A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Zitus: Melegítsd föl a kést (gáz fölé tartod egy kis ideig vagy akárhogy) és úgy vágd félbe a kúpot! Úgy menni fog!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Exi!
Amúgy van aki ételfestékre,v. tartósítószerre allergiás.Tudod az a sok E..
Elfelejtettem írni,hogy az a jó,ha minnél kevesebb műkaját esznek ,isznak.De akkor gondolom ezt a dokija is biztos mondja,v. mondta.Kép
Az biztos hogy egy résztletes allergia teszt hosszadalmas,de nagyon megéri,mert legalább tudja az ember,hogy mit kerüljön.
Gondolom neki is mostanában lehetett a teszt,ahol kiderült hogy mire allergiás.
És tényleg,mire allergiás?
Sajnálom nagyon.Kép
Terhesség+allergia.Kép
Jobbulást kívánok!!!
Üdv.:E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Virág: Inci forever Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Edit, sejtelem sincs, hogy mikor volt teszten. Igazából már régóta allergiás, nem is szeretett volna ismét szülni (most a 4. gyerekét várja), de a mostani párja a közös kislányuk mellé szeretett volna egy fiút (persze a doki 90%-ra kislányt mondott megint).
Konkrétumokat így nem tudok.

Lányok, köszi a kúpos javítást. Emlékeztem én, hogy meleg (de az nem jutott volna eszembe, hogy a kést kell melegíteni, de így beugrott).

Ági és
KépKép
exdeus

Van egy jó kúpos ötletem.Könnyen kivitelezhetô és gyors Kép
1. készíts 2 kisméretu˝ öntôformát a kúpnak
2. olvaszd fel a kúpot és öntsd 2 felé a formákba
3. megszilárdulás után már használhatod is.
KépKépKép
Ugye milyen fantasztikus ötlet??? Kép

Jégvirág!
Mi az az Inci forever? Már máskor is láttam. Voltatok szülésfelkészítôn?

Köszi a cumisüveses hozzászólásokat! Nagyon-nagyon remélem hogy menni fog a szopcsizás és nem lesz rá szükség. Menni fogok szoptatásra felkészítô tanfolyamra,hátha segít valamit a késôbbiekben .

Kinga

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!
Ma letakarítottam a könyvespolcot! Kép És még a szobát is átrendeztük, tehát a székek kipakolásával már a kiságy helye is megvan. Kép Már csak UTP kábelt kell venni, hogy ne a mostanin essünk át, ha a saját szobánkban akarunk netezni...
Most megyek pudingból krémet főzni, elvileg jön a barátnőm, és csinálunk gyümitortát, mert a párjának szülinapja lesz.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Exi nekem egyedül a Claritine-t kellett abbahagynom terhesség alatt minden mást szedhettem. Dokim szerint azt tilosKép De anuy is szedte, neki a genetikus mondta hogy lehet....ki érti ezt? MOndjuk én csak akkor szedtem be a gyógyszereimet amikor kari után beteg voltam. Amúgy inkább nem, mert bajom nincs, akkor meg a baba miatt nem fontos.

Révi CIPÕÕÕÕ??? mi az??? KépKépKépKépKép:Kép Már bekötni is a párom köti be elég régótaKép De ma ctg-n nézegettem egy ideigKép Nem volt más dolgom...

Ma voltam ctg-n, minden oké, kiscsaj egy pillanatra sem hagyta abba a mozgást, mindenáron le akarta rúgni magáról az érzékelőtKép

Jövő héten UH, kenetvétel, ctg. Alig váromKép Gondolom kukucs is lesz, azt szintén váromKépKépKépKépKép
De legalább tudni fogom hgoy áll a méhszájam, elég régen nézték utljára...

Ma mindent megvettem a pakkomba, Dikó felírta nekem a betétet, meg a hálósbugyit, így teljesen ingyen voltKép juhééééKép
Holnap össze is pakolok, és aztán mehetünk akármikor...

Majd dobok fel friss képet Bencéről, ha nem zavar benneteketKép

Zsu
37+3

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Üdv!
Zsu, ha a doki felírja, akkor ingyé vannak ezek??? JÓ tudni. Kép
Egyébként megnéztem az eszcsm honlapján, ehhez a bogyóhoz annyi van, hogy terhességre vonatkozóan nincsenek adatok, valamint mérlegelni kell az előnyöket/hátrányokat... A helyettesítőjéhez meg az, hogy terhesség alatt nem javallt. Csöbörből vödör.
Az ismerősömnek azért kell szednie, mert enélkül, ahogy írtam, rosszul van.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Ringató és előtte találkozó:
Timika, Erika29, Pankata, Hajni, Gerika, mi

Köszönjük a bókokat, amiket Gréti kapott Kép

Jut eszembe, Zita, Márkról rég láttunk képeket! Kép

Enikő: Sajnálom, azért ha meggyógyultok és szebb idő lesz remélem találkozunk Kép

Erika: A képen látható készségfejlesztő asztalt a Tescoban vettük, karácsony környékén. Meg is bántuk amikor kipróbáltuk.
Úgy működik, hogy fújja ki a levegőt bizonyos helyeken ahová rá lehet építeni azokat a henger cuccokat, amiből egy épp Gréti kezében van a képen, és a hengerekben vannak pörgő, mozgó, forgó dolgok, amiket az a levegő mozgat.
A levegő kifújása hatalmas hanggal jár, s közben zenél is az asztal, de a zenét alig hallani a levegőkifújásos zúgástól. Tiszta gáz. Nálunk csak Turbina néven fut.
Szóval nagy csalódás volt. Nekünk. Gréti imádja! Kép Feláll mellette, nyomkodja, egyenlőre még csak ledobálja róla a hengereket, rázza a fenekét ha szól a zenéje. Õt látszólag egyáltalán nem zavarja a zúgása Kép
Szóval végül megnyugodtunk, hogy annyira nem csináltunk rossz vásárt.
És ez az egyetlen elemes zenélős játéka, más ilyen nincs neki.
Remélem kimerítő volt a válaszom Kép

Kinga: Igen, szülésfelkészítőn mondta ezt Inci. Virág is járt, gondolom ő is onnan tudja. Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikö! remélem gyorsan elmulnak azok a pöttyök! Orsi is volt egy ideig ilyen nyalakodos, fotót mi csak azt tudtul elcsipni amikor a porszivó fémcsövét nyalogatjaKép

Zita! Ha a peco= ház akkor kb. 160m2. Hivatalosan, de ebböl 30m2 a garázs. 4 szoba+nappalis lesz. Kész az elsö szint, holnap a tetöteret falazzák. JO hogy volt enyhe idö most

Kontroll megvolt, Orsi orra nagyon szép, még ilyen nem volt mióta ide járunk. 2-3 hét mulva kell vinni megint. Kapott még mindig az asztmatikus köhögésre srpayt, meg másikat is ami szintén be kell lélegezni. Meg kap egy szirupot.
Felirattam neki a Prevenar szurit, lehet hogy ezzel megelözzük a további betegeskedést, ha nem mindet, de ha csak 1et is, akkor is anyagilag ugyanott vagyunk mint amit orvosra+gyógyszerre költök, és nem szenved Orsi

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bea,
Köszönöm a valóban kimerítő választ:-)))Asszem ezt az asztalkát kihagyjuk, majd keresek valami olyat, ami kevésbé zajos...bár valószínűleg Lilinek is tetszene, ő is nagyon szereti a zenét:-) Azt még megmondanád, hogy kb. milyen áron osztogatják az ilyen masinákat?

Erika
erika29

Karmen!
mire jó ez a szuri? és mennyi?
jobbulást még mindíg.
Vendég

Zsuzsófi,
Én nagyon allergiás ás asztmás vagyok. A Rhinocort mehetett végig, a Claritine a 2. harmadtól. Az ország egyik legjobb szakembere mondta ezt, miután utánanézett ő is a dolgoknak. A VENTOLIN viszont nem mehetett, de szerencsére nem is kellett.

Bea,
tündéri a Gréti! Kép
Vendég

Minden gyerkőc nagyon édes!Kép
E.

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Exi, nem akármelyiket, hanem a Hartmann márkát. Ha érdekel küldöm az infót privibenKép A barátnőmnek a szentháromság u. elején (az első sarok előtt a zöldséges mellett az sztk oldalán) van a boltjuk, ők árulják, és ő tuti tudja miről van szó. De tényleg írok privit inkábbKép

Dancsi, igen a ventolin nekem is tilos volt, helyette vmi más hörgőtágítót kaptam. Nekem a claritine tiltott volt, de mint írtam is, én tünetmentes vagyok, hacsak egy megfázás elő nem hozza az asztmámat. Nyáron tüsszögök, taknyom-nyálam egybefolyik, de nem halok beleKép Így nem szoktam szedni a gyógyszereket (anyagilag se bírnám, főleg a claritine-t)

Itt van a ma délutánról két képKép

Bence a játszón (háttérben a padon apa)

Kép

Bence nagyon éhes voltKép

Kép

Zsu
37+3

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jó reggelt!
Zsu, ennyire éheztetitek ez a gyereket? Kép Kb. mintha a férjemet látnám: most vagy soha.
Az infok jöhetnek priviben! Köszike előre is.
Edit, tegnap megkérdeztem az ismerősömet, szerinte nincs olyan, ami ne okozna nála problémát. Õt leginkább az érdekelte, hogy a szoptatással árt-e vagy használ, de ahogy írtad, inkább előbbi (gondolom, ő sem akkor fog elkezdeni kísérletezni új ételekkel).

Ági és
KépKép
exdeus

Zsuzsófi,
ha van szakorvosi igazolásod, akkor 90%os támogatás van a gyógyszereken, úgy pedig nem drágák.

AMúgy érdekes, mert mind2 terhességem alatt a Rhinocort elég volt, nem jött ki az allergia, asztmás rohamom pedig évek óta nem volt. AMióta terhes vagyok vagy szoptatok. Kép

Próbáltad a fényterápiát (RhinoLight)? Állítólag nagyon jók az eredményeik, bár nekem nem használt.
Vendég

Sziasztok!

Erika: Úgy emlékszem 9 ezerért vettük. Akciósan. Lelkiismeretfurdalásom is volt utána, mert én erőltettem, hogy vegyük meg, a férjem nem akarta. Aztán úgy győztem meg, hogy úgyis lesz Grétinek kistesója, meg sógornőméknél is hamarosan lesznek gyerkőcök valószínűleg, úgyhogy ki lesz használva. Aztán mikor meghallottam hogy zúg...majd elsüllyedtem szégyenemben. Kép Szerintem az ilyen zenélős cuccokat érdemes kipróbálni előtte. Bár nem hiszem hogy a Tescoban kinyitották volna meg összerakták volna nekünk....

Karmen: Mi ez a Prevenar?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Exi, ma írokKép És igen, ha édességről van szó, akkor éheztetjük a gyerketKép Ez is az enyém csigám volt, mert most éppen kakaóscsiga-mániában leledzemKép De nekem nem maradtKép

Dancsi, nem tudom, mikor utoljára votlam a tüdőgyógyászomnál a magánrendelésén (Dr. Karmazsin Márta) akkor ő mondta hogy megszigorították és ne mírhatja úgy fel. Lehet csak azért mert nem állami rendelés?? Nem tudom.
De egy doboz Claritine így 800 ft felett vanKép

Nem próbáltama fényterápiát, mert én annyira nem vagyok allergiás hogy zavarjon. Asztmás rohamom se volt, ha előjön az asztmám az annyiban nyilvánul meg, hgoy nehezen kapok leveegőt, és fáj ahogy levegőt veszek, de ennyi...

Zsu
37+4

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu, én azt tudom javasolni, hogy félévente menj el a sima tüdőgyógyászati rendelésre (már lehet időpontot is kérni - és néha be is tartják), így a papírral a kezedben meg irány a házidoki, aki így 6 hónapig 90%-ra írja fel a bogyót. Tehát így egy évben csak kétszer kell menni a tüdőgyógyászatra. Tudom, hogy ez is sok...a férjemből kiindulva meg főleg, de ennyit talán megér.

Ági és
KépKép
exdeus

Exi, köszi az infótKép Most mondjam hogy engem a háziorvosom nem látott 2 éve? KépKépKépKépKépKép

Még arra se bírom rávenni magam hogy elmenjek fogorvoshoz, mert fáj a fogam...de olyan mérvű fehérköppeny fóbiám van hogy az már nagyon gáz....
Szoktam is csodálkozni hogy ez a nőgyógyászati vizsgálatokat nem érinti, az orvosomban 200 %-ig megbízom. De a vérvételre, meg a belgyógyászati vizsgálatra már nagyon nehezen vettem rá magam. De a babáért muszáj volt. Mgamaért nem mentem volna el szvzs...

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Hello! Némi életjel magunkról (readonly vagyok mostanság): Linda baba ma 4 hetes (Kép), nagyon jó kisbaba, eszik-alszik. Pár necces éjszakánk volt már (2 óra alvás), de az általánosság, hogy elalszik 8-1/29 körül, és csak 1/2 1 körül kajol, utána meg 5 körül. Tegnap volt 4.140 gramm a Hölgyemény, ez barátok közt is 1 kiló hízás.Kép

Lottika a héten nem volt oviban, köhög a drágám, meg folyik az orra. Megpróbáltuk a picitől elkülöníteni (a szüleimnél volt), de 2 nap után hazahoztuk, mert hisztizett, hogy haza akar jönni a kistestvéréhez. Már jobban van, csak az a baj, hogy nagyon nehéz rábírni, hogy ne puszilgassa, babusgassa Lindit annyira (akit remélem az anyatej megvédKép.
Segítségem továbbra is van, anyukám főzött ránk az elmúlt 2 hétben, Apája is sokat segít, bár számomra csak az esti ceremónia húzós 2 gyerekkel, amit sikeresen megosztunk a férjemmel.
Először Lindit fürdetjük Lottika maximális segítségével, amíg szopizunk Lottikát Apja fürdeti. Büfiztetés apáé, én meg altatom Lottikát.
Napközben elvagyunk, ma nyomdáztunk és színeztünk ezerrel a nagylányommal, aki szopikor felszólít, hogy "várj anya, hozom a tejkagylódat"Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Üdv!
Melinda, jó, hogy Lotti így elfogadta Lindát. Jobbulást a nagylánynak!
Zsu, hát akkor hajrá! Szerintem még mindig jobb elmenni havonta 1X a házidokihoz, mint "feleslegesen" kidobni az ablakon a pénzt...

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen!
Irtam neked emailt!

Gabi!
Köszönöm az emailt neked! Majd még lehet, hogy fogok irni. Egyébként voltunk felétek, csak nem tudtam pontosan melyik ház a tiétek.
Üdv. Zita
zita_29

Zita! Bocs, még nem volt idöm megnézni.

Prevenar egy 7 komponensü védöoltás Streptococcus ellen véd, ami gyakran okoz (Csillának is ez tenyészet ki most) fülgyulladást,tüdögyulladást. Már 2 hónapos kortól adható. Kb. 15e ft. Van olcsóbb is, azt 2 éves kortól lehet beadatni, de a gyerekorvosunk szerint elöbb a drágábbat adjuk késöbb elég lesz az olcsóbb emlékeztetönek, igy lesz hatásos igazán.

Orsi beirattam szept. oviba, mini csoportba megy.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen! Melyik oviba megy Orsi?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Kezd gyógyulni Ricsi!!!!!!!!!!!!!
Üdv: Dóri

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Ma volt a farsang az oviban. Reggel a dokinéni rámondta az ámment a Bogira úgyhogy elmentünk farsangolni, Bogi himlős gyereknek volt öltözve pizsiben és köntösben KépKép (nem kiröhögni, ez egy olcsó és frappáns ötlet voltKép) És telitalálat, mindeki röhögött és mondták igazam van az ötlettel kapcsolatban Kép

Melinda: Én kb 1 éve csinálom egyedül minden nap az esti ceremóniát, mivel a párom vagy nincs itthon (dolgozik) vagy fáradt és nem akarom ezzel is terhelni! Úgyhogy nap végére én is rohadtul kikészülök ámKép! Nagyon kemény kettővel itthon lenni együttérzek veled. És ez a legnehezebb korkülönbség azt mondják, hát ezzel én is egyetértek! De később könnyebb lesz, bár ha van segítséged, akkor most sem vészesKép

Dancsi: örülök, hogy jól boldogulsz a 2 kicsivelKép ügyes vagy!

Romy: Nagyon jó hír, hogy Ti is gyógyultok!!!+++++++++++++++++++++

Karmen: És szeptemberig mi lesz Orsival? Ti minden oltást beadattok amit csak kapni lehet? Bizti, hogy ez jó? (nem kötözködöm csak kérdem)

Gabi3: A himlővel kapcsolatban kin volt több pötty, Flócin vagy Bátoron, vagy esetleg rajtad????

Szép estétKép
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Melinda! Pick óvoda. Minden terem 50m2-es, és van tornaterem (ez nálam szempont volt), az is akkora. Az udvaron sok famászóka van, viszik öket szinházba, kirándulni stb. Persze oda a nagyobbakat, a kicsit korizni járhatnak.

Enikö! Orsi bölcsis. Csak addig vettem ki amig meggyógyul és megerösödik. Van fotó a farsangról? Nem adattunk be minden oltást, ami nem kötelezö eddig a bárányhimlö volt (hiszem hogy ez fontos) és az agyhártya gyull. elleni. Ez a mostani muszájból merült fel. Az hogy valaki folyton beteg már nem arról szól, hogy idönként elkap valamit, tulesik rajta szerintem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Jó reggelt!
Enikő, én remélem, hogy van képed! Az ötlet tényleg frappáns, még abban az esetben is, ha pöttyök nem valódiak. Kép
Karmen, szerintem Enikő csak arra akart kitérni, hogy Orsinak így csak a szurik fognak védettséget nyújtani. Persze, ha szükség van rá, akkor muszáj!
Én csak a kullancs ellenit tervezem majd babónak pluszban beadatni, amint lehet. Nekünk is van, inkább egy szuri, minthogy elkapjuk a betegséget.

Ma szépen kezdődött a napom, anyu gyűrűs ujját kötözgettem reggel fél hétkor. Valahogy felhasította, szépen be is kékült. Szerintem hétfőn SZTK lesz belőle, mert dolgozni kizárt, hogy fog tudni azzal a szép bucival...

Ági és
KépKép
exdeus

Pankata!
Hogyan sikerült az iskolákban a bemutatkozás? Melyik suli szimpatikusabb nektek?

Õszinte együttérzés a sok allergiásnak a csapatban Kép Nagyon rossz lehet Kép

Remélem hamarosan végetér ez a nyákos időjárás! Már várom a tavaszt.Gondolom ezzel nem vagyok egyedül Kép

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Karmen! Az jó ovi, a barátnőm kisfia odajár, mini csoportba, elégedettek mindennel.

Lányok! Szoptatós anyukaként mit vehetek be takonykórra (nem tudok szebb szót rá, bocsi), ami köhögéssel van ötvözve??? C vitamin, tea ....

Melinda

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Kukucs!!!!!!!!!!!!!!

Melinda!
Nálunk egy év egy hónap és egy nap van a két fiú között. Tündériek, de néha sírni tudnék a fáradtságtól. Most valóban nagyon-nagyon nehéz, de reménykedek abban, hogy később picit könnyebb lesz. (Vagy rutinos leszek. Kép ) Egy biztos segítség nélkül nehéz, de ezek a drágaságok annyi energiát is tudnak adni, hogy az szinte hihetetlen.

Én teát ittam mézzel ,bevált, de biztos van jobb ötlet is, én nem tudok. Mindenesetre jobbulást.

Enikő!
Bájos lehetett a farsangon Bogi. Az ötlet pedig egyenesen remek. Kép Ha tudsz, küldj róla képet!!!!!

Mi a véleményetek a bölcsikről, Szeged viszonylatában? Dáviddal 2 éves koráig szándékozom itthon maradni, és nem tudom érdemes-e Ricsit beadni bölcsibe, vagy jobb, ha maradhat ő is itthon velünk.

Jó éjt : Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Melinda: Valamilyen gyógynövényes köptető (pl lándzsás utifű vagy borostyánkivonat) elvileg mehet, pocakosan is meg szoptatósan is, legalábbis nekem azt ajánlotta a dokim... Jobbulást++++++++++++++++++++++++

Exi: Van kép hja, csak nincs időm lekicsinyítgetni, megbütyköltem a képszerkesztőmet, mostmár műxikKép

Karmen: A beteges gyerekeknek tényleg szoktak ajánlani mindenféle oltást!
Én nem is tudtam, hogy Orsi gyakran beteg! Nagyon sajnálomKép Mi baja szokott lenni? Bogi tavaly télen kruppos volt, de amióta beszereztük a hidegpárásítót azóta nem volt betegKép Nem jó ez a panel a légutaknak, extra száraz és nagyon meleg mindig a levegőKép Az oviba meg a legtöbb gyerek összeszed mindent, főleg az elején. De Bogi még viszonylag keveset volt beteg a többi kisgyerekhez képest (kopkop)Kép Adsz Orsinak valami immunerősítőt?

Szép estétKép
Enikő

ceniko
Szeged

Na itt a képKép
Bogi a himlős pizsis, és kis barátnője aki dalmata volt!Kép
Kép
E

ceniko
Szeged

SZiasztok!
Nem tudom, mi volt tegnap, nekem egyfeszt hibaüzit küldött a babanet.
Enikő, jó ez a kép, már nem is látszanak annyira Bogi arcán a pöttyök.
Ovibetegségek: tegnap mondta az egyik rokonunk, hogy most gyakorlatilag mindenhol himlő vagy köhögés "járvány" van...
Felénk havazik (havazott). Kép

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Enikö! Közel 2 évig nem volt beteg Orsi, azért nem tudtál róla, mert nem is meséltem, nem volt mit. Dec. óta viszont már 5x volt beteg. Elöször nátha, aztán megint, aztán már mandulagyulladás 4 napig 40 fokos lázzal, aztán jött az arcüreg gyulladás+fülgyulladás, aztán meg most a légcsöhurut v. mi asztmatikus köhögéssel.
Aranyosak a gyerekek, a másik a Niki?

Melinda! nem felejtettem el irni, csak kevés az idöm. De hamarosan sort keritek rá, sürget a dolog. Kollegáim is dicsérték az ovit nagyon.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Szerintetek homeopátiás golyókat mennyi ideig lehet folyamatosan adni a gyereknek? Márknak hogy jobban aludjon este adok 5 golyót, de nem tudom, hogy ezt lehet e folyamatosan adni neki.
Köszi.
Zita
zita_29

Sziasztok!

Karmen: Igen Niki a dalmataKép
Sajnálom, hogy újabban ennyit beteg OrsiKép! Adsz neki immunerősítőt? Javasolhatom a grépfrútmagolajat? Nekünk nagyon jól bevált! Azóta betegeskedik amióta közösségbe jár? Hogy tudsz így dolgozni mellette? A munkáltatód tolerálja?

Exi: Igen minden oviban ez van! Õsztől tavaszig végig takonykór, és néha egy-egy vírusos járvány, most épp a himlő tarol, de pl decemberben fosós-hányós vírus volt! Violán még mindig semmi. Most szerdán lesz 2 hete, hogy Bogin kijöttek az első pöttyök! Szóval ha Viola elkapta akkor mostanában várható!

Zita: Én nem tudom meddig adhatók a homeós cuccok, de használ Márk alvókájának a golyó egyébként? Mit adsz neki?

Romy: Sztem ez Ricsitől függ, hogy beadd-e bölcsibe vagy sem! Ha ő igényli a társaságot és Te már nem tudod, Dávid meg még nem tudja "kielégíteni a társasági igényeit" akkor én a helyedben beadnám fél napra! Meg függ attól is, hol laktok, van-e a közelben bölcsi,ha nincs akkor van-e autótd, meg tudod-e oldani naponta 2x hogy viszed hozod, közben a kicsit is cígeled magaddal.....szal macerás lesz ha nem lesz segítséged! Az már fél siker, ha pl a párod ellövi reggelente és nem neked kell vinni!
Szóval ilyesmiken gondolkodj el, sztemKép

Szép napot!
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő: Nagyon tetszik a bárányhimlős farsangozó Bogi Kép

Zita: Ti nem jöttök holnap?!?!?!?!?!?
Azt én sem tudom meddig lehet adni a homeós bogyókat, van e valami korlát, de tényleg, jobban alszik tőle? Nálunk most fogzás van ezerrel, jönnek a felső fogai, sokszor sírdogál éjszaka Kép Amúgy szerencsére jók az éjszakáink, fogzásmentes időben.

Melinda: Homeós bogyók? Én Oscillococcinumot szedek heti 1x 1 tubussal megelőzésnek most. Azt lehet ilyenkor. Stodal szirup köhögésre? De ha megkérdezed a gyógyszertárban, elmondod a panaszaidat, segítenek! Mondjuk a Sasban!

Ringató: Hogy fogjuk megismerni egymást? Várjuk össze a társaságot a Százszorszép előtt vagy ne vagy hogy legyen?!?!? Még életemben nem voltam arra, gőzöm nincs hogy áll, mire van lehetőség és mire nincs. Szerintetek?

Azt álmodtam, hogy himlős vagyok, én is és Gréti is. Kép Borzasztó volt Kép

Karmen: Én le vagyok döbbenve, hogy Orsi most ennyire beteg. Azon gondolkodtam, hogy talán minden gyerek életében van egy időszak amikor betegesebb...nekem ez 5 éves korom körül volt, amikor anyu nagyszüleitől elköltöztünk az új házunkba. Mandulagyulladások tömkelege....aztán egyszer befenyített a doki, hogy ha még egyszer....akkor kiveszik a mandulám Kép Azóta nem volt mandulagyulladásom Kép Én 14 hónapos koromig szoptam amúgy és leszámítva pár náthát, meg 5 éves koromban a betegségsorozatot, nem is volt soha semmi bajom.

Pankata? Hová lettél? Minden rendben?

Erősen gondolkodunk mi is a kistesó projecten, csak azt nem tudom hogy lehetne megoldani, hogy mi az ötödiken lakunk és nincs lift és pocakosan hogy tudom Grétit nap mint nap jtszótérre le-föl hurcolni utána meg 2 gyereket le-föl, amíg Gréti nem tanul meg egyedül közlekedni a lépcsőn.
Most úgy gondoljuk belevágnánk mi is a kis korkülönbséges tesó-dologba.
Csak ez a lépcsőzés a dilemmám, meg kicsit a szoptatás. Nem akarom Grétit 1 éves korában elválasztani a tesó miatt, ha ő még szopizna. És nemtom mi lesz Gréti szopi-kedvével, ha pocaklakóm lesz megint.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Lányok mi késünk negyed órát holnap, nem 9:00-re hanem 9:15-re próbálunk meg odaérni. Előre is bocsi, de még így is félek, hogy nem tízóraizik ügyesen és visítani fog végig, stb..

Szerintem találkozzunk bent, ha nektek jó úgy. A többit nem tudom, de biztos kitaláltok vmi okosat. Kép Talán, ha az első anyuka elkérné a kulcsot, az nagy segítség lenne a későknek. Kép

További szép napot: Hajni
hajni_

Sziasztok!
Enikő, nem tudom, hogy kin mikor jön ki a himlő-pötty, de a másodunokatestvéreim nemrég estek bele, és átragadt egy másik másodunokatesómra is - kb. két nap alatt kipöttyösödött.
Bea, szerintem inkább a lépcsőzés jelenthet gondot, a tejed egy idő után egyébként is elapadna a baba miatt. Csak az a kérdés, hogy Gréti ezt hogyan tolerálná.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Bocsi megint kotyogok ha nem baj.
Bejöttök a Százszorszépbe és ott végig követitek a lábnyomokat. Az odavisz a játszóházba.
Kulcsot nem adnak, mert ott lesz Inci néni aki általában délelőtt van a játszóba.(9 től) Etetni ott is meglehet a gyereket egyébként külső helységben. HA valaki szoptat azt is meglehet oldani azért. Van rendes pelenkázó is) A délelőttös Óvónéni naggggyon rugalmas!
Akinek már szaladgálós a gyerkőce az hozzon neki váltócipőt. Anyukáknak nem kell, vannak szobapapucsok. (Bár én inkább a vastagzoknit ajánlanám Kép))) )

Azt nem tudom, hogy a Ringató milyen lesz , de a játszóház része biztos tetszeni fog szerintem.

Jó találkozást, a háttérben mi is ottleszünk Kép)))
Puszi: MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Bea!
Holnap megyünk anyósékhoz, azért nem megyünk a Ringatóra.Csináljatok fényképeket, és majd azt megkukkantom.

Enikő!
Boraxot adok neki. Ez se tökéletes, de igy csak 3- 4 alkalommal ébred fel éjszakánként. Kifogok probálni egy másikat is, mert olyan mintha rosszat álmodna, és azért sirna fel. Szegény csukott szemmel forog, felül, feláll, és olyan mintha menekülne. Végig csukott szemmel. És közben sír.
Van egy másik bogyó, az ilyen tűnetekre van, hátha az jobban beválik.

Mindenkinek jó Ringatózást!
Sziasztok!
Zita
zita_29

Bea! Orsi is homeos immunerösitöt szedett, Echinaciat, de mégis beteges lett, igy nemrég Vironalra álltam át. Még lehet nem alakult ki eléggé a védelem, ez hosszabb kura. Remélem hatni fog. Oscillot én szedem szept. óta, régen jo volt, ennek ellenére 2 hónapig én is állandoan náthás voltam, meg köhögtem.

Enikö! igen, irtam szed immunerösitöt, régen is kapott amikor nem volt beteg. Cég rendes, összeteszem a kezem, igaz számit hogy 15 évet lehuztam már ott, és szeretnek. Most csak 4 órákat dolgozok, igy apa nem sokat kell Orsival maradjon, igy meg tudjuk oldani a helyzetet. Sajnos csak jun. végéig van munkám ugy néz ki. Jövöre meg ha letelik a GYES fel kell mondjanak, szerintem amiatt is mert sajnálják megértöek most ennyire.

Mandulamütét lehet megoldás lenne, de most pont az a cél megerödösjön és ne jussunk oda. A doktornö is ezt szeretné, azért kellett ez az áldozat hogy nem mehet bölcsibe.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Nekem is megmaradt a mandulám Kép Én most voltam terhesen kórházba életemben először, úgy hogy nem látogatni mentem.

Zita: Nálunk fogzáskor vannak ilyen tünetek, amiket leírtál. Pl. az éjjel....

Mucska: Köszi az infókat! Kép

Még mindig nem tudom, hogy fogjuk megismerni egymást. No mindegy, mi 9-re megyünk, ha minden jól megy. És Gréti is és én is farmer nadrágban leszünk Kép Én kék felsőben. Aztán aki úgy érzi, leszólít Kép

Hajni: NEm fog Dorka visítani Kép Nyugi! Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
Jozsó kb. 1,5 éves kora óta tud lépcsőzni. De az 5. emelet lift nélkül tényleg húzós. Lakáscsere nem lehetséges?

a tejem pedig egyből elapadt, ahogy terhes lettem Boldival, ez volt az első jel, még a tesztelés előtt. Jozsó utána még 2-3 hónapig cumizgatott rajtam, én hagytam neki, és ő szép lassan, erőszak nélkül állt le. Mindenkinél, aki szoptatás mellett esik teherbe, többnyire ez így zajlik. SZóval emiatt ne aggódjál.
Vendég

ANdi,
szia! Kép

mizu veletek? Mozgás rendben van? Gyógytornászoztok még?
Vendég

Szia Dancsi!
Igen túlságosan is rendben van a kisasszony. A múltkor Bartók tér -Nagyáruház-Széchenyi tér Otp felöli vége-Bartók tér gyalog, de nem fáradt el Kép Onnan Cora ott még egy órát gyalogolt a kiskocsival. Én kidőltem ő nem Kép A gyógytorni csak 5* volt nálunk, de áldom az eszemet, hogy elvittük, nagyon jót tett neki.
Ezuton is gratulálok Nektek, figyeltem a hireket Rólatok nagyon!
Anna már "nagykislány" pont mi Józsó. Anna is ma 21 hónapos. Lassan szobatiszta, de ha elmegyünk biztiből még van pelus. Szövegel, hol magyarul, hol halandzsául. Gyerekeket nagyon szereti ezért is járunk rendszeresen a Játszóházba.

Bea!

Mi is 9 re már ott leszünk, ha gondolod szólits le, akkor segitek eligazodni, hogy mi hogy működik. A Játszóházban általában a gyerek neve a lényeg, mindenki úgy azonositja magát hogy Anna anyukája, Peti anyukája , stb. De hétfőnként pl. Gréti nevű kislány nem szokott jönni, igy könnyebb lesz Rád ismerni pl.Kép

És ha lehet egy személyes megjegyzés: a játszóház nagyon jó, de a tisztaság hagy egy kevés kivetnivalót szerintem. Igy tényleg mindenkinek ajánlom, hogy játszós ruhába jöjjön a kicsi.
MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Dancsi: Lakást most vettük nincs még 2 éve, tavaly újítottuk fel (még mindig nem végeztünk a felújítással, egy csomó dolog van méghátra), úgy terveztük amíg nem lesz pénzünk nagyobb lakásra vagy házra vagy ilyesmire, addig itt maradunk. Innen már csak oda szeretnénk költözni ahonnan nyugdíjba is megyünk Kép PErsze a fene számolt azzal, hogy 2 gyerekkel kell felcaplatni ide Kép Most még bírom, bár nem tudom hány kiló Gréti hordozóval együtt, de úgy is le és föl is tudom hozni.
És szeretünk itt lakni. Ráadásul a héten rendeltük meg az előszobabútort is Kép Még 4 hét és már nem kell néznem az előszobában ezt a rumlit Kép

Mucska: Kép Köszi mindent! Kép Jöttök ti is ringatózni is?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?