Új privát üzeneted érkezett!

Mondiri: Nem rakod fel a netre a rucikat? (Akkor én is megnézném, imádok rucikat venni a csajnak)
De akkor kérdezek konkrétan is, 68-74-es ruhákat hord télen a csaj, ha jól számolom, kellenének vastag cuccok, harisnya, bundazsák, ilyenek. Nincs véletlenül?

Hencsi: Drukkolok Kép És holnaptó már jobb időt mondanak.

KépKép
oxigen
Györköny

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Remélem, Betti azért jelezné, ha már kibújt volna a bébi Kép !

Hencsi,
Ha már CTG, Neked sincs sok hátra!
Mikorra vagy kiírva pontosan?
Ma is moshatsz, én is azt teszem Kép .
Állítólag vasárnapig jó idő lesz.

Oxigen,
Sajnos nincs fényképezőm, különben már rég fent lenne a sok cucc ( ide kéne egy kacsintás ) Kép .
De ha gondolod, megadom a címem, és lejöhetsz szétnézni. Úgy mégis csak jobb, élőben látni.
Mind márkás cuccok ( többségében ) H&M , Next és társaik.
És árban is nagyon elfogadhatóak!
De nem akarlak rábeszélni Kép .

És a kétgyerekes anyukáink Kép ?
Csaknem sztrájkolnak??

Pussz, lépnem kell, Bettus Pinocchiozna.

Hahó,

Visszatértem, megpakoltam a mosógépet.
Tegnap volt egy tök aranyos sztorink!
Bettire kicsit szűkebb derekú gatyót adtam.
Amikor WC-re kell mennie, ő megy magától, elintézi a dolgát, csak a vége az enyém ( törlés, felöltöztetés ).
Csórikám nem bírt a gatyóval, csak kiabált, hogy:
-Anyucika, nagy baj van Kép !
Szaladtam, hogy Úristen, mi történhetett, hát szegénykém bepisilt, mert nem bírta lehúzni a gatyóját.
Úgy kétségbe esett, alig tudtam megnyugtatni.
Azért egy Kinder-tojással sikerült Kép .
Csak most nehogy azt higgye a szentem, hogy minden bepisilésért jár egy Kinder...Kép Kép .

Mostmár tényleg megyek, még szinte semmit nem csináltam...

Én, a ráérős háziasszony Kép

Mondiri: OK. Írsz címet? Viszek gépet, amit nem veszek meg, azt lefényképezzük, és akkor neked is könnyebb dolgod lesz Kép
Szegény kislány, biztos jól kétségbe esett. De nagyon aranyos lehetett! Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Nem tűntem teljesen el. Itt van még egy börzefigyelő http://www.babanet.hu/hol-mi/borze.php .

Monika!
Ez kb. olyan mint amikor nekünk kint marad a kukac, és nem érti miért pisis minden.
Én is próbálkozom mindennel, nálunk a fiamé a megtiszteltetés, hogy lehúzza a kakát a WC-n, tegnap előtt azt mondja lehúzás után: Szia kaka! Jó legyél!

Sziasztok:
Csilla
csilla74

Sziasztok!

Szerintem Betti megszülhetett, mert vagy 5 héttel előrébb volt mint én és ma vagyok 34+4 napos, szal lényeg h okt 30-ra vagyok kiirva, de ma már nagyon szenvedek, eddig valahogy nem értettem azt, hogy miért mondják nehéznek az utsó hónapot, de most egyik napról a másikra hirtelen nem tudok csak támasztott háttal ülni és nyomodik a hasam alul borzasztóan, a gerincem szétmegy, annyira fáj, roppannia kéne, de most a hasam miatt nem fér hozzá a férjem, h megszoritsa, a szemérem és farkcsontom pedig minden eddigit felülmúlik fájdalom terén, minden egyes ágyból és fekvésből való felkeléskor csillagokat látok...Kép

Azért biztos lesz ennél még rosszabb is, csak fura, h egyik napról másikra ilyen változás zajlik és ha ez tartós......nagyon semmihez nem lesz energiám mig meg nem szülök...ma először azon gondolkoztam h vajon a fájdalom+gátseb stb ellenére érez-e megkönnyebbülést az anyuka sszülés után???

Mókásak ezek a történetek a gyerekekről, mi szerintem szétröhögjük majd magunkat a kislányunkon, remélem valami kis eleven boszi lesz, de azért csak ésszerű határok közt....Kép

Kép
hencsi

Sziasztok!

Írok még mókás történetet ( Hencsi Kép ).
Tegnap este Betti leszedte a kiságyról a matracot, lerakta a földre, és elkezdett rá megágyazni magának, az ő kis saját módján. Aztán kijelentette, hogy ez a hercegnői trón, és ő itt fog aludniKép .
Persze aláraktuk még a habtapikat is, úgy mégis jobban szigetel.
Egy az biztos Hencsi: ahogy nőnek, úgy okoznak egyre több meglepetést, örömet. Minden időszaknak megvan a maga szépsége, öröme. Az első mosolytól...nem is tudom, meddig Kép . Szerintem amíg élünk, addig.
Jó, persze, mindenhol vannak gondok, nehézségek, de ez áthidalható.
Én nem tudom, más hogy van ezzel, de amikor én szültem (igaz, hogy gyors szülésem volt), amint kibújt Betti, elöntött valami olyan érzés, amit szerintem máskor nem is érez az ember. Megkönnyebbülés, és iszonyatos öröm, vagy nem is tudom, minek nevezzem. Én olyan szinten felpörögtem, és olyan boldogság öntött el, hogy el se bírtam aludni.
Nem mondom, hogy másnap meg az elkövetkező napokban nem éreztem a gátsebet, de erőt vettem magamon, másnap már az udvaron sétáltam. Szóval szerintem ez mind attól függ, ki mennyire bírja a fájdalmat, vagy mennyire tud magán erőt venni.
De hidd el, hogy ott a szülőágyon csak a nagy megkönnyebbülés lesz, és öröm Kép .
Kitartás, ez a pár hét elrepül gyorsan.

Csilla,
Komolyan mondom, eszembe jutottál a kukacos sztorival Kép .
Mi ez az eltűnés???

Meskete Kép???
Kriszti Kép???

Oxi,
Neked írtam mailt, remélem, megkaptad, mert a freemail szxrakodott, úgyhogy mailboxról küldtem.
Jelezd légyszí, hogy elment-e rendesen!

Megnéztem, Betti okt.3-ra van kiírva. Szerintetek?
Igazán jelentkezhetne, hogy mi a helyzet!
De mintha azt írta volna, hogy otthonról nem tud netezni...Nem tudom.

Menőke van!

Mondiri: Megkaptam. Sztm fizu után megyek Kép De megbeszéljük majd.

KépKép
oxigen
Györköny

Jó reggelt!

Oxi,
Majd írsz, aztán kitaláljuk, mikor jó Neked Kép !

Tegnap rendbe raktuk a kaktuszokat, míg én Bettit okítottam, hogy meg ne szúrja a kaktusz, nem belém állt az egyik??
Cirka 5 centis tüske, és még kampós is a vége.
Párom kiTÉPTE, azt hittem, beszxrok, úgy fájt Kép .
Sajnos ezt másképp nem lehet kiszedni.

Ma elvileg fűnyirása van az úriembernek, két hete, amióta itthon van, ezért könyörgök.
Betti már ki se látszik a homokozó mellől guggolva, akkora a fű.
Én megmakacsoltam magam, azért se nyírtam le, még ez is a nyakamon maradna Kép .

Na pussz Nektek, szép hétvégét, jó gyerekeket Kép !

Hahó!

Már megint nincs itt senki????

Én, a fronttartó Kép Kép

Sziasztok!

Én a változatosság kedvéért nem tudok aludni, ugyhogy itt vagyok, de ilyenkor szerintem nem nagy itt amozgás...Kép

Na negyek először CTG-re!Kép

Tegnap éjjel döbbentem rá, hogy tervezgetem még, hogy ezt megcsinálom szülés előtt, meg azt elintézem, jót koppanok, ha esetleg benntartanak vmi miatt a kiirtnál előbb...erre eddig nem is gondoltam...

Kép
hencsi

Sziasztok!

Nem tűntem el teljesen. Csak kicsit sűrűbbek mostanában a napok.

Dórim hétfőn kezdi az ovit. Remélem nem lesz semmi gond.

Túl vagyok a 18. héten. A picurkával minden rendben, de szégyenlős, mert nem mutatta meg mi van a lába között.
Vendég

Sziasztok!

Nincs valami nagy élet itt már megintKép

Tegnap megvolt az első ctg, semmi extrát nem hozott a vizsgálat eredménye, viszont előtte és közben...Kép
Szal a szülésznő v 10 percet kereste a szivhangot a köldököm vonalában, nem találta, már épp szétdurrant volna sszerintem a méregtől, mikor bátortalanul javasoltam, h kicsit alább az ágyék tájékán próbálkozzon, mivel a csuklást is lent érzem...hát egyből meglett...Ülő ctg van nálunk a korházban alapból, igy ülcsörögtem 10 percet, jött a sszülésznő mosollyal a szája szélén, ami gyorsan el is tünt, mikor meglátta a majdnem egyenes szivhang vonalát.....a kicsi lányom nem volt hajlandó mocorogni semmi praktika ellenére...megintcsak javasoltam hogy ha lefekhetnék bizti más lenne a helyzet, mert mikor én nyugalomba vonulok, akkor indul a banzáj odabenn, hát át is mentünk a másik szobába a fekvős ctgre, ott már minden rendben ment...Kép
Következő alkalommal hétfőn kell mennem majdKép

Mondiri!

Nem rám tartozik, de kikivánkozik belőlem h a pasid mogyoroit én megszorongatnám....

Csajok!

Mint tapasztalt anyukák, emlékezzetek már vissza légyszi, hogy a gyermeketek mikor hányas méretű ruhát hordott...fogalmam sincs, hogy pl a 74-es mikor lesz jó rájuk...meg egyáltalán van-e olyan tapasztalat, hogy bizonyos hónapokban gyorsabb a növekedés, máskor lelassul, vagy ez hülyeség.....

Előre is köszi.

Kép
hencsi

Sziasztok!

Nekem jár a szám, de tegnap csak bekuksiztam, írni nem volt időm.

Szombaton volt fűnyírás, az utcán még nem csinálta meg, de legalább bent rendezetten néz ki.
A többit majd meglátjuk...

Hencsi,
Szülésznő elég tapasztalt lehet...Kép !
Hogy egy első babás kismama mondja meg, mit kéne csinálni...
Örülök, hogy minden oké!
Párom valóban nem egyszerű eset, nagy fába vágtam a fejszémet anno, de már késő bánat Kép .
Talán felnő valamikor! Vagy majd én lépek...
Nekem Betti 56 centivel született, szóval mi leginkább 62-es ruhákkal indítottunk, mert az 56-osak elég szűköcskék voltak. 74-est azt hiszem, olyan 3-4 hónaposan hordtunk, de én már ilyenekre pontosan nem emlékszem, ne haragudj! Fogalmam sincs! Oxi, Csilla( ha még jár errefelé Kép ) talán jobban tud segíteni, mindkettő frissbabás.
Most nyáron viszont tök sokat nőtt Betti, 4 centit!!!
Azt hittem, lehidalok, ahogy most előkerültek a vastagabb cuccai, és vagy rövid, vagy szűk.

Kriszti,
Drukkolok a hétfői ovizáshoz!
Ti tősgyökeres kertesiek vagytok, vagy "bevándorlók" ( nem találom a megfelelő szót Kép! Bocs!)?
Gondolom, egy kisfiú lába közének örülnél a legjobban Kép ! Vagy inkább lánypártiak vagytok?

Ja, utána néztem Bettinek, és valóban azt írta, hogy nincs még otthon netjük Kép , gondolom, ezért nem jön. Pedig már nagyon kíváncsi vagyok Rájuk!

Rólunk most semmit, sietnem kell, mert itt tobzódnak mögöttem Kép .
Majd holnap!!

Jó éjt Nektek!

Sziasztok!

Móni, köszi az infót, ezek szerint az én októberi lányomnak elméletileg a 86-os fél évesen lesz mérete kb...Kép

Különben azért kérdezgetek ilyeneket, mert mindig ha látok 1 nagyobb csinos darabot filozom, h megvegyem-e, vagy az a méret pont nem olyan időszakban lesz jó rá, mint amire tervezve van....jó lenne tudni mikor mekkora lesz majdKépKépKép

A szülésznő tapasztalt egyébként, mindenki meglepődik h milyen lent van a szivhang meg minden, dehát ez 1 ilyen gyerkőc....Kép
És mi lesz még ha leszáll a hasam??? Egyuttal szerintem kiejtem majd a gyereket is és észre se veszemKép Hi-hi-hi....

Kép
hencsi

Hencsi: Ezt így baromi nehéz megmondani. Nekem most lesz 4 hós a lány, és 68-as rucikat hordunk, de épp tegnap voltam egy talin, és van, akinek még a 62-es jó. Attól is függ, mekkorák a szülők.
És igen, állítólag lesz, hogy már nem nő ilyen gyorsan a ded, kb. fél éves kora körül van egy torpanás.
A 86-os, ha jól számolok 3/4-ed éves, 1 éves gyerekre való.

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Hencsi,
Azért azzal a 86-os mérettel várjál, annyira gyorsan azért nem nőnek.
Nekem Betti most 2 év, 5 hósan 91 centi. Van 86-os ruhája is, ami még jó rá, 92, sőt 98-ast is hord már.
Méret és méret között is van eltérés.
Most direkt megnéztem a centijét, amin 71 centi volt 9 hósan, 76 centi volt 1 évesen. Az egy éve alatt nőtt 20 centit. Szóval nem jól emlékeztem az előző hsz-ben.
87 centi volt 2 évesen, ekkor már csak 11 centi.
Szóval az első évben nőnek mint a gomba, aztán belassul majd az egész.
Talán ezzel jobban segítettem, hamarabb is megnézhettem volna a centijét Kép .
Nekünk volt olyan ruhánk is, amit megvettem, pedig még nagy volt rá, de nem volt szívem otthagyni. Azt azért ki lehet számolni, hogy mondjuk két számmal nagyobb ruha mikor lesz jó.
Sőt, most a héten a turiba vettem neki 104-es gatyókat, nagyon csajosak, igaz, alapállásban még hosszú, de télre babakocsiba tökéletes lesz. Azért szerintem ezt is kell nézni, pláne ha már ül a gyerkőc, hogy pont rá való gatyó felcsúszik a bokája fölé, lefagy a lába.

Na, most aztán jól kiokoskodtam magam Kép .

Gondolom, azért hallani olyan lentről a szívhangot, mert már beállt a bébi a kimenő állásba, nem?
Nincs már sok hátra Neked!!!
A hasleszállásról még annyit, hogy az enyém egyáltalán nem ment le, vagy hogy is írjam...
Szóval nem volt hasleszállás...
Nem volt úgy helye Bettinek, gondolom, azért.
Az utolsó hetekben örökké ezt figyeltem, pláne a kiírás utáni napokon is, aztán végül úgy szültem meg, hogy nőtt a hasam, de nem ment lejjebb semmit.
Ezt lehet, törölnöm kéne, elég értelmetlen lett!!
Mindegy, úgyis értitek!

Majd még jelentkezem!

Pussz : Monika

Sziasztok!

Mi 2002-ben költöztünk ki Pestről.

Igazából kislánynak örülnénk, már a neve is meg van Gréta. Fiú nevünk még nincs.
Vendég

Sziasztok!

Móni, Oxi köszi az infókat, megintcsk arra jutottam, hogy ne erőltessem még annyira ezt az előre vásárlósditKép))

Jó szar idő van, nincs kedvem semmihez....

Kép
hencsi

Hencsi: Mi 68-asig vásároltunk be, az 56-ost hamar kinőtte, megvolt a 62-es ruhatár és egy pár 68-as, amit akkor egészítettem ki, amikor a 62est hordta Kép (Ez megint nem érthető, de hátha)

Kriszti: És hogy bírod?

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Nem tűntünk el mi sem, csak a szokásos... Annyi minden volt már megint, hogy alig jutottam gépközelbe. Páromnak új munkahelye van, rögtön egy 4 napos konferenciával indítottak. Aztán hazautaztunk a nagyikhoz megint.
Egyébként jól vagyunk. Boti teljesen beszokott az oviba. Még egyszer sem sírt egy hónap alatt. Igaz, továbbra is csak délig van, úgyhogy nem olyan borzasztó az az idő nélkülünk. Már kezd helyreállni a lelki világom is, miszerint az elején azt képzeltem, hogy micsoda gaztettet követek el szegény fiacskám egyébként is, kistesó által megtépázott lelki világában, hogy lepasszolom az oviba. De tényleg igaza volt a többségnek, hogy egy 3 és fél éves gyereknek már a saját kortársai között a helye. Nagyon élvezi. Csongi meg kezdi megszokni, hogy naponta kétszer öltözés, autó, ovi.
Csongi koma is ügyes. Vízszintesben továbbra sem hajlandó közlekedni, csak függőlegesen. Vezetteti magát a kezénél fogva. Vettem neki 18-as kisszandit benntre, mert folyton gyalogolna. Hétfőn lesz amúgy 8 hónapos. Kíváncsi vagyok mikor lesz ebből elindulás.
Közben bújnak a nagy "lapátfogak" Ez így már az 5-6. fogacska. Meg tombol nála a 8 hónaposok szeparációs szorongása: Ha anya eltűnik aképből ordítunk. Rajtam és az apján kívül senkinél nem marad el. De hosszabb időre Apa sem meri bevállalni.Tegnap inkéb elment szülői értekezletre, ő volt az egyetlen pasi, de nem merte beválallni, hogy a gyerek ordít 2 óra hosszat.

Oxigen! Meglestem Vikit a profilodban. Nagyon édes! Kép Örülök, hogy túl vagytok a kezdeti nehézségeken és most már tudsz írogatni is.
Kérdezted, hogy melyik ovi lett végül. Végül sikerült itt az őrbottyániba beíratni. Szerencsénk volt, mert nem lettek olyan borzasztóan sokan. 25 fős a csoportlétszám, de ebből főleg kiscsoportban nem szokott mindenki bennt lenni, jó, ha 18-20 fő bennt van egyszerre. Ez még tűrhető.

Hencsi! Ruhaméret: Tényleg függ a babák alkatától is. Enyém fiúcskák elég masszív alkatúak, így hamar váltjuka méreteket, ugyanis hiába Csongi is most, 8 hósan 72 cm, már van, hogy 80-as bodyt rá tudok húzni, mert a szélessége, a pocakja felveszi.

Kriszti! Drukkolok az ovihoz! Ott is fog aludni Dóri?

Na, megyek, teszek-veszek, Csongi alszik, ilyenkor jutok csak valamire!

Kellemes hétévgét nektek!

Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Kriszti,
És milyen az élet Erdőkertesen?
Mostanra lenyugodott már az "ifjúság"? Egy pár éve mindig voltak nagy zűrök.
Olyan érdekes ez a lányos dolog.
Páromnak már van egy lánya, ezért jó lett volna, ha kisfiú sikerül.
De mostmár nem szülnék fiút, valahogy áttértem lánypártira én is.
Nővéremnek 3 lánya van, úgyhogy sok a csaj. Egy kisfiúnak esélye sem lenne ennyi csaj között férfiasan fejlődni Kép .
Persze, mindenki másképp áll a dolgokhoz, gondolom, Meskete nem szülne kislányt Kép .

Meske,
Örülök, hogy az ovival minden oké!
Én most azon vagyok, hogy visszamegyek legkésőbb januárban a munkahelyemre, feltéve, ha kell nekik ember, és akkor Betti is megy ovizni.
Csongi bébi jó kis vasgyúró! Szerintem egy-két hónap, és szaladhatsz utána Kép .
Fogacskák Kép .

Nálunk nincs semmi különös, leszámítva a majdnem két és fél évesek hisztijét.
Tegnap este hajat mostunk, na azt hallotta volna egy gyámügyis...
Csütörtök éjjel megszült a kutyánk is, csak nem volt sikeres a kankergetésem Kép .
4 unokával lettem gazdagabb, nagyon édesek.
Remélem, ezt az adagot is pikk-pakk elviszik, az előzőt is gyorsan "elkapkodták".
Nektek nem kell Kép ?
Kistestű anyuka ( palotapincsi-tacskó keverék ),apuka kiléte pontosan nem ismeretes, de tuti, az is kistestű, a kettő közül nem tudom, melyik volt a "tettes".
Ha kicsit megnőnek, csinálok képet, segíthetnétek majd elajándékozni!

Mennem kell, Betti felébredt, és azonnali hatállyal kakaót rendel.
Mi lesz délután, ha így kezdi reggel???

Meskete: Örülök, hogy végül kaptatok helyet az oviban, így nem kell azért annyit autókázni, nem?

Mondiri: Teszegény, akkor most aztán van népes család Kép Nekünk van egy 40 kilós labradorunk, most épp nem kell másik Kép

Nálunk most épp köhögés van Kép Meg gyógyszerezés Kép Nincs baja a lánynak, csak nagyon köhög, és mivel erre sokszor felébred álmából is, így kicsit többet alszik, de ha ébren van jókedvű, meg nem nyűgös. Kép Amikor köhög, akkor teljesen szívszaggató... de majd elmúlik.

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Bocsánat, vagyogatok csak már ritkábban. Szóval, ha még számít a véleményem a szülés előtti uh-n becsült súly az első adat (bár hallottam már sok fél kg-os tévedést is), nagy általánosságban az 56-os-ban lehet hazahozni őket, és ezt elég gyorsan ki is növik. Az én fiam 68-ig nőtt mint az őrült 74-nél álldogált picit, és kb. 1 éves korától már nem nőtt olyan veszett iramban. Én is csak 2 mérettel előre szoktam vásárolni, mert nagyon eltérő, hogy mikor melyik baba mennyit hízik. (Lányomról nem nyilatkozom, ő extra 4 hónaposan nőtte ki a fiam első ruháit.)

Mondiri!

Fiam ma ezt mondta a szúnyognak: Nem érem el anya, kicsi vagyok! Imike kicsike!
Kutya képet, várom!

Pusszantok mindenkit
Csilla
csilla74

Sziasztok!

Végre megjöttek az elveszettek is Kép !

Csilla,
Szeretnétek kiskutyát Kép ???
Vagy csak megnéznéd őket?
Imike kicsike Kép . Nagyon édes lehetett!
Nálunk a plafonon szoktak megtelepedni a szúnyogok, én egy ronggyal szoktam őket megdobálni, és utána lecsapom.
Erre Betti a babáját szokta feldobni, azzal a címszóval, hogy nekem segít Kép .

Bettin tegnap kijött a nátha, dől az orra ezerrel Kép .
Itt volt a féltesó, Laura, szerintem Tőle kapta el.
Még jó, mert ma mentünk volna a barátnőmékkel csavarogni egy kicsit Kép .
Neki két kislánya van, nem szeretném, ha tőlünk betegednének meg.

Oxi,
Jobbulást Vikinek! Ha egy nagyobb gyerkőc beteg, az is rossz, de amikor egy ilyen picike...
Elhiszem, hogy szívszorító!

Már megint reménykedek, elvileg megy a párom dolgozni a jövőhéten, de nem élem bele magam, szóval ezt csak halkan súgom Nektek! Azért drukkoljatok, mert már szeretnék anyagilag helyre rázódni.

Na pussz, mert reggelizés van!

Sziasztok!

Mónika!

Lehet, hogy majd szeretnénk kutyust, de egyelőre elég két gyerek, most csak megnézegetném őket. Féltesó? Párodé? Mekkora? Az én kölkeim most gyógyultak meg, sok orrfolyás, de semmi komoly nem volt, remélem mindenki megússza ennyivel. Nálunk is plafonraugrálás közben derült ki, hogy kicsike. Nálunk ő a felderítő megmutatja mit kell lecsapni.

Sziasztok

Csilla
csilla74

Sziasztok!

Hétvégén annyit takaritottam, hogy borzaszto, de most nagyjábol csillog-villog minden....Kép

Csilla!

Köszi neked is a ruhás infokat, nem lendülök bele nagyon a vásárlásba majdKép

Csajszik!

Már tegnaphoz 4 hét és elérkezik az idő...(feltéve ha nem hamarabb jön a kiscsaj...) tiszta megdöbbentő....

Ma megint megyek ctg-re, 14-re, kiváncsi leszek mi lesz az eredmény, remélem kislányom jobban megerőlteti magát, mint kedden....

Vasaltam reggel már néhány pelust is, mert 3-tól nem tudtam aludni...,most asszem megyek ledőlök 1 kicsit, mert elég plötty lettemKép

Kép
hencsi

Jó reggelt Nektek!

Betti ma hajnalban ( 3/4 7-kor ) már kukorékolt, pedig 8-nál előbb nem nagyon szokott ébredni.
Két kávé után már kezdek felébredni Kép .
Taknyol még mindig, de már javulóban.
Tegnap végül mégis elmentünk, na nem nagy szám, csak a Corában voltunk. Barátnőm vásárolt, nekem meg csak a szívem fájt Kép annyi minden jót láttam.

Csilla,
Igen, párom részéről van még egy "lányom", 8 éves.
Azt hittem, már írtam.
Át szokott jönni, a nagyanyjáék egy utcával laknak arrébb, általában náluk van, úgyhogy nem a láthatás szerint jön,hanem amikor kedve tartja.
Bettit nagyon szereti, meg ő is Laurát, jól kijönnek egymással a 6 év ellenére is.
Velem is jól elvan, sokszor jött úgy át, hogy az apja nem is volt itthon, ő ezt tudta, és mégis.
Ez valahol meg tök jó érzés nekem, mert mindig tartottam attól, hogy fog elfogadni. Ezek szerint jól sikerült Kép .

Mennem kell!

Mondiri: Ez az ideális Kép Ezek szerint az anyukája is normális Kép

enyémcsaj gyógyulgat. Már kezd felszakadni a hurut, most ugyan ronda, de legalább tudom, hogy gyógyul Kép

Tegnap voltam én is a Corában. Gyerek nélkül, addig apával aludtak itthon Kép És persze megint a gyereknek vásároltam Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Jó reggelt!

Oxi,
Azért az anyukáról tudnék mesélni...
Neki ez külön jó, hogy a lány szeret nálunk lenni, sokszor volt már, hogy menjek érte az iskolába stb. És akkor mondtam, hogy ácsi, nem vagyok babyszitter! Szívesen vagyok vele, itt nálunk, de ennyi legyen elég.
Úgyhogy ha a kisujjamat nyújtom, kell az egész karom.

Mi 3 gyerekkel mentünk a Corába, de egy szavam nem lehet, jól elvoltak.

Bettina is javul, tegnap már szinte nem is folyt az orra.
Most az én fejem van porondon, két napja fáj, gondolom, az idő miatt.
És tegnap még a fogam is fájt, úgyhogy jól éreztem magam.

Tegnap voltunk temetőbe, Apunak volt a szülinapja, vittünk rá virágot.
Betti olyan aranyos volt, széthúzta a virágokat a síron, és kereste Aput.
Még a szemem is könnybe lábadt, tök megható volt, ahogy ott kukucskált, és szólongatta a Papát Kép .

Pusszantás!

Mondiri: Jaaaa... Akkor nem szólok Kép
Fejfájás: Frontérzékeny vagy?
Bettid nagyon aranyos lehetett, gondolom, milyen fájóan az. Ismerte a nagypapáját?

KépKép
oxigen
Györköny

Megint itt vagyok Kép !

Oxi,
Ha ilyen időváltozás van, általában megérzem Kép .
Meg most talán a sok idegeskedés is rátett egy lapáttal. Mindig van valami...
Betti sajnos nem ismerte Apukámat, de ami tök érdekes, aznap született, amikor Apu meghalt.
Csak rá 9 évre.
De fényképen látta, sőt, Apunak volt egy bankkártyája, ami fényképes volt, azt a lányom kisajátította magának, és az ott van a játékkártyái között. Múltkor el akartam rakni, és nem engedte, mert hogy az az ő papája, és nehogy már elvegyem Tőle Kép .

Ember holnap megy dolgozni, de ezt még mindig csak halkan, mert én is csak akkor hiszem el, ha reggel útra kél Kép .

Nem tudtok valakit, aki szeretne venni egy pelenkázós kiságyat? Képem a változatosság kedvéért nincs róla.
Nem a legújabb modell, de a célnak maximálisan megfelel Kép .

Jó éjt!

Sziasztok!

Moni, drukk, hogy valóban utra kéljen az ember....
Pelenkázo ugyben szerintem tegyél fel hirdetést a bnetre meg hasonlo helyekre és hátha ráugrik vki a környékről....

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem tudok aludni, ma is már 4 óta kukorékolok, vasaltam 1 adag babaholmit, megettetem kutyát-macskát, csomagoltam apának kaját, bepakoltam,beinditottam a mosogépet, most reggelizem, aztán könyvelek 1 keveset szerintem...Kép

Mindenki mondja h most aludjak, mig tudok, de ha nem tudok....?Kép

Ma du megyek a dokihoz, kiváncsi vagyok mennyit hizott a kiscsajKép

Kép
hencsi

Sziasztok!

Az ovival jól ráfáztunk. Dóri 1 hónapon keresztül készült rá. Erre a vezető óvonő mondja, Dóri nem járhat csak szeptembertől, mert júliusban lesz 5 éves. De ezt akkor is tudták, amikor szóltak , idén októbertől mehetünk. Most azt mondják egy darabig járhat, de csak 2 órára. Ami nagyon macerás lenne. A héten még járunk, utána nem tudom mi lenne a jobb.
Vendég

Sziasztok!

Tegnap jártam dokinál, 2570 g és 9 cm a buksi, viszont!Kép Most másodszor haránt feküdtKép
Azt mondta a doki h ha ez igy marad a 39. hétig, akkor be kell feküdnöm, mert ha igy reped a burok, akkor a babának nem jó....meg készüljek h igy nem is természetes uton fogunk szulni...Kép
Irjatok légyszi praktikákat, amiről olvastátok v tapasztaltátok, h be lehet forditani vele ezt a kis boszitKép

Előre is köszi!
Heni

Kép
hencsi

Hencsi: Nekem faros volt sokáig, de befordult magától. Azt hallottam, hogy sokat kell négykézláb lenni, és akkor jobban be tud fordulni, illetve, hoyg ahol most van a feje, odataksz egy bekapcsolat elemlámpát és elkezded húzni lefelé, arra, amerre majd kell, hogy legyen a feje. Ezt naponta. Nem tudom, melyik hatásos, nekem a költözés előtti csomagolás-emelgetés tette meg a magáét (mondjuk akkor jól meg is ijedtem, úgy hogy ilyet ne csinálj!Kép)

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Na, mi se maradtunk ki a jóból! Az egész banda beteg! Kép Botia héten nem is ment oviba. Csongi meg mára taknyosodott le teljesen. Rajtam meg egy éjszaka alatt átment a vírus. Így még nem jártam, amúgy, hogy ilyen gyorsan végigrobogott rajtam a betegség. Délután kezdtem érezni, hogy fája torkom, estére már alig bírtam nyelni, hőemelkedés, hidegrázás, bőrfájás stb, aztán reggelre meg teljesen elmúlt a torokfájás, egy kis köhögés maradt. Lehet, hogy mégis van benne valami, hogy a szoptató anyukák immunanyagot kezdenek termelni a betegség ellen, hogy nehogy a gyerkőz is megkapja?

Különben megint egyedül vagyunk 3 napot. Párom holnap jön haza. Hát, nem lennék egyedülálló anyuka, az tuti! Elég fárasztó meló mindent egyedül csinálni. Bár alapjáraton sem ér haza túl korán Apa, de legalább olyankor Botit átveszi, játszik vele, ő fürdet stb.

Hencsi! Azért vigyázz a fordítgatással. Persze elég ártalmatlannak tűnnek a négykézlábállás, lámpázás stb. De, ha egy baba farosba, vagy harántba fordul, annak oka van. A barátnőm kislánya a 36. hétig fejfekvésű volt, aztán visszafordult. El is indult rendesen a szülés, de nem tudott lejjebb jönni sehogy sem, császár lett a vége és kiderült, hogy rövid volt a zsinór. De teljesen egészségesek mind a ketten, a barátnőm is "túlélte" a császárt, bár az előző szülése természetes úton volt, úgyhogy csak emiatt volt elkenődve, hogy amúgy szépen kitágult, ki is fért volna, de a kisasszony nem óhajtott lejönni. Én azt hiszem hagynám őt, ahogy neki jólesik. Ilyenkor jó az, hogy nem 100 évvel ezelőtt születtünk, mert létezik a császármetszés.... Bár tudom, nagy a szám két normál szülés után, de konkrétan a fennt említett barátnőm mondta, hogy neki nem volt egyértelműen a hüvelyi szülés a jobb. Azt mondta, hogy a császár az a műtét után rossz egy-két hétig, de a hüvelyi szülésnek sokkal hosszabban érezte a hatását, sokkal macerásabb volt utána minden. Vizeletcsöpögés, aranyér, első szeretkezés a szülés után stb. Szóval mindennek vannak előnyei....

Kriszti! Sajnálom, hogy így jártatok az ovival! Most mennyi idős Dóri? Én azt hittem 3 éves, de akkor valami elkerülte a figyelmemet. Én már Botin is azt látom, 3 és fél évesen, hogy nagyon kell neki a korosztálybeli társaság. Meg nagyon élvezi a foglalkozásokat is. Én egyáltalán nem bántam meg, hogy Boti szeptembertől jár. Nincs másik ovi a környéken, ahova esetleg beveszik Dórit év közben is?

Monika! Remélem mihamarabb lesz gazdijuk a kutyusoknak. Nekünk egyenlőre nincsen kapunk, úgyhogy a kutya elszökne. Mi most cicát szeretnénk, főleg, hogy vannak egereink a garázsban, sőt a kamrában is volt, de szerencsére azt megfogtuk és a Párom meg begipszelte a lyukakat. DE majd, ha lesz nagykapunk lehet, hogy szeretnénk kutyust is. Előrendelést felvesztek? Kép

Na, megyek, fel kéne zajongani Csongit, mert estére nem fog nekem elaludni időben.

Mindenkinek kellemes hétvégét! A betegeskedőknek további jobbulást kívánok!

Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Dóri már elmúlt 4 éves, de mivel nem dolgozom, csak 5 évesen kötelező felvenni. Más óvoda nincs nálunk. Veresen van magánóvoda, de én nem akarom egész napra, csak fél napra, azt meg biztos nem lehet. Plussz még irtó drága is.

Nálunk is kitört a takonykór. Túl csalóka volt a héten az idő, vagy az oviból hozta haza a Dóri.
Vendég

Sziasztok!

Mostanság költöztünk Szadára, szeretném Verest kicsit jobban megismerni, remélem tudtok segíteniKép
Két gyerkőcöm van : 3 éves fiam, 9hós lányom.
Természetesen új kisbarátokal is szívesen ismerkedünkKép

Fabri
fabrika

Sziasztok!

Tegnap jártam ismét ctg-n, előtte küldtem a kiscsajnak turorudit, briost, meg sárgabarack lét, mocorgott is rendesen....Kép

Épp szültek elég sokan, mikor végeztem és törölköztem akkorát orditott 1 anyuka, hogy a másik ctgs kismama megkérdezte h ez 1 nő volt? hát nem volt semmi, el is bizonytalanodtam az edat illetően, pedig eddig nem szerettem volna....viszont mikor kiléptem a folyosora már hallottam sirni a kisbabáját...Kép))

Képzeljétek, most be volt fordulva a kisboszi, megbeszéltük a sszülésznővel, hogy mivel picike valsszinuleg sok helye van forogni, igy csak reménykedem, h mikor elérkezik a nagy nap tudja majd hogy hogyan forduljon.....

Fabrika! Üdv itt!Kép

Kép
hencsi

Sziasztok!

Rég nem voltam, ahhoz képest, hogy mindennap jöttem idáig...
Ezeregy gondom volt, talán mostmár kicsit rendeződök.
Viszont most sincs időm írni, csak jelentkeztem, hogy tudjátok, nem szabadultok tőlem Kép !

Pussz Nektek, majd este visszajövök!

Monika

Sziasztok!

Fabrika! Üdv a topicon! Majdnem egyidősek a gyerkőceink. Nekem májusban volt 3 Botond és Csongor pedig 8 és fél hónapos. Hogy hívják a csemetéidet?

Hencsi! Jó mozgékony egy babócád lehet! Kép Az utolsó hetekben is így ficánkolni....
EDA: Én mindketőt EDA nélkül szültem, de közben bizony volt olyan, mikor rákérdeztem a dokira, hogy nem kaphatnék-e? De ő lebeszélt, mondván, akinek ilyen szépen és gyorsan halad a dolog magától, annak fölösleges beavatkozni, mert csak le fogja lassítani az egészet, aztán meg majd oxitocint kell kapjak, hogy visszaerősítsék a fájásokat a kitolásra. Amúgy a szépen és gyorsan az azt jelentette nálam, hogy délelőtt 9-10 óra tájban még egy ujjnyi volt a méhszáj és 12.40-kor meg is született Csongi, amiből majd egy óra a kitolás volt, szóval kb másfél óra alatt tágultam ki teljesen. Ezt valóban vétek lett volna húzni, de aki fél, sőt egész napokon keresztül vajúdgat, lassan tágul, annak érdemes az EDA. Nekem több barátnőm is szült EDA-val és nekik jó volt. Majd a helyzet úgyis hozza magával, hogy akkor éppen hogy érzed, kérnéd-e.
Az ordítozásról meg annyit, hogy a szülészeten már hozzá vannak szokva ehhez, szóval nem egy, nem két nőt hallottak ordítozni. Viszont, ami tuti, hogy saját magadtól veszed el az energiát, ha ordítozol. Sőt a kitolási szakban, amikor az általad hallott nő ordítozott (különben ekkor már leveszik az EDA-t is), akkor egyenesen tilos ordítani, hiszen ezzel a levegőt elereszted és elpazarlod a tolófájást, mert akkor nem marad levegő a haspréshez. De, azért ezt egész jól lehet ott koordinálni. Annyira azért nem veszti el szerintem az ember a fejét, hogy ne érje föl ésszel, meg ne érezze, hogy sokkal nagyobbat tud nyomni csukott szájjal. Kép
Minden esetre lassan már drukkolhatunk is neked! Kép

Kriszti! Hogy vagytok? Nálatok javulgat a nátha? Nálunk Boti már jól van, de Csongi és én még nyakig benne. Kép

Na megyek, főzök magamnak valami ebédet. MIóta Boti ovis úgy elhanyagolom magamnak a főtt kaját, mert nem vagyok rákényszerítve a dologra.

Mindenkinek kellemes napot. Sétáljatok jó sokat ma, mert azt mondták az időjósok ez az utolsó szép őszi nap!

Üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Fabrika: Szia! Kép

Hencsi: Én bizony nagyon sokat kiabáltam, mentségemre legyen mondva, hogy öntötték belém az oxitocint EDA-t nem kaphattam, és a tolófájások után is "hangosan" engedtem el a levegőt, zengett tőlem a szülőfolyosó. Nem szóltak rám, mindenki másképp viseli és mindenki másképp éli ezt meg sztm. Azért tizensok óra után elfogy az ember fájdalomtűrése. Kép

Mondiri: Hiányoltalak is! Kép

Kriszti: Mindenki takonykóros, úgy hogy nem hiszem, hogy te lennél a hibás.

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

A boszorka már megint keresztben van, odanyomta magát az oldalamhoz s egyértelmüen ki tudtam tapintani, hogy nem függöleges a testtartás hanem vizszint...Kép hogy nem szédül el ennyit pörögni?Kép

Oxi!

Nyilván tizen x óra után már én sem türtöztetném magam, de azért az elején igyekszem majd, szeretnék én is 1,5 óra alatt kitágulniKép na meg azt is hogy a nagy pillanatban ne épp hanyatt havajozzon a gyerekKép

Kép
hencsi

Hencsi: Biztos? Kép Jó dolga van ennek a lánynak, ha még így tud forogni! Kép Mondjuk én is mindig azt hittem, hogy visszafordult, de nekem szerencsére maradt (legalább ennyi segítség volt)

KépKép
oxigen
Györköny

Oxi!

Hát már magam sem tudom mi lenne jobb, ha befordul és spontán, vagy császár aztán pöröghet kedvéreKép

Leginkább nem szeretnék a 39. héten korházba feküdni feleslegesen, ugy képzelném, hogy elfolyik a magzatviz és csak akkor mennék be...semmi előre befekvős hülyeség, pedig ha igy folytatja lehet kénytelen leszek....Kép

Kép
hencsi

Meskete!

Zorán jun töltötte be a 3-at, Maja januári bébi. Nálunk is kb. 1 hete szörcsögnek, de környezetünkben is mindenki nádhásKép

Oxi!

SziaKép

Hencsi!

Első kőc :8 óra vajúdás fájdalomcsillapítás nélkül. Második: 1,5 óra EDA-val.
Kiabálni pedig érKép Ha úgy jobb, hiszen TE érzed NEKED mi a jó! A lényeg úgyis a babó a végén, a legnagyobb jutalom, szerintem megériKép
fabrika

Halihó!

Megjöttem.
Röviden: keresztlányom kórházban volt, hozzá rohangáltam, ha nem mentem, akkor tesóm két gyerkőcére is én vigyáztam, szóval beosztottuk a kicsiket testvériesen.
Munkamegbeszélésen is voltam, elvileg jövőhéten kezdhetek, csak olyan bizonytalan vagyok Kép .
Szegény Betti, kicsit sok lehetett Neki ez a feszültség! Alig bírok vele, nem tudom, mi lett vele. Mostmár pedig aránylag mindenki lenyugodott, ő még mindig nem tudott visszarázódni. Mintha direkt szívná a véremet...
Ember mégse ment akkor dolgozni ( ugye, én tudtam megint! ) , de képzeljétek, ma felhívta az apja, és hétfőn megy vissza hozzá dolgozni.
Nem tudom, az egyik szemem sír, a másik nevet.
Szívtunk több, mint egy hónapig a GYESemből, és akkor most meg így dönt???

Háááát, úgy látom, ez nem is lett oly rövid Kép !
Megyek is, és bocs az önzőzésért, de totál kivagyok, holnap írok mindenkinek külön-külön Kép !

Jó éjt Nektek!

Sziasztok!

Még én is vagyok!
Csak gyorsan a kiabálásról. A fiamnál nem kiabáltam, de érdekes, hogy mielőtt kibújt, én is kiáltottam egyet, ami furcsa mert nem szokásom. És mivel sokat voltam kórházban, tudom, hogy egy csomó anya mielőtt megszületik a bébi kiált egy nagyot. Azóta is sokat gondolkozom rajta, hogy vajon honnan tudta a szervezetem, hogy ez az utolsó nagy erőlködés és minden jó lesz, és mi volt ez az önkéntelen kiabálás.
EDA engem is lassított, de akkor azt gondoltam, hogy nem bírom tovább, de utána nyomták belém az oxitocint, mert nem voltak jó fájásaim. Mindenki máshogy éli meg, mindenkinek más a jó, és ott akkor úgysem tudunk tiszta fejjel gondolkodni, a tested meg ha kiabálni akar akkor te is fogsz. De nagy hülyeségeket írtam, de csak azért, mert én minden megpróbáltam elképzelni, eldönteni, hogy mit kell csinálni, és majd én mit fogok csinálni, aztán meg sodort az ár és én próbáltam a legjobbat kihozni belőle.

Mondiri!

Remélem apa már serényen dolgozik!!!

Hencsi!

Szorítok neked!

Sziasztok

Csilla
csilla74

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: