A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Bibi
szerintem szopizzon amikor csak akar, mondom én akinek nem sikerültKép
én ott B...sztam el, h. azt mondták h. ha 10-et eszik akkor is csak 2-3óra múlva adjak neki újra, üvöltött mint egy sakál, utána szépen belecsavarodtam és nem is sikerült, de elvileg az igény szerinti szopi az ha akkor eszik mikor ő akar.
viszont Vivi soha nem evett 100-at, de 80-at se ciciből a max 70volt 1szer.
megy ez egyedül isKép lehet bírni (mostmár nagy a számKép )
ill. már sokkal könnyebbKép

Zozo
Vendég

Zituska,
Akkor én sem (vagyok 100-as) Kép mert már 5 hója ezt csinálom, de hogy miért??? Sztem hogy mire jön a "reggeli őrültködés" a 3 fiúval, addigra teljesen fitt és fiatalos, éber legyek Kép Jó ez vicc volt, kidob az ágy...

Zozo,
Nagyon szívesen Kép és örülök hogy már "ilyen nagy szád van" Kép Kell egy jó 6-8 hét, mire az Ember lánya kb. tudja, hol is van, hogy is áll, mit is csinál, szóval rendbe jön a kezdeti "káosz" után. És higgyétek el, még másodszorra is (nálunk legalábbis így volt) Kép

Na jó, úgy hallom Mini két "mondat" között elaludt. Képzeljétek, amióta megfordult (addig 3 hét "némaság") azóta be nem áll a szája, egyszerűen zabálnivaló, olyan komoly képpel meséli az élményeit Kép

Pusz,
Kata
pankata

Bibi! Én joghurtos v. müanyag kávésporhárba fagyasztottam a tejet.

Zozo! Ok. Én most másik céggel hozatom mint anyuék, de ennek csak az az oka, hogy nekem max. délig ide kell érjen az ebéd Orsi miatt, az 1-fél2 már késö. De mindkettövel elégedettek vagyunk, mind mennyiségileg mind izileg. Ki lett végül az orvosotok, megirhatod priviben.

Zitus! Jó áron vetted tényleg, megérte és nagyon szép. Ha majd marad pénz épitkezés után lehet ilyet kap Orsi, bár fa lámpán is gondolkodok

Ma voltunk Hangya Petiék koncertjén, Orsi megint végigtáncolta (egyedül), nagyon élvezte.
Kapott jutalom szaloncukrot is, mert megválaszolt egy kérdést, igaz megint nem tartotta meg, gyorsan beletette a számba. Nálunk igy végzi a cukor, csoki mégKépKép

Bibi! Orsi alig akart enni, de én is azt mondom amikor akar akkor és annyit egyen!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Új vagyok, szeretnék csatlakozni a csapathoz!

Ücsök!
Te adtad a végső lökést, hogy ne csak olvasssam az üzeneteket, hanem be is kapcsolódjak a társalgásba.
Hódmezővásárhelyen élek én is, de Szegeden, a Klinikán szültem (hasonló okok vezettek, mint téged). Kislányom, Szonja már 4 hónapos.
Választott orvosom dr.Németh Gábor volt, akinek Szegeden és Vásárhelyen is van magánrendelése.Ha érdekel bármi is vele kapcsolatban, bátran kérdezz! Én nagyon elégedett voltam vele.
A szülésről szép emlékeim vannak, a gyermekágyas osztállyal már nem voltam maradéktalanul elégedett, de összességében minden jól alakult.

Bibi!
Karmenhez hasonlóan én is joghurtos pohárban v műanyag pohárban szoktam lefagyasztani az anyatejet. 100-150 ml-es adagokban.

Szoptatási problémákról is szívesen cserélek tapasztalatot, mert nekünk is kijutott bőven belőlük, sőt - szerintem - még mindig jöhetnek váratlan meglepetések. Nem könnyű dolog!

Csacsinszka
csacsinszka

Csacsinszka,

Üdv közöttünk! Szonja mikor született? Mesélj Magatokról! Nekünk kb egy a korunk, egy a "gondunk" Kép (a kisebbik Manóm, Dávidka július 13-án született).

Karmen,
Ezek szerint Orsika nem édesszájú? Na bezzeg nálunk a két nagyobb Fiú (Apa és Ádika) néha szabály szerint harcol az ucsó csokiért és sütiért Kép

Pusz, Szép Reggelt Mindenkinek Kép
Kata
pankata

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!

Pankata!
Szonja augusztus 4-én született, ő az első gyermekünk. Tervezünk még egy, esetleg két kistestvért neki.
A szülés símán ment, viszonylag rövid idő alatt (persze azért eltartott kb. 8 órán át az első fájásoktól kezdve). Én a lehető legrosszabbra voltam felkészülve, így tényleg kellemes emlékeim vannak.
A leányzó még mindig csak szopizik, bár egyáltalán nem ment könnyen a dolog eddig. Éppen annyi tejcsit tudok produkálni, amennyire neki szüksége van, csak ritkán tudok fagyasztani is.
Sokszor lusta v türelmetlen Szonja a szopihoz, ezért fejnem is kell rendszeresen. Ezt pedig megkapja szopi után, ha éhesnek tűnik. 3 hónapos kora óta kapja így az anyatejes pótlást, próbálkoztunk mindennel, végül a csőrös pohár vált be.(A cumisüveg miatt kezdett már leszokni a szopiról.)
Egy nap még minidg kb. 6-7 alkalomal eszik,az éjszakát már átaludja. A sok szopi ellenére sem dundi kislány. Eléggé lassan gyarapszik, minden hónapban 5-600 grammot hízik, se többet, se kevesebbet. Így most 5700 gramm (3360-nal született).Egyébként egészséges, még beteg sem volt. Illetve két hete volt egy kis orrfolyása. Én is mandulagyulladással küzködtem, tőlem kaphatott egy kis bacit.

Nem tudom, mire vagytok kiváncsiak?

Csacsinszka
csacsinszka

Sziasztok,
Új vagyok itt, és ötletekre lenne szükségem, mert eléggé elkeseredtem. 11 hónapos a lányom Ajna, így GYED-en vagyok.
Mivel a terhességem elején közölték, hogy nem vesznek vissza a munkahelyemre, bár az utolsó hónapig dolgoztam, így szerettem volna valamilyen képzésre jelentkezni. A férjem a logisztikai asszisztensi képzést ajánlotta, amit én is piacképesnek tartottam bár nem ragaszkodom ehhez a fajta képzéshez. Megdöbbentett, hogy egyetlen olyan iskolát se találtam ahol tandíjmentességet kaptam volna kismamaként, sőt volt ahol közölték, hogy vannak kismamák akik oda járnak, de többet nem vesznek fel, mert az iskolának plusz költséget jelent a kismamák oktatása. Ráadásul levelező képzés nem volt a témában csak nappali.

A másik pofon akkor ért amikor a körmyékbeli bölcsiket végiglátogattam és elmondtam, hogy hetente fél-egy napra szeretném beadni a lányom, erre elmondták, hogy mivel GYED-en vagyok nem vehetnék be, de egyébként is túl vannak terhelve, és a "nyitott bölcsödei ellátásra" nincs a városban lehetőség.

Mire GYES-t kapok, már nem lesz semmi pénzem, és időm se egy normális képzésre. A lányom nem fogom egész napra bevágni a rendszerbe, idegenre meg hogy bízzam ezt a pici lányt?

Főiskolai képzés nem jöhet szóba, mert nincs három évem, a munkát, gyermeket, tanulást és háztartást együtt nem fogom tudni már ellátni, ha visszamegyek dolgozni. Nagyszülők, Kiskunfélegyházán, és Veszprémben laknak, és még dolgoznak, senkire se számíthatok.

A barátnőm könnyen van, mert keveset törődik a lányával, lazán beíratokozott a főiskolára, az anyukájára bízta az ugyanilyen korú lányát. A főiskola meg ugye tandíjmentes.

Segítsetek valami ötlettel

Előre is köszi
pomat

Csacsinszka,
Az teljesen jó, ha beállt a kereslet-kínálat 4 hó után, sztem Kép Meg a havi 500-600 gramm is jónak tűnik, úgy tudom, fél éves korukra duplázzák meg a születési súlyukat a babócák és számításaim szerint ez működni fog Nálatok Kép Bár én nem mondok semmit, az én Srácaim hatalmas tempóban nőttek (nőnek), de nekem ez a megszokott Kép
Egyébként mindenre, a napi dolgokra is kiváncsiak vagyunk. Pl. miket produkál most Szonja?

Kata
pankata

Pomat,
kb milyen irányú képzések érdekelnének? Férjem dolgozik a felnőttoktatásban (is), hátha találnánk közös nevezőt Kép
ha gondolod, írhatsz priviben is, posanekata@pro.hu .

Tuti van megoldás! KépKépKép És szerintem itt a Lányoknak is lesz ötletük!

Kata
pankata

Sziasztok!Kép

A tegnapi kukorékolás után, ma egy nagyon klasszul átaludt éjszaka után vagyok!Kép (pisiléseket leszámítvaKép)

Képzeljétek, a tegnapi ctg-n sikerült 90-100-as méhösszehúzódásokat produkálnom!!
Igaz, tök rendszertelenül, meg nem is fájt, de azért ez már valami, nem?Kép
A túlhordásos kismamik meg is írigyelték tőlem!Kép

Most megyek vasalni kicsit!KépKép

Pussz!
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Hát senki sem kommunikál ma? Pedig ezen a napon Szonyó Manó is hagyott egy kis időt számomra írogatni, mert rengeteget aludt. Most is durmol.

Pankata!
Szonja már az oldalára fordul, illetve hasról a hátára átfordul. Az utóbbi napok "tudománya", hogy bekapja a lábujjait, ruhán keresztül is szopogatja, főleg a legnagyobb ujját (mintha a hüvelykujja lenne). Itthon szokott hangosan magyarázni, kacagni, de társaságban eléggé visszahúzódó egyelőre.Szereti figyelni az embereket, gyerekeket, de nehezen oldódik fel.
Pedig nem a négy fal között töltjük a mindennapokat!
Tegnap például a szegedi ortopédián jártunk csípőszűrésen, és alig tudták elvégezni az ultrahangos vizsgálatot, mert annyira ordított a Drágám. Ketten is lefogták, ami Szonját még jobban felzaklatta. Persze az orvos folyamatosan "nyomta" nekem, hogy ő még ilyet nem látott, biztosan első gyerek ...
Szerintem nincs jobban elkényeztetve a társainál, inkább kicsit érzékenyebb lehet. Remélem, kinövi! Anyukám szerint én is ilyen voltam annak idején, most meg igazi "társas lény" vagyok.

Én is búcsúzom, rám is vasalás vár, mint Zitusra. Õ már bizonyára végzett vele!

Zitus!
Hányadik hétben is jársz? Úgy tűnik, nagyon közel van már számodra a "végkifejlet"!Én is túlhordtam Szonját 1 héttel, és valóban irigykedtem volna akkoriban a fájásaid miatt.

Csacsinszka
csacsinszka

Csacsinszka!
hol voltatok csípőszűrésen?

innen ma tényleg eltűnt mindenkiKép biztos vásárolnak, helyettem is lehet menni, én útálok vásárolni.Kép

Zozo
Vendég

Én itt vagyok!Kép

Vasalásnak csak egy része van kész - valahogy nem sikerült ráhangolódnom!Kép

CsacsinszkaKép
Állati jóindulatú volt a doki...Kép
Én most töltöttem be a 38 hetet!Kép
Apa holnap hajnalban elutazik Spanyol o-ba, és csak hétfőn este ér haza, szóval holnap megkezdem 3 napos vegetációmat!Kép Apát még haza kell várni!!Kép

ZozoKép
Én se nagyon csípem a karácsonyi bevásárlást, de ezt mi idén lepasszoltuk!Kép

Pusz!
Z.

Kép
Kép
zituska28

Csacsinszka!
Üdv, földim!Kép))
Te is kevésnek érezted a választékot Vásárhelyen? Az a gáz, hogy lehet választani Kovács és Bolemann között. Egyikük szűkszavú, zavarbaejtően zárkózott típus, másikuk oldja a feszültséget, de alig lát ki a betegei közül, és ez sem praktikus. A többiek pedig a futottak még kategóriába tartoznak. Szóval mikor az Indexen olvasom, hogy a Pestiek kitárgyalják, melyik kórházba, azon belül melyik orvoshoz menjenek, menthetetlenül vidékinek érzem magamKép))
Mikor és hol rendel ez a Dr Németh? Még nem hallottam róla semmit.
Ücsök

Sziasztok Lányok,

Én nem vásároltam be, sajna még Kép de vasalni azt vasaltam, csak hogy ki ne lógjak a sorból Kép

Csacsinszka,
Nagyon ügyi a Szonjád, pár hét és hempergőzik! Nálunk most ez a nagy tudomány, gyakoroljuk is állandóan (már amikor ébren van Minkém) Kép

Ücsök,
Képzeld, nekem meg van egy olyan ismerősöm, aki azt mondta, hogy a szegedi dokik nem szimpik neki és Nálatok választott dokit magának és ott is szült (azt hiszem egy doktornőt?). Ilyen is van Kép és mondta, hogy sokkal kényelmesebb neki, mert még az átjárással együtt is rövidebb idő alatt végez pl. tanácsadáson, mint itt.

Zituska,
Megbeszélni ám ezt a pár napot a babócával! Kép Merthogy nyilván ő is kiváncsai az Apukájára Kép Tényleg, Apás szülést terveztek?

Zozo, mél ment Kép

pusz,
Kata
pankata

Üdv az újaknak! Kép

Jozsó beteg, így sajna nincs engerigám reagálni, bocs mindekitől. Éjjel aludunk vagy 2-3 órát, több részletben. Asszem a tegnapi volt az legbrutálisabb éjjel, amitóta megszületett.

Jövő héten kezdem a ctg-re járást, ami olyan hihetetlen, nekem még oly távolinak tűnik a szülés napja......

Zozo,
jól vagytok?
Vendég

Sziasztok!
Csacsinszka,Pomat üdv itt, gratula a picikhez!Kép

Zozo: www.solampa.hu

Zituska: Tessék hétfőig visszatartani!Kép Én is irigyelnélek a 100as fájások miatt ha a ott tartanék...Kép Méhszájvizten mikor voltál? Hogy áll a méhszájad?

Csajok fogzáskor megnövekedhet a napi kakilások száma! Szerintetek mennyire? Eddig Viola napi 1x alkotott. Kedden volt néhány adag fosi, egyszer adtam neki Smectát, azóta fosi nincs, viszont nyom vagy 5-6 kakát egy nap! És extra piros a popsija meg a punci isKép. Ma vettem a Brendonba Sudocremet mert az a legjobb állítólag. Eddig gyógyszertárit vagy Bepanthent használtunk mert nem volt ilyen gondunk! Szóval mind ez lehet a fogzástól? Vagy ha fogzástól van extra sok kaki, akkor milyen állagú???? Pirossággal is járhat? Boginál nem emlékszem, hogy lett volna ilyen problémánk!!

Dancsi, Melinda: Hogy vagytok? Hogy viselitek a frontokat? Pocakok?Kép

Bibi: Helyzet?

TFIldi: Hogy vagytok? Nagyon el vagy havazva? Összeröffenhetnénk a jövő héten , ha lesz időd valamikor.....Kép

Puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő,
Jozsónak fogzáskor frankón hasmenése van, nem az a fröccsenős, de híg. És napi 3-4 alkalommal is, vagy még többször. Gyakice 4 hós korától mostanáig volt így.

Én kösz jól vagyok, vannak jóslók sajna, ami még korai, de a ctg nem mutatott semmit, amikor a para miatt bementem. Még 6 hét van hátra.
Vendég

Enikő! Kösz, élek/ élünk.Kép 3 napig nyomtam az ágyat a szüleimnél (fejfájás - felkelni esélyem nem volt), ráadásul be van dugulva az orrom, kapar a torkom. Lottika sincs jól, taknyos, szép sűrű váladék folyik az orrából. Azt hiszem idénre befejeztük az ovit, csak a karácsonyi ünnepségre megyünk majd be.
Linda Dorottya alias Pocakhugi szerintem mit sem törődik avval, hogy az anyja göthös, vidáman akarja szétverni a belső szerveimet.Kép

Melinda
32+2

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Dancsi: Hát nem tudom eldönteni, hogy a foga-e vagy sem. Már 2 hós kora óta szenvedünk a fogával, de ilyen kakihalom még nem volt...

Mi baja Jozsónak??? Sajnálom, hogy megint betegKép Bölcsibe szedte össze? Jár bölcsibe egyáltalán? Gyógypuszikák mennek ++++++++++++++++++ Neked meg kitartás!!!!! A jóslófájás tényleg nem túl jó, de szvsz ilyenkor főleg a második terhességgel már belefér ebben a pocakkorban.... legalábbis nekem ezt mondták amikor Violát vártam....
Hogyhogy már a 34. héten kezded a ctg-ét?

Melinda: Linda Dorottya szép neve lesz PocakhuginakKép Hú nagyon sajnálom, hogy Ti is betegek vagytok! Bogi is elég régóta köhög de csak álmában, szinte hetente megyünk dokihoz és mindig azt mondja nem hall semmit tiszta a tüdeje, a takony miatt köhög, mert irritálja, álmában nem tudja kifújni az orrát, dettó, mint néhány hete Dancsi Jozsójánál.... Sajna ez a közösségbe járós őszi-téli időszak ilyen takonykóros, köhögős...Kép De járunk oviba rendületlenülKép És egyre jobban szeretjük, avagy BogiKép
Nálatok mikor lesz a karácsonyi ünnepség az oviban? Én nem is láttam sehol kiírva, hogy nálunk lesz-e egyáltalán....

Pocakosok, kitartáááááásKép

Jajj ez volna eladóm, ha valakit érdekel, írjon privit:
Babatornáztató, amit már eltettem a dobozába, nem volt kedvem összerakni a fénykép kedvéért, de tök olyan, mint a dobozán, és hozzá a játszószőnyeg!
Kép
Kép
Kép

Enikő

ceniko
Szeged

SziasztokKép

Na, hajnalban útjára bocsátottam Apát...KépKép

KataKép
Igen, Apás szülést tervezünk, remélem Manókám is így gondolja!Kép

DancsiKép
Mielőbbi gyógyulást Jozsónak!

EnikőKép
A méhszájam asszem 3 hete volt utoljára nézve, akkor zárt volt, csak kicsit puha!
Kedden megyek megint ctg-re, nem tudom, utánna megnéz-e a doki!

Mindenkinek szép hétvégét!Kép
(én lehet, hogy megkukulok, mert menni nem nagyon merek sehova!)

Pusz!
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Extra régen nem jártam itt, de most átolvastam a 2 heti lemaradást, próbálom magamban rendezni az infókat! Kép

Üdv az újaknak!

Pankata, Karmen! Mindig elámulok, milyen szépek a gyerekeitek! Kép

Dancsi, jobbulást Jozsónak!

Zituska: Apának nálunk is el kell néha utaznia 2-3 napra, olyankor én is mindig próbálok teljesen nyugton maradni, nehogy akkor történjen valami, mikor nincs itt. Mondjuk én még csak 33+1 vagyok, de nagyon nehezen mozgok a sok pocifájás miatt (elvileg szigorúan csak fekszek...néha azért kicsit rosszalkodok...), szóval olykor én is be vagyok zárva napokra, átérzem a problémádat!

Déneske semmi jelét nem adta még, hogy meg akarna fordulni. Nem vagyunk még elkésve ezzel? Most kezdtük a 34. hetet. Egy ismerős kismamát a dokija be akar fektetni a klinikára, hogy ott fordítsák meg a babát (igaz, ő már 36 hetes), jó lenne ezt elkerülni!
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Zs.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zsuzsi! KösziKép A korházban a 38. hétig nem forditgatták amikor én bent voltam.

Kata! Orsi nem tudja még édesszájú-e mert nem engedünk neki édességet enni. Gyanitom hogy ö is imádni fogja, elég lesz ha késöbb szokik rá.

Pomat! Ezt nem értem, aug. tele volt az újság ilyen tanfolyamokkal, én is GYED-en vagyok és találtam is olyat, ami direkt felsöoktással foglalkozik és ingyenes! 22 év felett is. Nekem sem kellett volna fizetni, én inkább azért nem mentem el mégsem mert nem találtam olyan szakot, amit késöbb tudnék hasznositani. Bölcsi. Valóban telitettek, 1 hete meséltem mert most irattam be Orsit, hogy mindenütt várólisták vannak. A játszóbölcsi csak 1 helyen van, most ugy tünik mégsem szüntetik meg, a Siha közben, oda lehet vinni hetente 1x 9-12 (vagy 13 óráig)
Óránként 200ft-ha kérsz ebédet 400ft még.
Elvileg senki sem hagyja ott a gyerekét, de az önkormányzat azt mondta nemrég Anginak, amikor az emelés miatt peticiót irt, hogy ott lehet hagyni a babát aki akarja.

Orsi is lázas, 39 fokos. Amugy semmi baja, lehet a hátsó fogai fognak jönni...? Egyelöre nem látom rajta, remélem jobban lesz. Ma du. megigértem neki és Csillának megint megyünk Hangya Petiék koncertjére, remélem addigra kutya baja sem lesz.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő,
sok sok jóslóm volt, ezért kellett bemennem ctg-re korábban.

Jozsó tuti a bölcsiben nyalta be ezt a betegséget, sajna ez van. Idén már nem megy bölcsibe, mert nem akarom, hogy lebetegedjen az ünnepek előtt, mert el akarunk utazni Karácsony után a hegyekbe (én még nem biztos, csak ha a doki elenged, akkor leszek 37 hetes, de a fiúk mennek tuti).
Amúgy felső kégúti fertőzése van, lázas volt, meg hányt, fosott, de már túl van a nehezén, már "csak" náthás, meg köhög.
Vendég

Zsuzsi,
A 34. héten szvsz már nem nagyon fog megfordulni. Kép Kép Persze lehet, de nem jellemző sztem.

Karmen,
Jobbulást Orsikának, 39 fokos láz nem lehet sztem a fogtól.
Vendég

Kata!
ma írok.

Zitus!
dejó!! énisénis leakarom passzolni a vásárlástKép
amúgy én mindenféle vásárlást útálok, még ruhát venni is magamnak, attól totál kikészülök, régen úgy csináltam h. egy barátnőmnek mondtam mit akarok, ő elment megnézett minden üzletet és felírta miért hová menjek, ő imádott nézelődni én nem, így nagyon élveztem 1óra alatt vettem egy halom rongyotKép dejó is volt.

Melinda!
nagyon szép neve lesz a huginak,
(a Linda nálunk is felmerült, majd a köv.kiscsaj lesz Linda.)

Zsuzsi!
én nem engedném megfordítani a babát, annak oka van ha nem fordul be.

DAncsi!
jobbulást Jozsónak.
köszi jól vagyunk, bár a nem alvás miatt kezdek érdekes tüneteket produkálniKép
nappal nem tudok éjszaka meg amit alszok nekem nem elég.
ledőlök napközben 10percen belül csörög a telefonom, ha nem akkor meg jön valaki és ráhasal a csöngőre, pedig nagyon ritkán szeretnék aludni.

Zozo
Vendég

Sziasztok! Kép
Szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata Dr. Tarnai Lászlóval vagy Dr. Sári Tamással kapcsolatban?
Előre is köszönöm!

Kép
Kép
zsazsóka73

Sziasztok!

Itt vagyok ismét!!! Megint pihengettem a klinikán.
Remélem ti jol vagytok. Annyi ici pici babát láttam Kép) De én még kitartok a januári szülés mellett. Na majd még irok, meg vissza olvasom az elmult idők irásáit.
Üdv: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!!
Dancsi: Hát igen a közösség átka.... Jobbulást++++++++++++++++++++++ Remélem sikerül neked is elmenni a srácaiddal a hegyekbe, biztos jót tenne egy kis friss hegyi levegő!!!

Zituska: Ha már puha a méhszájad az jó jelKép

Zsuzsi: Pont ma volt nálam egy barátnőm aki 33 hetes terhes,és mesélte, hogy a héten volt kismamamasszázson aminek hatására befordult a kisfia koponyafekvésbe!Kép A Sári-hoz jár, és ma volt 4D uh-án nála, és a doki egyáltalán nem lepődött meg a masszázs jótékony hatása miatt, sőt! Mondta, hogy ezt a "taori???" vagy milyen masszázst, a természetgyógyászok használják kifejezetten babamegfordítás céljára. Ha érdekel infó, küldj emilt, megadom a bnőm számát, majd elmesélni hogy, hol, merre, meddig...Kép

Rika: Szóval azért voltál eltűnve mert már megint a klinikán lógtál...Valdd be unatkozol otthon és azért szeretsz bent feküdni KépKép

Zozo: Telefon kikapcs, csöngőre kiírni, hogy ne zavarjanak mert picibabád van, kusstipisti... és dobd be a szunyát! Pihenj, hogy legyen erőd túlélniKép Vivi gyarapszik szépen?? Hasfájós?

Szép napot!
Enikő

ceniko
Szeged

Zozo,
igaza van Enikőnek, telefont kapcsold ki, meg a csengőt is. EMlékszem, én félretettem a kaputelefont olyankor. Gondolom utáltak a házban rendesen miatta, de nem érdekelt.
Vendég

Zsuzsi: Megkérdeztem, Maori masszázsKép 3000 ft/ alkalom (1 óra) az úr aki csinálja gyógymasszőr (idősebb úr) és 2 bnőm is jár hozzá, nagyon dicsérik!! A kismama masszázshoz tangabugyiban kell lenni, oldalt fekszel és törölközővel vagy letakarva. Olajjal masszíroz! És a közös bnőnk lepte meg a pocakos bnőnket ezzel a masszázzsal. Nem a baba megfordítása volt a cél, hanem maga a masszázs. Csak utólag derült ki, hogy erre is jó, és tényleg KépKép Bocs ha kicsit zagyva volt, de közbe baba a kezemben.....Kép
E

ceniko
Szeged

Hihetetlen,de 40 dekát hízott a csaj.9700g!!!(17 hós)Nem akarom elhinni,de mostanában tényleg jobban eszik.

Dancsi!

Jobbulást a Jozsókának!
Egy kérdésem lenne:Hol vettétek a Jozsókának azt a játéktárolót,amit még januárban láttam nálatok?És mennyibe került?

Enikő!

Hát,egy kicsit tényleg el vagyok havazva.Most itt volt apu,ezért nem jelentkeztem.Meg ez a tanfolyam is...De a héten összehozzuk.Jó???

Kármen!

Remélem,hogy az Orsika már jól van.

Melinda!

Szép neve lesz a lánykádnak.

Ildi
tfildiko

ZsuzsiKép
Akkor tényleg sorstársak vagyunk!Kép
Pihenj Te is sokat!Kép
Nekem az Enikő által írt kismama masszázs szimpibbnek tűnik, mint a Klinikán forgatás! Ráadásul a Maori masszázsról csupa jót hallottam én is!Kép
A klinikai befordításról is sajnos hallottam már, állítólag fáj is, és az esetek zömében visszafordul a baba.Kép

KarmenKép
Jobbulást Orsinak! A 39 fok nagyon magas!!

ZozoKép
A ruhavásárlással én is így vagyok - meg a párom is - , csak sajna nekem nincs olyan barátném, aki kinézné nekem a dolgokat!KépKép
Karácsonyi ajándékokkal kapcs. megmondtuk a családnak, hogy idén mi nem vennénk senkinek semmit, ők se vegyenek!
Anyumék meg is értették, persze a Boti kap ajándékot, meg a keresztgyerekeinknek mi is vettünk, de az más!
Anyóséktól és sógoréktól viszont kapunk mégis ajándékot, (véletlen tudtam meg), így cikis volna, ha tőlünk nem kapnának semmit!
Ezért megkértem Anyósomat, hogy (magán kívül) vegyen a nevünkben valamit mindenkinek! Az ő ajándékához meg a sógornőm segítségét kértem!Kép
Ez most egy ilyen karácsony lesz!Kép

RikaKép
Miért kellett megint a Klinikán lenned?

Na megyek, ledőlök, mert most értem haza nemrég!Kép
Sógi megmentett a szobafogságtól és elvitt anyósékhoz ebédelni!Kép

Pussz!
Z.
zituska

Milyen új Nicknevem lett????
Ezt nem értem....

Kép
Kép
zituska28

Valamikor régen nyílván erre is regisztráltam, és elfelejtettem...micsoda tyúkész vagyok!

Kép
Kép
zituska28

Enikő! Kép

Köszi az infót, meg tudnád a barátnőidet kérdezni, hogy hol "rendel" Kép a masszőr vagy mi a telószáma? Szívesen kipróbálnám!

Rika, mi volt veled? Megint a méhszájjal volt probléma?

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zsuzsi: Küld át a mélcímed kérlek, küldöm az infókat!Kép
E

ceniko
Szeged

DAncsi, Enikő!
telefon kikapcs. nem megy, de nem csörög ám csak mikor elalszokKép nincs nagy igényem, ma sikerült 12percet aludnom délutánKép már ez is valami.
én ettől a szopi, tejcsi üvegből, tápi üvegből, fejés sorozattól fogok becsavarodni, mire mindezt lezavarom nincs idő aludni se , mert kezdem előről.

kiscsaj jól van, hízik, hasfájós, adom neki az inflacolt az jó, de a védőnő azt mondta hozzá lehet szokni???? de ha nem adom az katasztrófa, amúgy nagyon jó kislány, akkor sír ha fáj a hasa v. ha unatkozik, de ha felveszem v. csak dumálok hozzá akkor figyel és semmi baja.
most ezt játszuk, felveszem alszik-ágyba be sírásKép
mindjárt eszünk, utána hátha szunyál.

a masszás nagyon jól hangzik.

zozo
Vendég

Dancsi! nyáron amikor jött a foga,napokig volt 38,5 a láza és nem ment le. Most levitte egy adag szirup, de amugy megint semmi baja, vidám, jókedvü (szerencsére). Azért gondolom hogy a foga miatt lehet.

Zsazso! nekem Sári T. a dokim, én elégedett vagyok vele nagyon, 6 éve járok hozzá

Apu is mondja sólámpát vegyek Orsinak, tetszik is nagyon, csak én különlegesebbnek tartom amit most láttam meg, és valszeg ezt kapja az egyik mamától télapóra (a pénzböl). A Dugó téren a vásárban van egy fa játékárus, ott most nincs lámpa de majdnem ugy néz ki mint ami árul játékok, a weben megnéztem, jövö hétre meg lehozzák. Igy vagy cicásat kap, vagy macisat.

Aki mellettem feküdt csaj 38 hetes volt amikor befordult a babája váratlanul, pont akarták már az orvosok másnap megprobálni

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő, köszi!

Ide küldheted:
zsuzsanna77@freemail.hu

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Köszönöm Karmen! Kép
Én jövő héten fogok menni hozzá először és kicsit bizonytalan vagyok.
De jó,hogy jó véleményeket hallok róla!

Zs.

Kép
Kép
zsazsóka73

Ildi,
IKEÁ-ból való, de már nem emlékszem az árára. AMúgy a babaszobán is láttam hasonlókat.

Karmen,
akkor passz, csak fura, hogy napokig ilyen magas a láz.

Zozo,
hát, nem irigyellek. Ha nem adsz neki szopi után cumiból, akkor mi van? SZtem az a baj, hogy csak addig cicizik, amíg bőven jön, utána lusta, mert könnyebb a cumisüvegből. Nekem tuti nem volna ehhez erőm. Egy barátnőm majdnem 10 hónapig csinálta ezt,de ő csak fejt, nem szoptatott.
Vendég

Sziasztok!
Zsuzsi, én is javaslom a masszázst, nekem is szimpibb, mint a kórházi procedúra, és nem is kerül sokba. Főleg, hogy még jól is érzed magad! Kép Drukk, hogy mégis megforduljon!
Ma este megnéztük a tűzijátékot, edződik a gyerek. Kép Jó, mert du. a férjem kiszemelte, hogy honnan fogják a lövedéket indítani, és a sok-sok ember állt a tér közepén, mi meg onnan visszább, és nem tört ki a nyakunk. Kép Felért egy aug. 20.-ival.

Ági és
KépKép
exdeus

Ildi,
klikk ide:

http://www.babaszoba.hu/services/smallad?cid=5;t=2

játékok/ma 20:56-kor tette fel a csaj a hirdetését
Vendég

Sziasztok!

Bocs, csak most van egy kis szabadidőm újra lecsüccsenni a gép mellé! Ma házon kívül voltunk: a nagyszülőknél.

Zozo!
Az Újklinikán voltunk csípőszűrésen. Nem kellett sokat várnunk, 10 óra után értünk oda. Aki meg ott dekkolt már 1/2 9 óta, az sem végzett hamarabb.
Egyébként a szopi-fejés-pótlás ördögi körét én is ismerem, ugyanezt művelem már több mint 1 hónapja. Csak nálunk a lefejt anyatej a pótlás, egyelőre elég neki.Próbáltam nem adni, hogy inkább szopizzon, de lusta a Mókuskám, és kevesebbel is megelégszik. Akkor meg a gyarapodása állt le teljesen.(Így is keveset hízik.) A ciciben mégis marad annyi, hogy amit kifejek egy nap, az elég neki pluszban a szopik után (nem mindig kap, csak ha éhesnek tűnik).Olykor méregetek is, de az csak jobban idegesít.
Neked milyen idős a kislányod? Bocs, nem olvastam vissza minden üzenetet.

Zituska!
Nagyon szorítok nektek, hogy a párod is ott legyen a nagy pillanatban!

Ücsök!
Dr. Németh Gábor rendel
Szegeden: kedd 16.30-18.00 (Boldogasszony sgt.30.)
Hmvhely: csüt. 17.00-18.30 (Arany J.u.10.)Itt lakik!
Bejelentkezés:62/54-55-00 Kocsisné Zsuzsánál (az aszisztense)
Egyébként Pankatához hasonlóan én is ismerek több szegedi nőt, akik meg Vásárhelyre jöttek át szülni. Nekik meg a szegedi viszonyok nem tetszenek.
Egy negatívumot láttam Szegeden: nagyon sokan vannak az ultrahangon, sokat kellett várni (persze ez sem törvényszerű, de általában így volt). Emiatt persze futószalag-szerű volt az egész, és nem a saját dokim csinálta, hanem akit éppen beosztottak. Németh csak akkor megy be az ultrahangra, ha valami gond van, v. ha megkéred rá. Tanácsadásra egyébként ide, Vásárhelyre kell járni, itt tényleg nincsenek annyian, mint Szegeden. Németh doki magánrendelésére szintén Vásárhelyre jártam, csak az ultrahangok miatt kellett bemenni a Klinikára. A szülészet Vásárhelyen talán családisabb lehet, Szegeden nem kapsz annyi figyelmet, és bátran kérdezned kell, ha akarsz valamit. Mégis itt szeretnék szülni legközelebb is, mert a vásárhelyi dokikkal kapcsolatban hasonló véleményem van, mint neked.
Németh Gáborral is nagyon elégedett voltam, valamint nagyon kedves szülésznőt fogtam ki (Táborosi Ildikó). A legtöbb időt ő töltötte velünk, nagyon figyelmes és segítőkész. Tényleg szuper volt minden, nem hittem volna, hogy ezt mondom majd. Persze fájt, meg minden ..., de mégis jobban alakult, mint vártam.
Szegeden több jó doki is van, pl. Sári T. -t nagyon dicsérik. Dr. Bitó először nem volt szimpi, de végül ő "vett fel" azon a bizonyos hajnalon a szülőszobán, ő volt ügyeletben. Róla is csak jókat tudok mondani.Most több név nem jut eszembe, pedig jópár orvost megismertem, mert 1 hétig feküdtem bent a szülés előtt túlhórdás miatt.

Pankata, Karmen!

Tényleg gyönyörűek a csemetéitek!Most nézegettem meg a képeiteket!A többiek is tettek fel fotókat? Nem kukkantottam bele az összes profilba. Ha belejövök az internet és a számítógép rejtelmeibe, én is rakok fel képet piciny családomról!

Jó éjt!
Csacsinszka
csacsinszka

Dancsi!
az még nem is írtam h. szopi előtt, után mérem isKép
nem szopik, semmit 10-20at, ha ezután nem adok neki nagyon sír. van mikor csak cumizgat ha nem nagyon éhes.
holnp lesz a napja h. veszek egy elektromos mellszívót, a kezem nem bírja, pedig nem sok tej van, de befog gyulladni(a karom)amíg van mit addig mellszívózok, de nem hiszem h. 10hónapos koráig csinálom majd.

Csacsinszka!
csütörtökön volt 4hetes Vivien.
pont 1hete kap tápszert is, fele-fele az arány jobb esetben, kapunk anyatejet a gyűjtőből is.
mi a gyerekkórházba megyünk csípőszűrésre, meg a köldökét (köldöksérve vanKép ) is megnézik ill. van a pocakján egy folt (barna, hasonló mint az anyajegy, de bazi nagy)

pár napja Vivi bezabált 180-at evett, kicsivel többet eszik mint a napi adagja lenne.
azt mondta védőnő h. ne hagyjam h. sokat egyen, mert nem tudja mi a mérték. de akkor miért köpi ki a cumit mikor elég neki?
van mikor eszik 140-et, van h. csak 70-et.
mondta h. kitágul a gyomra, meg fájni fog a hasa, meg ilyenek na én ezt nem akarom, csak nem értem.
szerintetek?

Zozo
Vendég

De jó, hogy ilyen nagy a forgalom Kép

Karmen,
Hogy van a Nagylány? A 39 nekem is magasnak tűnik, bár tényleg reagálhat így a fogacskára! melyiket is várjátok?

Zsuzsi,
Nekem is a 36. héten fordult be Dávid, de a dokim végig azt mondta, ne aggódjak, a babák tudják, mi a jó nekik és nálunk ez bejött. Õ is mondta a fordítást, de azt mondta, hogy azt csak az ucsó pillanatban (illetve ucsó előttiben), max. a 38.-ban csinálná meg.

Zsazsóka,
Én is a Sárinál szültem, csak jókat tudok mondani, nagyon rendes volt végig és még utána is! Igaz, sok betege van, de minden kismama, meg paciense sorsát a szívén viseli, én úgy vettem észre. Annyi a "hátrány", hogy néha sokat kell rá várni, de ez nekem belefért és megérte cserébe a figyelemért és a biztonságérzetért. na jó, ömlengősre sikeredett, de mégiscsak a kettőnk életét bíztam rá Kép

Zozo,
Képzeld, akkor egy a "gondunk". Mininek is van köldöksérve, de "csak" esztétikai probléma egyelőre, azt mondta a dokinéni, és szerencsére nem sírós, meg a széklettel sincs gond, hogy erőlködne, így nem kell különösebben aggódni. A másik, neki is van egy világosbarna folt a hasán, kicsit oldalt, a bordái alatt, kb. 2 hónaposan jelent meg, majd megyünk bőrgyógyászhoz, már tudom is kihez, csak még az elérhetőségét kell felkutatnom! De nagyon jó, anno Ádival is nála voltunk, mikor ekcémaszerűsége volt.

Rika,
Mizújs? Most feküdnöd kell? Mekkora már a kis Pocaklakód (kb.)?

Enikő,
az a masszázs engem is érdekelne, bár nem vagyok pocakos (na jó, kicsit, de pocaklakó nélkül Kép), de egy kis kényeztetés senkinek sem árt Kép

Csacsinszka,
Várjuk a képeket Szonjáról!

a Fiúk nevében köszönjük a dícséreteket Kép

Egy naggggyon büszke Anyuka Kép

Kata
pankata

szia Kata!
még nem írtam, de fogok.
Vivinek a folt már ott volt.

Vivinek az arca nagyon csúnya, piros alapon fehér pöttyök , allergia lehet?
most jött ki. mit lehet vele csinálni?

Zozo
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, hogy eddig nem jelentkeztem, de elromlott a gépünk.
Nagy újság van, lányok! Aki tervezi, annak nem akar összejönni, aki nem... nos 5 hetes kismami vagyok újra Kép Tökre ledöbbentem, de végül is nagyon-nagyon örülök Kép
Réka jól van, még csak 2-szer kap mást az anyatejen kívül. Szerintetek most mi a teendő a szopizással?

Gira
Vendég

Gira!
GratulálokKép
ez nagyon jó hír.

Zozo
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?