A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok Lányok!

Kinga, Exi: mi is gratulálunk az édes kis utódokhoz!!! Remélem jól vagytok, s minden OK-s a csöppségekkel és veletek is.

Gyorsan megpróbálom én is összefoglalni május 19-énk megható és még számomra még mindig hihetetlen történéseit…

Abban a tudatban, hogy még egy hetünk volt a szülés számított időpontjáig, természetesen még nagyon sok dolgot át szerettem volna gondolni, olvasni, nézni, a csöppnyi lakásunkban egy kicsit rendet rakni stb. Ám hajnal 1 óra körül arra ébredeztem, hogy fáj – görcsölget a hasam, de pont úgy, mint ahogy annak idején a menszeszem alatt. A korábban olvasottak alapján arra gondoltam, hogy „á lehet, hogy ezek némi jóslófájások lesznek”, de hát az ugye lehet akár a szülés előtt 1-2 héttel is, így nem aggódtam. Úgy voltam vele, hogy majd elmúlnak, én meg megpróbálom aludni. Hát ez nem nagyon sikerült, mert elég sűrűre sikeredtek ezek a görcsölgetések. Hajnal ¾ 4 körül pisilhatnékom támadt, ígyhát átsétáltam a fürdőbe. Elvégeztem a dolgomat – egy hasmars ajándékkal bővítve. Ekkor vettem észre, hogy picit vérezgetek, de alig-alig. Inkább úgy, mint a menszesz legelején vagy a legeslegvégén. Na ekkor egy csöppet megijedtem. Hirtelen fogalmam sem volt, hogy mit csináljak: hogy ez normális vagy nem, szóval totál bizonytalanság. A férjem egy előtt nem sokkal feküdt le, mert addig egy melóját csinálgatta, így nem akartam felébreszteni. 4 óra magasságában, meg a vérezgetés tudatában azért mégis úgy döntöttem, hogy felébresztem. Na innentől kezdve ketten tanakodtunk, hogy mit tegyünk. Végül úgy döntöttünk, hogy egy ideig méregetjük, hogy hány percenként jönnek a görcsök: na most azok stabilan 5-6 percenként jelentkeztek. Ekkor még mindig nem nagyon akartuk elhinni, hogy lehet, hogy beindult a szülés, hiszen nekem az rémlett, hogy előbb csak ritka fájások vannak, majd 1xcsak elkezdenek rövidülni az időközök. Nekem semmiféle fájásaim nem voltak előtte: a pocak keményedést leszámítva – de azt meg én sose tekintettem fájdalomnak. 5 óráig méregettünk, majd ekkor úgy döntöttünk, hogy akkor egygyors zuhany és majd elindulunk. ¼ 6-kor azért rácsörögtem a szülésznőnkre, hogy ilyen bajom van, mitévő legyek. Mondta, hogy menjünk be, úgyis éjszakai műszakban van, reggel 6-kor végez: megvizsgál és megnéz, meg csinál egy CTG-t és majd meglátjuk (egyébként nekem már az 1. CTG is mutatott fájásokat, amiket nem éreztem egyáltalán). ¾ 6 körül értünk be a II. kórházba. Incike megvizsgált, mondta, hogy 2-3 ujjnyira ki vagyok tágulva, de a méhnyak még nem tűnt el teljesen: viszont mi maradjunk, mert ma ebből szülés lesz, úgyhogy nem megyünk sehova, s így velünk együtt ő is maradt „túlórázni”. Telefonált dokibácsinknak, majd folyamatosan előkészített (borotválás, hashajtó kúp stb.). Apa addig kint rágta szét a száját a folyosón;) Mikor elkészült velem, akkor már apa is bejöhetett átöltözni. Bementünk a szülőszobába, rákapcsoltak a CTG-re és vártuk a dokibácsit, aki 8 előtt nem túl sokkal megérkezett, s burkot repesztett, mivel a magzatvizem nem folyt el. Na hát ez nem volt túl kellemes érzés. Azt mondták, hogy úgy készüljünk, hogy lassú szülés lesz: leghamarabb valószínűleg du. kettő körül lesz meg a babóca. A burokrepesztés után kaptam infúziót, hogy a fájásokat kicsit meggyorsítsa, viszont közben amennyit a CTG zsinórja engedett mozoghattam (ez nagyon jó volt, mert fekve sokkal jobban fájt). Elég gyorsan elég erős fájásaim lettek, néha már-már azt hittem, hogy elmegy az eszem, s mikor jött a fájásszünet, az olyan volt, mintha a menyországban lettem volna;) Az időérzékem az sehol se volt már ekkor, úgyhogy fogalmam sincs, hogy meddig fájtam, mikor kellett az asztalra feküdnöm a tolófájások miatt és a kitolási szak miatt. A fájásokhoz képest a kitolási szakaszt már egész könnyűnek éreztem: 4 tolással sikerült kicsi lányunk buksijának kibújni, s utána már a kis teste az nagyon könnyen jött. Egyszerűen hihetetlen jó volt az érzés, amit közben éreztem, az, hogy éreztem, hogy a kis teste a tolás közben lejjebb csúszott a szülőcsatornában…Le sem tudom írni, sokszor még most is megkönnyezem, s el sem hiszem, hogy ennek a gyönyörűségnek én adtam életet. Nagyon hálás kislány volt, mert nagyon ügyesen megszületett Sokat segített anyának Hivatalosan 10.40-kor bújt ki teljesen, 3160 grammal és a kórház szerint 48 cm-rel (apa itthon lemérte a hosszát valamelyik nap, s majdnem 52 cm volt – ezért nem valószínű, hogy bent nyújtott lábacskákkal sikerült az a méretet produkálni…no de sebaj, nekem az egészsége a legfontosabb, egyébként meg majd megnő, amekkorára kell). Apa elvágta a köldökzsinórt, nekem a pocimra tették kislányunkat, majd utána átmentek az újszülöttes szobába babócával, engem meg ’összestoppoltak’, amíg a babát rendbe tették. Édesanyámék meg a párom este bejöttek meglátogatni, s nem akarták ők sem elhinni a csecsemősnővérekkel együtt, hogy ma született ez a kis csöppség. Teljesen letisztult volt a kis arca, s látszott, hogy nem törődött meg, nem szenvedett a szülés során. A tejem a 3 nap du. indult meg: ekkor szopizott először mérhetőt – 25 gr-ot (addig csak némi előtejem volt). Aznap este már 60 gr-ot produkált Dórika, amíg a kórházban voltunk az átlag az a 70-80 gr volt (bár 1x-2x 100-110 gr-ot is szopizott). Most itthon főként ez a 70-80 gr-ra van beállva egyelőre. Teljesen jól éreztem magam én is, azt leszámítva, hogy a 3. naptól kezdve a gátsebem miatt tegnapig szinte egyáltalán nem bírtam ülni. De mostmár ez is javulóban.

Hát nagyvonalakban – lehet, hogy kissé bőre sikeredve – ennyi a történetünk. De az érzést azt nem tudom nektek leírni…megható és fantasztikus. Nagyon jó volt átélni.

Ha sikerül feltöltenünk, akkor 1-2 kép is lesz elvileg szemünk fényéről Kép alszik szemünk fénye:) Kép megszülettem!;)

Köszönet azoknak, akik szurkoltak értünk, érdeklődtek felőlünk (Jégvirág, Exi). Férjem le szokta időnként tölteni nekem ezeket az oldalakat, hogy legalább olvasni tudjam, mert netünk sajnos még mindig nincs, pedig tuti jelentkeznék néha… Pankata: ha még frissíted a táblázatot, akkor a pontos adataink: Tóth Dóra Klára, 3160 gr, 48 cm, 2006. május 19. 10.40 Egyébként ritkán jelentkeztél a fórumon mostanában, remélem, hogy minden OK veletek, s csak a jó idő, meg a tavaszi teendők az oka.

Üdv mindenkinek: Mónika, Dórika és Virgil apa.
vesm

Kép Dóra Kép
vesm

Sziasztok!

Vesm: Nagyon örülök, hogy jelentkeztél szüléstörténettel, nagyon megható :) És szemetek fénye nagyon gyönyörű :) Gratulálok hozzá még egyszer. Annak meg különösen örülök, hogy van mit szopiznia Dórikának :)
Gréti is megnézte Dórit, és tágra nyílt szemmel és hatalmas vigyorral közölte, hogy: hííííííííííííííííííííííííííííííííííííí :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!! :D

De jó megint szüléstörténeteket olvasni!! :)
Könnybe lábadt a szemem - olyan jó nosztalgiázni! :oops: :)

Móni :) Főleg a Ti történetetek hatott meg, mert én is hasonlókat éreztem, mint Te, szülés közben - életem legszebb élménye! :)

Kinga :)
A Te történeted is nagyon szép! :)
Örülök, hogy nem viselt meg a császár! :)
Képeket várjuk! :wink:

Exi :)
Sajnálom, hogy így alakult az első pár napotok! De örülök, hogy már otthon vagytok! :)
Egyetértek Melindával és Dancsival!
Nekem nagyon nehezen indult be a tejem, tápszer receptel jöttünk haza, mer nem volt mérhető, amit boti szopizott. :(
Mégsem kellett egy csepp tápit sem adnom, mert olyansűrűn tettem mellre, amilyen sűrűn kérte, és beindult szépen a tejem! Nekem sose lett ömlős, de elég, mert a mai napig csak szopizik Botika! :)
Kitartás és nyugalom!!! :) Menni fog! :)

Bibi :)
Az alvással nekünk is volt gondunk múlt éjjel...Boti hajnal 2-től fél5-ig fent volt, nem tudott elaludni, pedig nagyon álmos volt. :cry:
Nem tudom, mi volt az oka, a foga még nem jön...legalábbis nem látszik
Ma is elég nyűgi volt, semmi nem volt jó, csak kézben, néha még az sem. Lehet, ez a h..ye idő viseli meg. :(

Zsu :)
Klassz lehetett mozizni! :)
El sem tudom képzelni, hogy a közeljövőben mi eljutunk!
Na nem azért, mert Botit nem tudjuk kire bítni, hanem Apa dolgozik éjjel-nappal. Tegnap egész éjjel dolgozott, meg most sincs itthon... :cry:

Na megyek, végre megvacsizok!
Pussz!

Kép
Kép
zituska28

Vesm,
jó volt olvasni a szülésed történetét, meg hogy minden ilyen szépen alakult, a baba pedig csuda aranyos! :D

Pár hónapja valaki, sajna nem emlékszem már ki, talán Pankata, de nem biztos, ajánlott nekem egy pasit, aki vállal szőnyegpucolást. Akkor ki is jött az ürge, sőt a babakocsinkat is nagyon szépen rendbetette. Most is szükségem volna rá, de a száma megváltozott, vagy nekem van rosszul elmentve, elküldenéd megint újból?
Vendég

Vesm,

én is gratulálok a szülésedhez és olyan édes ez a csöppség, Dórika, legyen sok örömötök benne! :)

Mariann
Kép
kmarian

Vesm!

Gratulálok Dórikához, nagyon szép kislány. És nagyon ügyes is, hogy ilyen szépen szopizik!
A születésnapját nem fogom elfelejteni, kerek 30 évvel fiatalabb nálam!!!

Zitacicu!
A neurológust azért kérdeztem, mert mikor Márk kivizsgáláson volt Újszegeden, Őt is vizsgálta meg neurológus, a Szűcs Péter. Ő szokta megvizsgálni ott a koraszülötteket is.

Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!

Vesm! Épp most pityeregtem egy sort a szüléstörténeteden! :) Gratulálok Dórikához, igazán szép kislány! :lol:

Exi!
Csatlakozom a többiekhez, szoptatni ahányszor a pici nyikkan egyet!!!!!! Én is császáros voltam, bár minket csak másfél napra választottak el, így kicsit könnyebb volt a dolog. Dénes 3 naposan óránként akart szopni, én meg szépen mellre tettem ahányszor kérte, másnap már 40-50-eket szopizott minden alkalommal! A mai napig mellre teszem akár másfél óránként, ha úgy látom, hogy éhes. A tápit meg csak végszükség esetén használd, egy barátnőmnek így apadt el végleg a teje, inkább tápit adott, mert félt, hogy éhes marad a kicsi!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Kicsit lelkendezem nektek is, megszületett a testvérem kisfia, Berci (böcsületes nevén Albert), 52 cm és 3950 g! Újra lehet minikével babázni! :lol: Dénes már olyan nagy!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Egy kép a köjcikről:)

Kép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Vesm! Gratulálok, gyönyörü kislány!!

Lányok, szégyellem de nem volt idöm netezni és lehet valaki válaszolt ide, hogy tud-e ajánlani számlaképes burkolót (csempe). Provátba csak 1 válasz érkezett. Ha valaki mégis üzent és ide, légyszi priviben irja meg, mert hamarosan szerzödnünk kellene és kezdeni a melót! A Babaneten a Keresö meg nem müködik.

Karmen
karmen

[quote="zitaa"]
írta:
zitaa

Zitacicu!
A neurológust azért kérdeztem, mert mikor Márk kivizsgáláson volt Újszegeden, Őt is vizsgálta meg neurológus, a Szűcs Péter. Ő szokta megvizsgálni ott a koraszülötteket is.

Zita

Lehet hogy ö lesz a kiszemelt...Nekem mindegy hogy ki nézi meg öket.Márkot miért kellett?

Kép
Kép
zitacicu2

Dancsi!
Én voltam a szőnyeginfós!:)
Küldöm a számot.Nekem ez van meg.:)
Mél megy.Edit
szilde
Szeged

Mariann ez komoly?Köszi és mégegyszer köszi.:)

Vesm csodaszép Dórika!Gratulálok!

Zsófi a te két csimotád is gyönyörű és aranyos!
Na az se semmi amit te vállaltál két gyerkőc mellett fősuli....
Hát,én is eljátszottam a gondolattal,de elég meredeknek tűnik.
Neked lesz Pesten segitséged?
Egyébkén te hogy tudod elég terhesnek lenni,vagy csak szülés után vmikortól ingyenes a nappali?
És ha halasztani akar az ember akkor megszűnik ingyenes lenni?
Edit
szilde
Szeged

Dancsi!
Vagyis privi..:)
E.
szilde
Szeged

Mariann!
Nálunk meg a szobatisztaság lényeges lenne,ha mégis tanfolyam lesz és nem fősuli,(ott du is vannak órák,nem tudom az nappalinak számit-e?),mert akkor viszont az oviban az feltétel,úgy tudom minicsoportban is...
Eddig párszor már sikerült a bilibe alkotnia a lánynak,de ez még nem rendszeres.
Elég sok még a HA,és az Akkor..
Amúgy a bölcsiben több korosztály van,a te gyerkőcöd is biztosan jól ellesz a kicsikkel,és talán még az étvágya is megjön ahogy a többiek esznek.Meghát biztos más gyerkőc is lesz,aki igy áll a kajához.

(Mindenkitől bocs,de a férjem gépén nem találom a hosszú i-t.:))
Edit
szilde
Szeged

Edit,
köszi szépen, már sikerült is beszélnem velük.

Nyár van, június. Az egyik fiam a teraszon alszik. Bundazsákban, téli overallban, füles sapkában. A másik a fűtött szobájában, gyapjú hálózsákban. :( :(
Vendég

Dancsi!
Nincs mit,szívesen.:)

Hát tényleg nem semmi ez az időjárás.mi is fázunk időnként a kihült lakásban.Júniusban fűteni kell.?:(

Mariann!
Utólag átgondolva abban reménykedek,hogy nappali sulinak elfogadják a tanfolyamot,hiszen a nappali fősulin sem minden óra esik délelőttre...Kicsit túlbonyolítom,lehet.Dehát sokszor annyi mindenbe bele tudnak kötni,hogy nem is igaz...
Remélem összejön.
Köszi mégegyszer az infót.

Karmen!
Mi van veled?Ezer éve nem jártál erre?Munka?Bölcsi?
Remélem minden ok?:)

Tényleg,hadd kérdezzem meg mennyiből jön ki a bölcsi cakk-pakk egy hónapban,kajával,tisztaságival együtt?Megírnád légyszi?
Köszi.:Edit
szilde
Szeged

Sziasztok!
Rakok fel pár képet Kittiről. Jól vagyunk,tejci lassan,de egyre több.Remélem hamarosan nem kell pótolni.Én mindent megteszek az érdekében :wink:
Kép Kitti
Kép Kitti
Kép Kitti
szszkinga

Exi! Vesm!
gratulálok.
:lol:
Vendég

Kinga!
:lol:
Vendég

Jozsó büntiben volt, mert nem hagyott szoptatni, betettem az ágyába, ahol valahogy megkaparintotta a popsikrémet. Gyanús volt a csend. És kisajíátította a baba járókáját, amit azért vettünk, hogy legyen egy Jozsóbiztos övezet......

:D Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Zsu, Kinga! Édesek a bébik! :)

Dancsi! Jozsó nagy zsivány lehet! :lol: Jót nevettem a képeken!

Mi is fűtöttünk csajok! Megállapítottam egyik éjjel, hogy Dénes szobája olyan, mint egy jégverem... :( Ma szerencsére jobb a helyzet, elég a 2 takaró...

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Vesm! Gratulálok a gyönyörű babádhoz és a szép szülésélményhez!

Kinga! Drukk a tejcihez! Csodaszép Kittike.

Dancsi! Hát ez nem semmi! De azért látom a fotózást jól tűrte!:)A krémet csak szétkente vagy meg is kóstolta?:)

Apa tanítja a lányait biciklizni:
Kép

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Gyors bekukk, aztán loholok a városba.
Tápi: most azon él...én ugyanis nagy valószínűséggel összeszedtem valamit, és olyan sűrűn járok wc-re, hogy a szopizás lehetetlen volna. Tejcsim lassan kezd lenni, néha már folyok... :) A sűrű mellre tételről annyit, hogy ha befárad (legyen ez cuclisüveg vagy cici), akkor is lealussza a négy óráját. Egyedül a fürcsi-evés utáni elalvás megy nehezen.
Most ennyi.
Édesek a képek!
Puszika.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Látom elég üres a topic, de szeretném a segitségeteket kérni.
Nem tudjátok, hol lehetne venni, vagy varratni 3-2-1-es ülőgarniturára huzatot. Beszéltem egy kárpitossal, azt mondta az áthuzatás 80-100 ezer körül lenne. Mióta a Márk megvan eléggé leamortizálodott a 3-as rész, és valamit kéne vele csinálni.
Köszi.
Zita

Kép
zitaa

Zita Otto, Quelle?

Elég megbízhatatlanok, de elérhető áruk van, és szépek is.

www.quelle.hu
www.otto.hu

Dicséreteket köszi:)

Ma voltam az érettségi eredményrt, angol hármas, töri 3-as, (fél pont híjján 4-es),matek 4-es, de megóvtam, mert egy feladatot nem számoltak, magyar 4-es...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Dancsi!
Ismerős a helyzet..:)
Az az ártatlan tekintet.!Cuki.Hát lehet rá haragudni?

Mi is megörökítettünk már pár nyakig kenőcsös mini videót Hannáról.Úgy látszik ezt minden gyerek kipróbálja egyszer. :lol:
Józsóka meg Hanna kezet foghatnának.:)

Valahogy mindig mi voltunk lemaradva a kicshez képest.Csak kapkodtuk a fejünket,hogy:te jó ég már ezt is eléri.Persze addigra történt egy pár turpisság.:) :lol: :oops:

Karmen én tudtam egy burkolót,de nem tudom hol a száma.Keresem.
Keressem?

Zsuzsófi!
Gratulálok az érettséihez!Szép eredmény!És mindezt gyerek mellett!!!
Bátor vagy,hogy fősulira mégy.Tudod,írtam,hogy én is gondolkodom ezen.Neked lesz Pesten segítséged?
Lesz külön felvételi?Mikor,és miből?

Akkor most gondolom ünnepeltek?...:):)

Edit
szilde
Szeged

Zsuzsófi!
Egyébkén te hogy tudod elég terhesnek lenni,vagy csak szülés után vmikortól ingyenes a nappali?
És ha halasztani akar az ember akkor megszűnik ingyenes lenni?
Edit
szilde
Szeged

Edit! Írtam neked privit itt a babaneten. :)

Kihal a fórumunk, pedig nem mondhatnánk, hogy itt a nyár. Meddig esik még???Elegem van, hideg van fujjjjj. :(

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

NAGYON ELEGEM VAN AZ ESŐBŐL!!

Pénteken a Barnit vittük a gyerekkórházba,kapott barackot (mert csak azt eszi meg),és kihányta de úgy hogy 1 ,1/2 órán belül 4 hányt sugárban!! :cry: :cry: :cry:

Tiszta ideg lettem, :cry: ,de 1 nagyon rendi doktornő megvizsgálta,mondta hogysemmi gond vele de, ne adjunk neki csak hazai zöldség-gyümit majd!!

Pár napig csak anyatejet kapjon,és valszeg azért nem eszik mást,mert elég neki a tejcsi!! :lol:

Zsu,gratula az érettségíhez!!

A katica eszik már??

Kép
bibi226

Köszi Melinda!Olvastam.Vettem az adást.
E.
szilde
Szeged

Sziasztok!

Szilde: Én egyetemre jártam terhesen (is), akkor még nem ingyenes, hanem amikortól már kapsz valami pénzt, TÉGYÁS-t, GYEDeet, GYES-t, akkortól ingyenes. Ha halasztasz és utána amikor megint elkezdet még mindig GYED-en/GYES-en vagy akkor még ingyenes úgy tudom.

Melinda: Jah, tényleg nagyon gyér a forgalom itt mostanában :(

Bibi: Milyen barackot adsz Barninak? Hol veszed? Bevásárlóközpontokban én nem vennék gyümölcsöt, zöldséget....
Még nyáron fagyasztottam le őszibarackot, szilvát, később sütőtököt, céklát...és azt adom Grétinek. Sajnos már alig van 1-2 adagnyi. De már eszik sokmindent, úgyhogy nem gond.

Gyerkőcök mind nagyon édesek.

Tegnap Gréti megkapta élete első büntetését.
Először felborította a nagyszobában az állólámpát, ami össze-vissza horpadt
(apjának megvolt az esti programja....azt egyengette ki), de akkor amikor
mindketten 1 méteres körzetében voltunk a lámpának is és a Grétinek is.
Aztán kipakolta a szemetest, és a joghurtos palackot meg a tejes zacskót végig
hurcolta a lakáson és persze csöpögött belőlük a cucc....
Nagyon boldogok voltunk
Aztán beraktam a kiságyba a Grétit, hogy akkor most gondolja át, hogy milyen
rossz kislány volt, és nem viselkedünk így....hát különösebben nem hatotta meg a dolog :lol:
A NEM-et, NEM SZABAD-ot nem érti, vagy nem akarja megérteni....pedig következetesen használom, soha nem volt megengedve neki, hogy a szemetest piszkálja, mágis naponta 10x minimum el kell vigyem onnan sűrű "nem szabad"-ok közepette, mindig kukázna...amikor a lámpáhpz hozzáér, akkor is mindig rászóltunk, nem engedtük neki....de mégis napjában többször bepróbálkozik mindennel. Ez normális?!?!?!
Amúgy tök értelmes, kisebb utasításokat megért, csukja be, adja ide, tegye a helyére, integet, puszit ad, stb. De a NEM SZABAD-ot meg se hallja.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!
A Márk az öblitős flakonért van oda. Ha nyitva van a fürdőszoba ajtó, bemegy, kihozza, és hurcolja a lakásba. A vasaláskönnyitős flakon dettó. Még az 5 literes desztilált vizes flakont is cipeli.
Minden féle flakont és dobozt imád. Az üditős flakonokat oda szoktuk neki adni, hagy játszon vele.A cipőjének a dobozát is nagyon szereti.
Egyébként meg alkalmi süket Ő is. Itt fent még csak érti a nem szabadot, de lent a játszón süket. Hiába szolok neki, megy árkon-bokron keresztül, hátra se néz. A kutyáknak a lábát, és a farkát huzogatja.És nagy boldogan nevet hozzá.Szerencsére olyan kutyák, ahol van kisgyerek, kiképzésben vannak.
Márk viszont nem integet, és nem is tapsol. Hiába mutogatom neki, nem csinálja.

Zita

Kép
zitaa

Zita: "Alkalmi süket" :lol: :lol: ez a jó kifejezés :)
Gréti is imádja a dobozokat, és ő is mindent hurcol. Olyan nehéz dolgokat, hogy csak lesek....
És az is igaz nálunk is, hogy ajtón kívül fokozottan érvényes az alkalmi süketség :) vendégségben, játszótéren észre sem veszi hogy a világon vagyok. Hétfőn az apjával takarították a garázst, Gréti lapáttal a kezében világgá akart menni, hiába szólítgattam, le se fütyült....mi lesz itt 15 év múlva?!?!?!
Üdítős flakonok nálunk is nagy játszópajtások, fürdésnél is van egy fél literes "buborékgyár" :) Anélkül meg a Hápi kacsa nélkül nem is lehet fürödni....

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Bea, 2 éves korig nem biztosan értelmezik a nem szabadot. El kell terelni a tiltott dologról a figyelmét a gyereknek.

Zsu, grat. az érettségihez!

Erika
gerika

Sziasztok!

ismét benéztem felétek :)

Exdeus!
kicsit megkésve de nagyon-nagyon gratulálok Peti babához:), gyógyulj meg.

Vesm!
Neked is nagyon gratulálok a kislányodhoz Kép :)

Jégvirág!
Vizsgáid? Ha egyszer szép idő lesz ugy-e megyünk sétálni, persze ha Gréti is eltud szakadni a kukától :). A barátnőm lánya 1,5 éves most voltak itt hétvégén, hát Ő is rámolt mindent. Ő elraktározza a lakás különböző pontjain a kaját és hetek múlva penészesen veszi ki a barátnőm a szájából. Ki van borulva teljesen.

Szilde!
Ha fősulira akarsz menni akkor gyorsan most tedd meg, pótfelvételi keretében, mert min. 3,5 milló lesz egy diploma (jogász 8 milló állítólag). Én lemondtam a tanári diplomáról.

Valaki tud jo angol tanárt 100-1500ft-óra ?

Zitacicu2!

Van egy olyan érzésem , hogy mi ismerjük egymást. Szerintem Te vagy az a Zita aki a 319-ben feküdt az én anno ágyamon. Jobra az Andrea és veled szemben Mariann1. Én a Mariann2 vagyok az orvosi szobából :).

Enikő!

Ma voltam elöször vezetni a Feketénél. Háát... Egyből a forgalomba kellett mennem Szeged-sándorfalva - Kistelek. Nem volt olyan vészes azt leszámítva, hogy nem igazán látom/ érzem, hogy a kocsi milyen széles :), igy néha leakartam menni az utról. Egy két kamion és biciklis komoly kihívás volt. Dani mikor kezdi? Ja felemelték az órákat 2500 ft/ 50perc.
rika07

Rika: Dani már vezet de csak kint a sándorfalvi úti rutinpáylán, egyelőre...ott van asszem 9 kötelező órája és lesz valami vizsgaszerű majd onnan mehet a forgalomba....
Neked is így volt?
Összesen hány órát kötelező vezetni a forgalomba????

Nagyon szép a csajod:)

Bibi: Sajnálom, hogy így jártatok, télleg honnan vettétek Neki a barackot? Én almával indítanék, meg répával....:)

Bea,Zitaa: Mintha Violáról írtatok volna:) Ő is ilyen alkalmi süket, ha valamit rosszat csinál, nagyon is tisztában van vele, hogy azt nem szabad, de csakazértis...ugyebár, és közbe lesi, hogy látom-e a művét, és vigyorog ezerrel:) :lol: :lol: Imádom :lol: :lol:

Na pusz
E
ceniko
Szeged

Gerika: Jó kilátások :)

Rika: 23-án vizsgázok. Persze, amint szép idő lesz, mehetünk sétálni :) No de mikor lesz szép idő?!?!?!?
Penészes kaja...no igen....nálunk a szemetest kell átnézni mielőtt kiürítrjük, mert Gréti időnként kidobálja a játékait, de ma pl. a kenyérdarabot, amit tegnap majdszolt, azt találta meg a kukában, ill. a maradékot, és kiszedte és ette..........én meg ott fujjoltam....brrrrrrrr.........
meg mi is találunk hab-tapi darabkákat a zoknijaink közt vagy más játékot mindenféle lehetetlen helyen

2500 Ft egy óra?!?!?!? le vagyok döbbenve

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő!

Én ma voltam először vezetni, nem kispályáztam egyből a forgalomba, jövő héten a rutinpályára megyek én is. Ugy szorítottam a kormányt 1,5 órán keresztül, hogy rendesen megfájdulta kezem  Gondolom ma oda kellett volna mennem. A rutinpályán 9 óra kötelező ,kint meg talán 21, mert azt hiszem összesen min. 30 óra. Tehát min: 75 ezer ft. :(
Zsófi köszöni a bókot :) (most ez a kedvenc képem) Ha eljönnétek a játszótérre ide akkor szólj, lemegyünk mi is.

Képzeljétek van már fülbevalója is, majd teszek fel képet róla. Tegnap voltunk fülszúráson, hát nagyon sírt. Még este 10kor mikor már két órája aludt akkor is elkezdett hüppögni, még álmában is sírt a drága. De mára már semmi baja. Férjem: szépségért meg kell szenvedni , de Ő is nagyon nagyon sajnálta szegényt.

Jégvirág!
gondolok rád, légy ügyes ha valamit nem értesz szólj :lol:
Egyszer csak lesz már jó idő, én optimista vagyok.
Ezek a gyerekek, meg is nyugtatom a barátnőmet, hogy a lánya nem egyedüli eset.

Pusz: Rika
rika07

Tudja valaki hol lehet utána nézni hogy kinek hová kell menni köürzeti védőnőhöz, aki a kiskönyvet adja, stb. ?
Barátnőm a Hétvezér utcában lakik és fogalma nincs merre induljon....
Köszi!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!
Köszi az infót.
Végülis teljes félévet kell fizetni a megkezdettből,vagy részarányos összeget?

Nem egyszerű tervezni gyerkőcöt meg főiskolát.
Mert mi van akkor,ha rosszul leszek az elején(-Hannával hánytam kb két hónapot...),és nem tudok készülni meg bejárni.Asszem eléggé lemaradnék.
Ha meg megszülök,akkor ott fog bömbizni a kicsi kialvatlan leszek,elalszok a könyveken.(Hanna 4 hónaposan aludta át az éjszakát először)
A szoptatás miatt meg babával kéne órákra járnom:)
Ráadásként a nagyobbik pl. oviból jövet jogosan igényel majd.
Talán az elsőt kockáztatnám...

Akkor most mikor is kellene fogannia a gyermeknek? :roll: :lol:
szilde
Szeged

Rika!
Köszi,hogy buzdítasz,de még csak most bukkantam rá egy olyan szakra ami érdekel.Radásul nem is tudom mi lenne a felvételi anyag??
Amúgy most 90000 lenne egy félév és 5 félévet kellene elvégezni.:(
Örülnék,ha nem kellene fizetni.

Egyébként meg már olyan régen forgattam felvételi tájékoztatót,hogy fogalmam sincs mikor lenne felvételi,vagy alkalmassági vizsga.
Azt mondták legközelebb jövő februárban tudok majd jelentkezni.Gondolom tavasszal felvételi,de lehet,hogy csak alkalmassági...(jó lenne nem akkor hányni...:):))

Szóval majd csak jövöre,vagy az azt követő évben lépnék..
Edit
szilde
Szeged

Sziasztok!!

Szilde: Hű bakker, télleg jócskán be kell programozni azt a babát:( Vannak keresztféléves képzések is (vagy mi a nevük) amik februárban indulnak! Ebből a szakból amit kinéztél nincs ilyen? Mi ez egyébként ha nem titok:)? Mindenesetre drukkolok hozzá, hogy sikerüljön összehozni!
Amúgy nem csodálkoznék, ha a kormány a nagy megszorítások közepetette megvonná a gyeses,gyedes kismamik felsőoktatási intézményben való támogatását, mint ahogy a tanfolyamokat már megvonta :shock: :cry: Úgyhogy sztem ezzel is számolj.... :(

Rika: Tegnap este olvastam a Csillag autósiskola honlapján 2000 ftba kerül egy óra a Viktóriánál meg állítólag még olcsóbb!
Nem is gondoltam volna, hogy ekkora különbségek vannak autósiskola és autósiskola között. Ha ezt előre tudjuk, akkor nem a Bodóhoz jelentkezünk..... Mondjuk az relytély, hogy hogy lehetnek ekkora különbségek??????????? Azért a 30 órára 15 000 ftal kevesebbet kellenne fizetni pl a Csillagnál....mondjuk az lehet, hogy a többi költség viszont drágább!!!!!!??????
Mennénk arra a klassz játszóra ha nem lenne ilyen gány az idő, de holnap 3 kölköm lesz, ha már megőrülök tőlük itthon és nem lesz eső, lehet hogy elmegyünk :)

Bea: Sztem hívja fel a Vasasban a központi védőnői szolgálatot, mondja be a lakcímét és ott tutira megmondják....

Pusz
E
ceniko
Szeged

Enikő,Bea: se a krumplit,se a répát,se pépesre,se turmixolva,se anyatejbe,se levesbe belefőzve nem eszi meg!! :? :?

Egyedül az almát ette a Barni ,de ha tettem bele krumplit már úgy se kellett neki! :cry:

Aztán már az almát se ette,és örültünk hogy eszik valamit,ezért vettünk neki barackot a Tescoba !! 8)

De mostmár úgy vagyok vele hogy nem idegesítem magam ezen a hozzátápláláson,próbálkozok vele de nem fogok rajta görcsölni!!! :roll:

Bea,szerintem a barátnődnek a körzeti orvosát kellene felhívnía,ő bíztos tud neki segíteni!!

Ja a sütőtőkőt sem eszi meg a Barnabás!! :wink:

Van valakinek valami tippje???

Kép
bibi226

Enikő!
Igen már az is durva volt,hogy nem járhattam gyeden tanfolyamra,mert csak olyan tanfolyamok voltak,amik meghaladják kb 5 órával a kismamiknak megengedettet.:(
Gondolod,hogy megtennék,hogy amit ingyenesen kezdek el,azt közben fizetőssé változtatják?Az durva lenne.Az a minimum,hogy az aki úgy kezdte,be is fejezhesse úgy.Bár lehet,hogy el sem tudom kezdeni...:(Remélem nincs igazad:):(
Kitől hallotad az infót?

Csak az a szomorú,hogy annyi pedagógust szélnek eresztenek:nincs munkahely,'fekete' munka büntetedndő(pl tanítvány,gyerekvigyázás--ill megadóztatják gondolom),Átképzést nem támogatják...Akkor meg mi a csodát lehet csinálni.
Nagyon jó lenne,ha előbb teremtenének új munkahelyeket és utánna építenének le.
E.
szilde
Szeged

Bibi!
Úgy is van,ne görcsölj!Vannak dokik,meg védőnénik akik szeretik a szerintük helyes,menetrendszerű dolgokat kőbe vésni,és számonkérni minden körülmények között.De könyörgöm,nem lehet egy gyereket megtömni...
Sztem a kórházi doki mondta jól:elég neki az anyatej.
Hallottam olyat itt a Babaneten,hogy volt olyan baba aki egy éves koráig csak szopizott,és teljesen rendben volt!

Kitartás!Van úgy,hogy ha kis idő-pl. pár hét elteltével kínálod ugyanazt akkor ráérez a baba az ízére,és mégis kéri azt a dolgot.

(Mondjuk nálunk a spenót volt ilyen(tudom nálatok még nem ez az aktuális),bár több hónapot múlva kapott.Belekevertem tosást,és úgy meg nyomatta befelé.Másnap meg csak turkált benne.
Ezzel csak azt akarom mondani,hogy ílyen gyorsan meg tud változni az ízlésük.:):(
E.
szilde
Szeged

tosás=tojás :lol:
E.
szilde
Szeged

Szilde: Senkitől, csak el tudom róluk képzelni.... :? :shock: 8)
Amúgy a diplomát is megfizettetik visszamenőleg, miből gondolod, hogy ez ingyenesről nem változtatnák menet közben fizetőssé...?????????? Sztem simán..... :( De tényleg ne legyen igazam! :shock:

Bibi: Hát passz, akkor szopizzon, előbb utóbb úgyis elkezd enni ezt azt, örökké nem szophat :lol: :lol: :lol:

Hú a Violám extra hiper nyűg, lányegében reggel óta sírdigál:(
Hangja rekedt, orra folyik, egész éjjel köhécslet, de a doki szerint minden oké vele :shock:
e
ceniko
Szeged

Sziasztok!
énisénisénis akarok ám tanulni, (fogok is) ha 1szer kitalálom h. mit is kellene, de valszínű benevezek egy mezőgazdasági fősulira, vagy hogyishívják (nem kacagni) okom van rá :lol:

ZSuzsófi!
grat. az érettségihez.

Violának jobbulást.

Vivi is kivan néha, még nincs foga :shock: majd lesz(remélem :lol: )
kenegetem dentonixal, ezt lehet akármeddig nonstop használni?
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?