szárazdunsztba kell tenni, vagyis jol becsavarni az üvegeket takaroval, ott hagyni kihülni, ez is vákuumot csinál a fedöre. Másnap el lehet tenni a polcra

Én a gyümit csak meghámozva (citromsavas vizben áll amig elkészülök), feldarabolva fagyasztom, felengedve tul sok a leve, igy turmixolom. A zöldségeket meg megpárolom, ugy fagyasztom le. Amig kisebb volt akkor turmixoltam, most már csak simán beleteszem a kajába.

Erika! én sem félek a bárányhimlötöl, csak ugy gondoltuk, hogy jobb Orsinak ha valszeg el sem kapja v. ha igen, akkor nagyon gyenge lefojású lesz. Miért szenvedjen napokig erös viszketéssel?
Söt felnöttkorban még veszélyesebb

Hildus! ez az egész kajadolog arra jo hogy az anyuka kiidegelme magát, miközben a baba köszöni de jol érzi magát igy! Én is nehezen fogadtam el, de semmi baja nem volt töle Orsinak. Söt most irtam pár napja, hogy olyan jó a vérképe hogy az orvosunk szerint ilyet ritkán lát.
gratulálok az uszáshoz!

Bibi! eleinte én Liberot, Pamperst használtam, aztán kifolyt belölük a pisi (a kaka minden másból is mert amig csak tejet kapott irtó hig volt) most éjjel Lidl, nappal Huggies (ezek is gumisak hátul). Orsi nagyon sokat iszik, sok a pisi is (ill. rengeteg) csak ezek váltak be

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?