A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Gira,
Gratula nektek!
Réka mennyi idős? (Bocsi, lusta vagyok utánaolvasni Kép)
nem lehet az, hogy kevesebb lesz a tejcsi a Pocaklakó miatt (vagyis a hormonális hatások miatt...)Én mintha vhol úgy hallottam volna, de nem vagyok szopi-szakértő Kép

Zozo,
A pöttyök lehetnek az anyatejtől is, legalábbis nálunk azt mondta a dokinéni.

pusz,
Kata
pankata

Dancsi!

Köszi.

Zozo!

A Noémi is volt,hogy megevett 200ml-t,de volt,hogy csak 50-et.(Az első hónapokban jó volt az étvágya.) A védőnő nekem is azt mondta,hogy ne adjak neki annyit,mert kitágul a gyomra.De ez hülyeség!!!Az én lányom még nincs 10 kiló,pedig már 17 hónapos!!!Nem lett belőle zabagép,és nem tágult ki a gyomra.A hasunk sem fájt.
KöldöksérvKép

Gira!

Gratulálok!!!

Ildi
tfildiko

Csacsinszka! Köszi, bár ez már nem friss fotó Orsiról, de ide szoktam néha feltenni újat.

Kata! Az 5. rágófogaknak kellene jönnie, de most nyügös, nem engedi megnézzem az jön-e. De semmi más baja (szerencsére) csak lázas.

Sárinál tényleg sokat kell várni, de én heteket töltöttem kórházban, minden nap bejött, volt reggel-este is. És amit végképp elönynek éreztem hogy bármikor fel lehet hivni

Ildi! Gratulálok a hizáshoz! Hamarosan utolértek!Kép

Gira! Nekem azt mondta a dokim, hogy az elsö harmadban nem baj ha szoptat valaki, de utána jobb leállni mert oxytocin szabadul fel

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Gira, nagy gratula! Kép
Szopizásról én is azt hallottam, hogy a hormonok miatt apadni fog, de a dokidtól nyugodtan kérdezz rá! Gondolom, lassan meg fogod látogatni.

Ági és
KépKép
exdeus

Kata!

Réka 8 hós.
Vendég

Gira,
Akkor másfél év lesz a tesók között, kb. Kép Így is terveztétek, vagyis kis korkülönbséget?

Karmen,
Jaj, a hátsó fogacskák tényleg szenvedtethetnek, szgeénykém, de túl lesz rajta legalább és egy ideig nincs gond Kép Bár a fogváltás már nem jár fájdalommal, max. lelkivel Kép Az én Ádikám az elsőt igencsak megsíratta, de a többire (eddig 3 váltódott le) nagyon büszke volt Kép

Zituska,
Mit csinálsz "nagy magányodban"? Kép

Pusz,
Kata
pankata

Zozo,
hát, nem irigyellek! Sztem ne aggódj a kajamennyiség miatt, én egy idő után nem méricskéltem,így fogalmam sincs mikor mennyit ehetett, de van egy sejtésem, hogy nem mindig ugyanannyit.

Az arcán azok a pöttyök valszeg a tejtől vannak, ne piszkáld, majd elmúlik magától.

Gira,
Aztaaaaaaaa, gratula. A tejed nagy valószínűséggel el fog apadni magától, hiába szoptatsz éjjel-nappal. MErt hormonálisan így műxik a dolog. Persze nem törvényszerű, de nagy valószínűséggel.
Ha minden okás pocakbabával, akkor sztem ne válaszd el, hanem várd ki, hogy Réka megoldja magától a dolgot. Nekem a védőnő azonnali elválasztást tanácsolt,a doki pedig azt mondta, hgoy ne erőltessen, a baba úgyis magoldja. És ez is lett. 3 hós terhes voltam, amikor végérvényesen vége lett a szopiknak, de kb. a 6-8. hét körül már nem nagyon tetszett neki, nem voltak hosszú cicizések, és cicin elalvás sem.
Vendég

Köszönöm Kata és Karmen, hogy válaszoltatok! Kép
Én is jókat hallottam Sári Tamásról és jó, hogy itt is csak jókat olvashattam róla.
Ez megnyugtató.

Kép
Kép
zsazsóka73

Sziasztok!

Gira: KépKépKép Millió gratulaaaa nektekKépKépKép Hű jó korkülönbség lesz tesók közöttKép! Az eleje tuti kemény lesz, de pár hónap és érezni fogod áldásos hatását a kis korkülönbségnek (sztemKép) Én mostani eszemmel kb így tervezném a tesókat , mint ahogy nektek összejöttKép Mikorra várod kb? Gondolom kiszámoltadKép

Zsuzsi, Kata küldtem mélt gyógymasszőr ügyben!

Zozo: Violának is volt köldöksérve de kinőtte! Pár hónap alatt elmúlt! Az esetek nagy %-ban elmúlik szerencsére. Drukk, hogy nektek se legyen szükségetek műtétre++++++++++++++++++++++

Mézecskalács fűszerkeverékes muffint sütöttem. Isteni lett KépKép

Jóccaka
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

GiraKép
Gratulálok!!!KépKépKép

KataKép
Hát mit mondjak...nagy magányomban sütöttem egy adag hurka-kolbászt, jól bekajáltam belőle, aztán eldőltem, mint a rohadt nád!KépKép
Már csak 23 órát kell kibírni és itthon van Apa!KépKép
Amúgy minden okés, keményedget a pocakom, de ennyi!Kép

EnikőKép
Muffin jól jött volna a hurka-kolbász után...vagy az alvás után?!KépKép

Pussz!
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

A Barni is van hogy óránként 20-30gr szopizik,de tegnap este nem akartam hinní a mérlegnek benyomott 140gr!

tegnap voltunk 2 hetessek,egész nap az járt a fejemben hogy 2 hete ilyenkor mit csináltam a szülőszobán!

próbáltunk képeket felrakni,apa le is kicsinyítette ,de így is azt írja ki hogy nagy a méret,mit csináljunk vele?

Zitus,nagyon izgulok ám érted!
Kiváncsi vagyok mikor lesz meg a pici,gondolom már szeretnéd fogni a babádat!!

Zozo,nagyon sajnálom Vivit a sérve miatt!

Nekem úgy tűnik hogy lesz elég tejcsim,4 napja pótlás sem kell neki,úgyhogy az egész napom szopizással meg fejéssel telik!

De azért próbálok mindig írni nektek ha van időm!!!

Az anyasági meg a terhességi gyermekágyi segélyt menni időn belül fólyósítják,ha beadom a papírokat??
Így karácsony előtt jó volna minél hamarabb küldenék!

Puszancs:Bibi

Kép
bibi226

Sziasztok!

Kicsi korkülönbséget akartunk (max 2 év), de erre azért nem gondoltam Kép De tényleg, ha hosszú távra nézem, így biztos hogy jobb (csak néha egy kicsit már előre sajnálom magam az elejéért Kép Anyósom 500 km-re lakik és még neki is vannak kiskorú gyerekei, anyukám mozgássérült, a sógornőim, meg éppen a nyár elején költöznek el Szegedről, a barátnőmnek akkor 1 éves lesz a lánya. Szóval nem tudom ki segíthetne az elején Kép )

Enikő!
Az internetes számiga aug 15-ét adta ki a szülés várható időpontjának Kép

Gira
Vendég

Képzeljétek, amíg itt írogatok, Réka az Avon katalógust lapozgatja (de tényleg csak lapozgatja ;) Igazi nő Kép
Vendég

Szia Zsazsóka!

Én a Tarnai dokihoz járok, most vagyunk 17. hetesek. Azért mentem hozzá, mert jókat hallottam róla. Egyik kolléganőm, aki otthon babázik nála szült, meg 1-2 másik embertől is hallottam róla jókat. Rendeléseken nagyon szimpi, szülési tapasztalatokról meg más tudna mesélni. Vannak szerintem itt a fórumon olyanok, akik nála szültek. (Ha jól emlékszem Jégvirág is, csak őt már rég láttam errefelé.)

vesm

Sziasztok!
Voltunk reggel dokinál Violával, mert a szokásos napi 1 kaki helyett kb 1 hete 5-6 kakadú van a pelusban, -ezt meséltem-. De olyan, hogy a nyakán jön ki, és extra büdös! Vett belőle mintát, délután a párom elviszi az Ántsz-hez! Gomba gyanús, mert nagyon piros hozzá a popsi is és még a Sudocrem se teszi rendbe, pedig az aztán hiper szuper popsikenőcs! Na szóval holnap kitenyésztik és ha minden jól megy szerdára lesz eredmény! Ha bebizonyosodik, hogy gomba, akkor majd Canesten krémmel kell kenni a popsit és kap valami szájon át szedhető gombaölő akármit is.....!

Amúgy minden negatív, csak a szokásos szörcsögés van, arra orrcseppet kapott! Szegénykém nem is csodálkozom, hogy egy ovis tesó mellett folyton szörcsög.....
Ja és ma voltunk először az új dokinknál, leadtam neki a papírjainkat. Kérdezte mi az oka annak, hogy átmegyek hozzá, a kolléginával nem voltam megelégedve!?? Mondtam neki, hogy mit mondott a védőnő (Mennyiség a minőség rovására megy). Annyit válaszolt rá az új doki, hogy......hát igen! Úgyhogy erről ennyit!

Gira: Agusztus 15?? Hű a nyár közepe, hááát nem irigyellek KépKép De ha Te bírod a melegetKép Ügyi Réka, hogy lapozgat! Jó gyerekKép Miket csinál már egyébként???? Viola most ott tart, hgy egyedül feláll a kiságyba, vagy a nappaliba a nagyágyunk szélénél. Ha sikerül neki felállni elkezd úgy örülni, hogy elengedi az ágyat és eldől, aminek persze sírás a vége, úgyhogy mindig ott állok mögötte, hogy elkapjam Kép Ja és mászik ezerrel, mostmár egyre nagyobb sebességgel!!! Kicsit le vagyunk maradva a kortársainktól, de engem nem zavar,a gyógytornász továbbra is jön hozzánk, és látványos csodákat művel a lányommal Kép

Bibi: Örülök, hogy jól vagytok!! Milyenek az éjszakáitok?? Apa otthon van veletek, vagy van segítséged???? A pénzeket elég hamar folyósítják. Néhány munkanapon belül!!! Én hétfőn intéztem el, és már azon a héten utalták.... De azért add be minél előbb szvsz!
Barbival szültél végülis? Ezt el is felejtettem megkérdezni Tőled! Milyen volt? Nagyon tutti a Barbi,ugye??Kép

Zituska: Hozzánk, meg a hurka kolbász jött volna jól muffin előtt KépKép heheKép
Hazaért a párod? Pocak jól van? Hívtad a gyógymasszőrt?

Szééép eseménydús napot kívánok mindenkinek Kép
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Szerintetek aki január 1 után szül és megkapja a babakötvényt annak az egyszeri anyasági támogatás is jár? Ilyen kedves lenne az állam? Vagy ez a választások miatt van? Mi a véleményetek? Erről irtak mostanábban cikket?

Vannak a klinikákról ujjabb tapasztalataim söt az orvosokrol is. Habár én Emőkét nem cserélném el, de Molnár G. Béla szerintem egy angyal (Õ a terhes potoloógián a vezető is). Mindenkinek csak ajánlani tudom akinek nincs orvosa még.

Amugy erős alhasi görcsökkel+ lázzal kerültem most be, egyböl bent is tartottak, de a babám jol van egy kis antibiotikum mindent megoldott.

Cenikő!

Az tényleg igaz, hogy a klinikán jokat lehet beszélgetni, és nevetni (amit én itthon nem tudok egyedül) még szerencse, akkor biztos a pszihon kötnék ki KépKép Szegény lányaid, jobbulást kivánok nekik.

Mindenkinek nagyon köszönöm a leendő leányom dicséretét Zsófi a képen 27 hetes. Most már 34 hetesek vagyunk Kép Mindjárt szülök csajok, el sem hiszem. Bent lementem az egyik lányhoz, az anyaosztályra és pont szoptatott én meg ott zokogtam, hogy nekem is lesz egy gyermekem (talán kicsit érzékeny lettem).
Kellemes napot mindenkinek!

KépKép

KépKép
rika07

Karmen:
Hát augusztusban a lányom még csak 7 hónapos volt naponta 6 szor szopizott, és akkoriban kezdett el mást is enni. Lehetetlen lett volna a szoptatással összehangolni az iskolát. Én is végigtelóztam minden ilyen sulit, de azt mondták, hogy a kismamák plusz költséget jelentenek a suliknak. A felsőoktatást (értd fősuli) valóban ingynes, de nincs 3 évem egy diplomára. Tehát csak tanfolyami képzések jöhettek szóba, ott meg ezeket mondták.
Van ugyan autónk, de a férjem használja, így nem férek hozzá egyész nap. Tarjánból meg hetente 2x nehezen tudnék átjárni a Siha közi bölcsibe főleg, hogy ha lesz nagy tél, az még csak most jön. Ráadásul a 9-12-iggel nemigen lennék kisegítve, mert biztosan nem érnék oda délig, de még egyig sem. Inkább kora délutántól vannak a levelező képzések, vagy egész délelőtt 8-13-ig minden nap a nappali képzések.
Te melyik suliknál érdeklődtél? Hátha kimaradt valami a listámból.
Nálam eddig a TIT (168.000,- Ft), a munkaügyi központ által szervezett (112.000Ft), a Siker bt, és a Perfect esett ki. Egyenlőre úgy tűnik hogy a Katerdánál, egy kis spannal bejuthatok majd a szeptembertől indult képzésre különbözetivel, 10.500-ért de épp most költözködnek, így a jövő hétfőig várnom kell. Itt hetente 2x4-8-ig ill szombaton 8-4-ig lennének az órák, amit komoly szervezéssel, de lehet hogy meg tudnánk oldani.
pomat

Sziasztok!Kép

BibiKép
Klassz, hogy jelentkeztél, és hogy jól vagytok!Kép
Hihetetlen, hogy repül az idő, még most szurkoltunk Nektek, és már 2 hetes Barni!!KépKép

EnikőKép
Maradt még hurka-kolbi, ha gondolodKép, per-pillanat én rá sem tudok nézni!Kép
Apa este 9-re itthon van! Szóval ezt kibeckeltük!!Kép
Gyógymaszihoz én már nem megyek, mert Boti igencsak irányban van már, nagyon lent kaparász!Kép
Majd MelindaKép

RikaKép
Mitől voltál lázas, és mitől görcsöltél??
Örülök, hogy mostmár jól vagy!!Kép
Nemsoká Nektek is megy a drukk, de azért várjál még pár hetet!Kép

Szerdán jön a védőnő hozzánk, megnézni a "babaelhelyezést"!
Vááh, útálom!!Kép Mit gondol, kirakjuk az udvarra??
Nem szimpi a nő, mert állandóan vagy szabin volt, vagy táppénzen! Ha az Inci nem nézett volna rám hetente, ettől akár fel is fordulhattam volna!Kép
Ezt a házalást meg utálom...

Pusz!
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Zituska!

Hát az az igazság, hogy nem nagyon jöttek rá, 2x voltam a sebészteten, de a kedves gyermekemtöl semmit sem láttak, csak ÕT de nekik nagyon tetszett a leányom KépKép
Végül, azt, mondták, hogy vagy hugyholyag gyulladás vagy a baba váltja ki valahogy. A tenyésztésekkel az volt a probléma, hogy elöbb elkezdtek antibiotikummal kezelni és utánna néztek vizelet tenyésztést, és ez igy már nem ad reális eredményt. Nálam megállt az orvostudomány Kép
Nálam is most volt a védőnő.

Üdv: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Rika!
Miért ne kapnánk meg a babakötvényt az anyasági segély mellett? Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Az anyasági tb ellátás, a babakötvény meg nem az.

MGB pedig lehet egy angyal csak ördög képében is meg tud jelenni, a hugom fogadott dokija volt és úgy otthagyta a vajúdás elején egy fontos teniszmeccs kedvéért mint a pinty.
Egyebekben kinek a pap, kinek a papné, nem szeretek orvosokról véleményt nyilvánítani, bocsi Zsazsóka ezért.

Gira! Grat a babókához. Minden elismerésem!Kép
Az augusztus tuti hónap, Lottika aug. 20 -i.Kép

Bibi! Nekem a munkahelyem a kifizetőhely, de szerintem nem sokat tökölnek az utalással.

Zozo! Te sem eszel mindig ugyanannyit!Kép A babák pont olyanok mint mi, csak miniben.KépSzvsz én a mérleget száműzném, max hetente mérném. Sajnálom a köldöksérvet.

Ildi! Lottika 18 hónaposan 10.250 gr volt, ne aggódj már annyit Noémi súlyán.Kép Februárban lesz 3 éves, és kb. 15 kiló.

Lottika jobban van, hála, csodákra képes a fluimucilos orrcsepp. Kép Én irtó élvezem az itthonlétet. Nincs kapkodás, nincs stressz.
Lindike is élvezi, hogy nyugi van körülötte.Kép

Melinda
32+5

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő,
ha piros a popsi, akkor az lehet a fogtól is, nekünk van egy spéci gyógyszertári krémünk, azóta egyszer sem volt kicsapva.

Rika,
sztem az anyasági az jár továbbra is, különben morci leszek

Gira,
Hűha, ez nem lesz könnyű menet! A pocakosodás vége sem, nekem sem egyszerű, pedig Jozsó már 11 hós volt,a mikor újra terhes lettem, nálatok pedig ennyi korkülönbség sem lesz. Próbálj valamit kitalálni, legalább az első hetekre.
Vendég

Melinda29!

Remélem neked lesz igazad Kép Csak tudod bent a klinikán mindenki hitetlenekedik ezzel kapcsolatban. Habár a bababkötvény egy olyan dolog ami nesze neked fogd meg a semmit. Ha nem teszel hozzá és nagyon rászorult vagy akkor még 7 és 14 éves korába majd valamelyik xy kormány tesz hozzá pénzt és akkor 280ezer forintja lesz a gyereknek 18 év mulva! Na azon mit fog venni? Hány kormány váltás lesz még addig. (pl. ra a diákhitel) De persze ha minden ugy lesz ahogy igérik akkor én is örülni fogok csak most egy kicsit szkeptikus vagyok.
Én örülök ha támogatják a fiatalokat.
(Fura a tapasztalat MGB-ról, velem olyan kedves volt minden nap, habár én nem szültem nála, de én is mérges lennék, ha egy tenisz meccs miatt ott hagyna)

Üdv: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Rika! Nem vagyok rasszista, de mi fajtánk biztos nem lesz majd rászorult 7,14 éves korban.Kép Ha nem egészíted ki te magad vmennyivel még annyi pénz sem lesz, mint amit írtál. Vhol olvastam, hogy 18 év múlva (figyelemmel a gazdasági helyzetre, inflációra) kb. 35-40 eFt -ot fog érni. Na mindegy, ha adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el.Kép Hátha a lány szalagavató ruháját kifutja.Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda!

Ez azért durva (35-40) ft-nak megfelelő összeg.
Aki dolgozik rendesen az már nem rászorult (én sem vagyok rasszista csak hát...) Na reméljük minden jo lesz, mivel mi "megtehetjük" mert nem vagyunk rászorultak (nem iszuk el a pénzt 1m2 nem 8-an lakunk)teszünk hozzá mindig egy kis pénzt Kép És hány százalékos kamatot igérnek? Akkor inkább fundamentába teszem be a pénzt(az 30 vagy 40 %). Habár még a jelenlegi lakásunknak is több mint 3/4 hitel Kép

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Ja és az autónk is bekrepált tegnap Kép pedig valamivel fiatalabb nálam Kép

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!
A babakötvény az mindenkinek járni fog, ha kell, ha nem. Kép Én személy szerint jónak tartom...és pont az ellenkezőjét gondolom. Mire a mi gyerekeink nagykorúak lesznek, jól fog nekik jönni az a pénz (feltéve, ha teszünk hozzá). Itt van róla az info: http://www.magyarorszag.hu/100lepes/hirek/babakotveny20051127.html?h=1

A TB-s támogatások ettől teljesen függetlenek. Amin én meglepődtem, hogy azok a családok, akiknél a baba még ebben az évben betölti a 91. napos magzati kort, azok a szülésig megkapják a 3000 Ft-os adókedvezményt, utána meg az "emelt" családi pótlékot.

Ági és
KépKép
exdeus

Babakötvényhez még annyit, hogy a forintot, ha minden jól megy 2010-ben Eurósítják, aminek hatására megint csak csökken az értéke (lásd Nyugat-Európában az átállás is nagy veszteségeket okozott, ez köztudott pl Németországban a márkáról az Euróra váltás alatt csökkent a pénz értéke), úgyhogy ez olyan nesze semmi fogd meg jól, Gyurcsány féle (nem fűzök hozzá jelzőt, csak kipontozomKép) ".................síp................" politika...
Köszönjük szépen!Kép
Úgy kéne mint Esztergomban, na az igen! Az igenis löketet ad majd a GYEREKEDNEK az életkezdéshez amit a szülő történetesen nem tud elinniKép!

Engem az is felháborított, hogy akartam nyitna a csajoknak Eurós bankszámlát, szintén ilyen céllal, és nem lehetett csak forintosat! És akkora a számlavezetési díj, hogy a kamatot elnyomja, azaz szépen elfogy a pénzük...... Akkor meg minek???KépKépKép
Bakker!

ceniko
Szeged

Rika!

Nekem ő a dokim(M.G.B.),és nagyon szeretem.Engem nem hagyott ott a szülésnél,és állandóan látogatott,mindent meg lehetett vele beszélni.Nem mennék máshova.

Melinda!

Nem aggódom már a súlya miatt,de úgy örültem ennek a hízásnak.A 15 kiló az nagyon jó 3 évesen,szerintem.

Dancsi!

Megrendeltem a játéktárolót.2400Ft lesz postaköltséggel együtt.Köszi.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Gira, gratulálok a kistesóhoz! KépKép

Rika, örülök, hogy jobban vagy! Kép Ami a sírást illetti, mióta terhes vagyok, azonnal elbőgöm magam, ha szülést látok a TVben! Kép Kész katasztrófa volt, mikor megnéztem a Vészhelyzetnek egy olyan részét, mikor bekerült hozzájuk egy csomó kismama, és az egész rész az 5-6 kisbaba születéséről szólt... Csak sírtam és olyasmiket motyorásztam, hogy milyen édes babák...Kép És néha a védőnőnél is kicsit könnyes lesz a szemem, mikor látom a sok babát. Egyébként nem vagyok egy könnyen sírós típus. Talán én is egy kicsit érzékeny lettem! KépKép
A babakötvényről annyit, hogy tuti kapjuk az anyaságit is. Valóban nagyon választási fogás szaga van a dolognak, nagyon a ciklus végén jutott az eszükbe, ettől függetlenül biztos bevezetik, nyugaton több országban működik már a dolog, igaz ott a kinti fizetésekhez mérten is jóval nagyobb összeget kapnak. Majd meglátjuk, hátha a további kormányok is ezzel akarnak jópontokat szerezni, és mindig tesznek még az összeghez! Kép
Zsuzsi 33+3

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Enikő,igen nagyon rendi volt a Barbi is.
reggel 5-re már ott is volt a klinikán,17-re kb. kész voltam a varrással,utána 1.5 órát voltam a megfigyelőbe,utána elkisért letusolni.
Mondanom se kell ,mivel egész nap ugye nem ettem elkezdtem epét hányni,hát az érdekes dolog volt,öklendeztem és úgy fájt a gátsebem hogy csak na!
Aztán bekisért a szobába,és másnap is bejött hozzám!
Ugyhogy szegény,volt vagy 19 óra mikor elment haza!

Szerintetek a felszívodó varrat,mikor szívódik fel?
Kb. még 2 varrat van bennt.

Apa mától ment dolgozni,lelki beteg is volt miatta,de az anyukám még szabin van és besegít!
Apa a jövőhéttől megint nem dolgozik,és ha minden igaz csak jövőre megy,aztán majd meglátjuk!

Apa aranyköpése:nálunk a Barni nem lesz elkapatva,mert már el van!!!!!!!!!!!
Mondjuk van benne igazság,mert ha kézben van mosolyog,de ha lerakjuk és nem beszélgetünk vele mindjárt elkezd sírní!
Mennyi eszük van már ennyi idősen is!!!

Puszancs:bibi

Kép
bibi226

Üdv!
Enikő, tény, hogy veszteséges lesz, de itt mi nem az???
Egyébként meg egyszerű a rendszer, a magad nevére nyitsz egy számlát, és annak lehet kedvezményezettje, később pedig átíratod a lányok nevére... Kép
Euroról annyit, hogy szvsz még 2010-re sem fogjuk teljesíteni a kívánalmakat, leginkább az inflációs részét, ha jól emlékszem, x éven keresztül 3% alattit kell produkálni...ami nehezen megvalósítható az áremelések mellett.

A politikáról annyit, hogy az ellenzékiek meg azt ígérték, hogy ha ők kerülnek hatalomra, akkor csökken az áram ára 10%-kal. Jó vicc...

Ági és
KépKép
exdeus

Gira! gratulálok én is!!! (ezt tegnap is akartam, bocs)

Pomat! Nem emlékszek a nevére, ez tanfolyam van közép és felsöfokú is náluk, azt tudom valami felnöttoktatási a neve (na ezzel sokra nem mész) és helyileg a Piarista Gim. mellett ill. a Halászcsárda mellett vannak. Engem meg nagyon füztem hogy menjek csak, pont jo hogy GYED alatt tudok tanulni.

Orsinak ma nincs lázaKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bibi: Örülök, hogy elégedett voltál veleKép Mondjuk én róla rosszat még nem hallottamKép A gátseb varratja elvileg 10-14 nap alatt felszívódik nem?? De majd a csajok is mondanak véleményt! Nekem kivül 17 kiszedhető volt, a belsőket meg nem tudom mikor szívódtak fel!

Exi: De én nem magamnak akartam számlát nyitni, hanem direkt a lányimnak, mert más az apukájuk és minden nagyszülő, nagynéni, nagybácsi, déd-ük hozzátartozó megkapta volna a gyerek számlaszámát, és pl karácsonyra, szülinapra, tőkéletes ajándék lett volna....Hogyha az a volna ott nem volna.....KépKép Úgyhogy amit írtál nem megoldás, sajna nem találtunk megoldást pedig felvettem egy bankos hölgygyel a kapcsolatot! És ő is csak a vállát vonogatta! Ez van!

Én itt nem politizálok, mert ez nem az a topik, mindenesetre én nem látom annyira sötéten a jövőnket (hogy minden veszteséges lenne)Kép Talán mert érzek valamit KépKép
Mindenesetre a babakötvény egy nagy 0 (az összeg miatt)! Sztem! De persze örülni kell ennek is, mint ahogy Melinda írta!
Bár én jobban örülnék, ha lenne bababarát munkahely, ahova 2-3 kisgyerekkel is tutira felvesznek és ha a párom annyira lenne bejelentve amennyit kap, nem minimálbérre...stbstb!!! Inkább ezt kéne megoldani és akkor nem lenne szükség kötvényre, meg segélyekre! És még a gyermekek után járó adókedvezményt is elvették....ne az a vicc és a szomorúKép

SztemKép

TFIldi: MGB velem is nagyon rendes volt. Én is csak jókat tudok róla mondani!!! Türelmes és kedves volt velem, pedig nem is ismertem......

E

ceniko
Szeged

Enikő,
Tényleg miért nem a saját nevedre nyitsz egy számlát, és te tudod, hogy az a csajoké? Az elkövetkező jópár évben úgyis te döntesz a pénz sorsáról,nem? MErt kiskorúnak számlát nyitni, ingatlant venni elég macerás dolog ám. Ha fel akarod használni.
Vendég

Ceniko!
Mindenben egyetértek veled Kép

Tfildiko!
Nekem nem (MGB) Õ a dokim, de olyan maximálisan kedves és figyelmes volt velem, meg is értem, hogy kedveled. A mellettem fekvő csajnak is Õ volt a dokija, és nagyon odafigyelt rá. Vannak bent olyan orvosok akik jo, ha heti 1 alkalommal megkérdezik : Hogy van asszonyom?

Kellemes napot mindenkinek Kép

KépKép

KépKép
rika07

Jó reggelt!!!

Csajok a Canesten krémnek mennyi idő alatt kéne hatnia? Tegnap óta folyamatosan kenegetem a Viola popsiját, de semmi hatásKép Lehet, hogy nem is gombás??

Éjjel csomószor felsírt álmában, de nem ébredt fel, csak felsírt és aludt tovább.....

Reggel Bogi fél órát ordított, mert nem akarta felvenni a kordbársony termo nadrágjátKépKép Pedig lecseréltük volna farmerre az oviban, vagyis le is cseréltük mert én voltam az erősebb Kép De az a hiszti ami megelőzte, kérem.....mert neki "nem tetszik a korbársony nadrág, mert nem olyan divatos, mint a farmer"KépKép Áhh kész vagyok tőle!

Dancsi: Majd átgondolom!
E

ceniko
Szeged

Enikő,

Háááát, ezek a NÕK KépKépKép Bár elmondanám, Ádikám is képes ilyesmire, csak cipőben, ő meg arra "kényes" Kép

A krémnek azért kell 1-2 nap az tuti, plána he gomba! Mikor lesz eredmény, mármint tenyésztés?

Pusz,
Kata
pankata

Ceniko!
Ne várj csodát a canesten krémtöl egy nap alatt, anno a férjem hetekig kenegette a vele a lábán a legkissebb ujját, mire lett valami változás.
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!

Enikő, én is egyetértek veled (mármit fizetés terén), habár tény, hogy pl. a férjem cégére egy zokszavam nem lehet ezen a téren... Kép
A Canestennek tényleg sok idő kell, szerintem min. egy hét. Mondjuk a gombás bőrfelület tapasztalataim szerint - és ahogy a reklám is mondja - viszket és éget... De a krém nem árt!

Anyukám ma egész héten éjszakás. Most is alszik, persze rittig, hogy ma mi voltunk a kiszemeltek, öt perc alatt kétszer csörgött a telefon - ami persze a nagyszobában van. Egyszer anyut keresték, ez okés, aztán meg valami bemutatóra akartak invitálni 18-án, hát közöltem, hogy megy a fene (főleg, hogy szülinapom van), erre: szombat nem jó? MOndtam, hogy nem (esküvőre, és munkahelyi vacsira megyünk). Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő! Ezt az öltözködős hisztit mi is ismerjük ám.Kép
Nálunk a "legjobb indok": "nem érted anya, hogy ez nem megy színben hozzá?"KépKép

Melinda
32+6

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő,
Sztem vidd el dokihoz, de bőrgyógyászhoz, és ne a gyerekorvoshoz Violát! Nálunk van a családban, és ő mindig a megfelelő kencét adja, amikre 1 nap alatt rendbejön.

Ilyenkor ne használj semmi illatosított vackot, sima csapvízzel mosd, fürdesd. Még a sensitive cuccok sem jók. Esetleg próbáld ki az ALsol krémet.
Vendég

Sziasztok!

Ma voltunk ellenőrzésen, doki bácsi az alábbi UH-s eredményeket írta le: femur 25 mm, BPD 41 mm, magzat elhelyezkedése mellsőfali, cevix 3000; zárt méhszáj,igen aktív mazgatmozgás, ritmusos szívműködés, tiszta szívhang. Most vagyunk a 17. hét elején. Ezek ugye jónak számítanak? Tudja valaki, hogy ez a cevix mi a manót jelent és mire utal? Ja és mégegy: intact. terhesség?? Az jó vagy rossz? Dokibácsi azt mondta, hogy minden rendben, engem meg birizgál, hogy ez a sok ismeretlen kifejezés mit is takar. Persze egy csomó mindenre meg lehet találni a neten a választ, de pl. ezekre most nem sikerült.

Volt valaki közületek itt Szegeden a II.kórházban 4D UH-n? Nekünk azt mondta a doki bácsi, hogy csinálnak ők is. Videokazettát kell vinni és 10000 Ft-ot kell majd előre befizetni. Mennyi időt vesznek fel a babáról és a baba mozgásából egy ilyen felvétel során?

Exi: hol olvastad, hogy aki az idén betölti a magzati 91.napot az egészen a szülésig kapja? Akkor nekünk nem szűnik meg januártól, amíg a babus meg nem születik?

Vesm

vesm

Vesm, cervix a méhszájat jelenti, az intact pedig, hogy megtartott(élő) terhesség.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Vesm,
ha van rá módod, ment inkább Kecskemétre vagy Bp-re a Praxisba 3d-re. Szegeden elég bénák, a klinikán legalábbis azok. Én voltam Pesten, meg Szegeden is,de Szeged egy nagy sz...r volt.

A méretek passz.

Esetleg klikk ide: (UH adatok)

http://gportal.hu/portal/lettymama/
Vendég

Bocsika, hogy csak így bepofátlankodtam hozzátok de láttam, hogy többen a Molnár G-hez jártok.Nagyon örülök, hogy jó véleményeket olvashattam róla.Én február elején fogok szülni és Õ az orvosom.Én nem mertem még megkérdezni tőle, hogy mennyiért vállalja a szülést de ha valaki szült már nálla tud valami közelítő összeget írni mennyit kér egy szülésért?Előre is köszönöm!
nesszi

Vesm! Én egyértelműen Kecskemétre szavazok, egy pár hónappal ezelőtt leírtam a véleményem, ha gondolod keresd vissza.
Mellesleg a kecskeméti doki véletlenül elmenne, teszem azt Sopronba, oda is elmennék hozzá.Kép

Nesszi! Azt hiszem én vagyok ezen a topikon, akinek egyáltalán nincs jó véleménye MGB-ről. Ez azonban nem gond, mint ahogy épp nemrég írtam, kinek a pap, kinek a papné. Csak reménykedem, hogy csak Te fogalmaztad úgy kérdésed, hogy "mennyit kér"...

Melinda
32+6

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Vesm, írtam az APEH-nak egy e-mailt, mivel elég sötét folt volt számomra, hogy akkor mi van, és erre ezt válaszolták:
Tisztelt Ügyfelünk!

A családi kedvezmény 2006-tól az egy és két gyermeket nevelo családok
esetében teljes egészében családi pótlékká alakul át.

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja.) 40.
§-ának 2006. évben módosult (3) bekezdésében meghatározott
feltételtol függetlenül is (tehát, ha az eltartottak létszáma a három
fot nem is éri el) családi kedvezmény érvényesítheto olyan magzat
(ikermagzat) után, akire tekintette a jogosult az Szja. 2005.
december 31-én hatályos szabályai szerint családi kedvezményt
érvényesíthetett. Ebben az esetben a születendo gyermek után
érvényesítheto családi kedvezmény összege az Szja. 40. §-ának 2006.
évben módosult (3) bekezdésében meghatározott mértéktol
(gyermekenként és jogosultsági hónaponként 4000 forint/fo) eltéroen -
a családi pótlékra való jogosultság megnyíltának hónapját megelozo
hónapig - születendo gyermekenként és jogosultsági hónaponként az az
összeg, amely a jogosultat az Szja. 2005. december 31-én hatályos
rendelkezései szerint a születendo gyermek után jogosultsági
hónaponként megillette (Módosító tv. 178. § (16) bekezdés).

Fent leírtak alapján, amennyiben 2005. december 31.-ig a magzat eléri
a 91. napos magzati kort, a gyermek születéséig a 2005. december
31.-én hatályos törvény alapján veheto igénybe a családi kedvezmény
abban az esetben is, ha a gyermek 2006-ban születik meg. A gyermek
megszületésétol azonban már a 2006. január 1-tol hatályos törvény
alapján kell eljárni.

Üdvözlettel:
APEH Központi Tájékoztatási Osztály

Ági és
KépKép
exdeus

Szép estét!

Kata: Holnap vagy csütörtökön lesz eredmény! Én azt hittem ez a Canesten hipphopp végez a gombávalKép Hja hogy a hipphopp az a Vuk...?KépKép Na de viccet félre nemtom miért gondoltam, hogy pár leápolás után segít.
Ezt a nagyfiad féle sütit eperrel(konzerv) is meg lehet csinálni szted???Kép

Vesm: Én voltam a 2.-es kórházban 4D uh-án és sztem tök jó volt,bár nincs összehasonlítási alapom, mert máshol nem voltam! De én nagyon meg voltam elégedve, gyönyörűszépen látszott a kis arca mindene a Violának, videót is kaptunk!

Melinda: Nem megy színben hozzá?? Ez se rossz KépKép Egyem a kis szívét, múlt héten vettem neki egy bordó csizmát, tényleg nagyon szép, azóta bordó sapka, sál, kesztyű együttest keresünk kérem szépen, mert bordó cipőhöz az dukál KépKép Úgyhogy már szóltam anyunak, hogy Pesten nézzen szét ott nagyobb a felhozatal, és lepje meg vele az unokáját karácsonyra vagy csak úgy Kép

Dancsi: 1-2 napot még várok, aztán bőrgyógyász lesz belőle...... Kihez vigyem és hova? A Kálvin térre? Nekem is el kéne mennem, mert kb 2 hónapja kirügyeztem, tiszta pattanás a fejem, mintha kamaszodnékKép. Belgyógyász szakorvossal beszéltünk róla, ő bőrgyógyászatra küldött, valszeg hormonális, de bőrgyógyásznak is meg kell néznie... Van ismerősöd esetleg?

Én viszont a szoc polról kérdeznék. Ha van a neveden lakás, de pl a szüleidnek rajta van a lakáson a holtig tartó haszonélvezeti joguk, akkor az vagyonnak minősül? Akkor jogosult az ember a szocpolra vagy sem? Mert jogilag a haszonélvezeti jog erősebb mint a tulajdonjog, és ha haszonélvezet van egy lakáson, akkor a tulajdonosnak az nem számít vagyonnak,csak a haszonélvezőnek... Vagy nem?

Jóéjt
E

ceniko
Szeged

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Enikő,
A süti tökéletes az eperrel, Ádika múltkor úgy készítette, mert csak az volt a boltban és nagyon fincsi lett. Igazából bármilyen gyümivel jó, sztem Kép
Mi bőrgyógyászhoz a Frecska Irénhez jártunk, amikor Ádinak kellett, mert ő foglalkozik kimondottan pici babákkal és gyerekekkel is. Mi most is hozzá fogunk menni.

Vesm,
Az én dokim szintén a 2. kórházban csinálta a 4D-s uh-kat nekem és nagyon jókat moziztunk, én is meg voltam elégedve, bár az igaz, hogy nem gépe, hanem dokija válogatja (a gép mindenütt ugyanaz, a nyiregyi orvosomnak is ilyen van) Kép

Kata
pankata

Enikő,
Sztem vidd a bőrklinikára, ha kell segítség, csörrenj rám és mondom, hogy kit keressél.

Ha a te neveden van a lakás, akkor sztem hiába van rajta a szülőknek haszonálvezete,akkor is vagyon és nem kaphatsz szocpolt, csak ha eladjátok.

Én meg dögrováson vagyok, a gyerekem rámragasztotta a bacijait. Kép Kép
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?