A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Szia Mindenki!
Habok!
Most olvasom, hogy kislányod allergiás, és ételallergiája is volt.
Az én fiam asztmás, és mindkét gyerkőcöm tejcukorérzékeny, a többi eredmény még nincs meg, de kilátásba helyezék a tejfehérje allergiát.
Szóval nagyon jó lenne valaki tapasztaltabbal eszmét cserélni.
Mire érzékeny a kislányod, és mi volt az ételallergiája?
Jelenleg még bajban vagyok a tejcukormentes diétával is, mindig kifognak rajtam az éleémiszerek, egy csomó mindenben van tejcukor, amira nem is gondolna az ember pl. gumicuki, némelyik pufi, felvágottak stb.
Sziasztok! Judit
mige

Mige!

Az én Öcsém is tejcukorérzékeny, úgyhogy ha bármi kérdésed van, hozzám is bátran fordulhatsz. Nem mondom, hogy profi vagyok a témában, de ha tudok, segítek. Lactase gyógyszert kapnak a gyerekeid?

Ildikó
Vendég

Sziasztok!

BJena: én is a szívcentrumban dolgoztam.Kép)

Dandy
dandy

Bjena
Bocs, Haboknak akartam címezni az allergiás témát Kép De lehet hoyg tudok valamit Kép

Tündi
Vendég

Sziasztok mindenki,

Hu, de beindult a topik, alig gyozom olvasni. Sajna csak ilyen rapszodikusan fogok tudni irogatni, de azert lelekben veletek vagyok es probalom kovetni az esemenyeket.

Diadora, Viki 27
a Klinikarol nagyon sok minden erdekelne. Itt vannak a legfontosabbak.
1. Vajudaskor hagynak mozogni, vagy rogton radkotnek valamit, ami miatt agyhoz vagy kotve? 2. Milyen a szuloszoba - regebbi beszamolokban elfuggonyozott szuloagyakrol olvastam. Vajon ez meg most is igy van, vagy van kulon szoba is?
3. Amikor kibujik a pici, hagyjak, hogy lecsillapodjon az edesanyja mellen, vagy rogton viszik "ellatni"?
4. Mi a jellemzo a bebik etetesevel kapcsolatban. Ha minden rendben lesz, en semmikepp sem szeretnem, hogy az elotejen/anyatejen (az enyemen) kivul barmit kapjon. SZerintetek van erre esely?
5. Van 24 oras rooming-in?

Viki 27
majd meg irok az e-mail cimedre is
en is kerdeztem a borzerol, koszi az infokat. Lehet, hogy most hetvegen nem tudok elmenni, de az aprilisit biztosan beiktatom.

Tundi30
Fel tudnal tenni engem is a tablazatba? ime az adataim:
Bombadillne vagy Bne ha nem fer ki, 36 eves vagyok, Barcson lakom (de azert nem loktok ki magatok kozul, ugye Kép, most varjuk az elso babankat (sok sok evi probalkozas, sikertelen inszeminaciok, s vegul egy sikeres lombikprogram utan), juni 24-re vagyunk kiirva es mar tudjuk, hogy kislany

Habok:
Mi is Bp-rol koltoztunk videkre (Barcs). Nagy nagy valtozas, de en semmi penzert nem mennek vissza, annyira elvezem a jo levegot, a termeszet kozelseget, a nyugalmat. Mecseknadasd szep hely, mindig racsodalkozunk, amikor arra jarunk.

Mindenkinek szep napot,

Bne (legyszi hivjatok igy, az Erikat utalom)
bombadillné

Viki27
Nem talaltam a profilodban e-mail cimet. Ird meg legyszi ide, vagy az en mailboxomba kuldj egy uzenetet: csillingh@hotmail.com
udv
Bne
bombadillné

Sziasztok!
Holdviola!
Köszi. Nem szednek gyógyszert, mert még állítólag kicsik hozzá. Maga a tejcukorérzékenység állítólag lehet egy hasmenéses betegségtől ( nemrég campylobacter fertőzésen estek át), akkor hamarabb kinőhetik, de én attól tartok tejfehérje érzékenységhez kapcsolódik.
Mint írtam a diétával vagyok bajban, mert nem minden cégben bízom meg, hogy azt írja az összetevőkhöz, ami benne van, de így sem jó, hogy nem esznek valami változatosan a gyerekek.
Hát még ha bebonyolódik egy szigorúbb diéta is a későbbiekben!!!
Az öcséd kinőtte a tejcukorérzékenységet vagy van még most is?
Ja és még gond az ovi is, ahol az óvónő nagyon megértő volt, és figyel is rá, hogy mit eszik, de az ebédet kiszállítják nekik, és az óvónő honnan tudhatná, hogy milyen alapanyagokkal főztek?!
Erre mi lehet a megoldás?
Bné!
Ugyan nem engem kérdeztél, de némi infóval szolgálhatok a Klinikáról.
1. Orvostól függ, hogy felkelhetsz -e vajúdásnál, de sokaktól hallottam, és én is tapasztaltam, hogy szeretik a vajúdó nőt rögtön oxitocinra kötni.
Egyébként a Megyeiben sem sokkal jobb a helyzet, bár ott csak monitoroznak, de Míránál szabályosan balhéznom kellett, hogy felkelhessek, végül kiderült, úgy is működik a monitor.
Szerintem, ha jó viszonyban vagy a dokival, és nincs semmi probléma a szülés alatt talán engednek sétálni.
A szülőszobák még mindig elfüggönyözött szülőágyakból allnak sajna, viszont a gyerekágyon állítólag nagyon szépen felújították a szobák egy részét.
3. Nekem odaadták Gergőt rögtön születése után, nem vágták el a zsinórt sem, kb 5 percet volt ott, mielőtt elvitték tisztogatni.
4.Szerintem tisztázd az elején a csecsemősökkel az igényeidet, és amikor csak lehet tartsd magad mellett.
5. Pár éve a rooming in úgy működött, hogy a babák kinn voltak este 11-12-ig, akkor kérték be őket rggel 4-ig. Azt hallottam, hogy most is így van, de nem mernék rá megesküdni.
Ennyi, remélem segítettem kicsit.
Dandy!
Dorka meggyógyult? Gergőben valami bújkál, nem tudom, mi lesz belőle, csúnyán köhög.
Judit
mige

Szia Dandy!

A szivcentrumban hol dolgoztál? Én a sicun.

Évi
bjena

Sziasztok csajok!

HÁÁÁÁÁÁT, újra itt, de végre már anyukaként. Rövid leszek, mert Hanna Sáránk apa kezében pihizik. Furcsa egy bébivel, szinte semmire nem jut időm a sok szopiztatás közepette.
Szóval, lényeg a lényeg jan. 27-én reggel már fájdogált a pocim, de azért a férjem elküldtem dolgozóba. Délbe már vérzés is jelentkezett ezért telóztam neki, hogy ne is menjen ki tanítani, hanem inkább minket vigyen kórházba. Mire beértünk már két ujjnyira tágultam. Irány előkészítő stb romantikus dolgok. Az igazság az, hogy még itt se fogtam fel, hogy ebből ma még babó lesz, mert a fájások elviselhetőek voltak. ( az orvosom szabin volt így az előkészítést követően varázsolták elém azt a dokit, akit még soha nem láttam, csak baráti elbeszélések alapján az ő nevét mondtam az eredeti doki bácsimnak, ha véletlenül beindulna szülés. Így szépen bemutatkoztunk egymásnak, kezet fogtunk stb. Ennek még mindig nem igazán volt szülés hangulata.) Ezután bekísértek az egyik szülőszobába, felfeküdtem az ágyikóba és vártam a csodát, aki érkezett a doki bácsi formájába és burkot repesztett...a fájdalmak pedig csak jöttek, a baba küzdötte magát kifele szép lassan. A doki bácsi időnként benézett, aztán egy alkalommal azt mondta, hogy most infúziót kötünk ... jött az oxitocin, hogy a fájások még gyakrabban jöjjenek. A férjem keze mindeközben egyre és egyre kisebb lett, a repedések, csonttörések száma növekedett Kép Ahhoz képest, hogy a terhesség elején nem is álmodtam róla, hogy be mer jönni velem, most aztán hősiesen helyt állt a drága. A szülésznő aranyos volt, rendkívül segítőkész.
Felajánlották a fájdalomcsillapítás lehetőségeit, de az az igazság, hogy mindegyikről lemaradtam. A csodálkozás akkor jött rám, amikor du. 5 körül azt mondta a szülésznő, hogy legkésőbb 6-ra meglesz a gyerkőc. Orvos bácsi megint jött és el se ment az oxitocint egyre csak emelték, s azt mondta, hogy most elnézést kér, de a bébi szülőcsatornába van és rá kell segítenie, sikerült is úgy rám feküdt, tolta nyomta, anya csak ordított a fájdalomtól... apa pedig kiment, mert nem merte nézni, ahogy anyát kínozzák. A baba 17.30-kor kibújt és anya hasára tették, aki sírt a boldogságtól. Gyönyörű hosszú hajú kis boszorka, tisztára apja lánya....egy csoda.
Rendkívül ügyes, sokat szopizik és már nehezebbek vagyunk, mint amivel megszülettünk.
Majd még jövünk, de most pussz mindenkinek. Anna
annaviola

Sziasztok!

Évica77! azt mondtam, négy és fél hós! Kép

Habok!
Köszönöm szépen, nem panaszkodhatok Rá! Kép

Annaviola! Még egyszer gratulálok a gyönyörű gyerkőchöz és kívánom hogy rengeteg sok örömötök legyen Benne! Jó egészséget és soko-sok tejcsit! Kép

Bné!
Bocs, tényleg nincs benne az e-mail címem! nagyviki78@freemail.hu

A dícséreteket elmeséltem Petinek, nagyon örült nekik KépKépKépKépKép

Viki+Petike, aki ma 21 hetes Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Bné!

1. Nem tudom, mert mire beértem már 1-2 perces fájásaim voltak, és 3 ujjnyira nyitva voltam, úgyhogy jött az EDA, az Oxitocyn, meg a baba 2 órán belül.

2. A szülőszoba most is függönyös.

3. Az én kicsimet rögtön elvitték, csak felemelve megmutatták egy pillanatra, elvitték, majd bebugyolálva már kb 1 percre a kezembe adták, majd pólyában egyszer még visszahozták, de cicire tenni nem lehetett! Kép

4. Szerintem semmi esélye sincs! Nem akarlak elkeseríteni, de teát minden babának adnak, s mivel nekem nem volt tejem még a 3. napon sem, elkezdték tápszerezni a babámat. Azért 2 napig csak teáztatták, hátha lesz, de nem lett...csak sokkal később...

5. Nem 24 órás, de van! Reggel 3-4 körül kihozzák, ha van tejed!7-re kell visszavinni, mert akkor jön a gyerekorvos vizitelni, kb. 8.30-kor ki tudod hozni újra, addigra a vizitnek is vége ha mázlid van, legközelebb délre kell bevinni, akkor fürdetik a babákat, majd csak este 22-23 óra körülre, de ez attól is függ ki a csecsemősnővér.

Remélem tudtam valamit segíteni!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Anna!

Remélem egyszer lesz időd arra is hogy elolvasd az összes gratulációnkat! Kép
Bár a szülésen elég nagy ugrásokkal "mentél végig" mégis úgy érzem hogy talán ez nem az volt amire vágytál. Sajnálom. De a lényeg hogy a kis bocorkány már veletek van és minden oké. Együtt van a kis családotok, ez bármilyen kínt megér. Gratulálok mégegyszer!!! KépKépKép

Ma voltunk lent a házunkba felmérni mindent pontról pontra. Asszem a hétvégével eljön a konkrét tervezés ideje. Kép
A Kedves még nem tudja, de vasárnap ellátogatok a bababörzére. Kép

Üdv.: Monee
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Annaviola!
Köszi a beszámolót, örülök, hogy viszonylag fájdalommentesen zajlott a vajúdás, a kitolásnál meg sajnálom ami történt, de gondolom már nem is nagyon emlékszel rá, mert olyan klassz lehet most.

Viki!
Remélem a megyeiben kicsit normálisabbak lesznek és picit együtt maradhatunk. Mikor lett végülis tejed? Hú, ha ez nekem nem jön élből én biztos elkezdek majd aggódni, de látom már, hogy ilyen is létezik.

Lenne egy totál nem idevaló kérdésem, de mivel sokan vagytok Pécsről és Kertvárosból, azért hátha tudtok segíteni. Szóval mi panelban lakunk és már évek óta küzdünk a vizes helyiségekben (wc, fürdő, mosogató környéke, száradó ruhák) ilyen pici fekete undormány lepkékkel. Én wc-lepkének hívom, mert ott fedeztem fel először. Fogalmam sincs hogy hívják (már keresgéltem a neten) és nem tudom hogy lehet tőlük megszabadulni (a légyirtó néha használ, de utálom fújni). Ezek a dögök túlélik ha lehúzom őket a wc-n és ha Domestosozok, takarítok, mintha imádnák a szagát és hirtelen több lesz. Megőrülök, ha a baba orrára rászállnak, ezért ha tudtok segítsetek, lehet másnál is volt már, vagy mégis hová forduljak. Most, hogy szükség lenne rá véletlenül se futok bele ilyen kártevő-irtós hirdetésbe.

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Timi!

Kb. két héttel a szülés után lett annyi tejem, ami már elég volt Petinek, addig sajna tápszer pótlással éltünk, amikor kellett, főleg este! Kép
De a jó a dologban az, hogy most még mindig csak szoptatok! Kép Ez kárpólol az első pár nap sikertelenségért! Kép

Lepke ügyben nem tudok segíteni!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok.
Viki: ja bocsika én meg azt értettem h négy éves.KépKicsit süket vagyok ezek szerint.
Rakok fel képet a kislányomról hátha most sikerül. Üdv nektek
ÉvaKépKépKép
Évica77

Hódocska: a Megyeiben teljesen más minden. Én ott szültem. A baba éjjel nappal veled lehet ha akarod. Fürdésre kell bevinned. Nem veszik el szülés után rögtön hanem mellre teszik. Én teljesen meg voltam elégedve mindennel. Segitökészek a csecsemösök is na jo azért van egy két kivétel. Egyébként kinél fogsz szülni?
Évica77

Szia Évica 77!

Fanni nagyon jól mutat a képeken is, de élőben azért tündéribb!!! KépKépKép
Egyébként merrefelé laktok? Mióta vagytok együtt, ha kíváncsiskodhatok Kép
Ja, és sok sikert a kistesóprojekthez!!! KépKépKép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

BJena: sebészeten.

Mige: nagyjából meggyógyult, bár 1-1 köhintés még elhangzik napközben. Végülis Dorka kutya lesz a farsangon. Még festéket keresek arcmaszkhoz.

Hódocska: mi nem panelban lakunk, így nem tudok segíteni.

Dandy
dandy

Sziasztok!
Annaviola! Köszi a beszámolót!
Vigyázz magatokra, pihenj, ha tudsz! Ja, és hallgattass Vele sok-sok Mozartot, ha már egy napon születtek!
Évica és Viki!
Szép pár lenne a két gyerkőc! Na jó, nem játszok kerítőnőt.
ÉvaKép
tuncimami

Sziasztok!

Milyen sokan dolgoz(t)unk az egészségügyben!Én először háziorvosnál,utána fogászaton.

Bné!
Nem,függönyök választják el a szülőszobát,hanem valami műanyag paraván féle.Nekem, mind a kétszer szerencsém volt, mert először csak én voltam egyedül.Másodszor pedig,talán ketten ,de őt hamar elvitték a műtőbe.

Szerintem,hogy mászkálhatsz-e orvos függő.Én,ha 3× is szülnék akkor a legvégén mennék be,amikor már szinte egy perces fájásaim lennének.

A picit,ha nincs baja akkor odateszik a hasadra.Sajnos az enyémet hamar elvitték,mert kicsit oxigénhiányos volt és lilult.

Na, az etettéssel kapcsolatban tudnék mesélni.
Valkinél olvastam régebben,talán Dandynél,hogy azt mondták neki azért van a kisfia intenzíven és kap antibiotikumot,mert a pociban még fertőzést kapott és attól hány.Na, ez egy jó nagy baromság.Mi is pont így jártunk és ha eszembe jut nagyon dühös vagyok.
Én, 3 napig nem foghattam ölbe és nem szoptathattam,mert infúziót kapott és ahogy bántak az intenzíven az ember lányával az leírhatatlan.A jogaimat tiporták sárba..
Röviden:Azt mondták,hogy bukik a kisfiam és ez azért van mert tőlem kapott fertőzést.Mindjárt elkeztdék telenyomni antibiotikummal,(leoltás nélkül)Én,nem szoptathattam mert tőlem kapta, de engem nem vizsgáltak nem oltottak le.Nagyon el voltam keseredve egyfolytában sirtam az előtejet meg öntöttem a lefolyóba ami tele van immunanyaggal.Az anyai ösztönöm azt súgta én kellek neki,szoptatnom kell és minden rendbe jön, de nem engedtek a közelébe.Fel sem vehettem,pedig kértem had vehessem ki az infúziós zsinór elég hosszú.Azt,mondták mit képzelek, mi lenne itt ha mindenki ezt csinálná.Végül a 4. napon a család megtámadta az oszt.vez. főorvost.A sógórnőm még a kismama szoptatós vonalát is felhívta és beszélt egy orvossal,aki szintén ki akadt.A vége a vitának az lett,hogy azt mondta az oszt.vez főorvos szoptassak ha akarok őt nem érdekli.Elkezdtem bejárni,ki is vehettem az ágyból (infúzióval).És csodák csodája a kisfiam már másnap kevesebbet utána meg egyáltalán nem hányt.Elég sűrűn jártam a nyakukra én etettem és jól megbüfiztettem.Amikor ők etették utána tíz percre mentem és ahogy felemeltem kijött egy csomó levegő.Nem csoda hogy bukott szegény.
Ami a gyanúmat igazolta,hogy nincs és nem is volt baja a kisfiamnak az a labor és leoltási eredmény.Mind negatív,volt.A zárójelentésbe a labor eredmény be sem került.Azóta sincs semmi baja hála isten és 8 hónapig szopizott.Na,ezt le kellett írnom.
A gyerekágyon ,minden nővér nagyon kedves volt és titokban velem volt és szurkolt.Szóval,csak az intenzívre ne kerüljön egy baba sem.
Azt,hiszem úgy van ha a megyeibe szülsz és a babát intenzívre kell vinni mert mondjuk koraszülött akkor is a klinikára viszik.De, javítsatok ki ha tévednék.
Bocsi,hogy ilyen hosszú voltam.
Dóri
Kép
diadora

Sziasztok !

Szerdán voltunk a zeneóviba, amit sajnos nem emlékszem ki ajánlott, de nagyon bevált. Panka persze elöször semmit nem akar csinálni csak figyel, de lesz ez még másképp is :-). Az Anyuka aki tartotta furulyázott is és az nagyon tetszett neki, annyira, hogy ma a Nagynéném furulyáján lelkesen utánozta is.
Szóval megint csak köszönöm a remek ötletet!!!

Sziasztok Nina

Nina

Kép

Kép
nina000

Sziasztok.
Viki: januárban volt hat éve h együtt vagyunk és uránvárosban lakunk. Köszi a dicséreteket. A te kis Petikéd is nagyon nagyon ari. Le sem tagadhatnád tisztára olyan mint te csak kicsiben.

Éva
Évica77

Dóri!

Valóban valami műanyag paraván féle választja el a szülőágyakat egymástól, de nincsen ajtaja, ahol bemész ott csak a függöny van, amit be sem húznak!!!! Azért írtam, hogy függönyös, mert végülis az, nem??? Nincs rajta ajtó! A paraván sincsen a plafonig, szóval minden hallatszik mindenhol!

Évica! öszi Kép

Viki+Peti 21+1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki27!

Igen,igen!Kép
diadora

Sziasztok!

Diadora: nem tudom, hogy tényleg az én fiamról olvastál-e az etetéssel kapcsolatban. Valóban ő is volt intenzíven hányás miatt, de csak 2 órát. És ő szopizhatott is mindjárt utána. És neki nem fertőzést mondtak, hanem, hogy magzatvizet nyelt.

DAndy
dandy

Most nézem, hogy lemaradt a "K" a köszi-ből az előző írásomnál!!! Kép bocsKép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kép

Bocs, hogy foglalom a helyet! Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Dandy!

Akkor ti szerencsésebbek voltatok!Azt hiszem,nem írtad, hogy szopizhatott csak arra emlékeztem,hogy kapott gyógyszert meg hányt és én gondoltam hozzá, a többit,bocsi.
Dóri
diadora

Sziasztok!

Viki, Diadora!
Látom már, hogy akkor van esély a szoptatásra a kezdeti "sikertelenség" után is, ez jó hír. Peti édes, Diadora gyerkőcével meg sajnálom ami történt.

Évica!
Koppán Miklóshoz járok, de még nem beszéltünk róla, hogy ő vezeti-e le a szülést, de van rá esély. Remélem jól alakulnak majd a dolgok, elképzeléseim vannak, de túl nagy elvárásaim nem, mert már az egész terhesgondozás a kezdetektől fogva kicsit másabb, mint képzeltem.

Jó hétvégét mindenkinek! Sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Sziasztok!
Már egyszer az egyik topicban megvédtem a csecsemősöket, (jó nagy perpatvar lett belőle)
most nektek is elmesélem, RÁJUK mindenben számíthattam. Csongit is infúziózták 1 napig, mert sűrű volt a vére, így én sem szoptathattam. Odamentem hozzá, és megfogtam a kezét, hogy legalább érezze egy kicsit a közelségemet, erre odajött a gyerekorvos, és elkezdett velem kiabálni: anyuka, hagyja már békén azt a gyereket, így sosem fog megnyugodni!!! Teljesen kiborultam. Ahogy elment a dokinő, bejött hozzám az egyik kis csecsemős, és mondta, hogy menjek vele, "segítsek" megetetni a manócskát. Õ etette, de utána a kezembe adta, és én büfiztethettem meg. Csenge születésekor az nagyon tetszett, hogy este kis füzettel a kezében jött az éjszakás, és mindenkit megkérdezett, hogy mi legyen. Maradjon nálam a babus, vagy vigyék el, ha elviszik, akkor 3 óránként hozzák, vagy csak akkor,ha felébred. Egyik éjjel nagyon sírt a pici szopizás után, és kimentem vele a szobából. Egyből kérdezték, hogy mi a baj, ekkor azt mondta, hogy majd ő babázik egy kicsit, menjek nyugodtan aludni. Elmentem WC-re, és még visszakukkantottam,- az a kép fogadott, hogy a pici lánykám édesdeden alszik a kezében. Mindezt csak azért írtam le, hogy van rá esély, hogy jó is történjen a kórházi napok alatt.
ÉvaKép
tuncimami

Sziasztok!

Ha jól látom holnap lesz Bababörze a csarnokban. Én már "elkéretőztem" a Kedvestől, útyhogy ott leszek. Kitujja, talán ő is eljön velem. Kép
Egyébként örököltünk egy nagyon szuper babakocsit. Még az én kényes ízlésemnek is megfelel, csak lánykát kell szülni hozzá, mert piros a huzat. De örülök, egyszer majd (talán nem sokára) ezt sem kell megvenni... KépKépKépKép

Jó éjszakát mindenkinek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Tuncimami!

Az én negatív élményeim is az intenzíven voltak, legelőször valószínű ugyan avval a dokinővel mint neked.Ott a nővérek nagyobb része normális volt,csak nem mutatta(hatta), az volt az érzésem nem szabad nekik.
A gyerekágyon mindenki nagyon kedves volt.
Ezeket a rossz élményeket nem azért írtam le,hogy a kismamákat megijesszem,hanem,hogy tanuljanak belőle és álljanak ki a jogaikért.

Üdv:Dóri
Kép
diadora

Sziasztok!

Tuncimaci, köszi, hogy leírtad az élményeid, mindig érhetik kellemes meglepetések az embertKép.

Tündi!
Tegnap voltunk moziban, megnézni az Üvegtigris 2-t. Szerintem is jobb volt az 1, de azért ez is tetszett, csak már beszakadt a hátam az üléstől.

Monee!
Hogy tetszett a börze? Mi is voltunk, vettem 1-2 dolgot, mondjuk csak újakat. Nekem ez volt az első ilyen börzém és nem nagyon tetszett, mert elég sokan voltak, a hely szűk volt és nem akarok senkit megsérteni, de ahhoz képest, hogy főleg kismamák, kisgyerekes anyukák voltak, mindenki ment mint a tank, már vagy 6x vágtak hasba, akkor mondtam, hogy ebből nekem elegem van, menjünk, pedig én még nem is vagyok nagydarab.

Délután a tékából kihoztuk az Egy szoknya, egy nadrágot, az is jó filmKép.

Kép
hódocska

Jut eszembe van egy képem, amin félig-meddig látszik a "szülőszoba":

Kép

Jó éjszakát mindenkinek!

Viki+Petike 21+2Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
A bababörzéken nekem is mindig tömegiszonyom van, és ha megyek, akkor céltudatosan csak arra figyelek, amire nagyon szükség van, nézelődni úgysem lehet, mert annyian vannak.
Dóri!
Én a megyeiben szültem. Gondolod, hogy ugyanaz a gyerekorvos jár mindkét helyre?
Éva
Kép
Kép
tuncimami

Tuncimami!

Elfelejtettem már, hol szültél,de ezek szerint ott is van ilyen.(szerencsére kisebbségben)

Viki27!

Olyan megható a kép,Petikéről!Köszi!

Üdv. Mindenkinek:Dóri
diadora

Sziasztok!

Olvasgattam hogy mik történtek veletek a kórházakban.
Márpedig igenis joga van az anyukának ahoz hogy föleg egy intenziven a gyermeke mellett lehessen, és ezt senki sem akadályozhatja. Természetesen ha valami vizsgálat vagy beavatkozás van, akkor jobb ha az ember nem látja, mert csak szörnyülködne.
De ugy gondolom a gyerköcnek elsösorban az anyukájára van szüksége, ha nincs életveszélyben!
üdv.: mindenkinek!
Évi
bjena

Sziasztok!

Tuncimaci!
Nagyon aranyos a lánykádKép

Viki!
Peti mekkora súllyal született, olyan egészséges, csodás újszülöttnek látszik a képen (gondolom az is volt)Kép

Ma nagyon fáj a fejem, már hajnal óta, mintha lappangana valami nátha féle bennem. Megpróbálok feltenni valami képet, nem tudom sikerül-e segítség nélkül.

Tündi!
Nekem a topiktaliba jó a későbbi, szabadtéri időpont is, a lényeg, hogy legyen a közelben mosdó, mert a bébim néha úgy hólyagon tud rúgni, hogy majd' bepisilekKép

Kép
hódocska

Kép

Na most lássuk látszom-e ÉN

Kép
hódocska

Este piros pontot kapok, mert egyedül feltettem egy képetKépKép

Kép
hódocska

Sziasztok!

Hódocska!
Nagyon csini kismama vagy! A táblázatban úgy látom, hogy te fogsz utánnam következni szülésben! A fényképeden felbuzdulva én is rakok egy pociképet. A kép ma készült, 31+3 naposan.

Ildikó
Kép
Vendég

Hódocska, Holdviola!

Nagyon csini Kismamik vagytok! További jó pocakosodást kívánok! Kép

Hódocska!
Peti szinte napra pontosan született (csak 6 órát késett KépKépKép) 3850 g-al és 53 cm-el!

Viki+Peti 21+3

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Diadora!
Köszi Kép

Tuncimami!
Ez a mostani börze szerintem sem volt valami jó! Gyorsan végigszaladtam rajta azt már jöttem is haza! Apa itthon volt Petivel!
Végülis csak pelust vettem, semmi mást, úgyis áprilisban lesz a következő, talán az jobb lesz! Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok! Most néztem be elöször közétek, de nagyon jó dolgokat írtok és a képek is jók. Én Pesten szültem már az István kh-ban,szuper élmény volt. Az orvos is, a csecsemősök is,minden! Most 10 hetes a pocaklakónk és Pécsett fogok szülni, a klinikán dr. Schunk Erzsébetet ajánlották. Alig tudok róla valamit, ha ismeri valaki, netán szült is nála, léci, írjátok meg! Nagyon izgulok, félek, hogy csalódás lesz az elöző szülésem után.Köszi!
zobu

Sziasztok!
Az egyik kollégám azt mondta, hogy egy kismamáról, akkor is meg lehet mondani, hogy lakik valaki a pocijában, ha csak az arca látszik, mert olyan kisugárzása van. Ahogy elnézlek Benneteket POCISOK, tényleg így van!

Egy mai "aranyosság" a lánykámtól. Olvastuk a hófehérkét, mondogattuk a törpék nevét, egyszer csak megszólal:-és a DUDOR hol van? (tudorra gondolt)
ÉvaKép
tuncimami

Sziasztok!

Köszi a bókokat, aranyosak vagytok!

Zobu!
Üdv közöttünk! És gratulálok a bébihez! Írj kicsit magadról, jó?
Schunk Erzsébet doktornőt én személyesen ismerem, szerintem nem fogsz csalódni Benne! Nagyon kedves és segítőkész.

Mige!
A tesóm sajna nem növi ki a tejcukorérzékenységet, ugyanis már 19 éves. Kb 4 éve derült ki, azóta szigorú diéta. És persze csomó kezeléssel próbálkoztunk már, de egyik se használt... Egyedül ez a Lactase gyógyszer ér valamit. Ez arra jó, hogy ehet tejeset, ha rögtön utánna beveszi a gyógyszert. De az orvosa szerint ezt se lehet minden nap szedni, hanem csak hébe-hóba, amikor nagyon megkíván valamit. Kép Remélem a Te gyerekeid mielőbb kinövik!

Annaviola!
Na végre, hogy ismét vagy! Nagyon megható volt a szüléstörténeted, rendesen meg is könnyeztem. Várjuk ám a fényképet a Kislányodról!!!

Szép napot mindenkinek!

Ildikó
Vendég

Ja, és BOLDOG VALENTIN NAPOT!

Kép
Vendég

Ja, és BOLDOG VALENTIN NAPOT!

Kép
Vendég

Sziasztok

Hú,most sokáig nem jártam felétek.győzöm visszaolvasni.
Lina elkezdte az ovit.Kisebb nehézségek adódtak(reggel iszonyú hiszti),de azért most már kezdte volna jól érezni magát ott.De....
természetesn torokgyulladással folytatódik a történet.Úgyhogy most 1 hét ovi után itthon töltjük a napokat.
Közben megkapta a 3 éves korban esedékes oltást.Marha büszke voltam,könnycseppet sem ejtett.Sőt...az oltás beadása után nagyképűen megkérdezte:Kaptam szurit?Kép
Kaptunk róla diplomát is.Megpróbálom feltenni ide a végére.
Puszi mindenkinek:Judit
Kép
kájé

Sziasztok!

Bjena!
Köszi!Kép

Hódocska,Holdviola!

Nagyon csini,kismamik vagytok!Egyáltalán nem soványak,pont úgy néztek ki ahogy kell!Kép

Zobu!

Én nem ismerem személyesen a dr.-nőt,de azt tudom,hogy nagyon sokan járnak hozzá,ez valalmit jelent!Kép

Ma,délelőtt nálunk tartottunk, Tuncimamival zenebölcsit!6 gyerkőc és két pocilakóval.Kép sajna nem készült ,mert nem volt kéznél gép,de jövő héten mindenképpen lesz és feltesszük.
Évi!
Nekünk nagyon tetszett Kép ,Balázs most is énekel.
Jövő héten ismétlést kérünk!
Képdóri
diadora

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?