A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Exi! Orsinak soa semmi baja nem volt amiatt hogy kutyánk van. Igaz amig nem járt egészen közel nem engedtük, de most már elkerülhetetlen hogy ne nyalja meg a kezét, arcát. De a macskaször valóban súlyos rohamot is okozhat aki arra érzékeny, azt én sem mernék pici baba mellett lakásban tartani.

Ildi! én szeptember elején mentem friss orvosi ig. de csak okt. elejére kaptunk időpontot, igy újat kellett kérni, persze ma megint mert közben még betegek voltunk.

Orsi szinte már gyógyult, tuti megyünk bölcsibe.

Hajni! nálunk téglaház volt mégsem volt sose melegebb 21 foknál. Ha Orsit a földre tettem, takarót több rétegben hajtottam, arra feküdt. 2 év alatt 3x volt pici nátha az sem ettöl. Én a mai napig a mosógép tetején pelenkázom, törölgetem fürcsi után, Igaz már csak átlósan fér el. Hintőport meg minden fürcsi után használok. Olajat viszont ritkán.

Ildi! kaptál mondókás kifestőt? Metroban is láttam

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

A szobacicák gyakorlatilag sterilek. Tehát annyi a fertőzés bennük, mint pl. bennem. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Új vagyok a társalgóban, segítségre lenne szükségem. Homeopátiás orvost keresek Szegeden két fiam számára(2,5 és 5 évesek). Rendszeresen visszatérő ostruktív bronchitis-szel küzdünk, és megelégeltem az antibiotikumokat és szteroid tartalmú gyógyszereket. Kezdeti keresgélés során négy nevet találtam: Hörcher Andrea, Hugyecz Edit,Kalmár Olga és Tóth Ildikó: Ha valakinek van tapasztalata valamelyikükkel (vagy egy ötödikkel), szívesen veszek mindenféle infót. Előre is köszi: Radnóti Katalin
mitemoto

Exdeus: Valóban, nem kedvelem a macskákat, de nem elsősorban a betegségek vagy hasonló dolgok miatt (bár nagyon ocsmány dolgokat lehet elkapni tőlük). Egyszerűen a macskák jellem(telenség)e áll távol tőlem. Volt már egy tucat macskánk,míg a szüleimmel éltem, és egyik sem cáfolt rá a véleményemre.
A lányomat, aki 9 hónapos, a legnagyobb nyugalommal engedem anyukáméknál kutyával játszani, mert nagyon jó hatással van rá, és Domestosban sem szoktam utána lemosdatni Kép
kissvirag

Sziasztok!
ctg-n kell várni v. belehet menni? (klinika)
Vendég

Sziasztok!
A cukrom tökéletes lett, voltam EKG-n, minden okés.Kép
Lottika egy aranyfalat, nagyon szereti az ovit, minden nap elmeséli, hogy mit tanultak, mit evett, játszott, milyen mese volt elalvás előtt stb. Be nem áll a szájacskája.Kép Egyre ügyesebben vetközik, öltözik egyedül. Persze úgy, hogy "anya ne segíts".Kép
Pocakhugi nagyon virgoncKép

Macska: Utálom őket.Kép Na nem mindig volt ez így, de mióta itt lakunk, a szomszédunk megutáltatta a cicákat velem, van neki vagy 10.
Így nem csodálkoztam anno, hogy már átestem toxoplasma fertőzésen.Kép

Fűtés: Nálunk kpi fűtés van, a 3 lépcsőháznak van egy központi kazánja. Meleg van, sose fázunk, a lakásunk előtt mennek a csövek pont, így azok is fűtenek.

Tegnap eljutottam végre tornázni, jólesett nagyon.Kép

Zozo! Anno időpontot kértem mindig CTG-re, így nem kellett sose várnom. Nem tóm, most hogy van.

Melinda
25 (innye de telik az időKépKép

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Exdeus!

Mindenkinek szíve joga eldönteni,hogy viszonyul az állatokhoz.Ha te ragaszkodsz hozzá,élj a cicával.Én másmilyen vagyok.Ne ítéljük el ezért egymást!!!

Zozo!

Bekopogsz,majd megmondják,hogy kell-e várnod.Ha nincs szabad gép,akkor kint vársz egy kicsit.

Bibi!

A terhesség alatt rengetegszer vérzett az én orrom is.Örülök,hogy minden rendben van veletek.

Kármen,Enikő!

Köszönöm.Egyszer mi is elnézünk a bölcsibe.Majd akkor,ha közületek eljön még valaki.Egyedül nem szeretnék menni.
Még nem vettem könyveket.

Ildi
tfildiko

Melinda, Ildi!

köszi.
Vendég

Zozo,
Nekem sosem kellett várnom, bementem és mindig volt szabad gép.

off/ Láttad B. babaszobáját? Nagyon szép lett. Mondtam neki, hogy pórul jár, ha kinő a kukaca a babának. Kép Kép on/
Vendég

Dancsi!
nem láttamKép de gondolom nagyon szép.
milyen rózsaszín?
majd elképzelemKép
Vendég

A kutya semmivel sem jobb, sem rosszabb, mint a macska. És semmi különbség nincs egyes házi állatfajok közt, mindegy, hogy az ember papagájt, vagy mondjuk valamilyen hüllőt tart.

Ami fontos az odafigyelés. Az, hogy a háziállat és a bébi/kisgyermek kapcsolata szabályozva legyen. A másik fontos dolog a következetesség. Ha egyszer valamit megengedek, akkor azt később ne tiltsam, és fordítva. Legyen szó állatról vagy babáról/kisgyermekről.
bebefon

Zozo,
Igen, rózsaszín, de egyáltalán nem giccses, meg olyan nagyon aranyos kislányos. Nekem baromira tetszett.

állat & gyerek együtt? Nekem az állat az állat, legyen bármilyen okos, aranyos, de sosem bíznék meg benne. Pláne egy kutyában. Nem is az allergia, büdösség miatt nem tartanék ilyeneket, hanem mert szvsz bármikor megkattanhatnak. És ebből lesznek a főcímek a híradóban, újságban...

SZvsz az állat úgy okés, ha kint van.
Vendég

Ildi, ne aggódj, én nem ítéllek el. Ahogy írtad, mindenkinek szíve joga! És két egyforma vélemény sincsen, még itt sem, hiszen valaki ezért utálja a cicát, valaki azért. Én szeretem... :D

Ági és
KépKép
exdeus

Exi: Így van szived joga! Úgysem a mi véleményünk dönti el, hogy macska marad vagy megy. Mondjuk ezen a gyerekszobából nem kitiltás dolgon még elgondolkoznék a helyedben...Kép! A párod mit mond?
Amit Dancsi írt, hogy megkattan a kutya egyetértek, de a macska is megkattanhat nem csak a kutya. A kisgyerek "megszeretgeti" amit a macsek nem szeretgetésnek titulál, erre úgy belekarmol, hogy kifolyik a baba szeme....KépKép Volt már ilyen! Nem beszélve a szőréről, amit akárhogy kefélsz,akkor is hullik a szobában, a szőnyegen megtapad, a gyerek meg megeszi, mivel a kisbaba a felfedezési időszakában, mindent megkóstol! A macskaszőr nem emészthető, szerencsés esetben kikakilja, szerencsétlen esetben, felhalmozódik a gyomrában, beleiben és elzáródást okozhat, vagy betokosodik, fúúúj annyira gusztustalan még leírni isKép....ez csak egy kis ízelítő volt. Szvsz nem véletlenül ellenzik, olyan sokan!
De,mint már írtam szived joga ÁgikámKép

Mitemoto: Én sajnos nem ismerek egyetlen homeós orvost sem!

E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Ma nálunk voltak apósomék, kész katasztrófa!!! Egyszerűen senkivel nem tudom megértetni, hogy Dorka utálja, ha rajtam kívül más felveszi (apu persze kivétel Kép ). Hogy ne legyen sértődés nem szólok, ha elhalásszák, de ma azon kellett az anyósommal összeveszni majdnem, hogy adja vissza amikor szegény már üvöltött (meg kell állítólag szoknia?!). A földön tök jól eljátszik mindenkivel, ill. kezd szegénykém teljesen félénk lenni idegenekkel, gondolom ezek miatt! Kép

Képzeljétek ma másztunk szabályosan 50 cm-t!!! (Lent felejtettem a földön a főzelékes tálkáját, erre ő azt felejtette el, hogy még nem tud mászni!)

Köszi lányok a fürdetési tippeket, lassan átszokunk mi is a fürdőszobába.

Karmen te mióta altatod a lánykád külön (nem mellen)?

Enikő igen, Vészhelyzet szünetében írtam. Kép Szeretem nagyon, csak kicsit lemaradtam a szülés után! Mivel nappal Dorka nem enged dolgozni, ilyenkor vasalok, stb.. Mi a Csongrádin lakunk (98.). Ti? A férjem szerint már mi is fürdethetnénk kádban, ha Viola is ott fürdik. Kép Megvárom amíg ül, aztán majd beleugrunk. Tényleg: szerinted Viola ad majd kölcsön vmikor jövőre mesés dvd-t átírni? Kép

Szerintem a cicával kapcsolatban van egy kis félreértés: a toxoplazmózis akár a terhesség végén is okozhat vetélést, ill. vakságot a babánál nem? Engem nem zavar az állat a lakásban (bár megőrülnék, ha az után is kellene takarítanom), de nehogy gond legyen belőle...

Hildus, Bea ezt a gyógytornász dolgot még mindig nem értem a babáknál (bocs, ha kényes téma, többet nem kérdezem).

Bölcsivel, ovival kapcsolatban én nem tudok mit írni, de nekünk biztos alma lesz a jelünk, mert mindenkitől azt kapunk mostanában (almás sütit kellene sütnöm lehet).

Jó éjt (remélem mindenkinek írtam): Hajni
hajni_

Hajni: hehe, Boginak alma a jele az oviban KépKépKép És tuti, hogy a csajaim nagyon szivesen kölcsönadnak Nektek mesés és egyéb dvd-éket isKép
Mi a Micimackó bababolt utcájában lakunk a plázánál!
Viola kb 2 hós kora óta alszik külön saját szobában (együtt Bogival) a kiságyban!

Gratula a mászáshoz nagyon ügyi Dorka!Kép

Viola meg ma felültKép!! Egyedül! Hasra tettem le, kimentem a konyhába teáért, és mire visszaértem, vagy 1,5 méterrel arrébb ült! És ezt megismételte az este folyamán még vagy 10xKép Nagyon ügyike, büszke vagyok rá!De ő is magára, úgy vigyorgottKép
Mondanom sem kell, hogy ma délután volt a gyógytornász!! Itt a hatásKép
Jóéjt

ceniko
Szeged

Enikő: ti is nagyon ügyesek vagytok!!!! Édi lehet, ahogy üldögél vigyorogva. Kép Majd odamegyünk oviba, ahova Bogi jár, hátha nem kapja meg addig senki az almát Kép. Ezek szerint te is ügyesen altatsz, majd csak nálunk is kialakul (vagy a második babánál jobban csinálom, ha lesz). Csak úgy leraktad és alvás? Boginál is így volt? Te Violát vitted már hosszabb útra?

Hétvégén el kellene mennünk Győrbe (mellé) tesómékhoz, nagyon félek kibírja-e az utat (4 óra)... Valaki próbálkozott már 4 órás autóúttal?

Hajni
hajni_

Enikő,
gratulálok Violának, Jozsó a felülés után 2 héttel állt fel kapaszkodással.

A cicákat én mellesleg imádom, komolyan rajongok értük, ha a gyerekek picit nagyobbak, 3-4 évesek lesznek, lesz is macskánk, de kint.
A kutyákat nem csípem, egyszer megharapott egy roti, azóta kerülöm őket. Meg szvsz büdösek, nyálasak is, a kutyatartók most ne sértődjenek azért meg. Kép Kép

Jozsó éjjel megint köhögött, de reggelre már szakadozott fel,így nem kap köptetőt. Lehet attól szerintetek, hogy egy nagyon nagyon picit folyik az orra (éppenhogycsak csillog, még szívni sem kell, sem törölgetni, valszeg az oltás hatása lehet) és éjjel, amikor fekszik, ez lecsurog a torkára és emiatt köhög? MErt ez napok óta tart és más tünet nincs semmi.

Hajni,
mi Jozsóval 2 hónaposan utaztunk a Balcsira és sokkal egyszerűbb volt, mint 1 évesen. Végig aludt, egyszer meg kellett állni szopizni.
Vendég

Zozo:én éppen tegnap voltam a klinikán CTG-n szinte semmit nem kellett várnom!
Kérj időpontot telefonon vagy személyessen,és szerintem alig kell várnod valamit!!!
Nem úgy mint az UH-n!!

Ma 10-re megyek tanácsadásra az utolsóra a Vasasba,kiváncsi vagyok mennyit híztam!!

Ildi:jó hogy írtad hogy neked is vérzett az orrod!
tegnap az orvos is mondta hogy előfordul parázzak be tőle!!

Melinda örülök hogy jó lett a cukrod!
Délután jövök!!Puszancs:Bibi34+4

Kép
bibi226

Sziasztok!

Valaki tudna okosakat mondani Kép nekem a kókuszmatracokról? A Corában most akciós (köszi a tippet, itt olvastam), 6999 Ft a 140x70-es. Megkérdeztük a Faktumban is, ott azt mondták, hogy van 10ezr meg 12ezr forintos, de az eladó közölte, hogy az olcsóbbik szerinte nem olyan jó, azt már többen visszahozták, mert a gyerek kifeküdte v. bepenészedett stb. (Akkor miért tartják???) Hát most nem tudom, hogy igaza van-e vagy csak drágábbat akar eladni, mert mi hajlunk a Corás olcsóbb matrac felé. Valaki vett már a babájának Corásat, Tescósat, szóval nem bababoltos terméket? Jók azok is?
Előre is köszi!

Melinda: Én is tegnap voltam EKGt csináltatni, 4 óra körül. Láttam még pár kismamát, te mikor voltál? (Nekünk is jó lett a cukor is és az EKg is Kép)

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Enikő: Igen, pénteken Viasat3, kedden HBO. Kép
Hívtam a Beát pár napja, majd nov. 7-e után jön valamikor.

Állatok: Már rég óta gondolkodtam mi bajom a macskákkal, és azt hiszem Virág megírta a lényeget...a jellemtelenségük.
Amúgy a macskákat szeretem amikor még picik, aztán megnőnek és már nem olyan aranyosak, stb.
Kutyák is édesebbek amíg picik. A nagy kutyáktól félek. (Gyakran a kicsiktől is)
De nem értek egyet a (panel)lakásban állatot tartókkal. Helyesebben: nekünk soha nem lesz lakásban állat. Ha esetleg egyszer lesz kertes házunk (haha), akkor esetleg benevezek egy (kistermetű) kutyára.

Exi: Van egy ismerősöm, aki beengedte a baba szobájába is a macskát, mindaddig amíg egyszer rá nem ugrott a picire a macska. Úgy szedték le róla.

Hildus: Nem aggódtam az alvás miatt, csak egyszer számoltam mennyit alszik, kíváncsiságból.

Melinda: Örülök, hogy minden rendben van. Lotti nagyon aranyos lehet!

Hajni: Mi sokat utazunk Grétivel. Jól bírja. Mondjuk ő minden jól visel (még). Mázlink van Kép
Egyszer kb 4 órát ült a kocsiban. Anyuéktól jöttünk haza, a határon vártunk nagyon sokat, plusz még eltekeregtünk Mórahalom felé megnézni az új részt, meg Domaszéken is szétnéztünk. A határon szopizott. Egyébként elvolt.
29-én lehet megyünk Pestre vele, nem izgulok.

Gyógytornász: Gréti régebben főleg csak egy irányba fordította a fejét, útált hason lenni, gondok voltak a szopival (nekem fájt....de borzasztóan). Elfolyt a magzatvíz és utána sokáig vajúdtam vele, végül császárral született.
És ezek tudatában egy ismerős mondta, hogy ő megnézetné gyógytornásszal.
Gyógytornász rákukkantott, akkor volt kb. 3 és fél hónapos Gréti. És akkor azt beszéltük meg, hogy majd 1 hónap múlva megnézi megint.
Amúgy Gréti ma 5 hónapos. Hihetetlen, hogy múlik az idő. Most született.
Megyünk ma tanácsadásra, kíváncsi vagyok a méreteire Kép

Betegeknek most már tényleg gyors gyógyulást!!!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dancsi: mi 2 hónaposan voltunk ügyeleten, este nagyon köhögött Dorka, az orrfolyás volt az oka, pedig alig látszott taknyosnak lefekvés előtt. Szerintem nálatok is lehet, de persze nem vagyok orvos...

Az utazási tippeket köszönöm, így bátran fogok belevágni!

Bea: Mórahalmon még lehet házatok. Kép Szerintem elég szép lett, a telkek meg olcsóbbak, mint a könyező falvakban.
hajni_

Bea: benned maradt rossz emlék a szülésről, vagy teljesen feldolgoztad már?
hajni_

Klzsuzsi,
a 70*140-es 6.999,- ért jó vétel. Nem a kisebb méret kerül ennyibe? Mert nekem úgy rémlik. Ha a 70*140-es kerül ennyibe, akkor holnap kimegyek és meg is veszem.

Nekem azt mondták a Micimackóban, hogy a huzat miatt van árkülöngség. Erre megkérdeztem, hogy ok, de mit tud ez meg ez a huzat, miért drágább. A csaj sem tudta, még engem cseszett le, hogy "nem érted, az egyik sima vászon,a másik aloe verás". De hogy miért jobb az aloe verás, azt ő sem tudta. Szvsz tökmindegy.....AMúgy utálom a Micimackót, olyan bunkók az eladók, a Brendonnal vetekszik. Bár, a Brendon mostanság normális.
Vendég

Sziasztok!
Hajni: Vittük nyáron Violát Szabolcsba a dédimamához. 500 km (6 óra) Semmi gond nem volt! Úgyhogy csak bátran!Kép
Hát én nem akartam megszoktatni egyikkel sem, hogy cicin vagy ölben aludjon el, úgyhogy elejétől fogva igyekeztem, úgy letenni őket aludni, hogy ne kössék senkihez és semmihez az alvást! Kajcsi, büfi, és letettem külön szobában, külön ágyba! Ez nagyon bejött nálunk! És így mindenkinek jobb! Sztem!Kép

Dancsi: Örülök, hogy nem kell köptetőKép! Én nem tudom lehet-e az orrfolyás-köhögés-oltás között összefüggés! De az oltástól egy csomó dolog lehet tudtommal... A Micimackóban tényleg érdekesek az eladók, és az elég bosszantó, hogy gőzük sincs dolgokról, mint a múltkor a büfipadKépKépKép

Bea: Na kiváncsi vagyok én is Gréti paramétereire. Biztos gyönyörűen gyarapszik!Kép

Üdv:Enikő

ceniko
Szeged

Bea, féltékenység mindenhol előfordulhat. De: ha következetes vagy, akkor nem lehet gond. Az biztos, hogy ha majd a szomszéd cica átjön, őt nem fogom beengedni a babához, mert ő vadabb, vadászösztön él benne rendesen. Kép
És nálunk itt lesz anyu és öcsi is, Bandita inkább hozzájuk húz. A mi szobánkban elég ritkán fordul meg, csak akkor, ha épp ott talál eléggé napsütéses helyet. Kép Az biztosan más, ha csak hárman vagytok, mert akkor nem lehet kétfelé figyelni, na általában akkor szokott jönni az, hogy cicamica nekimegy a babának.
Félelem: én nem félek a miénktől, pedig az ittléte elején egyszer a fejemet karmolta szét, utána meg a szemem alá húzott egy szép kis csíkot. Hülye voltam, és kész. Azóta se bánt, nagyon sokmindenről leszokott.
A miénk viszont így idősen is aranyos, nagyon hálás egy dög. Ha valami rosszat csinál, és meglátjuk, elég, ha megköszörüljük a torkunkat, és már szalad is. Szvsz egyáltalán nem jellemtelenek, legalábbis a szobacicák.
Toxoplazmózis: én azt olvastam, hogy csak az elején árt...akkor meg már úgyis mindegy. Én is cicaközelben voltam anyu hasában és után is, mégis élek. Csak az orvostudomány fejlődése hozott magával ezt-azt...
Enikő, rájöttem, a férjem is macskabuzi. (És őt nem fogja érdekelni a cica a szobában.) Vonzza a kóbor lánycicákat, tegnap is a mi macskánk maradékját le kellett vinnem, mert annyira aranyos volt a cirmilány.
Kókuszmatrac: én megvenném 7 ezerért a Corásat. Én azt mondom, hogy semmivel sem lehet rosszabb, mint egy bababoltos, az sem kizárt, hogy ugyanonnan szerzik be, csak a bababolt több hasznot tesz rá, mert neki ebből kell megélnie.

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő,
az oltás következménye lehet egy kis nátha, tényleg pici nem is tűnik fel. És amikor alszik, akkor "összeesnek vagy ellazulnak" a mittuménmik (doki mondta) és a takony lefolyik, ami ingerli és ezért a köhögés.

A Micimackóbal nemrég vettem egy faliórát ajándékba. A csaj vágta a pofákat, hogy akkor neki most létrára kell mászni, és miért pont az kell nekem, és olyan bunkó volt, hogy félelmetes. Ha nem siettem volna, otthagytam volna a fenébe. Tényleg utálok bemenni oda.

Pl. leereszthető oldalú kiságyat kerestem, közölte ilyen nem létezik, ez mekkora baromság. Erre rámutatok egyre, hogy tessék itt van, ni, ilyesmit keresek, csak más anyagból......

Vagy amikor a mellgyulákkor SZoptanít kellett, mert Jozsó nem fogadta el a cumit, de pár napig nem volt elég tejem, akkor bementem oda, és még csak nem is hallottak róla, el akartak küldeni. Kértem egy Medela katalógust, és ott volt benne, a csaj pedig váltig állította, hogy ilyen szerkenytyű nem létezik, ezt én találtam ki.....
Vendég

Sziasztok Lányok!

Sajna már két napja nincs otthon internet, így a suliból gyorsan bekukkantok hozzátok!

Exdeus!
Nem kell privát emil, tudják a többiek is, hogy nem mindenkinek egyszerű a baba-dolog. Gyógyszeresen segítenek, hogy legyen peteérésem, utána ha minden ok. kapok repesztőszurit, aztán majd meglátjuk!

Érdekes a cica téma.
Nekünk két kutyánk van, de udvaron. Macskusz csak a nagymamánál van udvaron, de nem utálom. Na jó, nem is dédelgetem. Elviszem állatorvoshoz, őket egy évben egyszer, bocsi a kutyát kétszer.
Szeretem az állatokat, de nem falom őket!
Karmen ismeri a kutyámat, de sajna mostanában keveset tudok vele foglalkozni!

Rólam csak annyit, hogy beszedtem a clostyt, hétfőn megyek uh.-ra, a többit majd akkor meglátjuk!

Remélem meggyógyul az internetünk és akkor még este benézek!

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Grétinek izzad a tenyere. Lehet attól, hogy melege van? Vagy mitől?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Jud, a mennyegzo.hu-s babafórumon van egy lány, ő is ilyen bogyót szedett, a doki megmondta, hogy mikor ugorjanak ágyba, és összejött. Ha jól emlékszem jövő év februárban vagy márciusban fog szülni.
Szóval minden okés lesz!
(OFF: Milyen internetetek van?)

Ági és
KépKép
exdeus

Kép

ceniko
Szeged

Tegnap este az első felülésKép:
Kép

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Lehet elkiabáltam tegnap, hogy minden okés velünk. Éjjel aludtunk vagy 2 órát össz-vissz.Kép
Lotti sírt, köhögött, nem kapott levegőt és elég meleg volt. Meg akartam mérni a lázát, naná, hogy kiesett a kezemből a hőmérő, és ripityára tört hajnali 3-kor.Kép
Reggel kezdtünk a dokinéninél.Hurutos ismét a drágám. Elkezdünk egy immunerősítőt, Ida nagyon ajánlja (hiába az óvoda egy új környezet) Vironal a neve. Ismeri vmelyikőtök?

Klzsuzsi! Kb. fél 5kor voltam EKGn. Én is láttam 2 kismamit. Melyik belgyógyásznál voltál? Én a Holzingernél, és piros felsőben voltam.

Melinda
25+1

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda: Nem ismerem a Vironal-t de engem is érdekelne. Bogi is köhög (nem krupposan), már ez a második hét, hogy nem megy oviba! Múlthéten torokgyuszija volt,azt kikezeltük, aztán lementünk 2x a játszótérre, meg maméknál volt a hétvégén, és a nővéremtől elkaphatta a köhögést!Kép
Már mehetnénk oviba a dokink szerint, igazolást is kaptunk, de nem akarom legyengült immunredszerrel vinni, nehogy összeszedjen valami 5. dolgot! Igen ovi, új környezet egyáltalán közösség, ennek ez a hátránya. De szvsz tök jól kihúztuk, 1,5 hónap ovi után dőlt ki! Elég kevés gyerek jár a csoportjából oviba, mert nagyon sokan betegekKép
Milyen gyogyót írt fel a dokinéni?

Naggyon gyors gyógyulást kívánok Lottinak!++++++++ Ha lesz infód erről az immunerősítőről, megköszönném, ha megosztanád velünk! Hatás, összetevők, ár...stb. Köszike
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Hajni: Nálunk azért van rá szükség, mert Hannának nagyon kötöttek az izmocskák a karjaiban. Nagyon feszes baba, ahogy a gyógytornász mondta. Ráadásul a fejét sem akarta tartani, de ez most már rendben van. Hamarosan visszük a korai fejlesztőbe is, majd beszámolok, hogy mi volt.
Ex: Nekem ismerősöm halt meg majdnem a babájával együtt a 8. hónapban toxoplazmózis miatt. Hónapokat töltött az anyuka az intezíven, először élet-halál között, aztán meg azért, mert nem tudták, hogy kell-e neki új szív. A baba rendben van. Nem ijesztgetni akarlak, csak a tényeket írtam le.
Kérdésem: Ti hogyan nevezitek magatokat a babó előtt? Pl: "Bújj ide anyához!" vagy anyuhoz, anyucihoz, mamihoz...stb. Én mindenfélét mondok. Tudom, hogy még nem annyira aktuális ez nálunk (hol van az még, hogy beszélni fog?), de szeretenék kialakítani egy állandó elnevezést. Én mama párti vagyok, de Magyarorzágon ez félreérthető, ráadásul nem is vagyunk fiatal szülők. Nálatok hogy van?
Hanna ma egész nap tüsszögött, nekem fáj a torkom. kezdek aggódni, hogy a múlt heti betegeskedés előlről kezdődik.
Minden babónak és mamának jobbulást kívánok: Hildus
Vendég

Enikő! Nagyon édi Viola!
Mi a héten 3 napot voltunk oviban előtte majd 2 hetet itthon.
Cataflamot, Prospant, orrcseppet, láz esetén lázcsillapítót kap.
A férjem megy ma Vironalt venni, nem mindenhol lehet kapni, Hargitai u. 40. az tuti beszerzési hely, kb 4eFt, ha megveszi begépelem a tudnivalókat róla.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő: Viola nagyon ügyes! Mennyi idős most? Mi is tapasztaljuk, hogy amióta gyógytorna van, nagyon sokat fejlődött a csajszi.
Hildus
Vendég

Hildus! Amíg Lottika pici volt, mi is sokféleképpen hívtuk magunkat. Szerintem ha elkezd beszélni a gyerkőc, ugyis ki fogja találni, hogy miként nevezze a szüleit. Spec. én egyébként anya, anyuci párti vagyok.
Egyébként megkérdezhetem hány évesek vagytok, tekintve, hogy "nem vagyunk fiatal szülők".

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Hildus, köszi az infot, de valahogy nem tud megrémíteni. Kép Sajnos örökoptimista vagyok...
Másrészt rájöttem, hogy régebben sem zárták el mindentől hermetikusan az anyukákat.

Ági és
KépKép
exdeus

Melinda: Apuci 37 lesz 2 hónap múlva, anyuci 32 elmúlt. Én is gondoltam rá, hogy Hanna majd eldönti. Az életkorhoz annyit, hogy van olyan gimnáziumi osztálytársam, akinek 13 éves múlt a lánya!!!!
H.
Vendég

Hildus! A férjem 34 lesz áprilisban, én 32 januárban. Igen, nekem is van olyan hasonkorú ismerősöm, akinek lassan ballag a gyermeke, és? Ettől én még nem érzem idős szülőnek magunkat.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő,
nagyon aranyosak a csajok!

ez pedig én vagyok 27 hetes kisöcsivel pocakban:

Kép
Vendég

Melinda: De Lottika már nagylány! Hanna pedig törpe méretű. És akkor arról nem is beszélve, hogy remélem lesz kistesó is! Egyébként én sem érzem öregnek magam, de azért lássuk be, szülői értekezleten az oviban vagy a suliban mi az idősebb szülők kategóriájába fogunk tartozni. Ami hál'istennek nem fáj, csak megállapítottam. Szerencsére nem is látszik, legalábbis a férjemen nem, rajtam meg akkor (szerintem) ha hulla fáradt vagyok. Tavaly az egyetemen azt hitték, hogy 24 vagyok (el is küldtem az illetőt optikushoz) És ennek számtalan előnye is lehet a gyerkőcre nézve, mármint annak, hogy idősebbek vagyunk.
H.
Vendég

Dancsi!

Jó nagy már a pocid.

Enikő!

Édes a csajszid,gratula a felüléshez.

Hildus!

Én azt szeretném,ha anyának hívna.Nálunk a mama a nagyi.
Az egyik általános iskolai osztálytársamnak már 14 éves lánya van.
Remélem,hogy nem lesztek betegek.

Melinda!

Jobbulást kívánok a Lottikának.Az éjjel a Noéminek is volt egy kis hőemelkedése,de azóta semmi.(Jó lenne ennyivel megúszni az oltást.Mi sem sokat aludtunk.)

Ildi
tfildiko

Klzsuzsi:mi vettünk a corába vasárnap kókuszmatracot 60*120 5999ft volt szerintem minőségre jó ahogy nézegettem!
Utána bementünk a Brendonba és ugyan az a fajta 60*120 9999ft!!

Ma voltam tanácsadáson a Vasasba ,rendi volt a csajszi a pulzusom magas 100-110,a súlyomért pedig megdicsért 6kg!!!

Dancsi tényleg jó nagy a pocid!!!

Enikő nagyon édik a gyerkőceid!!!

Melinda ,Lottinak mielőbbi gyógyulást kívánok ,remélem hamar rendbe jönn!!

Csibe szoritok neked az UH-ra!!!
Puszancs:Bibi34+4

Kép
bibi226

Melinda: Ritkán olvasok, mostanában nem nagyon jut időm, tavaly én ajálngattam neked a vironalt, mi szedtük tavaly és előtte is! Sztem jó!

Gabi
inecsg

Gabi! Köszke, remélem nekünk is beválik.
Mizu veletek? Hallom, Bátor nagy kópé. Flóci hogy viseli az ovit?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

CSak küldök egy kieresztést:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
(Bocsi, de jólesett.)

Ági és
KépKép
exdeus

Haha, Orsit a mai napig nem foghatta a kezébe anyosóm. Ö is nagyon anyás, idegenek nem vehetik fel, pl. tesom sem pedig jol ismeri, csak kevesen. Én ezzel ugy vagyok ha ezért megsértödnek tegyék, nem fogok ráparancsolni hogy ne ordits és muszáj odamenni a nénihez.

Dancsi! Azért ezek a hirek elég információ hiányosak. Szvsz. nem tudhatjuk az a kutya milyen körülmények között nevelkedett és milyen idegzetü volt. Nekünk pl. idegileg a legjobb kutyánk a kaukázusi, idegent szétszedné de minket sosem akart bántani, a legkisebb agressziót sem mutatja, a baba fele sem. 13 éves, szoval már nem hiszem most jönne elö váratlan helyzet nála. Én azt mondom, sajnos tul nagy a beltenyészet, tele van Mo. selejt kutyákkal.

Bea! tényleg hihetetlen gyorsan szalad velük az idö!

Hajni! én nem altattam cicin, de 1 éves kora körül rászokott, elaludt mire letettem volna az ágyba aludni. Korábban a szopi után még ébren volt. Nem sokáig hagytam igy menjen, aztán lett elegem. Amig kicsi volt szinte mindig ágyban aludt el. Nálunk anyuci, apuci, esetleg anya, apa van. Mi sem vagyunk fiatalok, én 34 évesen szültem.

Melinda! Remélem Lotti hamar meggyógyul!

Orsi mára már gyógyult teljesen, örülök mert holnap igy tényleg mehetünk a bölcsibe!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Voltunk tanácsadáson: Gréti 5 ós paraméterei: 66,5 cm, 7110 gramm. (2 hete 7020 volt...amire azt mondta a védőnő nekem, hogy: másnál ez probléma lenne, de nálad nem az (mármint hogy kevesett hízott 2 hét alatt)....ezt nem értem)
Doktor néni el volt ájulva tőle, a fejtartásos produkciójától, mint mindig.
Ja, és megállapította, hogy vérszegény. Kérdezte, hogy szúrjuk a Grétit vagy adjunk neki vasat. Mondtam ne szúrjuk. Mindezt abból, hogy fehér a talpa. Meg mondta én is szedjek vasat. Mondjuk én amióta az eszem tudom vérszegény vagyok.

Tanácsadás után a barátnőmmel sétáltunk egy nagyot, ő a Kodály térnél lakik, arra felé sétáltunk, sasoltam a kismamákat. Kép Nem tudom láttam e innen valakit. Majdnem mindenki bordó színű babakocsival volt.

Hildus: Mi anyuci/apucizzuk egymást, magunkat a Gréti előtt. Meg néha anyus/apus. KépKépKép Nem röhögni KépKép Ez a férjem mániája. Aztán megmutattam neki, hogy a Barátok köztben ki az anyus meg az apus, de az sem érdekelte Kép Neki aranyos az hogy anyus. Kép
De Gréti nem fog anyusozni, mert világgá megyek! KépKép

Enikő: Viola nagyon ügyes!

Dancsi: Nagyon csinos pocakod van Kép

Hajni: Mórahalmon nem lesz, mert kedves férjemnek az messze van Kép Domaszék viszont bejött neki, de ott már horror árak vannak Kép
Szülés: Háááááát, nemtom. Néha úgy érzem feldolgoztam, de néha meg elmerengek azon milyen lett volna rögtön magamhoz ölelni, stb. ahogy hallani a "mesékben" és nem mesékben. Meg mi is ezt képzeltük el, hogy majd ott leszünk hárman és de jó lesz....és együtt sírunk, stb.
Nem tudom. Nem voltam lelkileg fölkészülve a császárra, meg voltunk győződve a férjemmel, hogy problémamentes terhesség után-ahogy a férjem mondta: "bemegyünk és kipottyantod"-problémamentes szülés lesz.

Karmen: Kíváncsi vagyok hogy fog tetszeni Orsinak a bölcsi. Majd mesélj!

Gabici: Te is!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?