Sziasztok!
Szilde: "Végülis teljes félévet kell fizetni a megkezdettből,vagy részarányos összeget? "
Ezt nem tudom, de szerintem ha pl. szept 1-én kezdődik a suli és mondjuk novembertől vagy GYED-en, akkor teljes összeget kell fizetni....szerintem...de tényleg nem tudom, érdeklődd meg a suliban. Viszont szerintem ha mondjuk pl.márciusig kapod a GYES-t, de júniusban végzel, akkor nem kell fizetni....de ez se tuti

Nekem minden félév elején kell igazolást vinnem arról, hogy GYED-en vagyok, és hogy mennyi az annyi....és akkor pár hét múlva kapok róla egy papírt, hogy ok, ez meg az a paragrafus meg blablabla, és nem kell költségtérítést fizetnem....
"Nem egyszerű tervezni gyerkőcöt meg főiskolát"
Megnyugtatlak, nem csak tervezni nem egyszerű, megvalósítani sem
Én vizsgaidőszakban, zh-k előtt tiszta idegbeteg vagyok, amit rendesen megérez a Gréti is. Ilyenkor éjszaka rosszul alszik, volt hogy óránként ébredt, nappal is nyűgös, hihetetlen, de ráragad az én idegességem.
Tanulni éjszaka tudok, vagy nappal ha alszik (és minden más házimunkát hagyok a francba, amitől szintén ideges leszek, hogy áll a bál a lakásban)egy órácskát vagy nálunk pl. most a férjem jött haza korábban (4 órával korábban) a munkahelyéről, hogy tudjak tanulni, és addig ő volt a Grétivel.
De nagyon nehéz. Ha tanulok, lelkiismeret furdalásom van, hogy nem a gyerekemmel vagyok, ha meg vele vagyok, azért idegeskedek, mert nem tanulok.....
Ja, amúgy tényleg mi lesz majd ez a nem lesz költségtérítés hanem majd ha lesz diplomád fizetsz évekig állambácsinak....
Ja, a tandíj és a költségtérítás egész más. Költségtérítés a havi 90ezer...a tandíj meg ez:
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ug ... okt/tandij
Most hogy mit fognak alkotni a magasan csücsülők, nem tudni, lesz e ez a "képzési hozzájárulás" - de szépen hangzik...vagy nem vagy mi lesz, fene tudja...az a baj, hogy igazából nem tudsz előre tervezni....mi még mindig nem ocsúdtunk föl abból, hogy valószínűleg nem fogjuk igénybe venni a szocpolt

mert ó, mi marhák, számoltunk azzal a pénzzel....
Bibi: Az én tippem: de idegeskedj, szoptass

Hidd el előbb-utóbb kérni fogja a "rendes kaját" Barni. Gréti jó evő volt szerencsére mindig, de mostanában kezdi nem enni a pépjeimet, de imád kenyeret majszolni, meg párolt zöldségdarabkákat enni....
Eljön majd az az idő amikor Barni is nyúl az ebédetekért, és semmi más nem fog kelleni neki, csak amit ti esztek