A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

DAncsi!
Jozsó nagyon édi :lol:
a járókába hogy mászott bele? valamire felállt?

Melinda!
a lányok jól bicikliznek :lol:
Vendég

Sziasztok!

Szilde: "Végülis teljes félévet kell fizetni a megkezdettből,vagy részarányos összeget? "
Ezt nem tudom, de szerintem ha pl. szept 1-én kezdődik a suli és mondjuk novembertől vagy GYED-en, akkor teljes összeget kell fizetni....szerintem...de tényleg nem tudom, érdeklődd meg a suliban. Viszont szerintem ha mondjuk pl.márciusig kapod a GYES-t, de júniusban végzel, akkor nem kell fizetni....de ez se tuti :) Nekem minden félév elején kell igazolást vinnem arról, hogy GYED-en vagyok, és hogy mennyi az annyi....és akkor pár hét múlva kapok róla egy papírt, hogy ok, ez meg az a paragrafus meg blablabla, és nem kell költségtérítést fizetnem....

"Nem egyszerű tervezni gyerkőcöt meg főiskolát"
Megnyugtatlak, nem csak tervezni nem egyszerű, megvalósítani sem :)
Én vizsgaidőszakban, zh-k előtt tiszta idegbeteg vagyok, amit rendesen megérez a Gréti is. Ilyenkor éjszaka rosszul alszik, volt hogy óránként ébredt, nappal is nyűgös, hihetetlen, de ráragad az én idegességem.
Tanulni éjszaka tudok, vagy nappal ha alszik (és minden más házimunkát hagyok a francba, amitől szintén ideges leszek, hogy áll a bál a lakásban)egy órácskát vagy nálunk pl. most a férjem jött haza korábban (4 órával korábban) a munkahelyéről, hogy tudjak tanulni, és addig ő volt a Grétivel.
De nagyon nehéz. Ha tanulok, lelkiismeret furdalásom van, hogy nem a gyerekemmel vagyok, ha meg vele vagyok, azért idegeskedek, mert nem tanulok.....

Ja, amúgy tényleg mi lesz majd ez a nem lesz költségtérítés hanem majd ha lesz diplomád fizetsz évekig állambácsinak....

Ja, a tandíj és a költségtérítás egész más. Költségtérítés a havi 90ezer...a tandíj meg ez: http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ug ... okt/tandij

Most hogy mit fognak alkotni a magasan csücsülők, nem tudni, lesz e ez a "képzési hozzájárulás" - de szépen hangzik...vagy nem vagy mi lesz, fene tudja...az a baj, hogy igazából nem tudsz előre tervezni....mi még mindig nem ocsúdtunk föl abból, hogy valószínűleg nem fogjuk igénybe venni a szocpolt :( mert ó, mi marhák, számoltunk azzal a pénzzel....

Bibi: Az én tippem: de idegeskedj, szoptass :) Hidd el előbb-utóbb kérni fogja a "rendes kaját" Barni. Gréti jó evő volt szerencsére mindig, de mostanában kezdi nem enni a pépjeimet, de imád kenyeret majszolni, meg párolt zöldségdarabkákat enni....
Eljön majd az az idő amikor Barni is nyúl az ebédetekért, és semmi más nem fog kelleni neki, csak amit ti esztek :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő!
Én tavaly akartam már megcsinálni a jogsit csak közben terhes lettem :). Na én akkor szerintem az összes sulit felhivtam és minden költséget kikérdeztem. eredmény: szinte mindenhol ugyan annyi a jogsi, egyik helyen ez olcsóbb máshol más. Azok a sulik amelyek a legdrágábbnak tünnek akreditáltak azaz a befizetett összeg 30% visszaigényelhető. Igy a Bodónál 2500 ft-os óra 1750 ft-ba kerül. Visszaigényelheti a tanuló, felesége, szülei, testvérei. (tavalyi felméréseim eredménye :D ) (Viktóriáról csak rosszat hallottam)

Szilde!
Csak akkor nem kell fizetned, ha beíratkozás napján GYED, GYES, TGYES-en vagy, de csatlakoznék Enikőhöz, szerintem is tuti elfogják ezt a kedvezményt törölni vagy is mindenféleképpen lesz utólagos tandijad.

Bibi!
Én megpróbálnám a helyedben a bébi ételt. Kecskeméti megfizethető, nagyüveges 160-170 ft (nagy üveges)
A bébi ételeket nagyon sziguró ellenőrzésű alapanyagokból készítik maximális higénia mellett amit te otthon sohasem tudnál megteremteni. (dolgoztam a pacificnál, bébi italt is gyártó cég) Mellesleg most egy alma-öszibarackot nem is tudnál szerintem sokkal olcsóbban elöállítani mikor az alma is 300 ft/kg. A bébi ételeket vákuummal tartósítják, mindenféle E mentesek.
Még egy érv: megveszed Mari nénitől az almát aki tegnap permetezte le és a férja Pista csiszolta szép fényesre kora hajnal. Vagy a fekál trágyával trágyázott földieper tipikus, Mari néniék korosztályában ez egy elterjedt eljárás. Nem kell messzire menni Tápé: kollegám most vett egy kertes házat és panaszkodott a szomszédnak, hogy a derítő milyen hamar megtelt:
Szomszéd: Ürítsd a kertbe a Lajos is mindig ezt tette mert drága szippantás és a növényeknek is jó. BRUTÁLIS, hogy vannak emberek akik ezt igy oldják meg. És nem csak a fekáliáról van szó már hanem a mosószer, tisztitószerek stb.
Persze Zsófi nem csak bébiételt eszik és nem is akarom hogy azon nőjön fel én is adok neki friss almát :), próbálok optimista lenni. (és félre teszem azt amit a kertészetin tanultam)
Remélem nem váltok ki vitát vagy háborodást csak a saját véleményem tapasztalatom irtam le. Irigylem azt akinek van saját kertje.

Rika (Na megint szófosásom volt, belelohalom itthon egymagam magamat a témába)
:roll: [/u]
rika07

Jégvirág!
Mi van a szocpollal? Mindjárt ideges leszek!
Rika
rika07

Bibi!
Én is azt akartam javasolni, amit Rika írt. A Kecskeméti bébiételt szerintem nyugodtan probáld ki. 4 hónapos kortól vannak a gyümölcsösek. Az Fnx diszkontban általában 40-50 forintal olcsobbak, mint a Tescoba, és más hipermarketokban. Az Fnx a SZVSE pálya után van, a Vitaminterasz mellett. Nyáron meg( ha lesz egyáltalán) tudsz venni olcsobban magyar almát, barackot a babának. Ha van ismerősőtők aki kertes házban lakik, akkor meg pláne.
Egyébként a Kecskemétit is a Hipp gyártja. Márknak még sose volt tőle semmi baja.

Enikő!
Márknak az éjszakája volt nagyon gatya! Alig aludtunk valamit, állandoan sirdogált.
Egyébként gyertek el valamikor felénk, a kis játszón van bébi csúzda, a nagy játszón meg új hinta!

Zita

Kép
zitaa

Rika: A csajok pedzegették itt hogy lehet hogy januártól nem lesz szocpol vagy mi a túró...akkor Melinda másolta be ezt a linket: http://hetilap.hetek.hu//index.php?cikk=5382

Amúgy igen, igazad van amit Mari néniről és a Pistáról írtál, de...én láttam a saját két szememmel, hogy mit csinált a bébikaja az Avent üvegcsénkkel amiből etetni szoktam Grétit....tiszta narancssárga lett az üveg, valami répás nemtommilyen kaja volt, és kimarta a műanyag tálkát, szó szerint, ilyen lyukas lett, nem tudom megmondani pont hogy milyen, mintha napok óta késsel döfködném és vakargásznám....mutattam a védőnőnek, meglepődött ő is. Akkor elgondolkodtam, hogy vajon a gyerek belével mit csinál....ja a narancssárgaságot le se tudtuk róla mosni, a férjem szólt rám, hogy miért nem mosogattam el rendesen...mondtam neki, hogy oké, rajta a sor, próbálja meg ő elmosni....neki se jött le...ja és soha semmi kaja nem fogta még be ezeket a tálkákat, cékla se, semmi....
Másrészről Gréti meg a bébikaját nem hajlandó megenni.
Szerintem ez is meggyőződés kérdése, ki miben hisz inkább. Én próbálom megbízhatóbb helyről beszerezni a zöldségeket, gyümölcsöket, és nyugodtabbnak érzem magam mintha bébiételt adnék. De mondom, nem vitatkozni akarok, szerintem ez meggyőződés kérdése....:) Szeretnék még sétálni veletek :) Szal nem akarom, hogy ezért veszekedés legyen....:)
Egyébként szerintem semmit nem ennénk, ha mindenről tudnánk, hogy miben mi van és hasonlók....
Épp nemrég olvastam arról hogy készülnek a gyümölcsjoghurtok....ha megtalálom belinkelem.
Nálunk úgy készül, hogy natúr Danon Activiába teszek meggyet....
na jól van, nem hergelem magam :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ja, amúgy tényleg mi lesz majd ez a nem lesz költségtérítés hanem majd ha lesz diplomád fizetsz évekig állambácsinak....

Ezt a nővérem (aki igazgatóhelyettes egy suliba) se érti és tudja. Elolvasta a kormányprogramot is (kb 80 oldal) SEMMI konkrétum sem volt benne....
Úgyhogy rohadtul nincsenek a tanügyesek tájékoztatva, annyi biztos, hogy a kötelező órszám növelésével, el kell bocsájtson jónéhány embert és nagyon kivan ez miatt..... :? :shock: :( :cry:

Rika: Akkor végülis ugyanannyi mindenhol, ezt gondoltam, mert ha egyik ennyival olcsóbb lenne, akkor mindenki ott tanulna..... :lol: :wink: Mit saccoltál kb mikorra lesz meg a jogsid?
Műszakiból is külön kell vizsgázni vagy az benne volt a kreszben? :oops: Elsősegéllyel kapcsolatban van már valam infódi??

Zozo: Te mit tervezel tanulni?? :lol:
E
ceniko
Szeged

Bea: Bébiétel kontra házikoszt, gyümi.......egyéb, egyetértünk :lol: :wink:

Zitaa: Csak ne essen az eső, lehet elnézünk arra felétek:)

Csajok használ(t) valaki Rossmanos pelenkát?? A saját termékeset?? Vélemények róla?

Pusz
E
ceniko
Szeged

egyrészt: http://www.complex.hu/magazin/complexma ... 02_119.pdf

másrészt: most őszintén, meddig fog esni még az eső, most már nagyon unalmas....ma medárd napja...azt mondják ha ma esik, akkor még 40 napig esni fog.....jó kilátások....

de most már tényleg megyek a dolgomra :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikö!

Mi használtunk a Máténál Rossmann pelust.A sárga zacsis nagyon gáz de a bordó jó csak annak meg drágább az ára.Mi a lidl-be is vettünk már pelust és az is jó.

Zozo!

A dentinox-al csinján!!!!!Azt hiszem hogy 24 óra alatt talán 4szer lehet..... :roll: Nézd meg......

Kép
Kép
zitacicu2

Enikő!
:(Sokminden megeshet.:(Bár én azt hallottam a TV-ben,hogy csak annak kell visszamenőleg tandíjat vmit fizetni aki x,elég magas jövedelmet elér éves szinten...

Bea!
Lefordítanád magyarra? :lol: Most mi a különbség?
Ja szocpolról mi is lecsúsztunk.Férjem 35-ön túl van,amúgy meg nem tudjuk bővíteni panellekásunkat,másra meg nincs keret.

Jajj milyen jól felpörgött a topic.Ezt már szeretem! :wink: :lol:
szilde
Szeged

Jégvirág!
Eszem ágában sincs veled összeveszni :lol:
Biztos igaz amit beszurtál,de szerintem bébiételekre nem, tul szigoruan ellenőrzik őket. Az én meggyözödésem :)
Sárgrépa püré, nálunk is örökre megfokta a kanalat:(
Na ha igy állunk akkor nem lesz szocpol nekünk sem: rászorultság??? (Már elörre nem is lehet felvenni .) Mi biztos nem vagyunk rászorultak, mert mind a ketten dolgozunk, habár egy 47 nm2 9. emeleti lakásban lakunk. Áhh csak ideges leszek ha ezt a férjemnek elmondom.

Bibi!
De még az is eszembe jutott, mi lenne ha megföznéd a gyümölcsöt, mert hat 100 C már minden baci elpusztul.

Zitacicu2!

??? Nem Te vagy az? Vagy nem akarad felfedni önmagad :D , én felismertelek :)

Rika
rika07

szia Rika!

Lemaradtam vmiröl....? :lol:

Kép
Kép
zitacicu2

RIKA

éN IS Emökénél szültem az "összes"gyerekem.Még mindig nem jöttem rá hogy honnan ismersz.
BOCSIKA..... :oops:

Kép
Kép
zitacicu2

Óh milyen sokan szültünk Emőkénél :wink: :lol: Ez jelent valamit, pl hogy remek orvos és ember :)

Edit: Én már nem csodálkoznék semmin. Az ingatlan adót is bevezetik (mint a jóléti államokban van) majd egyszercsak mindenért fizetni kell..... tanulás...stb......... még a levegőért is :? :shock:

Zitacicu: Szóval a sárga az nem jó?? Én még egyiket sem próbáltam, de a múltkor egy fickó 2 óriás csomag sárgával jött ki a Rossmannból és ő azt mondta, hogy a jelen lévő a 3. gyerekük akinél ezt használják és nekik nagyon bevált. Hja és 1800 ft körül van egy nagy csomaggal... Na kéne venni próbára, van kisebb csomag is? Nem is figyeltem!
Mondjuk én pl a lila színű Tecsóssal is nagyon meg vagyok elégedve, semmivel sem rosszabb mint pl a Pampers max nem olyan dekoratív! Amúgy sztem ugyanolyan a nedvszívó képessége:) :lol:
DM-es pelusról vannak infóitok??? A Lidlis mennyi annyi, és milyen???
Most valami újra vágyom :lol: :lol:

Hja amúgy Violám már harmadjára alszik ma (napi 1x szokott) nem tudom mi van vele, remélem nem lesz beteg :roll:
És jöttek mamáék és hazavitték Bogimat, (nem terveztük be meglepi volt!!) úgyhogy félig szabad hosszú hétvégés leszek :lol:
Jövő héten meg utazunk Pesre a csajokkal a nővéremhez, pár napra úgyhogy lehet kihagyjuk a jövő heti ovit is :wink: Csütörtökön tesóm valami szupi kirándulásra viszi a "gyerekeit" Pest közelébe és elviszi Bogit is, ha szép lesz az idő!

E
ceniko
Szeged

Ja a legnagyobb ujdonságot nem is mondtam.Mátém már napok óta pisil a wc-be. :lol: Ha elmegyünk vhová van még pelus de egyébként nincs.Vettünk neki egy "magátólbeszél"wc ülökét 8000ft-ért.Lépcsös meg lehet kapaszkodni is és nem mozdul el.Biztonságban érzi magát szereti.A másik labilis volt.Talán mégis lesz ebböl ovi szeptemberben. :lol:

Kép
Kép
zitacicu2

Na én regényt tudnék arról irni hogy az Emöke milyen jó fej.Csak egy a sok közül:miután megcsinálta a császárt és már tuti volt hogy elviszik a gyerekeket a kórházba felszólt a műtöttre hogy tegyenek kocsiba,mert szeretne személyesen letolni a minikhez hogy elköszönhessek tölük.Pechre a csecsemösök hamarabb odaértek a törpökkel...
Nekem lelkileg is nagy segitség volt Emöke.Ha nem ilyen normális beleörültem volna a 3hónapos kórházba.

Szerintem ne a sárgaát vedd a rossmannosból,mert annak a külsö boritása olyan béna.Máté kiütéses lett töle.A lila tényleg olyan mint a pampers.Te nem szoktál a pelusdiszkontba járni?Neked is közel van és ott is jók a pelusok.
A lidl pelus is olcsó de nem tudom pontosan hogy mennyi (bocs)
A dm böl még nem vettem de azt hiszem az nem olyan olcsó.

Sztem próbáld meg a lidl-t.

Kép
Kép
zitacicu2

Hello!
Enikő! Mi anno sokféle pelust kipróbáltunk. Tapasztalataink a köv., persze kinek a pap, kinek a papné. A Rossmannos sárga pelus maga a tragédia. A Dm-es babylove-ot nagyon szerettük, árat nem tók. Tesómék Lidlis használnak Rubiniknak, elégedettek vele, 28-30 ft körül van egy db úgy rémlik.

Na ébred a kisebbik később folyt köv.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő!

Mi használtunk DM.es pelust, nem volt rossz. Csak azt hiszem egyszer kiszámoltam, hogy annyira jön ki mint a Pampers.

Zitacicu!
A nagyfiad a tatával szokott játszózni, a Puskás utcai játszón?
mintha egy hasonló kinézetű kisfiút láttam volna már egy párszor.

Zita

Kép
zitaa

ceniko
Szeged

igen mindig oda viszi papa a nagylegényt. :lol: :lol:

Kép
Kép
zitacicu2

Zitacicu!

Tudom, hogy Emőkénél szültél :) és, hogy Norbinak időközben kinőtt a kukija, hogy veled szemben Mariann feküdt... stb. Még a vénás vasadat is nekem akarták beadni.
Mariann2 vagyok a kilinkáról a 314 (orvosi szobából) tudod aki előtted feküdt az ágyadban :) és felettébb sokat jártam be a 319-be és a Mariann1-el jártam zuhanyozni :) Azt hiszem igy már betudsz azonosítani :),ja és napi 1 kg hiztam és 90kg mentem szülni, ha nem megy akkor küldök képet magamról :)
Lehet, hogy már megsem ismernél mert a bokám már nem 40 cm széles a víztől :)

Rika
rika07

Üdv!

Peti extra nyügi az utóbbi napokban...szvsz fájdogál a pocija, de hogy mi a fészkestől???? Főleg, hogy ha nem lenne itthon segítség pár napon belül éhen vesznék, és ellepne a szennyes ruci.

Zsu, grat. az érettségihez!

Jogsi: a rutinvizsgában van benne a műszaki vizsga is. Az ár egyébként nem is olyan sok, én tavaly ugyanennyit fizettem majdnem egy óráért.
Rika, azért vigyázz a kezedre! :) Én a váltással voltam anno bajban, az oktatóm mindig azt mondta, hogy csirkekezem van, mert markolásztam a váltót, holott az csak toszigálni kellett volna...de azóta kikupálódtam. :D

Bébikaja: hát nem tudom, de régen is és nem olyan régen is (még a terhességem elején) kóstoltam üveges bébikaját, és hát mit ne mondjak...régebben jobb volt. Most annak ellenére, hogy tartósítószermentes, valahogy furcsa íze van...legalábbis nem olyan, mint ami rá van írva. Szerintem...

Pelus: most van Pampers New Babynk, na hát abból ma kifolyt, ami jött...persze lehet, hogy én voltam béna... :)

Ági és
KépKép
exdeus

mno cikk: akkor 19ezer bruttónál kell elkezdeni fizetni, ettől itt Szegeden nem agyon kell félni, hogy ekkor keresetem legyen. Ezzel leginkább a pesti dolgozókat fenyegetik. És ki lesz az a hülye aki elmehet 200 ezres állásra, ha lesz pl.5 millka tartozása igy inkább keres egy 180ezres állást.
Ezek után azért fog a dolgozó ember könyörögni, hogy fel ne emeljék a fizetését :lol: :lol: :lol: Hát ez mókás.

Kisütött a nap csajok :)
rika07

Exdeus!
Pelenka: Nem te voltál béna Pampers New Baby-ből van 1 és 2. Általában mindenhol 2-t lehet kapni ami 3-6 kg van. Én is ezt vettem meg anno Zsófi 4 kg született ugy-e bár és rá is nagy volt , minden kifolyt belőle, most 6 kg-os és most pont jó rá. szóval vagy vegyél Pampers New Babyt 1 (2-4kg) (én utoljára a plázába a rossmanban láttam) vagy vegyél liberót. Mi egy honapig használtunk a libero 2-4 kg-ot (Zsófi 1 hónapos korára lett megint 4 kg). Szerintem a liberó jobb mert gumis a dereka is.
Meggyógyultál már?
Pihenj sokat :)

Rika
rika07

Rika, nekünk 1 van. :) De ez 2-5 kg, de a Libero New Bornhoz képest akkora, hogy egy óriásbébi is beleférne. :D
Egyébként nem gyógyultam még meg, folyik az orrom ezerrel.

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő!

Voltunk a nagy játszón, vártunk. Összetalálkoztunk Jégvirág Beáékkal, és Pankatáékkal is.
Ti voltatok valamikor?
Zita

Kép
zitaa

Zita: Nem mert Viola 3/4-ed 6kor ébredt Bogim meg ugye maáéknál...... Holnap mentek? Ha megdumáljuk lemegyünk Violával, de csak a kis játszóra, a nagyot ő még nem tudja élvezni!

Rika: EZ több, mint mókás :lol:

E
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Most csak gyorsan bekukkantottam hozzátok!
Sajnos most van az év végi hajtás a suliban!Tudjátok bizonyítványírás... :D

Azt szerettem volna megosztani veletek, hogy jól vagyunk Mindketten és a mai vizsgálaton egyértelműen azt mondták, hogy kisfiú lesz! :D
Minden rendben van vele, mindene a helyén van és a méretei alapján is kb. október 8 és 15 között várható!

Most csak ennyit szerettem volna!
Pusza

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Enikő!
Ha nem esik, akkor mi általában mindig lent vagyunk. Legkésőbb 5 órától.Ha nem a kis játszón, akkor is itt vagyunk valahol a ház körül.
Zita

Kép
zitaa

Csibe!
Ez tök jó hír, bár gondolom mindegy volt a neme, lényeg, hogy minden okés legyen Babócával.
Nevek vannak már?
Zita

Kép
zitaa

Csibe: Gratula a kisfiúhoz :)

Enikő: Jaja, vártunk :)

Zita: Örülök, hogy leszólítottál, Márk nagyon jóképű kispasi, barátnőm is odáig volt tőle :)
Gréti nem aludt, és most sem alszik még....most épp az apja próbálja jobb belátásra bírni....

Exi: Gondolom nem vigasztal, de nálunk hetekig, sőt megkockáztatom, hónapokig kifolyt a pisi a pelusból, a kaki is néha...de a pisi rendszeresen. Végül nekünk is a Libero vált be. Bár most meg már mindenféle pelus jó rá, de legeslegelőször semmi nem volt jó, aztán csak a Libero, most meg minden jó :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

RIKA

Időközben rájöttem hogy ki vagy és nagyon örülök neked :lol: .Jól vagytok?Szopi?Jaj annyi mindent szeretnék kérdezni tényleg tök happy vagyok csak eddig nem értem rá írni.Most voltunk Mariannál , :roll: édesek a bébik.
Norbikám 5kg
Niki4700 kb.
Édesek.Mátém mint az ördög de nagyon imádom.Irj légyszi magatokról nagyon sokat minden érdekel.
Lehet hogy te meg azért nem ismernél meg mert nekem most lett nagyobb a fenék.
Mi még tejcsizünk,de nem tudom hogy meddig.

Kép
Kép
zitacicu2

Csibe!
Azta hogy telik az idő!
Nem semmi.
Jó egészséget kívánok továbbra is mindkettőtöknek! :)
Eszembe jutott mikor még csak óhaj volt a kisded. :wink:
Ugye hogy ugye? :wink: :) :lol:
Edit
szilde
Szeged

Zozo,
simán felhúzza magát és belemászik, ki-beközlekedik így.

Képzeljétek, ma összefutottam a régi védőnőmmel és elpanaszoltam, hgoy milyen az új. Állítólag mindenki ki van rá akadva a körzetben. Még egy húzása van és kérni fogom a felettesétől, hogy nem kérem a tyúk szolgálatásait.

Boldi valszeg tojásallergiás (pár napja kiiktattam, és azóta szűnnek a tünetek), Jozsó meg frankón rákapott a cumira, anélkül nem alszik el. Meg a nénós autója, meg a majma nélkül sem AMi azért fura, mert _SOSE_ cumizott, újszülöttként, csecsemőként sem. 2 évesen rászokni a cumira?!?!?!?!?!?!
Vendég

exi,
Boldinak vagy 6-8 hétig minden pelusból kifolyt minden, Jozsónál sose. Én LIbero párti vagyok, sztem ez a legjobb, meg persze a legdrágább is. A DM-es Baby Love is tökilyen, de árban is.

És tegnap megtapasztaltam, hgoy milyen az, ha egy baba nyakig összefossa magát. Szó szerint értsétek, térdtől nyakig, ráadásul a karomban volt kaja után büfiztetés közben és én is mehettem fürdeni. Rém guszta volt, én ilyet még az életben nem láttam. :? :?
Vendég

Dancsi!
Az teljesen normális amit Jozsó csinál(még,ha nem is úgy tűnik.:):)

Amikor egy gyerkőcnek kistestvére születik,előfordul,hogy rövid időre kicsit visszaugrik a fejlődésben az eggyel korábbi szintre,és ami készség már kialakult nála,az most szünetel.Igazából ez azt jelenti,hogy egy kicsit szeretne még újra olyan kicsi lenni mint Boldika most.
Aki szobatiszta volt már,előfordulhat még pl.bepisilés,vagy ha egyedül aludt akkor mondjuk igényelné,hogy őt is ringassák.
Szóval ilyesmi..
Bocs,ha kicsit hivatalosra sikerült,de remélem sikerült megnyugtatni.:):) :wink:
E.
szilde
Szeged

Bea!

Köszönjük szépen a dicséreteket!!!!

Zitacicu!

Az én egyik barátnőm is bent volt kb. 6 hétig a klinikán. Január elejétől.Emőke volt az orvosa. A barátnőmet Enikőnek hivják, hosszú fekete haja van. Abba a szobába volt, amelyik a wc mellett van. Állandóan feküdni kellett neki, kétszer volt lent a szülőszobán szülésvisszatartáson. Végül március elején szült, császárral. Kisfia született. Rika ismeri, azért gondoltam, hogy talán te is ismered.
Egyébként itt laktok valahol a Puskás környékén?
Mi a Kukovecz Nanába, de már nem sokáig.

Zita

Kép
zitaa

ZITAA!

Elég sok emrerrel összefutottam a 3hónap alatt de a te barátnödre nem emlékszem.Ha látnám biztosan beugrana.... :roll: Nekem is feküdnöm kellett nekem 6x volt visszatartásom.A hatodik vasárnap éjjel volt,de hétfön reggel már nem volt értelme várni... :cry: Igy születtek meg a babák 35.hét 1napra.
A Zákány u.ban lakunk még sokáig :D Hová költöztök??

Zita

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Zitacicu!

Örülök, hogy emlékszel rám :)
Gratula a bébikhez :)? Mariann mondta, hogy a vége már neked is nehéz volt.
Én is szívesen beszélgetnék veled, erre szerintem megoldás lenne ha találkoznánk, én bármikor eltudok menni a tesco felé. Majd megbeszéljük, hogy neked/ nektek mikor jó.
Zsófi egy tüneményes baba, imádom Ő most 6 kg. Most volt itt a védőnő meg is dicsérte, habár kicsit többet kellene enni (most pl. 60g-ot ebédelt a drága), de se baj mert hát nem vékony és egész nap fülig ér a szája. Tejcsi: már sajna nincs, elkezdett fájni nagyon a mellem szúrt, de kegyetlenül és egyik napról a másikra drasztikusan lecsökkent a tejcsi. El is mentem Emőkéhez de nem talált semmit sem, fejtem ezerrel+ szopi teát is ittam.
Mariannál én is voltam, drágák a kicsik, de mekkora különbség van a két gyerek között én még ilyet nem is láttam/ hallottam.
A Zitaa barátnőjére Enikőre biztos emlékszel, mert egész januárba bent volt. (Ö a másik oldalon feküdt a másik zuhanyzót használta, egy vékony lány habár sokszor még ebédelni sem jött ki)
Teának is megszületett már a bébi: Milán a neve Ő is császáros lett. Egyszer találkoztam az Emőkével aki melletted feküdt, de akkor még terhes volt. Andrea el van tűnve a hátár másik oldalán, barátnöm volt náluk: Jól vannak, Petra még szopizik.
Szerintem talizzunk :)

Danics!
Zsófi egy időben rendszeresen pelenkázás közben sugárba lefosott úgy, hogy mindig szőnyeget kellett mosni utána :), majd egy lábtörlött kellett szerezni a pelenkázóasztal elé.

Rika
rika07

Kép
rika07

Kép
rika07

Hát nem igazán látszik a fülbevalója :(. pedig ott van!
rika07

Rika: Zsófi tüneményes :) És még mindig tiszta Te :) Bár a férjedet nem láttam még :)
ó, ezek a kórházi élmények :) Az én szobatársaim közül 2 kiskunhalasi, egy meg itt lakik tőlünk egy köpésre, de 1 év alatt soha nem futottunk össze az utcán. Érdekes.

Más: Tojássárgáját már adnék a Grétinek, de hogy? Főzelékbe üssem bele vagy főzzem meg a tojást és a sárgáját adjam csak? Receptötleteket kérnék :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Rika

Örülök hogy örülünk :lol: :lol: .
Na viccen kivül én is nagyon birnám a talit.Nekünk a tesco környéke nagyon jó.Délelött általában a papa viszi a kisördögöm a Puskás játszóra.Gondoltam mi is kisétálunk hozzájuk.Mondjuk csak hétfön jön papóca mert 7végén itthon van apa és ketten birjuk a gyerekeket.Általában hétközben délelött szoktam a takit elintézni meg a vasalást meg tudod a szokásos kedvenc programjaim.(ha a kicsik hagynak)
Mi tejcivel ugy állunk hogy fejek a törpéknek pedig szépen szopiznak csak ha itthon a Máté akkor aztán ilyet nem lehet véghez vinni.Ha nincs itthon (vagy éjszaka) akkor szopiznak,bár éjjel nem kelnek fel csak ritkán és akkor is csak a zabagép Norbi(aki egyébként Eszter lett volna csak ahogy mondtad nött vmi a lába közé)Most 180gr! az adag és napi 5x. mindkét csodaemberkének. :D
Csinálj te is csikot Zsófinak.

Kép
Kép
zitacicu2

ja azt nem is tudtam hogy a Teának is csaszi lett......
Emöke csaj még most is terhes!! :D ,bár nem olyan régen beszéltünk és akkor azt mondta hogy neki is vágás lesz mert a bébi csücsül.
Jaj nagyon várom a talit sok mindenre kiváncsi vagyok és mesélnivalóm is sok....
Egyébként jól eltüntél és amikor utoljára feljöttél nem voltál vmi vidám csaj....
Nem is gondoltam volna hogy találkozunk,mert se számcsere meg semmi...... :cry:

Kép
Kép
zitacicu2

Üdv!
Rika, nagyon édesek ezek a képek, és látszik az a fülbevaló is! :)
Dancsi, ez a fosós sztori... Peti ugye tápit is kap, így neki nincs olyan igazi hasmenése, mivel a tápi egy kicsit visszafogja. Szóval nálunk max. a pisi jön ki a pelusból. :D

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Enikő!
Én azt hallottam h. a Dm-s pelus jó, a Rossmanos nagyon sz@r, mi liberot használunk.

Zita!
azt tudom, naponta csak 3szor kenem neki, úgy gondoltam h. napokig hetekig lehet használni folyamatosan? de gondolom igen.

Dancsi!
Jozsó nagyon ügyes, gondolom néha égnek áll a hajad :lol:

már nekem is, Vivi felhúzza magát és áll, de pár másodperc és visszaesik, akkor esések vannak mint egy ház, ott vagyok a nyomában, de gyors mint a villám, mi lesz még itt???????? :shock:

Vivi is 1hónapja cumizik, a férjem mikor meglátta megkérdezte h. édeskislányom nyugdíjasan kezdesz cumizni???? :lol:
Vendég

megcsináltam Zsófi csikját, hiányos angoltudásomra hivatkozva: valaki segítsen, hogy tudom használni???
rika07

Rika: most séta? :) vagy kicsit később? bár gondolom Zsófi épp alszik?

csík....BBCode-ot kell bemásolni az aláíráshoz a profilodba, pár hozzászólással előbb írtam Zitának!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?