A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Rika!
én vettem paplant, 3részes garnitúrában. 3db-ot, meg van 3 plédem is, de abból lehet h. kell még venni, mert inkább vékonykák.
Én nem szedtem, szedek vitamint (sok gyümit ettem, eszek, meg zöldséget), de antibiotikumot már 2szer, mert az kellett.
vasat se kell szednem, mert a vérképem is tök jó.

Bebefon!
Micimaci tipegő 9900Ft????? aztamindenit.
igaz ott nem vettem, néztem meg a ruhákat, de nem is fogom.

ez tényleg így van az egyik itt olcsóbb, a másik meg ott drágább én egy kisfüzettel mászkáltam és felírtam hol mi mennyibe kerül, de a Faktum volt a legjobb, ott vettem a cuccok nagy részét, pl. babakád, plédek, ágynemű (itt pl. 600Ft-al olcsóbb mint a Micimaciban) meg pár rucit.
ott vettük a bútort,a Brendonban a babakocsit, de ott csak azt vettem, meg a szopispárnát.

Dancsi!
hol van ez a turi a Tisza L. krt-on?

HAjni!
nagyon szép a kislányod.

Zozo
Vendég

Rika,
bocs, most látom, kb. egyidőben szülünk. Kép Lehet találkozni is fogunk.
Vendég

Zozo,
Tisza cipőbolt mellett van, a Baby Bell babaüzlet helyén, vagy más szóval a Marco cipőbolttal kb. szemben. Menj ma, mert ma tesznek ki pici ruhákat, tegnap semmi nem volt.
Vendég

Paplant én tavaly használtam Jozsónál, a hálózsák fölé pluszban, amikor nagyon hideg volt. De mindig lerúgta magáról.
Vendég

Nekem a Faktum a kedvenc boltom. Irtó kedvesek, segítőkészek, és türelmesek. Jozsó múltkor hatalmas kupit csinált, motorozott, meg ugrált a kis fotelokon, de csak nevettek rajta.

Mi ott vettük a bútort, kiegészítőket, mint lámpa, óra, törülközőket, plédeket, lepedőket, néhány ruhát is. Ja, és szvsz ott vannak a legjobb és legolcsóbb sapik. Az összes hordható sapka onnan van.
Vendég

Dancsi!
köszi, ma akkor arra járok.
Vendég

Tegnap voltunk klinika látogatáson,hát az a rengeteg pici baba,olyan édesek voltak!Legszívessebben haza hoztam volna 1!! Így hogy már kétszer voltam a szülőszóbán talán már nem félek annyira.....

Révi:gondolom megijedtél hogy menned kell a műtétre!!!Remélem nem lesz semmi baj a CTG-n!
Különben nálunk sem mozog annyit mint a 22 hét környékén, kevesebbet de azok erősebbek!!!!!!

Rika:én sem szedtem antibiotikumot mióta terhes vagyok!Neked miért kell szedned?Én most járok szülésfelkészítőre,szerintem nem rossz bár ezeket a kismamakönyvekben is el tudod olvasni!Viszont ha nem nagyon van ismerősőd itt,akkor legalább tudsz kismamákkal találkozni,beszélgetni!Hetente egyszer van,ingyen, én szeretek járni!!!Sajnálak hogy nemtudsz apukával eggyütt vásárolni,de miért kell ennyire feküdnőd?

Nekem a szülésznőt a barátnőm ajánlotta,és itt is megkérdeztem a lányokat!De az orvosodtól is megkérdezheted,hogy ő kivel szeret dolgozni!! A lényeg hogy neked szimpi legyen a csajszi!

Ildi jó hogy írtad mennyit adtál a szülésznőnek mert én sem tudtam volna?Vagy szerintetek kérdezzem meg tőle???

Dancsi a faktum az melyik??Mondjuk a Brendonba mi is csak nézelődni járunk!!

Tegnap megvettünk mindent a kicsinek,és mikor hazajöttem monddtam a férjemnek hogy nem vettünk takarót!!!Nembaj majd kimegyek a bababörzére vasárnap!Mielőtt megyünk búcsúba elszaladunk!!Puszancs:Bibi32+3

Kép
bibi226

Rika, Dancsi!

Én 2006.jan.22-re vagyok kiírva, lehet, hogy velem is találkoztok! Kép Persze ha ti is a klinikán fogtok szülni. Kép
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Ildi mi is így jártunk a cumival 2 hónaposan a dokinéni, védőnő (akiegyébként is elég gáz volt) ránkeröltette a cumit, merthogy túl sokáig szopizott... 1 hónapig használtuk, majd kiköpte, csak a cici kell neki Kép. Akkor nagyon örültem, de szeptemberben 2x el kellett mennem alvásidőben suliba ügyet intézni, és a férjem nem tudta elaltani, kellett volna a mami melle... Iszonyatos sírásra értem haza (lehet, hogy halasztok is ez miatt inkább), szóval ne bánkódj, igazság szerint egyik megoldás sem jó igazán szerintem (mivan, ha történik velem vmi, vagyelfogy a tejem, stb.). Persze, ha csakúgymaguktól szépen elaludnának azigazán klassz, lenne Kép. Én mondjuk szinte naponta meg is kapom a magamét anyóséktól, apukámtól, stb., hogy elrontottam (tudom én már, hogy nem így kellett volna, de mit csináljak neki, ez van, majd legközelebb ügyesebb leszek, most meg kicsit cumi is vagyok, nemcsak tejcsárdaKép ). Mennyi idős a kislányod?

Rika nem tudom kihez jársz tanácsadásra, de ha rendes a védőnő biztos segít könyveket adni stb.. Szerintem nem lesz gond, addig van időd olvasgatni, majd kikristályosodik. Nálunk szerencsére az apuka segített sokat amikor gyerekágyas voltam, szerintem nálatok sem lesz másként, ha nagy az a szerelem Kép.

Dancsi köszi a trükköt, remélem sikerül, holnap megyünk a sportorvosiba. Azt a turit én is kipróbálom, eddig az Angexbe jártam a Csongrádin.

Köszi a dicséreteket, majd még rakok fel, ha lesz időm, amin jobban látszik.

Hajni
hajni_

Sziasztok!
Hajni: én is sortstárs vagyok. Az én kislányom sem szeret enni, tegnap megint kaptam a védőnőtől, hogy 3 hét alatt csak 240-et hízott. Így aztán az esténk azzal telt, hogy a férjem vigasztalni próbált, én meg vádoltam magam. Az én kislányom 4 hónapos volt vasárnap és 5460 gramm és 60 cm hosszú. Tiszta pillanataimban azzal vigasztalom magam, hogy megduplázta a születési súlyát és amikor ezzel védekezek a védőnőnek, azt mondja, hogy kicsi súlyt nem nagy kunszt megduplázni. Egyébként mi is a Csongrádin lakunk. Ti melyik részén? Nagyon szép a kislányod!

Szilde: Ti mikor tartjátok Hanna névnapját? A naptárban van rengeteg dátum és nem tudunk dönteni.

Rika: Nálunk is hálózsák van, mert Hanna egyfolytában rugdos, még álmában is, így a takaró nem jött be. Meg így nyugodtabb is vagyok, ezt nem tudja a fejére rántani.
Cumink is van, de nagyon ritkán igényli, akkor ha nyűgös, ezzel nyugtatgatja magát. Szóval, egy nem árt ha van. És én is nagyon béna voltam, mert nekem még időm sem volt felkészülni a babára, egyszercsak jött (öf baba). Aztán kialakult minden magától, és a csajok itt a fórumon rengeteget segítettek,
Na megyek, mert jön a gyógytornász és Hannát fel kellene ébresztenem addig.
Hildus
Vendég

Sziasztok!

Rika: Gréti még nem is látott cumit. Ha sír, akkor megpróbáljuk kitalálni mi baja, a végén meg nagy valószínűséggel cicin köt ki. De nem szokott sírni, csak ha éhes, és nincs AZONNAL az orra előtt a mellem.
Cumit adni azért mert sír, szerintem a legnagyobb marhaság. Bocsi. És ha vesz az ember, akkor ha van egy kis bibi, nem tud ellenállni, és benyomja a szájába. Mi nem is vettünk, semmiképp nem akartam cumit adni neki, de párszor megfordult a fejemben, hogy mégis kéne....ilyenkor jó volt, hogy nem tudtam elővenni a fiókból. Pedig voltak nehéz pillanatok. Nem azért mert sírt, hanem mert szopizott volna mindig, a melleim meg nem bírták a kiképzést az elején. Kép Ilyenkor apja kisujja volt a "cumi". Az ujjára is rácuppant egy időben, de már az sem érdekli. Úgyhogy nálunk se cumi se ujjszopás.
És nem egy kellemes látvány a cumizós gyerek szerintem, főleg ha nagyobb és cumival a szájában akar beszélni...Kép
Anyuék pl. nem fogják fel miért nem akartam cumit adni a Grétinek. Szerintük az tök jó dolog. Én is cumiztam, sajnos nagyon sokáig. Kép
Ha lett volna itthon cumink, én is adtam volna, tuti, néha nagy volt a kísértés. De jobb így!

Nekünk is porszívós orrszívónk van, Gréti sem fél tőle, gyógyszertárban vettem. Nem törékeny. 2 szívó feje van ennek is, mint Karmenéknek, szerintem ugyanolyan lehet. És tényleg nem gáz. Én is kipróbáltam, semmi olyasmit nem adok ill. nem teszek a Grétivel amit én ne élnék túl. Kép

Mi is hálózsákban altattuk a Grétit, de nem öltöztettük fel alatta. Mármint. Ujjatlan body+ hosszú ujjú hálózsák vagy rövid/hosszú ujjú body+ujjatlan hálózsák volt az éjszakai viselet. + takaró, amit mindig lerúgott.
Amióta hidegebb van, aludt úgy hogy rugi+hálózsák+takaró, de mostanában nem adok rá hálózsákot (kinőtte mind és venni kéne) hanem rugi+kis paplan. És nem rúgja le magáról a paplant. Pedig tudná, ha akarná. Elég vékony.

Mi is a Faktumban vettük a hordozót, babakocsit, pelenkázótáskát, pelenkázólapot, huzatot a matracra, pelust.

Mit tanultál?

Hajni: Római katolikusok vagyunk. Gréti 2 hete volt 6780 gramm Kép 3530-al született. Mindig is "idősebbnek nézett ki a koránál". Kép 2 hósan mondta a doktor nénink, hogy olyan mint egy 6 hónapos baba.
Nagyon szép a lánykád!

Révi: Jajjj...Kép Engem is sokan idegesítettek, hogy majd későn tanulja meg a nevét kimondani rendesen a lányom.

Hú, micsoda babadömping lesz januárban itt!!! Kép mi volt áprilisban, hogy ennyi baba készült?!?!? KépKép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea: Biztos áramszünet voltKépKép

Ma reggel a Bogi üvöltve ment az oviba! Végigordította az utat, nagyon sajnáltam, de ez van!Kép Igazából nem krokodilkönnyes sírás volt, hanem inkább hiszti!Kép
Nemsokára megyek érte!

Rónát lemázsáltuk 9490 gramm és 72 cm!Kép Csak 80 grammot hízott, ami nem baj, mert jó súlyban van! Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen ügyesen forog. Dévény Annának Nobel díjat kéne adni, mert nagyon nagyon tuti a módszere, és sajnos gyógytornász és egészségügyi körökben nem igazán ismerik el a módszerét, pedig nagyon hatásos!!!! Látom Rónán a fejlődést minden egyes gyógytorna után!!!! Ez a nem mindegy!

Rika: Cumit sztem ne vegyél, mert a kórházi csomagban úgyis adnak ajándékba egyet, azon az egyen leteszteled kell-e majd a babádnak. Ha igen utólag még lehet venni.....ha nem nem költöttél rá (nem mintha olyan nagy összeg lenneKép)

Zozo: Küldtem neked privit amottan....Kép

Mindenkinek cupppusz!
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Tényleg jó sok baba születik majd hamarosan. :-)

Cumi: nekünk van. De csak elalváshoz használjuk, kb. 10 percre. Napközben soha. Én nem vagyok annyira ellene. Edi csak rövid ideig szopott, emiatt úgy éreztük (mindannyian a családban), hogy kell valami pótló dolog a cicizés helyett.

Paplan: mi sem használjuk, annak ellenére sem, hogy van 2 is. Nálunk a hálózsák vált be, nyáron vékonyabb, télen vastagabb (+takaró, ha még kell). Edi annyira mocorgós, hogy 10 perc múlva kitakarózna, ha csak simán betakarnám. Amig pici a baba és nem mocorog úgy, jó a sima puha pléd, úgyis fűtesz annyira, hogy meg ne fázzon. Ja, és szerintem is jó ötlet a pólya. Mielőtt Edi meg nem született, azt állítottam, hogy már pedig az tök fölösleges dolog. Aztán kaptunk egyet ajándékba, és bizony kihasználtam ám lányok. Amikor kivittem babakocsizni a gyereket áprilisban, egyszerűbb és (melegebb!) volt pólyába kötni, mint takargatni.

Rucik és kiegészítők vásárlása. Szerintem tényleg megéri használt ruhásban megnézni. Az angolt import használt ruha minőségileg kiváló és olcsó. Legtöbbhelyen tényleg meg kell harcolni a jó cuccokért és nyitásra kell menni, amikor cserélik a kínálatot. Nem mindenhol kell azonban verekedni értük, van pl. a Bambino bababolt vagy Cók-Mók a Csongrádin, ott jó dolgok szoktak lenni, elérhető áron. Egy tipegő 500 ft körül van. Igaz, nincs hetente új áru, de érdemes néha benézni. Igaz, én csak a közeli boltokat ismerem.

Hildus, melyik részén laktok a Csonginak? Mi a Mol kútnál. :-)

Üdv. Mindenkinek,
Gabici
gabici

Enikő, nekünk nem volt cumi a csomagban (kórház)

Gabici
gabici

Hajni!

A Noémi 15 hónapos lesz 9-én.

Bibi!

Én nem kérdeztem meg a szülésznőt,hanem ennyit gondoltam.Biztos,hogy meg volt elégedve az összeggel,mert jött látogatni utána is.

Bea!

A Noémi azért is kapott cumit,mert a cicin csüngött 3 héten át egész nap.Ha levettem róla,sírt.Keveset aludt,amikor éppen nem aludt,a cicin volt.A melleim felmondták a szolgálatot.Tiszta seb volt mindkettő.Szükségem volt pár órára,amikor nem volt rajta a csajszi.Ekkor jött a nagyik ötlete... Az utcán nincs a cumi szájában,az nekem sem tetszik.Szerintem minden baba más.(Valakinek kell a cumi,valakinek nem.Ez legyen az életben a legnagyobb bajunk,hogy cumizott.Remélem,hogy hamar leszokunk róla.)Az enyém sohasem volt egy nyugodt gyerek.Õ nem volt el a babakocsiban sem,örökké foglalkozást igényelt.Most egy kicsit már jobban elfoglalja magát(max.15 perc),de ott van mindig a lábam alatt.Ha főzök,akkor is ott csücsül,és nézegeti a könyveit.Közben is játszani kell vele.Mindig mondok neki valamit,és meg kell keresnie a könyvekben.pl.gyümölcsöket,háziállatokat,tárgyakat.Nagyon sok dolgot ismer már.

Enikő!

Szegény Bogi!Miért nem szeret az oviba menni?

Gabici!

A Noémi is lerúgja a plédet,állandóan takargatom.
Az elején mi is használtuk a pólyát.

Ildi
tfildiko

Rika, Klzsuzsi, Dancsi! Lottihugival 2006. január 31. a célidőpontunk!KépKép

Melinda
23

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő!
jo h. szóltál, mert kb. 1hónapja nem néztem be oda, de írtam.
Vendég

Rika! Én szedtem antibiotikumot a korházban, ott ez ált. volt, sokan kaptunk fertözést

Én vettem cumit, kellett is néha elalváshoz, de mindig csak addig engedtem amig megnyugodott, eleinte amig elaludt, majd egyre kevesebb ideig, megprobáltam elvenni, ha nagyon erösködött visszaadtam de ált. addigra megnyugodott és eltereltem a figyelmét mással, igy 4 hósan végleg elhagytuk a cumit. Amugy én a mai napig megrökönyödök amikor látok másfél évesnél nagyobb gyereket cumizni.

Én takaroval altatom Orsit. Amig kicsi volt nem mocorgott annyit, most meg már nem. Akkor takarozott ki, amikor nagyon melege volt, akkor a pelust is ledobta amivel be akartam takarni. Takarom van vékony, vastag

Hajni! bocs én biztos nem vinném el csak azért vérvételre mert nem hizik eleget. Orsi sosem hizott eleget, most meg az utolsó 2 hónapban havi 500g van, pedig most már a 100g is jo lenne. Engem nem érdekelt mit mondtak az okosok, mennyit kellene enni, hizni ö igy érzi jol magát, tudja egy gyerek mennyi kell (persze engem is aggasztott a sok sopánkodás) de tudtam ettöl még egészséges. Vérvételt másfél évesen kértem én, de elötte nem vittem el. Ha nincs semmi baja, egészséges amugy akkor én biztos nem tenném ki ennek. Persze nem én vagyok az orvos és a védönénik kedvence

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Hát ehhez a cumi és paplan témához sajnosKép nem tudok (még) hozzászólni, de mindenesetre érdekes téma!

Rólam annyit, hogy sajnos ebben a hónapban nem segített a Closty, de remélem a következő "kúra" sikeresebb lesz!
Most sajnos mennem kell, ki kell javítanom néhány dolgozatot!

Puszi Mindenkinek:
Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Hát ehhez a cumi és paplan témához sajnosKép nem tudok (még) hozzászólni, de mindenesetre érdekes téma!

Rólam annyit, hogy sajnos ebben a hónapban nem segített a Closty, de remélem a következő "kúra" sikeresebb lesz!
Most sajnos mennem kell, ki kell javítanom néhány dolgozatot!

Puszi Mindenkinek:
Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibe! mit tanitasz? Sajnálom, én csak tudom milyen a sorozatos rossz hirKépKép

Ildi! még akartam mondani hogy nemrég vettem a Corában Mondókás kifestöket, 3 részes, nem drága és ált. más mondókák vannak benne mint a többi könyvben. Talán 200ft/db. Nem tudom pontosan mert én a 30% leértékelésen vettem és nem emlékszek ugy mennyi volt

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Cumi téma: Én is nagyon cumi ellenes vagyok, igaz én is adtam Bencének cumit már a szülészeten is, de szerencsére egyetértett velem, mert már ott is kiköpteKép Nem is fogadta el soha. Õ az ujját szopta, de mikor volt a mandulaműtétje akkor leszokott róla, és azóta se szokott vissza. Csak az alvós plédjért rágicsálja néha, de ez nem zavar. Engem is idegesít ha nagy gyereket látok cumivalKép A hugom is cumizik még, pedig ő 3 éves lesz decemberben. Kérdeztem is anyut miért ne mveszi el, de azt mondta hogy most a költözéssel járó trauma elég neki nem akarja még ezt is...
Hát nem tudom. Én már rég elvettem volna tőleKép

Egy dologért jobb a cumi mint az ujjszopás: könnyebb leszoktatni róla a gyereketKép

Csibe, továbbra is drukkolok neked!

Zsu
17+2

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Úgy látom január végén babanetes gyerekágyas tali lesz a klinikán. Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Gabici, Enikő: Igen, ezt már kitárgyaltuk egyszer, a kórházban nincs cumi a csomagban, a klinikán van.

Ildi: Nagyon ügyes a Noémi!

Csibe: Mit tanítasz?

Dancsi: Majd megyünk látogatni Kép

Gréti ma kapja a 4 hós oltást, ha minden igaz.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szuper éjszakánk volt.Csak 2-szer kellett kelnem.Ilyen nagyon ritkán adatik.

Bea!

Megy a drukk az oltáshoz.Mi kedden kapjuk,nagyon félek...Kép

Kármen!

Köszi.Ha legközelebb megyek a Corába,megnézem.

Csibe!

Majd legközelebb sikerül,szorítok.

Ildi
tfildiko

Csibe a jövő hónapban tutira sikerül!!!!!!!!

Néha mintha bekeményedne a hasam,leginkább éjszaka van mikor már nagyon kell pisilnem,ez bekeményedés???

Én éjszaka annyit fentvagyok!Egyszerűen nem bírok aludni,sehogy sem jó feküdni!!És még fog nőni a pocim kb. még 7 hétig,hát nagyon kiváncsi vagyok mekkora lesz!!!

Tényleg januárban mennyi babanetes baby lesz!!!! Velem novemberben senki nem akart szülni??puszancs:Bibi31+4

Kép
bibi226

Hajni!
Elfelejtettem a múltkor írni, hogy én is 29 éves vagyok.A Márk március 31-én született, 3440 grammal, és 49 centivel. Tegnap voltunk tanácsadáson, és elvileg 6760 gramm, és 66,5 centi. Sajnos ezek szerint nem duplázta meg a súlyát. Csalódást is hozott a mérlegelés, mert azt hittem van vagy 7 kiló. Mert az utóbbi időben elkezdett enni, megiszik 210 milli tápszert is, ami Õnála nagy szám. És ráadásul naponta 6-szor eszik, mondjuk ebből kétszer éjszaka. Régebben, csak éjszaka félálomba fgadta el a tápszert, mostmár nappal is megissza legalább. De szerintem azért nem nagyon hizik, mert egy örökmozgó. Nincs egy perc megállás se. Gurul, forog jobbra- balra, állandoan jár keze- lába.Még alvás közbe is állandoan mocorog. Már a hasamba is egy sajtkukac volt. Szóval lemozogja a kaját. De egy hónappal ezelőtt, olyan szinten nem evett, hogy beutaltak bennünket a gyerekkorházba kivizsgálásra. Nincs semmi baja, kicsit vérszegény. De mindenki csodálkozott, minek vittük ezt a gyereket kórházba, nincs szemlátomást semmi baja, csak mozgékony és rossz evő. Azt mondta a főorvos, nem egyformák a gyerekek, Õ ilyen. A súly statisztikának, sajnos az alján mozog, de korának megfelelően fejlődik egyébként.Hozzáteszem, ahhoz képest, hogy ilyen kis gizda, annyi erő van benne, hogy csuda. Mostanában egyfolytában azon erőlkődik, hogy hátonfekvésből hasizommal üljön föl.
A nappali alvásokról még annyit, hogy ha jó napja van alszik kétszer 1,5 órát napközbe. De volt már, hogy egész nap csak 30 percet aludt. Állandóan pörög. És olyan éjszakánk se volt még amit átaludtunk volna.
Hát nálunk ez van!

A cumizásról. Én se vettem, ami a csomagba volt azt kapta meg a Márk, kb 1 hetes korában.Azóta is cumizik. Lehet, hogy hülyeség volt, de ő elég síros baba, a cumi pedig megnyugtatja. Most már ügyesen kiveszi beveszi a szájába, nézegeti, játszik vele. Tudja, hogy a szájába kell rakni. én is cumiztam, aztán egyszer anyukám ugy gondolta elég volt, eljátszotta, hogy elvitte a cica. Mindenhol szétnéztünk, nem volt sehol, és kész. utánna nem volt cumizás. És nem lettem emiatt lelkibeteg. Legalábbis remélem!!!!!!
Valaki írta, hogy ez legyen az életbe a legnagyobb problémánk, hogy cumizik-e vagy nem a gyerek. Hát szerintem is.
Bibi és Zozo!
Szerintem nagyon ne aggodjatok, azon, hogy mi lesz majd a klinikán. Lehet, hogy pozitivan fogtok csalódni. Végül is igaz, hogy klinika, de nem azért lesztek ott, mert betegek vagytok, hanem mert igy születik meg a baba. Azt a 4 napot kilehet bírni. Ha jók a szobatársak, akkor meg pláne. Gondoljatok azokra akik hónapokig fekszenek a patológián. És ott ha jól tudom, nem 3 ágyasak a szobák. Ott telhet csak lassan az idő. Szerintem ahhoz képest a gyerekágyas osztály felüdülés lehet.Ott babázol, szoptatsz-legalábbis probálkozol vele-, és már el is telik a 4 nap. Szerintem.
Zita
zita_29

Ildi!
Mostanában szerintem kétszer is láttalak titeket. Az utobbi kedden délután volt, kb. 17 óra körül, jöttetek át a Kossuth Lajos-on a zebrán. A férjeddel voltál, Noémi meg a kocsiban. Õ volt ismerős. Mármint a Noémi.
Mi is mentünk át a zebrán, az ellenkező irányba.
Előtte meg egyszer a Damjanich utcába sétáltunk, és akkor voltatok ugyancsak ti is sétálni. Akkor Noémi gyalog volt. És ti toltátok a kocsit. Lehet, hogy a Tescoba voltatok.
Zita
zita_29

Zita ha lányom lesz véletlenül(bár láttuk a fütyiét) Zita lesz!

Szerintem sem egyformák a gyerekek ezért szerintem ne izgulj!

Nekünk is van hogy jobb az étvágyunk,máskor pedig mi sem eszünk!!!
Cumit pedig szerintem én is fogok adni a kicsinek ha sírós baba lesz,szerintem az sem jobb ha valaki szopja az újját!Nekem volt olyan osztálytársam aki ált.isk.2 osztályába is szopta,az meg olyan csúnya látvány!!!Akkor inkább a cumi!

Én inkább klinika párti vagyok,hallottam hogy szebb a 2 kórházban a szülőszoba de ha már oda kerülök akkor szerintem úgyis mindegy........Ha valami baj van a babával(ne legyen),mindjárt át tudják vinni a gyerek klinikára!
örülök hogy már kétszer voltam,így nem idegen helyre megyek!
Én nem is szeretnék 1 ágyas szobába menni,nekem hiányoznának az emberek,remélhetőleg jókat fogok majd ki!Ez az én egyéni véleményem senkit nem akarok megbántani!!puszancs:Bibi

Kép
bibi226

Zita!

Sokat sétálunk arrafele.Legközelebb szólj ránk!!!Ti merre laktok?
A Noémi is ilyen örökmozgó.210ml tápi?Az nem rossz.Mostanában volt pár napunk,hogy megivott este 170ml-t.De már két napja megint csak 100-140ml csúszik.(9-én mázsálok.Kíváncsi vagyok!)
Én csak 3 napot voltam a patológián,de jól éreztem magam.Jó volt egy kicsit társaságban lenni.De ha az ember heteket ott feküdne,az biztos,hogy szörnyű lenne.

Ildi
tfildiko

Szia Szilde!

Bocs, hogy így ismeretlenül írok Neked, de a babaneten olvastam, hogy hasonló helyzetben voltál mint én.
Rólam annyit, hogy 31 hetes kismama vagyok, 2005. 06 30. megszűnt a munkaviszonyom (pedagógus voltam), utána 90 nap táppénz, majd
nov. 8ig munkanélkülin leszek. Ekkor megigénylem a TGYást, majd a Gyedet (-28 nappal előtte, szülés várható ideje dec. 06). Ezt szakbarbár tanácsolta, DE

Kaptam 1 nyugtalanító levelet az egészségügyi minisztériumtól - miszerint biztosításom nem folyamatos ( a passzív táppénz miatt),
ezért hiába vagyok munkanélkülin a Tgyás és majd a gyedet aminibálbér 2x ből számolják (mert hiába van meg a Tgyáshoz és Gyedhez a 180 nap biztosítási időm, ezt nem veszik figyelembe, mert
megszakadt a biztosításom). Az oepnél viszont mást mondtak egyszer ugyanezt, legutóbb meg, ha megvan a a 180 nap (és ez megvan) akkor
a béremből számolják.
Arra kérnélek, mert látom te már szültél és biztos több infód van, hogy mondd el hogy számolják ki a Tgyást és a Gyedet így a munkanélküli után.
Érdemes esetemben a Tgyás -28 naptől kérni vagy nem.

Válaszodat előre is köszönöm

U.i. - elnézést még 1x hogy a problémámmal zaklatlak.

Üdvözlettel,
Csi25
csi25

Sziasztok!
Negyedjére írom ugyanazt, mert mindig elszáll a gép. Ha most sem sikerül, feladom.
Cumi ügyben: Mi úgy "kaptuk" Hannát 3 hetesen a kórházból, hogy állandóan cumit dugdostak a szájába. Ennek ellenére nem lett "függő". kb. 2 hétben egyszer, amikor annyira nyűgös, hogy semmi sem segít, és persze mindent kipróbáltam, csak fejen nem álltam, akkor előkerül a cumi. Ez kb. 1 percig köti le, szopizza, majd kiveszi a szájából, nézegeti és próbálja viszatenni, ami persze nem sikerül. Így eljátszadozunk egy darabig, aztán valami mást kell kitalálnom.
Csí: Bocs, hogy beledumálok, de hasonló indokokat kaptam a MEP-től én is, hogy miért minimum TGYÁS-t adnak. Ezt a mai napig sem értem, így hogy nekik se legyen jó, fellebbeztem. Igaz a mai napig még válaszra sem méltattak, de még nem futottak ki az időből. Szakbarbár nekem azt tanácsolta, hogy mentsem a GYED-emet, ha a fellebbezés nem jár sikerrel.
Csibe: Én is nagyon sajnálom. És sajnos én is át tudom érezni a fájdalmadat. Gondolkozz pozitívan és ne görcsölj rá!
Hildus
Vendég

Sziasztok!

Hildus mi a 98-ban lakunk, sokat vagyonk a játszótéren a diófánál, majd összefutunk vmikor. Kép) Nyugi, ha eljön a főzelékek ideje majdcsak összekapják magukat a lányok. 1 hete tök jó módszerem van, majd leírom, ha aktuális lesz és érdekel. Anyatejesek vagytok? Miért megy gyógytornász (és ki megy)?

Bea ti extra ügyesek vagytok! Úgy irígyellek, hogy nem kell ilyenen idegesítened magad! Ti mit esztek (tuti vmi, extra proteines dolgot, csalók! Kép?

Zozo, Bibi nem írtátok, hogy rákérdezzek-e a beírtakozásra, hogy van-e még ilyen a klinikán.

Dancsi nem sikerült, de én majdnem bepisiltem Kép.

Gabici Dorkát a Cók-mókban kisfiúnak nézték, miazt most nem szeretjük. Kép))

Ildikó Dorka ugyan ilyen "anyás" Kicsit hízeleg is a dolog a májamnak, extra édes...

Karmen biztos igazad van, már voltunk és elég gáz volt (főleg nekem), de nem tudom melyik a jó megoldás... És ha tényleg van vmi baja, csak én nem látom? Nehéz ügy, én nem merek ellentmondani még a doki néninknek, pláne, hogy még csak 2 hónapja ismerem.

Zita úgy látom Dorka teljesen olyan, mint Márk, jó tudni, hogy "normális" ami nálunk van. A tápszeres dolog is ua. Mi napközben 2x fél, vagy negyed órát alszunk. Sajnos, ha fáradt csak szopizni akar, pedig néha nem elég már ami a mellemben van (gondolom az esti pótlás és a nappali főzelék miatt). Lehet, hogy nem dupláztatok, de arányos baba az adatai alapján. Ti főzeléket esztek már? Kép róla?

Mennem kell, mert Dorka közben felébredt, leraktam a földre és megtámadta a könyveket...

Hajni
hajni_

Hajni,
nekünk is a 2. nap sikerült, kitartás. Asszem Ildi tudott így pisit gyűjteni még Noémitől.

Mi voltunk szemdokinál, aki megdícsérte Jozsót, aki zokszó nélkül tűrte a vizsgálatot, igaz a kedvenc könyvét szorongatta közben. És nem romlott a szeme, de továbbra is hordania kell a szemit, de nem kell letakarni. Olyan büszke vagyok rá, olyan jól viselkedett. És, képzeljétek, kézen fogva elsétáltunk a kocsitól a szemklinikáig, ami volt vagy jó 5 perc. Jött velem, mint a nagyfiúk!
Vendég

Hajni, köszi de én nem szeretnék 1 ágyas szobába kerülni,legalábbis most így gondolom!!!Így engem nem érint,de ari vagy köszi!!!

Kép
bibi226

Hajni!

Mi úgy gyűjtöttünk pisit,hogy beleállítottuk a fürdőkádba.Majd ráragasztottunk egy zacsit,és szórakoztattuk.(A vizet is csurgattuk.)Hamar belepisilt.Ez a 2.nap volt.Próbáld ki!(Előtte csak felragasztottuk neki a zacsit a pelenka alá.Akkor nem volt eredmény.)

Ildi
tfildiko

Túl vagyunk az oltáson....hát...Gréti nem hozta a formáját sajnos. Már akkor is méltatlankodott, pityergett amikor a védőnő meg akarta mérni hány cm. Aztán akkor is legörbült a szája amikor a doktor néni vizsgálta, sírt is kicsit. Oltáskor is sírt, de aztán már vigyorgott.
Eddig soha meg se nyekkent a vizsgálatkor, meg méricskéléskor. Arra gondoltam, hogy amiatt volt ez a hiszti most, mert a vitaminokat valahogy bele kellett nyomni amikor beteg volt és ezt hosszas bohóckodás után csak úgy lehetett, hogy picit le kellett fogni, és kinyitni a száját, mert egyáltalán nem volt hajlandó együttműködni a kisasszony. Aztán most is kapta a cseppeket a doktor nénitől. Hát nem rajongott érte.
És mostanában ha picit lefogjuk, már görbül a szája.
De máshogy nem tudjuk neki beadni. Még a frissen fejt anyatej se kell neki kanálból.

Hajni: Csak szopik a Gréti. És én meg nem eszek semmi extrát. Kép És most tudok neked friss adatokkal szolgálni. 7020 gramm és 66,5 cm.
Ha összefuttok Hildussal, én is szeretnék összefutni veletek. Mi a Média Markt mögött lakunk, és néha szoktunk a Diófa felé sétálni.

Ildi: 15 hós oltás lesz kedden ugye?

Ez a pisigyűjtés mikor aktuális? Valamikor kötelező, ugye?

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Hildus!
Mi május 30.-án.Mivel májusban van a szülinapom is.De ne keress benne logikát..KépKép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Bea! Én úgy tudom 15 hósan kötelező.

Mi most is vittünk pisit.Fájlalta a kisasszony a popsiját.Megszenvedtünk a begyüjtéssel.Éjszaka amit felragasztottam,(sztem oda ahova kell)ki kellett dobni,mert jóformán mind a pelusba ment.KépUtána próbáltam kádban,bilin,vizet csorgatva+zacsi.Közben szórakoztatás,etetés,de legfőképp itatás!!!
Végül sikerült a bilibe két részletben.KépA zacsi így is üres maradt.????
Amúgy ez volt az első produkció a bilibe.Sokszor ráült már,csak nem volt még eredmény.
Régebben (15hósan) úgy gyüjtöttük,hogy vattát tettünk a pelusra +zacsi.A vattából kellett aztán kicsavarni amit felszívott.
E.

szilde
Szeged

Dancsi! Ügyes Jozsó nagyon!! Grat.

Szilde! akkor van a szülinapomKép

Bea! A 15 hós oltás óta ha belépünk a rendelöbe ordit Orsi. Elötte sohaKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Off!
Kedves Csilla!
Halvány emlékeimben úgy él,hogy nagy kavarás volt a téma körül.Rengeteg telefonálás, rohangálás után is egymásnak ellentmondó információkat kaptunk!Volt olyan is,hogy 3féle választ kaptunk...Kép
Végülis passzív táppénzről munkanélkülire mentem inlább,mivel bizonytalan volt,hogy az biztosítottságot jelent-e.A lényeg az,hogy a baba születésekor biztosítva legyél!!!
Arra kellett nagyon ügyelnem,hogy még a szerződésem lejárta előtt menjek aktív táppénzre,és aztán passzívra,mert így vmiért folyamatosnak számít..
Így aztán átlagot számoltak a jövedelmekből,és abból számolták a tgyást stb.
Én szülés után vettem igénybe a tgyást,aztán gyed jött..
Szorítok neked,hogy minden rendben legyen!(Különben nekünk pont a minisztérium mondta,hogy a passzív tp biztosításnak számít.)
Sok sikert!
Ha kérdésed van írj!Amire tudok válaszolok.

Többiektől elnézést az offért.
Bye!Edit

szilde
Szeged

Karmen!
Nekem meg 18.-án!

szilde
Szeged

Hát Karmen,Hannám meg mindig visít mióta dokihoz megyünk.Remegett ma is a váróban.Kép
A védőnő mondta,hogy sétáljunk el máskor is,(csak nem volt kedvem),hogy ne negatív élmény kösse csak oda.
Amúgy barátságos kislány felnőttekkel,gyerekekkel is.
Visszahívott ma a dokinéni,hogy vigyem be Hannát játszani csak úgy.Akko persze alig lehetett kihúzni.A dokinénivel kézenfogva állt rá a nagymérlegre.
Sose tudtam eldönteni,hogy az én szorongásomat érzi,vagy egyszerűen nem szimpi a dr néni,v.utálja ha vizsgálják,ill. a szurik emlékei.+ezek variációi.Igyekszem nem vágni túl aggodalmas képet,nem stresszelni.Ettől jobban nem megyKép
E.

szilde
Szeged

Hú! A Brendonban egy kiskabát majdnem 20000Ft volt.Azt hittem leülök...
A katalógusukat nagyon szeretem nézegetni.Megjegyzem lányom is.Már kívülről tudja mit csinál a baba stb..
Mi cumisüvegeket,meg mellszívót vettünk ott.Azok nagyon jók.Megérte a befektetést.
E.

szilde
Szeged

Az Ûrhajós streeten lakunk.Kép
És ti többiek?

szilde
Szeged

Szia Szilde!

Köszi szépen az infókat. Nagyon megnyugtattál. Én is munkaviszony megszűnése előtt mentem táppénzre, ami munkaviszony megszűnése után passzívra változott. jelenleg munkanélkülin vagyok. Csak azt nem tudom eldönteni, hogy a Tgyást szülés előtt 28 nappal (ahogy a csaladinetes Szakbarbár javasolta) vagy szülés után igényeljem. Ezért keresek olyan kismamákat, akik ezen már keresztülmentek.

2004ben volt ilyesmi szabály?
"Annak a személynek, aki munkanélküli-ellátás folyósításának szünetelése alatt vagy az ellátás megszűnését követő 42 napon belül szül és tényleges jövedelemmel nem rendelkezik, a terhességi-gyermekágyi segélyét a minimálbér kétszerese, de legfeljebb a munkanélküli-ellátás alapját képező átlagkereset harmincad része alapján kell kiszámítani."
Vagy ez valami új? Tényleges jövedelemet a szülés napján nézik, vagy az azt megelőző 180 nap számít? (nekem ez megvan- és szeretém, ha ebből számolnák)

Nincs valakinek ismerőse aki ügyintéző és aki tudna infókkal segíteni.

Előre is köszi
csi25

Tettem fel ide képeket amig az albumunk nem frissül
https://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=6660&page=1

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gyönyörű Orsika!
A szemöldöke,mintha kozmetikusnál járt volna!

szilde
Szeged

Sziasztok!

Na megvan a paplan, lesz ami lesz.

Dancsi!
Én majd foglalok neked ágyat a klinikán Kép)
Én valószínüleg hamarabb bent leszek, a héten sem akaratak már nagyon hazaengedni. De letettem a nagy esküt, hogy nagyon nagyon vigyázok magamra.

Klzsuzs!
Én jan.21-re vagyok kiirvaKép

Bibi226!

Valami bacit szedtem össze, de hogy hogy azt nem tudom, mert szinte csak itthon vagyok.
Anno méhszájdaganattal mütöttek, és nem igazán stabil a méhszájjam ezért kell(ene) feküdnöm, persze azért néha néha kiharcolok egy kis kiruccanást Kép Csak hát féltem a pici lányomat a pocimba, szegény igy is sanaxot szedKép, hogy ne legyen olyan eleven.

Valaki szül V. Emőkénél?

Mindenki választ szülésznőt?

Voltatok már 4D ultrahangon a kórházba?

Ebben a klinikai csomagban mi van? Erröl én most hallok először.

Tegnap voltam cukorterhelésen és csillagos (alacsony) akkor ez szerintetek baj. Vagy csak az a gond, ha magas. Gyorsan vedtem egy liter jégkrémet, hogy beállítsam a cukorszintemet Kép

Bocsi, hogy már megint ennyit kérdeztem.
Sajna én tanácsot nem tudok senkinek sem adni, csak kérdezni és kérdezni.

Rika

KépKép

KépKép
rika07

van egy új tápi, Milumil HA2-es, jár receptre 3 éves!!!!!!!!!!! korig. Dokinénink szerint ez most a legkorszerűbb tápi, ami a piacon van, állítólag NYugat Euban szinte csak ezt adják.

Asszem 1200 ft volt egy dobozzal, ez tök jó ár. És Jozsó el is fogadta, igaz, még keverve kapja a Bebával, de pár nap és átáll teljesen remélem.

Nem volt gyomrom a megkóstolásához, de doki szerint a babák szeretik, mert jó íze van. Mindenesetre büdös, de mindegyik az.
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?