A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Dancsi, nekem nincs bajom a vasasos védőnőkkel. Nem tudom, én először is és most is időpontra mentem ahhoz, akihez tartozok. Nem tudom, hogy a többieknél hogy működik...
A körzetis meg épp ma volt kint, még jó, hogy itthon talált, mert pont készültem elmenni, de mivel jött, lekabátoltam. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Ma a Bogi közölte velem, hogy "anya szomi vagyok"!!
Mondom mi vaaaaaaagy??????????????
Szomi!
Az meg mi?
Hát szomjas anya!
Akkor azt mond!

Lányok egy világ omlott össze bennem. Én sose rövidítgetek csak max. a neten! Nem tudom honnan szedte, de borzalmas volt....én az ilyesmit szinte tragédiaként élem meg...Kép Hát felvilágosítottam, hogy a szomi az nem szó, mondja normálisan!

Voltunk a Brendonba, csak úgy, mert amióta felújították még nem voltam! És nézelődtem a tejpépeknél és képzeljétek olcsóbbak a tejpépek a Brendonba mint a hiperekbe! És találtam egy állatjó játékot Violának. Végigdzsesszeltem a Tecsón meg a Corán, meg a Plázába is voltam a játékboltban, és nagyon gyér volt a felhozatalKép Mármint az 1 év körüli gyerekeknek való fejlesztő játékokból...
Na a lényeg, hogy a Brendonban találtam Simba márkájú, kis traktort, húzza a kocsikat+ állatok 2500 pénzért! Úgyhogy most nagy az öröm, Bogi is meg Viola is tökjól eljátszik vele!

Most mennem kell allatni!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő, hát ezen annyira ne akadj fent. A gyerekek ugye nem feltétlenül CSAK a szülőktől veszik át a szókincsüket...
Végül is az annyira nem is gond, ha csak otthon rövidít, de az gáz, ha erre máshol is rászokik, szerintem...

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő,
biztos az oviban hallotta.

Sólámpáról mikor kapok képet? Kép
Vendég

SziasztokKép

Sajnos a Kisfiam úgy döntött, hogy bírjuk már ki ezt a pár hetet, és nem mutatott magából szinte semitKép - csak a fülét, az szép!Kép
Czank doki nagyon rendi volt, mert nem számolta fel a 4D árát, csak síma nőgyógyászati UH-t, így csak 3000-et fizettünk!Kép
És áthívott minket a 2-es kórházba, hátha ott többet sikerül látnunk!Kép
Hát valamivel jobb volt, mert mindenét láttuk (még a kukacot isKép), de az arcát azt rendületlenül eltakarta.
Ezért nem is akart pénzt elkérni, de azért adtunk neki, mert rendi volt nagyon!Kép
Szóval képem sajna nincs (ill. tényleg semmi nem látszik rajtaKép), de méreteink vannak!Kép

BPD: 9,42 cm
Fejkörfogat 32,69 cm
Haskörfogat:31,97 cm
Combcsont:7,14 cm
Súly: 2946g

Szép nagy baba!Kép

Pusz!
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Dancsi: Töltöm az elemeket fél óra és fényképezek Kép Bocsika elfelejtettem Kép

Zituska: A BPd sztem nem 9,42 hanem inkább 94,2? Nem? Akkor viszont tényleg szép nagy baba Kép

Exi: Engem akkor is zavar és kész! Magyarok vagyunk és nem szeretem se a szlenget, se a rövídítéseket a beszédben!! Először tanuljon meg normálisan, szépen beszélni magyarul!

Beszéltem Bibivel telefonon, azt mondja tej még sehol. Mondtam neki, hogy ne csodálkozzon csak tegnap szültKép Nekem spec a 4.-5. napon indult be. Ja és mondta, hogy nagyon fáj neki a gátsebeKép Hát sajna ezt az időszakot át kell vészelni.....
Átadtam a sok jókívnságot amit írtatok! Nagyon szépen megköszönte Kép
E

ceniko
Szeged

Enikő,
ráér! Kép
Vendég

Csak beugrottam elújságolni, hogy Mini ma megfordult a hátáról a hasára, így teljes a hempergőzés!
Nagyon megdicsértük és ez tetszett neki Kép

Kata
pankata

Dancsi:
Nekünk kettő van, ez az egyik a nappaliban, ilyen amikor vakuval csinálom a képet:
Kép
Ilyen amikor vaku nélkül:
Kép
A másik pedig a lányok szobájában van, ilyen vakuval:
Kép
És vaku nélkül:
Kép
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Lányok
Hol van ez a Medicenter?
Inkább fizetek 1500 Ft-ot egy vérvételért, csak ne kelljen várni, mert én a munkahelyemről nem késhetek, nagyon nehezen tudnám megoldani!!!!
És jan.24-ig be kell szereznünk egy pár véreredményt!
Köszi az infót!
Jó éjt:
Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

EnikőKép

A 94,2 CM az majdnem 1 méter!!!!Kép
Kicsit nagy lenne a feje, nem??KépKépKép

Tök jók a lámpák!Kép
Nálunk még sehol semmi...Kép, még nem is telefonáltak!Kép

CsibeKép
Itt a honlapjuk, itt megtalálod a pontos címet is!Kép
http://www.mediteam.hu/

Pusz!Kép
Z.

Kép
Kép
zituska28

Zita: De én nem cm-ben hanem mm-ben gondolkodtam Kép neked cm-ben adták meg az adatokat?? Ez valami újdonság?? Kép le vagyok maradva anyukám...Kép
Nekem is teccenek a lámpák, na irgum-burgum összekötöm velük a bajuszt ha igy elhanyagolnak a sólámpások Tégeteket( ahogy Bogi mondaná) KépKépKép

Én sem tudok aludni....
E

ceniko
Szeged

EnikőKép

Nekem is fura ez a cm, mert a Klinikán mm-ben adják meg!
Úgy látszik a 4D-s gépek flancolnak így!Kép

Na, hát ugye??? Én meg még mondtam nagyszájjal, hogy itt vannak 5 percre tőlünk!KépKép

Én most ezzel a nem alvással lehet, hogy nagyot hibázok... mert ált. 11-2-ig nagyon jókat aludtam!
Most nem tudom mi lesz, mert egy picit sem vagyok még álmos!

Remélem, Te már az igazak álmát alszod azóta!Kép
Jóccakát!Kép

Z.

Kép
Kép
zituska28

Jó reggelt!
Enikő, én is meglepődtem a 94,2-n, hiszen szegény Zita direkt odaírta, hogy cm. Persze rögtön gondoltam, hogy Te mm-ben gondolkodtál.
Igazából tök mindegy, hogy mennyi, lényeg, hogy a mértékegység meglegyen (mert hát ugye anélkül gondolhatnánk érdekes dolgokat), és hogy a doki mindent rendben találjon.
Én azt számoltam, hogy febr. vége, márc. eleje táján megyünk el 4D-re, remélem, a miénk nem lesz szégyenlős. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő,
Én nem lepődök meg a Brendon árain, nem véletlenül járok oda és én sem vagyok a saját pénzem ellensége Kép Szét kell nézni, pl. a babavíz is ott a legolcsóbb (hiperekkel összehasonlítva, a gyógyszertárról nem is beszélve), meg babáknak használható öblítővel is ugyanez a helyzet Kép
A lámpa tányleg nagyon hangulatos Kép

Zituska,
Ti még nem kaptátok meg a lámpát?
Na igen, szégyenlősködött a Nagyfiú. Nálunk Mini vagy az arcocskája elé tette a kezét, vagy belefúrta a méhlepénybe. (Megjegyzem, most is nagyon bújós Kép)Azért párszor láttuk is, de tényleg nem mindig. Viszont azt, hogy fiú, elég hamar "bevállata", már 15 hetesen tudtuk.

Csibe,
A Petőfi sgt.-on vannak, az egyetem (Bölcsészkar) épületeivel szemben, ezért nekem nagyon praktikus volt Kép Labor egyébként kedden és csütörtökön van, reggel fél 7-től fél 9-ig. És vigyél beutalót, akkor 1500 pénz. (Ha nem viszel és ott helyben csinálják, akkor azt hiszem, 3000 körül van.) A telcsiszámuk: 55-88-88, be tudsz jelentkezni és az árakat is megmondják. Ja és kártyával is lehet fizetni. Hitrelen ennyi jutott az eszbe.

Pusz,
Kata
pankata

Exi,
Bocs, most nem számoltam utána, de a "Nagyok" a 28-33. hétig javasolják a 4D-t, már nem olyan kis "csontkollekció" (Zituska után) és még jól lehet látni összességében is.

Kata
pankata

KataKép

Boti pont ugyanazt csinálta, mint Mini: vagy a kis kezét tette az arca elé, vagy belebújt a lepénybe, vagy összeszedte a köldökzsínórt, és azt húzta az arca elé!KépKép
De azért amikor a fenekénél pásztázott a doki az UH fejjel, akkor csinált egy terpeszt, hogy "nesztek, itt van"!Kép

Egyébként a doki szerint már túl nagyok vagyunk a 4D-hez, mert ilyenkor már tényleg mázli, ha látszik valami...
Csak azért sajnálom, mert kitaláltam karácsonyra a családnak, hogy Boti képét kapják valami szép lapban, egy szép idézettel! Ez most nem fog menni!
Lehet, hogy berakjuk magát a gyereket a fa alá!Kép Jó esélyünk van rá!Kép

Ma "reklamálni" fogok a lámpáért!Kép

Pusz!
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Bibinek hatalmas gratula Barnabáshoz!!!Kép

Enikő, nagyon jól néznek ki ezek a lámpák, kedvet csináltál nekem is hozzájuk.Kép
A beszéddel kapcsolatban egyet értek veled!

Én egyébként a bébi szótól tudok a falra mászni. A babát is annyi féle képpen lehet becézni, nem ? Mit gondoltok róla?

Zozo, Vivien baba gyönyörű! Sajnálom, hogy kevesebb a tejed, sajna ez a kevés pihenéssel is együtt tud járni. Remélem azért sikerül még szoptatnod egy jódarabig. Kép

Zituska, sztem ne türelmetlenkedj, nemsokára úgy is meglátod a kisbabádat! Én mai fejemmel úgy gondolom, ahelyett, hogy sok uhra mennék, inkább csökkenteném a számát. Szvsz 2-3szor elég menni, nem vagyok biztos benne, hogy a babák nagyon szeretik ezt a vizsgálatot.
Az alvást illetően azt gondolom, tényleg jobban tennéd, ha időben(9-10 között) feküdnél. Kép Most még megteheted.Kép

Melinda, én sem értem, miért kell ilyen gyorsító , de erőszakos beavatkozást végezni valakin. Ha az én orvosom ilyet csinált volna, azt hiszem, többet nem mentem volna hozzá. Persze szülés előtt már ki szeret váltani. Minden esetre ez az orvos a leírtak alapján nálam leszerepelt. Kép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!
Bibi!
Tudom, hogy még nem olvasol bennünket, de sok boldogságot a kislegényhez.

Zozo!
Nagyon szép a kislányod. Ahogy nézz azokkal a nagy szemekkel. Kis tündérke.

Zituska!
Én is nagyon rossz alvó voltam a terhesség alatt. Elaludtam 10 körül, és hajnal 2-kor felpattant a szemem. Nekem a lábaim fájtak. A combom. Úgy éreztem fáj a hús a csonton. Meg a férjem is horkolt, és idegesitett. Ilyenkor általában átvonultam a másik szobába, hátha ott tudok aludni. És a szülés is hajnalban indult be. Mondjuk akkor még nem tudtam, hogy ez már a vajudás. Csak mivel 5 centire kitágulva mentem be a klinikára, és tök jól voltam, azért gondolom, hogy azok a pici fájások éjszaka már a vajudás kezdete volt.
Egyébként a Sikót azért kérdeztem, mert legközelebb ha szeretnék gyereket, valószinűleg nem annál szeretnék szülni, akinél a Márkot szültem. Nincs vele bajom, csak a terhesgondozástól tőbbet vártam volna. És a Sikó nekem szimpatikusnak tűnt. Csak hát a szimpátia az egy dolog.

Enikő!
Fogunk még nekünk sincs. Viszont támaszkodva térdel a Márk, és fel is áll.De ülni is támaszkodva ül még mindig. Viola miket csinál? És az alvással is gondjaink vannak, még mindig. Van, hogy óránként sír fel. Ma pedig reggel 4.30-kor Õ ugy gondolta elég volt az alvásból.Hát enyhén felment a vérnyomásom a méregtől. 1 órába telt mire sikerült kicsit visszaaltatni.

Bibit én se értem miért kellett kézzel tágitani. Kitágult volna az magától is, szerintem. dolga volt talán a dokinak?
Zita
zita_29

Jó reggelt!

Zituska: Én sem tudtam aludni terhesen,minél nagyobb volt a pocak, annál kevésbé ment az alvás!Kép Együttérzek veled!

Exi: Jól van na, bocs megszoktam a mm-ert! Fel sem tűnt, hogy cm-t ír utána....Kép Nekem olyan furcsa, hogy ennyire előre gondolozol. Pl 5 hetes terhesen már a vip szobán agyaltál, mintha már csak 1-2 heted lenne hátra szülésig!Kép Sürgeted az időt?Kép

Kata: És tök jó illata van a Brendonos öblítőnekKép. Legközelebb olyat fogok venni! Pl a párom a Coccolinótól viszket! Remélem, hogy ez ami kifejezetten babáknak készül nem okoz bőrirritációt!
Az én Violám meg vakargatta a fejét 4D Uh közben, ő nem bújt sehova, nem is lett volna hova, azon az extra pici helyenKép

GErika: Mostani eszemmel én sem mennék sok UH-ra ha minden okés a babával (pedig annyira, de annyira jó látni...Kép), sajnos nem jó a babáknak a sok uh!Kép A tesóm tanulta a suliban miket okoz (állítólag), pl tériszony, rossz egyensúly érzék, a balkezességet is ezzel indokolják (mondjuk ez nem tragédia) meg még egy csomó dolgot..... Vagy csak ráfogják, mert a valódi okát nem tudják...mindenesetre tuti, hogy nem tesz nekik jót, nem véletlenül "szöknek" a babák előle....

Én azt gondolom, hogy a kézi méhszájtágítás, gyorsítás, természetesebb mintha pl oxytocin infúziót kapna, mert így úgymond magától indulnak meg a folyamatok a szervezet termeli az oxytocint, nem plusszba kapja!És ha már picit nyitva van a méhszáj könnyebben nyilik tovább.....
Én nagyon hálás vagyok a dokimnak, hogy kicsit rásegített kézzel, állatmód fájt, de legalább elkezdődött a folyamat és másnap reggelre meg is lett a Viola (mondjuk nálunk probléma volt, ugye...)! Azt gondolom, hogy a baba/mama érdekében mindenképp jó, de csak azért mert a doki másnap van ügyeletben, és h időzített szülés legyen, na azért nem!
Szerintem!

Szép napot!
E

ceniko
Szeged

ErikaKép
Én is hasonlóan gondolom az UH-katKép, nem is voltam sokszor, csak ez most jó ötletnek tűnt karácsonyra! De a Kisfiam döntött helyettümk!Kép

Alvás:
Amennyire izgultam, most olyan jól sikerült az éjszaka!Kép
Csak kétszer keltem pisilni (3 ill. 5-kor), és rögtön vissza tudtam aludni, és 8-IG ALUDTAM!!!KépKép Tök jó volt!Kép
Azért szerintem is az éjfél előtti alvás az igazi!Kép (pár hét múlva mindegy, hogy éjfél előti vagy utáni leszKép)

ZitaKép
Én sajnos végigjártam pár dokit...Kép
Sikóval nagyon elégedett vagyok, mind szakmailag, mind emberileg! De majd nyilatkozom a szülés után is!Kép

Lányok!Kép
Ma reggel picit fájdogált a hasim, és most láttam, hogy kicsit rózsaszínes folyásom van. Ugyanilyen volt már pénteken is pici, de nem ijedtem meg, mert Klion-kúrát kell tartanom, és állítólag attól is lehet.
Azért szerintetek meg kell ilyenkor kicsit ijedni?
Úgy gondoltam, ha délután is lesz, akkor rácsörgök a dokira.

Pussz!
Z.

Kép
Kép
zituska28

Erika,
Hivatalosan össz-vissz 3 UH kötelező, az első amikor megállapítják a várandósságot, aztán 11-13 hetesen a NUCHA szűrés, az hüvelyi és 20 hét körül a genetikai. Akinek nincs fogadott orvosa, azoknak csak ennyit kell hogy megcsináljanak. Bár sztem a dokinak is jó diagnosztikailag, főleg a vége felé, meg én is imádtam mozizni a Pocaklakóimat, Apáról nem is beszélve.
nekem Ádinál az UH mutatta meg, hogy vészesen kevés a magzatvíz, ezért a dokim kézzel rásegített és pár óra múlva megszületett a Nagyfiam. Most meg Mininél a 37. héttől piszok rossz CTG-ket produkáltunk és emiatt folyamatosan nézni kellett az áramlást. Persze ezek olyan helyzetek, amikor telesen indokolt az UH.

Enikő,
Én még nem hallottam erről, hogy ezt okozhatja az UH, de lehet benne valami, bár én más okokat látok ezek hátterében, de ezt szakmája válogatja Kép
Mondjuk azt hozzáteszem, hogy sztem a túl korán használt bébikomp több egyensúlyzavart okoz, mint a pár perces UH-k. A Húgom pedig balkezes, pedig akkor még nem is volt ultrahang Kép
Én is imádom azt az öblítőt, és amit külön értékelek benne, hogy a pelusokat jó puhává teszi, amióta ezt használjuk, nem dörzsöli ki a kis arcát a pelus, amit alváshoz a feje alá teszek.

Pusz,
Kata
pankata

Zituska!
Szerintem menj el inkább a dokihoz a folyás miatt!
Nekem van egy ismerősőm akinek 3 gyereke van. Nem fiatal hozzáteszem. Kb. 60 éves lehet.Õ mesélte, hogy a terhességei vége felé, elkezdődőtt egy kis barnás- sárgás folyása lenni, és rá 1 hétre szült. Mind a 3 esetben. És nekem is hasonló volt. 38-ik héten csütörtökön voltam CTG-n. Akkor megvizsgált a dokim. A méhszáj 2100 volt. Mikor hazaértem akkor vettem észre, hogy kicsit barnás folyásom van. Hivtam a dokit, Õ azt mondta, hogy ez a vizsgálat miatt van, mert, hogy biztos kicsit akaratlanul is tágitotta a méhszájat. Én persze tiszta ideg voltam, attól féltem a magzatviz szivárog. De aztán másnapra elmúlt. És rákövetkező csütörtökön szültem a Márkot.Vagyis pontosan 1 hét telt el.A 39-ik héten, tehát még lett volna hátra 5 napom. Lehet, hogy csupán véletlen, lehet, hogy van benne valami, nem tudom.
Nem akarom rád hozni a frászt, Isten ments! Lehet, hogy attól a kurától van. De szerintem inkább beszélj a dokival. Biztos ami biztos!
Még egyszer bocs, nem akartalak megijeszteni!
Zita
zita_29

Zitus,
Én is voltam Klion kúrán a vége felé, volt egy pici folyásom is, de ha valóban megmarad délutánig, akkor biztos, ami biztos, csörrentsd fel a dokid, már csak azért is, hogy TE megnyugodjál.
Mikorra vagy egyébként kiírva?

Kata
pankata

Sziasztok!
Kata, én most kiszámoltam, ha nem jön közbe semmi, akkor a 26-27. héten leszek. Kép
Enikő, egyáltalán nem sürgetem az időt, csak utálok rohangálni minden után. Ha lehet, akkor miért ne döntsem el, hogy mit mikor SZERETNÉK? És imádok előre tervezni, tény, hogy aztán valami elcsúszik, stb., de olyan jó!
Erika, az UH egyáltalán nem csinál semmit a babával, valaki írta, hogy a dokija szerint akár az utolsó hónapot végig lehetne mozizni, akkor sem érdekelné. Persze lehet, hogy az első időkben (mondjuk a 12. hétig) más a helyzet, de akkor szerintem nem is megy el az ember lánya hetente nézegetni a gyerekét. Ráadásul ugye a három kötelező (+1 ajánlott) vizsgálatból kettő erre a "kritikus" időszakra esik...és ha ártana, akkor már rég nem csinálnák!

Ági és
KépKép
exdeus

ZitaKép
Nem ijesztettél meg!!KépKép
Azért odafigyelek!Kép

KataKép
Dec 24-26-ra vagyok kiírva!Kép Szóval 36+4 vagyok most.
Egyébként elmúlt a dolog, fájni se fáj a hasam!Kép

Pussz!
Z.

Kép
Kép
zituska28

Zitus,
Akkor okés, a lényeg hogy jól vagy. Nahát, az tényleg nagyon szép Karácsony lenne Kép
Nálunk a családban nagy "divat" decemberben születni (Nagymamám, Húgom, Nagyfiam) vagy névnapot tartani (Nagypapám, Édesapám). Szóval a december nálunk kész "anyagi csőd", de így a jó Kép
Akkor tényleg szép nagy baba Boti, ha még innentől számoljuk az átlag heti 150-200 gramm hízást...Kép

Képzeljétek, Minim a mai napját (már amennyit ébren volt belőle) forgással töltötte és látszik, hogy milyen büszke magára, sőt ha kérem, "be is mutatja" nagy vigyorogva.

Kata
pankata

Kata, nálunk alaphelyzetből anno az egész év egy anyagi csőd volt, mert gyakorlatilag minden hétvégén jártunk névnapozni. Ebből mára a részünkről csak a szűk család maradt, de a téli időszakra a karácsonyon és az újéven kívül a férjem névnapja, az én szülinapom, a mamám szülinapja, az én névnapom, és februárban még a tatám és keresztapám névnapja, utóbbi születésnapja esik.

Ági és
KépKép
exdeus

Zituska!

A Klion felhelyezésével vigyázzál(bármyely kup, kivégve a végbél kupokat Kép )! Mert, hát a doki is kézzel nézi meg, hogy zárva van e a méhszájad. És ha annyira felhelyezed mint egy tampont akkor lehet, hogy el is érted a méhszájad.
Az én orvosom azt mondta, hogy mutatóujj közepéig maximum!!
Vigyázz!!
sok sikert a többihez!

Uh: rossz hatása nem bizonyított, senki se féljen. Ezt a férjem tanitja az egyetemen (nekem is Ö tanította Kép )
Maga az UH emberi fül számára hallhatatlan, de a magzatvizet megrezegtetti és a babák ezt már állítólag hallják. Azt persze nem tuudjuk, hogy milyen hangos ez nekiki. (de pl. ma már mindenki UH párásítót vásárol, egy csomó mindenre használjuk az UH)
De nézzük a jobbik elönyét, mennyi betegséget és fogyatékosságot kiszürtek már vele. És mi is láthatjuk a pocaklakót.

Üdv: Rika

KépKép

KépKép
rika07

<!--attachment: Zs_fi1-303648.ppt*mime_msppt.gif*application/vnd.ms-powerpoint*79.4**Zs%f3fi1%2eppt --><center><pre>
Kép
Zsófi1.ppt (79.4 k)</pre></center><!--/attachment-->

KépKép

KépKép
rika07

Hát csajok, nem jövök rá, hogy kell feltölteni, hogy a egyböl látható legyen a picim, de igy is megtudjátok nézni. Õ megmutatta az arcát Kép és a nöiességét is.

KépKép

KépKép
rika07

Hát csajok, nem jövök rá, hogy kell feltölteni, hogy a egyböl látható legyen a picim, de igy is megtudjátok nézni. Õ megmutatta az arcát Kép és a nöiességét is.

KépKép

KépKép
rika07

Hát szerinem ha a legkisebb gyanúja is felmerülne, hogy az uh káros lehet a babára nézve, akkor nem csinálnák boldog, boldogtalannak, a mozizós 4d-ket szerte a világon betiltanák.

Volt is pár hónapja erről egy cikk a DM-ben.

Szerintem is badarság, hogy káros lenne.

Enikő,
milyen suliban tanítják ezt? Kép

Ja, a balkezesség az örökletes, úgy tudom.
Vendég

Szia Rika!
Én nem vagyok biztos benne, de mivel *.ppt a fájl kiterjesztése, szerintem máshogy nem is lehet. Csak akkor ha a képet magát (*.jpg) kiszedi belőle az ember. Szerintem akkor jelenik meg képként.
De a tapasztaltabbak javítsanak ám ki, ha oltári marhaságot írtam!

Ági és
KépKép
exdeus

Én próbáltam jpg sőt még gif-et is, azt irja 600*600-*os képet nem fogad el. Tehát valahogy a kép minőségét kellene lebutítanom.
Hol egy számtek zsenei? Kép
Fáj nagyon a hasam, le is fekszem.

További szép napokat mindenkinek.

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!

A legfrissebb kutatások eredményei is azt igazolják, hogy a terhesség alatt többször ismételt ultrahangos szűréseknek nincsenek káros hatásai a fejlődő magzatra.

Az emberi fül számára hallható hangtartomány (16 és 16 ezer Hz között) feletti rezgésszámú hangot ultrahangnak nevezzük. A szülészeti gyakorlatban a 3,5 MHz hullámokat használják, amelyeknek fontos tulajdonságuk, hogy a határfelületekről visszaverődnek. A felvételeken a folyadék fekete árnyékként, míg a többi képlet ritkább-sűrűbb fénypontok formájában jelenik meg, így láthatóvá válnak a magzat szervei. Az ultrahangot már több mint 30 éve sikeresen használják a terhesség alatt a magzat egészségi állapotának felmérésére. Azonban a közelmúltig vita volt a szakemberek között a tekintetben, hogy a vizsgálat sorozatos ismétlése milyen mértékben hozható kapcsolatba egyes fejlődésbeli rendellenességekkel.

Most viszont megnyugodhatnak az állapotos édesanyák, ugyanis a legfrissebb kutatások eredményei szerint a terhesség alatt többször ismételt ultrahangos szűréseknek nincsenek káros hatásai a fejlődő magzatra.

Ausztrál tudósok 1993-ban kezdték el vizsgálni, hogy az ultrahang okozhat-e bármiféle fejlődésbeli visszamaradottságot. A kutatás keretein belül 2700 gyermeket vizsgáltak meg. A csoport fele a méhben töltött idő alatt csak egy ultrahangos vizsgálaton esett át, míg a másik 50%-ot többször (maximum ötször) vizsgálták ilyen módszerrel. Ezután megfigyelték a gyermekek fejlettségét egy-, két-, három-, öt- és nyolcéves korban. Azt tapasztalták, hogy a gyermekek termete, beszéde, nyelvhasználata és idegrendszere mindkét vizsgálati csoportban ugyanolyan mértékben fejlődött. Nem igazolódott be továbbá az a régebbi feltételezés sem, hogy a sokszoros terhességi ultrahang megnöveli a balkezes gyermekek számát.

Országonként eltérő, hogy hány kötelező ultrahangos szűrésen kell átesniük a kismamáknak. A terhesgondozás során Angliában kettő, Magyarországon négy alkalommal történik ultrahangos vizsgálat, ahol ellenőrzik, hogy a magzat a korának megfelelően fejlődik-e, valamint egyéb vérvizsgálatokkal kiegészítve kizárják bizonyos fejlődési rendellenességek (pl. Down-kór, nyitott gerinc, vízfej stb.) gyanúját. Abban az esetben, ha a vizsgálatok bármiféle eltérést regisztrálnak, további ultrahangos szűrések válhatnak szükségessé.

A köztudatban még sokan keverik a röntgensugárzást az ultrahanggal, és sok kismama tart attól, hogy a vizsgálatokkal rosszat tesz születendő gyermekének. És mivel minden kismama aggódva gondol terhessége alatt arra, hogy vajon milyen eredményei lesznek az egyes vizsgálatoknak, és főleg mi az, amire esetleg nem derül fény, a jelen kutatás eredményei megnyugtathatják őket. A rendszeres szűréseken kívül azonban figyelniük kell arra is, hogy az ultrahangos vizsgálatot végző szakember megfelelő képesítéssel és felszereléssel rendelkezzen, valamint pontosan ismerje fel a felvételeken az esetleges komplikációkat.

Ezt találtam, ennyire okos nem vagyok.Kép

Már csak 3 napig dolgozom!Kép Hurrá!!!KépKép

Melinda
30+6

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Rika,
Nagyon jó a kép, nekünk azért sosem sikerült ilyen klassz. Nagyon jól megmutatta magát Zsófi. És kire hasonlít? Kép

Kata
pankata

Rika, nálunk pl. ACDSee Editor van a gépen, azzal szoktam átméretezni a képeket. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Dancsi: Nem kell leharapni a fejem, nem én találtam ki! Gyógypedagógiai tanárképző főiskolán! ( vagy a Bárczi vagy az Elte spec. ped. szak, már nem emlékszem épp akkor melyikre járt)! Felolvasta nekem a telefonba a tankönyvéből azt a részt!!! A Bogival voltam terhes!
Engem mondjuk rohadtul nem érdekel,mert nem voltam vele sokszor UH-án, csak felhívta rá a figyelmem, mert ő is épp akkor tanulta. Ennyi! Bár mondjuk azt nem értem miért "szökik" a baba az Uh elől....????
De mint fentebb írtam, lehet, hogy csak ráfogták, mert nem találták a valódi okát!

www.szuleteshete.hu/cikk.php?action=nyomtat&cid=47704&layout=no&PHPSESSID=ba8244 3aa4006182f0f70ba3028e781a

http://www.bebilap.hu/terhesseg/ultrahang.htm

A cigaretta is káros mégis árulják mert üzlet.....! Az államnak is (adó), a dohánytermesztőknek is, meg egy csomó mindenkinek! Az UH-át miért tiltanák beKép? Hisz az is üzlet (IS)! De még mekkora...! De tényleg nem érdekel, mindeki azt csinál amit akar Kép

Violának ma másodszor sikerült felállni a kiságyban miután itt volt délben a gyógytornász KépKép

Na megyek mert kezdődik a vészhelyzet Kép
Pusz
E

ceniko
Szeged

Enikő,
Dehogy akartam leharapni a fejed. Kép Csak nem kell bedőlni minden féle baromságnak. A cigire pedig rá van írva, hogy árt a terhes nők dohányzása a babának. Hidd el, ha ártalmas volna, nem csinálnák.
Vendég

Dancsi: Hát ha valaki, akkor én nem szoktam ezeknek bedőlniKép, sőt nagy ívben teszek a cikkekben, meg "a legújabb kutatások szerint"-ekben leírtakra.
Csak le merészeltem írni, mit írtak az ominózus tankönyvbe -mint érdekesség-, de már bánom, mert most mindenki rámkattantKép!
Bocs extra érzékeny vagyok, bizti meg fog jönni, majd egyszer valamikor...Kép

Nemtom mi van ma velem, egész nap olyan extra szar kedvem volt, hogy tyűha, pedig semmi okom sincs rá. A gyerekek okésak a párom is rendi, nemtom miért, de olyan világvége hangulatom vanKép!

ceniko
Szeged

EnikőKép

Nem kattant Rád senki!Kép Tényleg!!KépKép
Szerintem mindenkit foglalkoztat ez a téma, aki terhes, vagy valaha az volt!Kép
És valami oka bizti van, hogy menekül a baba az UH-tól, de hogy mi, azt nem biztos, hogy valaha megtudjuk.

Pihizz egyet, és hátha holnapra jobban leszel!Kép
Ismerem a világvége érzést, rám mensi nélkül is gyakran rám tör!Kép(lehet, Neked sem az az oka!)
Viola nagyon ügyi!!Kép

RikaKép

Tényleg vigyázni fogok a kúppal! Logikusnak tűnik, amit írtál, gondolom a méhszáj ilyenkor egyébként is hiper érzékeny!
Te pedig pihenj!!Kép
Nagyon klassz a kép Zsófiról!Kép Hány hetes rajta?

Jóccakát!!Kép Megpróbálok aludni...
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Enikő,

Remélem, kicsit kipihizted magad és jobb kedvvel vágsz bele a napba! És a "világvége" hangulat meg kell bizony néha, mert akkor tudjuk csak értékelni a szép napokat és a boldogságot! KépKépKép
Tényleg nagyon ügyi a Viola! Nálunk itt kezdődőtt a tiltás korszaka, mert ugye sokkal több mindent elért és én nem pakoltam el semmit. Igaz, mi kerültük a "nem szabad"-ozást, hanem mindig mást mondtunk helyette, pl. a ne nyúlj hozzá helyett engedd el, vagy tedd le stb.

jaj, ha minden igaz, ma meglesz a normi gépünk, mert ez a laptop jó megoldás, de nem az igazi. Mondjuk még mindig jobb, mintha 3 napig "el lettem volna zárva a külvilágtól" Kép

Pusz,
Kata
pankata

Sziasztok!

Enikő, szerintem sem kattant Rád senki, csak mivel fel lett hozva a téma, mindenki leírta, hogy mit gondol, ami szvsz nagyon jó! Kép
Remélem, tegnap óta megváltozott a világról alkotott véleményed...

Kata, rossz volt a gépetek? Nekünk előtte a szobánkban mindig a férjem cégeslaptopja volt, arra volt rákötve a net. Most meg rendes gép van...csak az asztalomon nincs hely... Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Exi,
nem volt rossz a gép, csak csinálunk "egyből kettőt", azaz a mi "régi" (kb. 1 éves) gépünket meg fogja kapni Ádika üresen és egy új házban (csili-vili vmi autós gépház Kép) és nekünk összeállítanak egy újat, rámentve a régi cuccainkat. Meg be kell építeni valamilyen internet-megosztást, hogy hátul, a gyerekszobában is tudjanak majd "szörfözni" a Fiatalok, de ne kelljen átvezetni a kábelt az egész lakáson. Na, valami ilyesmi, bár én igazából csak felhasználói szinten értek hozzá.
Nincs gond most a laptoppal sem, alapvetően szeretek is dolgozni rajta, de pl. nem bírom belőni a msn-t és úúúgy hiányzik Kép

Pusz
Kata
pankata

Enikő!

Most én is rossz passzban vagyok.A Noémi extra eleven,és tanulni kellene.Nincs kedvem semmihez.
Gratulálok a felálláshoz!

Rika!

Nagyon jó a kép.

Melinda!

Azt a pár munkanapot gyorsan átvészeled.

Ildi
tfildiko

Üdv!
Kata, csakhogy tudd, elvileg nem lehet megcsinálni, hogy egy lakásban két gépen legyen net.
(Megsúgom, ennek ellenére nálunk is így van. Kép )
Mondjuk nálunk a két egymás melletti szobában van a két gép, így kábelügyileg nem kellett sok hozzá, és a férjem az öcsémmel karöltve megcsinálta. Kép
Nálunk az öcsém gépháza csili-vili, igaz most hétvégén megint újít rajta valamit. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Exi: de lehet 2 gépre is. És még törvényes is. A TvNetworknek, pl külön csomagja is van 2 gépre!!!
http://www.tvnetwork.hu/index.php?data_dir=/modules/szolgaltatasok/index.html

Kata: Jobban vagyok, bár mérges egy picitKép. A párom kölcsönadta a digit gépem egy barátjának (megkérdezett engem is odaadhatja-e, gondoltam vigyázni fog rá), és elromlott. Valamit megbuzerált a beállításokon, aztán felhívtam jöjjön át és csinálja meg, és persze nem jóKép A memóriakártya szart be. A gépre összesen 12 darab képet tudok menteni, míg a memóriakártyára 122-őt tudtam. Azért nem mindegy! És most lesz az oviban a Mikulásbuli, meg a párom munkahelyen is lesz ünnepség, fullos cirkuszi bohócok, meg Télapó mindeeeen, 2 órás műsor lesz...12 kép az kutya füle...Kép És most nagy érvágás lenne a családi kasszának egy új memóriakártyaKép így karácsony előtt, amikor minden forintnak helyen van! nahh mindegy ha 12 kép lesz akkor 12 kép lesz! Ez van!!!!

Ildi: KItartás!!!!!

Na mék, takarítok ha rossz kedvem van, mérges vagyok azt szoktam mert lehiggaszt!

Pusza
Enikő

ceniko
Szeged

Exi,
Hivatkoznék Enikőre, és mi tvnetwork-ösök vagyunk Kép Annál is inkább lehet, mert anno amikor beszerelték, ők hagytak itt pluszba vagy 20 méter kábelt, hogyha majd kell a másik szobába is. Gondolom, nem véletlenül mondták ezt Kép

Enikő,
na ez ilyen, minden össze tud jönni, de fel a fejjel, tuti megoldható a dolog! KépKépKép
Bár hogy lehet egy memóriakártyát elrontani???
Nálunk is pénteken jön a Mikulás az oviba, sőt aznap délután jönne még az egyetemre is, és szombaton meg jön házhoz. Azt hiszem, az egyetemi bulit kihagyjuk, Minit elég lesz egyszer is "sokkolni" és az legalább ismerős helyen legyen Kép
Milyen jó ötlet a takarítás, én általában csak dúlok-fúlok, de attól nem ragyog a lakás Kép

Pusz,
Kata
pankata

OK, mi Invitelesek vagyunk. A mi szerződésünk alapján is lehet, de nagyon allergiásak rá!
Szvsz a TvNyetworhöz is csak a sávszélesség miatt van odaírva, hogy max. hány géphez használható, tehát a 128-asat is meg lehet osztani, csak hát marha lassú lesz. Kép

Enikő, nektek milyen memóriakártyátok volt?

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?