A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Zozo igazándiból nekem semmi panaszom nem volt a terhesség alatt,csak a rengeteg hányás......Én is hallottam hogy a 36 héttől szokták a CTG-t én pedig a jövő héten leszek 33,tehát lehet hogy egy kicsit korai de én mindenestre örülök neki!! Bár az orvosom az UH alapján nagyobbnak látja a picit,úgyhogy lehet hogy ezért küldött már el.Nekem az orvosom kért időpontot ,de lehet hogy te is kérhetsz telefonon.

Lányok ha meglesz a pici,mikor szokták a borítékot odaadni?Mikor megyünk haza,vagy szülés után mindjárt?
A szülésznőnek mennyit adjak 15-20e.?
puszancs:Bibi32+6

Kép
bibi226

Bibi!
Én akkor adtam a dokinak a boritékot, amikor kiszedte a varratokat. Én a szülésznőnek bevittem a pénzt a szülőszobára mikor dolgozott. Ott a szüléskor nekem nem volt energiám boritékot adni. Egyébként én kevesebbet adtam a szülésznőnek 5 vagy 10 ezer forintot, már nem emkékszem rá. De az én szülésemkor a szülésznő kb.4-5 órát dolgozott velem, és ebből 2 órát már a pihenőben töltöttem, vagyis ott már csak rám nézett néha. Addig nem ment haza, amig át nem kisért a gyerekágyas osztályra. És szabiról jött be, ugy hivta a férjem fel, amikor felmentünk a szülőszobára.

Ctg-re én is a 36-ik héttől jártam. Vizsgálni meg talán a végén 2 hetente vizsgált.Az biztos, hogy a szülés előtt egy héttel vizsgált meg. De én ugy halottam nem túl szerencsés a sűrű vizsgálat a végén, mert őnkéntelenül is tágithatja a méhszájat a vizsgálat alatt.
Zita
zita_29

Bibi!
a dokinak, a hazamenetel előtt, a szülésznőnek is gondolom. v. esteleg ha a párodnak hirtelen eszébe jut szülés után, nem hiszem h. te fogsz tudni majd a borítékkal még rohangálni a szülésznő utánKép
Én nem kerestem szülésznőt (lehet h. bánni fogom, de megkérdeztem a dokit, azt mondta szerinte nem kell, csak ha akarok, mert ő mindenkivel szeret együtt dolgozni, szerintem ez tök hülyeség h. a dokik kivel szeretnek dolgozni, az a lényeg h. velem milyen lesz én szülök nem ő, ezen mindíg csodálkozok h. kérdezd meg a dokit kivel szeret együtt dolgozni), de ha rendi lesz aki pont bent van, akkor hazamenetel előtt fogom megkeresni.

nem kérdezted meg a szülésznőt h. mennyi?
vagy ezt nem így szokták?

Zozo
Vendég

Erika!

Mi a múlt héten jártunk hitelt intézni, nekünk is azt mondták, hogy a szobaszám számít. Én meg is kérdeztem, hogy a négyzetméterrel mi van, azt mondta az nem érdekes.

Rika!

Nekem csak október végén esedékes Emőkénél a vizsgálat, majd azért megírom mikor leszünk ott, hátha egyszer összefutunk. Kép Egyébként múlt hét óta a testvérem is Emőke kismamáinak a táborát erősíti, persze ő csak május végén szül. Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Rika, az előbb elfelejtettem, mi már voltunk 4D ultrahangon. Mi Kecskeméten voltunk, nekem az ismerőseim azt ajánlották. Szerintem a felvétel minősége kiváló, a doki nagyon alapos, a babát a feje tetejétől a talpáig megnézte, hogy minden oké-e (pl. én pécsi és székesfehérvári 4Dket láttam már és egynél se láttam még, hogy pl. köldöksérvet vagy a szívre ráközelítve a szívsövény épségét nézték volna stb., szegediekről nem tudok semmit). Más tészta a doki modora (N.András), velünk rendes volt csak nagyon szigorú, kicsit oldottabb hangulat is lehetne ha már kismamákkal dolgozik, de olyan kismamával is találkoztam már aki szerint a doki vele kifejezetten tapló volt. Kép Déneskéről mi ott tudtuk meg, hogy kisfiú, nem nagyon lehetett eltéveszteni, mert csinált egy hatalmas terpeszt rögtön a vizsgálat elején, nem kellett erőlködni, hogy a lába közé belessünk. Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zozo,
kb 6 hete voltam utoljára, mert Jozsó beteg volt, és ilyenkor nem szívesen bízom másra. De szerdán tuti elmegyek. Amúgy igen, havonta járok.

11 körül szoktam amúgy lefeküdni. Tudok aludni szerencsére, csak sokszor felkelek, pisilni, meg a boxolásra.

Jozsó ma rendes fiú volt, fél 10-ig aludt, tudta ő is, hogy vasárnap van, ez a lustálkodás napja. Kép Kép SZal a délutáni alváshoz túl sok reményt nem fűzök......
Vendég

Sziasztok!
fájdalomcsillapítás:
meg kell előre beszélni pl. az EDA-t?
mindenki kaphat?
kell érte hálálkodni a dokinak?

Velem nagyon normális volt a doki Kecskeméten,
el sem tudom képzelni milyen mikor nem az.

Zozo
Vendég

Erika! A m2 akkor van korlátozva ha kértek önk. hitelt/segélyt is. Amugy csak a szobaszám. Mi is joval nagyobbat épitünkKép De nekünk amugy sem járna az önk. támogatás, mert nem ott lakunk ahol épitkezünk

Nekünk ma nagyon tetszett a bababörze, föleg a sok játék! Orsi még azt sem vette észre hogy néha meglogtam mellöleKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zozo meg kell beszélni, mert vérvételre kell menni előtte, a doki ad beutalót (ujjból).

Menjetek ki a börzére, olcsó a pelus (7-14 kg 40 Ft/db).

Zita kipróbáltad a recepteket?

Hajni
hajni_

Zozo,
azzal, hogy odaviszed neki kiértékelni a ctgs papírt, azzal nem zaklatod, szvsz azon akadna ki, ha nem vinnéd. Én a helyedben előtte rátelefonálnék.

EDA: 36. héttől jártam ujjbegyes vérvételre,a klinikai laborban csinálták, az alagsorban. Nekem a szülésznőm adta hozzá a beutalót mindig. De ha nincs fogadott szülésznőd, akkor szvsz az orvosod adja. Ha jól emlékszem, 2hetente kellett menni, vagy hetente????

Hálálodni nem kell érte. Kép Kép

De igen, érdemes előre megbeszéni, mert ha pl. éjjel/7végén kellene beadni az EDAt, akkor körülményes a laborvizsgálat.
Vendég

Hajni, Dancsi!
köszi!

akkor majd kergetem a dokitKép
Vendég

Köszi lányok az infót, megnyugtattatok!Kép Tegnap este nagyon ideges lettem....

Dancsi, Benci kb egy hétig volt beteg, láza volt, meg a hátán ekkor jelent meg egy nagy ekcémás folt. Ebben az időben elég sok gyógyszert szedett. Néhány héttel később kiderült, tejérzékeny, nem hízott, a dokinénink azt hitte, nem adok a gyereknek eleget enni...

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Erika,
hú, az 1 hét, az gáz. Én 1 napos lázról hallottam csak. Biztos, hogy az oltás okozta?
Vendég

Erika!

Te jó ég!1 hét?Ez durva...Kíváncsi leszek,hogy nálunk lesz-e láz.Milyen gyógyszer adtál neki egy hétig?

Zozo!

Én a 38.héten mentem az EDA-s vérvételre(2 hétig jó a véreredmény),de még egyszer vettek,mert a 41.hétben szültem.

Ildi
tfildiko

Nem véletlen hogy én sem engedtem beoltani Orsit, halasztottam amig lehetett, 17 hósan kapta meg, szerintem ez is számitott hogy jobban viselte.

Börze olyan jo volt, hogy du. is visszamentünk. A belépövel vissza lehetett menni késöbb is, ez szuper volt. Márc. megint lesz

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Lefekvés előttegy gyors bekukk!Kép

Zita!
Igen, oda járt. 93-ban érettségizett!

Bea!
Én már voltam Kisteleken szalagavatón, amin anyósom dolgozott, mivel a férjem is segített neki, így elkísértem őket!

Karmen!
Pontosan egy éve!
Ma van az 1. házassági évfordulónk!Kép Kép
( Az ünneplés miatt húzodott el a holnapi felkészülésem a sulira, de most már megyek és még egy kicsit odabújok hozzá!!!Kép)

Jó éjt! v. inkább Jó reggelt!Kép
Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Jó reggelt!

Mi nem tudtunk kimenni a börzére:-((

Erika!Doki mit mondott,ez normális?

Bibi!Nekem mindig a férjem intézte a pénzes dolgokat.Az igazság az,hogy én azt sem tudom mi a tarifa.Amikor a Blanka volt a pocimban megkértem a dokimat,hogy tisztázzuk le előre ezeket a dolgokat.Õ azt mondta,hogy meg ne hallja mégegyszer ezt!Közben megsimogatta a kezemet és mosolygott.A végén azért adtunk,amit gondoltunk.Most is igy lesz.Olvastam más forumokon,hogy dokinak 50 000Ft,sznőnek pedig 50%,ha csaszi,akkor a sznő tarifa is megy a dokinak(Pesti tarifa)+ vizsgálatonként 5000Ft
Képzeld,ha a végén már hetente 2* megy a csajszi az 10000Ft/hét!!!!Szerintem ez egy kicsit durva!
Izgulsz a szerda miatt?

Csibe!Sok boldogságot!
révi

Sziasztok!

Hajni: Honnan jöttél rá végül, hogy nem mi voltunk? Kép Kisfiú volt a babakocsiban? Kép
Kismamában nem voltunk tuti, nem küldtem be képet, meg az első orrszívás kb. 2 hete történt.

Vizsgálatok/tarifák: Én 6ezret fizettem a dokinak minden hónapban a vizsgálatért a magánrendelőjében. Ekkor megvizsgált meg megnéztük UH-n a babát.
a 35. vagy 36. héttől jártam én is CTG-re, a Vasasba, és hetente 2x. Ezt nem a dokim találta ki így, hanem ott így adták az időpontot én meg jártam szorgalmasan. Hozzá kell tenni, hogy ez elég uncsi, úgyhogy fogod Bibi még unni a dolgot. Kép
Mehettem volna a kórházba is ctg-re, de a dokival úgy beszéltük meg, hogy inkább a vasasba járok, az a gyorsabb, mert a kórházban a szülőszobán van ctg, és ha szülés van vagy ilyenek akkor várni kell. Namost a fene akar fél napokat várni.
Szal Vasasban CTG, és utána vagy fölszaladtam a Czank dokihoz, hogy rákukkantson a papírra (1 perc), vagy mentem a kórházba a dokimhoz. Ekkor már én is hetente 1x mentem hozzá. De ilyenkor vagy a kórházba vagy a MÁV rendelőbe hívott, és akkor nem fizettem nyilván, csak a magánrendelésén. Szal én végig csak havonta 1x fizettem neki. Fogadott szülésznőm nem volt. Szülésznőknek nem is adtam semmit (2-höz volt szerencsém + 1 gyakornokhoz), ezt kicsit meg is bántam. Egy ajándékkosarat vihettem volna. Kép No majd legközelebb. Kép
Varratszedés nálam nem volt, fölszívódót kaptam, így a hazajövetel előtti vizsgálat végén adtam neki a borítékot (30ezer és csaszi volt). Mindezt könnyes szemmel hüppögve. No nem a pénzt sirattam, hanem elérzékenyültem, amikor mondtam neki, hogy köszönöm, meg blabla. Mondjuk akkoriban a hormonjaim miatt egész nap pityeregtem...
És amikor kiadták a Grétit, a csecsemősnővéreknek adtam egy ajándékkosarat (5ezer Ft értékben), és megköszöntem a segítséget meg hogy vigyáztak a lányomra amikor nem velem volt, stb. Persze pityeregve.
Azt előre megbeszéltük a férjemmel, hogy ha nem leszek megelégedve a dokimmal, akkor nem fog kapni semmit. De egy percig nem sajnáltam tőle a pénzt. És 25 ezret akartunk adni eredetileg.
jJa, és azt hozzá kell tennem, hogy amikor legelőször voltam nála a magánrendelésen és megkérdeztem mivel tartozok, és mondta, akkor kifejtette, hogy miért annyi az annyi, és valahogy ellejtette, hogy a kórház a munkahelye és ő ott pénzt kap, és ott nem kell a szolgáltatásaiért fizetni (nem így mondta kerekperec, de ez volt a lényege).
Ismerősemnek, nagyon soknak, a doki előre kerek perec közölte, hogy 40 ezer a szülés. Egyik ismerősömtől baráti alapon CSAK 25 ezret kért egy másik (és még egy "kis" műhiba is becsusszant).

Karmen: Mi a szüleimnél voltunk tegnap, és 5-kor értünk Szegedre, gondoltam gyorsan beugrok még a börzére, de csak 5-ig volt. Kép Mi volt olyan jó benne? Márciusban mi is akarunk menni. Kép Most már tuti.

Bocsi a hosszúért.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Lányok!

A Metróba most sem lehet gyerekkel bemenni?
Nagyon félek a holnapi oltás következményeitől.22-én megyünk haza,remélem,hogy arra már nem lesz semmi gond.

Kármen!

Tegnap lemértem a csajt.10 dekát híztunk.9100g.

Csibe!

Boldog évfordulót!

Ildi
tfildiko

Csibe!
A férjem is oda járt, Õ 93-ban érettségizett. A-s vagy B-s volt és Apáti Lászlónak hivják. Koleszos volt, és akkoriban nagy Fradi drukker volt.Kérdezd meg a férjed, hátha rémlik neki valami. Egyébként Õ kistelekről járt be, vagy csak anyosod ott dolgozik?

Hajni!
Még nem probáltam ki a recepteket, mert ilyen nyomi szabvány panelos sütőnk van, és utálom. Nincsenek fokozatok, vagy nagyon süt, vagy takarékláng. Venni kéne egy normálisat. A múltkor Bea irt 3 oldalt, ahol mondókák vannak.Az utolsó oldalon vannak receptek is, ha jól emlékszem. Nézd meg esetleg.
Bibi!
Én is megkérdeztem a dokit, van e tarifája.Azt mondta ez egy borravalós szakma, mindenki annyit ad, amennyit gondol. Szerintem minden attól függ, hogy alakul a szülés. Nekem volt egy szobatársam, a klinikán, aki orvos. Belgyógyász. Õ valamelyik profnál szült, császárral, 50000 ft-ot adott neki. Kérdeztem tőle, szerinte én mennyit adjak. Azt mondta, egy adjunktusnak 30000 ft-tól, de ha könnyű szűlés, és egyébként is hétközben volt, munkaidőbe 25000 ft is elég.
Végül is szerintem összvisz 30-40 percnél többet nem foglalkozott velem a doki, a többit a szülésznő volt ott.
Megvizsgált, burkot repesztett, 2-3 szor megvizsgált, hogy hogy tágulok,aztán a tolófájásoknák ott volt, gátat metszet, megszületett a baba, összevart, adott egy injekciót és elment. Amig bennt voltam a klinikán 2-szer bejött, megnézett, kérdezte, hogy hogy vagyunk, minden rendben-e? A végén kiszedte a varratot, megvizsgált, akkor adtam neki oda a pénzt. A magánrendelésen előszőr 3000 ft-ot, aztán januártól 4000 ft.ot kellett neki fizetni. De neki nincs ultrahangja a magánrendelésen.
Zozo!
Azok a dokik akik a klinikán dolgoznak, szerintem reggeltől- délutánig általában ott vannak. Mikor én voltam ctg.n, akkor mikor vége volt, akkor az ott dolgozó lányok felhivták a dokit, hogy merre van, és igy nem kellett utána rohangálni. Ha szűlőszobán volt, és éppen nem volt akció, akkor onnan is kijött, hogy ránézzen az eredményre. Kinél fogsz szülni? Már, ha nem titok.
Zita
zita_29

Esetleg nézzétek meg ezt, nemrég találtam:
http://freeportal.hu/babakonyha/

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ildi! Szegeden közel 1 éve be lehet vinni gyereket is, de csak 7végén.

Tarifa. Én adtam havonta 4e ft-ot, meg 1x 5e amikor hetekig korházban voltam és hazamentem. Császár után meg 30e-t.
Szülésznönek közel 2 éve ált. 10-15 adtak ha elöre felkérték, ha csak ott fogadták fel. v. utolag elégedettek voltak és ugy adtak 5e volt a szokásos

Csibe! Gratulálok!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Van kb 10 darab régebbi(2-3-4 éves) Kismama újságom amiben van kismama és baba szabásminta! Ha valaki szeret varrni/varratni és érdekel, akkor nagyon szivesen odaadom!

TFIldi: Mi tegnap voltunk a Metróba a gyerekekkel, hétvégén be lehet őket vinni az tuti! Most akciós a Pampers pelenka! Ha 2 Jumbo csomagot veszel 6996 ft!

Én úgy tudom szülésznőnek kb 10-et szoktak adni, dokiknak meg ahogy Zita is írta! Bár én nagyon paraszolvencia ellenes vagyok, így inkább ajándékot vettünk ilyen értékben!

Csibe: Boldog évfordulót!Kép

Most volt itt a gyógytornász! Bea hozzátok mikor kell, hogy menjen??? Jól megdagnyászta Violát! Szegény úgy sírt! Most alszik! Ilyenkor torna után mindig kidől....

Pusz
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hajni!
Megnéztem a Bea által irt oldalt. Október 4-én írta és a második oldal. Ott a kedvencekbe vannak receptek. Zita
zita_29

Kármen,Enikő!

Köszönöm.Már nagyon rég voltunk a Metróban,még szülés előtt valamikor.(Az meg már nagyon rég volt.)Akkor a hétvégén elmegyünk.Kép

Ildi
tfildiko

Sziasztok csajok!

Én is voltam a börzén, én azt hittem nagyobb lesz.
Pelenkázószekrényröl még katalógust sem találtam, de vettem egy nagyon édi sapkát a picimnek Kép.

Valakinek esetleg nincs egy felesleges baldehin állványa? Vahol ezt külön lehet kapni szerintetek?

Csajok, neketek az egyensulyérzéketekkel nincs problémátok (25 hetes vagyok), állandóan elakarok esni(naponta többször). Ez normális?

A pelenka árakon még mindig csodálkozom, egy nap hány pelus kell?

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Rika!

Állványt lehet kapni.Mi a Brendonban vettük.
Nekem nem volt a terhesség alatt egyensúlyzavarom.
Az elején 6-7 pelus kellett naponta.Ma már (15hósan)elég a Noéminek 4-5 db.

Ildi
tfildiko

Rika: Én a Micimackóban vettem a baldachint. Cirka egy ezres volt.
Pelenkázószekrényt mi a Karnisban (www.karnisbutor.hu) csináltattunk. 16 ezer volt. És hatalmas és pont olyan amilyent akartam. Kép

Nálunk az elején rengeteg pelenka fogyott, volt hogy napi 10 is...most már nem fogy annyi, kb. 4-5 db. Gréti 4 és fél hós.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Köszi a válaszokat!Hát én havonta járok a dokimhoz, 6000ft a magánrendlésén. Mienden hónapban megyek+mielőtt terhes lettem voltam kétszer az már 66000ft!!!!Én a szülésre 25000ft körül gondoltam,többet nem és én meg sem kérdetem hogy mennyi a tarifa......A szülésznőtől lehet hogy megkérdezem,de az olyan ciki,nem?

Rika nincs véletlen valami a vérnyomásoddal,hogy szédülsz?

Csibe boldog évfordulót!!

Ildi én is úgy tudom hogy csak hétvégente lehet bevinni a gyerekeket a Metróba!!!

Zita neked ki volt az orvosod??
Puszancs:Bibi:32+7 33

Kép
bibi226

Ildi! ilyenkor már ennyit szoktak hizni, jol van az ugy. Orsinál ezért furcsa most a fél kg

Bibi! akkor én össze sem számolom mennyit fizettem mielöbb terhes lettem volnaKép
Metróban a szegedire igaz ez, elvileg tilos lenne nekik, de itt igy csalják oda az embereket
Nekem azt mondták tel. hogy Kecskeméten talán minden nap bemehetnek a gyerekek, de másutt már sehol!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Lányok!
Köszönjük a jókívánságokat! Terveink szerint még legalább 100 évig együtt leszünk!!!Kép

Zita!
Meg fogom kérdezni, hogy ismeri- e! Szerintem biztos! Mondják: Kicsi a világ!Kép
Csak nagyon rövid ideig járt be Kistelekről, aztán visszaköltöztek Szegedre. Így anyósomék járnak ki mindennap!

Lányok! Voltunk a párommal term.gyógyásznál, leírom miket mondott, kíváncsi lennék a véleményetekre! Eléggé össze vagyok zavarodva!
Szóval...
Nagyon izgi volt a term.gyógyásznál lenni!
Először mindketten kaptunk egy talpmasszázst és megmutatták a petefészek, a petevezeték és a méh pontjait a talpon és házi feladat minden este maszírozni egymás talpát!
Jó kis feladat!
(Ezt a feleség csinálta)
Utána egyésvel mentünk be a term.gyógyászhoz. Először én. Végignézett rajtam, vagyis állítólag belém nézett. Majd elmondta, hogy minden embernek 7 fő csakrája van, a gyökér(nemiszervnél), sexualitás(vagyis a méh és a petefészkek), gyomor, szív, garat, lélek, agy és a korona. Azt mondta, hogy nekem pont a gyökér, a sexualitás és a gyomor nem működik és a hasamnál valami forróságot érez és ködösen látja, mintha állandó gyulladásban lenne. A petevezetékemnél pedig elzáródás van. Nagyon sokáig foglalkozott a hasammal és közben nagyon meleget éreztem. Azt mondta, hogy most elindította, de még egy átmosás szükséges valami gyógynövénycseppekkel és a köv. hónapban terhes leszek. Utána még átmaszírozott és úgy megropogtatott, hogy csak na!
Majd kijöttem és bement a kicsi párom. Amíg kint vártam olyan hányingerem volt, hogy el kellett mennem a vécére!
A férjemnél forogtak ugyan ezek a csakrák, de rossz irányban, ill. ami a kiskatonáit illeti,nagyon sok van neki, de mind halott! Õt is átmaszírozta és azt mondta, hogy most már minden ok. Kérdezte voltunk e vmilyen vizsgálaton, de mondtuk, hogy most fog menni andrológiára, erre azt válaszolta, hogy most már felesleges!
Még mondott sok érdekességet rólam, hogy milyen vagyok, és tényleg igazat kellet adnom neki!
Na, majd meglátjuk!
Jó érzésekkel jöttem el Tőle, azóta szurkál a petefészkem, amit azelőtt soha nem éreztem, de ez lehet, hogy csak pszichés. Bár lehet pont ez a bajom. Ki tudja.
A váróban 89 kisbaba fényképét és anyukák/párok köszönőüzeneteit láttam, akiken segített. Akik ajánlották nekünk, nekik kétszer kellett menni, de ezt mondta is nekik, hogy egy nem elég és azóta babás a lány, karácsonyra van kiírva!
Nekem azt mondta úgy érzi elég ez az egy!

Láttátok a Halálsoron c. filmet, amiben a néger gyógyít? És a mikor kiszívta a betegséget valakiből utána kijött belőle? Na valami ilyesmit éreztem végig,mert miközben a hasamon tartotta a kezét, néha elfordította a fejét és jó mélyről kifújta a levegőt! Nagyon érdekes volt!

Ez történt, úgy legyen, hogy beválik!

Bocsi ha hosszú voltam!

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibe: Ez tök jól hangzikKép
Én hiszek ilyesmikben (módjával persze), de alapvetően a természetgyógyászatban hiszek! Hajráááá!+++++++++++ Mennyibe került a vizsgálat, és hol voltatok helyileg?? Jöhet priviben isKép

Bibi: Ez nem semmi, hogy már ennyi pénzt leperkáltatok a dokinakKép És tényleg ha hetente kéne menni, mert valami baj van akkor hetente 6000 ft??? Azért ez szvsz pofátlanság! Vagy végülis ha nem tetszik lehet menni az ügyeleteshez is.....ugyebárKép

Rika: Én a Corában vettem a baldahint, de mostani eszemmel már nem vennék! Szvsz felesleges, de van aki imádja.....

Enikő

ceniko
Szeged

Enikő,
Nem kötöszködni akarok, de tegyük fel, hooy pincérként dolgozol, neked mi jönne jobban borravalóként: egy tábla csoki, vagy az ára? Kép

Tudod mennyi baromságot kapnak az orvosok? Piát, csokit, kávét, porcelánt, képet, lakásba giccsi miccsit és még sorolhatnám......Csupa hasznavehetetlen dolgot.
Vendég

Dancsi: Korrekt fizetés! Na az jönne jól!!!

Nekem nem azzal van bajom, hogy valaki ad-e hálapénzt vagy sem, hanem, hogy ha nem adsz kutyába se vesznek....Kép Érted, lehet, hogy speciel neked van miből adnod, 50-60 000 ftot egy szülésért plussz kemény ötezreket a terhesgondozásért alkalmanként, de nem biztos, hogy ezzel mindenki így van! Van aki ennyi pénzből él havonta! És ha nem tudsz adni, nem úgy foglalkoznak veled, és ez baj! Nem csak a jómódúak kiváltsága a normális, emberhez méltó terhesgondozás és szülés! SzvszKép És én sem akartam kötözködni, csak ez a véleményem és készKép

ceniko
Szeged

Ebben igazad van sajnos. Szvsz a szülés az, amiért sokan áldoznak, mert muszáj és mert érdemes.

Én pl. valszeg nem megyek el most 4D-re. Mert sajnálok rá 12E Ft-ot, most nem telik rá.

Csak azt akartam írni, hogy írtad, azt a pénzt, amit szántál a szülésre, inkább egy ajándékcsomagra költötted. Én pl. ezzel nem értek egyet. De egy szvsz. Az orvos is pénzből él. A fizetésük pedig gyalázatos. Persze a betegek szívják ezt meg elsősorban, ami szomorú.

AMúgy szerintem a legtöbb orvos nem "vár el" 50-60 ezer Ft-t egy szülés levezetéséért.
Vendég

Bibi!
A Mészáros Gyulánál szültem.

Csibe!
A Tanács Ferencnél voltatok? Ha igen, nyáron mi is voltunk nála. A férjem volt rosszul, görcsölt a veséje, a kórházba meg nem csináltak vele semmit. A Márkot is megnézte, mert Õ meg nagyon sokat sírt, hasfájos volt. Hát mondott érdekes dolgokat. Kivánom, hogy használjon a kezelés!!!
Mennyi ideje probálkoztok? Már,ha publikus a dolog. És ki a dokid?
Üdv.Zita
zita_29

Sziasztok!
Enikő, írok holnap.

nagyon sokba van a terhesgondozás, szülés, csak halkan jegyzem meg h. az jár jól aki erre költ csak( ha tud), aki még a babáért is küzd annak szó szerint rámegy a gatyája, ha nincs lóvé gyerek se.Kép
nem egy emberkét ismerek akik jelen pillanatban szó szerint a csodára várnak amíg össze nem jön egy kis pénz h. próbálkozhassanak ismét.Kép
ezekhez a költségekhez képest a legdrágább magánrendelés is filléres dolog, sajnos.
szerintem nagyon sok pár le is mond a babáról, mert nincs rá pénz.
ez az egész úgy rossz ahogy van.

Zita!
Dr Kalmár.
Vendég

Csibe, én is hiszek a természetgyógyászatban.
Viszont lenne egy kérdésem. Ha következő hónapban se jönne ne adj Isten össze a baba, akkor már nem hinnél benne? Szvsz nem teljesen fair, hogy azt mondja a term. gyógyász, hogy biztosan terhes leszel, ugyanis ez nem csak a fizikumtól függ. Viszont valószínű, hogy lényegesen nagyobb lett az esélyed!Kép

Dancsi, és akik még kérdezték, szvsz Benedek azért is viselte rosszul az oltást, mert nem volt teljesen meggyógyulva. Várni kellett volna még vele. Az, hogy az ekcéma miért pont akkor tört ki rajta, nem tudom. Akkoriban naivan nem is gyanakodtam(tunk) az oltásra. Csak utólag lett gyanús. De már úgyis mindegy, remélem nem lesz senkinek semmi baja tőle!

Zozó, ha van ismerősöd, aki ide Szegedre jár lombikra, kérlek beszéld rá, hogy menjen Pestre. Ott nagyobb az esélye a gyermekáldásra. Bővebben esetleg magánban írok.

Erika

gerika

Erika!
jó az email címed ami a profilodban van? ha igen akkor írok, érdekel h. miért jobb Pest.
Vendég

Csibe: én is hiszek a természetgyógyászatba,amit neked mondott nagyon érdekes!
nekem mikor meghalt az apukám nagyon nehezen tudtam feldolgozni,és a term.gyógyász nagyon sokat segített,és nekem is mondott nagyon érdekes dolgokat!
Sajnos elég baj hogy ennyi pénzt ki kell fizetni,de régen annyit volt petefészek gyulladásom hogy nagyon örülök neki ,hogy összejött a baba!
Én is hallottam hogy valaki 40-50e környékén is ad,de nekem nincs ennyi pénzem rá,ugyhogy én meg sem kérdezem a tarifát!
A
zért gondolom amikor már 2 hetente kel menni nem fogja mindig elkérni a 60000!
Az uh multkor összefutottam egy 39 hetes kismamával,HMVhelyi,ott megvolt a fogadott orvosa ,szülésznője minden hónapban fizette őket,és találtak valamit a picinél és itt Szegedi klinikán kell neki szülni!
Mondta hogy le se szartál mert erre az 1-2 hétre nem akar megint fizetni!Hát tudjátok ez az igazi szívás!!!!Puszancs:Bibi33+1

Kép
bibi226

Zozo, igen jó.

Bibi, ez tényleg szívásKép, de remélhetőleg a babával leg. nem lesz semmi baj.

E.

gerika

Dancsi: De ha kinyomozod, hogy milyen ajándéknak örülne, akkor nincs erről szó, hogy felesleges cuccot kapKép

Bibi: Ez télleg szívásKép De sok ilyen van, én így jártam ha azt vesszük, mert más volt B-vel a terhesgondozó orvosom (akinek mellesleg perkáltunk nem is keveset) és más vezettte le a szülést, mert az utcsó 1 hétben bunkó lett! És ha valaki megérdemelné a pénzt, az az akivel szültünk! De ha nincs rá keret a terhesgondozásokért fizetni+ a szülésért is, akkor nincs és kész! Kép

Zozo: Várom a privitKép

Szép napot!Megyek reggelit készíteni!
Enikő

ceniko
Szeged

Csibe!

Én még nem voltam természetgyógyásznál.De ha nem jött volna össze hamar a baba,bizti,hogy elmentem volna.

Zita!

Teljesen egyetértek veled.Akinek nem jön össze a baba,az kerül nagyon sokba.Én is egy vagyont odafizettem a terhesgondozásra,de nem érdekelt.Nem sokszor szül az ember az életében,erre nem sajnáltam a pénzt.Lényeg,hogy van egy egészséges kislányom.

Ildi
tfildiko

Erika!
írtam.
Vendég

Sziasztok!
Hajni köszi a tanácsot babakajcsi ügyben, majd kipróbálom ezt a sütős dolgot. Persze, hogy talizhatunk a játszón, de ez a hét nem túl jó nekünk, mert szerdán gyógytornász és olyankor Hanna nagyon elfárad, csütörtökön és pénteken pedig nem vagyuk itthon.
Egyébként a hálapénzről annyit, hogy mi is évekig hordtuk a pénzt dokitól dokiig, eredménye 0 volt, és amikor baj volt, akkor pedig cserbenhagyott. Ja, és amikor Hannát hoztuk haza a kórházból, bizony mi is adtunk a dokinak, pedig egyáltalán nem is találkoztunk vele, de "üzente", hogy igényt tart rá. Elég bosszantó, hogy még 1 mondatot sem tudtunk vele beszélni a szülés körülményeiről, mert szabadságon volt. Szóval küldtünk neki pénzt. A csecsemősöknek pedig mindegyiknek illatszercsomagot vittünk, (összesen 10 csomagot), mert -szintén súgták- ez az elvárás, a mi gyerekünk mégiscsak majd 3 hetet volt bent és ez nem ugyanaz, mint 5 napig gondozni egy kicsit. Hát tudjátok, összeszorítottam a számat és csináltuk, mert úgy éreztük, hogy csak vihessük ezt a gyereket haza, és bármit megteszünk.
Csibe! Már én is gondoltam a term.gyógyászra, de most hanyagolom a témát, és mindenki azt mondja, hogy most hogy van Hanna, biztos lesz baba, mert nálunk semmi eü-i problémát nem mutattak ki. Jaj, az andrológia elég mókás dolog. Utólag nevetnem kell, ha eszembe jut. De akkor úgy éreztem meghalok. Nagyon kínosnak éreztem, amikor beküldtek bennünket kis üvegcsével egy szobába.
Nem tudom ki kérdezte a babaúszást: mi járunk/jártunk, de 3 hete nem voltunk, először a keresztelő miatt, aztán a hideg miatt, most meg kicsit náthás Hanna. De találkoztam Melivel a Baba börzén vasárnap és mondta, hogy nagyon felemelték az árakat a Gombában amióta nem voltunk, és megkérdezi majd a sportuszit. Mi szerettük, Hanna viszont csak a meleg vízben maradt meg, így amíg a többi gyerek a hideg(ebb) vízben volt, mi a melegben, és onnan próbáltuk nézni, hogy mit is kell csinálni. De egyszerűen imádja a vizet, minden nap el kell vele sétálni a Kodály téri szökőkúthoz, ott kiveszem a kocsiból és képes fél óráig is bámulni a vizet, és a csobogó hangot is imádja.
Jaj, megint hosszú voltam. Bocs!!!!!!!
Hildus
Vendég

Én azért adtam hálapénzt meg maximálisan ugy éreztem hálás vagyok hogy bármikor felhivhattam, sokat törödött, foglalkozott velünk a doki, sokmindent köszönhettem neki. Miért kellene neki mindig a rendelkezésünkre állnia? Bocs, de ha az én férjem lenne én nem szeretném ha munka után is zaklatnák, na most akkor meddig tart a munka?...

Csibe! én voltam fél év sikertelenség után, bár nem hittem benne, egyáltalán. Csak gondoltam nem árt. NEkem megmondta hogy van valami a petefészkemen, de szerinte ezt nem lehet igy eltüntetni. A dokim nem vette észre, nem is hittem benne, de ugy gondoltam megéri utánajárni, igaza lett, évekig kezeltek meg operáltak endometriózissal.
Férjemnek mondta herevisszér sérve van, nem hitte el, sajna én sem. Még évekig nem ment andrológiára, utólag irtóra hülye voltam, söt mindenki aki azonnal nem megy utána ahogy babát akarnak. Mütét, majd semit sem segitett, igy jött a lombik. A természetgyógyász hiába maszirozta volna, mert ezt csak mütéttel lehet gyógyitani. Mondjuk én korrektnek tartottam hogy megmondta ezeket és hogy én is mütétre menjek mert ezen segiteni igy nem lehet. Sajna igy évek teltek el feleslegesen, szvsz. a párod is kibirna egy vizsgálatot, nem annyira kellemetlen mint aminek egy nönek át kell mennie. Én a mi példánkból csak szeretném ha mások tanulnának és nem telnének el feleslegesen a hónapok, évek, szörnyü tud lenni, föleg a büntudat hogy mi is hibásak vagyunk ebben.

Bea! Gergö remélem nem tudja meg a teljes sztorit igyKép Köszi...

Hildus! az ilyen orvosokon mindig nagyon felhábodorok. Nekem a mütétek mindig váratlanok voltak, nem is irom le mennyit adtam, mert nemigen volt miböl. Soha nem kezelt utána sem másképpen.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Sztem mindenki adna hálapénzt, ha tudna. Nem azzal van gond, hogy kifejezzük a hálánkat a dokinak, hanem azzal, hogy ha egyszerűen nem tudsz adni, nem nyomod pénzzel, akkor semmibe vesznek és teljesen megalázóan,embertelen módon bánnak veledKép Tisztelet a kivételnek! Az a baj, hogy ki vagy nekik szolgáltatva, és a legtöbb doki ezzel visszaél! Szerencsére az én orvosom nem ilyen! Legalábbis velem sosem volt ilyen és én ezért nagyon hálás vagyok Neki! Mi egyébként nem tudtunk volna alkalmantént 5ezer forintot fizetni egy-egy terhesgondozásért, ráadásul én veszélyezetett problémás eset voltam, volt, hogy hetente mentem többször is! Én az ő munkaidejébe mentem és le a kalappal előtte, mindig a tőle telhető lerövidebb időn belül fogadott! Ha tudnék többmillió forintot adnék neki,mert megérdemli és hálám jeléül....de sajnos nem tudokKép! És tudta, hogy nem állunk úgy anyagilag és mégis maximálisan ellátott, na ez a nem mindegy!
Van sok jó, de mégtöbb rossz példa és az ember bizalmatlanná válikKép

Hol van Szegeden természet gyógyász???

Hildus: dokikKép

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Hát én a baldehint örököltem csak állványt nem adtak hozzá. Ezért gondolom, hogy használnám, amugy gyönyörű fehér és pici szivek és barik vannak az alján azok is fehérk. Most akarok majd egy nagyon vékony rózsaszin csikot rávarratni anyukámmal. Csak legyen egy tartó vasam hozzá. Esetleg a férjemet megkérem, hogy tartsa Kép))

Dancsi!
Az én orvosom nem fogadta el a borítékot: azt mondta: ez a z én munkahelyem maga meg az én betegem és ezért kapom a fizeteésem. De amikor szombat éjszaka 2 orát volt velem az ügyeleten (rosszul lettem és pont Ö volt az ügyeletes), valahogy meg kellet hálálni, hogy hajnal kettökor is olyan kedves volt, mint máskor. Ha pénz nem jöhet szóba akkor csoki.
Persze nem minden orvos ilyen. A szülésért Ö is elfogadja a pénzt, de nem mond tarifát (anno rákérdeztem ezekre a dolgokra).
És teljesen igazad van , hogy még egy vázával nem tudod lenyügözni, de szerintem az enni való jo jöhet Kép).

Dancsi, a kórházba Czank 5000 csinál 4D! Ott a legolcsóbba megyében.

Más: Sokan azt hiszik ha pénzelik az orvost akkor minden jobb lesz. A barátnöm pénzelte végig az orvost és 1/4 sem foglalkozot vele és a babaával ,mint velem a dokinöm, hol ott ugye Ö nem is fogad el pénzt.
Szerintem, ha v.ki jo orvos és lelkiismertes akkor ha kap pénzt ha nem akkor is jo lesz. Ha pedig szar és felületes akkár mennyipénzt adhatsz neki akkor sem lesz nagyobb a szakmai tudása. Mert ez a személyisége.
Pl. a boltosok is ilyenek van aki mindig kedves a vásárlóval van aki meg mindig: na már megint bejött valaki a boltba.....
Persze ez csak az én véleményem.
Pl. egy mütét közben nem hiszem, hogy az orvos arra gondol, hogy ez a nö nem adott pénzt akkor azért is benne hagyok egy gézdarabot. Persze ez sarkitva.

KépKép

KépKép
rika07

Na leirok egy megdöbbentö sztorit!

Nögyógyászok és fogorvosok akiki hetenete többször XY étterembe esténként boroznak.
-Képesek a boritékból fizetni amit aznap valaki hálája jeléült kuporgatta össze és adta át az orvosnak. Ö pedi x barátját meghivja a legdrágább helyre a legdrágább borokra.
-Ez a "ribanc" képes volt 25 ezret adni , amikor zsászár volt és a baba nyakán is rajta volt a köldökzsinor.
stb.
Barátnöm volt pincér ezen a helyen zokogva jött at hozzám, hogy ezek az emberek mibe veszik azt a pénzt amit a beteg ad nekik (Ö elötte 300 ezeret hagyott ott fogorvosnál, kezdetleges foginysorvadás miatt)

Persze nem akarom álltalánosítani az orvosokat, de elég felháborító az ilyen, hogy arra sem képes, hogy kivegye a borítékbóla pénzt és áttegye a pénztárcájába.

Én közalkalmazott vagyok és soha sem kaptam még borravalót Kép Habár a férjemet egyszer már meg akarták vesztegetni, hogy adjon 2-t optikából. A férjem 2 hétig nem tért magához Kép (persze nem engedett a kisértésnek)

Na jo sokat irtam csajok, ha bárkit is megbántottam véleményemmel, nem volt szándékos és azoktól bocsi.
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!
Nem vagyunk ám elveszve. Még mindig ithon vagyunk, múlt héten végülis kikötöttünk az antibiotikumnál, mivel anélkül Lottus köhögése nem változott. Ma voltunk kontrollon, szépen javult, de még itthon maradunk a héten.

Hálapénz/tarifák: Én sosem kérdeztem meg a dokimat a "tarifáról". De ha közölte volna, hogy x Ft a terhesgondozás, és x a szülés, tuti odébbállok. Lottival 1x voltam magánrendelésen, egyebekben a klinikára mentem mindig. Pirosbetűs ünnepnapon szültem, oké rövid idő alatt, de a doki ott volt végig, a gyerekágyon minden nap bejött vagy 2x, és vasárnap is, civilben. Ezért voltam hálás neki, de mit mondjak, nem nagy összegben (bár ez relatív) kapott borcsit.Azóta is maximálisan elégedett vagyok vele, és tudja a nevemet is Kép, bármikor felhívhatom, segít.
Lottihugival is 1x voltam magánban, járok a klinikára.
Karmen! Nem vitatkozásképp mondom, de az orvosok leteszik a Hippokratészi esküt, ami tudtommal nem arról szól, hogy csak a munkaidőben gyakorolják hivatásukat.KépKép Egyébként meg akiknek van magánrendelésük, nem keresnek rosszul, nehogymán sajnálni kelljen őket.

Rika! Nálunk anyósom varrta a baldahint, én is nagyon szerettem, állványt nézd meg a Faktumban, vagy a Micimackóban.

Melinda
23+6

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?