Sziasztok!
Milyen sokan dolgoz(t)unk az egészségügyben!Én először háziorvosnál,utána fogászaton.
Bné!
Nem,függönyök választják el a szülőszobát,hanem valami műanyag paraván féle.Nekem, mind a kétszer szerencsém volt, mert először csak én voltam egyedül.Másodszor pedig,talán ketten ,de őt hamar elvitték a műtőbe.
Szerintem,hogy mászkálhatsz-e orvos függő.Én,ha 3× is szülnék akkor a legvégén mennék be,amikor már szinte egy perces fájásaim lennének.
A picit,ha nincs baja akkor odateszik a hasadra.Sajnos az enyémet hamar elvitték,mert kicsit oxigénhiányos volt és lilult.
Na, az etettéssel kapcsolatban tudnék mesélni.
Valkinél olvastam régebben,talán Dandynél,hogy azt mondták neki azért van a kisfia intenzíven és kap antibiotikumot,mert a pociban még fertőzést kapott és attól hány.Na, ez egy jó nagy baromság.Mi is pont így jártunk és ha eszembe jut nagyon dühös vagyok.
Én, 3 napig nem foghattam ölbe és nem szoptathattam,mert infúziót kapott és ahogy bántak az intenzíven az ember lányával az leírhatatlan.A jogaimat tiporták sárba..
Röviden:Azt mondták,hogy bukik a kisfiam és ez azért van mert tőlem kapott fertőzést.Mindjárt elkeztdék telenyomni antibiotikummal,(leoltás nélkül)Én,nem szoptathattam mert tőlem kapta, de engem nem vizsgáltak nem oltottak le.Nagyon el voltam keseredve egyfolytában sirtam az előtejet meg öntöttem a lefolyóba ami tele van immunanyaggal.Az anyai ösztönöm azt súgta én kellek neki,szoptatnom kell és minden rendbe jön, de nem engedtek a közelébe.Fel sem vehettem,pedig kértem had vehessem ki az infúziós zsinór elég hosszú.Azt,mondták mit képzelek, mi lenne itt ha mindenki ezt csinálná.Végül a 4. napon a család megtámadta az oszt.vez. főorvost.A sógórnőm még a kismama szoptatós vonalát is felhívta és beszélt egy orvossal,aki szintén ki akadt.A vége a vitának az lett,hogy azt mondta az oszt.vez főorvos szoptassak ha akarok őt nem érdekli.Elkezdtem bejárni,ki is vehettem az ágyból (infúzióval).És csodák csodája a kisfiam már másnap kevesebbet utána meg egyáltalán nem hányt.Elég sűrűn jártam a nyakukra én etettem és jól megbüfiztettem.Amikor ők etették utána tíz percre mentem és ahogy felemeltem kijött egy csomó levegő.Nem csoda hogy bukott szegény.
Ami a gyanúmat igazolta,hogy nincs és nem is volt baja a kisfiamnak az a labor és leoltási eredmény.Mind negatív,volt.A zárójelentésbe a labor eredmény be sem került.Azóta sincs semmi baja hála isten és 8 hónapig szopizott.Na,ezt le kellett írnom.
A gyerekágyon ,minden nővér nagyon kedves volt és titokban velem volt és szurkolt.Szóval,csak az intenzívre ne kerüljön egy baba sem.
Azt,hiszem úgy van ha a megyeibe szülsz és a babát intenzívre kell vinni mert mondjuk koraszülött akkor is a klinikára viszik.De, javítsatok ki ha tévednék.
Bocsi,hogy ilyen hosszú voltam.
Dóri